Vad äre med folk?

Blir så jävulskt förbannad på folk som inte prioriterar hästens välbefinnande före nöje. Näe hästen är ju nån jäkla maskin som man kan göra vad tusan man vill på, så länge det är roligt för en själv. Om hästen mår bra och är frisk? Det är skitsamma.

Måste fan sluta läsa bloggar så jag slipper ha något att reta upp mig på. ^^, Synd om hästarna bara..

Svar på tal

Henke: sjuktbra blogg, och din häst är sjukt fin, jag har ett varmblod jag med :) /Henke

Svar: Tack så mycket! Roligt med en kille som rider, inte alltför ofta, spec. inte i denhär åldern. ;) Ska lätt prova följa bloggen!

Josefine.L: Vart jobbar du? Jag är arbetslös för tillfället och söker jobb, förstås. Kanske finns det något på ditt toppenjobb? :D

och

Lisa: Hej! Jag undrar också var du jobbar, och om du pluggar? Har fått för mig det men jag har ju en förmåga att få för mig saker eller blanda ihop! :)

Svar: Jag pluggar till undersköterska. Andra året på gymnasiet (är född 91, har gått iv-häst två år). Jobbar extra inom hemtjänsten. Vet ingen som pluggar omvårdnad som praktiserat inom vården och INTE fått extrajobb! ;)

Svammel

Är klar för dagen nu på jobbet. Väntar på att få sluta. Ska kila till bussen då och sen vidare till stan för att köpa en present till min lillebror som fyller år imorgon.. Eller nu i skrivande stund började jag fundera på om jag kanske ska fixa det imorn? Är ju ändå ledig så det skulle ju vara en idé.

Idag har jag inte alltför mkt tid eftersom vi som sagt får främmande nu om någon timme. Vi får se hur jag gör! ;-)

Har iaf gått toppen att jobba. Älskar detta jobb! Trivs så himla bra, på just denhär platsen. Är så tacksam för att få jobba. Äntligen liksom! I maj började jag extrajobba, och jag kan säga som så att fyfan vad skönt det är att kunna försörja sin egen häst istför att behöva snylta på föräldrarna. Känns så jävulskt bra!

Förut levde jag på att dela ut reklam en gång i veckan och ha en medryttare som betalade 300:- i mån. Det var liksom mina fickpengar, på ungefär 600:-, och ibland bara ett par hundra. Kul va? Näe! Kan säga att det är inte roligt att leva på gränsen varje månad. Men det är LÄTT värt det, att betala hästen med alla pengar alltså. 

Men att nu håva in en hel del pengar varje månad som täcker alla Bellies kostnader + att jag kan unna mig träningar varje vecka och ny utrustning när det behövs etc. är GULD VÄRT

Min älskade häst som jag gör allt för, hon kommer aldrig nånsin i hela livet att säljas. Hos mig stannar hon tills hon dör. <3

Tabbe

Haha. Skulle ju upp halv 6 och åka halv 7 till jobbet.. Men jag drömde samtidigt som jag znoozade så det blev helt sjukt, jag tyckte det stod jättekonstiga grejer på snoozen varje gång och sådär. Tillslut måste jag ha stängt av den, för jag vaknade 40 min för sent, alltså 10 över 6. När det var dags att åka frågar mamma om jag ställt fram klockan.... NÄE det hade jag inte! Haha. Så klockan var halv 6 bara, och jag stressade som en dåre för att jag trodde jag försovt mig. Jaja, så kan de va.. Funderar starkt på och gå och lägga mig igen.. eller blir jag för trött sen då? :o

Idag ska Emma rida B en sväng. :-) Vi ska få främmande här hemma utav min bror och hans familj, då kmr även klippmaskinen jag ska få. Så vi får se i vilket skick den är i.

Andra galoppförsöker nånsin

Mitt och Bellans andra galoppförsök för två år sedan... xD shit vilken skillnad :o Detta är 2008


HAHAHA

Såhär såg det ut för nästan ett år sen när jag bad om vänstergaloppen.. Grinig-hästen nr 1. Äntligen har vi hittat en lösning jag och Emma... äntligen kmr jag kunna börja jobba på den jag med!

Och hurrni... notera skon som trillar av på slutet! Jag höll på  dö utav garv första ggn jag såg dehär..

Välridna travare

Jag blir lite paff varje gång jag hör att en människa är förvånad över att dom ser en välriden travare... För mig är det inget konstigt alls, är omringad av välridna, underbart fina ridtravare som har ägare som verkligen har förståelse för vad som krävs för att skola om en travare till en ridhäst. Det är ju de människor som är just tvärtemot dethär som skapar travarens otroligt dåliga rykte och fördomar.

Här är några av mina vänner/bekanta/andra som jag verkligen tycker gör ett bra jobb med sina travare!

Othilia och Peasant Elisa



Emma och Snazzy Broline


Josefine och Heavenly dreams


Hanna och Jamaica


Hanna och In Between


Jennie och Yipsy Beer


Diana och Elma


Finns många fler än dessa som jag skulle kunna rabbla upp, men hittade inga bilder tyvärr. Så dessa får duga! :-D
Ni som är på bilderna får säga till om jag ska ta bort dom.

Vad tycker ni!? :D Är dom inte förjävla fina!? :D

PS. lägger till min egna lilla fis, haha fick lite klagomål på att hon inte var med!





Lära sig klippa häst?

Ni som klipper era hästars päls själva, har ni lärt er det själv? Provat er fram? Eller har ni blivt lärd? Är det något spec. man bör tänka på?

Ska få en klippmaskin avsedd till häst imorgon. Och B ska ju klippas.. så har lite funderingar på om man ska testa själv. Haha eller så ser hon väl förjävlig ut efter det. Vet dock inte ens vilket skick den är i, kan ju behöva bytas ut blad och grejer, så vi får se.


Todels!

Hoppas ni inte blev ivägskrämda igår, haha. Jag är snäll! :-)  

Sitter på jobbet just nu. Ska jobba till halv 5, blir bra de. Pengar pengar! Sen äre ju inte fy skam att jag trivs så himla bra här! ;)

Bellie ska vila idag hon, så det blir ingen uppdatering varken i text eller i bilder. I förrgår så red Emma galoppintervaller på travbanan, toppen säger jag! Det kan behövas. Man får passa på de dagar de är hyffsat mjukt i backen nu, så hon får jobba ordentligt även ute. Saknar att ha mitt hårdare träningsschema på henne, vi har ju så grymt bra träningsvägar ute i skogarna här. Intensiva klätterpass, hårda intervallträningar, och massa mer! Hur kul som helst.

På söndag, imorgon alltså, ska Emma rida igen eftersom jag jobbar till halv 5, och sen får vi besök av min bror och hans familj. Wiho! :)

Bjuppar på lite visade bilder (från i somras)




Pissed off

Yey... inte! Nu sätter min underbara period igång nu igen och jag tänder till direkt jag blir irriterad nu. Men lite skönt äre ju att få ut mina åsikter! ;-) hihi.

Blir så less på folk som klagar på att besökarantalet är stort men kommentarerna nästintill obefintliga... Vafan ge er ut på era läsares bloggar och ge lite till dom oxå! Man kan inte bara sitta på röven och vara egoistisk och tro att kommentarerna bara ska rulla in utan anledning. Om man gång på gång givit komplingar, svarat på frågor etc. på  en blogg, men aldrig får nåt tbx, ja då tröttnar man! ;-) Och får man mycket istället så vill man ge tillbaka. Iallfall jag.


Och en sak till jag blir less på är alla pantade människor som går alldeles för fort fram med sina hästar (speciellt travarna), som absolut inte är redo för vad den utsätts för. Och det är konstigt nog nästan alltid hinder inblandat.

Varför har folk så förbannat bråttom med att höja domdär hinderskollorna så att bommen hamnar högre och högre? Äre sån jävla status att ha en travare som kan hoppa 120? En ÄLG kan hoppa 120 för i helvete! Men inte äre snyggt, och samma med många av era travare.

Kan man inte galoppera runt en bana i en välbalanserad, hyffsad galopp så har man ingenting att göra på högre höjder. Grundrid era hästar bättre på marken och gymnastikhoppa så ska ni se att ni även får det lättare när det är dags att börja höja.

Många av travarna
har sån välvilja och vill bara göra det man säger, dom skulle kunna slå knut på sig själva bara för att göra rätt. Missbruka inte det hurrni.. Bara för att dom vill betyder inte det att dom är redo.


Dagens outfit + nya täcket

Såhär såg Bells ut innan den katastrofala ridturen:







Och såhär såg hon ut i sitt nya vintertäcke som kom igår. SJUKT SNYGGT! Älskar passformen:


Jag önskar att jag hade styrkan...

.. att avstå från ridning när jag egentligen inte alls ska hoppa upp på en hästrygg! Morr... jag blir så arg på mig själv. Jag var skitstressad idag, vet inte vrf, men hade en otrolig stress och spändhet i kroppen. Och sätter jag mig upp och rider då och försöker göra nånting vettigt så blir allt bara åt helvete. Och dum som jag var planerade jag skänkelvikningar i skritt och trav på vägen.. där det sist gick åt helvete när jag skulle  träna på just det, eftersom jag blev så spänd och stressad. Så det gjorde väl sitt oxå..

Så det blev mest bråk mellan mig och B idag, tack vare mig. Fick till några fina skänkelvikningar ibland iaf, när jag själv skärpte till mig kanske. Bläää... ångest.

Menmen
, får ta nya tag och kämpa vidare. Ska INTE rida när jag är stressad, nervös och på inte-rida-humör. Men är man envis så äre svårt..

Nu blire mat, dusch och sedan idol med massa gotta! Ska upp tidigt imorgon och jobba.

Bells igår

Igår red Emma ut på Bellan en sväng, de hade skrittat och travat i låg form. Precis vad B behöver efter en hårdträning! ;)

Idag ska dom ut igen, elr så får Bellan vila. Vi får se vad Emma känner för.

Jag ska nu iväg till praktiken, börjar kl 7 och slutar 12-1 något då jag ska iväg till kommun på en träff. Efter det blir jag hämtad och ska vara barnvakt åt mina söta brorsbarn. <3

En till film från dressyren

Carro som filmade hade visst klippt ihop en egen film på mig och Bellie från dressyrträningen den 24. Jag tyckte hennes blev mycket bättre och tog fram de bästa ur mig och B. :D



Åker snart..

