Byte av stall m.m

I helgen så har jag flyttat Bellabus till nytt stall. Tanken var ju att jag och min fina vän M skulle flytta tillsammans, men det tog en oväntad vändning och nu har hon inte längre sin fina häst kvar. :'( Jättejättetråkigt. Så samtidigt som jag glädjer mig över flytten är det ändå en del av mig som inte riktigt kan vara glad fullt ut.. Jag lider så med henne, att det behövde sluta på detta vis.
 
I lördags flyttade jag över henne till ett stall som ligger ca 1,3 km hemifrån mig. Så himla skönt! Men det är inte anledningen till flytten. Det är ridvägarna... Jag är så himla less på dom dåliga ridvägarna, och jag som älskar att rida ut! Så det har legat i mitt bakhuvud ett tag, dom tankarna om att byta stall. Men jag är sjukt kräsen så jag har tänkt att så bra jag har det nu får jag det inte igen. Men ridvägarna är en stor grej för mig som älskar att rida ut, och även de två paddockarna är ju under all kritik. Så i höst har ju jag åkt transport till en annan paddock för att kunna dressyra. Och det känns ju inte hållbart... Så av en slump så blev det nu såhär att jag delar stall med en gammal kär vän igen, som flyttat hem till Sundsvall efter att ha bott 5 mil härifrån, samt en till härlig tjej. 
 
Ihopsläppet kunde inte ha gått bättre. Nu går Bella med två tjejer, och jag inser ju att hon ska gå med ston.. Hon ska inte gå med valacker, speciellt inte med tanke på hur det gått med dom två senaste. Upplever att det aldrig blir riktig ro i hagen, då dom vallar henne, biter henne i rumpan, biter sönder täckena, plus att hon blir så himla brunstig, står o kissar, trycker upp sig.. Och dom blir hingstiga.
 
I lördags fick hon då vila, men hon rörde sig ju i hagen en del när hon släpptes ihop med A.
 
Igår så red jag och M ut på en joggingtur mot hovberget. Bella kändes rätt fin, men sen tyckte jag hon kändes ofräsch.. hon tappade även ena bakbenet flera ggr. Hon brukar tappa bakbenet, men inte sådär mycket. Så då skrittade vi ett tag, för att sedan prova känna på traven igen, och då kändes hon fräsch igen. Så, jag får hålla lite koll. Det är ju knöligt i hagen, plus halt ibland, och inge brodd än.. 
 
Idag ska jag ut på en sväng efter jobbet, om det inte är för halt. Bella skulle ha fått vinterskor idag, men hovis är skadad så det blir inge av.. 

Kommentarer
Postat av: Sanna

Usch vad tråkigt för henne. :( Förstår precis varför du flyttade. Kommer från Småland där det alltid finns mycket bra, och flyttat till Malmö där det knapps finns något... Det gör så himla stor skillnad!

2017-11-06 @ 18:45:48
URL: http://https://www.sannajohansson.com
Postat av: Erika Pettersson

Så hemskt för henne de som hände! 😓
Skönt med nytt stall o bättre ridvägar.

2017-11-12 @ 14:03:06
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0