Uppdatering ;-)

Lördag: Red ut en sväng i skogen med Bellabus. Det var plusgrader så det var lite knepigt underlag i skogen med snön, men det funkade ändå. Påvägen dit joggade jag henne på vägen, och hon var rätt trevlig! Red sedan lite galopp i skogen med henne, och hon var så pigg och glad! Haha. Fullt ös medvetslös om Bella hade fått bestämma... Jag fick mig några goda skratt åt den söta lilla rödingen, när hon drog på där...
 
Sedan joggade vi hem på vägen igen, och hon var faktiskt fin där också. Så skönt att hon kan tagga ner efter galoppbus i skogen, på hemvägen och allt. Duktig tjej liksom. <3

Söndag: Idag blev det ett pass på rundbanan. Red först ut en sväng och kollade läget i paddocken, men där var det helt oplogat och dåligt underlag. Så vi joggade hemöver mot rundbanan. Idag hade vi en hel del att ta igenom.
 
Som alltid tappar hon det mesta av den bra energin när vi ska jobba på rundbanan hemmavid, för hon bara tänker på att få komma in i hagen till kompisarna. Så då lägger hon ner huvudet och bara hänger i bettet, och inte en halvhalt går igenom.. Men jag kände att nä, nu är det skärpning. Så jag red mina halvhalter även om det innebar en viss dragkamp innan, till en början, och jag fick använda ryggning också för att få henne mer på bakbenen.

Det gav väldigt bra resultat, och bitvis blev hon riktigt trevlig! Blir hon springig gör jag halvhalt och lyssnar hon inte så gör vi halt, och så börjar vi om. Och på med benen så att hon tar i med bakbenen istället för att springa. Hon jobbade på bra, så jag är nöjd. :-)
 
Måndag: Vila
 
Tisdag: Uteritt på ca 1,5 timme. Travade på ordentligt med halvhalter, halter, ryggning, tempoväxlingar osv. Hon kändes rätt fin, men vi fick ha lite diskussioner om halvhalterna. Red sedan övergångar mellan trav och galopp, hon var såå duktig!! Helt otroligt. På en uteritt dessutom.
 
På hemvägen fick hon rulla på i galopp med fokus på att jag ska sitta stilla, och rida takten med sätet så att hon inte ilar iväg alls. Hon var superfin här med!! Fick till en riktigt härlig, frisk galopp som vi låg och rullade i. Jag satt bara och skrattade för livet kändes så underbart där! :-D Bästa B. <3

Onsdag: Red i ridhuset tillsammans med M och E idag. Jag fokuserade på rakriktningen och att hon skulle kliva på ordentligt med bakbenen, genom hela passet. Jag red lite övergångar där hon lyssnade rätt så bra. Sedan joggade jag fram i galopp, där hon var superfin! Fick en trevlig känsla och kunde länga ut tygeln och be henne runda sig. Jag fokuserar stenhårt på att sitta stilla med mitt bäcken, styra takten med sätet, och lägga på ben när det behövs för att få henne att runda sig mer. Hon blir suuuperfin då!
 
Sedan travjobbade jag henne genom att öka/minska volten, i nedsittning, men hon kändes inte helt topp här. Hon var spänd och tog inte ut sitt steg.
 
Avslutade med galopp- och travövergångar, där hon till en början var springig i traven efter galopp, men vi fick till en bra trav rätt så fort. Hon var superduktig!

Torsdag: Ett kortare joggingpass längs vägarna i skritt och trav, fokus på halvhalter och att hon ska komma igenom ryggen/bakbenen redan i skritten innan hon får gå vidare. Hon var mkt trevlig! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0