Ska väl ta och..

.. skriva ett blogginlägg om dagen här, även om det inte finns mycket att skriva om.
Bellan har vilat idag, och jag har varit på praktiken från 13 till 21. Det går bra där, jag trivs. Det är väldigt annorlunda motför hemtjänsten, nyttigt att vara på olika ställen ändå. Det är lite långsamt vissa ggr då det inte finns så mycket att göra. Men de funkar!

Imorgon ska jag äntligen till min lilla B. Blir en mysig uteritt i skogen tror jag! =)

Jag är med och tävlar...

.. om en Kingslandjacka! ;D


Med Erik

Igårkväll kikade jag och Ekke på halva "Knight and day", och halva idag. :D GRYMT BRA FILM! Love it!! Se den!


Emmas dag igen

Emma tog Bellan idag igen, och hon ska ha henne imorgon oxå.

Idag red dom och klättrade rätt rejält som jag fattade det, och B hade varit pigg och glad! :-) Hihi.

Har inte så mycket att skriva om tyvärr... ;p Mina stövlar har ej kommit än heller. Men jag längtar! Hoppas dom kmr denna veckan som jag blev lovad nu då..

Jag är med och tävlar...

.. om ett fleecetäcke!


Igår och idag

Var så himla slut igår (och idag) så orkade verkligen inte rida.. Åkte med Matti, Emmas man, till Dilles och Granngården och köpte foder till B. Två säckar Groov 125 och en säck med sojamjöl blev det. Hon ska börja få soja nu igen så att hon inte tappar nå muskler när hon rids rätt "hårt".

Så Emma tog en sväng igår och plaskade lite i sjön med henne. Det hade gått bra. :) Idag ska hon rida henne igen, så jag kanske uppdaterar senare när jag vet vad dom gjort. Jag är verkligen helt kööörd i kropp och knopp. Så ska vila upp mig. Förhoppningsvis kan jag rida imorgon! =)

Update; Emma red lite övergångar på B idag, det hade gått super och B hade varit lyhörd och fin! :D

Kingsland-jackan har anlänt!

Och den är skitsnygg! Över förväntan iaf. ;) Trodde dock den skulle vara fluffigare, men den var rätt platt. Inte för att det är nåt neg. snarare positivt eftersom den blir smidigare att rida i. :D Skitsnygg iaf!

Vad tycker ni? ;) Bara ett par röda ridbrallor som fattas nu va? Och tretornen som kmr denna vecka. Yeeey!











Filmer

Oops glömde slänga upp filmerna här ifrån igår. Hehe. ;)

60cm


70cm

Bilder








Träningstävling

Fyfan vad min häst är bäst! Hon är så himla underbar. Hon gör mig så lycklig. Hon är bara bäst! <3

60cm - Felfri. Jag var dundernervös som gjorde att jag inte red som jag skulle, men vad gör det? We made it!

70cm - Debuten då! ;) Hihi. Hon skötte sig super, jag hade lugnat ner mig rejält så kunde även rida ordentligt. Fick dock 4 fel eftersom efter ett hinder så tappade jag balans, skänklar och ridningen över huvudtaget, och innan nästa hinder kom hann jag inte rätta till det. Så B visste inte vad hon skulle göra och gick på sidan. Inte alls konstigt eftersom jag inte sa vart hon skulle, haha. Tar på mig det till 100.

Förstå vad stolt jag är över OSS! Jag har liksom varit sjukt hopprädd.. för bara ett halvår sen tyckte jag det var läskigt att hoppa 50-hinder, jag var sjukt osäker/rädd. Och att hoppa 60-70banor fanns inte kändes det som.

Bästa tjejen <3 Dock plockade hon fram en av sina mindre trevliga sidor när vi skulle hem. Tog nog en närmare 30 min innan vi fick på tjurskallen på transporten, haha! Söt häst.

Bild och film kommer i separata inlägg.

Nervös?!

Jag som brukar vara så lugn ända tills vi väl är framme, då kan jag bli LITE fjollig. Men nu kom nervositet ända igår... anledningen? Hon rev ju sist jag hoppade 60/65 eftersom hon blev så flack och inte lyssnade till mitt säte. Så nu blev jag helt plötsligt jävligt orolig att hon ska dra järnet och riva skiten, eftersom hon tkr det är så kul att hoppa! :o

Menmen, vi får la se. Jag hoppar absolut inte 70cm om det går minsta lilla dåligt i 60cm. Då tar vi den två ggr ist! :>

Btw kommer ni in på msn/hotmail?! I DONT! Har till och med bytt lösenord men ändå ståre att det är fel lösen :S

Jag är med och tävlar...

... om en kingslands-mössa! :D


Fortsättning på till salu

Hittade lite fler grejer:
Säkerhetsväst strl 4 (?). Den är för stor för mig så jag säger 38-40. 150:-
Bett tvådelat 10,5cm
Kandar 14cm
Schabrak Full
, Granngården. Använt 2ggr.
Schabrak Hööks, marinblått använt 3ggr.







TILL SALU

Nu vill jag banne mig bli av med mina grejer.. Tycker ni att priserna är för dyra så lägg bud! :) Vill ju bli av med grejerna.

Säkerhetsväst Jacson XS (passar mig som är en 36/S, kan mäta olika mått om ni vill). Använd 1-2ggr. NYSKICK! 1500:- nypris. 1000:- nu.





Lägg bud på det ni är intresserad av, vill mest få bort det!


Jag är med och tävlar...



My monster

Ridturen idag gick inte så bra. Helt och hållet mitt fel, 100%. Var på lite halvtaskigt humör redan i stallet för jag blir så irriterad när hon står och är dryg, kraffsar med fötterna och tror att hon ska få nåt och sen bryr hon sig inte när man säger till na, utan står bara och ser allmänt nonchalant ut och typ "kan ja få litte godis äälläh?" Drygmutta.

Väl uppe på ryggen kände jag ju att direkt när jag tog tyglarna så hade jag alldeles för dålig inställning, precis som den jag fick när vi tävlade. Spänd som en fiolsträng (jag alltså), prestationsångest m.m. Så det gick ju som det gick. Hade alldeles för höga krav helt enkelt..

Provade lägga en vänstergalopp oxå men hon vart bara förbannad, och efter det så var det kört. Hon var skitarg vad jag än gjorde, slängde med huvve, hoppa, halvstegra, hoppade mig ur sadeln m.m. Spec. i galoppen, HELVILD.

Hon antog väl att jag skulle be om vänster galopp fast jag bad om höger. För när jag stått ut med hennes hopp och skutt och damp så började hon inse att jag inte skulle be om den, och då började hon slappna av lite. Men sen vart hon cp igen.

Efter ett tag i skritt la jag en sista högergalopp och JÄVLAR i mig då blev hon fin. Skitfin, avslappnad och sökte sig kalasfint i form. Så efter det kände jag bara hur alla mina känslor släppte och jag vart så lugn. Den känslan hade jag velat ha med mig från början, för hon går så bra då.. Menmen. Kan inte alltid gå bra.

Imorgon kmr det gå bra iaf! ;) Hoppning. :D

Film

Film från dagens dressyr:



Ska äntligen...