..till praktiken. :) Börjar kl 12 idag. Har precis smällt i mig lite lunch och ananaspaj på det. Smarry! Slutar kl 20 ikväll så det blir inget stall idag för mig. Inte imorgon heller, och på fredag får vi se. Har lite mycket denna vecka nämligen.

Emma rider B idag, får se vad dom hittar på. Går nog inte att vara alltför fantasifull när backen är stenhård.. Sen har hon inge brodd heller. Hon får det nästa onsdag. Smarthuvvet själv här som betalade flera hundra för en skoning för snart 2v sen, och nu äre dags igen. Flera hundra till.... :p Men sånt är livet med häst! :D


Svaren till frågestunden

Natalja: Hur länge har du ridit? :)
Svar: Jag har ridit i 4 år nu.

och var Bellie något ridtränad när du köpte henne? Eller hade hon bara blivit trav-tränad? :)
Svar: Bellie var trav- och montétränad när jag köpte henne, samt "flängriden" i skogen. Hon var alltså inte dressyrriden och kunde heller inte galoppskänkel.

Janni: vad använder du för sadel? :)
Svar: Jag har två st sadlar. En är en T6 showjumper, och den andra är en dressyr av märket Tekna.

är den utprovad?
Svar: Ingen utav dom är utprovade av någon annan än mig själv eftersom jag valde den tuffare vägen att lära mig själv. Har på så vis provat över 30-40 sadlar på Bellie för att kunna hitta rätt och lära mig vad som är rätt och vad som är fel. Jag gillar inte att inte kunna själv. ;-) Och sadel är verkligen prio 1 i mina ögon, har hört/varit med om alltför många misslyckade sadelutprovare som bara vill sälja.

vad kostade den?
Svar: Båda kostar runt 5500-6000:-/st ny.


Frida: Vilket är ditt favoritgodis?
Svar: Fantasifulla frågor, hihi! Jag älskar surt godis! Och även choklad är smarrigt. Maltesers! Mmmm..

Vad är din favoritmat?
Svar: Min favoritmat är en speciell kycklingrätt. Det är kycklingfileér i en underbar sås som man slänger in i ugnen, och har bandpasta till. Smaskens!

Vad fick dig att börja med hästarna?
Svar: Det, elr den som fick mig att börja med hästar för fyra år sedan var Victoria, en barndomskompis. Hon red på ett ställe där dom hade fler platser för medryttare. Så jag började min "ridkarriär" som medryttare. Haha mindre lyckat, men man har ju lärt sig lite genom åren.

Monika o Pinnen
: Vad tänker du på när allt bara går åt skogen med ridningen?
Svar: Jag har väldigt svårt för sånt, jag gör en höna av en kyckling. Tror att världen ska gå under för att det går skit i ridningen. Har lätt för att nervärdera mig själv då och bara vilja ge upp. Men jag brukar få jättebra stöd från nära, kära och bekanta som hjälper mig upp på benen igen och ger mig mer motivation. Jag brukar ibland behöva en liten paus från ridningen för att komma tillbaka igen.

Ångrar du nånting med Bellie?
Svar: De enda jag ångrar är de ggr min korta stubin tagit över och jag fått "utbrott" på henne som hon inte förtjänat. Som tur är händer det sällan eller aldrig nu.

Ditt bästa minne med Bellie?
Svar: Svår fråga. Har så mycket goa minnen! Hon gör mig så himla lycklig och glad ofta. Varenda litet framsteg är som att vinna OS ungefär. Men jag måste nog välja ut ett minne från i somras, när hon låg i hagen och jag fick komma fram och sitta med henne och ha hennes huvud i min famn. Vi bara myste och var ett!

Sanna: vad skulle du helst välja om du var tvungen, en ung & oinriden fd travare, eller en äldre outbildad fd travare??
Svar: Jag skulle välja den äldre outbildade. I nuläget.

Tova: Känner du nån som förtjänar ett extra "tack" eller så? Nån som du ser upp till/ tycker kämpar bra? :)
Svar: Absolut! Emma Päärni. Ser verkligen upp till henne. Hon är min största och enda förebild. Min vän, tränare och Bellies medryttare. Hon följer med på träningar och tävlingar och sjutsar oss hit och dit. Hon är bäst! <3

Sådär ja! Då var det klart. Tack för alla frågor, och hoppas ni tycker att ni blev besvarade. Vill oxå tillägga att det är alltid fritt fram att fråga, jag svarar oavsett om det är frågestund eller inte.




Film från hoppträningen

"Idag var inte vårt bästa ridpass. Det kändes som en svår övning för mig, dock gör B allt jag ber om hur konstigt jag än lägger henne, hur orytmiskt vi än kommer, även om jag kommer i obalans och rycker henne i munnen. Ja, hon är en pärla helt enkelt.

Bestämde mig för att hänga ut mig och lägga ut även de värsta av dagen. Kan ju vara bra att visa att det inte alltid går bra för oss oxå.

Vi kommer igen! :D"


Passa på nu!

Passa på nu och ställ era frågor via frågestunden! Medans jag fixar och donar med en liten hoppfilm m.m. Sedan kommer jag nog att lägga upp svaren redan ikv! :-)

Hoppträningen

Idag gick det inte så himla bra. Jag är supernöjd över B för hon ställer upp på ALLT. Men mig vare sämre med idag, kände mig som en flygande vante som bara flög hit och dit och hängde inte med nånting, röck henne i munnen och allt vete gudarna. Men det är tillåtet med tanke på att vi aldrig gjort sånahär övningar förut, och detta är ändå bara fjärde ggn vi är med. Träning ger färdighet! Vi kommer nog igen. :-)

Dessutom spelade min
hopprädsla in idag, och min negativitet. Redan innan en övning så "ja men dehär kmr inte gå, dehär kraschar vi i" eller "dehär är hennes svåra galopp så detta varv kmr inte funka".

B var dessutom jättehet
idag, hetsig och grejsimojig. Och jag kände att jag hade svårt att lägga henne rätt på alla olika hinder och övningar. Ett ord om dagens träning: Svår!

Så nu ska jag ta fram min positiva anda tills nästa tisdag! :D


Kommer ev. en film senare, vi får se. Haha måste kika på den först och se huur pass illa det ser ut.

Nu ska jag åka hem, kika igenom filmerna + frågestunds-frågorna samt blogga lite när jag har ätit och har tid. See ya!

Jag är med och tävlar...

.. om ett schabrak! Hos Isabella Fransson.


Rubrik?

Har lite rubriktorka. ;) Fick sluta tidigare idag så jag sitter hemma en stund nu innan jag far till stallet. Har nyss smällt i mig lite ananaspaj och mjölk, sjuuukt gott! Ni borde verkligen prova på receptet jag skrev ut igår.

Och glöm inte frågestunden! Den avslutas ikväll.



Slänger in en bild eftersom det ser så tråkigt ut utan bilder. :-D

Godmorning!

Sitter här och snorar och harklar mig.. har visst blivit lite förkyld under natten. Ska snart dra mig iväg till bussen och vidare till skolan. Sen blire direkt till stallet och smörja lite utrustning innan hoppträningen. Ska bli skitkul! Kommer film ikväll så håll utkik! :-)

Ha en bra dag!

Frågestund

Eftersom ni besökare ökat markant senaste veckan så passar jag på att köra en frågestund ifall ni har en fråga på hjärtat! ;-) Det kan gälla precis allt om mig, Bellie, våran träning/tävling, våra mål, mitt övriga liv, ja you name it!

Så fritt fram nu!

Ananaspaj... mmmm

Blev verkligen sugen på nåt gott ikväll. Elr ja, varje kväll, haha. Men denna kväll hade vi ingenting sött hemma.. brukar alltid ha choklad elr godis och grejer. Så jag och mamma slängde ihop en ananaspaj som står i ugnen nu. Så fruktansvärt god paj! De låter äckligt, jag vet. Jag gillar inte alls ananas annars. Men denna paj är oslagbar! LOVE IT.

Ananaspaj:
150 g smör el margarin
3dl vetemjöl
1dl socker
1tsk bakpulver

Fyllning:
2dl creme freiche
1,5dl socker
2tsk vaniljsocker
1 ägg
1 burk krossad ananas

Blanda ihop ingredienserna till degen. Tryck ut degen i formen och ställ den i kylen.
Låg anansen rinna av, rör ner creme freiche, socker, vaniljsocker och ägg. Sist ananasen.
Häll fyllningen i pajformen och grädda 15-20min i ugn på 200.

OBS! Du kan alltid byta ut ananasen mot annat, typ banan, blåbär/hallon elr vad du vill. Sjukt gott! :-D


Bild lånad av google

En mysig barbackatur

Tog en mysig liten barbackatur med Bellabus idag. Det var verkligen huuur mysigt som helst! Det började skymma när vi red ut, och solnedgången speglades hur fint som helst mot vattnet. Sen blev det mörkt, och det var så härligt att bara sitta där och åka häst på hennes varma goa rygg. :-D

Idag var hon mycket
mer avslappnad än vanligt, det tog längre tid innan hon började få brottom hemåt, så det var skitkul. Sen när hon väl fick brottom var hon jättelätt att få tillbaka, jag behövde bara tänka på att slappna av i rumpan och komma ner ordentligt på ryggen så gick det prima.

Var ute 1tim och 15min. :>

Imorgon blire hoppträning, wiho! Skulle eg. inte bli någon för min del då jag skulle bort, men det blir på tors ist. :-)

Ni är btw himla duktiga på att kommentera, uppskattas! :-D Och mitt läsarantal har blivit gigantiskt jämfört med förut. *Happy*

Godmorgon alla glada!

Idag skulle jag börja 9.30, skulle på gympan.... Men jag har blivit fruktansvärt lat nu. :o Jag vill bara sova på morgnarna nu. Jag har varit  värsta pensionären som klivit upp tidigt utan några problem alls. Men nu vill jag bara dra mig. Haha. Menmen, ska iaf gå på nästa lektion som är efter lunch, för det är viktiga grejer då. Har prov imorn som jag inte ens tränat på, great! =o

Efter skolan, typ halv 4, ska jag direkt till stallet och goa med min älskling Bellie. MYS! Vi ska ut på en sväng i skogen. Kanske bara skritt, får se hur underlaget är. Blir nog en längre tur då isf.

