Hiss

BLOGLOVIN! Får en stor hiss utav mig. Den sidan är verkligen super! Hur skulle man annars lyckas hålla reda på alla sina favoritbloggar? Rekomenderar alla er som inte använder det, att börja! Man lägger då till en blogg eller flera som man gillar, och man kan då välja när man vill bli uppdaterad om när bloggen/bloggarna uppdaterats. Man väljer mellan varje dag, och varje gång ett inlägg skrivs. (har jag för mig) Ni har väl inte missat min "följ mig via bloglovin-knapp" i vänstra menyn? ;-)

Nationella

Sitter här och har just ätit klart, ska borsta gaddarna snart och kila till bussen. Har nationella prov idag igen, så det får jag inte missa. Efter skolan blire jobb igen! ;-) Så tyvärr inget stall för mig idag heller.

Hoppas ni får en bra dag!

Heeeeej

Mår inte bra idag.. har världens mensvärk, kallsvettas och ja lite andra nasty things. Ska iallafall till skolan sen (tror jag), missat allt för mycket. Sen imorse fick jag även en jobbförfrågan, och självklart säger man inte nej till att få jobba. Insåg ett par timmar senare att jag kankse borde ha tackat nej ändå, med tanke på hur jag mår idag.

Hade tänkt skrittat lille Bellsan idag oxå, men hinner inte det nu när jag ska jobba oxå. Får bli imorgon! :-)

Tradera

Budade hem ett schabrak från tradera. Har velat ha detta/letat detta jättelänge!! Love it. Så jäkla fint! Bells kmr bli så sjukt snygg i cremefärgat schabrak och brun utrustning. Druuuel. 155:- fick jag lov att ge för att det skulle bli mitt.


Ridning idag! (Bildbomb)

Hoppade upp och skrittade på B en sväng idag, kanske 15 min max. Hon var mjuk och fin fastän hon stått 2v. Fast det brukar inte kännas nån spec. skillnad när hon vilat ändå.. Hon var bara jävligt pigg på hemvägen, haha! Hon bokstavligen travade fastän jag bad om skritt, så jag fick vara bestämd med bruden idag utan att ha för höga krav. :-)

Supermysigt
att sitta på henne igen! My baby! <3Världens going! <3

Nya porträttbilder

På mig själv! :-D
Tänkte dela med mig av ett GOTT JÄVLA SKRATT! Fyfan vad jag och E haft roligt! XD XD XD XD

Svar på tal

Skriv gärna in blogg eller hotmail-adress när ni postar en fråga är ni gulliga! :-) Men here we go

Julia: Har mattes padden fyllningsfickor?


Svar: Nej, det är en vanlig Mattes pad. Ingen correction. :)

Tävling

Nu har jag bokat in en preliminär debut för mig och B. Lokal 80cm den 22maj.

Spännande! Så blir hon bara UA vid klinikbesöket så kör vi på och tränar massor inför våren. Måste även hinna/ha råd att fixa grönt kort, licens och en dublett av Bellas pass. Bara passet går på 1700:- som jag måste slänga i sjön.

Klickade just hem ett snyggt tävlingsset oxå! Verkligen skitsnyggt är det, tyvärr dålig bild. Men jag bjuppar väl på den ändå. Ska få detta i julklapp! Hihi.


Bloppis!

Kör en liten update på bloppisen. Har ju fått en hel del sålt + att jag lägger till ett par saker nu. Priserna är diskuterbara. Det är exkl. frakt om inte annat står. Hör av er om ni är intresserade och har frågor/vill ha mer bilder.Ridbyxa Jacson "Emma". Strl 36. Använda 1 gång. VITA. Nypris 995:- (http://grand-prix.se/product_info.php/cPath/496_23_24/products_id/7231) Mitt pris 500:-


Capriati dressyrschabrak. Använt 2ggr, helt i nyskick! 150:- inkl. frakt.


Allroundschabrak, strl Full. Använt 2-3ggr. 150:-


Allroundschabrak strl F. Bra skick! Lite smutsigt, otvättat. 100:- (inkl. frakt)


Jacson säkerhetsväst. Strl XS (jag har 34/36 i normala fall). Använd 2-3ggr. 900:-


Hoppschabrak strl F. Mycket bra kvalité. 80:-


Schabrak från BR. Allroundmodell. Marin med cremefärgade kanter och passpoal. Mycket bra kvalité och skick. 200:-


Grymt snygga skor, strl 39. Använda en enda gång. Superskick! (Är absolut inte dassiga som blixten gör att det ser ut som, fler bilder kan fixas) Nypris 1699:- , mitt pris 500:-Jag hissar

Bucas Freedom-serien! Verkligen prisvärda täcken med superbra passform. De flesta täcken glider åt sidan på Bells eller ger tryck fram på bogen, och då har jag bara Hööks-täcken. Men detta Bucastäcke håller sig på plats hur många timmar hon än har det på sig. Super passform! Gillar hur det sluter om halsen. Annars brukar det vara så brett runt halsen, och öppet liksom.Detta är ett Freedom Extra (300g), jag har även ett Freedom Light (ofodrat regn).


Jag är med och tävlar...


Ännu fler bilder

Fick önskemål om ännu fler gamla bilder, och eran önskan = min lag! ;-) Haha..


4 juli -09


5 juli -09


7 aug -09


12 juni 09


23 juli 09


23 juni 09


23 maj -09

Gud så otroligt inspirerad jag blir av mina gamla bilder. Efter "bråket" om nosgrimmor och inriktningar så kom jag ju på mig själv att jag har inte testat rida henne utan nosgrimma sen hon började gapa i våras. Och så nu alla bilder när jag i princip på varenda bilder rider utan nosgrimma.

Jag red alltid utan nosgrimma förut, så gott som alltid iallafall. Hade väl nosgrimma vid enstaka tillfällen. Men jag har ju alltid förespråkat att man ska kunna rida utan.

Jag och B hade som känt en riktigt galet förjävlig period där några veckor i våras, där jag blev alldeles för hård i handen, vilket ledde till att hon såklart gapade. Tillslut gjorde hon det av ren vana, hur mjuk jag än var. Vilket ledde till att hon släppte bettet totalt, hon tog aldrig stöd och accepterade inte längre handen.

Jag blev då tvungen
att använda olika nosgrimmor för att få henne att acceptera min hand igen, och söka stöd på bettet. Hon har verkligen blivit kalasfin igen, och det tog inte alltför lång tid att få henne att söka stöd igen. Sen dess har jag bara fortsatt köra på nosgrimma som ett "säkert kort" eftersom det fungerar. Men jag blir riktigt sugen på att prova utan och se hur hon beter sig då. Hon är ju som känt väldigt klurig min fröken..

Haha det blev visst lite fel!

Förra inlägget om "Vem betalar din häst?" Skrevs som ett utkast som jag skulle fortsätta på imorgon, haha. Men råkade visst publicera det, och ni har varit så gulliga att svara på det så nu är det färdigskrivet det inlägget. Ni kan gå tbx och kika nu! :-)

Vem betalar din häst?

Vem betalar din häst?

HAHA MEN NEJ! Detta skulle vara ett utkast då jag skulle skriva om detta imorgon. Jaja nu har så många kommenterat så jag skriver klart det här under.

Själv har jag alltid betalat det jag kan själv. Jag köpte Bellie för helt egna pengar, jag fick sälja min Wintec-sadel för att skrapa ihop pengar till att kunna köpa henne. Tills maj 2010 betalade jag hälften av foder/stallhyra/skoning m.m, men all utrustning själv. Mamma och låtsaspappa betalade andra hälften.

Har alltid betalat vet.kostnader själv oxå.

I maj fick jag ett bra extrajobb och kan sen dess försörja Bellie helt själv. Jag älskar det! Känns som en sån befrielse att Mamma och K slipper betala MIN häst. Jag skulle inte ens tacka ja om dom erbjöd sig frivilligt.

Olika mål inom hästvärlden

Nu måste jag skriva av mig här, börjar bli riktigt irriterad nu.. Riktigt.

Alla har vi olika mål inom hästvärlden. Vissa håller på med trav, andra western, andra vill så långt upp i klasserna i hoppning och dressyr som det går, andra nöjer sig med hobbynivå. Vissa håller på med så kallat "NH" och en otrolig relation med sin häst, likt hempfling och liknande, och andra nöjer sig med att hästen går att hantera bra i alla situationer.

Man måste kunna respektera varandra vad man än har valt för riktning i hästvärlden.

Jag tillhör den skala som är ute efter en trevlig hobbyhäst som är hanterbar och trevlig i alla situationer, och som jag har ett bra förhållande till. Dvs man kan lita på varandra och vet var man har varandra, man känner varandra helt enkelt. Jag stressar inte fram något, och jag har inga höga ambitioner med Bellie. Dit vi kommer dit kommer vi, och det kan bara framtiden utvisa.

Nu är det en person
som håller på att "dumförklara" mig, som jag upplever det, genom att verkligen försöka intala mig att jag måste rida min häst utan träns, och att min häst hellre hade velat slippa bett och träns, och att hon hade velat att jag red henne i korrekt form utan bett etc.

Allt detta började med att det var så hemskt att jag använde snokrem i dressyren på B utan att hon behöver just snokremmen. Därför tyckte denna att jag skulle börja rida utan träns.

Det jag vill säga
är, jag är inte intresserad av den typen av ridning. Isånafall hade jag förmodligen redan suttit där och lallat runt utan träns. För det första så är varken jag eller häst där varken kommunikations- eller utbildningsmässigt. Och för det andra, mina mål är så långt ifrån att rida utan utrustning som dom kan komma, som det är just nu.

Jag förstår inte
varför man försöker ändra på någon på dethär viset? Det är inte så att jag sitter och plågar min häst för att jag rider henne på bett. De som håller på med dressyr får väl göra det? Likväl dom som håller på med NH får göra det utan att någon ska ändra på dom? Är man inte ganska trångsynt då, om man anser att "frihetsridning" är de enda rätta?

Jag kan inte låta bli att ta illa upp utav dehär...


Tillägg: Snokade just runt på denna människas sida, och jag förstår faktist inte varför hon skrev till mig från första början. Sporrar, spö, nosgrimma, hoppning var det jag kunde hitta på hennes sida. Hm..... rida med så lite hjälper som möjligt? Utan utrustning? Jag vet inte jag..

Kasta inte sten i glashus.


Fler gamla bilder på Bells

Det var ett par st som ville se lite mer bilder, så slänger ur några fler.


19 augusti - 08


19 okt - 08


26 aug - 08


14 feb 09


24 april 09


29 april 09


1 maj 09

Gamla bilder på Bells

Lägger ut lite gamla bilder på mig och Bells! Dessa är från 2008. Hon ser ut som en TVÄTTÄKTA travhäst! (A) Vissa verkar tro att hon "bara ser ut" som hon gör. Alltså att hon har haft den modellen från början, men nej, hon har varit och sett ut som minst lika mycket travare i grunden som någon annan som gått på travet.


6 sept - 08


9 sept - 08


9 sept - 08


12 sept - 08


14 aug - 08 (Hon kom den 13aug)


14 aug - 08

Sugen på fler bilder från förr? 08/09?


Dressyr på Svt

Globen Horse Show visar dressyr live på SVT nu: http://svtplay.se/v/2243630/stockholm_horse_show_-_dressyr_26_11

Vad intressant det är att se på hur alla rider! Vad olika det ser ut. Det kan ju vara riktigt lärorikt, jag som aldrig glott på sånthär förr. ;) Varken hoppning elr dressyr, men borde kanske börja göra det.

Men gomorron!

Sitter här nu och har precis ätit lunch, hehe lite tidig. Men åkte till skolan runt halv 9 och hade nationella proven, gick sååå bra! Var en typ av uppsats man skulle skriva. Hur enkel som helst. Skönt! För jag brukar få halvt panik vid uppsatser.

