Dressyrbilder

Här kommer bilderna på Bellabus :-)


Poppe the man

Hihi. Här kommer bilderna på Poppe!


Dressyr

Idag red jag Bellan första ggn på fyra dagar. Red dressyr för att få känna hur hon egentligen känns. Hon var kalasfin!! Hon var jävligt jävligt sur i vänster varv hela tiden typ, hon tänkte bara galopp sen senast för då red jag oxå i paddocken och tränade fattningar. Men fick henne å släppa lös ganska så bra iallafall. :-) Övade på att få fram henne ordentligt idag.

Sen fick Sandra hoppa upp, och det gick väl inte sådär jättebra haha. Bellan tog vänster galopp flera ggr utan att Sandra bett om de, haha.. Hon hamnade lite i obalans och då tyckte Bellan att då kör vi. ;)

Sandry

Idag har jag umgåtts med Sandra. Det var ett bra tag sen, men de va riktigt trevligt! Vi åkte till hennes stall, så jag fotade när hon red Poppe och sen red jag en stund. Han hade blivit jättefin!!! Dåligt stolt jag blev över dom. De kändes jättebra, han är mkt lugnare i munnen och tar stöd på ett helt annat sätt. Han tog mina halvhalter jättebra och de funkade verkligen super att rida lite serpentinbågar osv. Allt i skritt. Jag kunde inte trava för hade barben så mitt fläsk kilade fast i sadeln så de gjorde svinont att rida lätt! Haha.

Kommer bilder på de imorgon :-) KANSKE ikväll.

Ordo Equester

Är det någon som äger en dressyrsadel vid namn Ordo Equester? Antingen Juno eller Venus, men helst Venus. Jag har gått och varit småsugen på en sån ett bra tag nu. Sen jag köpte min hoppsadel har jag velat ha en dressyrsadel med samma comfort. ;) Så eventuellt blir min Tekna till salu (hör av er om ni är intresserade) senare i sommar.

Ordo är inte lättaste att få tag i om man ska ha en begagnad, som jag ska.

Men om det är någon som har en, vad tycker ni om dom? Har hört att dom är helt fantastiska, vilket jag kan tänka mig eftersom det är lädervarianten utav Tekna, iallafall Venus. Vilket nog gör att de är mjukare i sätet och i vulster än Tekna är.


Butet

Jag red i en Butet Saumur häromdagen. Jag har ju hört otroligt bra om dom, från alla håll och kanter. Sen går dom väl på 20-30.000 i nypris? Iallafall, jag bara måste utvärdera den. Haha.

Jag verkligen älskar min hoppsadel, 10 varv runt jorden och tillbaka. Haha. Jag tror inte det finns någon sadel i världen som slår min hoppsadel, en Bates momentum. Den är 100 ggr bättre än alla jag suttit i.

Så ni som är sugna på
Butet, prova BATES, den klår lätt Butet!!! :D:D:D 30 ggr billigare oxå. ;) Beror väl iofs på vad man är ute efter oxå. Upplevde Butet som väldigt flat i sätet och små knästöd. Jag vill ha STORA stöd och inte helt flat säte. :-)


Förstår faktist inte tjusningen alls med dessa! ;)

3 saker om mig och B som du kanske inte visste

Visste du att:

* Bellan har varit med om en större sparkskada, hon snittades upp på 3 ställen där hon har ärr idag. Varav ett väldigt stort och fult

* Bellan blev travtränad från 2års ålder till 8års ålder då jag köpte henne


* När jag köpte Bellie var vi båda mycket gröna, jag hade endast ridit 2 år när jag köpte henne som travhäst, hon var inte dressyrriden. Allt vi kan har vi lärt oss tillsammans

<3

Sitter och kikar igenom lite gamla bilder. Tycker sånt e sjukt kul!

Denna e från oktober -10.
Älskar verkligen hösten! Och alla andra årstider för den delen.

Helt ovisad bild

Lisen

Hästen jag ska ha under lite av denna vecka + hela nästa vecka är hopphästen Lisen, Killigrews Lucky thing som hon egentligen heter. :-) Hon ägs av Caroline. Dom hoppar i samma grupp som mig så det är på så vis som jag känner till dom. ;) Ska ha henne därför att Carro åker till Falsterbo och behövde få hästen motionerad. Ska bli kul att lära känna Lisen, försöka hitta lite knappar och så på henne. Jag ser varje möjlighet att rida någon annans häst som en möjlighet att utveckla mig själv så jag inte blir så fast vid hur jag rider min egna häst.


