Update

Torsdags: Skrittade ut en sväng i mörkret tillsammans med M och hennes A. Supermysigt! Vi red bort till galoppbacken som är rätt brant som dom fick skrittjobba uppför. Båda tjejerna skötte sig super. Det är så roligt, för dom är typ likadana, haha.. Lika pigga, och liksom går bredvid varandra typ hela tiden. Annars är jag van att måsta vänta in och göra tusen halter oavsett vem jag rider med, för Bella är en riktig räser, och Alicia är likadan.
 
Fredags: Vila

Lördags: Idag så red vi ett ordentligare dressyrpass i ridhuset. Jag kände redan från början att Bella börjat coola ner ännu mer i detta ridhus, så skönt. Skrittjobbade lite i början, men där var hon rätt orolig i munnen osv. Men fick ordning på det rätt snabbt. Sedan joggade vi igång med serpentinbågar och tempoväxlingar. Här var hon jättefin! Sådär härligt rund i formen, framme till handen och bar sig själv helt och hållet. Supertrevlig.
 
La in lite galopp, och den var lite sisådär.
 
Skrittpaus, och så klev jag av och fixade med lite bommar på medellinjen.  La ut tre st på två ställen. Sedan när jag tog tyglarna så slog det  slint i Bellas huvud, för hon vart superstressig/taggad... och spänd. Alltså jättemkt, gick inte ens att kommunicera i skritt. Hon bara tuggade frenetiskt på bettet och stressade till rejält. Men jag skrittade vidare tills jag fått henne lite coolare, och då körde vi igång med nedsittning i trav och jobb över bommarna, volter, samt skänkelvikning. Hon blev lugnare ju mer vi red, det var bara för mig att ha is i magen och rida på, men med mycket ben. Fick verkligen rida hennes bakben till jobb, det blir så såna här ggr när hon är så spänd i skallen. :-) Tkr vi löste det bra, så jag är nöjd även om jag vill ha henne mer avspänd såklart.
 
Avslutade med övergångar mellan trav och galopp, och här var hon superfin i galoppen!! Hon orkade inte många övergångar, det blev 3 i höger varv och 2 i vänster. Men så himla fin. Tappade lite balans första travstegen efter övergången från galopp, men annars fin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0