Dagarna 3...

Dags för en uppdatering igen. Dagen efter dressyrpasset så blev det lite friskvård för Bella. Helkroppsmassage och lite equi-övningar. Det tyckte hon var riktigt skönt. Sedan blev det en powerwalk på ca 20 minuter. :-)

Igår så red Othilia henne. En uteritt blev det, och Bella hade skött sig bra. ;-)

Idag har jag ridit ett dressyrpass. Först red jag bort till andra paddocken och skulle testa den, men skrittade bara ca 10 min innan jag kände att näe, det kommer aldrig funka. Så jag red tillbaka till paddocken vid stallet och körde passet där. Idag var underlaget där mkt bättre för att de regnade lite härom natten.
 
Bella var superfin! Jag red arslet av mig, förmodligen därför hon var fin. Började i skritt på volt med att rida tagen bakdel och blandade med tagen framdel. Red någon bakdelsvändning ur detta.
 
Sedan joggade jag igång en riktigt trevlig liten höna! Och jag var supernoga med innerskänkel mot yttertygel. Hade hela tiden med mig det som Ingela sa till mig sist. En av dom sakerna var, "det du vill lösa med innertygeln, ska du lösa med innerskänkeln". Och det försöker jag gå efter nu. Det går fasen skitbra. Det leder till nästan inge handridning, utan bara skänklar och säte, och så hamnar hon på plats då liksom.
 
Jag red skänkelvikningar och sådär bra flyt som vi hade har vi aldrig haft. De hade hänt en del där. Har typ inte ridit skänkelvikningar på ett halvår, haha. Men asså, jag måste rida såhär aktivt varje gång.. Det är ju då det går bra. När både jag och häst aktiveras direkt.
 
Sedan la jag in två random galopper, och hon tog dom klockrent. Och fin var hon! Och avsaktningarna, INGEN STRESS! Jippi. Jag gav nästan upp hoppet efter senaste passet när hon nästan tog till ngn form av passgång efter galoppen. Haha hua.
 
Sedan red jag igenom LB:3an en gång, och det gick super! Jag la dock in extra volter osv. så att vi gjorde alla moment på ett bra sätt. Hon blir lite taggad i främst hörnen, och då genar hon och går emot hjälperna. Så jag red om det tills det blev bra.
 
Och jag är så impad över galoppdelen, superfin avsaktning, och ny fattning. :-D Så dutti brud!
 
Igår så släppte vi ihop Bella och Åke, och det gick typ hur bra som helst. Ett ihopsläpp kan inte gå bättre än såhär. Helt fantastiskt. :-) Och han är den som bestämmer, de är ju lite intressant att se, haha. Hon köper det rakt av.
 
Fasen vad dålig jag är på att sätta in bilder ;o... De finns på instagram: minfux

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0