Bestämt mig...

... för att inte ha någon kavaj. Eller några knoppar på hästen. ;) Det blir vita ridbrallor, vitt schabrak, en helt vanlig vardagströja och en knopp i pannan på B. :)

Känner mig alldeles för nervös och pressad
just nu, det blir för mkt allvar i det hela. Så vi kör lite vardags-look. Det känns viktigare att jag kan slappna av någorlunda och fokusera på uppgiften än att gå och vara nervös för att det känns som blodigt allvar med hela kitet.

Får ta steg 1 att ens vara med. Det är ett stort steg för mig som har såna dåliga tävlingsnerver.


Kalasfin kallas det!

Efter att Glenn varit här och skott B så tog jag mig en barbackatur på henne. Jag vet inte vad som hänt, men hon var himla fin alltså! Som igår fast hon släppte inte bettet, utan hon tog ärligt stöd och arbetade genom kroppen. Även fast hon ville titta på annat, så lyssnade hon direkt när jag sa att hon inte fick det. Annars har hon mer attityden "jag ska titta på vad JAG vill, när jag vill". Men nu var hon liksom "Okej mamma, jag lyssnar". Skitsöt!

Red förbi kossorna två ggr
, haha alltid lika kul. Stannade och filmade dom, dom älskar B! Dom kommer i full kareta och vissa bockar och fular sig. Sen följer dom oss hela vägen tills deras hage slutar. Idag lät jag B gå närmre dom, och gud vad rädd dom blev för henne. Fatta vad fulsöta dom är med sina små huvuden när dom står där och glor undrande om vad vi är för nåra.

Sen på hemvägen fick jag mig en hingst oxå. Förbi kossorna vart B lite flum, hon kvastade med svansen, frustade och visste inte alls vad skritt var. ;) Satt och skrattade åt henne.. haha.. Kändes som om hon skulle ge mig en rodeotur när alla kossor samtidigt sprang och bockade i full kareta. Men näe, hon har nog kommit över domdär rodeoturerna.

Hon var verkligen fin idag, mjuk och trevlig, gjorde det jag bad om på direkten. Det mina vänner, händer inte alltför ofta. ;) Hoppas bara att detta håller i sig tills efter helgen, haha vore ju super om man hade värsta samarbetsvilliga hästen med sig när man ska debutera dressyr. (A)

Rådfrågar er

Jag vart asnöjd! Personligen. Men vart tveksam om kavajen var för kort i ärmarna? Kollade på lite olika tävlingsekipage och det såg ut så på dom flesta. Så detta kanske blev bra?




Wohox2!!

Woho! :D Såg nyss att igår så var ni läsare uppe i det antal jag hade första dagarna igen, när bloggen var som ny. Kulkul! Hoppas ni fortsätter såhär. ;) Och säg bara till om ni vill att jag skriver/fotar om något speciellt.

Sen så fick jag nyss ett sms om att mitt paket har kommit,
dom vita ridbyxorna och kavajen!! Fatta vad spännande. Jag hoppas verkligen att det passar.. men min magkänsla säger annat. :o Ridbyxorna lär vara för stora och kavajen för kort i ärmarna. Haha det känns bara så. ;o Upp till bevis! :D

Kommer kanske in bilder sedan på grejerna, vi får se! ;)

Sen ska jag till älskade Bellabus. Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men nånting ute i skogen. Är inte sådär jättepepp faktist, så det blir nog någonting lungt. Kanske skrittjobb en kortare sväng?

Vad ska ni göra med era skönheter idag? :)

Hiss eller diss?

Hissar eller dissar ni att man har kavaj/tävlingsridbyxa, knoppad häst och vitt schabrak på träningstävling? Dressyr eller hopp?

Jag funderar på om det blir för overkill att jag har kavaj på dressyrtävlingen.. eller? Jag ska iaf ha knoppad häst, vitt schabrak och ev. vita ridbyxor.

Så, hiss eller diss?

Tävla om Tattini-schabrak


http://showjumper.blogg.se/2010/august/vinn-brunt-schabrak-fran-tattini.html

OH MY GOD

Nu pirrar hela jag, hjärtat slår foooort, och jag är nervööös. Fick nyss ett sms av Emma, hon är ledig hela helgen!!!! Vilket betyder tävling för mig och Bellie. Har inte skrivit ut det nånstans, men det blir både hoppning och dressyr för oss, i njurunda. Gud vad läskigt! Men det kommer säkert gå bra. :D Spännande ska de bli!

Har inte några höga förväntningar, jag är bara glad om vi deltar. Hoppas på att iaf komma banorna runt utan större problem. ;)

Jag och B hoppar vattengrav.







Samarbetsvillig tjej

Red ut på en längre tur idag, elr ja, så lång var den ju inte. Men 1,5 timme iaf. Red en runda upp i skogen, ut på travbanan (raksträckan) och sedan vidare hem genom skogen. Gick asbra idag! Så fort jag ens tog tyglarna började hon söka sig neråt, och så höll det hela ridturen! Helt otroligt. Behövde inte alls göra mycket för att hon skulle göra det jag bad om.