Vad ska ni hitta på med era hästar idag? :-)

FILM från dagens dressyrlektion

Här kommer äntligen filmen på femtioelfte försöket... herregud, tog nästan 2-3 timmar att fixa fram en film. :s Drygt! Men tack till Carro som fixade de!

Kommentera gärna!



Tyvärr..

..blir det ingen film. Har försökt ladda upp den 5ggr nu men det funkar helt enkelt inte, och mitt tålamod börjar sina. :)

Kan bjuppa på två bilder till istället




Bilder från dressyrträningen

Bilderna kommer nu! :-) Enjoy! För det gjorde jag vill jag lova. Fyfan vad jag älskar min häst!







En lååång tjej i vänster galopp:





Oså lite skritt. :>


Min fantastiska dressyrhäst

Det finns inga ord för dagens dressyrlektion. Fy-fan vad fin häst jag hade! Mjuk, fin, trevlig, lyhörd.. bara helt underbar, i alla gångarter. Tränade mycket på volter, och på att öka/länga traven samt att variera mellan lägre och högre form.

Och vet ni det bästa utav allt
? Jag har fått in flera vänsterfattningar idag UTAN hinder, bommar eller att vi longeras. Kan ni fatta hur fantastiskt det är? (Ni som vet våran historia förstår nog hur glad jag är) Det är helt sjukt. Att min fina lilla tjej behöll bjudningen och fattade vänstern flertalet ggr, även om det går fortare in i den och sådär, men det skiter jag blanka f-n i. :-) Fokus är att hon ska ta den, och det gjorde hon. Första ggn utan lina och grejer, som hon tar den såhär många ggr. Då äre inte slumpen.

Galoppen var helt magisk. Högergaloppen alltså. Tror aldrig jag lyckats rida henne såhär bra i en galopp nånsin, oj vilken fin dressyrtjej jag har. Hon kommer kunna utföra svårare rörelser i framtiden, det vet jag. Nu vet jag. Har alltid fått höra att hon har rätt förutsättningar, men nu vet jag. Fabulous!

Tränade mycket på min
nedsittning, tog till och med bort stigbyglarna. Fy fasen vad jag har utvecklats.. För innan jag köpte tekna-sadeln ville jag bara grina och slita av mig håret när jag ens försökte sitta ner i sadeln, för jag har aldrig kunnat det på rätt sätt. Nu går det huuuur bra som helst, bara jag slutar knipa så värst med knäna. Men jag sitter ju iaf! Och bitvis får jag till det riktigt bra.

Kommer film och ev. bilder. Håll utkik! :-D



Klickade hem...

... ett nytt schabrak nyss! Från märket BR. Som på bilden fast Marin/Creme. :-) Får hoppas det blir bra till min dressyrsadel, har så lite dressyrschabrak..



Dagens frågax2

Hur täckar ni era hästar? Är ni små täckesnarkomaner med porslinshästar eller går hästarna otäckade?

Jag har under Bells
två vintrar hos mig haft henne helt otäckad, även vid -30 (hon hade regntäcke vid snö och regn). Många tror att det är som jobbigast för hästen att hålla kylan ju kallare det är, men faktum är att det är jobbigast och tar mest energi att hålla värmen mellan + och - 5grader (eftersom fuktigheten är högst då). Hon brukar inte frysa, men på vårkanten nu 2010 då jag tog ut massören igen så var B lite spänd i ryggen, och jag rekomenderades att ha täcke för att hjälpa musklerna att mjukna igen.

Denna vinter kommer hon att gå ute dygnet runt, så därför har jag valt att ha täcke. Plus att hela hon är mycket spändare på höst/vinter, hon får mer energi och hittar på mer grejer och ja, är allmänt spänd ibland bara. Så ett täcke som värmer upp ryggmusklerna då är ju inte helt fel. Så slipper jag massera ihjäl mig. Dessutom ska hon klippas halvt. :-)

Följdfråga: Klipper ni era hästar? Varför?

Jag tycker absolut inte att man ska klippa hästen om det inte behövs, aldrig "bara för att" eller för att det är snyggt. Utan bara om man vet av att hästen kommer svettas större mängder och arbeta hårdare i t.ex ridhus etc.

Först hade jag tänkt klippa B, men sen ångrade jag mig, och nu har jag ångrat mig igen. Haha. Så nu blir det en filtklippning på henne förhoppningsvis på lovet.

Den till höger ska B ha. Den är lätt snyggast av alla klippningar! ;)


Bells otäckad i hagen, mys tycker hon! :-)


Godmorgon!

Jag är uppe med tuppen! Är ni? :-D Ska jobba nämligen. Blir hämtad om en kvart, börjar kl 7. Slutar 12 idag, superskönt. Efter det far jag hem direkt, packar och grejar och sen blir jag + transporten hämtad av Emma och Matti. Ska fara och dressyrträna idag bara det är ledigt i ridhuset. Blir nog kanske film och bilder ikväll.

Vad ska ni göra med era hästapollar idag? :>

Svar på tal

Duffe: "Visst pessoabett är inte ett bra alternativ på skarpare bett. Men samtidigt tycker jag att gramantygel inte heller är särskilt ok för hästens del. Detta verkligen inte i en relativ nybörjares hand. Du har ridit med gramantygel på din häst och vad jag förstått har du inte ridit särskilt länge. Detta är i mina ögon lika fel som att stoppa ett pessoabett i en hästs mun. Graman är den svåraste hjälptygeln och det krävs lång rutin att använda den."

Svar på tal:

Till att börja med. Hur länge man ridit och hur duktig man är behöver absolut inte hänga ihop. Hade det gjort skillnad för dig om jag hade ridit i 10 år på ridskola 1gång i veckan samt haft medryttarhäst 2 gånger i veckan, just för att man kan säga att jag ridit länge då? Förmodligen för dig. Men jag hade mest troligt varit betydligt sämre på att rida än vad jag är nu.

Jag har ridit nästan dagligen i 4års tid, sugit åt mig varje chans att lära jag fått, ställt miljoner frågor bara för att få lära mig och att bli bättre. Alltid haft instruktör inblandad för att kunna utvecklas.

Fyra av fem gånger jag ridit med graman har det varit under uppsikt och läran utav min fantastiska dressyrtränare. De tre första gångerna vi bestämde oss för att prova graman av den enkla anledningen att försöka rama in min häst och ge henne en enda utväg = vänster galopp, då jag har svårt att fatta den på henne.

Den fjärde ggn red jag ut med den eftersom jag hade haft en väldigt dålig period med min häst, och jag tänkte ge gramanen en chans att få henne avslappnad så att jag skulle ha möjlighet att sätta henne i arbete. För utan avslappning blir inget arbete utfört. Jag har aldrig använt graman för att få hästen "i form" som det så vackert heter. Emma var med under hela ridturen och instruerade mig.

Den femte och sista
gången var när jag red ut själv, och jag hade hela tiden i tanke hur Emma lärt mig att jag ska göra och hur det ska kännas när det är rätt. Dock fungerade den inte till det jag ville vid det tillfället, så jag har inte använt den sen dess. Men det är ingen omöjlighet att den åker på igen nångång i framtiden av en speciell anledning och vid övervakning.

Så tycker du fortfarande att ett pessoabett är värre i en hästmun än en gramantygel i min hand så får det stå för dig. Ha en trevlig kväll! :-)




Beställt vintertäcke nu

Nu har jag beställt detta underbart fina täcke! Som jag dessutom vet sitter skitbra på B. Hon har ju redan ett snyggt vintertäcke, men det är bra med variation så att det blir olika tryckpunkter på hästen.

Vet ju att ni gillade mocca-färgen, men ne! ;-) Haha. Min tjej vill synas, hon älskar färger. Hon vill inte bara vara en liten brun prick i hagen, hon vill vara en färgklick. :-D De ni!


Ne men skämt åsido, alltid roligt med folks åsikter när man har beslutsångest, alla färgerna var fina.





Funderingar...pessoa

Sitter och funderar såhär på lördagskvällen.. har läst igenom lite bloggar osv. och jag blir så irriterad ibland på vissa uttalanden. Som dehär med pessoabett, den diskussionen är verkligen ändlös. Man kan inte förändra på folk hur mycket man än vill, endast dom själva kan det.

Jag blir så irriterad på ursäkter till att använda skarpa bett, som "bettet är inte skarpare än handen som håller i det". BULLSHIT, jag köper det inte. Bettet upplevs kanske som snällare för ryttaren eftersom den behöver ta så pass lite för få så pass mycket effekt. För det blir mycket. För hästen.

Och för att ta ett bra exempel. Pessoa. Pessoa spelar det ingen roll alls hur mycket eller lite du tar i det, det ger ändå samma dubbla effekt. Bettet ger två signaler till hästen. Den ena är att den ska sänka huvudet, den andra är att den ska höja huvudet. Så logiskt som det kan bli om man tänker efter hur det faktist verkar. Varför inte välja ett bett med hävstång om man nu måste rida på ett skarpt bett ibland? Som ger tydliga hjälper så att hästen förstår.

Ibland kan jag se travare på annonser som skrivs vara välridna på marken, och så är det bilder när hästen har pessoa. Då undrar man ju hur välriden hästen är? 

Det jag blir fundersam
på är.. vill dessa personer verkligen inte kunna rida sina hästar med finare hjälper? Och då menar jag inte finare hjälper för ryttaren, utan hästen oxå. Vill dessa människor inte ha en välriden och ärligt genomriden häst?

Vill även poängtera att jag är inte emot skarpa bett. Om man har ett vettigt syfte med bettet och har det som en tillfällig lösning tills man löst problemet och inte symtomen så tycker jag att det kan vara mer än OK att använda det. (Dock är aldrig pessoa OK i mina ögon) För det är just vad man gör annars, man tar bort symtomen (hästen rusar, blir stark, sticker) men problemet (dressyren) kvarstår.


Skillnaden

Här ser ni lättare vad jag menar...

