Dressyr

Idag for jag och Bella över till Färsta för lite dressyr. Hon var FANTASTISK! :-D Jag skrittade först fram ute på hårt underlag, och sedan gick jag upp till paddocken där jag började skrittjobba med att flytta henne för skänkeln, lite flytta bakdel, och lite flytta framdel. Efter en stund började jag jogga henne. Jag var noga med halvhalter, och la in volter, varvbyten, snett igenom, mellantrav, ja en massa skillnader. Vi låg och rullade på så ett tag, och sedan var det dags för galopp. Hon fick rulla på och jag stod i lättsits, och hon var så trevlig! Jag ställde åt båda hållen och checkade av så att hon var med. Hon var så avspänd och trevlig lilla fröken.
 
Efter en skrittpaus bestämde jag mig för att jobba med galoppen, och öva på mellangaloppen. Jag fick ännu en aha-upplevelse idag, och blir såhär... varför tränar jag inte på det som kommer i programmen? Ordentligt? Alltså, ja, jag rider mellangalopper osv ute, men jag måste ju träna på det så som det ligger i programmen. Med upptagning och allt så att man hinner med alla moment. Inte konstigt att det blir jobbigt på tävling när varken jag eller B har momenten riktigt i kroppen.
 
Men jaja, vi övade alltså på detta idag. Och då började jag i höger varv, och red snett igenom i en trevlig mellangalopp, och sedan noggranna halvhalter, och då behövde jag bara räta upp mig så fortsatte hon galoppera i en trevlig arbetsgalopp. Det är helt otroligt! Vanligtvis blir hon spänd och bryter av, men det är ju för att jag inte haft igenom dessa halvhalter som jag börjat med nu sen en tid tillbaka. Men ändå, så sjukt härlig känsla hon bjöd på. Iallafall, jag fortsatte sedan kortsidan i förvänd galopp, och så vände jag snett igenom igen, och så låg jag och rullade på så. Hon bröt av några ggr, så att jag fick rida om, och RIDA lite mer där hon fick det jobbigt. I den förvända bl.a. Men hon bär sig så fint. :-)
 
Sedan i vänster varv, och det gick minst lika bra. Alltså vilken fantastisk känsla att verkligen sitta på hästens bakdel, och bara behöva räta upp sig för att få den att samla sig lite, och hon bara fortsätter galoppera i det läget utan att jag behöver göra nånting just.. Hon bara bar sig och höll galoppen liksom. Vanligtvis måste jag stötta både här och där. Men nu när jag börjat be henne om halvhalterna har det gjort att hon måste bära sig själv.
 
Red inte alls länge, utan avslutade rätt tidigt när allt kändes bra. Hoppade av och skrittade av henne för hand. Tycker det är viktigt att avsluta i tid.
 
Hon är bra fantastisk. <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0