Red mycket aktivt idag. Halter, halvhalter, övergångar, sidvärtes, öka/samla osv. Allt för att hålla henne aktiv och göra henne lösgjord och mjuk. Superfin var hon! Verkligen samarbetsvillig. Och jävlar anamma vad fin hon var i näst sista galoppen, helt underbar! Lyckades verkligen få henne att jobba hur fint som helst, med bra kontakt, rund och trevlig form, takt och tempo satt som smort. Skitkul!

Hon fick pusta ut när hon ville
och sträcka ut ryggmusklerna. Sen emellanåt fick hon trava lång och låg och i ett friskare tempo, för att bryta av från arbetet och samlingen. Sen på lång tygel la jag en galoppfattning oxå och jävlar vad hon drog iväg, haha. Hon tyckte det var superkul. (Y)

Vi bråkade alltså ingenting idag. Den enda "strid" vi hade var på slutet (och nåra ggr innan) när hon vart trött, för då släppte hon bettet. Och det tog ett jäkla tag innan jag fick henne att suga tag i det igen, och när hon väl gjorde det dröjde det inte länge innan hon släppte det igen. Och så höll vi på. Men när det gick hyffsat bra avslutade jag och hoppade av och gick hem.

Underbar tjej! <3


PMS-häst

Min häst är brunstig. Det räcker så va? Haha.. Näerå, kmr en "liten" update här.

Pysslade, myste och pussade
på henne mycket i stallet. Har ju saknat henne! Inte träffat henne sen i måndags. Iaf, när jag och borsten kom till sadelgjordsläget så fick jag mig en hatblick utan dess like, så jag antog att hon kanske hade ont i något bett där eller att hon var spänd i musklerna där. Så fine, vi kör utan sadel tänkte jag.. Tills jag och borsten vandrade vidare bak mot virveln på damen, då kom dendär extrema hatblicken igen. Såg ut som att hon ville äta upp mig, hatiskt. Hahaha. Hon är så jävla söt!

Då kom jag på att det är pga brunsten
hon är så fjollig, för hon hade fullt med gegg på bakbenen oxå. Plus att hon stod och snuskade sig inför Berra när jag hämtade henne, och han bak i muttan på henne och upp kommer ett flemande ansikte. Så hett!

Ridturen var mysig, till en början. Hon var seg och gick med mulen strosandes på backen, skitsött! Sen tog jag tyglarna och skulle börja arbeta och på engång söker hon sig neråt, det kändes att Emma ridit henne dessa dagar. Men sen tog det roliga slut. Hon började streta, ville inte samarbeta så bra, så kände att neee nu blir jag såhär hård i handen igen. Så jag stannade vi ett ställe och körde volter, 8volter och serpentiner osv. ända tills jag hade henne mellan hand och skänkel igen. Då var känslan underbar!

Det dröjde inte så länge innan hon började bestämma igen, då var det att hon skulle in på en väg som leder hemåt. Vi skulle ju in där, men hon bestämmer, iallafall blir det som så. Så jag styr runt där på volter och 8volter fram och tillbaka ända tills hon slutar fokusera på hemvägen, tills hon slutar samarbeta så fort jag styr ifrån hemvägen osv. Så tillsluut, efter mycket surande och pipande och protesterane från damens sida släppte hon äntligen. Massa beröm! Sen var hon jättemjuk och fin, tog en liten trav som hon behöll formen i både i och ur traven. Efter det skrittade jag en bit och sen hoppade jag av och ledde henne hem.

Är nöjd med henne. :)

Blir tyvärr ingen hoppning imorgon. Får se vad vi gör, funderar på att trimma lite dressyr i hagen.

Snacka om...

att mina läsare försvann under dessa 3dgr jag var i sthlm. Haha! Jag som blivit så lycklig att dom ökat två dgr innan jag åkte till det antal jag hade dom första dagarna i bloggen, askul! Men iaf, nu har ni sänkt ner er.. haha..

Men lugn, imorgon startar Bellans uppdatering här igen! ;) Imorgon blire en uteritt för min och B's del, får se hur honr är. Update kmr såklart. Och på söndag blire förhoppningsvis hoppning. Hoppas på en minst lika taggad B som sist! ;)


Kan iaf skriva om två av dagarna som Emma haft henne. En kort liten update. Första dgn red dom en längre tur, B hade varit mjuk och trevlig och arbetat på ärligt. Dagen efter minns jag inte, nu i skrivande stund. Men det var väl inget spec. att skriva om I guess.. Ikväll tror jag dom ridit bort och badat en sväng. ;) Får se sen..

Men iaf, update imorgon!! BELLIE-update!! Det blogen är till för (mest). :D


Tävlingsschabraket har kommit

Bellans nya schabrak har kommit. Ska användas på träningstävlinar i dressyr. :) Funfun! Är riktigt nöjd, kmr bli grymt snyggt!


Stockholmsresan

Kom dit onsdagkväll, köpte oss nå ätbart på Seven Eleven och stack in på CityHostel där vi skulle bo. Jag la mig hyffsat tidigt, haha... som vanligt. ;)

Dagen efter for vi tidigt till Skota Hem som det hette, ett seglingsställe för handikappade. Vi skulle segla med handikappade barn. Syntes ingenting på dom, det var mer psykiskt handikapp. SJUKT SÖTA! Jag och Malin fick segla tsm med 3 barn, och vi vart helt kära. Fy så söta!!