...börja ta hopplektioner för en tränare nu. Ska bli grymt kul! Det blir Marianne på Näset. Inte nu på tisdag men nästa, ifall lektionen blir av. Det var bara att ringa varje gång jag ville komma och se om det blev av.

Ska bli sjukt kul att äntligen börja hoppa för tränare med tanke på att jag hittils hoppat själv, men känner att jag behöver hjälp nu för att gå vidare.

Fördomar

Har ridit dressyr nu på bästa pärlan. Dock vart det ingen lektion utan jag red själv, Emma är dålig. Hon har ingen röst. Dock vart det bara 20-25min ridning då dom skulle ha lektion där... tydligen ändrat, men inget står skrivet på hemsidan. Dåligt.

Menmen, det behövdes inge längre heller för B kändes kalasfin. Stadig, med på hjälperna. Galoppen var GRYM! Hur rund och fin som helst med fint framåttänk. Fick tyvärr ingen film på det då Emma och kameran missuppfattade varandra. Dock var jag nå jäävulskt ofokuserad, haha.. Fick nämligen kommentarer med jämna mellanrum, så kunde inte riktigt fokusera.

Nu till rubriken. Hehe... Började skritta fram, och efter en stund hör jag "men vad äre för frysmärkning du har på din häst?" Jaaa.. en travarmärkning :o "Jaha. Men hon ser inte ut som ett varmblod, hon är så rund. Dom brukar vara så kantiga." Hehe jaa det var hon oxå en gång i tiden.....

Börjar trava lite. "Men, hon travar ju inte som en travare heller. :o" Hehe näe. "Det är nog lite hopp- eller dressyrblod i dendär ändå" Med glimten i ögat. Emma säger "Hon har inte galopp som en travare heller ;)"

Efter en stund börjar jag galoppera lite, efteråt... "Jag håller med dig om galoppen. Det måste vara en tjuvbetäckning dedär! ;)"

Nä men det är ju roligt att kunna bidra till att ändra folks uppfattning om travarna tycker jag! :)

Film kmr sen! :)

Ånge, sorterad

Min jacka är i Ånge!!! :D:D:D:D Någon som vet ifall det finns möjlighet att den kommer hit redan idag? Ånge är ju inge långt alls. Brukar vara slutstället innan Sundsvall. Ska få sms-avi, så de borde väl finnas möjlighet att jag får den sen ikväll? :o Eller? HOPPAS! Orka vänta hela helgen! :||

Hihi, ska strax fara ner till staden oxå för att ta mig vidare till stallet, dressyrlektion idag ju. Bara det är ledigt så. :)

Blir ev. att köpa tretornen på måndag redan. Hörde att equalityline inte skickar Tretorn-stövlarna förrän Mars nästa år, GILLA INTE. Så jag tackar gudarna att jag for och provade och la undan ett par 39or och att jag kunde ha dom i nya modellen. GILLA! :) För då blire dom som blir mina på måndag. Ska iaf ringa och höra med Grafströms om det stämmer, för på Equeens vare tydligen så. Och dom beställer väl från samma..

Hatar hösten

Samtidigt som jag älskar den. Det är underbart att vara ute, rida, se alla färgglada löv.. ja allt sånt.

Men jag blir så inåt helvete labil då. Får kämpa som en dåre för att fatta vem jag är och vad jag känner. Allt går bara upp och ner. Jag blir osäker på allt, rädd. Har jobbat med det i flera flera år, och ja, det har blivit grymt mycket bättre. Men det är verkligen inte roligt.. Tappar motivation för allt. Tappar gnistan. Har hundra miljoner klumpar av oro och ångest.

Men jag ska klara även denna höst/vinter.. och jag ska göra det bättre än nånsin. Även om det inte är lätt..

Yesterday

Igår så red Emma lilla B igen, då det vart lite knas för mig. Dom red ut barbacka, skritt och bara njöt utav naturen. Låter mys de! :)

Senare idag blir det dressyrlektion för Emma. Spännande! Blir nog inte så mkt bilder eller så.. Men nånting. :>

Någon duktig på bloggar?

Är det någon som kan förklara för mig hur jag får in en liten minibild till vänster i menyn samt att jag vill kunna skriva en kort presentation där under bilden. Ovanför länkarna och allt sånt i vänstra menyraden. :)

Tacksam för hjälp!

Myskväll

Jag och Erik har nyss ätit tacos och bakat en kladdkaka. Vi SUGER på att baka, hahaha. Som vanligt. Men den blir kanske god ändå. :>

Nu blire mys med kladdis framför tvn heeela kvällen. Först Idol, sen Efterlyst och sist Kungarna av Tylösand. :D

MYSKVÄLL :D

Beställt vinterjacka

Nu har jag efter mycket om och men beställt en vinterjacka från Kingsland. Velade mellan massa olika modeller, men det blev denna. Eftersom storlekarna är så förbannat olika och alla säger olika så får jag verkligen hoppas att denna inte blir för liten. I värsta fall får jag väl sälja den.


Kingsland Futura
Den blir säkert läcker till mina Tretorn ;) Ifall jag kan ha den.

Update

Fick precis ett sms av Emma ang. ridningen ;)

"Fy fan vad läcker Bellie var idag! ;) Skitbra bärighet och lyssnade på minsta vink, körde rätt mycket galopp med lite sidvärts i själva galoppen. :D"

SUPERKUL!

Emmas dag

Igår fick ju lilla B vila. :) Idag ska Emma ha henne, eller hon skulle iaf försöka ta sig ut på en sväng i skogen. Så vi får se, jag uppdaterar sen isf.

Har precis kommit hem från skolan jag, gick lite tidigare. Orkade inte vänta 1,5 timme och sen sitta på en föreläsning 2 timmar.. somnar ju. Sen har jag världens huvudvärk igen så de är lika bra att slå sig ner hemma, vila, ta de lungt. Skönt!!

Har även lyckats lämna tillbaka min skinnjacka efter mkt om och men, men jag kan fiffla ja ;) haha.

Grymma skor

Säljes då jag inte alls kan gå i dom. ;) För höga.. hann ha dom utomhus 2min. Så i princip helt oanvända. Strl 39

Butikspris 1600:- , nu 500:-



Skinnjacka säljes

Säljer nu min sprillans nya skinnjacka då jag ångrat mig (och det gick inte att lämna tbx den då jag slängt lappen som satt på den). Det är lurv i jackan vilket gör den massa varm och go! Superhärlig, men jag gillar inte looken helt enkelt.

Strl M (men sitter bra på mig som är en S (xs ibland).


Älskar Grafströms!

Jo, jag ska ju som ni vet köpa mig ett par tretorn. Och eftersom jag inte alls gillar butiken jag skulle köpa dom i, så kom jag ju på att Grafströms kanske hade såna, och ja det hade dom. Hur bra service som helst! Den "tanten" gör allt för att få sina kunder nöjda hon. Hon ringde direkt och skickade efter ett par i strl 40 åt mig.

Idag var jag in för att testa 39 orna, eftersom den nya modellen även är annorlunda i passform (och 39 sitter inte bra på mig i gamla modellen) och JÖSSES vilken skön stövel!! Och så kunde jag ha 39 till och med. :D Bara för att dom är så himla bra i passformen.

