Gårdagen + dagens tävling

Igår så fick Bella sig ett joggingpass längs vägarna. På bortavägen red jag övergångar mellan skritt och trav, och försökte vara noggrann att hon inte ska falla fram på bogarna i övergången till skritt. Hon var väldigt trevlig!
 
På hemvägen blev hon mer på. Jag red då tempoväxlingar mellan arbetstrav och mellantrav. Superfin men låg på fram på bettet, då hon som sagt var lite på och spänd på hemvägen. Men ändå fin och lydig.
 

Idag har vi tävlat. Vi for ner till Gnarp och red en LB:2a. Jag red fram i skritt och framdelsvändningar först, och joggade sedan igång på medellinjen och så ut till höger varannan gång, vänster varannan. På långsidorna längde jag traven lite, och på medellinjen red jag övergångar. Hon var fin men kändes ju ändå att hon var lite spänd och laddad med alla hästar runt omkring, så hon kändes inte helt loss.
 
Galopperade sedan igång henne med ordentlig galopp på långsidorna, och lugnare på kortsidorna. Inåt- och utåtställning. Jättefin var hon här! Mjuk och fin, loss. :-)
 
Sedan fick hon skrittpaus innan vi körde lite skänkelvikningar i trav, vilka kändes bra åt höger, men lite sämre undan vänster skänkel. Men fick till dom oxå, med lite mer jobb.
 
Sedan galopperade jag lite, och hon var så slö då, lite fyrtaktig osv. Så fick gasa igång henne där, och då blev det bättre.
 
Väl inne på banan så gick hon över förväntan! Hon var väldigt duktig. Otroligt lydig och trevlig, och bar sig själv väldigt bra. Men galopperna var sisådär, lite stela osv. Och när vi kommit till höger galopp kände jag att hennes energi typ tog slut, så jag fick verkligen hålla igång henne där för att hon inte skulle bryta av. Men som sagt, väldigt lydig ritt. :-) Fin tjej. <3
 
Vi slutade på 64% och en fjärde placering. Kul!
 
 

Kommentarer
Postat av: Kristina

Kul med ett så fint resultat!! :)


capriole.blogg.se - vuxen nybörjarryttare

2017-08-28 @ 12:56:14
URL: http://capriole.blogg.se
Postat av: Kristina

Vilket fint resultat!! Grattis! =D


capriole.blogg.se - vuxen nybörjarryttare

2017-08-30 @ 14:28:44
URL: http://capriole.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0