Efter det vart det god lunch, kinamat. Sen tbx igen för att prova på att vara handikappad och få åka lift ner i en liten segelbåt, haha pinsamt men kul.

Efter det var det tbx till vandrarhemmet, fixa oss och dra till grönan. Vi hade nämligen turen att för 80:- få se ett stort antal artister, varav två världskända, Alexandra Burke och Taio Cruz.. hur coolt är inte det?!? Det var även Eddi och Rabih (som förövrigt fan var jävligt bra live), Darin, Sibel, Lazee, Rasmus Seebach, Million Stylez, m.m. :D GRYMT!

Så imorse så klev vi upp tidigt igen för att åka till Spinalis-kliniken, en rehab-klinik för bl.a ryggmärgsskadade människor. Sjukt intressant, verkligen!! Sen fick vi prova på att åka rullstol, uppför en kant osv. hihi!

Har haft grymt kul och lärt känna tjejerna rätt bra! :D:D



TAGGA

Är ju i Sthlm nu med klassen. Har idag seglat med handikappade barn, URSÖTA! Höll på att dö, fyfan vad gullig ena tjejen var. "Vad heter du? Har du nå djur? Vad heter dom? Vem är vem? Är den söt? Är du kär? Vad heter han du är kär i? Har du nå syskon?" URSÖTTTT!!

Iallafall, av en händelse läste vi tidningen idag och såg att det var massor av konserter på Grönan ikväll. LÄTT ATT VI SKA DRA! Taggar för det just nu. Bla. kommer stjärnan Alexandra Burke (bad boys), Lazee och Taio Cruz!!! FATTA!!! :D:D:D:D:D Även dendär Rasmus, danska muppen, eller norska? Vet inte. Men iaf, KÖÖÖNG!!!

På hästfronten vet jag inte vad som händer, har inte hört ngt från Emma än om vad hon och B gjort. Men imornkväll kmr uppdatering om det! =)


Jacsons ridbyxor

Har ju beställt kavaj nu, men ska beställa ridbyxor från samma sida. Vita som ska vara till tävling. Eftersom jag fick ta mindre strl än vanligt på kavajen då Jacson tydligen är stor i strl (iaf på kavajen), så undrar jag om det är samma sak på ridbrallorna? Någon som har erfarenhet av Jacsons ridbyxor?

De modeller jag väljer emellan heter Emma och Kajsa. De är nästan likadana fast den ena modellen har låg midja och den andra hög. Känner nog mest för de höga, men de är skillnad storleksmässigt oxå. Emman är 36-42, och Kajsan 150-170cl. Så där kommer storleksfrågan in, är de normala i strl? I normala fall ska jag kunna ha 36 och 170, men är dom stor i strl så kanske jag behöver en 160cl, och då blir det ju modellen Kajsa.

HJÄLP! :)


Modellen kajsa:


Har inte mycket att säga

Har ingenting speciellt intressant att skriva om. Skulle ju egentligen till B idag, men då min dag för det mesta kändes skit pallade jag helt enkelt inte. Åkte hem och sen kom Erik och lyste upp mig! <3 Han är bäst. Erik är min pojkvän sen snart 5 år tillbaka för er som inte känner till det. (Om nu någon kan ha missat det, haha)

Iallfall så tar Emma Bellie idag. Jag vet inte än om hon ridit med tanke på det "underbara" vädret, not. Spöregn här. Iallafall så ska hon ha henne ända tills på fredag eftersom jag åker till Sthlm imorgon. Får hoppas att jag lyckas ta mig ur min lilla deppsvacka här.

Sen så om Emma inte jobbar den 4 sept så blir det dressyrtävling för oss. Läskigt som fan! Oroar mig en massa, men det är ingenting jag kommer ta åt mig av, om det går dåligt alltså. För jag förväntar mig inget annat, det är första dressyrtävlingen och även om allt går skit så har vi genomfört den. Och det är jag nöjd med. Men jag är ju så, oroar mig för vad andra ska tycka. Har svårt att koppla bort det ibland.

Btw det var INGEN utav er som röstade för det bruna tävlingssetet. Det set jag kommer att köpa! Haha. Var det rent utav fult, eller var bara de andra två snyggare? Jag tycker det bruna är riktigt läckert! Vart inspirerad av en ponnyryttare från tävlingen jag var på i helgen som hade brun outfit. Och blir det inte som jag tänkt mig, är det ju bara att sälja och prova en annan färg. Hjälmen får btw bli sen, har bara råd med kavajen just nu.

This it is ;)


Vilken tävlingsoutfit?

Sitter ju och tittar lite smått på vad jag ska ha som tävlingsoutfit inför när jag (när det nu blir) ska börja tävla, och är riktigt sugen på en och en halv utav dessa 3 alternativ. ;) Men jag har beslutsångest hit och dit och ändrar mig lätt på 1 sek. Så jag behöver er hjälp!

Vilket tycker ni är snyggast: 1, 2 eller 3?
Till en häst med brun utrustning. Stövlarna kommer att vara svarta.


Nu äre jul igen!