Så hon la undan den sista 39an åt mig oxå, så när 40-stövlarna kmr så får jag välja vilka jag vill ha. :D Helt underbart!! Ska bli sjukt kul.

Dagens fråga

Uppvärmning
Hur länge värmer ni upp era hästar i skritt? Och hur länge skrittar ni av dom?

Själv är jag väldigt noga med det, MINST 10 min i skritt innan vi börjar trava igång.


Kravlöst

Red en lite kravlös ridtur idag, vart mest skritt. Hon var lite småtjaffsig idag faktist, i skritten. I traven tränade jag på nedsittning med längre stigläder än vanligt för att känna mina sittben ordentligt (sitter mer på vänster annars). Och det gick väldigt bra, stabil och fin var hon i traven. Tränade oxå på att hitta stadgan i händerna mina. Gick oxå bra.

Hon är lite extra tittig
och sånt nu på höstkanten, det finns mycket läskigt då (som inte varit läskigt förut), haha.

Tränade på tricket "puss" i
dag oxå, hon är såååå söt! Haha. Tillslut gjorde hon inte annat än att pussa mig, fast jag inte ens bad om det. Kan bli lite dangerous att lära en rödtott puss, haha. Snart får man väl snoken avhuggen. ;p

Imorgon får hon ev. vila. :>

Sjuk

Vaknade upp alldeles svimmig imorse, allt bara snurrade. Men fikade och gjorde mig iordning för gympan ändå. Väl framme var inte en kotte där, då får jag ett sms om att  vi skulle ha teori på skolan. Nice. Bra att någon säger nåt. Sen åkte jag på stan, köpte en tröja och väntade tills Camilla kom. Vi drog och käkade på skolan, och sen åkte jag hem eftersom jag har världens sprängande huvudvärk idag. Inte kul.

Det jobbiga är att jag ändå måste till Bellan.. Emma är oxå sjuk och det finns ingen annan som kan ta henne. Så det är bara att kämpa, hoppas att jag inte blir nå värre bara.

Uppdaterar senare..

Suck...

Ni vet att jag skulle vara med och tävla dressyr och hoppning 9-10okt? Nu har dom ändrat det till klubbmästerskap... tyvärr. Så nu kommer jag inte att delta. :-/ Och det var ju lite synd.. men vad gör man..

Menmen, ska ju till Alnö den 26 iaf. Får hoppas de blir av!

Dressyrsadel säljes

Kieffer München, 17" xvid. 4000:-


Kerstin och Gertrud

Jag måste bara visa er dom små liven Kerstin och Gertrud, som bor på gården där Bellan står. Dvs det är Emmas små töser!

Min personliga favorit är ju Kerstin (mörka), men Gertrud är bra söt hon med! ;)







Äntligen...

...börjar jag och B hitta varandra på riktigt! Känns ungefär som om allt slit, all gråt, alla tårar och allt äntligen börjar löna sig på riktigt. Som att hon är klar med de värsta prövningarna hon satt mig på ungefär. Iallafall är vi en bra bit påväg, även om vi säkerligen kommer att få bakslag. Men så bra som hon går nu och har gått i tre veckor har aldrig någonsin hänt på dessa två år tillsammans. Vi har verkligen tagit ett stort kliv framåt och jag har hittat massa nya knappar på henne.

Ja, som ni kanske förstår så gick ridturen idag mycket bra. Red ut och tränade i backar idag, först uppvärmning i skritt i nåra rätt rejäla backar. Sen joggade jag fram henne i trav, hur fin som helst var hon. Kalasfin i form, takt och allt. Lyhörd, trevlig. ALLT.

Väl framme vid galoppbacken
så kändes hon superfin även i galoppen. Förra ggn vi var där bytte hon ju galopp hit och dit, antar att hon inte förstod uppgiften eller tyckte det var så jobbigt. Men idag höll hon rätt galopp hela tiden. Körde en vända i höger och en i vänster.... Men vänta nu, skrev jag vänster? I DID! För hon tog den!!!! Helt jäkla sjukt.

När jag ridit i högern och skrittade ner för backen igen och skulle upp, så red jag en halv volt i vänster varv, och utifrån den så la jag en kraftig och hastig vänsterfattning, och innan jag visste ordet av det så såg jag ju för bövelen att hon galopperade i VÄNSTER galopp! Snacka om beröm hon fick asså! :D:D Sen joggade vi glatt hem och lika fin och nöjd var hon! <3




Jag och världens underbaraste tjej!

Tävling!!!

Det blir en tävling till nu, inklämd innan den 9-10 okt. ;) Nämligen den 26 september. Har anmält mig och Bellan till 60cm då. Och har skrivit ett önskemål om något titthinder, så vi hoppas på de! :D

KUL!!! :D Måste passa på nu innan vintern :D

Nytt träns?

Jag är ju ute efter ett nytt träns till Bellie. Ett remontträns. Funderar på detta:



Vad tycker ni? Har ni några tips på snygga remontträns? Krav: Mörkbrunt, silverspännen. :)

Some time you'll find your way to fly

Red ut på vägen idag. På världens finaste häst! Hon är så himla underbar. Det gick med andra ord asbra att rida. Hade fokus på sidvärtes idag, så jag red i skritt och trav och red skänkelvikningar samt försök till öppna och sluta. Hon var förbannat duktig, gjorde allt jag bad om och var bara hur fin som helst. Traven var en dröm, jag vart chockad. Hon var så himla stadig och mjuk och jag kunde vara stadig tillbaka. Vi bara flöt fram i skänkelvikningarna i traven, hon är så jävla fin!!

Red bara 30-40min då jag fick igenom det jag ville på engång.

Mitt hjärtegull. <3


Nu bär det av...

...till stallet! Funfunfun. Ska bli superkul, är så peppad så. :D See ya later!

Översikt

Måste göra en översikt här känner jag.. Får lite ångest över att hon står här och där nu, och efter typ hoppträningar och hårdare vändor i skogen vill jag att hon går dagarna efter. Men jag planerar ju som en korv, men det är inte lätt när man kan bli utringd när som helst på jobb liksom. Och jag kan inte alltid räkna med att Emma kan, hon har ju ett liv hon med.

Mån-
Tränade ökningar/samlingar
Tis- Vila
Ons- Red samtliga gångarter på vägen
Tors- Hoppade
Fre- Vila
Lör- Red 40min sidvärtes i skritt och trav
Sön- Klättrade i skritt, och galopperade i "galoppbacken"

Och på lör och sön SKA hon ut. Så de så! :) Imorgon tror jag vi ska inrikta oss på sidvärtes övningar, för det har vi inte gjort på ett bra tag faktist. Är pepp!

Jobbat

Har jobbat all day long. Skulle ha börjat 16.15, men blev uppringd kl 9 och blev förfrågad om att komma och jobba redan kl 12. Så absolut, vem tackar nej till jobb? ;) Om man har möjlighet att jobba alltså.

Har nästan nyss kommit hem, slutade 21. Hann se en bit utav idol på jobbet. :)

Bellan har vilat idag, men imorgon bär det av ut i skogarna igen! ;) Dock bara på "vägarna" i skogen eftersom det är älgjakt. :/ Menmen..


