Skritt

Igårmorse ringde jag till veterinären och rådfrågade ang. värmen i Bellas ben. Hon tyckte, att eftersom hästen inte blivit sämre av ridning, så skulle jag fortsätta att prova mig fram och se med t.ex voltarbete, om hon känns annorlunda eller om hon är som vanligt där. Om så, så kan det vara en blödning i hoven vilket tar några veckor att bli bra. Men känns hon ofräsch eller så så kan det kanske vara kotleden.
 
Bella vilade fre, lör och sön, och på lördagen for jag och panikköpte Back on track som hon haft på sig nattetid sedan dess. Söndag, måndag och idag tisdag har hon varit kanonfin i benen.. Intressant!
 
Igår så skrittade vi ut ca 35 minuter i området, och hon var väldigt trevlig. Hon gick på lång tygel, men hon hade en sån rörlig och pendlande rygg i skritten så hon var väldigt härlig att sitta på. :-)
 
Idag så skrittjobbade jag henne i paddocken, och la fram fyra bommar varav två upphöjda. Började med att skritta runt spåret, och fick ta tyglarna direkt då hon började ila fram, och det är halt just nu så då fick jag ta kontrollen direkt. Jag red lite vändningar till en början, där jag vände framdelen. Jag tänkte på det Gittan påminde mig om sist, att sitta bättre på vänster sittben och att dra tillbaka höger axel. Vilken skillnad! Mycket lättare att vända i höger varv genom att tänka på detta. Wiho.
 
Sedan la jag in halter.. Och sedan började jag skritta över bommarna, och sedan vända i en framdelsvändning och, och sedan en till. Sedan halt på långsidan. Och så hörnpassering, och sen hörnpassering igen och över bommarna. Haha bra förklaring. Det var iallafall en massa variationer och det var bra för puppi. Hon var duktig! Jag avslutade med att rida serpentinbågar åt ena hållet, och sen skänkelvikningar åt andra hållet, och fokuserade då på att använda höfter och säte, istället för ben. Gick fint! Supernöjd med detta pass.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0