Nä, skoja bara. ;) Det är bara jag som bakar lussebullar och saffransvaniljbullar! :D :D :D

Dressyrlektion

Red dressyr för Emma idag. Det gick faktist väldigt bra, dock var jag på lite halvtaskigt humör. Men det skiter vi i. Iallafall, Bellie var mjuk och fin redan från början då jag kortade tyglarna. Hon kändes väldigt trevlig och samarbetsvillig i både skritten och traven. Vi red lite med framdelen innanför spåret, skänkelvikningar, och lite såna övningar för att få henne lösgjord och mjukare. Sen skulle såklart jag ha för höga förväntningar och tro att hon skulle ta vänstergaloppen om jag gjorde som i hoppningen, lång tygel och med lite mer fart, men ne. Bakåttänk direkt. Sen kändes hon inte spec. trevlig i högern heller, det lilla vi galopperade. Vart less efter det och Emma hoppade upp istället.

Ger upp lite för lätt nu, jag vet. Men jag har ingen bra period med mig själv just nu. Deppar för allt, grinar för allt, ja.. osv. Så det blir som det blir. Men jag är glad över lektionen idag ändå och B skötte sig finfint! Jag är även väldigt stolt över mig själv som fick till rätt känsla i nedsittningen bitvis väldigt bra idag.

Måste bara säga fyf*n vad svårt det är att rida. Jag höll på att dö! Det är så himla mycket att hålla reda på och man får inte till det känns det som. Dock så kände jag bitvis att vi blev ett. Men det är då fasen inte lätt att komma till den känslan. Ridning är svårt.

Kommer en liten bildbomd nu:





Ett år sen

Idag är det ett år sen Bellan vart halt förra året. Har hållit andan till denna dagen, vet inte vrf. Men jag blir som så att jag lever kvar i det som hänt, och hur det kändes då, den delen på året. Men nu kan jag nog andas ut.. för hon är inte halt, och har inte varit på 1 år. Så jag kan nog sluta oroa mig nu. Min ridning är det nog inge fel på. (Y)

Bild från den lektionen, det hade gått så himla bra att hoppa där, bättre än nånsin:



Men nu är vi pigga och glada! :D Ingen halt häst här inte :D



Ponnyhoppning

Jag var ju som sagt på ponnyhoppning igår på Matfors ridklubb, med Othilia och Nina. Måste bara säga att det var härligt att se att det var bra ridning överlag. Har ju varit på tävling förut där det sett förjävligt ut, men nu var det hur bra som helst. Med några få undantag, som att med väldigt mycket kraft såga för att få hästen att svänga och spöa upp den tills man får tillsägning. Men som sagt, några väldigt få undantag.

Så det var väldigt kul att se! Hade önskat att jag kunde vara där idag oxå då det är hästhoppning, men tar mig inte dit och pallar inte ta bussen själv. Vart btw riktigt pepp att börja tävla B nästa år oxå, spec. när jag fick veta att man kan välja att bara hoppa grunden. Och vissa klubbar här brukar ha 80cm för storhäst, så det känns mycket lovande.

Hade tyvärr inte min älskade kamera med mig, den är utlånad. Men det gick ju det oxå. :> Nästa gång. (Y)

Sjukt gott!

Gjorde nyss pannkakor efter ett nytt recept jag hittade på nätet. ;) Vart helt ok, 1 bränd, 1 missbildad och 3 fina. :D Perfekt! Men iallafall, vart sugen på att testa något nytt (för mig), så jag hällde på sirap över dom och FYFAN VAD GOTT! Kan bara inte sluta äta.. Har ni provat det nångång? Om inte, gör det!!


Dålig uppdatering

För att vara jag! Men igår så var jag på ponnyhoppning hela dagen, 7-8 timmar typ. Från 10 till 18 typ. Sen for jag till älsklingen, käkade och myste till film, Eclipse. Hade räckt med den första Twilightfilmen ärligt talat. Menmen, dom är bra ändå. Även om jag tappat dendär känslan man fick till första filmen ;)

Emma red Bellan igår
, skritt. Hon var stel, för hon har världens träningsvärk. Sen i förrförrgår då jag kämpade med vänstergaloppen, hon överanstränger ju musklerna som attan när hon ska hålla på. Sen hoppade vi ju igår, och jag förstod att hon skulle ha träningsvärk då, så hon var lite stel i bakkärran.

Idag blir det nog bara vila och massage för Bellans del, och imorgon ett lösgörande dressyrpass för Emma. Kanske kommer lite bilder ikväll! :)




Bloggtävling



Tävlar på www.mlidahlgren.blogg.se om ett par JW-ridbralls. :)

Film från hoppningen



Funkar det?? :o

Looks like that! Kommentera gärna :D

Är riktigt glad över Bellan! Vi hade så himla kul idag. Hon är så extremt taggad, och man kan minst sagt säga att hon förstått tjusningen med hoppning.

Vill bara säga att jag inte sitter och bromsar henne utan att hon bromsar upp sig själv för att få galoppera, när jag ber om trav. Och jag rycker/sliter henne inte i munnen, utan är så mjuk som möjligt och sitter till med sätet bara för att hon inte ska rinna iväg.

Försöker göra det bästa
av situationen så behöver ingen kommentar om hur hon håller på. Jag är bara glad att hon gillar hoppning så pass! :D


Vänstergaloppen är funnen!