Vi får se vad det blir senare. Ska ev. till IKEA och handla fler ramar som ska upp på väggen. Får se om det blir stallet, skulle inte tro det faktist. Har huvudvärk och känner mig allmänt hängig.. Så jag tror jag blir hemma.

Hade besöksrekord igår oxå, wiho! Kul att ni blir fler och fler!

Vart sugen på..

.. detta schabrak när jag kikade i Hööks-katalogen imorse! Hihi. (Ja, Josse m. Rea, jag vet att du vill strypa mig nu (A))


Äntligen

Har äntligen städat klart mitt rum. Det tog 8 timmar, och då har jag ätit middag + suttit här sammanlagt 20min kanske! Så det var ingen vanlig svensson-städning inte, hahaha.

Det känns jättekonstigt i mitt rum nu. Det är så.... rent. Tomt. Är ju van att det är proppat med skrot överallt, i alla skåp, lådor, hyllor. Jag lastar allt onödigt skit där det får plats. Men nu har jag rensat ALLT, precis varenda litet papper.

Så 4 vanliga soppåsar och 4 sopsäckar senare är jag äntligen klar.

Jag är verkligen sämst på att hålla ordning! Men så är jag kanske lite så som person? För vart jag än kmr och går så ser det alltid ut som att en bomb har sprängts när jag lämnar stället. E, min andra halva, som är raka motsatsen till mig, dvs väldigt pedantisk, blir inte direkt glad på mig haha!

Städar jag rent här hemma så hinner det inte gå mer än max 2dgr så ser det ut som innan igen. Och den enda ggn jag städar är när E kommer. Vilket inte blir så ofta, hehehhee. Han vägrar komma om jag inte röjer innan. Men nu så fick jag ett enormt ryck idag och har röjt och rensat ALLT! Så nu finns det (förhoppningsvis) ingenting jag möjligen KAN stöka ner med, eftersom allt skrot e slängt.

Har även bytt ut alla bilder på B mot nya, fina bilder. Fyfan vad fint det är med massa bilder på henne i rummet!

Är ni duktiga på att hålla ordning hemma?

Jo just det, jag var inte till stallet idag
. Sjukanmälde mig från praktiken då jag kände mig hängig, men inte kan man ligga i en säng och ta det lungt för det. Speedy som man är. Nånting måste man göra. Oavsett, haha.

Emma fotat

Hemskt fin bild på vackra B!Ny header

Har fått en vinterheader av min kära vän Camilla, tack så mycket!! Hur fin som helst, som alltid. Är så nöjd så!

Även Caroline var gullig och gjorde en header åt mig, minst lika fin denna. Men som synd är kan man ju inte ha två, haha. Jag kommer använda denna som jul-header om nåra veckor! SUPERFIN!

Tack så mycket tjejer!

Vad tycks om min fina vinterheader? :-D

Bett

Ett stort problem, tycker jag, är att många hästar går med för långa bett. Man ser alltför ofta att nästan halva bettet sticker ur munnen på hästen, även vid små tygeltag. Det beror nog till stor del på att många passar ut bett till hästen efter mjukdelarna. Alltså läpparna på hästen. Många tycker att det räcker med att bettet ser ut att passa bra när det bara ligger i munnen.

Jag har själv varit så, innan jag visste bättre. Min häst hade 12,5 nästan ett helt år innan jag bytte strl till 11,5 för att senare byta till 10,5. Hon gick bra på alla strl. Hästar är tåliga och vill vara en till lags, de gör inte ifrån sig så mycket oväsen om bettet är för långt eller för kort. Därför får man tänka till själv, och inte bara köra på att "hästen går bra på dethär långa bettet", eftersom de som sagt inte ofta säger ifrån för en sådan grej.

På bilden nedan är ett 3delat bett. Tänk er, det är alltså två skarvar på detta bett som far omkring från sida till sida på lanerna iom att det är på tok för långt och rör sig när jag tar i tygeln.


Såhär ska det INTE se ut. Du ska kunna leda tygeln och ta i munnen utan att bettet far ut.


Samma bett som bild 1, här ovan. Utan att jag tar i tygeln. Många luras av att bettet som sagt ser ut att passa efter mjukdelarna. Du ska kunna ta tag i ena ringen på bettet och sakta dra utåt, och i princip ingenting ska komma ut på den sidan du drar. Om det sticker ut 2cm när du drar i ringen så är bettet 2cm för stort.


Ett nästintill 100% korrekt anpassat bett. Tygeln kan sträckas och användas utan att bettet sticker ut något. (Sen går det nog aldrig att komma ifrån det helt. Behöver man ta lite hårdare i tygeln av någon anledning så kommer det alltid finnas tillfällen där bettet sticker ut en liten bit.)


Samma bett utan rörd tygel. (Bells skulle ev. egentligen behöva 10 istället, men det är ju inte så lätt att få tag på. Och det handlar om så få mm att det får vara som det är. Man vill ju inte ha för kort heller.
)

Vissa skyller på att om bettet är "för kort" så nyps hästen i mungiporna. Men nu finns som känt massvis av eggbett i alla möjliga modeller och varianter. Så man kan alltså ha ett välanpassat bett som inte nyper hästen i mungiporna. Istället för ett för långt som sladdrar omkring i hästmunnen.

Vad tycker ni? Har ni välanpassade bett till era hästar?Muckboot

Någon som äger ett par Muckboots? Vad tycker ni isf om dom?

Det verkar ju helt fantastiskt med ett par stövlar som håller ända ner till -40. Gud så underbart att slippa frysa om tårna!


Guuuud...

Gud vad störande det är med folk som inte har egna fantasier. Som kopierar vad man än skriver och sedan låtsas som att det regnar.. Blöh!

Wiho!

Fick tillstånd från E att lägga upp två av bilderna på han och B från igår. Hihi!
Dagens fråga (långt inlägg)

Vad är bra hästhållning för er?

Bra hästhållning för mig
är att ha det så naturligt för hästen som möjligt. Det absolut viktigaste är att sätta hästens hälsa i främsta rum. Ens eget nöje får aldrig ta över. Bra hästhållning för mig är när hästarna får vara ute länge, de har minst en hagkompis, de får tillräckligt med mat och vatten. De visiteras dagligen.

Är de skadade
elr att man misstänker en skada så åker man till veterinären. Visst, inte för småsår och bagateller.. men annars. Man rider på ett sunt och förnuftigt sätt som gynnar hästen.

Varför ser man då så många exempel på raka motsatsen här? Okunskap? Man bryr sig inte? En blandning av båda tror jag.

Vet hur många som helst som har sina hästar inne större delen av dygnet. Dom är totalt övertäckade med sina tjocka, dubbla täcken dygnet runt som många ggr bara är i onödan. Många gör med attityden att; Vi fryser ju? Vi tycker ju att det är skönt i en varm och go säng en kall vinterdag? Men sluta upp med att förmänskliga hästarna! De är utedjur, de tål hur mycket som helst, mycket mer än vad många tror. Men ändå är det som att dom har sköra porslinshästar.

Många rider utan något förnuft över huvudtaget. Det är galoppera, hoppa, galoppera, hoppa, galoppera och hoppa. Endast det som går i tankarna. Att få galoppera och att få hoppa. Att  tänka på att rida förnuftigt och på ett sätt som verkligen främjar hästen, hästens muskler och utveckling, nä det verkar många ggr bortglömt.

Samma sak om hästen är skadad. Många är för snål för att åka till veterinären. Visst, som sagt man behöver inte åka för bagateller. Men har man ett djur är det ens skyldighet att tillkalla vet. om något är fel. Jag vet ett antal människor med hästar som tydligt visar att det är något som är fel, till och med de som VET att det är fel på hästen, men ändå rider. De fortsätter att rida....? På hästens bekostnad. Allt för det egna nöjets skull. En häst är ju en maskin, nånting man har för att få rida. Om den är sjuk eller skadad det är skitsamma.... verkar det som.

Samma sak om hästen nyligen återhämtat sig från en skada. Fort fort fort! Skynda att sätta igång, man måste ju få galoppera snart. Och hoppa. Tävla. Viktigt! Sen om hästen får den tid den behöver, det är skitsamma. Huvudsaken är ju att man får göra annat än att bara skritta.

Ett annat exempel är dessa hästar som går i små små hagar, några timmar om dagen och aldrig med någon hästkompis vid sidan. Fy f*n alltså.. Vilket liv! Stackars era hästar.

Vart får dessa människor denhär synen på hästhållning?
Bildbomb

Kommer en liten bildbomb nu. Var ute hos B för en stund sedan, myste lite i hagen!Min fina underbara gofis!

Och här kan ni se fler bilder på våran lösdrift som är godkänd för 5 hästar.

Back on track

Jag och E åkte till Bells förut. Ryktade henne en stund, sen lindade vi henne med mina back on track-paddar som kom med posten igår. Ekko hjälpte mig att få till det bra! Haha. Sen gick vi ut på en halvtimmes promenad med Bellan, och sedan fick hon gå ut i hagen. Emma var snäll och tog av lindorna 45min senare.

Dom ska ju inte vara på någe länge eftersom hon är ovan just nu. Får vänja in lite. Dessutom tar det ju mer vid rörelse, och hon har dom vid promenad + hagvistelse, vilket gör att det blir mer effektfullt som sagt. Så vi tar det sakta men säkert.

Fick några söta bilder på B och E oxå, men E är så himla fjantig att jag inte får lägga ut dom. Inte ens med en prick för fejjan.. Menmen, karlar vettni.

Nu ska jag väl ta
och slå på fjärde HP-filmen innan jag och E lägger oss för att sova.

Ha det bra!

Citat

"Vi gör oss själva antingen olyckliga eller starka. Mängden arbete är densamma"

Värt att tänka på!


Såg en på min facebook som skrivit detta, dethär ska iaf jag verkligen ha i bakhuvudet.

Hissar

Jag hissar vinteroveraller! Verkligen vinterns måste. Så otroligt sköna, lätta och smidiga att ha på sig under kalla ridturer. Och det ska mycket till innan man fryser. LOVE IT
Test

Namn: Guns Ballerina
Smeknamn: Bellie, Bells, Bellsan, Bellan, Bellabus, Fjåsa m.m
Ålder: 10 år
Kön: Sto

Ras: Varmblodig travare
Mankhöjd: 152cm
Färg: Fux m. vita tecken


Träning
Tränar Hoppning (x)

Tränar Dressyr (x)
Tränar NH ( )
Tränar för instruktör (x)


Utrustning
Rids med martingal [x]
Rids med snodd [ ]
Annan hjälptygel [ ]

Benskydd [x]
Benlindor [ ]
Sadelpadd [ ]
Vanlig bett [x]
Bettlöst träns [ ]
Pullargrimma [/]
Aachen grimma [x]
Remont [x]
Engelsk [/]
Hoppsadel [x]
Dressyrsadel [x]
Allroundsadel [ ]
Islandssadel [ ]

Barbacka [x]
Rids med sporrar [ ]
Rids med spö [ ]
Kan skänkelvikning [x]
Kan bak/framdelsvänding [/]
Kan öppna/sluta [/]

Kan galoppombyte [x]
Ökad trav [/]
Ökad galopp [/]
Fattar alltid rätt galopp [ ]
Kan passage [ ]
Kan piruett [ ]

Kan hoppa över 1 m [ ] - Har aldrig gjort, men vilken storhäst kan inte?
Kan hoppa över 1 m med ryttare [ ] Samma som ovan
Är tävlad lokalt eller högre [ ]
Skulle klara av ett L:B dressyrprogram [/]
Går i form [x]
Arbetar bra under sig [x]
Är lätt att arbeta med [/]

Övrigt

Tolkat? Ja
Löshoppat? Ja
Longerat? Ja, vid diverse undersökningar/utredningar
Kört? Nej
Badat? YepPromenad

Var hos Bellan förut. Ryktade och masserade korshalvorna igen, och ja, jag vet inte om det är typiska Bellie-fasoner eller om hon är lite mer spänd där än vanligt. Men så fort hon tänker på något annat kan jag greja hur mycket och hårt jag  vill, men så fort hon tänker på att jag är där så sätter hon igång och surar. Men så vet jag ju oxå att ända sen hon började sätta päls har hon varit huuuur grinig som helst vid minsta lilla pet.