Så nu vet ni de! ;D

Tjena mittbena

Todels everyone! Håller på o städa nu ja. Dutti tjej :) Mitt rum e superäckligt, dammråttor överallt.. golv som hyllor som skrivbord. hihi. Dags att göra nåt åt de! Har även tvättat två maskiner, och vikt och hängt tvätt. Väntar på att den andra ska bli klar nu så jag kan hänga den oxå. Ska ta dammsugarn nu och suga upp råttorna på mitt rum. :-) Sen dammtorka littee.

Såg att det var en del
nyfikna på hästen som kommer hit oxå, så tänkte göra en liten presentation om henne sen. ;>

Provridning

Igårkväll var jag iväg och provred hästen jag ska ha nästa vecka, eller ja hon kommer imorgon redan. :-) Ägaren åker på fredag tror jag det var. Får dock se om jag hinner rida i helgen för jag jobbar nämligen kväll båda helgdagarna och då blir det lite svårt.

Hon var iaf supersöt! Hade härlig galopp. :-) Var lite stel och slingrig, och det tar nog ett tag innan jag lyckas hitta knapparna på henne.

Bellabus blev duschad igår, och de gick över förväntan. Det var bara bakbenen hon tyckte var såååå hemskt att bli duschad på, och svansen. Haha. Men ren blev hon fispuppan. :-) Sen gick vi en sväng innan vi gjorde övningen för den eventuella låsningen. Ska börja rida henne nu igen för att känna om jag känner nån skillnad, eftersom det var där problemet yttrade sig. Så ska försöka börja rida henne lite på fredag. Längtar! Min fina häst.

 

Pyssel :)

Pysslade med Bellabus idag. Skrittade för hand 20 min innan vi "knäckte till" låsningen. Vet dock inte om det hände så mkt då hon inte visar så mkt tecken på det. Provade longera efter det men nu har ju smarthuvudet kommit på ett annat knep att slippa undan allt. När jag vill öka traven nu så blir hon sur och tar galopp varje gång istället. Och i förrgår travade hon som aldrig förr och VÄGRADE ta galopp med mig, malin och Emma. Haha. Tjurig tjej. Men jag har svårt att se om det är något kvar, eller om de är borta. Vi får se.

Ska ringa å rådgöra
med massören imorn igen, fast hon sagt att jag ska hålla på såhär en vecka. Men ja.. jag vet inte. Känns inte ens som de är nåt fel på hästen. Vi får se hur allt blir.

Imorgon blire kul
, för då ska jag provrida en häst som jag ska ta hand om under nästa vecka. Funkar det imorgon så kmr hon som sagt nästa vecka. ;)

Om sanningen ska fram

Haha. ;) Rolig jag är.

Ne men seri. Det är så att Bellan vilar just nu då hon 1. troligtvis har en si-ledslåsning som kilat fast lite värre än vad det brukar, eller 2. vridet bäcken/blivit kort i musklerna i högersidan

Har haft på känn ett tag att något inte varit rätt, men inte kunnat sätta fingret på VAD eller ens OM det varit något. Men i lördagskväll blev det så uppenbart, hon ville inte alls sätta under höger bak i högergaloppen och den blev otroligt fyrtaktig spec. på volt. Så jag hoppade av, sedan tog jag hjälp utav Malin och Emma. Vi longerade och böjde höger bak, utan reaktion. Enda som syns är att i vänster varv i ökad trav på volt, så rundar hon inte innersidan med höger bak. Det blir en liten fördröjning.

Kontaktade givetvis hennes ET och massör det första jag gjorde. Och massören tyckte problemet lät väldigt glasklart. Dom är ju så vana att se Bellies rörelsemönster och de känner henne väldigt bra muskulärt oxå. Så nu en vecka framöver ska jag göra en övning som tar bort ev. låsningar i SI-leden. (Det går inte att känna på min häst eftersom man inte ens får peta på henne utan att hon blir eld och lågor) Så man får helt enkelt prova "ifall att" hon har en låsning, och se om det blir skillnad.

Är hon inte bra efter en vecka kommer ET eller massören ut och kollar om det är bäckenet eller någon muskel som blivit kort i högersidan.

Så nu äre pyssel och grejer som gäller. Ska bli otroligt mysigt. Idag tänkte jag fixa manen lite ytterligare och tvätta henne lite då hon fått skit på sig som inte går bort, ungefär som kåda fast inte kåda. Haha. Eller är det kåda? Who knows. Sen tänkte jag ge henne lite massage oxå.