Jippiiii! Som rubriken säger, jag har fått in två vänsterfattningar idag!! Helt jäkla underbart. Kommer en liten beskrivning av dagens ridpass som var hoppning. Jag visste att hoppningen skulle hjälpa oss, iom att det är där vi gjort mest framsteg inom kämpandet av vänstergaloppen.

Bellan kändes jättemjuk och fin på framridningen, direkt bara sög hon sig in i en mjuk och trevlig form. Jättehärligt! Både i skritt och trav. Efter lite framridning var det dags att börja hoppa. Och om jag säger såhär... första, enda ggn vi kom på hinder nr 1 så fick jag henne att trava. Sen var det full rulle enligt B! Det skulle vara galopp galopp galopp. Hur peppad som helst! Hur kul som helst, jag bara skrattar åt henne då. Vi hade verkligen roligt idag. Och i en vänstersväng mot ett hinder la jag galoppskänkel och voila! Vänster galopp! LYCKA. Sedan på slutet när jag började trava av henne på heeelt långa tyglar så bad Emma mig lägga en galoppskänkel, och VIPS där satt den andra vänstern oxå, klockren!

Så jävla kul. Jag kände verkligen på mig att det var hoppningen som skulle hjälpa oss i detta.. och nu har jag verkligen fått bekräftelse på det.

Det kommer lite bilder från avtravningen nu. Sedan laddar jag upp en film från dagen.





Miss dramaqueen

Säger det er något? ;) En ganska bra beskrivning på pärlan idag iallafall. Red ut idag, själv. Tänkte jag skulle fokusera extra mycket på sits, att jag satt helt jämnt med axlar osv. Sen kände jag efter riktigt hur jag egentligen satt, och som jag känt förut sitter jag inte lika mkt på sittbenen. Så jag flyttade över mig lite till höger sida, och vips kände jag båda lika bra. Kändes dock som att jag satt snett. Men det kmr ta tag innan min kropp vänjer in sig att sitta helt rakt. Har för er som inte vet haft problem med snett bäcken pga en ridolycka för flera år sedan.

Hon kändes helt ok när jag började korta tyglarna och jobba, men något osamarbetsvillig. Fick en impuls att jag skulle prova vänstern idag, sagt och gjort.. Men det gick som väntat åt skogen. Men - dethär är första dagen jag har hållit mig lugn och glad, fastän hon är som hon är. För första ggn kunde jag skratta åt hennes fasoner istället för att helvetet brister för mig. För DÅ går det verkligen åt pipsvängen. Men ne, idag kunde jag vara lugn och glad. Kändes otroligt bra. Men inte ens då kunde hon bjuda till den lilla tösen. Hon vägrar verkligen. Och när jag var lugn oxå, så passade jag nu på att när hon väl höll på, så gjorde jag halt och kollade om hon verkligen är så stressad egentligen. Och det är hon inte! Hon såg bara allmänt nonchalant ut när hon stod där i halten. Hahaha, det går bara att skratta åt henne. Sötnosen. Lite småcharmig är hon.

Jaja, iallafall. Det vart ingen vänstergalopp. En dyblöt häst och ett köttsår senare hoppade jag av och gick hem med henne istället.

Imorgon tänkte jag att vi skulle hoppa lite
, så får båda ha riktigt KUL tillsammans. Och i hoppningen är det ändå där jag fått flest vänsterfattningar, dock utav misstag. Men ändå! Då har hon ju ändå tagit flera vänsterfattningar med mig på. En enda av dom var medvetet, fatta vad glad jag vart då! Vi vart nog lite paffa båda två då.. 

Nä, rödhåriga damer ska man passa sig för..

(En fruktansvärt vacker bild på oss ;) haha.. Bellie mitt uppi en liten protest, minns inte riktigt vad vi gjorde här, men hon var inte glad iallafall)




Webshopar för häst

Fick en förfrågan om att skriva några hemsidor där det finns bra hästsaker att köpa. Så självklart kommer ett inlägg här! Just for you! ;)

Dom sidor jag nästan alltid kollar in är nog ganska vanliga, men det är följande:

www.borjes-tingsryd.se - extremt billiga budgetsaker, jag sollar verkligen ut vad som kan vara värt att köpa där eller inte

www.hooks.se Gillar de flesta grejer hos Hööks, bra priser och helt ok kvalité motför priserna

www.horze.se Har inte beställt så mycket därifrån, men de verkar helt ok

www.hastprodukter.se Har inte beställt något där, men kikar och funderar ofta på det ;)

www.grand-prix.se Dessa rekomenderar jag. Märkesutrustning, hyffsat mycket på rea, snabb leverans. Och väldigt ofta 20% rabatt på hela ordern man beställer.

Sen tipsar jag starkt om att gå in på www.hittabutik.se, och klicka fram er till häst. Då kommer alla (?) hästshoppar upp där, och det är inte lite kan jag tala om! ;D

Endast 5 prenumeranter

Haha är fan skamligt dethär! Men jag kan väl trösta mig med att folk följer mig via annat än bloglovin tror jag, eftersom jag har närmare 100 unika besök per dag (dom få dgr jag haft blogg).

Tänkte bara tipsa er om att det är hur lätt som helst att följa via bloglovin. Visste inte vad det var först, men sen skaffade jag det och det är så jäkla bra. Då skriver man in alla bloggar man vill följa, och sen får man välja om man vill uppdateras via hotmail varje gång någon skrivit ett inlägg, eller att man får en uppdatering varje dag om alla som uppdaterat.

