Dressyr

Idag så blev det ett dressyrpass för Bella. Jag provade även idag att sätta sprätt på bakbenen, vilket gick kanonbra. Jag inser ju att det är lösgjordheten som brustit tidigare.
 
Jag började i skritt med framdelsvändningar, och hon var jätteduktig redan från start! Hon brukar annars streta en hel del i början, men gårdagens pass måste ha gjort mkt nytta. :-) Sedan joggade jag igång i trav, och satte lite go i henne redan från början. Jag tänkte på vad Gittan hade sagt om hon varit där.. Så jag red på en 8volt och verkligen red in inner bak under kroppen på henne, samt att jag red skänkelvikning bitvis på volten. Mycket nyttigt!
 
La in lite galopp oxå och red lite sidvärts, gick helt okej.
 
Efter skrittpausen så red jag mer skritt, och då bakdelsvändningar. Eller tanke mot. Det gick väl sådär, jag har alltid tyckt det varit svårt. Men jag tror vi fick till det rätt så bra faktiskt. Några steg.
 
Sen red jag lite travjobb, och hon var ju superfin. Dendär trevliga gungiga traven som jag längtat efter. Red sedan in på 8 volten och fortsatte peta in inner bak. Sedan red jag övergångar med fokus på att hon inte ska falla isär och tappa allt för att vi kommer ner i skritt. Utan hon ska fortsätta gå formad i volten och skritta på i en bra takt.
 
Sedan joggade jag av henne. Nöjd! :-)
 
 

Kommentarer
Postat av: Sanna

Låter som att du har en bra plan med dina pass. :D I princip samma saker som vi över mycket på, men jag är dåååålig på planering!

2017-08-13 @ 22:14:30
URL: http://www.sannajohansson.com
Postat av: NORRSKEN EMMA

jag är också dålig på att planera ett pass =)

ha en fin dag kram

2017-08-14 @ 07:56:58
URL: http://nouw.com/lillemmish

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0