Gårdagens dressyrpass

Igår så tog jag och Bella och red till paddocken för lite dressyrtrim. Hon var väldigt fin idag! Wiho! Jag började med framdelsvändningar i skritt, där jag vände henne i hörnen av en fyrkant. Det börjar sitta vädigt bra nu och vi behövde inte rida många vändningar innan jag var nöjd.
 
Sedan joggade jag igång henne med krav om att hon skulle svikta i bakbenen. Jag tränade på att rida uppridningar i detta jobb. Och då red jag upp vid A, och sedan gjorde jag halt eller övergång vid ungefär X. Sedan ut i nästa varv, och så fick jag träna på att förbereda henne inför svängen, för det är jag dålig på. Och att verkligen forma henne i hörnet. Det gick superbra! Och så red jag lite mellantrav på långsidorna ner till A igen. I början var hon lite "slö", och så kom jag på mig själv med att sitta och "jucka" igen.
 
När hon blir långsam vill jag liksom putta på henne med sätet, men när jag slutar med det och sitter stilla och låter henne få vara motorn helt och hållet, så blir hon jättefin tillslut. Det kan medföra att hon saktar av någon gång när jag inte puttar på, men då väcker jag henne med skänkeln en gång så hon kommer igång i trav igen, och vips så är motorn på plats efter lite sånt jobb.
 
Sedan fick hon jogga igång i galopp med fri rygg då jag stod i lättsits. Hon fick gå 2m innanför spåret här. Hon var superfin här oxå, äntligen kan jag ställa henne åt båda sidorna och låta henne runda sig rejält och låta henne galoppera på i en härlig takt. Hon verkade själv väldigt nöjd. <3
 
Sedan skrittpaus innan det blev lite travjobb i form av skänkelvikningar. Dessa flöt på mycket bra!! :-) Men jag får ständigt jobba med min sits för att få henne att gå bra. Jag skulle behöva träna mage och rygg, och även kondition för att orka rida henne bättre. För att orka sitta ihop själv, när jag ber henne att sitta ihop.
 
Efter det red jag galopp, och samma tänk här att sluta jucka så förbannat för att hitta nån form av galopptakt som jag har i hjärnan. Jag ska istället sitta stilla och låta henne hålla igång själv. Här vart hon superfin!! Red galoppen snett igenom med avbrott till trav i mitten och sedan ny fattning och ut i andra varvet. Hon var toppen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0