Bucas Power Turnout


Bucas Freedom Turnout Light


Man vill ju att det ska sluta om halsen/bogen som detta "freedom" gör. Det andra var så himla öppet.

En lång skrittur

Har just satt mig här vid datorn hos Emma, mumsar lite choklad medans jag väntar på sjuts hem. :-)

Blev en lång skrittur
för mig och Bellans del idag som sagt förut. Två härliga timmar var vi ute. Den första timmen var nog bäst. Man får verkligen passa på och njuta när B är lugn och avslappnad på lång tygel, för det dröjer inte länge innan hon speedar igång och har sig. Då äre bara att sätta igång att sätta henne i arbete.

Dum som jag var tog jag det 3delade bettet då vi bara skulle skritta ändå. Men hon blir så jävlig på det, jag hatar att rida med det. Hon blir alldeles stum i munnen, jättesvårt att få lös henne på det. Det händer ingenting när man tar i bettet liksom. Hon bara biter tag i det, blööh.. Men bitvis släppte hon och blev fin, så jag får vara nöjd över dom goa stunderna. Mest blev det dragkamp. Hittade en lösning som fungerade rätt bra faktist, och det var att göra en halt och begära bibehållen form innan hon får gå ur den. För efter det blev hon så fin, några meter, tills hon hängde sig på bettet igen. Och så fick vi hålla på.

Men på slutet, påvägen hem så släppte hon myyyycket bättre. När vi red förbi koss-hagen blev hon cp, vilket hon aldrig blivit förut. Dom springer ju och bockar/galopperar och grejar bredvid oss, men hon har inte brytt sig. Idag var det tydligen katastrof. Det var svansen i vädret, höga frustningar, kast hit och dit och allmänt hispig blev hon.

Sen slappnade
hon äntligen av igen, och vi tog oss hem tillslut. ;-)

Provade som sagt
ett Bucas vintertäcke idag. Ett såntdär värstingtäcke, men neeee. Skitkonstigt i bogen på na.. Satt alldeles för öppet i bogen, de skulle ju regna&snöa in hur lätt som helst. Plus att de satt liksom bara helt fel i bogen. Haha.

Så det blir troligtvis att beställa det lila täcket istället, som jag la ut på bild för någon dag sen.

Här är det täcket jag testade;

Det sitter liksom alldeles för långt ner i bogen :s känns som om hela täcket behöver lyftas upp framtill på henne.



Wiho! :-)

Min pojkvän Erik ska nu hjälpa mig med vinterdäcken på transporten. Så imorgon blir det dressyrträning ändå, om planerna går som dom ska! Och jag fick ett supertips som jag förträngt. Nu när det är hårt i backen och man bara kan skritta så kan man passa på att skritta 2-3 timmar.

Jag har ju alltid
sagt att skritt är underskattat, och att det ger grymt mycket. Så varför inte leva upp till det nu då! ;-) Så idag tror jag minsann jag ska ut och skritta. Men jag lär ju ska klä på mig ordentligt.

Vad ska ni göra med era hästar idag?


Så nu ska vi ut och byta till vinterdäck, sen åker jag till Carros stall och ska fota henne och Macke. Efter det far jag vidare till Bellabus, ska testa ett vintertäcke på henne idag. En MYCKET bättre modell av Bucas än den jag planerat att köpa. Dock begagnat, men mycket fint skick. Silver är det, så läckert!

Dethär täcket är det. Ett riktigt kanontäcke! Passar bara storleken kmr jag nog bli grymt nöjd.


Dagens ridtur = vild och galen

Blöh! Jennie sa nyss att hon inte hittade inlägget om dagens ridtur, och då ser jag ju att det mycket riktigt stämmer... Jag skrev ju värsta inlägget  förut, men måste ha tryckt bort sidan innan jag sparade och publicerade.

Jaja, here we go.

Red omkring stallet idag typ, i gamla sommarhagen. Klättrade i skritt, trav och galopp. B tog vänstergaloppen två ggr! De två första ggn jag bad om det. Visserligen blev ena ett byte, och den andra ett enkelt byte, men ÄNDÅ! Vänster galopp både fram och bak på mitt komando. Gilla! Det är stort för oss. Det går framåt sakta men säkert.

B var iaf skithet idag, verkligen sprängladdad från topp till tå. Fick inte många avslappnade steg på henne eller.. bara i galoppen. Men så fort jag tog i henne lite så studsa, hoppa hon och greja. Superkänslig var hon oxå, råkade jag peta med skänkeln för att forma henne runt en volt så flög hela arslet iväg, haha! Pälssättningen...

Jaja, jag är iaf nöjd med dagen ändå. Fick ju ändå två vänstergalopper vilket i princip är omöjligt för mig utan longerlina, bommar eller hinder. Så! :-D

Blir så less bara på att det är så hårt i backen nu så kmr inte kunna rida nånstans förutom i skritt. Not fun. För då kan jag inte åka iväg på hårda hoppträningar heller, när hon bara skrittas resterande dgr. Får hoppas marken tinar upp lite här, eller att det kmr massa snö.

Skulle åkt och tränat dressyr imorgon, men vi har inte bytt till vinterdäck på finkan så där sket det sig. LESS! Men ska höra om min kära pojkvän kan hjälpa mig, så kanske vi kan åka på sön elr nåt. Who knows.


Kissie

Jag läser Kissies blogg då och då, och jag förstår inte folks problem? Allvarligt. Det är otroligt ruttna kommentarer om att hon är ful som stryk, inte värd nåt, att hon är sorglig, etc. etc.

Jag skulle vilja säga att de som skriver allt dethär är dom som egentligen är SORGLIG, och grymt pinsamma. Det är verkligen pinsamt att läsa alla dessa kommentarer till Kissie, för sanningen lyser igenom så klart. För hur låg självkänsla och hur lågt självförtroende har man inte om man har behovet att trycka ner på någon annan? Jag är helt 100 på att det endast har med avundsjuka att göra. Klart dom som kommenterar lätt hade velat vara i hennes sits. Sveriges största bloggerska och oändligt med pengar.

Tycker ni som skriver
sånt borde ta er en funderare på vilka ni själva är, och börja gilla er för den ni är. Och inte trycka ner andra utav avundsjuka.

Ser jag en ful människa som jag hatar eller liknande, inte fan säger jag det då eller? Jag förstår väl bättre än så. Det sårar ju faktist, och varför skulle jag ha ett behov av att såra någon? Isånafall för mitt eget låga självförtroende. Men... ne.


Bloppis!

Mattes-pad. Den bästa padden du kan hitta på marknaden. Härlig fluffig ull som inte plattar till sig. Nypris 8-900:-
500:- inkl. frakt


Superfint hoppschabrak strl Full. Använt 2ggr.
150:- inkl. frakt


Fint allroundschabrak strl Full.
100:- inkl. frakt


Nästan ny säkerhetsväst från Jacson. Vuxen XS. Nypris 1395:-
900:- inkl. frakt


Kandar 14cm. Travbett 10.5cm.
70:- inkl. frakt. 50:- inkl. frakt


Tvådelat bett, fint skick. 11,5cm.
100:- inkl. frakt


Tjockt fleecetäcke (dubbelt så tjockt som vanligt). 135cm. Nypris 800:-
180:- inkl. frakt


Alla priser är diskuterbara! :-)

Todays outfit

Bellans lilla outfit idag;







Svar på tal

"Lollo: Vad går du hos för naprapat?"

Svar: Vet inte riktigt hur jag ska tolka frågan. Men jag går hos en kille i stan. :-)

Morgonstund har guld i mun

...INTE! Jag vill bara lägga mig ner och gosa med Erik just nu, krypa under ett varmt täcke och sova tills jag vaknar av mig själv. Men ne, här ska man iväg på praktik som börjar kl 7 på morgon.

Visst är jag positiv? :-) Haha.. Men hösten/vintern är ingenting för mig.. På sommarn/våren kliver jag gladeligen upp kl 5, men nu denna årstid går jag hellre i ide.

Nä nu ska jag fixa matlåda och gå till bussen. Hörs senare! Ska till stallet direkt efter jag slutat. När det blir får vi se! ;-)

Vad ska ni hitta på idag?

Dagen

Uppfinnelserik rubrik. Not.

Har precis kommit ur duschen och fixat mig. Ska ner på stan och vidare till min naprapat. Jag är väldigt sne nu vilket både syns och känns, så det är dags för en fix nu. Och sen får jag bannemig hålla efter oxå, träna och stretcha. Blir mkt latande ibland! ;)

Sen kommer min
älskling Erik, han ska sova här. Och samtidigt hjälpa mig att föra över ALLA gamla bilder till min nuvarande dator, ÄNTLIGEN! Skitkul att kolla tbx på gamla bilder tkr jag.

Imorgon ska jag ta en extra titt på mina schabrak och se vilka som ska säljas, ska lägga ut massa till-salu grejer imorn nu när det dessutom kommit dubbla antalet läsare här. :-D Gillas!

Emma rider
lilla Bells idag. Men imorgon ska jag ut en sväng. :>

Nu måste jag kila till bussen. Ha en bra dag!



Haha.. lite småkul! ;-)

En tjej addade mig på bdb då hon hade massa grejer till salu. Grejen var bara att jag fick en liten smärre chock när jag såg priserna... ett helt vanligt Equi-theme-set med schabrak och luva påstod hon att nypriset var 1400 spänn för. Bara schabraket går på 2-300:- NYTT. Och ett börjes-schabrak som hon "inte visste" var hon hade köpt det, men hon visste att det var dyrt.. 158:- går det på.

Okej om man tar bra betalt för sina grejer, men att ljuga om priser och annat, det är ju bara fel.

Stackars dom små som går på detta. Fast iofs, samtidigt äre ju upp till köparen att veta vad den betalar för. ;-) Men iallafall, efter att jag skrivit till henne så fick jag genast en nekad-vänansökan och en fetblock! Haha. Vilka människor det finns!

Equi-theme schabrak, 229:-


Anonym

Anonym: Taaack så mycket! Använde mig igår av dina tips. Idag ska vi hoppa lite gymnastik/studs!
Tack igen :)

Svar: Det var så lite så! Bara roligt att kunna hjälpa till. Men har du ingen blogg/bdb el. liknande? :-)

Vill haaa!