Sen klickar man bara på en utav rubrikerna, så läser man bloggen via bloglovin, för då behöver man bara klicka på "nästa", "nästa" osv när man läst klart en blogg. Så är det bara att klicka vidare. Hur lätt som helst!

Läste typ inga bloggar förut eftersom det var jobbigt att komma ihåg alla osv. Men nu är alla samlade på ett ställe och man blir till och med uppdaterad via mail när dom skrivit. ;)

För er som redan har Bloglovin är det bara att trycka på lilla ikonen till vänster nedanför LÄNKAR. Och för er som inte har, SKAFFA! Det är guld. :D

Kanske är det lösningen?

Har haft en tråd uppe på Bukefalos om mitt problem att göra en vänsterfattning på Bellie, och det har rullat in på bra med svar under dessa veckor. Ett par st har varit riktiga "aha-svar", som verkligen givit mig en tankeställare.

Men nu rullade det bästa svar någonsin in tror jag. Jag sitter nämligen och viker mig i vänstersidan.. När jag kollade på filmen hon kollat på så vart jag helt paff. Det är verkligen enorm skillnad på höger och vänster axel på mig. Den vänstra är helt sned neråt. Inte konstigt att jag inte kan ge rätt hjälper? Kollade in mina ridbilder på pixbox och i princip på varenda ridbild viker jag mig i vänstersidan.

Jag hoppas verkligen att detta kan lösa mitt problem att fatta vänstern på henne, om jag får ordentligt med tillrättavisning och hjälp med dethär. Måste få ordning på sitsen ordentligt nu. :)

SKÖNT, tkr jag. Detta ger mig ännu mer hopp om att vi kommer klara det. :)

Färgar du svart/mörkt hår?

Isånafall har jag kommit på en mycket bra grej.. Antar att du som jag får svarta fläckar på huden, som sitter i 2-3 dagar innan dom försvinner? Förjävligt fult helt enkelt. Har provat olika krämer som jag smort panna/öron/nacke med innan, men ingenting har fungerat.
Idag provade jag klövervaselin, och det fungerar!! Jag vart inte alls fläckig, utan fick endast färg i hårdbotten där jag har färgat hårstråna. Ingenting utanför. Så jag rekomenderar verkligen det för er som har detta problem.


Tävlingsschabrak

Har inhandlat ett tävlingsschabrak nu oxå, från märket Capriati. Vitt med guldpasspoal, mjukt rundade kanter, precis som jag vill ha det!


Dressyrtävling?

Pratade ju redan i juni om att ev. delta i en dressyrtävling i augusti, men snabbt därefter ångrade jag mig. Nu har jag blivit lite mer peppad att delta ändå.. Men det känns nervöst ändå, men ändå helt ok. Kanske kommer glömma någon väg, och Bellie lär ju springa runt som en struts, vilket egentligen inte gör något. Jag är glad bara jag deltar, det är ett enormt steg framåt för mig. Och någon gång måste ju vara den första? Så varför inte bara få det överstökat. ;)

Har en liten fråga till er som vet vilka problem vi har med vänstergaloppen och vilka grunder det är på.

Hade ni försökt fatta galoppen på banan? Även fast hon inte tar den? Hon blir upprörd, surar, tar höger, och efteråt är hon allmänt spänd igenom hela programmet. Även högergaloppen sedan blir påverkad av att hon blivit sur på mig innan, så den blir inte så bra som den kan vara.

Eller hade ni bara fortsatt trava där det ska vara vänster galopp? För min del gör det ingenting alls om vi får avdrag. Och diskad blir man väl inte förrän man gjort 3 fel? Det är ju bara 1 fel om jag skippar galoppen.. Eller?

Tacksam för era åsikter ang. detta! :)

Sjuk :(

Ja.. idag är jag sjuk. Jag som skulle jobba kvällen och allt. Känns så himla dumt att behöva säga nej eftersom dom har brist på folk. Men vad gör man? Känner mig helt körd. Är förkyld, har världens huvudvärk och är allmänt tung i huvudet. Får säkert feber när som helst oxå. Varför skulle jag åka till Erik i förrgår fastän han var  grymt sjuk? Jag är så smart.

Vilken himla tur att Emma skulle rida Bellan idag då, för jag hade inte klarat det i vilket fall. Uppdaterar senare om hur det gick för dom. För er som inte vet är Emma min och Bellas tränare, medryttare och VÄN. Bellan står även uppstallad på hennes gård.

Tack o hej! ;)

Uteritt med gramanen på

Sagt och gjort från tidigare inlägget. Jag red ut en sväng i skogen och tog med mig gramanen ifall den skulle behövas. B var lugn och fin i början, som alltid. Sen skulle jag ta tyglarna och börja arbeta henne lite, och hon var såååå fin! Utan gramanens inverkan. Det måste ha släppt något igår, för sådär fint har hon inte gått på länge. Tror jag behövde ett litet uppvaknande iom att jag låtit henne gå och gapa eftersom jag inte känt nånting, och när jag väl gjort det inte vetat hur jag skulle lösa problemet. Nu vet jag, och det går super, för nu vet jag verkligen när hon kliver på ärligt och inte.

