KALLT

Igår när det hade kommit så mycket snö (HALLELULJA!!!) så passade jag på att rida ett konditionspass längs vägarna. Red rätt långt, men höll igång i alla gångarter. Och blandade, och la in ganska mycket galoppfattningar och avsaktningar, och hon var så duktig. Alltså detta har ju alltid varit ett problem för oss, att hon blir så trippig efter galopp, men det går desto fler ridpass nu när hon glimtar till och slappnar av hyffsat i traven efter galopp. Me like! Dock var hon väldigt laddad och stark igår, och låg på som attan fram. Men hon är ju glad i snön och har väl en del energi hon behöver göra utlopp för. Men nå tröttare efter passet var hon då rakt inte, haha.. Efter 1,5 timme var hon lika pigg. Men det slog mig hur stora framsteg hon gör.. Sista 20-30 min så skrittade jag hem på lång tygel. Visserligen i världens snabbaste skritt, men så länge det är skritt är jag så nöjd. Förr så har inte det gått, hon har grisepassat/töltat fram.. Fina muppan.
 
Idag så skulle jag ta med mig häst och sadel och åka 12 mil nordväst för en omstoppning, men ca 1/4 av vägen så insåg jag att nä, jag gör inte detta.. jag riskerar inte min häst för detta.. Det var så halt och slirigt med min bil, så magkänslan sa bara NEJ. Så vi vände och åkte hem istället.. Så får sadelmakaren komma hem till oss istället framöver.
 
Imorgon blir det ett ridpass, men vet inte ännu vad jag ska göra. Eventuellt åka in till ridhuset en sväng. Jag avvaktar med att träna i snön, eftersom det är omställning nog för henne att ha det djupa underlaget i hagen. Så ett ridhuspass skulle nog sitta fint. Kan behöva lossa på damen och stretcha överlinjen lite.

Kommentarer
Postat av: Helen

Jadu läser din rubrik, hur kallt har ni? Vi har -35 just nu i Norrbotten ....Lite väl svalt :-) god fortsättning!

Svar: Hua.. Vi hade -28. Avstod ridning 😁 Tack desamma!
Josefine Fred

2017-01-05 @ 23:12:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0