Sen har hon dragit
ett rejält slide-stop oxå, fast det var nog några veckor sedan. Jag har märkt av det, men slarvat med att göra något åt det. Gjorde övningen lite idag iaf, får sluta slarva så hon får bort dedär känningarna snart. :-)

Hon var iaf kalasfin
i alla benen både innan och efter promenaden. Hon har varit det bra många dagar nu. Så det var nog att jag gick på för hårt efter några dagars vila förut, som gjorde att värmen helt plötsligt kom tillbaka.


Besök..

.. min underbara vän Emmas blogg! http://stallpaarni.blogg.se/

(Hon som är min och B's dressyrtränare och medryttare)

Uppe med tuppen!

Innan tuppen till och med. Ställde ett extralarm igårkväll bara för ifall att, och det behövdes nog. Inte för att jag stängde av första larmet, men för att jag mycket väl hade kunnat göra det. Var helt förvirrad imorse när klockan ringde flera ggr, fattade ingenting, och jag kunde inte läsa vad som stod på displayen heller. Det tror jag är drf jag stänger av larmet när jag väl gör det, haha. Jag ser inte vad det står och är så himla förvirrad så jag trycker bara nånstans, hahaha. Men upp kom jag!

Har precis gjort matlåda och fikat lite. Så nu äre bara gaddarna kvar att borsta. :> Imorn är jag ledig, weeeey!

Det hade varit skönt
med en hel ledig helg nån gång. Som det är nu så får jag ofta erbjudande om jobb någon av dagarna, och som denna helg hade jag praktik en lördag. Så jag får liksom aldrig känna att "JA, nu är det helg". Menmen.. jag klagar inte över att få jobba. :-)

Ha en bra dag!

Jag på Emmas bröllop

Jag har ett par gigantiska vader, hahaha. Det märkte jag när jag skulle köpa chaps här om dagen och inte kunde ha S! :o Fast jag har XS på ett par andra som fortf. går på. ^o) Och S på dom andra jag har.. Hm...

Hästar jag haft

Tänkte lägga upp lite bilder/info på de hästar jag hade innan jag äntligen hittade the one! Som de flesta vet så har jag ridit i 4 år, och redan hunnit med 4 hästar + att jag haft min egen i 2 år. Jag tog alltså min första foderhäst när jag ridit 1 år. Låter inte spec. clever. Det var det inte heller.

Visst hade jag vett nog att förstå själva omhändertagandet av en häst, sjukvård, veterinärvård, foder etc. Men själva ridningen var ju ingen hit. Självklart ville jag ju lära mig och ville verkligen göra rätt, men jag var inte redo för en "egen" häst kan jag lungt säga. Sedan var jag rätt impulsiv och tog första bästa häst, för att senare lämna tbx den. Synd för hästarna. Men jag har lärt mig av mina misstag.

Först ut var Nekter. Gotlandsruss, maxad B. Han var 6år när jag tog honom på foder. Hade honom bara två månader, insåg att jag 'inte hade någon framtid med honom'. Plus att ägaren använde honom till trav, så det var inte alltid han stod i stallet hos mig. Utan han var på äventyr lite då och då! ;-)

Samma dag som provridningen


Sen hade vi Mack Que, 15 år då. 156cm i mankhöjd. En otroligt vacker varmblodstravare! Jag hade absolut inte kunskaperna att göra något bra utav honom. Han var så otroligt stressad stackaren, att han var sjöblöt av svett(stress) utav endast en skrittur. Efter en månad kände jag att, näe, dethär funkar inte.Sen tog jag då Moongate på foder, som jag skrev om i tidigare inlägg (igår). Moongate var då 13 år, 162 cm i mankhöjd och även han varmblodig travare. Jag hade tyvärr inte kunskaperna att skola om honom heller, men ville såklart alltid göra mitt bästa. Jag vet inte varför jag inte sökte hjälp och tränade för instruktör regelbundet med honom? Hade honom i 8 månader iallafall, innan han åkte tillbaka till ägarna pga hälta som inte ville försvinna. Han blev promenadhäst men avlivades något halvår senare.Sen har vi min underbara tjeja Bellabuuuuus! Henne köpte jag 2mån efter att jag haft henne på foder. Bästa köpet i mitt liv. Denna tjej kommer att få stanna hos mig livet ut, verkligen livet ut. Oavsett om hon skulle bli promenadhäst och aldrig mer gå att ridas. Jag tror inte jag någonsin skulle kunna sälja någon av mina djur, lika lite som mina vänner och min familj. Bellie är min familj. En familjemedlem säljer man inte.
Varför jag lyckats så bra med Bellie som jag gjort var för att jag tog hjälp från första början. Emma har varit med oss i nu 2 år, och utan henne hade vi aldrig nånsin varit där vi är idag. Jag är så glad över all kunskap hon skänkt mig!

Drömmer tillbaka..

... om man nu kan kalla det "drömmer". Har precis kommit hem från praktiken, som gick finfint. Påvägen hem så åkte jag förbi busshållsplatsen jag alltid åkte från när jag kom från gamla stallet, lilla Älva-stallet. Det första stallet jag hade B i. Det var en sån mysig tid, och då hade jag fortfarande hade min bästa vän vid min sida. Så många skratt, så många minnen.

Jag hade alla fyra hästarna i det stallet, så jag har väldigt många minnen därifrån. Nekter, Mack Que, Moongate och Bellie. Alla badritter till stranden, alla galopper på ängarna, alla skratt med vänner, alla träningstävlingar med 3 min ridavstånd. Alla ggr jag fick tuppjuck och fick för mig att åka och rida mitt i natten på sommaren. Allt detta är underbara minnen! Jag kan inte säga att jag vill tillbaka, men nog saknar jag det allt. Jag hade gångavstånd dit, det tog 20 min. Hur behändigt som helst.

Vi flyttade senare till ett annat stall på ön, och även där har jag en del (rätt få) härliga minnen från. Mer sämre tyvärr. Men jag är oerhört glad att jag tillslut fick upp ögonen och flyttade därifrån.

Numera står vi långt ifrån stan, och dit flyttade jag för min egen och Bellies skull. Främst för Bellies. Vi står som ni nog vet hos våran underbara vän, tränare och medryttare Emma. Vi brukade tidigare åka dit på loven, + att jag lämnade av Bellie där när jag skulle på semester på somrarna. Och jag släppte aldrig tanken, blicken och känslan över hur himla väl hon trivdes där. Hon var en i gänget, lyckan lyste över hela henne. Så fort hon kom dit så var hon en i flocken. Tjejerna välkomnade henne så bra och det var som om dom alltid varit en flock tillsammans.

På Alnö var det tvärtom. Ingen utav hästarna visste var de hade varandra, och ingen visste hur de skulle bete sig. Så den ene bestämde över den andre som bestämde över den tredje, och det hela vart ett enda virr varr.

När jag då börjat
gå i flytt-tankar så blev det mer och mer självklart att jag skulle ha henne hos Emma. Himmelriket för hästar om jag får säga det själv! Min dröm har alltid varit att ha hästen på lösdrift, i stora hagar och i en stor, härlig flock. Vilket är precis vad jag kan ge min häst idag! Och jag älskar det. Hon lever min dröm. Och jag är så glad att jag kan ge henne det.

Vad Bellie vill är det viktiga för mig, jag åker flera mil med buss för hennes skull när jag lika gärna hade kunnat ha henne 20min gångavstånd ifrån mig. Jag vill att hon ska ha det bästa, alltid! Och jag är så glad att jag kan ge henne detta. I första stallet fick hon stå i en liten frimärkshage utan vänner i samma hage, och inomhus var det för lågt i tak + otroligt dålig ventilation. Jag mådde ju såklart dåligt eftersom jag inte kunde ge henne bättre än så.

Och jag vill bara tacka
Emma Päärni enormt mycket för allt du gör för oss! Du ställer upp i vått och torrt. Du förstår mig som ingen annan. Du dömer mig inte. Trots mina mindre bra egenskaper så finns du alltid där, och du dömer mig som sagt inte, utan du har alltid förståelse.

Du kör mig till
och från bussen varje gång jag ska till stallet. Du rider Bellie de dagar jag inte kan, och när hon vilar eller du inte har tid att rida så tar du in och pysslar och goar med henne ändå. Du kör och följer med oss på träningar och tävlingar, du tränar oss i dressyr (bättre än någon annan skulle kunna). Du tar oss längre och längre fram och förverkligar mina drömmar.

Jag vet ingen mer
underbar människa än du! Jag känner mig nästan dum ibland som tar emot allt du ger mig, men förhoppningsvis får du tillbaka oxå! <3

Emma Päärni


Hello my friends ;)

Har bara slappat hela dagen tills nu, för nu ska jag strax kila till bussen och vidare till praktiken. Blir där ända tills 21.30 ikväll. MEN DET GREJAR JAG! :-D

Så det blir inget stall idag. Inte imorgon heller skulle jag tro, vi får se vad som händer. Har praktik till 16.00 imorgon nämligen.

Mmmm lussebullar..

Namnam! Har just bakat dessa. Har använt mig av sånahär färdiga förpackningar med mjölblandning och jäst som man bara tillsätter vatten i. Sjukt goda blir dom! Bakade en sats i förrgår oxå men den slukades på 1 dygn.Påvägen upp hittade jag dethär lilla offret:

Min älskling!

"Enkät"

1 - Hur länge har du bloggat? Sen i augusti -10. Alltså 3-4 månader.

2 - Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga? Tyckte det bara var drygt, fattade inte varför man bloggade. Läste ingen blogg då, tyckte bara det var tråkigt.

3 - Vilken var den första blogg du förälskade dig i? Hm.. har inte förälskat mig i någon blogg. Men jag tycker om Kissies blogg.

4 - Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem? Dom ser typ ut som mina nyskrivna inlägg så jag känner ingenting spec. för dom. Dom är jag!

5 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare? Jag har ju en del som jag verkligen gillar att läsa. Men jag har rätt många på bloglovin, vissa har jag "bara för att", "ifall" det skulle komma ett intressant inlägg typ.

6 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)? De flesta är hästbloggar så jag säger väl 99% ämnesbloggar då, haha. Och 1% dagboksbloggar, dom är bara tråkiga.

7- nämn en bloggare (obs:länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om. Hm.. mycket svår och klurig en. ;-) Men det får nog bli Ida Tallberger.

8 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om. Även denna svår, men kanske Sara

9 - Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? Det är väl mest mina vänner som läser den, eftersom dom är hästintresserade. Dom allra närmsta läser den nog inte alls, och har nog ingen åsikt om att jag bloggar.

10. - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? Det vet jag faktist inte? Skulle tro att jag kanske låter något annorlunda, för så upplever jag andra iallafall. Men nog är jag mig själv alltid!

 

11 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden? Eftersom jag inte bloggar om mitt privatliv utan endast hästliv (för det mesta), så behöver jag inte oroa mig för några privata gränser.

12 - Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför. Har inga speciella, har inga problem med att blogga om något spec. Men min blogg är en hästblogg och därför handlar 97% av mitt skrivande om hästar.

13 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du? Hm.. Det skulle inte alls vara kul att blogga utan läsare, kommentarer, åsikter, respons etc. Så... jag vet inte vad jag ska svara på frågan. Jag skriver ju självklart för min egen skull, för att jag gillar det.