Iallafall, efter ett tag provade jag använda ytterst lite graman, och varierade lite beroende på vad som behövdes. Gick faktist väldigt bra idag, slapp domdär enorma dragkamperna och frustrationen. Och på många ställen där hon annars fjollar upp sig var hon faktist rätt lugn på nu, med undantag för nåra, men det gick bra ändå.
På slutet tog jag av gramanen helt och provade utan, och hon gick superfint och stadigt. Visserligen avslutade jag ganska direkt där, men ändå. Stolt över tjejan idag. :) Tog nåra bilder med mobilen, men har ingen sladd så kan ej ladda över dom.. Min digitalkamera dog nämligen, så fick ta mobben :p

Lägger in en randombild istället ;)


Förbannad, ledsen och lättad

Idag under arbetstid fick jag syn på en farbror med två hundar.. jag skar i hjärtat att se dom. Helt, totalt urmagrade. Det fanns inte ett ben i kroppen som inte syntes på dom... alla ryggkotor stack upp tydligt, sittbenen och allting. Nä fy, fick gråten i halsen och mådde riktigt illa. Fick panik över att jag inte visste vem han var, namn eller nånting.

Efter lite om och men lyckas jag få namnet på ägaren till hundarna, som jag nu anmält. Jag fick höra att folk sagt åt honom år efter år, men han säger att hundarna ska se ut så. Men vad hjälper det då? Har man verkligen gjort sitt bästa för hundarna då? Nej, inte för fem öre. 

Det jag inte förstår är, hur fan i hela helvetet kan folk ha så lite civilkurage? Alla ser. Inget gör något. VARFÖR? Okej, ni vågar inte. Men tänk på djuren.. dom kan inte stå upp för sig själva, och om inte ens vi människor kan det. Vem ska då göra det? Det är INTE ok att inte göra något. Tittar man på när djur eller människor far illa, men inte gör nånting förutom att beklaga sig till andra, så är man fan lika delaktig själv.

Många kör med att sånt man inte har att göra med ska man inte lägga sig i. Men jag säger, fyfan vad fegt. Fyfan vad fegt att köra med det snacket, när det handlar om ett oskyldigt djur som far illa på något vis

Nä, mer civilkurage.. Stå på er!! :)


Jobb jobb jobb

Hej alla glada! ;)
Jobbar idag, började kl 7 så klev upp halv 6. Inte kul, för jag var riktigt trött.. Håller nästan på att somna nu + att jag har huvudvärk. Men man ska vara tacksam för att få jobba och tjäna pengar, vilket jag är. Love it!

Längtar extra mkt till Bellie idag. Vi får se vad vi hittar på. :) Men vi ska ut en sväng i skogen iaf, och funderar starkt på att ta med mig gramanen ifall hon är sådär hemsk som hon var dagarna innan ridpasset igår. Egentligen är jag motståndare av hjälptyglar som dom flesta vet. Men har man en vettig tanke bakom (och den INTE är att få hästen att böja på nacken för att "gå i form", för det gör den inte bara för att man knycklar in huvudet på den) så kan jag tycka att det är ok. Fast det är i väldigt få fall, eftersom väldigt många missbrukar hjälptyglar. Typ "Ja, vi drar på en hjälptygel så går hästen i form. Det är ju faktist en hjälptygel." Not. Jag har nog blivit lite avskräckt av alla dåliga exempel jag stött på helt enkelt. 

Jag har ett litet ordspråk jag brukar använda ang. hjälptyglar. "Kan du inte rida hästen i form utan hjälptygel, så kan du inte det med heller".

Min tanke med att ev. ta med gramanen är att få henne avslappnad. För då blir hon även kontaktbar. När hon har dessa perioder/dagar, när hon är hemsk att rida, spelar oinriden travare m.m, så fungerar ingenting. Då går hon som en fiolsträng och skiter totalt i mig och mina hjälper. Och nästa vecka är hon som en dressyrhäst som aldrig gjort något annat än gått dressyr. Ungefär så fungerar hon, mer eller mindre. Och för att jag lättare ska få kontakt med henne och få någonting vettigt utav ridturen så känner jag att det vore en idé att prova gramanen, just för avslappningens skull, så att hon börjar koncentrera sig på mig. Annars blir jag bara frustrerad och irriterad när hon inte lyssnar, och då blir det dragkamper, slit och drag i stackars hästmunnen. Då tror jag att det är hälsosammare om hon slappnar av och sänker sig, slutar spänna sig och ska glo på allt annat. Ska höra med Emma, min tränare, om hon tkr det kan vara en idé. 

Här är en bild då jag rider på graman. Denna gång (första ggn) användes den som ett hjälpmedel för mig att få in vänstergaloppen på henne. Jag behövde hjälp med att rama in henne, och på så vis kunna fatta galoppen enklare.

 

Vad tycker ni om hjälptyglar? 


Massören på besök

Idag hade jag bokat in en tid med Jossan, massören, som skulle komma och kolla igenom B. Jag har som regel att minst 2 ggr/år kolla upp min häst hos Equiterapeut och ev. massör (samarbetar). Därefter brukar det bli ett antal efterbehandlingar, oftast 2-4 st.

