Vilken stjärna!

Idag så hade jag planerat för ett dressyrpass. Jag har som sagt inte kunnat rida mycket denna vecka, bara ett pass och det var i torsdags. Och då vi ska tävla imorgon så vill jag ha lite bra känsla i kroppen innan.
 
Först tänkte jag rida på hemmaplan, men så började det regna, och då for jag istället och hämtade transporten och  bestämde mig för att rulla in till Färsta istället.
 
Vi började i skritt, såklart, och red skänkelvikningar snett igenom. Jag la även in halter och hade fokus på att jag inte ska bli kvar i handen, utan jag ska försöka så gott jag kan att göra halt med bara sätet. Hon var fin! Jag gillar verkligen att rida med speglar så man kan se hur det verkligen ser ut det man gör. Och hur man sitter osv.
 
Vi joggade igång i trav med lite serpentiner, med fokus på att hon skulle bjuda jämnt fram till handen, och att vi skulle hitta svikten i bakbenen. Det gick bara fint. La sedan in övergångar på medellinjen, där hon fick skritta några steg. Något vi behöver jobba med, och som vi jobbade med idag, är att när vi kommer ner i skritt från trav ex. så faller liksom allt. Jag behöver jobba med att få henne att gå kvar i skritten, så att bara för att man saktar av så betyder inte det att vi ska slappna av och tappa allt liksom.

Sedan fick hon galoppera igång med lite tempoväxlingar, och jag var även noga med att hon inte fick smygöka alls. Hon gör ju gärna det.. Men hon ska liksom ligga kvar tills jag säger något annat. Hon var fin iaf. Kändes inte helt lösgjord, men ändå helt okej.
 
Dagens arbete fick bli skänkelvikningar snett igenom. Första biten rättställd, andra biten motställd. Hon tappar bjudning när man rider motställd, för det tkr hon är jobbigt. Så jag fick jobba med att ha en bra trav innan skänkelvikningen och sen bibehålla detta igenom den. Hon kämpade på bra, och det såg trevligt ut i spegeln. ;-) Det kändes även helt okej. Det behövs lite mer driv i traven i själva sidvärts, men det kommer.
 
Hon kändes till och från lite trött, så jag var i valet och kvalet om jag skulle nöja mig här och avsluta, för hon hade trots allt varit väldigt trevlig! Men jag valde att arbeta vidare, och då i galopp. Jag kan ju inte bara mesa på och tycka att hon ska få chilla när hon är trött, utan istället sätta mer sprätt på henne.
 
Hon var SVINFIN i galoppen. Hon kämpade på så grymt bra! Jag red först på en stor volt, och fokuserade på att hon skulle styras av bara sätet, och helt mjuk/slapp hand från min sida. När vi hittat ett bra läge så började jag rida lite minska/öka volten. Och så himla fin tjej. Hon satte sig på arslet rejält, och kämpade på så himla bra. Sedan red jag något varv runt fyrkanten, med fokus att hon skulle fortsätta bära sig helt själv, och ha dendär lugna takten. Kämpigt värre, men vi fixade det tillslut!
 
Gjorde sedan samma sak i andra varvet, och det gick lika galant, förutom att hon är något svagare där i höger varv. Men satan vad hon kämpar.. Älskade tösen! <3
 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0