Det är så mycket jag vill ha! :o Har ju fått rätt bra med lön från maj månad, men ändå har jag lyckats slösa bort allt på grejer jag inte behöver. Jag i ett nötskal. ;-)

Blev ju orolig över att jag inte ens skulle få jobba något denna månad, men så nu på slutet så rullade det in hela 5 förfrågningar, och självklart tackar jag JA. Så lite pengar kmr in iaf, men det måste ju verkligen gå till det nödvändigaste nu. Och jag får börja spara lite istför att slösa allt påengång. Hinner inte få pengarna förrän dom är borta igen. Hm.. Är ni så? Är ni bra på att spara?

Här kommer en lista på saker jag behöver och anser vara nödvändiga:

* Ett till vintertäcke (Bucas el. HW)
* Back on track ryggtäcke eller fleece/nät-täcke
* Stigläder till en utav sadlarna
* Ledade stigbyglar till en utav sadlarna
* Bucas låga transportskydd

Så det smartaste är väl att skala av denhär listan först, innan jag köper mig nåt för skojs skull. :-)
Vintertäcket inhandlas troligtvis inom två veckor. Gilla! Älskar att shoppa.

Back on track nättäcke


Nytt vintertäcke

Bells ska få ett till vintertäcke så att jag har två st att variera mellan. Nu när hon går/ska gå ute dygnet runt i vinter så finns ju risken att täckena blir blötare än vanligt.

Det blir detta ifrån Bucas (är nästan säker), men jag vet inte vilken färg ännu. Antingen lila/silver, eller mocca/silver, eller silver/navy.

Vad tror ni blir fint till min lilla fux?

1.


2.


3.

Dagens look

Såhär såg Bells ut idag innan ridturen. Hon är för vacker! Och hon vet om det. ;-)
















Bells i stallet

Testade fota manuellt 3-4 bilder innan jag återgick till auto. ;) Säkrast så, för jag kan iiiingenting om manuellt. Men jag gillade dessa bilder iaf! :-)






Rödtottshumör

Red ut på lilla pinglan idag. Slängde på na dressyrsadeln och tränade på min nedsittning. Hon var så extremt, grymt fin första 20min så det är inte klokt. Red i väldigt lång och låg form, och när hon kom fram i trav så behöll hon den låga stabila formen hur jäkla fint som helst. Vi bara svävade på moln! Helt underbart. Sen tog vi en galopp i en uppförsbacke så att hon fick arbeta, och lika låg och trevlig form där utan att försöka smygöka tempo eller nånting. Galet fin var hon!

Sen vände det. Jag tänkte jag skulle testa och prova en vänsterfattning, bära elr brista, hon tog höger galopp ist. och jag brydde mig inget om det. Men det gjorde hon! För hon vart så upprörd, gick och spände sig hela tiden. Sa jag trav blev det bakåttänkande galopp osv. Tillslut förstod hon att jag inte skulle göra någon grej utav vänsterfattningen, utan att det var trav jag ville ha bara. Då släppte hon lös bitvis och blev trevlig.

Men- då ser hon en häst, och så äre kört igen. Haha. Satt mest och skrattade hela den biten och påväg hemåt.. Herregud en sån rödtott hon är. Hon gick och trippade och skulle försöka trava, men då samlade jag bara upp henne mer och mer i skritten istället (vilket är bra jobbigt för henne) och fy gröne vad arg hon blev på mig. Och att ställa henne, ne fy, då trippade hon i sidled i en så vacker sluta så, haha. Hon gav mig ett gott skratt iaf. Och hon fick igång en jättefin trav näst sista travsträckan oxå.

Sen skrittade vi hem i ilfart, enligt B. Men vi avslutade inte förrän hon taggat ner. :-)

Min goa rödmärr. Längesen hon visade upp detta fina humör! ;)

En bra galopp

"Väldigt trevlig aktivitet i bakbenen i galoppen. Utbildar själv ett varmblod nu. Uppskattar hjälp och tips. Kanske skulle du kunna skriva ett inlägg om hur du gjort? :)"

Tack så mycket!

Jag hade den enorma turen att min häst redan hade en bra galopp i grunden. Redan när jag köpte henne som outbildad travare som inte ens lärt sig galoppera så hade hon en 3taktig galopp. Jag hade mycket gratis på den delen alltså. Sen har jag bara fortsatt att jobba med stärkande övningar som stärker rygg och bakdel. Några sätt jag tycker är bra är:

* att hoppa studs och andra hoppövningar som gymnastiserar och stärker
* att klättra mycket och bara kliva ut rätt i skogen "offroad" över stock och sten
* galoppfattningar (det är fattningen som avgör kvalitén i galoppen)
* tempoväxlingar, övergångar, sidvärts

Ja, det mesta som stärker rumpan och ryggen helt enkelt. Är oxå väldigt noga med att hon i princip alltid ska arbeta korrekt med kroppen, och att variera formen så att olika muskler får jobba.

Hoppas det hjälpte dig något, och fråga bara om det är något mer! :-)

Film från idag (GRYMT!)

Jag är så jäkla glad! Blev bara gladare när jag såg filmerna, hihi! Hon är underbar min prinsessa. Och kolla in när hon vänder två snäääva svängar i vänstergaloppen. Totally wonderful!



Kommentera gärna!

Hoppträning

Hopptränade för Marianne nu ikväll som varje tisdag numera. Och fy fasen vad grymt det gick idag! Är så jäkla nöjd över både mig själv och Bellie.

I början kändes det mest skit, hon var så jäkla på, hon ville bara springa vilket hon inte brukar, men hon verkade taggad från vårat markarbete, för då fick hon ju gasa lite. Så framhoppningen gick väl sådär.

När vi väl skulle börja hoppa dagens övning gick det så jävla bra alltså. Så himla roligt!! Det var massa snäva vägar och svängar hit och dit, och när jag fattade att vi skulle rida snävt så tänkte jag direkt "nej, vi klarar det inte i galopp". Men jojomensan! Till och med i vänstern höll vi galoppen mer än vi brukar.

Jag har slutat kasta mig över henne över hindren oxå, och jag bromsar inte som en tok nu. Jag vågar lita på henne och mig, och vågar släppa fram henne. Vi får en superbra rytm då vilket jag även fick beröm för. Sen fick jag höra att hon såg så välriden ut på backen, himla roligt att höra. :-)

Så jag är inte annat än NÖJD! Detta blir bara bättre och bättre.

Det kommer film och kanske några bilder i separat inlägg. ;) Håll utkik!

Allmänt/hjälptyglar

Ligger i sängen och tar det lungt, har huvudvärk och är allmänt hängig. Som alltid på hösten!?... Erik och jag såg på "Toy story 3" nyss, elr ja, jag såg den.. han somnade. Jag tyckte den var superbra, haha, så den rekomenderas faktist! ;)

Läser runt på lite bloggar och jag kan inte låta bli att bli irriterad när man ser att folk snörar ihop huvudena på hästarna i hopp om att dom ska gå "i form". Det enda dom får är en häst som knäpper av i nacken och inte jobbar med kroppen. Men det är ju nacken som betyder mest för vissa, så äre det dom är ute efter- grattis! Får man väl säga då.

Om det är nånting jag inte lyckas med, då tar jag hjälp. Jag fipplar inte på med massa remmar och snören eller satsar på skarpa bett... Jag vill lära mig rida, inte åka.

Och nej, jag är inte alltid emot hjälptyglar. Men allvarligt, hur ofta används dom rätt? .....

Mysig skrittur

Har varit hos min underbara tjeja idag. Började med att rykta och gå igenom henne muskelmässigt, masserade en del. Överlag kändes hon väldigt fin i musklerna idag, inga problem just nu iaf. :-) Skönt! Så det dröjer nog innan jag tar ut ET-Lisa och massör-Jossan igen. Tar ni ut equiterapeuter och massörer till era hästar regelbunddet?

Red ut barbacka
och skittade en sväng, blev inge länge eftersom hon skötte sig så himla bra. Hon fick lite fjolligheter för sig då och då bara, hehe. Hon var iaf superfin! Idag varierade jag formen massor, eftersom jag nu blivit lite lat och rider henne i en och samma för att hon går så bra nu, men det är ju aldrig bra. Variation ska det vara. :-) Hon var samarbetsvillig och mjuk och fin, kul!

Sen fotade jag hästarna i hagen lite, första ggn jag fotade manuellt, haha jag skruvade på rattar hit och dit och ändrade och donade för kung och fosterland. Undra hur bilderna ser ut? Haha... Vi får la se.

Smörjde upp och fettade in lite utrustning innan jag for hem oxå. Behövs!

Red igenom gamla sommarhagen här upp till vägen, bra klättring ;)









Min vackraste <3

Skola

Nu har jag precis blivit klar och redo att fara till skolan.. eller ja, gympasalen. Teori. Yeey! ;) Väntar bara på att min sömntuta Erik ska masa sig upp så vi kan åka, haha. :p<3

Slutar runt halv 4, och efter det blire stallet till min älskade lilla B och en ridtur i skogen! Update later. :D

Ha en bra dag!


Kvällen

Sitter på jobbet nu. Har precis blivit klar. Har inte varit inne på lokalen en enda gång, men nuså! :-) Erik min älskade pojkvän kommer och hämtar mig om en halvtimme ungefär, då ska vi hem till mig och gooosa. Har köpt lite godis oxå, brio, fruxo och choklaaad. Smarrigt!

Emma red ju B förut. Dom hade ridit sidvärtes och tränat galoppfattningar vilket hade gått finfint!

Ha en trevlig kväll alla glada!

Hello everyone ;-)

Vaknade tidigt imorse, jag som skulle sova ut.. verkligen ansträngde mig men det gick inte. För mkt som snurrar i huvudet på mig. Menmen.. Är alldeles såsig idag, mår inge bra alls. Och om 40min ska jag pallra mig till bussen och vidare till jobbet. Jobbar alltså kvällen idag. Men pengar är pengar så vad gör man inte?

Emma rider Bells idag, vet inte riktigt vad dom ska hitta på. Time will tell. Imorgon ska jag iaf ut på en mystur i skogen!


Välkommen!

Välkommen alla nya läsare! Bloggannonserna verkade göra susen. :-) Kul! Jag har lagt ut en liten presentation av Bellie här nedanför min pres. till vänster här om inläggen.