Köpt ny hjälm

Har ju gått och velat haft en CO-hjälm med beige läderband på, men tyvärr har jag fått inse att jag inte kan ha dom. Jag får världens största skalle i dom.. Den hjälm som passade mig bäst och hade beige läderband (grymt snyggt ju) var Champion Showring Deluxe, bra pris på den oxå. Men jag kände att den inte riktigt kändes bra ändå, den tryckte på något vis och kändes lite hög (som den ju är). Kanske blir att jag köper den senare nån gång.

Iallafall, det blev en simpel enkel hjälm som passar till både hopp- och dressyr. Harry Hall Elite. :) En grå (ser svart ut på bilden men det är den inte)

Har även bokat ett par Tretorn Advance, svarta från Equeen. Så när dom nya, förbättrade stövlarna anländer så blir ett par mina! Det är bara att hoppas att dom känns lika bra som dom gamla, eftersom det är lite annan passform på dem. Hjälmen och stövlarna passade iaf väldigt bra ihop (provade i butiken). Så jag är nöjd!


FILM

Här kommer en film från idag..



Hoppträning

Har hoppat Bellan idag. Det gick sådär.. Jag hade en dålig känsla redan innan tyvärr, efter senaste hoppningen (i hagen) och en dröm jag hade inatt. Det började även med att avstånden blev fel så att det kändes sämre. Vi ändrade på det och det vart bättre men kändes inte helt bra.

Jag tror att övningen var lite för svår för oss i nuläget. Vi tog bort två av hindren och då blev det lättare. Hon hade det lite krångligt med galopperna idag, vart mkt kors och massa trav inblandat, det blev väl för mycket.

Men hoppade iaf 95cm idag vilket är vårat höjdrekord. ;> Hihi! Kändes iaf jävligt läskigt, och jag lägger mig i alldeles för mkt (just för att jag inte vill att något ska gå fel), och då går det fel istället. Så hon rev 2-3 ggr och hoppade världens kråkhopp en gång.

Hon har ju lite rolig teknik, hon tar bak benen istället för upp. Kan man träna upp det satt det blir bättre? Äre teknikhoppning som gäller då? Studs, m.m.? Isf fåre bli mer sånt.







HISS ELLER DISS?

Hiss eller diss att jag stubbar B igen?


Hon ser förjävlig ut

Ärligt talat! :o ser fan värre ut på bilder.. Gud så hemsk hon blev i manen. Tusen olika längder i manen och luggen helt cp. Jag bara tog saxen och gick lös. Som jag brukar, men provade lite andra sätt.

Hur gör ni som inte rycker för att få till en fin man/lugg? Det ska ju finnas ett verktyg för typ 300spänn som får det att se snyggt ut, någon som har det??

Funderar starkt på att raka av allt igen på na.. (manen alltså)



HJÄLP! :D


Pigg liten tjej

Red ut på B idag. Tänkte ta en sväng i skogen men B ville annat, och så fick det bli. Hon brukar ofta vilja upp i skogen och börja svänga in själv vid två olika tillfällen, men idag ville hon bara rakt fram. Så vi körde samtliga gångarter på hårdare underlag idag. Viktigt med variation! (Y)

Skrittade på lång tygel hela vägen dit.
Sen kom vi till de stället där vi bara varit en gång, och hon blir sååå nojig. Det var även kossor där, och normalt bryr hon sig inte om kossor. Men dom lät konstigt och så hade ena en stor bjällra som B tyckte var skitkonstig. Vi red förbi dom och sen vände vi hem. Och då vart de fart på na, hon blir alltid skitknepig där, haha. Ska takta och grejja, hon blev skitsur när jag gjorde halt oxå.

Hon var kalasfin överlag
. Inte alls hård i munnen som sist jag red. Suuuuperfin! Red som sagt alla gångarter och det gick himla bra. Galoppen har varit bäst dom senaste ggna jag ridit, så även idag. Grymt! :D

Haha och vet ni? Jag har förstört Bellies man och lugg. HEMSKT! Det vart typ 100 olika längder på manen och ja vettefan vad jag sysslade med. Jag bara kör med saxen ja och sen får jag se hur de blir. Inte bra! XD (bilder kmr)

Det är väl inte lönt att jag säger vad som händer imorgon, för vad som helst kan hända. ;) Hihi. Så om det blir, ja då blir det kul, och blire inte har jag ju inte lovat nåt iaf! :D



Till salu

Hoppschabrak strl F. Mycket bra kvalité och fint skick. 100:-


Brun sadelgjord med lite små skavanker. 90cm (eller om det var 100cm) Kan mätas vid intresse. 60:-


Nästan sprillans nytt allroundschabrak. Använt 2-3ggr. Strl Full. 140:-


Tvådelat bett strl 11,5cm. Fint skick! 100:-


Hölscher-Sport fleecetäcke. Mycket tjockt. 135cm. Pris i butik ca 800:-. Mitt pris 150:-


Lamicell Youth Collection. Skydd både fram och bak, alltså ett helt set. Strl Cob. Nypris kring 500:-, mitt pris 300:- (Riktig bild ska fixas)



Vissa priser är diskuterbara. Hör av er vid intresse!

Hello everybody!

Insåg just att jag inte bloggat nånting idag. Konstigt ;) Näe.. finns inget att blogga om riktigt idag. Var i skolan förut, gick finfint. Skulle ju till stallet efteråt men blev utringd på jobb och självklart tackar man inte nej till att tjäna lite pengar. Så jag for och jobbade kvällen istället. :)

Bellan fick vila. Det spöregnar ändå här, så Emma tog in na och gav go-mat och slängde på na regntäcket. :) Emma är en ängel!

Snart kmr ett inlägg där jag säljer lite hästprylar jag aldrig blir av med. :p

Projekt hälsosammare ;)

Hhihi. Har glömt berätta det. I fredags påbörjade jag ett något hälsosammare liv än vad jag normalt har. Ni som känner mig vet att jag köper godis i princip dagligen, har jag inget godis så bakar jag, massor. Det är bullar, sockerkakor, pajer, ALLT. Köper marängbottnar, slänger på grädde och vräker i mig. Ja allt ni kan tänka er, dagligen. Småäter alltid, söta saker, mackor, ja allt helt enkelt. Hela tiden. Har i princip alltid något i munnen.

Men det är slut med det. Och det är så skönt! Är inte ett dugg sugen på något sött alls, vilken befrielse ändå. Mina tänder lär vara överlyckliga nu! :D

Varje gång förut när jag ens testat vara utan godis nån dag så har jag fått stora problem, haha. Klarat fyra dagar max. Men nu känner jag som sagt inte ens nåt sug. Äter regelbundet och försöker få in sallad, frukt och allt flera ggr om dagen.

Klart jag kan ta mig ett glas dricka eller en fika som undantag, men syftet med dehär är inte att sluta med allt vad godsaker heter, utan att helt enkelt äta BÄTTRE än jag gjort förut. Strunta i att småäta jämt och slänga i mig godis när jag inte ens är sugen. För oftast äter jag bara för att. ;)

Men ikväll råkar jag och Erik ha fått med oss en hembakt bullängd från hans faster, så den tänkte vi festa på! :D Och det är jag värd. ;)

Bakslag

Idag fick vi ett bakslag på de nästan två underbara veckorna. Red ut och tränade ökningar/samlingar i alla gångarter.  I början var hon seg, men tillslut fick jag fram henne bra för hjälperna och hon gick super! Stabil, följsam och gjorde det jag bad om. Gick jättebra att öka/länga skritten.

