Träning för Gittan

Idag var det äntligen dags att träna för Gittan igen. Haft uppehåll på nästan 3 månader pga personliga skäl, men nu var det alltså dags. Gittan hade varit på någon sits-kurs, så hon hade massa ny inspiration att ge, så vi exprimenterade lite med det, och det gav himla bra resultat. Jag älskar såna här lektioner, när det fokuseras på mig, för då hamnar hästen rätt tillslut liksom.
 
Jag fick göra massa halvhalter, och dessa fick jag göra genom att föra ihop skulderbladen. Svårt att förklara såhär som ni säkert förstår. Men det gjorde att hon började lyssna bättre och för mindre hjälper, och mina armar/axlar osv for inte omkring så mkt. Jag var mest stilla med armar och händer.

Sen fick jag rida med en hand säkert halva passet. Först i skritt, och då fick jag vända mycket, och fortsätta med halvhalterna med skuldrorna. Sedan fick jag testa samma sak i trav, och det gick förvånansvärt bra tillslut. Jag fick även tänka höger skuldra närmre ryggraden, eller axeln bakåt. För den axeln vrider jag så den åker fram. Det gjorde jättestor skillnad när jag fick koll på höger axel.
 
Sedan i höger varv så fick jag träna på att sitta ner på ytter sittben, för jag lyfter gärna det och "hänger" på min innersida. Och det är därför hästen ramlar åt höger, och så börjar jag fippla med högertygeln och det blir bara kaos. Men när jag satt kvar på ytter så gick hästen kvar på spåret oxå, utan att tippa omkring.
 
Jag fick även galoppera med en hand, och det gick väl lite väl fort. Det var vänster. Men fick fortsätta med halvhalterna och dom lyssnade hon på. Fick smyga in att rida med båda händerna till och från, men började jag dra i högertygeln så fick jag gå över till en hand igen. Och detta var så tydligt... Jag fick en riktig aha-upplevelse. Man behöver inte sitta och fippla så jädra mkt med armar och händer för att få något att hända, och detta blev så himla tydligt nu. När jag gick från att rida med en hand (och där med att tyglarna var samlade till en punkt) till att ta båda händerna och börja ratta omkring. Så jag fick tänka till ordentligt.
 
I slutet var hon förjäkla fin i båda galopperna! :-D Fina puppiluran. <3

Kommentarer
Postat av: Sanna

Åh, vad roligt! :) Hade också behövt lite sitsträning, blir så lätt att man bara fokuserar på hästen..

2017-02-13 @ 16:03:09
URL: http://www.sannajohansson.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0