Bilden är klickbar, och när man klickar på den kommer man till ett större inlägg och en längre presentation om henne. Så vill ni läsa mer, klicka på bilden! :>

Jag är med och tävlar...

...om ett par ridhandskar! Hos http://melanozz.blogg.se



... om ett schabrak från Hööks! Hos www.mlidahlgren.blogg.se



...och ett Kingsland-pannband! Hos http://satilaryttaren.blogg.se


Dagens bilder

















Idag ville hon bara hoppa mer och mer och tyckte jag var riktig löjlig som inte höjde åt henne, haha. Min lilla tjej som alltid brukar kunna trava av med nosen i backen, lungt och avslappnat ville bara att jag skulle visa henne nästa hinder.. hon bjöd på allt jag råkade styra emot när vi travade av, haha. Tog en stund innan hon slappnade av.. x)

Markarbete

Kan vi kalla det! ;) Det var varken dressyr eller hoppning, elr ja, lite hoppning var det väl ändå. Dagens mål var att Bellie skulle bibehålla vänstergaloppen efter ett "hinder", och även kunna komma på hindret i vänster galopp utan att byta till höger, som är hennes enkla galopp.

Det gick verkligen suveränt idag, hon gick toppen. Hon var mjuk, trevlig och väldigt samarbetsvillig när jag red fram. Supertrevlig! Började sen med att komma på det lilla pyttehindret i vänster varv, och det var inga problem alls, hon landade i vänstern och jag lyckades få henne att bibehålla den ända tills nästa gång vi kom på hindret, och även efter det. Superroligt.

Dock går det ju mycket
fortare än när jag rider henne i höger varv. Jag kan inte riktigt samla henne än, för då bryter hon av, hon är ju inte alls lika reglerbar i vänstern som i högern, där hon kan stå på stället och galoppera. Men det kommer väl ju mer vi jobbar med det.

Kom bara på hindret 5-6ggr nånting. Avbröt för att det gick så bra! Och målet för dagen var ju nått! :-) Kommer en liten bildbomb snart.

Förresten, ni som är duktiga på bloggdesign. Jag försöker få in en till bild under min lilla presentationsbild till vänster, och jag har gjort exakt likadant som på den bilden, men ändå dyker den inte upp! :S Antingen är min blogg jäkligt seg just nu eller så äre nåt som är fel... HELP!?

Smakprov från idag; haha jag är så snygg!




Shoppat lite

Shoppat och shoppat.. har handlat välbehövda saker (för en gångs skull). For iväg på Hööks och köpte; lädertvål, läderbalsam, en tvålask och ett par handskar. Mitt smörj är heeelt slut, och lädret torrt som attan. Så det var verkligen behövligt. Imorgon ska det få sig en rejäl omgång om jag orkar/hinner. Handskarna var supersköna och oxå behövliga, mina andra e trasiga och ett annat par borttappat. Så.. :-) Hihi. Roligt att shoppa när man faktist behöver sakerna! :D


Nä nu ska jag borsta ut min enda tova till hår, sen väntar supergott käk ikväll! Kycklig med en sjuuukt god sås, och bandpasta. LOVE! Sen blire idol. Myskväll! ;-)



Våran utveckling i bilder, 2 år

Här är min och B's utveckling kort visat på sex bilder, under två år. Ska göra en bättre när jag fått mina gamla bilder från gamla hårddisken. Fick kopiera bilderna nu och då blir ju kvalitén sämst.

KLICKBAR



Men ja, lite har ju hänt, inte sant? ;-)

Lastning

Min lilla skrutta har ju fått för sig att inte gå på transporten nu igen. ;) Haha hon har alltid gått i perioder. När jag först köpte henne gick hon på så snällt, aldrig någon tvekan eller något. Men så en gång skulle vi köra henne till Färsta tidigt på morgonen, innan hon fått gå ut och äta frukost (=störd rutin), och efter det var det kört. Det tog typ en halvtimme varenda gång att lasta, och ibland gick det inte alls.

Jag kunde lastträna och ha mig, och då gick det hur fint som helst. Men när vi väl skulle iväg gick det inte.

Vi fick hjälp utav Emma
och då gick det bättre, det tog kanske 5 min istför 30 min. Och sen har hon pendlat som natt och dag, haha.

När vi flyttade till Emma
i februari så var hon tjurig som ett as. Hon stegrade, slängde sig, hoppade åt sidorna, allt för att inte kliva på. Och med ett sånt lugn i ögonen. Helt nonchalant, helt orädd, haha. Hon har retat mitt tålamod många ggr den tösen.

Tillslut började det gå riktigt bra
, och flera månader nu i sommar/höst så har det fungerat problemfritt. Hon har klivit på påengång när jag följt med henne in. Och några ggr har jag kunnat skicka in henne helt själv när det varit hemgång. Helt utan tvekan.

Nu senaste veckorna har hon protesterat igen för kung och fosterland. Det började med små små prövningar om hon kunde komma undan, men efter 30 sekunder följde hon med in igen. Men de blev värre. ;) När vi skulle till Alnö och tävla nu sist så stod hon och tjurade ett tag, och när vi skulle hem tog den en hel jäkla halvtimme att få in na i transporten. Och sen dess har hon fortsatt! Haha. Herregud.

Senaste två ggna har hon gått på så fort vi dragit fram linan, men tredje ggn hade tösen överlistat oss och då började hon med dessa stegringar, kast, hopp, ALLT för att slippa. Så numera får vi (igen) köra med kapson och lina, för har hon kapsonen stegrar hon aldrig. Så hon kan inte göra så mkt. ;)

Blev ett långt inlägg nu. Men hon är så charmig min tös. Ett äkta sto. STO. Det står skrivet i pannan på henne. Jag förstår inte hur hon kan pendla från att behöva kapson, linor och ett jädra tålamod till att helt utan tvekan kliva på SJÄLV bara jag skickar in henne. Men söt är hon.

Notera att jag går på sidan utav transporten, hon går in helt själv här:





Och här med kapson i april;



Hur är era hästar att lasta?




Lalalalala

Idag vaknade jag upp värre än igår, huvudvärk och denna gång även halsont. Dock gick halsontet över rätt fort.. men huvudvärken den e kvar. Blev tvungen att åka till stallet tidigt ändå, istför att ligga kvar och gooosa i sängen. Men så äre, B skulle skos kl 9 så det var bara att åka. :-)

Red ut efteråt
, med Emma och Donna. Vi red på raksträckan en vända. B var trevlig, idag gick traven som bäst. Oj vad stadigt hon gick! Vi ökade och längde traven massa. Sen på hemvägen gjorde vi samma sak i galopp, fast idag var det inte så enkelt. Vi fick till det tillslut iaf! Sen gjorde vi samma sak i skritt, plus lite halter, skänkelvikningar och såna grejer.

Så jag är nöjd över lilltösa min! Mår mycket bättre nu oxå, eller gjorde. Det är som om det försvinner just när man ridit/är i stallet. Och sen kommer det igen? Äre för att man får något heeelt annat att tänka på/fokusera på, än att man inte mår bra? Hm..

Imorgon åker vi till Näset och tränar lite "markarbete". Ska ställa upp ett litet enstaka hinder, och dagens mål är att hon ska landa i rätt galopp och hålla den oxå. Ska köra extra mkt i vänster varv så hon verkligen får jobba. Hon mesar ju av när hon tkr det är för jobbigt i vänstern, byter eller tar trav. Ska bli ändring på de! ;)

Bonusbild;



Ingen ridning

Blir då ingen ridning för mig idag. Kom fram till Emma för kanske en halvtimme sen och vill bara gå och gräva ner mig... det är verkligen nånting på G nu. Mår inge bra alls. :(

Ha en bra dag och hoppas ni får må lite bättre än mig iaf! :-)

Idag...

.. har jag grymmaste huvudvärken. Var påväg till praktiken och allt, skulle kämpa ändå tänkte jag ;) Men då bussen körde förbi mig och sket i mig så fick jag hets... gick hem och la mig tills nu. Huvudvärken är värre till och med. Drygt. Har legat och myst massor med min kisse Musse, han är hur go som helst. Jag har sagt åt han att han borde komma upp oftare för då får han massor med uppmärksamhet!

Men jag brukar alltid må bättre efter en tur i stallet, alltid. :-) Gör inte ni det? Hur dålig jag än känner mig så är jag 100ggr bättre efter jag varit ute i stallet. Så dit ska jag snart, och se vad jag pallar med.

Det är btw väldigt intressant att läsa era svar på "Dagens fråga" som jag hade igår. Tyvärr äre inte många som svarar, så svara gärna ni som inte gjort det! :-)

Besökarna igår ökade kraftigt oxå, trots att jag inte ens ansträngt mig med att länka på någon sida eller något. :o Skitkul iaf! Det brukar hålla sig på en jämn nivå, men sen om det är ngt spec. typ hoppträning eller något så ökar det just för den dagen, rätt rejält. Men igår vare inget spec. Så det var lite extra kul! ;)


Jag är med och tävlar...



http://soclog.se/p/f.html?url=http://lovicious.blogg.se/2010/october/oktobertavlingen.html#comment

Dagens fråga

Planerar ni i förväg hur en veckas träning ska se ut med era hästar? Eller tar ni dagen som den kommer?

Själv är jag nog så att jag går lite i perioder. Förut hade jag alltid strickt (stavning?) schema på vad som skulle göras och försökte se till att veckan innehöll så mycket olika träning som möjligt. Nu ett tag har jag själv varit lite upp o ner, vilket gör att jag måste anpassa ridningen efter humöret oxå. Så det blir att jag tar dagen som den kommer och gör det vi känner för bara.

Mån - Emma red
Tis - Hoppträning, hårdträning
Ons - Lugn uteritt i låg form och mest skritt, lite trav
Tors - Tempoväxlingar?
Fre - Vila
Lör - Träna på Näset, "markarbete"
Sön - Skritt på hårt underlag?

