Dagens

Igår blev det vila i det fruktansvärda vädret. Men Bella stod nöjt och åt ute i hagen med halstäcket på, och ville inte ens komma in. ;-) Så det gick ingen nöd på henne..
 
Idag har jag ridit ut i 1h och 20 min. :-) Skrittade först fram, och sedan red jag lite tempoväxlingar i skritt. Jag insåg att jag behöver göra samma som jag gjort i traven nu, att i halvhalten får inte motorn dö, utan hon ska bibehålla kraften bakifrån. Så jag ska jobba vidare på det i skritten och hoppas vi kan hitta en bättre och mer påverkbar skritt via det sättet. Det gick iaf bra! Sedan joggade jag igång henne med övergångar, men hon kändes inte tip top idag inte. Ganska spänd och tittig liksom.
 
Gick sedan över till tempoväxlingar, men det gick oxå sisådär. Sedan vände vi och red samma väg tillbaka, och fortsatte jogga tempoväxlingar och övergångar, vilket bitvis kändes bra. Så bra det gick för dagen liksom. ;-) Det gör ingenting att hon inte bjuder på superpass hela tiden, jag har liksom accepterat att det är lite upp och ner just nu.
 
Stannade till på rakbanan och galoppjobbade med skritt/galopp. Jag red fattningar från skritt, och försökte gå ner till skritt igen efter några språng galopp. Detta gick förvånansvärt bra! Vi KAN ju. Det är ju bara den lilla detaljen att jag måste rida henne till det. Jag måste ha henne i en bra och bärig galopp innan vi kan sakta av till skritt, och för att komma dit måste jag ha henne rakriktad. Detta gick som sagt bättre än förväntan! :-) Och jag är imponerad över att hon var så cool i skallen ändå. Det var mörkt, hon var spänd, det var på rakbanan, men ändå var hon cool i skallen och inge damputbrott alls.
 
Så jag är nöjd ändå! :-) Imorgon blir det lite dressyrtrim med programdelar.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Alltid lika inspirerande att läsa din blogg :)

Jag som är utrustningsnörd undrar om du kan göra inlägg om vad du har för utrustning och varför, t.ex. träns, sadlar, täcken, ridbyxor, ridhjälm o.s.v. Gärna med bilder :)

Svar: Tack! Vad kul. Fast den känns liksom väldigt oaktiv. :| Men kul att kunna inspirera i alla fall.. :-) Har en instagram som är mer aktiv (Fast inte så detaljerad som bloggen) minfux.
Jag kan göra det vid tillfälle, har så mkt i huvudet just nu. Men det gör jag gärna! :-)
Josefine Fred

2017-10-04 @ 13:12:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0