Galoppjobb i ösregnet

Jag ställde in dagens lektion pga dåligt väglag, ville inte vara ute och köra i detta väder. Ösregn och moddig snöslask på vägarna
 
Gick bort till grannens paddock, men red ett halvt varv innan jag insåg att underlaget inte var bra. Så jag red vidare bortöver till rundbanan, och där var det faktiskt helt okej underlag. Så jag började skrittjobba B där, men hon var ju så pigg och spänd. Ofokuserad. Jobbade med lite ställning osv. men hon bara tjaffsade i munnen. Bestämde mig för att prova rida henne rak bara, och då började det släppa. Men efter en stund funkade inte det heller. Provade lite jogg, men hon var så spänd.
 
Tänkte att okej, det kanske är en sådan dag när hon bara kan galoppera. Så jag provade galoppera i vänster varv, och det gick ju bättre än skritt och trav, men hon låt på väldigt mycket. Jag tycker inte om att ha en sån stark kontakt med hennes mun, så jag försökte såklart göra allt för att mjukna och lätta i handen. Jag red tempoväxlingar, och jag satt ner i sadeln. Hon var som sagt stark, men gjorde som jag bad om.
 
Bytte varv till höger, och där fick hon lite frispel, blev taggad osv. Och sen var hon så svår o rida i höger varv.. fick ingen bra känsla alls där, bara massa dragkamp. Så hon fick skritta en stund innan jag provade höger galopp i vänster varv, men det blev inge bättre. Fattade istället vänster galopp, och bestämde mig för att lätta lite i sitsen, och verkligen jobba henne runt inner skänkel. Och då släppte det äntligen! Hon blev superfin. Lugn, lyhörd för sätet och mjuk i munnen. Massa beröm fick hon. :-) Bröt av och gjorde samma sak i höger galopp, och det gick lika bra. Äntligen! Det är så skönt när det släpper och man kan samarbeta. Jag gjorde nog fel i att sitta så tungt i början där när hon var så taggad liksom, får prova att lätta i sitsen tidigare när hon är såhär. Men olika saker fungerar olika ggr, hon är så ojämn. Jag vet aldrig vad jag har att vänta mig.
 
Joggade sedan av henne ett halvt varv innan vi skrittade hem. :-)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0