Dressyrlektion

Idag for jag iväg till Färsta och red för Marita igen. Superbra träning som vanligt! =) Hade med mig mamma som sällskap och kamerakvinna, så jag skulle få lite nytt film-material.
 
Bella var fin idag, men jag får kämpa lite för att få ordning på allt nu. Jag kan inte längre bara glida på domhär halvhalterna, utan nu krävs lite mer. Men Bella är så ambitiös och gör sitt allra bästa hela tiden. Så jag är supernöjd! :-) Fick rida serpentiner med övergångar på medellinjen, som slutligen blev halter. Sedan fick jag rida skänkelvikning längs långsidorna med motsatt ställning så att det blev sluta-tänk. Det tyckte fröken B var jobbigt, och även jag. Så det fick vi kämpa med. Bra träning.
 
Sedan jobbade vi med lite mellantrav, hur jag ska rida innan, under och efter. Oxå mkt bra träning.
 
Sedan galoppjoggade jag henne där hon kändes väldigt fin. Och efter en skrittpaus så tränade vi galopp, och att jag ska kunna rida ner den i en halt/skritt. Det var rätt mkt jobb, för jag tappar min sits. När jag slutar sitta på rumpan så faller jag fram och Bella likaså. Så jag fick jobba mycket med min sits, och samtidigt hålla igång hästen, och samtidigt ja.. allt.. Så på filmen ser det verkligen ut som jag juckar som en galning, haha. Men på slutet syns det att jag hittade känslan, så jag får liksom ha lite tålamod även med mig själv. ;-)
 
Detta var alltså ett riktigt träningspass, inget glidarpass. Men ett pass där Bella ger och ger och ger. <3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0