Hoppade från bdb hit och det blev mer personligare tyckte jag. På bdb hade jag det dubbla antalet bevakare än nu när jag bloggar, men då vet jag ju oxå att när folk går in på min blogg vill dom läsa det jag skriver. Men på bdb kan man vara vänner med hur många som helst och sen bara klicka "markera som sedd" och bara strunta i vad folk skrivit/lagt ut.

14 - Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg? Absolut INTE.

15 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? Nej.

16 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga? Njae, skadligt är det väl inte. Men ibland kanske vissa går in för mycket i sitt bloggande, som jag själv, haha. Kan sitta och stressa upp mig själv och känna att "shit, jag måste svara på kommentarerna nu, fast jag kanske inte ens har tid." Och känna stress över att "shit nu måste jag skynda mig lägga upp detta inlägg".

17 - Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Nej, det har jag inte.

18 - Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar? Nepp, inte det heller.

19 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig? Det skulle väl vara att jag blir lite väl stressad ibland, över att jag måste skynda mig blogga/svara på kommentarer osv. Sen blir jag stressad av att jag hela tiden måste hålla koll på om jag fått något nytt svar.

20 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år? Ja det tror jag. :-)

21 - Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten. De som vill.

Fina Bellsan idag

Ryktade och masserade fröken otålig idag. Denhär tjejen är verkligen ingen häst man ska ha om man gillar pyssel, för hon är så himla otålig och vill bara iväg, haha. Det går bättre på somrarna, men höst/vinter har hon en sån dunderenergi.

Masserade mycket på korset idag, där jag egentligen ska massera varannan dag. Sist jag masserade gjorde hon inte så mycket motstånd, så jag trodde ju att hon slutat med det (pälssättning). Men idag var hon sjukt grinig idag igen, så jag tog den striden med henne så att hon fick pina sig igenom det till avslappning.

Så efter en liten stund gav hon upp mördarblickarna och de höjda benen och började slappna av riktigt fint. Klart det gör ont att få massage om man spänner sig.. Det vet jag själv som regelbundet går till en tortyrare (naprapat). Men det släppte riktigt fint idag!

Sen gick vi ut på en timmes jobbig promenad, haha. Hon var så pigg, tittig och glömde bara bort att det var mig hon skulle lyssna på. Mitt lilla stolpskott. Fick några fina bilder iaf;Efter promenaden var det fort ner till torrhöet som gällde. Haha. Jag var nog jätteelak som tog in henne just när dom fått höbuntar serverade.

Svar på tal

Anonym: Visst går din häst ute/lösdrift? på nätterna? Kan du inte berätta lite om hur det funkar, fodringar osv, gärna lite bilder också ;)

Svar: Jajjemen hon går ute dygnet runt. Hon trivs super, jag tror dom allra flesta hästarna skulle vilja det eftersom de är utedjur och inga innedjur. Många säger att "men hästen vill gå in", men det är nog för det mesta strunt. Klart hästen vill gå in och få mat eftersom den är van vid det, men vänjer den sig att gå ute och få maten ute/komma in och få mat så kommer den inte stå vid grinden kl 20 på kvällen och "vilja in". Nåja, nu ska jag inte spåra ur totalt här i svaret på din fråga, haha.

Dom går på fri tillgång på hösilage, det går åt ca 2 balar i veckan + att dom får ungefär 3-6 buntade höbalar per dygn att dela på i hagen oxå.

Jag vet inte riktigt vad du tänkt dig för bilder? På själva lösdriften? När de är ute i hagarna?

Här är en gammal bild från i våras, när hästarna hade delade hagar. Du ser lösdriften till höger där bredvid stallet. Numera är allt en enda stor hage.


Bellsan står och mumsar hösilage


Bells dricker vatten ur karet


Hade verkligen urkassa bilder, hittade inga bättre. Men vill du ha bild på något spec. så säg till bara så fixar jag det!

Godmorgon alla glada!

Vaknade kvart över 8 idag, bra gjort av mig att sova så länge. Ska strax kila ner och käka frukost och bege mig till stallet, ska bara prata med Emma om lämplig busstid.

Lägger ut lite bilder som Carro fotade på min prinsessa igår. v
Nyss hemkommen...

... från mormor. <3 Min kära lilla mormor. Och släkten var där, supertrevligt var det! Bör göras om. :-) Min mormor fyller 80 år idag, så det är drf vi varit där.

Nu väntar jag på att älski ska komma hit, är ledig imorn ja! Då ska jag ut till älskade lilla B. Vart nästan tårögd när jag såg bilderna Carro fotat på henne idag, tårögd av saknad, hihi. Mitt goa hjärta. Så imorgon ska jag dit och mysa järnet med henne!

Hon var btw helt fin i benen idag enligt Emma. :-) Toppen!

Sadlar i bakvikt

Sadlar i bakvikt är det väldigt ofta man ser. Många har otroligt låga krav på hur en sadel ska ligga för att ligga bra. Vet vissa med attityden att det räcker med att kanalen inte tar i ryggen/manken så ligger den bra. Bad bad bad.

Det vanligaste felet jag ser är folk som har sadlar som ligger i bakvikt. Tyngdpunkten är alltså alldeles för långt bak motför var den bör ligga.

Rider man i en sadel i bakvikt så drabbas både häst och ryttare. Hästen, för att den inte kan arbeta lika bra som den hade kunnat i en sadel som ligger i balans, och iom att det mesta av ryttarens vikt hamnar på bakdelen utav sadeln kan det göra att hästen får ont i ryggen eftersom inte sadelns funktion, att fördela vikten jämnt över ryggen, fungerar.  Ryttaren, genom ryttaren hamnar så långt bak i sadeln hamnar man väldigt lätt i stolsits och blir allmänt motarbetad av sadeln.

Jag skulle aldrig kunna ha en sadel som ligger i bakvikt. Främst för hästens skull. Och gud vad jobbigt att rida och försöka bli bättre som ryttare när inte sadeln ger en rätt förutsättningar.

Jag har i 4 år provat ut sadlar åt mina hästar, gjort misstag och lärt mig av dom. Valde att gå den hårdare vägen och lära mig själv. Har därför provat minst 30 sadlar åt Bellie. Främst dressyrsadlar var svårt att hitta, trots superbra tips från duktiga människor etc. Men det har ändå inte blivit bra. Hittils är det två st dressyrsadlar som legat bra på min prinsessa.

Tänkte lägga ut lite bilder på sadlar jag provat på henne som legat i bakvikt, och som jag ofta ser på andras hästar.

Wintec 500 dressyr, xvid. Extremt mycket i bakvikt + för svängd.


Claridge House, vid. I bakvikt och något för svängd i bommen.


Griffin T4 xvid. Helt fel sadel bara, extrem bakvikt, för nära manken och något för svängd.


Lemetex Alpina normal mot vid. Bakvikt


Prestige Green (?) star, 36. Bakvikt och för svängd i bommen


Cliff Barnsby Harlequin xvid. Massa bakvikt


Knights Lady Hawk, xvid. Bakvikt och för svängd


Wintec Isabell Werth, xvid. Bakvikt


Lägg märke till att många av sadlarna är i de bredaste bomvidderna, men ändå ligger i bakvikt. Ofta beror bakvikt på att sadeln är för smal, men många av sadlarna jag testat har kunnat ligga hur nära manken som helst och ändå ligga i bakvikt.

Bellie har en väldigt rak rygg, och har tyngdpunkten väldigt långt fram. Förstå vad svårt att hitta en bred, rak dressyrsadel med tyngdpunkten långt fram. Inte det lättaste. Är väldigt glad över att jag hittat Tekna som passar oss båda.

Man kan uppleva att den är något för svängd för Bellie, men det är rundbossor vilket gör att den ska lätta. Dock inte riktigt lika mycket som den gör på B. Men eftersom hon gick en miljon ggr bättre i denna än i någon annan sadel jag haft, som då legat efter konstens alla regler så fick det bli en sådan. Jag kunde ge extremt lätta hjälper och vi bara flöt fram på moln i den, så det var ingen tvekan om att det var en sådan vi skulle ha.

Den har hjälpt mig som ryttare otroligt mycket. Alla som vet hur jag satt förut och ser ut jag sitter i dressyrsadeln nu vet vilken enorm skillnad det är på min sits. Och Tekna är den enda sadel jag kan sitta ner i traven med. Jag kommer åt Bellie superlätt i denna. Den gör underverk helt enkelt!

Tekna dressyr, omvärmd 33a, alltså en 34a


Hoppsadel var däremot lättare att hitta, dock verkligen inte LÄTT. Många var på tok för svängda.
Detta är en väldigt gammal bild, hade padd där av någon anledning. Har inte padd nu, och jag anser att man inte ska ha det. Sadeln ska passa ändå.

T6 showjumper. Nu har hon vid-järnet i.Observera att detta är mitt sätt att se på saken och ingen av er behöver tycka likadant, utan håller ni inte med så gör ni inte. Alla har vi olika åsikter.

Förstår ni hur jag menar? Vad tycker ni?

Min förra travare

Tänkte lägga ut lite bilder på min fina kille som jag hade innan Bellie. När jag hade honom var jag en av dessa okunniga människor som egentligen inte har minsta lilla aning om hur man skolar om en travare till ridhäst. Moongate hade jag bara på foder, men han drabbades av skador precis hela tiden, han hade verkligen otursföljd. Det var alltifrån lymfangit, till nässelfeber till hältor. Tillslut så hade han varit halt och behandlad ett antal ggr, och då gav vi upp.

Han åkte till hans förra fodervärd i Övik för att gå som promenadhäst. Han fick vila några månader och skrittades sakta igång. Hans otur följde honom dessvärre även där, skada på skada. Så tillslut fick han åka till trappalanda.

Vackra prinsen, Moongate. <3


Det var han de! Lillprinsen. Han var 162cm hög, så här ser ni hur jag ser ut på en sådan häst. :-D Hihi ni som tycker Bells ser ut att vara så stor. :-D

Panik!!

Igårkväll när jag skulle ställa klockan på 04.45 tänkte jag, ska jag ställa ett extra larm ifall jag skulle råka slå av detta? Näe det lär ju knappast behövas, har typ slagit av larmet 3ggr i hela mitt liv. OCH VAD GÖR JAG IMORSE?! Jo slår av larmet!! Utan vetskap om det... Vaknar strax innan 7 och panikar. Kliver ju upp halv 6 annars.

Nu ska jag borsta gaddarna och sticka iväg till bussen!

Jag och Lordi

Jag och Emmas unghäst Lordi. Sutten på och skrittad. Travad ett fåtal ggr. Barbacka och i grimma utav Emma ;-)

DÅLIGT SNYGG ELLER!? :'D

Bilder från idag

Hihi Emmas lillasyster Ida fotade Bells idag! Och lite av Kickis, den bruna. :-)Så jävla typiskt BUKEFALOS

Haha jag kan inte göra annat än skratta. Jag förstår inte hur i himelen dom kan få det till svårt att svara på en enkel fråga, jag menar, hur svårt kan det egentligen vara? Tydligen väldigt svårt eftersom jag ännu inte fått svar på det jag frågade.

http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=1078908

Man kan aldrig fråga nånting utan att dom (ja vissa, det är ju några där som är som dom blev född) måste slingra runt och kan aldrig komma till ett svar på det man undrar. Det är väl bara att acceptera att läget är som det är och svara på frågan.

Vet massor som slutat använda sig av buke pga sättet dom bemöts när dom ställer en fråga... Det måste vara något allvarligt fel på många av dom. :-o Är det där man sitter när man blivit en sur gammal hagga som inte sett skymten av en snorre på 20 år? Och så tar dom ut det på oss andra? Ja, det måste nog vara så! :-D


Varit hos pärlan

Sitter nu inne hos Emma. Har varit ute hos min gos i stallet nyss. :-) Fick ta in henne så snällt så. Myste och masserade henne lite, hon var myyyycket fin i skinkorna. Annars har hon blivit arg när jag varit där de senaste veckorna, kanske för pälssättningen som nu är över. Det är nog därför hon kan slappna av mer när jag tar på henne nu.

