Uppdatering :-)

Söndags: Dressyr i ridhuset. Klev upp kl 6 och släppte ut hästarna, gjorde klart allt i stallet m.m. Kl 8 var jag i ridhuset för ett litet dressyrpass med Bellabus. I början var hon rätt trevlig, i skritt och trav. Men sedan blev det kaos i hjärnan och vi fick skrittjobba ett bra tag innan jag fick någon ordning på henne. Hon är svår när hon blir sådär blockerad.. Men jag tror och hoppas att det kommer att ge resultat det jobb jag nu lägger ner på takt och balans, och jag förstår ju att det blir bakslag. Men jag märker att hon tar sig bättre och bättre överlag.
 
Sedan efter en stunds tragglande så la jag ner det jobbet, samt att jag la ner att kunna rida i hela ridhuset och inte bara på ena halvan, haha, och övergick till att rulla på i galopp på den halva som gick bra, och här briljerade hon istället. Superduktig tjej! Fin i båda galopperna. Avslutade sedan med avskrittning hemöver.
 


Måndags: Vila
 


Tisdags: Vila
 


Onsdags: Uteritt i 1,5 timme ute längs vägarna. Det var en mkt duktig tjej idag! Inget hejdundrande superpass, men hon var ändå rätt cool i skallen, och det gick till och med att rida övergångar mellan trav/galopp utan några som helst problem. Hon blev knappt spänd. Så där var hon riktigt duktig lilla mörten! Det blev mest travjobb dock. På hemvägen spände hon till och blev mer svårjobbad, så där blev det mycket skritt.
 
Sedan när vi skulle hem så skulle vi ta en stig som vi brukar, då man inte får rida igenom en viss tomt (som det är bilväg på).. och då var det djupsnö, men det kändes OK först, men sen började hon sjunka ner.. och jag ba shit vad ska jag göra.. hoppa av..? ... vända ...? Sen tänkte jag att det är inte så långt så vi kämpar på. Men alltså det var hemskt, hon höll på snubbla två ggr för hon fick ju typ "panik" över att det var så kompakt och djup snö, så hon skyndade sig ju... Men tillslut var vi ute på bar mark, och hon kändes helt normal.
 
Sen när vi kom in i stallet ser jag att hon är blodig på alla fyra benen.. och jag fick panik. Tänkte shit, vad har jag gjort?! Trodde inte det var sådan skare... Men så började jag att skölja av hennes alla ben, och då var det som tur var endast ett broddtramp på ena ballen fram. Ett litet ett.. Men det hade alltså skvätt blod överallt. Hela vita bakbenet var alldeles blodigt, skydden, magplattan, allt.. Så jag fick som sagt panik innan jag fattade att det inte var så farligt.
 

 
Ikväll är planen lite dressyr i ridhuset. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0