Uppdatering

I onsdags så red jag lektion för bästa Gittan. Hon vet precis vad som behövs! Det är såå värt att rida lektion, det gör under. Jag hann skrittjobba lite själv först, och Bella kändes lite stretig.. Red skänkelvikning på rakt spår. Sedan red jag övergångar mellan skritt och trav, men nja, ingen höjdarkänsla...
 
Sen kom Gittan, och då körde vi igång direkt med lite jobb med uppridningar. Så jag red från A till C, och så ut i varannan gång höger varv, varannan gång vänster. Och så fick jag jobba med att göra korrekta halter vid X. Jag behöver få henne mer på bakdelen så att hon kan ta halten mer för sätet. Vi jobbade på med detta ett bra tag. På långsidorna ner så fick jag jobba med en buren hand och samla traven lite några steg, och sen fram igen. Och när jag samlar så måste jag lägga på mer ben, och överlag använda mer ben så att hon kommer igång med motorn där bak.
 
Jag fick hela tiden jobba med att hon skulle bjuda jämnt fram till handen. Jag kom på mig själv med att ha ridit typ höger sida för sig, och vänster för sig, en tid.. Nu skulle jag hitta det jämna drivet och tänka att jag verkligen måste få med mig yttersidorna i båda varven. Så det var en påminnelse jag verkligen behövde!
 
Efter skrittpaus red vi på volten där jag fick öva på övergångar mellan trav och galopp, och även att jobba igång bakdelen i galopp, och inte fastna i vänstertygeln. Bella var fin!! :-)  Hon kämpade på mycket bra.
 

 
I torsdags (igår) så red jag ut en sväng på 1 timme och 20 minuter. Först red vi genom skogen och Bella fick gå på lång tygel och se vart hon satte fötterna. Inga problem då hon är en expert på sådant! ;-)

Sedan joggade vi igång lite på grusvägen, och jag försökte hitta lite känslan från ridlektionen. Men då jag var stressad och trött, så kände jag att jag bara forcerade fram något.. Så jag fick tänka till, nollställa hjärnan och börja om igen. Och då blev hon superfin! Jag hittade det som jag och Gittan jobbade med, stundvis. Så vi är på helt rätt väg. :-) Blev en massa tempoväxlingar och övergångar, och lite samling där hon får kliva in lite mer med baken.
 
Ett bra pass! :-)
 


Idag har vi flyttat hem till stallet igen, och jag har hållit på och fixat i nästan 4 timmar. Ville få ordning på allt innan jag åkte hem.. Så nu är det fint igen! :-) Bella fick vila idag.
 
Imorgon blir det en uteritt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0