Har även sagt upp min fasta plats i hoppgruppen. Jag vill känna mig lite mer "fri", så jag inte behöver ha ångest om jag vill åka på någon tävling, göra nåt annat, eller helt enkelt inte har möjlighet att träna (för man måste ändå betala när man har fast plats). Så jag kommer åka ett par ggr i månaden, och jag har tänkt börja tränare oftare för Emma nu i mån av hennes tid och lust såklart. Var otroligt längesen vi tränade för henne nu och jag vill ha en putt framåt! ;) De kmr bli skitbra.


Besök denna blogg!

Besök denna tjej! Hon har en grymt fin varmblodstravare som jag verkligen är inspirerad av. Upptäckte den via hennes annons om att hästen är till salu.

HÄR är annonsen ni som är intresserade!

Vill bara påminna ...

.. om att jag inte gör svar på tal på bloggen. Så ni som ställer frågor, lämna mail- eller bloggadress så att jag kan svara är ni gulliga. :-)

Godmorgon

Har haft en riktigt mysig morgon med min älskade prins E! ;) Hihi. Sov till typ 10? Sen gick vi ut och hoppa lite studsmatta ett tag, hehe. :-)

Nu ligger vi här och gör inget. Jag ska hämta lite chips å dipp tror jag, FAN VAD GOTT! Sen ikväll blire stallet. Ska bli sjukt kul att rida. För de är så jävla kul att rida just nu :D:D För jag kan sitta som en smäck i sadeln hiihihihiihih!

Blir joggingpass längs vägen och avslutar med massa galoppfattningar i paddocken inför tävlingen imorgon. De som funkar sjukt bra på B är att inte göra sån stor grej av det, utan nöta och nöta, för tillslut inser hon att hon inte behöver konstra. Att det är okej att göra det jag ber om trots att det varit problem förut. Hon lever som lite i de gamla som varit. ;)  Men de blir bättre!

Skogstur

Jag och Bellan tog oss en skogstur med fokus på övergångar. Det är verkligen vår svaga punkt. Idag var hon inte den samarbetsvilligaste, men vissa grejer tyckte hon gick bra. Traven gick så sjuuukt bra! Ända sen jag var till naprapaten så har jag kunnat sitta som en smäck i sadeln och verkligen RIDA. Skitkul äre. Så övergångarna från trav till skritt/halt gick skitbra, inge strutshals och grejs. Sen tog jag någon galopp och då blev hon upprörd, avsaktningarna är verkligen katastrofala, men dom var ändå bättre än vanligt.

Gick in på en volt i skogen
och tog 3 vänsterfattningar, sur blev hon och upprörd, men som sagt ändå en förbättring vilket är positivt.

Sen stressa hon järnet hela
hemvägen för hon såg Donna längre bort, så hon takta/samlade sig och alla möjliga vackra rörelser, grymt förbannad blev hon på mig oxå vissa ggr och börja dra och slänga med huvve och studsa ner i diken m.m. Men tog någon trav däremellan och fan vad fin hon är asså! Kan öka, korta, flytta osv.

Hoppas verkligen jag kan rida lika bra på söndag!! :D

Jobbkväll

Ikväll har jag jobbat. Slutar nu om 8 min. :-) Får sjuts hem, så skönt. Har gått super att jobba, men jag har varit grymt trött av någon anledning så jag har gjort lite missar som blivit jobbigt för mig. Haha. Bland annat har jag fått springa i ett antal extra trappor för min klantighet (jag åker inte hiss).. Tänkte ta fel nyckel oxå, men kom på de i sista sekund. Kul o komma till nån och så har man fel nyckel? Så måste man gå tbx hela vägen o hämta rätt. Haha.

Idag har Emma ridit Bellabus vilket hade gått bara bra. :-) Imorgon tar jag mig en sväng efter jobbet.

Vad gör ni på midsommarafton? Som sagt jag jobbar och ska till Bellabus ja. :-)

Dags att berömma mig själv

Tycker jag är lite väl hård mot mig själv ibland. Men har funderat lite och jag är väldigt stolt över mig själv ändå. Från att ha gått till extremt hopprädd, från att ha varit livrädd för 60cm.. till att hoppa 90cm på tävling. Det är tufft! Det är riktigt tufft. Hade aldrig kunnat drömma om att jag skulle göra det. Nu hoppar jag fram på 90cm- hinder efter ett futtigt 30cm hinder. DET hade jag aldrig kunnat drömma om. 60cm var liksom maxhöjd för mig, superläskigt. Och nu beger jag mig ut på tävling trots rädsla kvar i bagaget och en häst som behöver stöd från ryttaren. Det kan liksom gå hur som helst. Men ändå gör jag det. Jag vill, jag vill försöka och någon gång ska jag lyckas oxå! För mig så har vi redan segrat genom att bara delta. Genom att bara försöka.