Hon kändes fin
i ryggmusklerna oxå. Super!

Sen gick vi ut på en promenad och fotograferades tillsammans med Kickan. Bilder kmr nog senare ikväll kanske!

Tack till er
som svarat på min fråga förut, har fått lite att tänka på och jag tror jag har en idé om hur jag ska göra. Har iaf fått tag på ett par BOT-paddar nu, toppen!

Just det, hon var något varmare i högra benet idag, kotleden. Som jag inte känt på tidigare, dumstrut som man är. Har bara känt på själva senan. Så nu tror jag ännu mer på en vrickning av kotan.

Har en fråga ni gärna får svara på..

Under dessa 3 veckor då B ska vila, tror ni att det är bäst (för blodcirkulationen) att hon går ute dygnet runt och håller igång den jämnt, på så vis att hon rör sig. Eller att hon står inne på nätterna med Back on track?

Tacksam för svar av er alla!

Back on track KÖPES!

Är det någon av er som säljer back on track bandageunderlägg alt. domhär färdiga bandagen med kardborre så hör av er så fort som möjligt! Betalar redan idag.


Kan inte sluta..

..glo på bilderna från i lördags! Fyfan vad vacker hon är. Älskar min häst så sjukt mycket. <3
Tittar på allihopa om och om igen. :-D

Jag är med och tävlar..Besök gärna: http://www.ride-with-style.se/

Prissänkt dressyrsadel

Dressyrsadeln från Kieffer som jag la ut på bloppisen är prissänkt nu med 1000:-. Passa på! Nu 2500:-Veterinärtid bokad preliminärt

Igårkväll rådgjorde jag med tränare, ET och massör som jag har till Bellie. Alla tyckte att det lät som att det var en vrickning, och att jag börjat rida för hårt på engång och att det är därför värmen kommit igen. Men att det absolut kan vara något annat, det kan det alltid.

Idag ringde jag till både PH-vet och Huddik. Även dessa tyckte att det lät som att min teori var det mest troliga, men att de självklart inte kan säga något säkert över telefon. PH-vet sa skritt en vecka, och sen får jag känna efter. Huddik sa vila 3 veckor, skritt 2-3 veckor. Och ville jag kolla henne ändå så kunde jag göra det efter 3 veckors vila. Så att den ev. vrickningen hunnit lägga sig.

Ringde upp PH-vet igen och berättade vad Huddik sagt, och hon tyckte att jag kunde göra så och att det var helt upp till mig. Ringde Emma och hon tyckte likadant. Så den 6 dec har jag en tid bokad hos PH-vet ifall jag vill åka in då. Troligtvis  blir det ju så då jag vill ha svart på vitt om hon är frisk i alla ben eller inte. Är hon det är det ju bara att köra på, och är hon inte det så är jag glad att jag fått veta det.

Så nu blir det vila/ev. skritt i 3 veckor här framöver. Skönt! Nu känns det bra i magen.

Fick tips av vissa bloggläsare om ATG oxå. Men där sätter jag inte min fot om jag inte absolut måste. Och aldrig någonsin för benproblem. Har på tok för dåliga erfarenheter utav dom.

Funderingar och spekulationer

Hittade en superbra sida om ledinflammationer. Är ju rätt bra påläst sen innan då jag haft en hel del problem med vissa hästar, så jag är rätt van. Men en sak jag inte visste var att en ledinflammation kan komma utav en stukning/vrickning. Och det känns som om det skulle kunna vara orsaken isånafall. Tabbe utav mig att rida så pass "hårt" efter en vrickning. Lätt att vara efterklok. Trodde att när en vrickning var bra så var den bra.

http://user.tninet.se/~xvj408j/ledproblem.htm#TILLBAKA


Tis-
levt rövare i hagen, slitit av en rel. nypåslagen sko
Ons- Reagerar när hovis ska slå på skon höger bak. Rycker till i hoven just i slagen.
Tors- Varm i benet
Fre- Fin i alla ben
Lör- Fin i alla ben
Sön- Fin i alla ben

Mån- Fin i alla ben + provade slå på hoven, inte en enda liten reaktion. Skritt
Tis- Skritt
Ons- Vila
Tors- Övergångar, superpigg häst
Fre- Övergångar, superpigg häst
Lör- Dressyr i snön 20min
Sön- Värme i bakbenet igen (förmodligen från dressyrpasset dagen innan)

Så... mina spekulationer är att hon då vrickat/stukat sig, blivit helt bra. Sen har jag ridit igång för hårt och så har hon fått en liten reaktion nu igen? I form utav värme + att hon gick lite kackigt när jag krävt mycket av höger bakben efter lite protester från henne.

Ni som hängt med här sen tisdag den 2 nov och har koll på storyn. Vad är era synpunkter på detta?

Referenser från kliniker

Om ni har någon liten eller stor erfarenhet av följande kliniker så får ni hemskt gärna dela mer er. Bra som dåliga.

PH-vet
Gun i Matfors/Njurunda
Huddiksvalls djurklinik

Jag har själv bara hört kalasbra om PH-vet. Dock brukar det vara månaders väntetider för nya kunder, så det kanske inte ens finns möjlighet att åka dit.

Jag har varit på huddik själv och gillar dom. Dock hade det varit bäst och skönast att åka till Gun som håller till bara några minuter ifrån där jag har Bellie. Så är det någon som varit där nån gång så säg till! :)

Mycket tacksam för svar!

Suck :(

Blev ingen galopprunda för mig och B idag. Hon kändes varm i detdär bakbenet.... Så jag tog ut henne och joggade en massa för att verkligen känna hur hon kändes. Och hon var ju klockren i takt osv. Trevlig och fin, lite tjaffsig bara som hon kan bli. Men jag har länge lagt märke till att när jag ställer till höger på rakt spår så skjuter hon ut arslet ist för att gå kvar rakriktad. Det kan ju iofs vara en styrkefråga, men behöver inte vara det.

Av en ren slump
flyttade jag något steg åt höger, och hon vart genast irriterad. Gjorde en skänkelvikning till vänster och den var klockren. Provade höger igen och hon stegrade i protest. Jag pressade henne till dendär skänkelvikningen och sedan ett försök till sluta, så hon fick bära med höger bak så att jag kunde känna efter. Hon gillade det INTE! Och efter det så kändes det något kackigt i bakbenen.

Hoppade av och ledde
henne hemåt. Troligtvis en ledinflammation, men det får jag ta ställning till när det blir konstaterat eller inte.

Blir att ringa vet. imorgon det första jag gör..


Jobbdags

Nu ska jag strax kila iväg till jobbet. Får sjuts eftersom det inte går några bussar, tack Kjell! Börjar bli riktigt, riktigt trött nu. Varit superpigg nu ända fram tills nu. Skulle helst av allt vilja krypa ner i sängen.

Och inte fungerar bloglovin just nu heller, suck. Vad ska jag nu göra framtills det är dags att åka? :-O


Ytterligare lite bilder

Här kommer lite fler bilder från igår. Dessa har Malin tagit. Besök hennes blogg! :-)

Världens vackraste!Döma folk över internet?

Blev nyss riktigt irriterad. En kompis till mig skrev på Buke för några månader sedan, och ställde en enkel fråga. Men som alla som hänger på Buke vet så får man aldrig strikta svar där, utan mest en massa slinger och motfrågor. Och genast så hade dessa räknat ut en hel del om min kompis och dragit massor av slutsatser hit och dit. Sådant som inte ens jag visste, som är en nära vän? Men det är ju bra att Buke-folket nu informerat mig. *Ironi* Men tydligen så känner man folk så pass bra genom en internetprofil att man kan dra såna slutsatser om folk.

Fick faktist upp ögonen för hur lätt det är att glömma bort att det är en verklig person som sitter bakom, jag kan ju själv råka harkla ur mig vissa onödiga saker ibland. Dock inga påhopp eller annat kränkande. Och alla dessa som skrivit i denna tråd tror stenhårt på vad dom skriver om min kompis. Jag som känner henne IRL känner inte igen det dom skriver det minsta. Tänk så fel det kan bli?

Imorgon..

.. tänkte jag släppa lös Bellan i galopp på denna underbara väg! Man verkligen känner hur hon längtar tills att få sträcka ut. Hon är ju överpigg nu när hon vilat/tagit det lungt. Så jag tänkte allt göra henne lite lycklig imorgon! Hihi. Om inte väglaget blivit dåligt, för då blire något annat vi hittar på.


Ridbilder på mig och Kickan

Cheek to cheek. Även kallad Kickan. Hon är en varmblodstravare på 15 år. Fantastiskt fin att rida! Hon är en av Emmas sju hästar.Ridbilder på Bellsan (BILDBOMB)

Min älskade Bellabus. <3 (Som förövrigt ser ut som en liten tarm med nyrakad stubb och i djupsnö. Hihi)

Och just det, haha, jag glömde skriva att Bellan har gjort 3 steg i piaff! Det ni! ;-) Hon vart så laddad efter galoppen och vägrade skritta, så jag samlade och samlade och samlade. Tre steg i piaff kom ut av det!

OCH VET NI?! HON TOG VÄNSTER GALOPP 3 av 3 GGR!!! :D:D:D:D WIHO!

Vänster galopp!

Piaffen:
Avtravning
Detta var bilder fotade med min kamera. Det kommer fler bilder sedan ikväll elr imorgon fotade med en ännu bättre kamera.


Emma rider..

.. Donna:...Carino:

...Berra:
Info om dagen

Sov ju hos Emma inatt. Vi klev upp runt 8, gjorde iordning lite mat åt hästarna, samt fixade iordning Carino och Bellan till att börja med. Emma red först Carino, sen jag Bellie, Emma på Donna, Lordi satt jag och Emma på, jag och Emma red på Berra och slutligen jag på Kickan. Alla hästarna fick även porträtt/kroppsbilder. Superfint blev det! Vi hann tyvärr inte med småhästarna, det blev för mörkt.

Nu kl halv 6 är jag äntligen hemma. Har haft en underbar dag idag! :-)

Det gick iaf kalasbra att rida Bellie. Hon var jävulskt pigg! Men hon kändes verkligen ovanligt stabil i formen bitvis. :-) Dock blir hon lite lång ibland i djupsnö, haha jobbigt ju tycker hon, då kan man smita. Men skitfin mestadels iaf. Min underbara tjej.

Jag och Berra går inte riktigt ihop, vi litar inte på varandra. Han testar mig och jag kan inte reda ut hur jag ska rida han för att få fram honom bra. Så Emma tog över.

Det gick super med pigga lilla Kickis, hihi! Hon är så go. Travare in my heart, haha! <3 Hon är verkligen en häst jag känner mig hemma på.

Det kommer komma massa bilder i andra inlägg.
Så hold on! ;)

Grymt härlig dag!

Det har varit en helt underbar dag idag med massa hästar och två underbara tjejer, Emma och Malin. :-) Kmr massa bilder och info när jag kommit hem! Tills dess, see ya! :-D

Fick mig en ridtur i snön trots allt

Jajjemen! Runt 7-8 gick jag och Emma ut för att hämta in hästar och ta oss en ridtur. Emma fick ta B så jag kunde ta över sen, haha. Gick så bra så.

Gick bra att rida
, hon kändes fin överlag. Min pärla! Dock fick båda hästarna tuppjuck och triggade igång varandra den ene efter den andre, haha. Fick mig ett par härliga skratt hela vägen hem typ. Det var galopp sidvärtes, roliga hopp med framdelen, allt för att inte vara för långt ifrån Donna. Och när vi skulle galoppera i sidled så tyckte hästarna att det skulle gå fortare, haha. Dom var för go!

