Lektion för G!

Idag har jag äntligen ridit lektion för G igen. Det är ju bra fantastiskt. Hon bara trollar med sitt spö så har man en häst som dansar fram, känns det som.
 
Jag började själv i skritt, och jag har ju bekrymat mig så himla mkt över att min häst är så tjaffsig i munnen, när jag ska göra halt bl.a. Men så funderade jag härom dagen, och jag VET ju vad som funkar?! Det är att rida sidvärts. Hon kommer loss jättebra av det. Så varför inte göra det liksom? Så jag gjorde det idag. Och det var klockrent. Hon kommer loss så bra, och hon är lugn i munnen, och när jag ridit skänkelvikningar och öppnor så att hon är med mig, så gör ju vi halt utan problem! Och utan stret. Skärpning Jossie. Du kan.
 
Så sedan kom G, och vi joggade igång. Hon tyckte direkt att jag red henne med för dålig energi, så jag fick börja med att tänka att jag ska rida högersidan framåt i båda varven. Först kändes det lite springigt, men jag vet var hon vill komma med det jobbet. B blev så fin! Hon släppte efter jättefint tillslut och hade trevlig svikt i steget. Vi fick rida öppnor då, och B var superfin!! Lite träligt i högervarvet, men vi fick till riktigt bra där tillslut oxå.
 
Sedan skrittpaus innan vi jobbade i nedsittning. Och wow, B var fin direkt jag tog tyglarna i skritt. Hon brukar bli så stretig. Men nix, hon var mjuk och fin. Så det var riktigt kul att arbetet gav sånt resultat. Sedan i traven var det bara wow, det bara flöt. Jag fick vända in framdelen och driva in innerbak ibland, för att påminna. Men hur fin som helst var hon!
 
Sedan i galopperna. Fin, men blev lite fyrtaktig efter en stund, så fick tänka mer drivning där oxå, och då blev hon superfin igen. Hon svarar så bra på arbetet.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0