Vi får se helt enkelt. ;) Men sådär kan en veckas schema se ut nu. Det som underlättar för mig är ju att det är hoppträning vissa tisdagar för mig, och då blir det även lättare att planera dagarna efter tkr jag. :>

Ridit Lordi igen

Idag tog Emma och jag ut Lordi igen, och idag travade vi en massa! :D Andra ggn han travar med ngt på ryggen. :-) Till helgen ska Emma longera oss! ;D







En lugn uteritt

Idag red jag och B ut med Emma och Carino. Vi red upp i skogen en sväng, supermysigt var det! B kändes jättefin. Red henne i väldigt låg form idag, och det märktes att hon ville det oxå. Hon hade nog träningsvärk från träningen igår, för då jäklar fick hon arbeta arslet av sig. Det var jättelätt att sitta ner på henne i traven idag oxå, skitkul! :-)

Hon är en sån bitch just nu i stallet bara, haha. Pälssättning.. Hon blir grymt sur på mig när jag petar och grejar på henne, lilla tönten min. <3

Film från idag

Här kmr en liten film! :-)

Beskr:
Bellan skötte sig finfint, hoppade och bjöd fint hur knepigt jag än red. Det känns som rätt svåra övningar för oss som är van att bara hoppa rakt fram typ, så det är lite knivigt för mig att få till det. :-) Men vi kämpar på!



Marianneträning

Idag har jag som sagt tränat för Marianne. Idag var vi fler än sist, vi var 6 st idag. Det är verkligen kalasbra övningar, hur nyttiga som helst. Jag märker verkligen att det är nyttigt för mig och B, för övningarna känns faktist svåra och trixiga att klura ut, men efter ett tag får vi mer flyt i det hela. B sköter sig fint, bara jag gör rätt så gör hon rätt. Men det är lättare sagt än gjort!

Fick jobba mycket med att räta upp mig över hindren, och sluta kasta mig över henne. Samt att hålla handen mer nere/stilla. Och det kändes verkligen skillnad när jag fick till det. :-)

Vi red tre olika övningar, som sagt dom är verkligen kanoners. Bellie får lite problem med vänstern, det blir kors, det blir trav, avbryt, ja allt sånt. Så det blir hårdträning på den delen i fortsättningen. På slutet var det en linje med tre hinder, och där skulle vi släppa hästarna helt typ, så jag fick inte bromsa nååånting. Läskigt för mig som är van att bromsa in i sista (tyvärr). Men lärorikt!

Är väldigt nöjd över min lilla B som ställer upp i alla lägen fastän matte är långt ifrån med. Råkade rycka henne tre ggr i munnen oxå för att jag inte hängde med, och ena ggn var jag nära att ramla av. Märks hur mycket man har kvar att jobba med när man gör annat än "åker" häst som jag annars gjort när jag hoppat själv, haha.

Film kmr. :-)

Längtar!

Idag har jag varit på skolan. Var där till halv 2 sen vandrade jag mot bussen och vidare hem! ;-) Hehe. Det har gått finfint, är riktigt stolt över mig själv igen nu. Höll på att krascha där ett tag kändes det som, men nu har jag gjort allt vi ska ha gjort och jag ligger inte efter. Skönt!

Ska lägga mig och vila en timme nu, sen bär det av mot stallet. Håller på att ladda kameran nu oxå så att det blir lite filmer ikväll från hoppträningen. LÄNGTAR! Gud vad roligt det ska bli! :-)

See ya later babes! :D

Today is a good day

Har varit glad heeeela dagen idag! Och har varit på skolan från halv 10 till halv 4. Deni! :D Ska käka lite nu tänkte jag sen far jag vidare till min ÄLSKLING Erik som jag älskar oändligt mycket! <3 Vi ska väl bara ta det lungt och mysa framför film/tv och bara ha det gott :D

Bellan fick sig en liten tur utav Emma förut, hur det gick vet jag inte än. Men förmodligen bra! ;-) Imorgon äre hoppträning igen, KUL! Kanske är på lite bättre humör än förra ggn, haha!

Snart 5 år..

.. har gått! Idag har jag och min pojkvän Erik varit tillsammans i 4 år och 11 månader. Alltså bara en månad kvar till våran 5årsdag. Hur underbart är det inte?! Han är verkligen världens bästa. Han är min andra halva. <3


Nytt utseende på bloggen!

Nu har Camilla Löfman ännu en gång varit snäll och gjort en header åt mig. Fyfan vad grym hon är! Blev så nöjd att jag nästan blev tårögd. Haha. Så himla fin header! :D:D

http://clofman.blogg.se - besök! (Hur länkar man??)

Unghästen Lordi

Fotade Emmas snygga unghäst förut oxå! Emma slängde även upp mig på honom, haha läskigt! Han är inte inriden, och jag hade en tio strl för stor hjälm som inte alls satt åt, haha. Nästa gång blire med min egen hjälm och ridkläder.







Höstbilder

Lite mysiga höstbilder! ;-)

Haha här ser hon ut som en tjock ponny!











Kravlös uteritt

Imorse då jag vaknade hemma hos Erik kände jag mig extremt ridsugen. Egentligen skulle Emma ridit Bellan, men jag hörde om det var ok att jag red ändå, och det vare ju.

Nånting släppte i mig igår, en tyngd, så idag kände jag bara för att rida ut och ta Bellie för vad hon är för dagen. Inga krav. Och det går ju så himla mycket bättre när jag är lugn och inte brusar upp mig/spänner mig. Bellie känner ju verkligen av vilken sinnesstämning jag är i. Hon skötte sig fint idag. Först skrittade vi länge på lång tygel, sen tog vi en kort trav och en längre galopp. Det gillades! Sen blir hon ju lite spänd när man galopperat, och samtidigt var vi på hemväg. Så fort skulle det gå tyckte hon.

Hon blev dock väldigt mjuk och fin på slutet, arbetade henne när det gick. Eftersom hon hade så brottom i skritten så red jag lite samling nåra steg, och sen släpper jag fram henne ordentligt, samling nåra steg, och sen släpper jag fram henne. osv. Tillslut blev hon lugnare och vilade mer på steget, och hon gick och frustade en massa! :-)

Så jag är nöjd över dagen. Min fina tjej! Kmr lite bilder i nästa inlägg.

Två år idag <3

Idag var det hela två år sedan jag skrev på papprena och köpte mig världens finaste tjej, Bellie. <3 Bästa köpet någonsin! <3

Då:


Nu:

Bilder från dagen













rajala.blogg.se - besök!

Mycket tankar och känslor

Idag har varit en lite jobbig dag faktist.. mycket tankar, prat och massa känslor kom ut.

Började med att Sandra hämtade mig kl 8 imorse, vi for till Matfors och gjorde iordning Lillan och Poppe. Sandra skulle rida lektion för Emma på Lillan, vilket såg super ut! Så himla kul att kunna "förmedla" Emma vidare till folk som behöver hjälp, för Emma är verkligen hur duktig som helst. Bästa!

Det gick hyffsat för mig att rida Poppe, mycket bättre än sist. Han knäppte inte av lika mycket som sist, och han är verkligen hur gullig som helst. VERKLIGEN en häst man får vara försiktig med, för att får han beröm, då vill han göra mer och mer. Och det är det som kan vara lite farligt ibland bland våra älskade varmblod, vi kräver mer och mer för att dom vill mer och mer, och så blire bara pannkaka för att man gått för fort fram.

Vidare till Harv för att fixa iordning B för en lektion. Hon har ju fått för sig att hon inte ska gå på transporten nu igen, ända sen Alnös senaste tävling. Jobbiga söta lilla sto! Och jag var nervös och spänd redan i stallet, så det gick SKIT att rida. Tack vare mig. Hästen är så jävla fin och så kommer jag där med mitt jädra humör och ilska och då fungerar ingenting. Dessutom hade urgulliga Malin Rajala kommit för att fota oss, (hon vill utvecklas inom fotografering) och så är jag på detdär muppiga humöret. Men det verkade inte störa henne så mkt då hon sa att hon var likadan själv när hon red. Så det var ju skönt att jag inte verkade skämma ut mig totalt iaf! ;)

Sen efteråt hade jag världens ångest för att jag förstör allt, inte kan rida, har världens sämsta självförtroende m.m. Sen kom vi in på lite djupare prat, jag och Sandra. Och sen jag och Emma. Det är rätt skönt att få höra andras åsikter.. Och jag fick ett förjävla bra tips utav Sandra, på vad det kan vara att jag är som jag är. Jag har nu sökt på google och även fått göra ett test, och det känns inte som att det är någon tvekan om saken. Så nu ska jag söka hjälp och se om jag kan få dethär diagnostiserat. Då skulle tyngden från mitt bröst lätta flera kilo, alla frågor, tankar och känslor om varför jag är som jag är skulle försvinna. Det vore enormt skönt.

Vila

Idag ska Bellan vila. Jag var lite sugen på att åka ut och bara mysa, men fanns ej möjlighet till det. Men så gåre utan körkort! som sagt tidigare. Fick sluta halv 2 istället för 4 idag, inte illa! :D Skönt. Har dock supertråkigt nu, är sugen på att fota... men just de, haha, i skrivande stund kommer jag på att jag inte ens har kameran hemma. :-P

Imorgon blir det dressyrlektion om allt går som det ska. Men innan det ska jag följa med Sandra och rida Lillan och Poppe. Hon ska rida lektion för Emma på Poppe. :>

Emmas dag

Idag hade Emma som sagt Bellie. Dom red ut, körde lite fattningar i båda galopperna, men mest sidvärtes i skritt och trav. B hade vart superfin!

Roligt att höra tkr jag. :-)

Imorgon tror jag nog att hon får vila, vi får se hur jag känner mig helt enkelt.  Har precis kommit hem från praktiken, ska nog lägga mig rätt tidigt. Börjar 07 imorn igen.. Menmen, what to do. Bara att gilla läget liksom!


Today

Idag har jag bara latat mig, vilat tån min och ätit massa gotta. Sen på kvällen kom Ekki, och nu ligger vi här och kikar på TV. Nyss sett efterlyst, och nu äre Kungarna av tylösand. ;)

Emma red B idag, mest skritt och lite trav. :)

HISSAR

Eftersom jag inte skrivit nånting på hela dagen kmr här ett hiss/diss inlägg. Och bara för att jag ÄLSKAR mina nya stövlar så HISSAR jag....