Sen fjollade hon över nå stockar på sidan som hon sett 100ggr, och efter det var det kört! Stenhård som en vägg blev hon i munnen, fyfan vad jag hatar när hon är så. Det blir dragkamper, slit och drag och massa frustration. Vet inte riktigt vad jag ska göra när hon blir så, men jag har rannsakat mig lite nu och analyserat. Jag får helt enkelt (trots min jäkla envishet) skita i formen när hon blir sådär, bara fokusera på att hon gör det jag ber om. Och prova lite då och då och se hur hon är.

En positiv sak
är iaf att galoppen var jävligt fin idag! Hon brukar inte kännas såhär fin, så det är jag kalasnöjd med. Får fokusera på det positiva.

Får hoppas hon bara hade en dålig dag. Vi kommer igen! ;D

Nästa tävling är...

... den 9 och 10 oktober. Fatta vad kul! Om allt går som det ska så åker jag båda dagarna. Hoppas hoppas!

9 okt - hoppning, blir isf 65 och 75 (om 65an inte går bra tar jag nog den igen ist för 75)

10 okt - dressyr, LC:1 igen då. Inte för att poängen spelar någon som helst roll för mig, jag gör det för erfarenhet och för det roligas skull, men som litet "mål" då, så ska jag försöka ändra på åtminstone en sak jag fick anmärkning på. Ett lågt krav helt enkelt.

Fett kul! :D Emma är bäst! <3

Film


Vill bara säga att denna BJUDER JAG PÅ. Förväntar mig ingen kritik, varken positiv eller negativ för jag vet hur överjävligt det ser ut. Men jag bjuder iaf på de ;)



Dampig underbar liten tjej

Vart ändrade planer, hahahaha. Ovanligt? Näe men, jag red faktist inte. Vart sugen på att rida lite dressyr i hagen, men såg att det fanns små hinder så la upp dom och tog på henne hoppsadeln istället.

Hon är så jävla fin i dressyrarbetet, asså ända sen dendär tisdagen... för snart två veckor sen. Hon har varit helt underbar! Stadig och fin i form, takt, jättefina övergångar/avsaktningar, fattningar, bjudning i galopp. Ja allt! Underbar var hon <3

Gick mindre bra när vi skulle hoppa, elr ja. Första sprången gick väl helt OK men laddad som en bomb var hon. När jag började lägga in vänster vart hon lite stressad och sur på mig, och då blev de mest studsande och småstegrande. Så efter ett tag så gick jag tillbaka till dressyrarbetet och jobbade lugnande vilket gick så jävla bra. Hade henne verkligen mellan hjälperna mestadels. Är så himla nöjd med henne.

Och vet ni? Fick en vänsterfattning på komando, fast "bara" med frambenen. Men ändå, hon har ju gjort som jag sa iallafall (nästan). :D

<3






Nyss hemkommen...

...från jobbet. Jobbade igår och idag, 7-12. Sköna pass de! Lite kämpigt att ta sig upp på morgnarna nu när det börjar bli mörkt. Jag hamnar så lätt i en höstsvacka, inte kul.

Ska till Bellabus sen kl 14, och ja jag SKA dit denna gång. ;) Inga ändrade planer. I hope. Blir massage och pyssel. Bussarna går bara varannan timme så jag hinner inte rida tyvärr.


Vila

Bellan får vila idag, kan inte ta mig ut förrän tidigt halv 6 typ, och de känns för sent. Så de får bli imorgon. :)

Har varit med Ottan i stallet idag och fotat när hon hoppade Elisa, sen fick jag  själv hoppa nåra skutt oxå. Och jäklar vilken skillnad det är på hästen (och mig) sen sist jag red henne!! Tyckte VERKLIGEN om att rida henne idag. Kändes verkligen kanon. Har inte riktigt hittat knapparna förut. Men hennes galopp har blivit betydligt bättre nu oxå! :D:D Hon kmr bli en stjärna inom både hopp- och dressyr bara Ottan inser det själv oxå. :D Jag är imponerad!






Intervaller

Emma och Bellan tränade intervaller idag. Det hade gått så bra så, B var väldigt taggad och ville bara ha mer!

Hittils har veckan sett ut;
Mån - vila
Tis - Skritt offroad
Ons - Övergångar
Tors - Emmas dag, enkelt tur med samtliga gångarter
Fre - Intervaller


Måste skriva upp det såhär ibland så jag har lite koll liksom. Så imorgon får vi se vad det blir, kanske lite galoppträning i branta backen? Eller träna lite extra på öka/samla..? We'll see. :>

Ändrade planer (igen, tyvärr)

Det blir ingen hoppning ikväll. Ingen ridning över huvudtaget. Jag blir så less över att inte kunna vara så självständig som jag vill, jag kan inte ta mig nånstans på egen hand. Och jag vill inte tjata på alla andra hela tiden heller.

Tappade lite motivationen eftersom det inte blev någon hoppning, så Emma var gullig och tog Bellabus idag igen. Tack Emma! Jag är så glad som har dig, på alla sätt o vis. v


Wiho!

Imorgon blir det hoppning!! Ska bli grymt kul. Hade ju tänkt mig ev. ett dressyrpass i helgen, brukar ta det när jag bara hinner med en träning på banan per vecka. Men wtf, rider ju dressyr hela tiden i skogen så vi kör på hoppning. Bellan älskar det ju, så det lär gillas utav henne! :D

Tänkte försöka klura ut någon bra övning istför enkelhinder hela tiden. Så hon får tänka till lite. Funderar på antingen denhär 5½an, eller en övning med 3-4 hinder på en volt, men när man hoppat sista på volten rider man rakt fram och hoppar hinder på raksträcka, kan vara super för hennes vänstergalopp oxå. När jag skrev det lät de sistnämnda betydligt roligare! ;) Vi får se vi får se.

Ändrade planer

Ovanligt tänker ni. ;) Näe men det blev som så att jag vart så himla sugen på att åka och köpa en höstjacka. Har ju letat en i flera veckor utan resultat, och idag så klickade jag mig runt på en del sidor och såg att dom minsann fått in flera jackor. Så istället för att Emma skulle ha Bellan imorgon tog hon henne idag. Tack!

Så jag for iväg till Birsta och kom hem med tre jackor och världens mysigaste halsduk. Första jackan var en ren impuls bara för att den var billig, typ. Dom andra två kunde jag bara inte välja emellan eftersom båda två kändes så rätt och hade de jag krävde! Så de fick bli dom oxå.

Den första jackan är en kort, blå, ulljacka. Rätt söt. ;) Om den kmr användas det vette gudarna, haha. Jag är ju som jag är.

Den andra är en mysig liten tjockare jacka som går över röven, den är typ svart, gråsvart. Supermysig!