Denna gång ville jag mest se att allt stod rätt till. Sist Jossan var ut var Bellie fräsch och fin, med små skavanker. Jag får nästan alltid hemläxa, alltså olika muskler att massera och mjuka upp. Tills idag hade musklerna blivit superfina, jag hade fått bort de mesta av de små spänningarna. Dock hade det kommit nya, så jag har fått nya hemläxor.
Anledningen till nya spänningarna är dels för att vi har en ny sadel, som gör att jag kommer åt henne på ett sätt jag aldrig gjort förr. Det gör ju att hon får arbeta intensivare än vad hon är van. Jossan frågade direkt "Har du ridit mycket skänkelvikningar?" Ja, det hade jag ju. Ganska mkt oxå. Det var en muskel där som var öm, träningsvärk. Dels så har dom kommit för att vi som Jossan uttryckte sig "möblerar om henne" just nu.

Rekomenderar alla att någon gång, 1-2 ggr/år åtminstone att ta ut en Equiterapeut till sin häst. Tro mig det är värt det, och oj vad man får lära sig om hur hästen egentligen fungerar. Tänker på alla hästar som aldrig fått sig en sånhär behandling och kanske går med massa spänningar och olika låsningar. Tänk vad bra era hästar hade fungerat om dom var konstaterat helt fräsch! Värt att tänka på.

Dressyr i hagen

Idag vart det ett kortare dressyrpass i hagen, innan massör-Jossan skulle komma. Bellie har ju lite olika ideér och tok för sig, och just nu har hon kommit på att man kan slippa arbete genom att släppa bettet och inte söka stödet. Så det är vårat fokus just nu, att få henne att acceptera hand/bett igen. Det gick faktist riktigt bra idag, det hade jag inte trott.

Men hon gick riktigt bra bitvis. Så fort hon släppte bettet var det "bara" att korrigera igen, och hålla på så tills hon gick stadigt. Travade lite oxå, vilket gick bra bitvis det med. Tappade lite takt och så när jag krävde av henne, men sedan släppte det fint. Och efter det skrittade jag av henne.






Presentation

Jag: Jag heter Josefine Freéd, 19 år. Är bosatt i Ljustadalen. Jag har ridit i snart 4 år, dvs började rida när jag var 15 år. Lite senare än dom flesta andra. Jag har alltid varit den som vill lära mig allt, mer mer mer. Hela tiden. Gillar att ha koll på allt, ifrågasätta och inte bara svälja allt folk säger. För som alla vet har ju hästfolk miljoner olika åsikter. Då är det bra att ha lite egen koll. Iallafall.. mitt hästliv började på olika medryttarhästar, och efter 1 år ville jag skaffa mig en foderhäst. Det vart då tre olika foderhästar på 1 år, och sedan köpte jag mig en egen istället. Så fyra olika hästar på ett år. INTE att rekomendera ;) spec. inte när jag bara hållit på med hästar 1 år innan. Men jag såg till att ha kunnigt folk omkring mig och ta reda på allt jag kunde och behövde veta. Hästen jag köpte för nu 2 år sedan heter Guns Ballerina.



Hästen: Guns Ballerina, 10 år. Hon är av rasen varmblodstravare. Jag köpte henne som sagt för 2 år sedan, helt grön. Hon var travtränad och montériden sen 2-3 års ålder. Aldrig galopperad på eller minsta dressyrriden. Omskolningen började direkt jag fått henne, då tillsammans med våran underbara tränare (och numera vän och medryttare) Emma Dalenius. Utan henne hade vi aldrig varit där vi är idag. Resan har gått som en berg-och-dal-bana. Det har varit ett evigt kämpande med blod, svett och tårar. Och nu är vi där vi är idag.

Bellie som hon kallas, är som ni kanske ser ett fuxsto. Mitt val av bloggnamn minfux har en baktanke oxå. Hon lever nämligen verkligen upp till sin färg, och att hon är ett sto. Denna tjej är rena berg-och-dal-banan själv. Hon är inte ett dugg jämn i humör, utan det är olika från dag till dag, vecka till vecka eller till och med månad till månad. Det beror på helt enkelt. Hon kan vara riktigt tjurig, jävlig och hemsk.. men när du har henne på din sida gör hon allt för en.
Hon är en på miljonen
.



Så jag hoppas att ni vill följa oss i våran karusell, med framgångar och motgångar, med glädje och med tårar.

(Hoppas ni orkade läsa allt! ;)


Todels! :D

Här är första inlägget från mig.. Det är underbara Camilla Löfman som varit snäll och knåpat ihop en design på min blogg. Är jättenöjd! Tack så hemskt mkt! :D

Jag har noll koll på detta, så de kan bli intressant. Ska försöka komma igång här, för jag är så duktig på att uppdatera överallt annars. ;)

Vill välkomna alla läsare hit, gamla som nya (som följt oss på andra sidor). :) Ska väl ta och göra en presentation på mig och B oxå så att ni nya vet vad vi är för några. Sen äre väl lite finlir kvar på bloggen oxå..

Ha de bra! :D

Tjena Josse!

Nu är jag färdig med headern och bakgrundsfärgen på bloggen :)
Hoppas du blir nöjd, vill ju att jag ska ändra nått så är de bara att säga till !
Hare så bra ! <3

Camilla
http://clofman.blogg.se/


Laddade upp en fin bild på Bellie också ! :)

RSS 2.0