Dressyr

Idag var det dags för ett dressyrpass i det fina höstvädret. :-) Provade en av de nya paddockarna, men jag var inte jätteimponerad. Tyckte underlaget bitvis var väldigt djupt, så jag tror jag ska prova den andra istället och isf välja att ta abonnemang på den.
 
Bella kändes rätt trött idag, vilket hon mkt väl kan vara efter gårdagens konditionspass, och inatt stod hon ute naken i regnet.. vaknade typ 02.45 och hörde att det regnade, fast det stod 0mm på smhi. Så jag övervägde starkt om jag skulle åka dit eller inte, men eftersom det var rätt varmt ute så fick det vara.. På morgonen hade det slutat regna och hon verkade nöjd enligt H. :-)
 
Så jag red inte så värst mkt programridning. Jag började i skritt på volt, och varierade att flytta bakdelen inåt vs utåt. Sedan joggade jag igång henne, och då joggade jag vägarna som dom går i programmet. Dom satt bra, jag kom ihåg dom och jag red varje steg.
 
Sedan provade jag öppna i båda varven, och i vänster varv kändes det bra direkt så gick över till höger varv, och där red jag två öppnor. Sedan frustade hon så nöjt som att hon hade behövt anstränga sig hur mkt som helst, haha. Så efter det körde vi lite galopp som den går i programmet, och det gick riktigt bra.

Liksom igår så var galoppen RIKTIGT fin. Jag har verkligen hittat en ny känsla och hon försöker verkligen, hon känns så grymt ambitiös nu, mer än vanligt. Hon har även varit på riktigt bra humör senaste veckan, och inte surat nånting. Båda galopperna var fina, men däremot var traven efteråt riktig katastrof. Men sen kände jag att hon blev lite stum i höger varv, ännu ett tecken på att hon blev trött på någe vis. Och inte riktigt var på topp idag. Så vi avslutade med jogging lång och låg. Vi övar vidare. Vi har ju hittat lite nytt läge i galoppen så det är ju inte så konstigt om hon inte orkar hålla ihop i traven efteråt, när jag tänker efter. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0