Sen blev det en skinnjacka med såntdär lurv upptill, ni vet så man ser ut som en mus som ska flyga helikopter? Ja en sån iaf, superskön. Helt upp till mina förväntningar. Oså en görskön halsduk på det! LOVE IT.

Emma och B tog en kortare sväng i samtliga gångarter, varav en vänstergalopp. Det verkar som att det hade gått super, för hon avslutade smset med "Underbara älskade Belliebus! :)"

Skön vecka

Har varit en jätteskön vecka i skolan, slutat vid lunch typ varje dag. Bara en dag kvar nu innan helgen. Dock så jobbar jag både lör och sön, börjar 7 båda dagarna så någon riktig helg blir det väl inte. Men skönt ändå!

Ska iväg till stallet sen kring 4-tiden. Blir ett rump-träningspass för lilla tjejen. Vi ska galoppera i dendär branta backen som hon tycker är såå jobbig. Update later!

Trevlig liten dam

Tog en tur på en timme i skogen med Bellan idag. Tränade på övergångar idag, hon var trevlig! Något tjaffsig i munnen bara (eller var det jag?). Men jag är riktigt nöjd. Fick till några väldigt fina halter, vilket är ganska ovanligt på uteritterna. Sen var igångsättningarna inte dåliga heller! Jättefina. Bibehållen form och hon gick jättestadigt många ggr. Men vet inte riktigt vad som flugit i henne, haha hon blir livrädd för fjolliga saker. Brukar hon aldrig bli annars. Men vi red en väg bakvägen idag och då blir ju allt läskigt tydligen.

Försökte tänka på lite utav det domaren skrev på protokollet. Bl.a att jag skulle finna stadga i händerna, och det gick bra när jag väl tänkte på det. Blir lätt överrörlig annars. Men nu fick jag till en bra känsla med stadga oxå bitvis.

Hon är bara för fin min lilla tjej. v

En liten bonusbild, blir lite roligare då tkr jag, om man har bilder med alltså.


Populärt

Dagens fråga vart väldigt populärt märkte jag. Är det för att det är en fråga eller just den frågan? Vad vet jag. Mycket roligt iaf att få höra era åsikter och hur just ni gör.

Som svar på tal på vissa inlägg
så tycker jag att det är högst individuellt hur hästen reagerar på arbete och vad den behöver för att hålla motivation uppe. T.ex, för mig och Bellie ger det ingenting att flänga runt med huvudet i rymden i samtliga gångarter. Det ger som ingenting. Då kan hon lika gärna slappna av i kroppen och jobba i en låg form, och inte mår hon nå sämre utav det.

Hon har aldrig tappat motivationen till ridning
, tvärtom hon går bättre än hon någonsin gjort nu. Att "flängrida" för oss minst 2ggr i veckan skulle inte vara hållbart. Hon skulle nog bli ganska omöjlig då.

Däremot tar jag gärna en snabb galopp på raksträckan där hon får sträcka ut och bestämma tempo själv så länge jag kan stämma av att hon lyssnar och går att ta tillbaka när jag vill. Hon älskar det!

Man måste kunna passa in arbetet efter individen.

Utforskat nya vägar

Har precis satt mig här vid datorn hos Emma, precis släppt ut B i hagen. Har ridit en extremt mysig sväng i skogen idag. Började med att massera och pyssla med henne ett tag innan jag bestämde mig för att bege mig ut utan sadel. Hon såg så trött ut och det har varit otroligt varmt här så det kändes som att hon skulle få slippa sadel idag.

Hade planerat att ta en av våra vanliga rundor, men B var på utforskar-humör. Ibland blir hon så att hon vill in på alla möjliga knepiga vägar och så, och idag var en sån dag. Hon försöker styra in sig själv på vägar vi aldrig varit på, hon verkar gilla sånt. Så varför inte. :) Hon fick välja väg, och vi kom in på en supermysig stig som gick en bit in i skogen. Har aldrig varit där. Vi kom till en väg som går till klätterbacken! Jippi! Fast om man får rida där jag kom ut har jag ingen aning om. Höll mig på sidan tills jag kom ut i skogen igen.

Vi red mycket offroad
idag, jag älskar det! Hon får lyfta massa på tassarna och se upp för var hon sätter dom. Riktigt bra träning och hon flåsade rätt bra där nån gång oxå.

Påväg hem (med mitt lokalsinne)
rider vi lite vilse. Jag höll mig på stigen hela tiden och tänkte att följer jag bara stigen kommer jag ut där jag började. Men ne, vi kom till en helt annan plats. Så vi fick vända 2 ggr och tillslut så lät jag henne styra och vips så kom vi ut på rätt väg igen, haha.

Mitt lilla ufo. Hon är så söt. Hon får så brottom ibland, på hemvägen. Och så var hon idag, så jag fick ta upp henne och jobba istället för att hon ska springa som en giraff i otakt och med sänkt rygg. Och hon kändes riktigt trevlig idag med! Jag som trodde den bra perioden slutade i söndags då hon inte kändes lika fin i munnen då, men troligtvis var det ju mina nervositet-känslor som spelade in då. Allra sista biten klarade hon av att gå på lång tygel utan problem, min duttia lilla sötfia.

Långt inlägg idag. ;)

Dagens fråga

Kör en liten dagens fråga. Blev lite nyfiken på en grej, kan vara kul att veta hur ni gör.

Hur gör ni när ni rider ut med era hästar? Vad är en uteritt för er och era hästar? Huvudet rakt upp, fullt ös medveteslös, kravlöst etc. eller rider ni riktig dressyr även när ni rider ut?

Spännande att veta hur andra gör.

Jag rider alltid dressyr när jag rider. Oavsett om det är på banan eller i skogen. Tycker att det är viktigt att hästen använder sin kropp på rätt sätt. Jag eftersträvar alltid en avslappnad häst och eftergift, och att hon är med på hjälperna. Varierar alltid träning, underlag och form beroende på hur hon känns för dagen.

Babbel

Har inget vettigt att säga. Har världens sprängande huvuvärk just nu. Så för mig blire nog inge stall idag iaf. Dessutom kunde jag inte åka förrän kring 18 ikv och det känns lite väl sent ändå. Så kan inte Emma rida lilltösa får hon vila efter tävlingshelgen. Så får jag ta mig en tur imorgon. Tror det blir skogen hela veckan för lilltjejen, ev en dressyrträning i helgen kanske, beror på.

Kan se ut såhär:
mån - vila
tis - lättare skogspass i skritt och trav
ons - ökningar/samlingar
tors - skrittjobb
fre - intervaller eller galoppträning i backe
lör - lösgörande dressyrpass
sön - skritt och lite trav

Men någon utav dagarna ska även givetvis Emma ha henne. Och sen kan det ju bli förändring här och där, kanske inte alls känner för att rida såhär. Det får vi se! ;D Men på ett ungefär.

Ikväll ska jag till min älskade Erik! Ska bli myyyyysigt! <3

Film från LC:1

Här kommer filmen då ;)


Då var dressyrdebuten avklarad

Till att börja med: Jag har världens sötaste lilla häst! Jag kommer till anledningen. ;)

Idag var jag riktigt nervös. På framridningen kändes hon inte alls bra, eller var det jag? Jag vet inte. Kanske en kombination av båda. För när jag slappnade av och red som jag brukar så blev hon glad och nöjd igen.

