Gårdagen + idag

Igår hade jag en fruktansvärd huvudvärk, så jag var inte ridsugen alls först.. Men sen kom ändå suget efter en härlig skrittur i skogen, och det blev det också! Vi var ute i 1 timme och skrittade på lång tygel, och jag blev så imponerad över Bellabus, för hon gick så lugnt och taktmässigt hela tiden.
 
Idag blev det en uteritt på 1,5 timme. Red först en längre skrittrunda innan jag tog tyglarna och började jogga igång i trav. Från början tänkte jag samma tänk som senaste ridpasset, snabba kvicka tygeltag osv, men det funkade inte så bra idag, så kom på mig själv med att jag behöver ju faktiskt inte tro att det ska ske över en natt liksom, en förändring. Så jag slutade med det och red på känslan istället, och kramade bara när det faktiskt behövdes, då hon hakade sig fast. Hon var faktiskt rätt fin!
 
Började med övergångar, och gick sen över till tempoväxlingar, och senare sidvärts. Sen samma väg tillbaka där jag då red tempoväxlingar och övergångar.
 
Stannade sedan till på rundbanan och jobbade i galopp, och då jobbade jag med att halvhalterna för sätet ska gå igenom, och detta genom att hon får galoppera på långa tyglar. För att orka bära upp sig behöver hon sätta sig på röva och lyssna. I höger varv saktade hon av några ggr så jag fick fatta ny galopp om och om igen tills hon insåg att hon inte kommer få ett femte ben där framme, utan att hon får bära sig själv. Sen blev hon rätt fin. :-) I vänster varv höll hon igång hela varvet, men fick jobba med att lugna henne lite där. Men jag tror detta jobb är nödvändigt. Det känns så. Och det känns som det kommer komma sånahär pass nu framöver, där allt inte sitter, där allt inte känns tiptop. Det känns lite nytt, lite konstigt, ovant, inte alla delar på plats osv. T.ex blir hon lite fyrtaktig i detta jobb, men då huvudfokus är halvhalter för sätet så får hon hellre vara fyrtaktig och lyssna, och sedan kunna fokusera på tempot. Än att hon ska få gå på framåt och lägga sig på framdelen.
 
Men det känns ändå bra liksom. Imorgon är det träning för Gittan, det ska bli kul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0