Gårdagen

Igår var det först tänkt att jag och Melina skulle till Färsta och rida.. Men när jag åkte hem från jobbet så vräkte snön ner, och då blir det inget bra pass liksom.. Kändes onödigt att åka dit. Men sen slutade det snöa efter en timme, och då blev jag sugen att åka igen, men det skulle bli så sent så vi sket i det.
 
Tog ett pass i paddocken hemma istället. Det var inget toppenpass, men jag är SÅ nöjd! Alltså, om detta inte är ett toppenpass, hur är då ett toppenpass? Bella var alltså SÅ duktig, och vi bara fortsätter utvecklas.
 
Jag red först lite sidvärts i skritt, och sedan började jag jogga igång henne enligt travprogrammen i LB:1 och LA:1, med lite ändringar typ övergångar osv. Kände att det kändes lite trögt i traven, och att hon var lite tung fram, och insåg då att jag måste rida mer framåt så att hon får igång motorn. För nu blev det sådär att hon väntar nästan lite för mkt, att det blir soppatorsk. Så när jag red framåt gick det bättre.
 
Sedan i galoppen var hon fin, det tar ngt varv innan jag hittar ordning på allt.. Med sits,skänklar, inramning och allt ni vet. Men högern, jösses vad fin hon blir där när allt blir rätt. Såhär bra har den aldrig varit. Så himla kul! Jag passade på att rida lite övergångar här mellan trav och galopp som vi har svårt för. Hon blir spänd när hon kommit ner i trav efter galopp, men då red jag henne framåt, och var supernoga med eftergiften. För rider jag henne framåt och behåller kontakten som den är, så lägger hon sig i handen och springer. Men ger jag henne tygeln och rider framåt så ger jag henne ansvar, och ber henne bära sig själv, och då gör hon det. Och därefter kan vi fatta ny galopp. Så får vi bara ordning på dedär så kommer det nog gå bättre och bättre. Så himla kul. :-) Vill bara träna mer och mer.
 
Joggade sedan av lite lång och låg innan vi skrittade ut som avskrittning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0