Från igår känner jag mig starkare
. Jag känner mig stolt som fick över henne över 4 hinder som hon tittade på och helst ville stanna pga min ridning. Men jag fick över henne och kände att jag kunde ju faktist. Annars har jag liksom gett upp bara hon börjat titta liksom. Men jag fick över henne, jag kan!

Jag är riktigt peppad
på att komma ut ännu mera nu, vi ska fixa detta! Innan året är slut hoppar vi 90cm-banor felfritt. Det vet jag!


Bild fotad av Anna Ericsson.

Ansvar som förebild?

En sak jag kan störa mig otroligt mycket på är när så kallade storbloggare blir anklagade för att bete sig oansvarigt jämtemot sina läsare. Att de är förebilder och ska föregå med gott exempel.

Såg att Linn ifrån dressyrmupparna
fått en del anklagelser från videon när hon leder Cupido utan hjälm över en presenning och han börjat hoppa hejvilt. (Och vem vet hur det kunde ha slutat..) MEN, det är ändå hennes val. Inte ska hon behöva bära hjälm och ändra sig för hennes läsares skull? För att de inte ska ta efter henne? Det är hennes val. Lika som det är dessa läsares val att ta efter. Sen när blev det bloggarens ansvar över vad läsarna hittar på??

Samma med Kissie
, jag läser hennes blogg och jag har inget ont att säga om den människan (till skillnad från resten av sveriges befolkning), men gång på gång läser jag att hon måste tänka på vad hon skriver för att hennes läsare inte ska ta efter? Låt tjejen äta eller inte äta vad hon vill, låt henne gå på vilka dieter hon vill, låt henne göra om vad hon vill på sin kropp, det kommer aldrig bli hennes ansvar för vad andra gör för att de läst hennes blogg.

Tycker folk kan börja ta eget ansvar över vad dom gör, och inte skylla på så kallade förebilder. För alla har vi ett val.

(Och ja, det finns yngre människor som inte riktigt kan ta det ansvaret än, men det är väl då föräldrarna ska ta sitt)

Just det.. !

Haha.. Det var lite roligt för Emma snackade med en bekant på tävlingen ikväll som sett oss ett par ggr där, en gång på dressyrtävling och så idag då när vi hoppade. Och hon tyckte nämligen att jag skulle skola om mig till dressyrryttare på heltid och lägga hoppningen åt sidan för jag såg lite rädd ut, och hon tyckte Bellie kunde komma långt i dressyr. (Haha så gulligt!)

Sen var det en tjej som
kom fram och frågade "Hej, red du ett kallblod?" "Nee, ett varmblod" "Jaha, men gud vad du var duktig!!"

Då får man ju ett brett smile
på läpparna iallafall, speciellt när jag klantat mig lite på banan. :-D Vad vore jag utan mina fina vänner, bekanta, främlingar omkring mig som peppar och stöttar?



Haha, allmänt trötthetspladder. Nu ska jag ta och sova! NIGHTY

Produktutvärdering: Träns och schabrak



Pullarträns Claridge House Carlow
Är otroligt nöjd med tränset! Det är jättefint, mjukt och följsamt. Det satt perfekt på lilla B! Fick göra något extra hål här och där som alltid bara men annars så. Fruktansvärt snyggt! Är galet glad att jag köpte det. :-D

Rekomenderas! Kostar endast 199:- nu. Så passa på everyone!

Schabrak Gold Medal Ambition Allround
Bella blev DÖSNYGG i detta! Helt underbart snyggt som tävlingsschabrak. Jag nästan dregglar när jag ser henne i det. :-) Låg kanonbra under sadeln, alltså suverän passform. Rekomenderas!

Kostar endast 125:- nu så ja, dessa underbara saker kostade mig lite och ingenting. ;)

Fler bilder

Dessa är fotade utav Caroline, tack så mycket!


Film från tävlingen

Bjuppar självklart på filmen trots missarna! ;)


Varför köpte jag en travare?

En tjej skickade mig ett mail och undrade om jag inte kunde skriva om vrf jag köpte mig en travare och inte en ridhäst, och fördelar- och nackdelar med det valet. Självklart kan jag det!

Anledningen till att jag riktade mig in på travare som foderhästar (hade 3 st innan B), var för att jag i mitt läge ville ha en häst som jag hade möjlighet att köpa loss om jag ville. Eftersom jag betalar själv så hade jag givetvis inte möjlighet att betala flera 10tusentals kronor på en häst, och det vore ju lite jobbigt om jag blev fäst vid en häst jag inte kunde köpa lös.

Eftersom jag inte har några riktiga tävlingsambitioner och satsningar så gjorde det ju inget att hästarna inte hade bästa förutsättningarna. Jag var, och är fortf. på hobbynivå. Jag tycker det är roligt att utvecklas MED hästen.

