Tors och Fre

I torsdags så blåste det rätt rejält, men Bella behövde gå så vi red ut en sväng bort till rakbanan. Först skrittade och travade jag fram på annat håll, och fortsatte med halvhalter, övergångar, halter och ryggning. Det gick bra, hon var rätt fin! Vi hittar en väldigt trevlig trav nu för tiden. :-D
 
Sedan var dagens planer att hon skulle få galoppera lite på rakbanan. Det har jag inte gjort en enda gång sen jag flyttade henne hit, för vi red dit någon gång per år med sällskap och typ rejsade.. så hon har knappt gått att trava här då hon blir så taggad. Men jag gav mig tusan på att det skulle fungera. Och det gjorde det! Från början var hon som en laddad liten köttbulle, och hon blev rätt stark. Men jag började med att galoppera på bortavägen, för då blir hon mindre het. Sedan provade jag på hemvägen, och då blev hon lite starkare. Men så vände jag igen, och så höll jag på. Och emellanåt när hon blev övertaggad så tänkte jag bara "Rak häst, och korsa bakbenen." Så jag flyttade henne för skänkeln, utan att bry mig om ställning elr form, utan bara med fokus på att korsa bakbenen. Och så fort hon började slappna av så gav jag ny fattning. Och detta funkade såå bra! För på slutet kunde jag galoppera hela vägen upp, i en rund och låg form utan problem. Hon var så fin. :-)
 
Så jag är supernöjd!
 
Igår vilade hon, och idag ska vi rida lektion. Herregud jag tror jag ridit en lektion på snart ett halvår..  eller iallafall 4-5 mån. Så det är dags att köra igång lite nu. Det ska bli spännande! Det är en tränare jag ridit för ca 3-4 ggr för några år sen, som jag tyckte var bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0