Mitt hjärtegull. <3

Det var den mysiga ridturen det..

.. i fantasin alltså! :) Fick inte in hästkräket. Och så förbannad som jag är nu så drömmer jag om att hon blir korv på Scan. Man sätts verkligen längst ner på hästens tycka om-lista sånahär lägen. Hon hatar mig. :S :S :S Och jag henne... bra kombi!

Får se om jag tar en sväng ikväll om jag lugnat ner mig till 110%, annars blire inget. Om det blir ngt ska det bli så grymt kul att se henne tro att hon ska få gå in och käka, helt ovetandes om att hon ska ut och arbeta det lilla cpet. :-)

Hoppas era hästar gillar er och ni dom! :-D Det är ju en fördel.

Snabb leverans

Schabraket kom redan idag, skickades igår. Tjoho! Jag tror att det blir hopputrustning imorgon när (om) vi blir fotade i snön, för det är väl snyggast på snö-äng bilder? Dessutom kommer jag inte kräva så mycket, och då ser det nog bäst ut med hoppsadel, haha, om hon ska gå som en struts alltså. Ska känna på henne ikväll och se hur hon känns, för är hon som Emma säger dunderladdad så lär jag nog inte få så många avslappnade moment imorgon, hehe.

Eller vad säger ni? Hopp- eller dressyrutrustning på finbilder i snön?


Schabraket! LOVE IT. Så jävla snyggt! Trodde dock det var svart passpoal/linjer, men det var marinblått. Men whatever, blir snyggt dä mä! ;)

Bellan reds idag...

.. utav Emma. :-) Hihi! Så bra så bra. Bellie hade tydligen varit dunderpigg, för Emma skrev att hon borde haft säkerhetsbälte. Haha! Men vila + klippning + pigg häst av naturen = EXPLOSIVT! Haha. Dom hade kört mycket övergångar mellan alla 3 gångarter, + några gångarter som Bellan själv hittade på. Haha gud vad söt hon är!

Blir hårdträning som gäller nu så hon kommer till ro igen. På lördag blir jag, Emma och alla hästarna fotade. Allt ifrån ridbilder till uppställningsbilder skulle jag tro att det blir. Vädret kan ju balla ur, så man vet ju aldrig.

Väntar nu på sjuts, sen bär det av hemåt, packa och vidare till Ekko. :D

Ha en bra kväll! Höres imöra :D

Har just ätit..

.. middag på praktiken. Går skitbra idag! Elr det går ju alltid bra, men idag är det KUL. :-) Hihi! Många skratt med goa människor.

Åt stekt skinka och makaroner som jag gjorde innan jag for, hihi gott! Älskar skinka.

Sen kommer min älskade Erik och hämtar mig, ska bli myyyyys de! Så troligtvis sitter jag ingenting vid datan ikväll. Kanske lite. Hehe.

Längtar tills imorgoooon! :-D Träffa Bells :D:D:D:D:D:D Sen blir det nog troligast att jag sover hos Emma, då vi ska fota lite i helgen. :>

Nu ska jag läsa lite bloggar innan jag går och jobbar igen. ;)

Vill till stallet!

Gud jag blir tokig här snart. Vill till lilla B och RIDA! Och fota massa fina bilder på henne. Åh! :-p Men näe jag ska iväg på praktik om 30 min ja, kul. Not. Hehe. Slutar 20.00, och efter det ska jag vara med min älskling Erik och mysa!

Men imorgon, imorgon mina kära vänner ska jag ÄNTLIGEN till stallet!
5 år med världens finaste...

... Erik, idag! Fem helt underbara år, bästa åren i mitt liv!

I LOVE YOU!

Så peppad!!

Jag känner mig så himla peppad att tävla, nuuuu. Dressyr och hoppning. Ska ge järnet denna vinter så vi kan komma ut lite till vår/sommar/höst nån gång. Vore så roligt!Kan ju säga att det springer i hela kroppen på mig, haha vill rida nu! Och jag vill att det ska bli tisdag NU. Funderar på att åka och hoppträna då nämligen, beroende på hur mkt jag kunnat rida innan tisdagen.

Då var första passet avklarat!

Har precis ätit lite, hann med det oxå. Ska strax gå till bussen och vidare till praktiken. :-) Detta klarar jag! *pepptalk*

Höres! ;)


Jaja...

.... då var det dags då! ;) Ska jobba och ha praktik hela dagen. Så ikväll kommer jag att sitta här i mitt underbara rum igen. Känns som en evighet. Menmen, det går nog fort. Är ju bara 15 timmar jag blir borta nu. Jobbar 7-12 och sen vidare till praktiken 13-21.

Hade varit underbart att få åka till stallet idag, i all snö som kommit. Skitmkt! Underbart! Synd att det ska regna bort tills på fredag då jag ska till stallet.

Ska kila till bussen nu ja, see ya!

Jag har blivit bönhörd

SNÖN ÄR HÄR! :-D Äntligen.. i Sundsvall! :-D

Bild från förra vintern


OMG!!! :D:D:D:D

Haha vet ni vad jag just kom på?! :D JAG KAN GÅ NER I SPAGAT!! :O ALDRIG KUNNAT :O ALDRIG TRÄNAT... men jag kan!!! :D:D:D:D

Haha.. jag gör ju stretchövningar på order av min naprapat, och då brukar jag försöka gå ner i split för att stretcha ljumskarna som är extremt spända på mig, och det går inge vidare, är ju en halv meter ner till marken då. Så nu testade jag bara spagat för skojs skull och jag kom ÄNDA NER! :O Haha jag är skitglad (A) XD Det måste vara tack vare en annan stretchövning jag gör för att stretcha framsida lår. :o


Travare vs. halvblod

Blev inspirerad av Melina och Stallgrasma att skriva ett litet inlägg om den eviga striden mellan halvblods- och varmblodsfolket. Om man kan kalla det så, i grova slängar. ;-)

Jag har aldrig förstått
mig på människor som ständigt ska försvara travarens bra/dåliga ridbarhet, som ständigt ska försvara "sin" ras och hela tiden försöka överbevisa människor att deras travare minsann ser ut som ett halvblod. Om man nu jämför sin travare med ett halvblod, varför köpte man då en travare, om man nu egentligen ville ha ett halvblod?

Kan man inte vara nöjd över den häst man har, travare eller halvblod, och sluta jämföra med andra raser?

Varför detta försvarande?
Om jag läser eller hör om någon som inte gillar travare som ridhästar.... so what? Det är väl deras åsikt. Alla måste inte gilla travare. Huvudsaken är väl att JAG gillar MIN häst!? Andra behöver inte det. Jag förstår inte varför så många blir så otroligt taggade så fort någon nämner att en travhäst inte har samma förutsättningar som en ridhäst? Varför gå igång på det? Det är ju sanningen! I de flesta fall. Sen finns det undantag inom ALLA raser. Både bra och dåliga.

Sen så finns det ju
även människor med fördomar mot travarna. Men det har jag förståelse för varför dom uppkommit, det ÄR inte konstigt att man fått uppfattningen om travaren som en oduglig ridhäst med slängtrav, som galopperar med halva delen och travar med andra. Som inte kan bära upp sig balanserat, som inte kan samla sig etc. För vi har ju våra kära människor som köper en travare och totalt stupar. Dom ser en billig häst och mamma/pappa ser ett jättebra tillfälle att köpa häst, när varken unge eller föräldrar har kunskap, förståelse och förnuft till att göra något bra utav det hela. Om det nu ens finns något bra i att köpa en travare till en okunnig 12-åring? Tror inte det.

Folk slänger på dom gramaner, snoddar och pessoa och skyller på antingen det ena eller det andra. Inte är det konstigt att dom inte lyckas bra. Genvägar blir senvägar. Folk har inte den blekaste lilla aning om hur dom ska göra för att skola om hästen på ett bra sätt, så dom gör det på sitt sätt. Folk försöker inte ens ta hjälp. Dom ställer upp skyhöga hinder och 3 veckor senare debuterar dom sin första hopptävling. INTE KONSTIGT att folk ser travare som dom gör när fok flänger runt i världens travartrav/slänggalopp runt hoppbanorna utan någon som helst kontroll.

Jag har heller aldrig förstått mig på folk som till 110% går in för att travare har PRECIS LIKA förutsättningar som ett halvblod. För det stämmer INTE! Inte på långa vägar. Och där har vi det igen, varför detta jämförande med halvblod? Att en travare är minst lika bra som ett halvblod? Jamen köp då ett halvblod för guds skull! För vill man satsa köper man en häst som är född med förutsättningarna.

Jag köpte Bellie för att jag ville ha henne. Jag hade/har inga speciella tävlingsambitioner, utan jag ville ha henne för att lära både henne och mig, och att utvecklas tillsammans. Jag hade en plan för att kunna lyckas med att få en trevlig hobbyhäst, och det var att ta hjälp utav våran fantastiska tränare Emma.

Hade jag haft tävlingsambitioner
och velat klättra i klasserna så hade jag inte satsat på en travare, för det är inget säkert kort. Det är FÅ travare som har kapaciteten inom de högre klasserna. Och då pratar vi inte LB/LA hoppning, för det kan en älg som sagt hoppa. 

Ne, var nu nöjda med era goa hästar, travare som halvblod. Och alla andra raser däremellan. Och sluta jämför. Utgå från dig och hästen som ekipage, jobba sakta framåt och ha aldrig för bråttom.


What is your opinion? ;)

Halvblod vs. Travare
Wiho! Äntligen

Äntligen har jag köpt mitt efterlängtade schabrak. Har velat ha detta jättejättelänge. Men har inte varit så sugen på att beställa från England då det känns krångligt osv. Så lyckades köpa ett begagnat av en tjej på min bdb. Hihi! Happy :D


SNÖ

Gud vad jag blir avis.. Jag läser överallt att ni har snö! :o :s Vi brukar väl alltid vara bland dom första att få snö, här i Sundsvall.. Men ne, inte en snöflinga. :( BUHUU


Ridbilder på vackraste Elisa

Fotade när Ottan red Elisa på ängen en sväng oxå. Jag slutar aldrig beundras dessa två! ;) Så himla fina tsm. <3 Sen fick jag hoppa upp, haha och jag fick mig minst sagt en åktur. Aldrig varit med om att Elisa  gjort såhär, haha men hon sparkade bakut, flög i luften och bockade HÖGT :o

Så efter två galoppfattningar
så gav jag mig eftersom jag inte hade någon hjälm, haha vill inte ta en "fight" då. Men hon gör såhär på ängar i galoppen, och jag har inte galopperat på en äng med Elisa förut. ;)

Sådär, det var Othilia och Elisa de. SJUKT FINA! Tycker ni inte?!


Här rider jag henne en sväng, och HAHA jag vet jag ser ut som en smurf i Ottans mössa + knut på huvve under! xD


Fick som sagt se en ny sida av lilla Elisa idag, haha hon var inte nådig! Herregud vad hon flög och for. Det skulle man haft film på... :-)

Varit och klippt ännu en häst

Var iväg och klippte Ottans underbara Elisa idag. Dom är så bäst tillsammans! Älskar dom. :-D Gick iaf super att klippa. Elisa hade silkesmjuk typ fjäder-päls, haha. Så det var superlätt att få bort! Maskinen behövde inte ens anstränga sig. Sen fram på bogen brukar det ju kunna vara klurigt när det är mkt virvlar och grejs, men hon är helt slät där så det gick asbra. :->

I ett senare inlägg kommer ridbilder från dagen, men här kommer uppställningsbilder utav klippningen:
Godmorgon ;-)

Ska alldeles strax bege mig till bussen och vidare till skolan. Är alldeles slemmig i halsen idag :o Not good. Får se när jag slutar idag, egentligen halv 4. Men har glömt böcker och grejer hemma så det är ingen idé att gå på vissa lektioner, hehe. Man får ju dessutom frånvaro när man glömt böckerna. Så.... De blir gött de!