Fördelar ja.. alltså, alla hästar är ju individer
. Men överlag är travarna, iallafall de stort antal travare jag stött på, mycket positiva inställda till arbete. Vad man än visar dom tycker dom är kul, ungefär. Men det gör även att ryttaren kan utnyttja det lite väl och vips har hästen slagit knut på sig själv för att den inte förstår och inte vill göra fel. Och då kan det uppstå en del problem. Dom är ofta otroligt välhanterade och okomplicerade.

Nackdelar.. ja, ALLT! Haha nej då. Men jag menar att det krävs otroligt mycket jobb, mer jobb än man kan tänka sig. Det är ett måste att ha en tränare om man inte är en mycket skicklig ryttare själv (fast även dom behöver ju tränare). För att det blir rätt från början är väldigt viktigt tycker jag. Sen ska man ju tänka på att om man är tävlingsintresserad och vill satsa så ska man inte köpa sig en travare. Visst finns det dom med bättre förutsättningar och mer passande exteriör för ridning, men majoriteten har inte gångarter att hurra för. Vilket gör det hela betydligt svårare.

Så jag skulle råda dig till att köpa dig en ridhäst
, som har förutsättningarna för det du vill göra. Ligger du på hobbynivå, javisst kan en travare bli perfekt för dig, och då finns de ju de som kommit en bit i utbildningen, och de kan vara riktigt trevliga! Det kommer upp någon annons då och då med någon riktigt trevlig travare, dock kostra ju dom 18-30.000 när de är så utbildade i vilket fall.

Lite bilder

Här kommer 3 bilder som M fotade med min lilla kamera. :-)


Tävling

Ja då var tävlingen avklarad då. :-) Jag är nöjd med fina fisen min. Det gick inte riktigt som tänkt då vi vägrade ut oss idag. Men bättre lycka nästa gång! På framhoppningen var hon jättefin, hoppade som en tok, haha första ggn vi hoppade oxern höll jag på flyga av för hon hoppade mig ur sadeln. Hoppade sen räcke 1-2ggr och oxern 1 gång till, samt de lilla 2-3 ggr. Gick prima!

Så fort jag kom in på banan
och fattade galopp rann B iväg som bara den, troligtvis äre nåt jag utstrålar men inte tänker på. För jag kommer inte alls till ridning då hon som sagt bara rinner iväg utan att jag kan lägga halvhalt osv. Hon höll på stanna på första hindret men fick över henne, hoppade andra, stanna på tredje men fick över henne andra försöket. Hoppade fjärde och kom till femte som vi stannade på, styrde om och skulle hoppa men vände bort henne då det kändes fel. Vi kom i korsgalopp och jag kom inte till ridning.

Klappade henne och gick ut och travade av/skrittade av. Hon var så nöjd så! :-)

Nu äre inga hopptävlingar på ett tag för mig, för de finns inga låga klasser att hoppa. Men ska hålla utkik efter klubbtävlingar och köra på 80/90 så jag får lite mer rutin och självförtroende på dom höjderna.

Tävling

Ja då var tävlingen avklarad då. :-) Jag är nöjd med fina fisen min. Det gick inte riktigt som tänkt då vi vägrade ut oss idag. Men bättre lycka nästa gång! På framhoppningen var hon jättefin, hoppade som en tok, haha första ggn vi hoppade oxern höll jag på flyga av för hon hoppade mig ur sadeln. Hoppade sen räcke 1-2ggr och oxern 1 gång till, samt de lilla 2-3 ggr. Gick prima!

Så fort jag kom in på banan
och fattade galopp rann B iväg som bara den, troligtvis äre nåt jag utstrålar men inte tänker på. För jag kommer inte alls till ridning då hon som sagt bara rinner iväg utan att jag kan lägga halvhalt osv. Hon höll på stanna på första hindret men fick över henne, hoppade andra, stanna på tredje men fick över henne andra försöket. Hoppade fjärde och kom till femte som vi stannade på, styrde om och skulle hoppa men vände bort henne då det kändes fel. Vi kom i korsgalopp och jag kom inte till ridning.

Klappade henne och gick ut och travade av/skrittade av. Hon var så nöjd så! :-)

Nu äre inga hopptävlingar på ett tag för mig, för de finns inga låga klasser att hoppa. Men ska hålla utkik efter klubbtävlingar och köra på 80/90 så jag får lite mer rutin och självförtroende på dom höjderna.

Dagens fråga

Har ni bra självförtroende inom ridningen? Inom de grenar ni rider?  Hur tänker ni, hur är eran inställning liksom? Och hur gör ni för att träna upp självförtroendet?