Kunde inte sitta ner ordentligt i mina nya byxor då dom kändes snäva, så jag fick lite panik där. Eller så var det min nervositet som gjorde att jag inte kunde sitta lika bra. Jag vet inte.

Innan det var vår tur tänkte jag nästan stryka mig, så nervös var jag.

Väl inne på banan hade jag lyckats lugna ner mig lite och då gick även Bellie mycket bättre. Så vi fick en jättefin start i programmet. Sen började hon kännas lite "knas", hon tappade lite takt, vart lite seg liksom och jag ville inte riktigt driva fram henne heller, för då hade hon tagit galopp. Hon tog nämligen två små söta fattningar ur ingenstans. ;)

Sen kom vi till galoppmomenten, som jag fasat för. Men tro inte på fan att hästen GÅR FRAMÅT!!! Jippi!! I korsgalopp. Men hallå hon gick FRAMÅT! Inge jädra tjurerier om att stå och studsa och greja. Med andra ord blev det inga problem i högern heller. Red på ordentligt framåt så att hon inte skulle få för sig att tänka bakåt. Så jag är extremt stolt över henne!

Men vi blev uteslutna.

Grejen var bara att efter första galoppen så hoppar min kära, underbara, otroligt söta häst ut ifrån banan. xD Hon trodde ju att det var hoppning på G, inte visste hon vad ett dressyrstaket var. Hon har ju aldrig sett nåt sånt.. Så vi tar sats och hoppar in igen och slutför programmet.

Snacka om att jag kom ut med ett leende på läpparna. Hon är så jävla söt! :') Jag är väldigt nöjd med dagen, känns toppen. Och jag kmr definitivt fortsätta med detta! :)

En väldigt rolig grej är att dom som stod runt om Emma var väldigt imponerad utav B, dom gav hur mkt beröm som helst. Och sa att hon lätt kmr kunna gå piaff och passage i framtiden. Som Emma förövrigt alltid sagt. ;) Man växer lite när man får höra sånt om ens stjärna!




Orkar inte lägga in fler bilder här, tar sån lång tid. Men på pixbox kmr en hel del:
http://www.pixbox.se/alb_show_id1020815_page0.html

ENJOY! :D Film kmr strax


Hissar och dissar

Hissar: Märkesschabrak! Jag älskar märkesschabrak. Vet ni varför? För dom är så jäkla mkt bättre i kvalité, passform och på att transportera bort svett/smuts. Mitt Glen Gordon schabrak är aldrig tvättat, men använt ett antal ggr iaf. Och det är bara som lite damm under ungefär. Använder jag ett från Hööks så måste jag tvätta det nästan på engång.

Dissar:
Rid-filmer där filmaren inte zoomar!!! Det är enormt störigt. Man ba "åh, denna vill jag se", och så när man klickar fram ser man att läääängst bort är det en liten prick som rör sig. Ogilla! ;)

Sjuk

Min förkylning blir bara värre och värre. Inatt har jag vaknat typ 5-6 ggr. Hur jobbigt som helst! Helt igentäppt i näsan, svårt att andas och det känns konstigt när jag andas in luften i halsen. Sen vaknade jag kring 5 med mensvärk. Var bara att stiga upp och hämta tabletter, annars får jag ett helvete. Så tack gode gud att det känns bra nu. Menmen, nu har jag äntligen klivit upp och nu sitter jag här. Ska väl strax ta mig lite frukost tänkte jag.

Kring halv 11 kilar jag iväg till bussen och vidare till stallet. Är ju dressyr-debuten idag. Är inte vidare pepp, jag gillar när tävlingar är tidigt på morgon. ;) Men det ska nog gå bra ändå. Det får gå som det går helt enkelt.

Måste bara säga...

.. att jag växte nåra cm nu

Citerat:
"Jag kikar bara in här ibland av ren nyfikenhet...
Och jag måste bara säga att det är JÄTTEskillnad på första filmen jag såg på dig och din pålla (mina elaka spontana fördomsfulla tankar var "åh ännu en snorunge som får en gammal travare, det kommer aldrig gå" ) och nu (mina imponerade tankar är "WOW vilken skillnad, ser ut som en helt annan häst!")
Kände att jag ville erkänna hur fördomsfull jag är, och säga att din häst är fantastiskt fin, har riktigt trevlig galopp, är duktig, är jättesöt och att DU måste vara jätteduktig du med!
"

Tack så mycket alla som ger oss det beröm ni ger! Verkligen superkul att höra!


Känns lovande..

..inför imorgon. Hon var lika fin idag som övriga dagar från och med tisdags. En dröm att rida!

Jag är så himla glad att jag har henne, hon är verkligen en på miljonen. Så jäkla speciell. Älskar henne sjukt mkt! Och hon gör mig så himla stolt. :')

Hann inte uppdatera ngt igår då jag hade mkt o göra, sen så fungerade inte internet hos Emma heller.
Men iaf, B fick vila. Masserade henne inför morgondagen, idag, och smörjde allt utrustning. Packade allt som skulle med så att jag skulle slippa stressa på morgonen.

Har packat och smörjt idag oxå, inför imorgon. Det börjar ju lite senare då, så jag far väl till stallet kring 11-12 nångång. :)

Film




Tyvärr vart det ingen film från 60/65, vart nå fel. Men men, de finns ju bilder! :D

En stjärna!

Kan bara säga; vilken stjärna jag har!!

Två felfria ritter 50/55 och debut på 60/65, och två rosetter! :D

Hon var så jävla fin idag. På framridningen var hon så himla mjuk och fin, följsam och bara hur fin som helst. Även fast hon aldrig nånsin varit på denhär klubben eller nånting, hon har blivit så självsäker min fina tjej. Och inne på framhoppningen gick det super! Hon började tagga rätt tidigt denhär lilla bruden.

50/55: Felfri, ingen tvekan, dock vart det lite spänd trav då det såklart var helt nytt för henne på denhär anläggningen. Men hon hoppade ALLT utan att tveka. Så himla nöjd!

60/65: Felfri (?) Alla sa att jag var det, men jag var helt hundra på att hon rev en bom eftersom hon blev så jäkla taggad och jag fick inte riktigt ihop henne så hon blev flack. Men alla sa att jag inte rev så jag får väl se själv på filmen helt enkelt. ;)

Kunde inte vara mer nöjd över henne! <3 Fan, vilken häst jag har. Hon är världens bästa i mina ögon. :')


Bilder:





Det var nåra av ett flertal bilder. :) Finns fler på min pixbox, http://www.pixbox.se/alb_show_id1020815_page0.html

Enjoy!

Allmänt pladder

Har inget vettigt att skriva men vill ändå skriva. ;) Har fått några nya läsare, kul! Hälsar alla nya (och gamla) läsare välkomna! :D

Sitter här och lyssnar på lite musik, innan jag ska dra till bussen och skolan. Imorse när jag vaknade kunde jag knappt snooza om eftersom jag nu är lite pirrig inför imorgon. Gud hjälpe mig, vad har jag gjort. :o xD Näedå det går nog bra, och gör det inte det så är jag nöjd ändå! <3

Vi hörs senare, uppdaterar när jag ridit. :) Får se vad vi hittar på såhär dagen innan tävlingarna. :D

Tävla om ett schöle-schabrak


http://stockholmsjenna.blogg.se/2010/august/tavla-om-ett-schockemohle-schabrak.html#comment

Någon som vet?