Ska ju iväg och klippa Ottans häst Elisa efter skolan oxå. Ska bli kul! ;)  Hon var med i mitt inlägg om välridna travare, här är hon, Elisa:


Vet ni vad jag har gjort!? :-D

Hihi. Idag har jag ridit på Bellabus! Hon var även idag kalasfin i båda benen, och idag så provade Emma att slå på skon på det benet hon ömmade på när hovis slog, och INGEN reaktion! Inte en enda liten reaktion. Och när hovis var här så röck hon till som attan för att hon hade ont, men ingen hälta el. något. Så hade inte hovis varit här så hade jag aldrig upptäckt det, tur att vi gjorde det. Och nu kan vi ju konstatera att det inte är något fel i det benet. JIPPI!

Skrittade ut i
kolsvarta mörkret i skogen med Emma och Carino. Var suuuupermysigt! Även om jag och B skrämde upp varandra rejält.

Haha jag hade
dessutom på mig mina softshell-byxor, och dom är verkligen glidiga (red barbacka), och så när vi ska upp för en lååång backe så kmr jag på att "shit! nu har hon ju ingen man jag kan hålla i" Haha.. Illa. Men det gick ändå! ;)

Imorgon ska jag iväg och raka Ottans häst Elisa. :-)
Så det blir inge stall för min del imorgon. Men jag har sagt åt Emma att om hon vill får hon skritta henne. :>Ska strax...

... kila iväg till idrotten nu. Får väl se vad det är för "roligt" idag då. ;-) Om jag är med elr inte. Sen har vi håltimme och lunch i 2 timmar... Bra planerat där, inte.

Efter skolan, som slutar runt halv 4, åker jag till lilla Bellabus. Ska bli mysigt de! Hihi.. Hon får nog lite rykt, massage och så tar vi en liten prommis.

Och så var en tredje häst klippt

Var nyss ute hos Tova och klippte Vera. Gick så bra så! Hon tyckte maskinen var suuuperläskig första minuterna, men sen stod hon så lungt så.

Tog hela 2 timmar idag, blev nästan en helklippning så det var väl därför. Ändå tyckte jag att jag var mycket mer effektiv idag.. Ju mer jag klipper ju bättre känsla får jag.

Sen köpte Tova Bellies gamla benskydd+bakstrykkappor, så äntligen har jag fått iväg dom. Inge roligt att ha saker som bara skräpar omkring.

Hör av er om ni behöver ha er häst klippt! ;-)

Vera var verkligen hur go som helst! Kelsjuk och pussig. Gillas! Haha är inte van det..

Dagens fråga

Vad har ni för mål med era hästar inför nästa år? Vår/sommar/höst.

Mina mål med Bellie inför nästa år, vår som höst, spelar ingen roll:

* Få henne att ta vänsterfattningarna, och lyckas vi med det så:
* Starta en 80-90cm clerround, och lyckas vi med det så:
* Starta en lokal LC dressyr och LD hopp, elr 80cm som vissa klubbar har

Det är mina mål för 2011.

Myspys

Har precis kommit hem från Erik. :-) Vi hade myspys-morgon. Hihi. Blev tvungen att åka hem för jag glömde klippmaskinen + ombyte hemma igår. Ska ju åka och klippa en häst idag, får hoppas det blir bra! Bilder kmr nog.

Tror inte det
blir nå Bellan idag... hade varit supermysigt, men bussarna går bara varannan timme idag så jag tror det blir svårt att passa in någon lämplig busstid. :-/ Men vi får allt se hur det blir.

Gud vad lat jag blivit nu känner jag.. vill inte alls tbx till skola/praktik. Ne, hoppa av skolan och börja jobba mer vore jävligt skönt. Menmen.. får hålla ut 1,5 år till..

Bio

Var på bio ikväll med älsklingen. Vi såg SAW 3D. Grym film! Har antingen hört att den SUGER eller ÄGER, så det var antingen eller. Jag tyckte den var skitbra iaf! :D Så ni som gillar saw-filmerna lär ju inte bli besviken på denna.Jag och min ÄLSKADE pojkvän. <3


Nya täcket

Hihi idag blev det premiär för nya täcket. Det lär ju vara så grått och fint imorn så.....
Det impulsiva jag gjorde idag var....

... look for yourself! ;-)

Så himla skönt att slippa manen. Stubb är så himla praktiskt! Slippa alla ler-dreads hon kommer in med varje dag, och alla istappar som hänger och slänger i manen när det är snöstorm etc. Sen är hon ju förjävla söt i det oxå!

Slänger in en bild på hur det brukar se ut när det växt ut till bra längd:

Gamla bilder, 09. :>

Impulsiv som man är

Nu har jag varit impulsiv och gjort en grej.... ;-) Någon som kan gissa? Bilder kommer när jag kommer hem! ;-)

Jobbar...

...och står i! ;) Haha not. Det var ett väldigt lungt och skönt schema idag, dagen har gått himla fort! Har bara ett ärende kvar nu som jag ska sticka iväg på om en kvart. Ett roligt och bra schema oxå, har fått många skratt av härliga vårdtagare.

Har köpt mig en matlåda oxå som jag tänkte slänga i mig innan jag beger mig ner mot stan och vidare till stallet. Yeeey! :-)

Hur ser eran lördag ut?

Uppe med tuppen igen

Ja här är det inget som kallas LOV elr.. ;-) Upp och jobba. Men jag jobbar hellre än att sova. :-D Hihi. Även om det hade varit jäääävligt gosigt att krypa ner innanför täcket och värmen.

Efter jobbet ska jag som sagt till Bellabus, ska bli så himla mysigt. Tkr det är jättemysigt att åka till hästen när den är "skadad" elr sjuk. :o Och bara pyssla och mysa. Annars hinner jag inte lika mycket utav det. Tror det blir en liten promenad idag. Hon var inte varm i benet på hela dagen igår..

Bells går inne på nätterna just nu. Hon har gjort det 2dgr i rad. Haha första natten så.. när hon hade käkat sin kvällsmat ville hon ut, ut, ut och ut. Så när Emma kom på morgonen så såg hon att Bellie hade varit ute och snokat i stallet. Och när Emma sa godmorgon så tittade hon glatt ut ur boxen med spetsade öron. :D HAHAHAA. Det finns benskydd och påsar i varsin hink på golvet, och dessa hade hon fint lyft ut för att se om det fanns något ätbart i botten. Icke. Så hon gick väl tillbaka i boxen när det var färdigsnokat. Gud hon är så jävla söt!

Men hon ska
nog snart börja få gå ute igen, på nätterna. Eftersom att hade det varit en hovböld så borde den varit här snart.. och ökad puls m.m.

me as a redhead


Just det..

... vi var verkligen 1-2 dm från att krocka med en ung och dum människa idag. Fyfan vad rädd jag blev! Vi kom på en väldigt, väldigt trafikerad huvudled vid en korsning. Och när vi kommer så rätt framför oss åker en biljävel ut, utan att kolla om det kom någon bil på huvudleden! Så vi fick tväääärnita och gled en bit, och preciiiiiis innan vi höll på att krocka så fick vi stopp.

Jag blev bara chockad och skrek och pekade fuck you :o hahaha måste sett förjävla rolig ut. Min låtsaspappa gick ut och skällde på kräket som sa "Jag såg er inte. Jag har nyss fått körkortet." JAHA?! Så att man nyss fått körkort, det innebär att man ska ut och köra vårdslöst?! IDIOT! Hur fan fick han ens körkortet som...

Nu kikar jag på idol, har just ätit en sjukt god middag. Och mina favoriter är vidare, wiho! Jag gillar mest Linnea, Olle och Jay. Dom tre som är kvar nu och inte fått besked ännu kan gärna åka hem för min del! :-) Elr ja, Minnah är bra ibland så ibland kan hon väl vara bra att ha.

Hur hög är egentligen Bellie? ;-)

Har alltid fått höra att hon ser mycket större ut än vad hon är, alltid fått gissningar på + - 160cm. Så även nu, dom flesta gissade på runt 160cm mer eller mindre.

Faktum är att hon bara är 152 ynka cm. ;) Hon är mätt flera ggr och det landar på 152cm varje gång. Hon är liten min tjej, men det är ju tur att hon ser större ut då! :-D Med tanke på att vi ska ut på tävlingsbanorna bland 170-hästar.


Färdigjobbat för ikväll

Har just kommit hem från jobbet. Gick otroligt snabbt och smidigt ikväll, härligt! :-) Älskar detta jobb, som sagt 100 ggr tidigare, haha. Men det är så bra bara. Trivs som fisken i vattnet.

Just nu väntar jag på att pommes ska bli klar i ugn, ska äta pommes, kött och beasås. Sjukt gotttttt!

Emma smsade förut och sa att Bellie hade varit kalasfin i benet idag, ingen värme eller nånting annorlunda. Positivt!

Imorgon jobbar jag 7-12, men efter det ska jag minsann till stallet. Wiho!! Längtar. :D Ifall jag kmr ut innan det är mörkt tänkte jag fota lite på na. :>


Dagens fråga

Hur hög tycker ni att Bellie ser ut att vara?

Ni som vet, skriv hur hög ni hade trott att hon var om ni inte visste! ;-)
Musse

När Bellie inte är med i bilden kan jag ju alltid ge Musse lite uppmärksamhet! ;)

Not like everybody else! ;) Lite bakom flötet..

Naprapat + shopping

Var hos naprapaten förut. Gjorde förbannat ont! Men trots det kunde jag slappna av ovanligt bra... knepigt! Men bra. Jag börjar bli härdad efter sisådär ett år hos honom. ;-) Jag var iaf rak i bäckenet idag, så det känns toppen. Då blir jag mer motiverad att träna/stretcha oxå, för att hålla mig rak.

Sen gick jag på stan en sväng. Var supernära på att köpa ett par bruna manchester-leggings, assköna och snygga. Även en hood-tröja. Men jag stängde av min impuls-shopping-knapp, så det blev inge sånt. Däremot köpte jag mig ett par snygga skor! Gillas. Fick ju presentkort som sagt när jag var barnvakt, så la till lite för att kunna köpa dessa:


Hm...

Kom inte på någon rubrik idag. ;-) Kom precis ur duschen, ska iväg till naprapaten snart. Ska vara där kl 10. Ska INTE bli kul. Gör så förbannat ont, haha.

Ska jobba kvällen
ikväll sen så det blir inget stall för mig idag. :-( Synd.. för hade velat åka dit och kolla hur benet är idag. Får se vad Emma säger om det.

FILM på mig och Bellie

Carro Mattson knåpade ihop en film på mig och Bellie. Jag blev jättenöjd!! Hon har riktiga skills med dedär att göra filmer har jag märkt. ;) Fick en riktigt härlig känsla genom hela filmen, skitbra gjord tycker jag.

Tycker inte ni?!Fler bilder på padden

En som är intresserad av mattes-padden jag säljer har bett om fler bilder, så här kommer dom! Dock blev dom inte så bra. Kan fota fler ifall det behövs, med systemkameran istället. :-)

Underbart mjuk, fluffig och härlig!Magkänsla..?

Har nyss varit ute i stallet hos Bellie. Ryktade henne en stund och kände sedan igenom hennes muskler och masserade henne. Hon kändes väldigt fin i musklerna trots att jag inte masserat/känt igenom henne på nån vecka nu. Brukar försöka göra det varannan dag annars men det har inte blivit av.

Kände igenom benen
oxå, och det benet som hon reagerade på igår när hovis slog på skon, det benet är varmt. Inte mycket, men varmare än de andra benen som är kalla. Konstigt nog blev jag inte mer orolig, snarare lugnare. För det känns som ännu ett tecken på en vrickning/stukning, och inte en ledinflammation som jag är så orolig för annars.