Själv har jag så otroligt svårt med det, kämpar år in och år ut med mitt självförtroende och jag börjar bli lite less för jag vill bli tuff NU! Haha. Jag vill känna att jag kan och fixar det jag sysslar med och att jag och B fixar det tillsammans, att jag kan lita på henne. Blir lätt att jag inte alls tror på mig själv, över huvudtaget. Det är jobbigt. Jag vill tro och tycka att vi kan!

Någon med nå bra tips?

EDIT: hittade dessa grymma inlägg:
Mental träning
Bättre självförtroende

Vila och massage

Idag fick Bellan vila och massage. Hon brukar oftast få det dagen innan tävling. :-) Hon var kalasfin i musklerna så det var inte mkt att ordna där. Kan ju dock vara bra att underhålla iallafall.

OTROLIGT nyttigt med massage för hästar, är såååå glad att jag fått lära mig :-D

DET BLIR SOL! :D

Hihihi. Det blir sol imorgon, HURRA :D:D:D:D De som regnat hela veckan och skulle regna imöra. Men icke :D Kan jag behöva så jag blir en solstråle själv oxå! HIHIHIHIHIHIHIH. Jag och Bellan ska köra järnet :D:D Jag ska inte vara en mes :D:D



Kollade på ponnyhoppningen ikväll med kära M. Hihi. Köpte med oss godis och åt på dannes innan, gottttt. Fast stripsen var asäckliga och bruden lite väl slow.. Så jag tror inte de blir dannes nå mer. Aja, vi kikade iaf på första klassen sen drog vi för vi led av fruktansvärt huvudvärk båda två. Tog en lååång varm jävla dusch och tänkte på att ANDAS när jag kom hem. För jag är spänd som en fiolstråle och andas inte... Suck. Haha. Att det ska vara så svårt, andas och le? Nyckeln till allt. :-D

Jobb jobb jobb

Jobb idag igen. ;) Slutar 12 idag oxå så de blir skönt. Det är sååå nice, de känns liksom inte ens att jag ska upp o jobba dagen efter när jag vet att jag slutar 12. De är liksom, man har hela dagen framför sig ändå. Like.

Ska sen hem en sväng och fixa kamera, slänga in tvätt med tävlingskläder m.m, sen blire stallet. :-) Och lite senare ska jag och M till Matfors och kika på ponnyhoppningen. KUL!

Nu ska jag ta en macka för jag hungrar ihjäl! :o


Shopping

Var på Hööks idag. Kom ut med ett spö (tappat bort mitt), ett träns och ett schabrak. Det ska användas på tävlingen på onsdag. :-) Sneglat på båda grejerna länge nu, och kände att det var dags att slå till när det är massa REA. :-D



Bella kmr bli kalasfin i detta schabrak! Mums. Och tränset satt jättefint på henne. :-)

TRÖTT HÄST!

Fyfan vad min häst var trött idag, haha. Stod och hängde läpp i stallet och ögonen var pyttesmå. Red ut med en vän, och hon red först typ hela tiden. Bellie gick och såsade som hon aldrig såsat förut, med mulen i backen och fötterna släpandes efter. HAHAHA. Söt tjej. Krävde ingenting idag såklart, 1 timme och 20 min skritt på lång tygel. :-) Supermysigt vare! Och vi fick grymt härligt väder oxå.


Jobb

Sitter på jobbet nu. Första dagen som jag går på fast schema. Slutar om drygt en timme, så de blir nice. Ska ut till stallet lite senare, blir en längre skrittur med älskade B. Ska bli riktigt mysigt att bara sitta där barbacka och mysa på.. tills rallybruden i henne kommer fram såklart, för då blir det lite skrittjobb.

Igår gick hon intervaller med Emma och all träning med vänsterfattningarna har gett resultat, för Emma sa att hon aldrig gått i en sån bärig och fin vänstergalopp tidigare. Har ju tränat massvis av fattningar med henne och nu senaste passen så har hon tagit den från skritt och allting, och massa ggr utan att ens bli sur. Så det tar sig! :D

Fortsätt gärna svara på vad ni tkr om tävlingsoutfit och vad som bör ändras på, vill ha fler åsikter!

Fler bilder från tävlingsdebuten

Fick nyss bilder utav Ottan som hon fotade på tävlingen. :-) Slänger upp dom! Och tänkte passa på att fråga vad ni tycker om tävlingsoutfiten? Känns som jag vill ändra nåt. Funderar på min bruna kavaj och ett brunt schabrak nästa gång..? Men samtidigt känns de plottrigt när mina svarta stövlar och hjälm kmr in mitt i allt brunt liksom.. Eller ska jag ha nån läcker färg? HJÄLP!