Vart kan man köpa en brun, snygg dressyrhjälm? Alltså inga krusiduller, den ska inte se sportig ut.

Har testat Charles Owen och i den får jag verkligen jättestort huvud. Har även testat Champion Showring som var alldeles för hög/djup för mig, mitt huvud försvann.

Så jag tar gladeligen emot tips på bruna ridhjälmar. Gör inget om det skulle råka vara ventilation där fram.

Hissar och dissar

Tänkte hissa och dissa lite, kom gärna med era åsikter oxå!

DISS: Sporrar! Ska man inte kunna rida sin häst med så små hjälper som möjligt? Det är iallafall vad jag är ute efter. "Men med sporrar kan man rida med mindre hjälper" Det är ju för att det är skarpt, du ska väl kunna rida lika fint och bra utan? Det mesta löses utav rätt träning. Kommunikation!



HISS: Kommunikation! Som ovan. Jag hissar folk som är ute efter en fin och bra kommunikation med sin häst, istför att dra på den diverse "hjälpmedel" och rida på det konstant. Visst, någon gång/period/-er för korrigering, men inte långsiktigt.


Film träning LC:1

Rider LC:1 på en samarbetsvillig och underbar Bellie! Kändes toppen. :) Om man bortser från galoppen då, men det är en annan femma. Gör ingen stor grej utav det utan det får vara som det är tills vi löst detta.


Kommentera gärna! :)

Fantastisk häst!

Vad fin hon är, min fina lilla tjej. Red lektion idag för Emma, och tränade på lite grejer tillhörande LC:1. Hon var så himla fin! Lika fin och trevlig som de tre senaste dagarna, så jäkla roligt. Äntligen! Dethär behöver jag.

Sen red jag igenom LC:1 en gång, och det gick super! Förutom galoppdelen som jag inte bryr mig ett dugg om. Det är som det är och så får det vara tills det släpper för henne. Måste säga att det var förjävla jobbigt att sitta ner hela programmet, fan vad otränad jag blev efter 3veckorsvilan. :o

En till rolig grej är att efter vi ridit programmet så longerade Emma Bellie med mig på. Ingen av oss har longerat B förut, men det tog inte många minuter innan hon förstod att hon skulle lyssna på Emma. Över en upphöjd bom fick hon ta vänster galopp - klockrent! Jag rörde inte en fena. Men sista ggn tog hon galopp innan bommen t.o.m, och jag fick instruktioner om att fortsätta rida i den. Så jag red henne 1,5 varv i klockren vänstergalopp. Utan minsta lilla bakåttänkande. Mycket kul! :)

Så fortsätter damen såhär
i helgen så kanske det blir en trevlig debut i dressyr för oss. Men med fuxston vet man aldrig så vi får se helt enkelt! ;)







Sådär ja! :) Lite bilder som jag lovat. Sen kmr en film i nästa inlägg.

Allmänt

Var på Kings (Equeen) förut idag en snabbis. Provade tretorn-stövlarna och en Charles Owen-hjälm. Får än en gång konstatera att jag inte kan ha tretorn. Visst nu fixade jag snörning osv men dom är inte sköna på min fot/mitt ben. Ska stövlar vara sköna från början eller blir dom det senare?

Till CO-hjälmen då.. Mitt huvud ser GIGANTISKT ut i den. Vart asbesviken.. Vill verkligen ha en brun! Men det ser förjävligt ut. Som att huvet svällt typ 55ggr. Ni som har den hjälmen, upplevde inte ni att huvudet såg större ut? Har dock aldrig reagerat nånting på det när jag sett folk med den hjälmen. Det har sett så snyggt ut.

Och har den töjt ut sig nånting?
Funderar på om jag ska köpa den, vilken strl jag måste ha isf. För vissa säger att den ska vara lite för liten eftersom den töjer sig, och andra säger att den inte alls töjer sig.

Sitter just nu nyduschad, nyss fikat och har en liten godispåse framför mig. ;) Gottgott!

Sen har jag grymt ont i handleden, vid frakturen jag haft där. Får ju inflammationer lite då och då i handleden, men det har aldrig varit så illa som nu. Har haft detta i 3-4 dagar, och det blir bara värre. Idag kunde jag inte ens borsta Bellie med högerhanden, fick kämpa som ett svin med vänster. Gjorde så jäkla ont! Kan knappt tvätta håret med den handen, inte mosa potatis, inget. Sen får jag ont av att röra på fingrarna spec. vinklar, det brukar jag INTE få när jag får dessa inflammationer. Alltid när jag haft det har jag fått ont av att belasta den, typ öppna dörrar med handtaget och såna grejer. Men nu.. näe.. ajaj. >.<

Jaja, see ya tomorrow!!! :D

Ändrade planer

Skulle ju ha tränat på Näset ikväll, men Emma kände sig dålig så vi tar det imorgon istället.

Jag och Bellan red ut och hårdtränade istället. Nu jädrar kmr hon se ut som en köttbulle snart! ;) Iaf om vi fortsätter med detta. Hon var supertrevlig idag oxå! Mjuk och fin i munnen, släppte inte bettet, kanske någon få gång sådär bara. Och idag är första ggn vi fått till korrekta skänkelvikningar i trav! Brukar inte testa då det känns för "svårt", men hon bara flöt på kalasfint.

Vi red till en väldigt brant backe och galopperade upp där två ggr, och nerför gjorde vi halter. Satan vad hon tyckte det vart jobbigt! Haha.. hon flåsade och flåsade och bytte galopp hit och dit. Så nog har det tagit på hennes bakdel och rygg nå. ;) Skrittade en bit, sen travade jag av henne lång och låg, men hon ville smygöka heeeela tiden. Fick påminna henne där om att det fortf. var arbete som gällde. Sedan skrittade jag en bit för att sedan hoppa av och leda hem henne sista 25min.

Älskar naturen till häst! Och det är så perfekt, för det är ju där man har möjlighet att bygga muskler och få riktigt varierad träning för hästen.

Godmorgon!

Godmorgon alla glada läsare! Ska alldeles strax borsta gaddarna och kila till bussen och skolan. Har omvårdnadsämne idag, så lär sluta hyffsat tidigt. Skönt!

Ikväll blir det träning med Bellan på näset
. Jag är sugen på både hoppning och dressyr. Men blir det dressyr så ska Emma ha lektion för mig. Jag funderar på att ta en dressyrlektion, men hoppa några skutt på slutet samt rida igenom LC:1 en gång.

Hoppas verkligen tävlingen i helgen blir av. Hörde att det är väldigt få anmälda, och då kanske det inte blir någon. Blir det ingen i njurunda åker jag en sväng till Alnö's dressyrtävling iallafall. Så någon typ av tävling blir de förhoppningsvis! :)

Men vad vill ni se från kvällens träning? Bilder eller film? Nånting spec?

Ska kila nu snart, ha en bra dag!

RSS 2.0