Min magkänsla brukar
alltid ha rätt, men man ska aldrig säga alltid. Men hittils iallafall. Och vanligtvis kan jag säga att min magkänsla är INTE positiv för fem öre. Men nu känner jag mig rätt lugn. Det känns skönt!

Jag var ute och
promenerade henne 20 min oxå, travade en del oxå och hon markerar absolut ingenting alls.

Går ni efter magkänsla eller efter vad man "ska" göra i praktiken?


Det som får mig att tro att det bara är en vrickning elr stukning är att;

* För 2,5 veckor sedan skoddes hon - men hon visade absolut ingen reaktion då. Slutsats = Det har troligtvis hänt något inom dessa 2,5 veckor.

* Hon lyckades slita av sig skon på vänster bak, trots att den var relativt nyligen påslagen. Och då sitter dom hårt. Slutats = Hon har levt rövare i hagen.

* Det är sjukt lerigt och halt i hagen just nu. Det går inte att gå in dit utan att halka, så hon kan mycket väl ha dragit en slint eller två. Dessutom såg jag henne halvt gå omkull förra veckan.

* Hon är varm i det benet. Oftast vid en vrickning/stukning har dom väl ökad värme? Förra året då hon hade ledinflammation så hade hon varken värme eller svullnad. Slutsats = Det är troligen inte ledinflammation.

Såhär säger min magkänsla. Och som sagt, den brukar inte båda gott. Men denna gång gör den det.. Så det är bara att hålla tummarna för att den har rätt!

Uppe med tuppen

Var rädd så pigg imorse kvart över 5 då klockan ringde. Skönt de! Har så mkt som snurrar i huvudet så kunde inte riktigt somna om. Och Musse gjorde inte saken bättre som nu lärt sig att man kan kraffsa på dörrar om man vill ha uppmärksamhet.. den lille råttan.

Har precis slängt
i mig lite (gammal?) kräm och mjölk.. det är allt som går ner när jag är orolig/har ångest. Det känns dock lite bättre idag. Ang Bellies reaktion alltså.. Ska dit och mysa, massera och ev. gå en promenad med henne idag efter praktiken. Ska bli mys!

Hoppas ni får en bra dag!Hahahahah... kom just på att innan Musse kom till oss för 2,5 år sen så hette han RUTGER! Stackarn. Men det är nog för att han inte är helt 100.... xD

Glöm inte...

...bloppisen!

GONATT NU PÅ ER! :D Måste varva ner nu.. ska upp tiiiidigt imorgon.


Joina min facebook-grupp!!

http://www.facebook.com/profile.php?id=722700921&v=app_2392950137#!/home.php?sk=group_125861397470120&ap=1

Alla ni med ridtravare! :D:D

Zooombie

Har precis lyckats peta i mig lite mat.. är alldeles för spänd/har en klump i magen och tyngd över axlarna för att kunna göra något. Har fått världens huvudvärk på detta oxå. :-( Gud vad jag hatar sånthär.. Menmen, försöker intala mig själv att ta det lungt och att jag inte alls vet vad det är så jag kan inte ta ut något i förskott. Men det är svårt.

Ska gå ner och hämta lite tröstgodis och lägga mig framför tvn snart tror jag. Och bara mysa ner mig. Ska upp imorgon oxå, har praktik imorgon. Duty calls. Tyvärr. ;)

Tänkte oxå säga att ni som har hästar som behöver klippas och vill låna maskin/ha hjälp att klippa, hör av er så diskuterar vi saken! :-)

Crap...

Hovis var här nyss och vinterskodde Bellie. Hade tänkt ta en hårdare tur efteråt, men oturligt nog så reagerade Bellie höger bak när han skodde... Och jag har fullt förtroende för hovis, spec. i sånahär lägen. Förra året hade jag börjat känna lite konstigheter i Bellies bakdel, och en månad senare sa hovis att jag skulle se upp för höger bakben. En månad senare kom hältan.

Och nu samma
sak. Det som är annorlunda är att hon mest reagerar när han knackar på yttersidan, och det kan då vara en hovböld på gång. Så blir hon halt rakt ut så ringer jag Glenn på direkten. Och jag har ju inte känt någon rörelsestörning denna gång heller, så det är skönt.

Annars trodde han
det kunde vara nånting tillfälligt denna gång, med tanke på att det verkligen är superhalt i våra hagar av all lera+blöta, och att hon igår lyckats slita av sig en nyskodd sko, så.. hon kan ju mycket väl ha levt rövare i hagen och sträckt sig. Senast förra veckan gick hon halvt omkull när jag skulle hämta henne i hagen.

Så jag hoppas
det är nåt så enkelt som att hon sträckt sig i hagen eller en hovböld. Vill verkligen inte ha en ledinflammation till på axlarna..
Kickan

Idag har jag klippt och ridit en av Emmas hästar, Kickan. Hon är en supersöt varmblodstravare på 15(?) år! :-) Hon håller på att ridas igång nu efter en längre vila (pga att hon hamnade i fel händer i vintras). Så vi skrittade ut en timme på minuten! ;) Gick så bra så. Det var roligt att äntligen rida henne igen, var verkligen sjukt längesen jag red henne sist.

Hon hade fått
mycket bättre skritt, hon hade lättare att slappna av och hitta takt nu än vad hon hade förut upplevde jag. Sen kanske jag rider lite bättre oxå. :> Hon spände till sig rejält där vissa ggr oxå, men slappnade tillslut av igen.

Denhär tjejen är svår att arbeta korrekt för mig. Jag har väldiga problem med att få en ärlig sökning till bettet och ett arbete genom kroppen på henne. Hon går mest bara och knäpper av i nacken utan någon samverkan med bakbenen.  Tur hennes matte rider henne bra! ;)

Såhär blev hennes klippning (andra ggn jag någonsin klipper en häst):

Visst är hon en fin liten dam? :D

Tyvärr...

Blir tyvärr ingen film ikväll. Ingen hoppning bidde det heller.. :-( Tråkigt!

Märkte när jag gjorde iordning henne att hon tappat en baksko. Äh tänkte vi, hon brukar aldrig ömma när hon tappat en sko så vi far ändå. Sagt och gjort, men när jag började skritta kände jag att hon inte kändes helt OK i bakdelen. Så det var bara att hoppa av och åka hem igen.

Tråkigt men sant. Har iaf löst abonnemang nu så jag har en garanterad plats i gruppen nu + att jag inte behöver ringa och kolla om det blir av varje gång nu. Skönt! :-)

TUR som attan
att hovis kommer imorgon och vinterskor henne.

Ang. klippningen förut... har fått många "tips" om att det kan vara att jag satt skären fel. Men på denna gamla maskin kan dom bara sitta på ett sätt eftersom dom ska in i speciella hål, och dom måste in i dessa hål för att kunna skruvas fast rätt.

Wiho! ;)

Nu är Bellan klippt på BÅDA sidor! ;) Haha.. Skönt. Maskinen började klippa normalt igen efter lite trixande och fixande av Emma. Motorn i den måste ha blivit kall och sen inte hunnit värma upp oljan? Eller nåt. Inte vet jag, men efter att vi satt den av och på några ggr så fungerade den prickfritt igen.

Blev asbra btw! Min första klippning :D:D:D Har tyvärr inte med systemkameran, men det kmr ju film ikväll (om Emmas dator vill samarbeta, högst otroligt) så syns kanske på filmen hur hon ser ut.

Hahah ojoj.. stackars lilla Bellie

Som är till hälften klippt, hälften hårig! Haha.. Klippmaskinen funkade asbra, vart verkligen positivt överraskad, spec. över hur enkelt det var. Tog väl en 20-25 min så var jag klar med ena sidan. Lät maskinen vila med jämna mellanrum och smörjde med olja. När jag var klar med ena sidan så passade jag på att låta den svalna, och tömma den. Tvättade svansen och rumpan på B för hon brunstar den lilla kåtisen.

När jag sedan
skulle köra andra sidan så funkar den INTE. Den är igång och bladen åker lika fort som innan, men när jag kör den mot håren så händer ingenting... Låter konstigt om dom blir slöa sådär fort? När den innan fungerat klockrent?

Har nyss pratat
med Emma som tror att jag kanske kommit åt ställnings-knappen, men tvivlar på det. :(

Jaja, hon får väl gå halvrakad då. :-)

Ska strax åka..

.. och handla grejerna jag skrev igår. ;) Kul! Älskar att handla. :D Haha.. speciellt nödvändiga saker. Erik kmr och hämtar upp mig om en halvtimme, sen bär det iväg.

Och håll tummarna för att skären på maskinen är funktionsdugliga, annars blire ingen klippning. Och jag får för guds skull hoppas det inte blir ränder efter skären... Har iaf snokat runt om märket maskinen har, och det ska tydligen vara en sjukt bra maskin! Och reservdelar ska det finnas på bla. granngården, så de vore ju skitbra isf. :-)

Längtar tills hoppningen ikväll! (om vi ens kmr iväg, känner jag mig själv rätt så åker jag INTE om Bellie ser ut att ha fastnat i gräsklipparen)

jag och Bells på våran första 70-tävling, eller om detta var 60-rundan, ser ut så


Godnatt

Nu måste jag ge upp och stänga ner här... Har haft en grym huvudvärk nu sen kanske 2 timmar tbx. Fyfan vad ont det gör! :( Menmen, får gå de med. Ska lägga mig och sova nu ja, ska upp imorgon. Har massa ärenden att fixa; ska köpa tvättmedel, sköljmedel, symaskinsolja, matlådor, foder åt B, ev. foderförvaring m.m. Sen ska jag ta ut pengar till onsdagens skoning, packa och greja. Ska sova över hos Emma imorn efter hoppträningen. Så har en del att stå i imorgon!

Ska till stallet runt 12-1 och försöka testa klippmaskinen jag fått. Vi får se ifall den funkar, ifall skären är OK eller om dom måste skickas in på slipning. Time will tell. Hoppas iaf jag lyckas få henne hyffsat snyggt klippt, haha... ja hoppet ska man aldrig tappa! ;)

GODNATT PÅ ER! :)
Imorgon kmr lite roligare inlägg med film från hoppningen. :>

Ändrade planer

Blev visst ändrade planer idag. Sitter just nu på jobbet och ska snart gå ut och jobba. Det var en som blev sjuk och fick gå hem, så jag fick ta hennes eftermiddag. Härligt! Slutar då kl 16.30.

Hann dock köpa present till lillebror innan jobbet, så nu är det fixat oxå. Får väl se om det är något han vill ha eller om han vill byta. Vilket som. ;)

Blev inge stall för mig idag, blir för stressigt då. Emma rider B! :) Ska iväg till Birsta efter att jag grattat lillebror. OM JAG NU KOMMER IVÄG! Haha. Har försökt komma iväg till Birsta ända sen igår, men det går inge vidare för mig.

Vill passa på att tacka alla er för alla snälla kommentarer, komplimanger och beröm! Uppskattar det verkligen. TACK!

Godmorgon! ;)

Godmorgon alla glada. :-) Idag har jag LOV! Gud vad skönt. :D

Tänkte ta mig nerför trappan nu och slänga i mig lite frukost innan jag beger mig ut till Birsta för att handla present åt min lillebror som som sagt fyller år idag. Även jag ska nog få mig nåt fint bara för att jag är så snäll. :) Haha. Näe men jag fick ett presentkort från min bror och Maria när jag vaktat deras barn i torsdags, så det ska brännas idag! Sen kom jag på att jag hade ett presentkort från HM liggandes. Jippi. :> Då behöver man inte ha ångest för att man shoppar iaf! ;)

Vad ska ni hitta på idag?! :D


RSS 2.0