Ponnyhoppning

Varit och kikat på ponnyhoppning med kära M hela långa dagen. Från 9 till 17. Härligt de! Hihi. Såg många fina ekipage, men oxå mindre fina. Vill fan grina när jag ser hur förjävligt vissa rider mot sina stackars ponnyer. Tur de finns dom som rider bra och shysst oxå! :-) Näset var btw grym idag! Det var riktigt kul att se. Flera som vann enskilt därifrån, men dom vann oxå som lag. :-D

Blev ingen ridning
på Bellisen. Emma tar och rider lite intervaller på travbanan med henne. Jag är waaaay to tired för det.


Härlig dag!

Idag har varit en kungdag. Först bästa ridpasset på finaste B, sedan for jag till Färsta och kikade på dressyrtävlingar någon timme med fina M. Sedan på kvällen blev det 60årsfest hos min moster med en del av släkten vilket var skittrevligt!! Hihi.

Happy girl
. Dock har jag ätit massvis med sött, och jag mår pissilla. Det har verkligen varit skönt dehär dagarna då jag lyckats dragit ner på gottat, så det kmr jag fortsätta med.

Imorgon blir oxå en underbar dag, ska med M på Kungsnäs och kika på tävlingar typ halva dagen, sen bär det av till stallet. Ska bli mys!! Ska titta på Bellas planering nu hur jag ska lägga upp det inför två tävlingar kommande veckan. FUN FUN FUN!

Dressyrpass

Red ett mycket trevligt dressyrpass på fröken B imorse. :-) Superkul! Hon är lite "lam" nu när hon går på bete, men det är bara skönt haha. Red bara 30 min totalt för hon var så fin! Behövdes inge mer. Jag satt ner i traven hela passet, hallelulja! Sjukt roligt, hade inga problem alls med att skumpa eller hamna i otakt på nå vis. Och Bellie travade glatt på och ökade/samlade sig när jag bad om det, utan att sura nånting. Hon var dock stum i munnen en del, så fick göra mitt bästa för att mjuka upp och lösgöra. Bitvis blev hon mjuk och lätt i munnen. :-)

Så kom vi till galoppen
, och på andra försöket fick jag en vänsterfattning, kalasfin! Hon vart väl lite småsur men inte alls spänd eller på dåligt humör. Inte ens när jag saktat av blev hon sur, utan jag kunde fortsätta sitta ner i traven och ändå tänkte hon inte bakåt. SÅ KUL! Vilka framsteg. Dehär har jag väntat på länge. :D Bara att hoppas det håller i sig! Red lite fler galoppfattningar i båda varven och hon var sååå fin! Vänstergaloppen bär hon sig dock inte lika bra i än, men jag börjar hitta fler och fler knappar nu. Jag blir lätt hård i handen, men så fort jag kommer på mig själv med det och börjar rida med mitt arsle istället och mjukna i handen så mjuknar ju även hon!

Fina fina tjejen. <3


Hihi

Igår var jag och E ute med min familj och åt asgod middag. Fläskfilé för min del, sååå jävla gott! Efter det bar det hem och jag smaskade på glass, maränger, frukt och GRÄDDE. Smaskens! Tog bara en portion, haha bra för att vara mig. Och tofefeen som låg så vackert och väntade rörde jag inte ens. :-D Här ska bli ändring på mina matvanor.

Har nyss ätit frukost, blev nå vetekuddar med banan och jordgubbar, asagott. :-) Nu ska jag springa på toa och fixa lite och sen bär det av till stallet in the rain. Ska rida ett litet dressyrpass i paddan tänkte jag. Sen ikväll äre 60årsfest hos min moster. Seeee ya!

Joggingtur

Idag fick Bellisen komma ut på en joggingtur längs vägen. Red utan nosgrimma idag, och det gick himla bra! Bellan var otroligt trevlig. Ökade och kortade traven och hon gjorde det kalasbra. Jag testade även sitta ner i traven och vilken jäkla känsla :D:D:D:D Sist jag gjorde det så gick det ju inte alls då jag var helt sne, var hos naprapaten igår och voila! (jag antar att det är drf). Det kändes sjukt bra, jag satt som gjutet även i längningarna. Jag vill verkligen kunna plocka fram detta ur henne på banan oxå. Då kommer det bli så bra!