..de nya, förbättrade TRETORN-stövlarna! Dom är helt underbara. Hur mjuka och sköna som helst att rida i. Och det är sjukt skönt att slippa skor och chaps, det är bara att dra på sig stövlarna så är man redo liksom! :D Sen gör det ju inget att dom är sjukt snygga heller. HISS!

Vad tycker NI om Tretorn Advance?




Kom inte på något att dissa så det blev bara hiss! ;) positiv jag är va?! :D

Bilder

Slänger in lite bilder ;)


Film

Här kmr en liten film, hahahha världens fulaste låt! Tog bara nån utan att lyssna på den.. den fanns på ekkes bärbara (A)


En stukad tå och en fläskläpp senare

Härlig rubrik va? ;)

Var och hopptränade nu ikväll för Marianne
. Det var jag och 4 st andra, eller om det var 5? Jaja, i vilket fall. Nervös som en idiot var jag, kunde inte tänka klart för fem öre. Är 100ggr lugnare på tävling till o med. :o

Det resulterade i att jag inte kunde rida som folk, utan de blev som de blev. Dock skötte sig Bellan finfint, och när jag gjorde rätt gjorde hon såklart det oxå. Jag är jättenöjd över henne! Det var jättenyttiga övningar, med massa volter, vägar, studs, linjer, och ja, massa sånt nyttigt helt enkelt. Svårt, men nyttigt. Det är sånthär jag måste träna på. Sen bromsar jag för mkt, vågar inte släppa bromsen, så det fick jag träna på. Och gud så mycket bättre det kändes när jag vågade rida fram B.

Ramlade ju av
en gång oxå, hann inte med när hon skulle hoppa så blev nockad av henne, tappade balansen och drutta i backen. Först kändes inget annat än läppen, men när jag hoppade av märkte jag hur ont tån gjorde, och än kan jag inte gå utan att halta fram. :p Haha.. Så kan de gå.

Men jag är så nöjd så! Hon är en pärla lilla B. <3

Film

Ett mindre trevligt ridpass. Kändes kasst pga mitt dåliga humör, vilket tyvärr gick ut över hästen. Vart lite bråk och tjaffs tack vare mig, detta är dock bortklippt. Ser inte så himla illa ut på klippet men det syns kanske att vi inte arbetar i harmoni.



Bilder

Bilder kommer i detta inlägg, slänger in en film i nästa











Hon är världens bästa i mina ögon. Hon gör så mycket för mig. Jag måste sluta vara så hård emot mig själv, och henne. Vi har lite nedslag just nu och jag måste försöka hantera det på ett bättre sätt än att bli arg och frustrerad. :-/

Yes yes yes!

Tänkte först rida ut på lille B idag, men sen kände jag att, nääe.. nu rider vi i paddocken igen för där vet jag iaf att det går bra. Emma följde med och filmade och hjälpte till lite. :)

Jag är inne i en liten höstsvacka
nu, så jag är liksom lättretad, irriterad och ja, allt sånt. Så det medförde ju att jag gjorde att det blev skit idag. Bellie var fin, men jag skulle ha mer och mer och mer. Och då blev det såklart pannkaka. Ville bara bööööla, men så kom underbara Emma in i bilden och föreslog att hon tog över, i longerlinan. För redan innan hade vi bestämt att hon skulle longera oss i vänster galopp. Så vi gjorde det då.

Bellan tog vänster galopp flera ggr själv!! Alltså på Emmas komando från backen. Men hon bröt av snabbt, tog nåt språng bara. Sen la vi ut en bom, och jag började lägga mig i lite. Mest ang. tempot, för jäklar vad hon travade fort.. icke acceptabelt. Så då började hon på o tänka bakåt litegranna där, tog höger galopp o vart allmänt studsig. Så jag gav upp och ville gräva ner mig igen. Men så fortsatte vi att kämpa, och Emma bad mig lägga en galoppskänkel ist. Sagt och gjort, TRE kalasfina fattningar fick jag!!! JAG JAG JAG! Utan bommen till och med. Fatta. Hur fina som helst!

Hon kan verkligen. Det enda är att hon måste  sluta tänka bakåt när vi gör det annars... Det blir nån slags låsning i båda våras huvuden, samt att jag säkert gör nånting med kroppen oxå, för jag vet att jag bl.a sitter för mkt åt vänster, och det kan ju påverka oxå. Så nu känner jag att det VERKLIGEN finns hopp!

Nu sitter jag och hungrar och väntar på att mamma och Kjell ska dyka upp och hämta mig + lämna transporten.

Kommer en liten film från idag sen, får se hur lång den blir, får nog klippa bort en hel del, hehe.

Imorgon blire hoppträning i grupp! JIPPI!

Hello everyone!

Sitter just nu hos Erik. Har haft gympa här i Skönsberg nu på morgonen, sen hade vi hål en timme och lunch en timme. Så gick hit och åt lite. :) Får se om jag går tillbaka till skolan sen, för känner mig inte helt kry. Är lite yr och så :S mensvärk oxå. Så vi får se! =)

Ska rida ut på odågan sen oxå. Hihi! Brukar alltid må 100ggr bättre när jag ridit, oavsett hur dåligt jag mår. Ska ge henne en chans till, annars får Emma ta henne nåra fler dagar i veckan nu framöver. För jag orkar verkligen inte med allt tjaffs och bråk som uppstår när jag inte kan lösa situationerna som uppkommer mellan mig och B. Då äre bättre att jag inte rider. ;)

Update later!

Och förresten, har ju fått byta mail, för som det ser ut nu får jag inte tillbaka min gamla. HELVETES JÄVLA FITTSKIT. Så ja, ni som inte har gjort det, adda mig: [email protected]



Älskar denna bild! Min nya favorit. Funderar på att beställa den som en stor bild att ha på väggen :D

Ännu längre dag idag! ;)

Imorse kl 8 åkte jag med Emma till Tovas stall. Hon skulle rida lektion på sin nordisponny Vera. :) Gick finfint för dom, det såg verkligen super ut jämfört med sist. Det hade släppt för lilla Vera!

Sen åkte vi vidare till Emma
. Jag red ut på Bellan, odågan min. Hon är förjävlig på hösten såhär.. tittig, skvättig, svår att kommunicera med. Helt förjävlig helt enkelt. Blä! Och inget finns det jag kan göra. Hade med mig gramanen som gjorde noll nytta.

Men samtidigt så är nog mycket mitt fel, jag blir ju oxå fail på hösten. Och det smittar väl av sig. Dessutom så hade jag en negativ känsla i kroppen redan innan vi begav oss iväg, och det kan nog aldrig bli bra ridning utav det då.

Men vi får ta nya tag
imorgon! Hoppas på att det går lite bättre.

Sen började vi spika plankor
på stolparna till Kerstin och Gertruds vinterhage som dom ska gå i. Hihi. :)

Sen kom Sandra o hämtade mig så åkte vi till hennes medryttarhästar. Jag red "Lillan", 4årigt varmblod som är riden typ 10ggr. Sjukt fin modell på henne! Sandra red Exotic, hon red lektion för Emma. Såg super ut! Och Sandra blev lika fascinerad av Emma som jag är. :D Kul!!!

Klickade just hem...

... detta schabrak ifrån Pessoa!


Kan bli snyggt på lilla fuxen min. :)

Händelserik och rolig dag

Idag följde Sandra Larsson med mig till stallet, en kompis från iv-häst. Hon skulle köpa en väst och ett schabrak utav mig, så vi passade på att umgås lite. Hon fotade mig först när jag red, sen red hon på B en sväng och jag gav lite instruktioner. Bellan var förövrigt jäkligt fin att rida idag, lite busig oxå! Haha.. Pep och grejja i galoppen, lite små tendenser till bockningar. xD

Sen for vi till hennes medryttarhästar och red. Vi tog lille Poppe, troligen världens sötaste lilla travare! Fick prova sitta upp på han, och stel som en pinne som han var, så lossade han tillslut väldigt bra. Lättlärd liten pojke detdär. Nöjde oss med det och red hemåt.

Bellie:







Poppe:




Dagens ridtur

Var och hämtade tretornen förut, som sagt. Tog inte mindre än 45 min! Stackars mina föräldrar, haha. Blev såklart kvar där ett bra tag då jag hade beslutsångest för vilken strl jag skulle ha.

Tillslut blev det 39, och då säger mamma "Kolla denhär jackan!" Och jag ba MUST HAVE! Haha.. För en gångs skull prickar mamma rätt! Annars brukar jag inte vara såå förtjust i vad hon hittar. Men det blev en jacka oxå, röd/svart från Equiline. Supersnygg när den är på!

Red ut på lilla odågan förut
. <3 Tänkte skritta ut helt kravlöst på lång tygel och bara njuta.. och sagt och gjort, tills hon fick syn på ett par hästar längre bort. Då var allt förstört, då kunde hon inte ta ett avslappnat steg. Så det vart mycket "hård ridning" idag, för hon vart förjävlig. Men ju mer vi närmade oss hem ju mer medgörlig blev hon. Fick till en riktigt fin travsträcka oxå, jättetrevlig var hon. Sen flög huvve upp och ryggen ner igen, men allra sista biten kändes hon kalas. Så det var ju bra.

Imorgon får vi se vad som händer, kanske tar med gramanen ifallatt. ;)

Bild på jackan jag köpte (supermjuk softshell);





Nä nu blire idol och lite ätbart! See ya tomorrow!


Wiho! Mina tretorn-stövlar har kommit!

Yes yes yes! Började undra på om dom inte skulle ringa mig nångång, dom skulle ju det denna vecka. Så idag fick jag ett samtal på praktiken om att stövlarna kommit. Så nu ska vi fara dit så fort Kjell kommit hem, och då ska jag välja ifall jag ska ha 39 eller 40.

Im gonna be poor. Har precis betalat in RESTSKATT till skatteverket. INTE KUL! Där rök min lön liksom. Vet ni? Jag fick betala över 1300 spänn för att jag RÅKAT gått 13:- över gränsen till att behöva betala skatt förra året, TRETTON KRONOR!!. (Tjänade alltså 13:- mer än vad man fick göra utan att betala skatt) Så där fick jag.  Bara att betala och se glad ut! :D

Sen ska jag ut till min lilla fis Bellsan, ska bli mys de! Hihi. Älskar att rida på hösten, bästa som finns. :D

RSS 2.0