Gårdagens hästar

Igår så red jag två fina hästar, Bellan och Quantas. :-) Först ut var Bellabus. En uteritt i skogen varvat med frisk jogging på grusvägarna. Jag hade med mig Gittans tänk, att rida mer framåt med mer energi där hon ska ta i jämnt med båda bakbenen. Och det funkar bra på henne på så vis att hon är lugn i munnen, inge stret och inge grejjande med tungan hela tiden. Sen varvade vi med sidvärts främst i skritt. Hon var lite ofokuserad, men då drev jag på mer. För då får hon inte chansen att bli rädd och sakta in för att titta på något, utan jag fortsätter driva så hon måste hålla ett jämnt tempo hela tiden. Då slutar hon tillslut att vara så tittig.
 
Så det var ett bra pass. Jag är dock rädd att hon börjar springa om jag börjar rida såhär alltid, så jag får nog lov att variera lite. Hon är ju väldigt förekommande denna tjej, det märktes på slutet när hon tog tag i tempot själv, och då blir det ju mer spring än när jag ber henne gå på.
 
 
Sedan var det Quantas tur. Han fick gå samma sväng som B, men han fick öva på ställningen. Utåt, inåt, höger, vänster. Att bibehålla den tills jag säger annat. Och i detta red vi övergångar. Han har ju lite svårare för sig så det tar ett tag innan han kommer loss och blir mer medgörlig liksom. Men han kämpade på. :-) Jag har träningsvärk i benen idag dock, haha, dom får jobba ordentligt på denhär herren.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0