Morning

Inatt har jag knappt fått en blund. Somnade ganska sent, typ 12 nångång. Vaknade sen strax innan 2 av min lillebrors och hans kompisar som levde om och hade sig på rummet.. åh, dom kan aldrig sova på nätterna. Måste spela, skrika, gapa o skratta. Så fick gå in och säga till dom några ggr innan de hände nåt. Sen var jag vaken 1,5 timme innan jag lyckades somna. Hade då ca 1,5 timme på mig att sova tills jag skulle upp. Kl 5.

Så jag är inte sådär jätteutvilad idag. Har huvudvärk oså, men nyss slängt i mig frukost så jag får lite energi iaf. Hoppas på att dagen blir bra, jobbar bara halvdag så det bör den bli. :-) Sen ska jag in på ett ärende på stan, innan det blir stallet lite senare. Blir jogging längs vägarna eller en skogstur med lilla B.

Och jag står fast vid min anmälan till tävlingen iaf. Vi kör! Fick sån otroligt peppande kommentar igår + att jag ringde min hopptränare, och pratade med vänner och min dressyrtränare (och vän hihi), och alla säger att vi ska köra. Det enda som stoppar mig är min mentala spärr, och den är det bara jag själv som kan kontrollera över. Så nu kör vi! Det får bära eller brista helt enkelt.

Outfit

Bellas outfit för dagen ;)


Hoppning igen

Tog faktist och hoppade idag igen. Ville få en bättre känsla inför tävlingen nästa vecka. Det gick ju väldigt bra? Icke. Dock var jag inte lika illa som igår. Jag ställde upp två hinder och fick hjälp av en god vän. :-) En mur på 80cm och en oxer på först 70, sen 80 och sen 95cm. Första anridningen på oxern stannar hon, tvärt. Jag red an mot hindret med bra början, men strax innan så saktar min kropp ner, alltså jag slutar rida. Och då blev de stopp. Det var dock enda ggn hon stannade på oxern.

Muren var en annan femma
. Jag slutade rida några galoppsprång innan vilket ledde till lugna stopp. Tillslut vare som att jag lärt henne att det var så man gjorde. Tillslut fick jag över henne när jag verkligen red och bestämde mig för att jag ville över, och då hoppade hon utan problem. Sen stannade hon igen för jag slutade rida, och igen och igen och igen. Jag vet inte hur många ggr, tillslut bestämde jag mig, men ångrade mig i sista sekund. Och vissa ggr hade hon bjudning och bestämt sig själv men då stannar jag henne i sista sekund istället.

Gick över till oxern och
hoppade 95cm några ggr vilket gick bra. Ingen toppkänsla, men hon hoppade ju!

TILLSLUT fick vi ett bra flyt över muren oxå och då avslutade vi där.

Måste dock nämna att hon
blivit skitfin i vänstergaloppen! Hon tog den utan problem, och höll en låg och fin form utan att stressa upp sig. Sen tog hon den några ggr från skritt oxå vilket jag aldrig lyckats med. Fina tjejen.

Känner mig dock ganska tveksam över hur jag ska göra med tävlingen egentligen. Inte kul om jag får detta problem att sätta sig i Bellies hjärna oxå.. Så antingen provar vi, vi kör det vi kan och jag får ta mig själv för vad jag är för dagen. Vägrar vi ut oss så gör vi, då har vi ju iaf försökt. Eller så skippar vi tävlingen och tränar istället. Men jag vet ju att vi kan, om jag vill. Suck.

Film

Slänger in en väldigt klippt film.


Hoppträning

Ikväll blev det hoppträning i regnet. Jag har hela dagen legat och mått piss hemma hos E. Haft en grym huvudvärk som lagt sig bakom ögonen, vilket jag aldrig haft förut. Sen var jag otroligt nära på att spy, men det slapp jag. Så jag var bra sugen på att ställa in träningen, men jag var så sugen så jag åkte ändå.

Detta tror jag var anledningen
till att jag totalt flippade ur idag igen. Idag var en sån dag när jag inte har något självförtroende alls. Jag vågade ingenting, jag kände mig livrädd. Jag andades inte. Började böla en gång för alla känslor bara rann ur mig och jag flåsade som en jag vet inte vad för att jag ej andades. Jaja..

Bellan skötte sig som alltid
, hon ville hoppa. Men understödjer inte jag henne i det, eller över huvudtaget inte ens vill hoppa så gör hon inte det heller.

Bättre lycka nästa gång kanske. :-)

Dagens fråga

Är lite nyfiken på dehär gällande tävling.. Många verkar tro att man bara kan tävla för att vinna eller bli placerad. Att det viktiga är vilken plats man kommer på.

Så jag undrar, varför tävlar just du? Tävlar du för att vinna, slå ut alla, få en placering, för att det är kul eller för att få rutin...? Eller annan anledning?

Själv tävlar jag nu för att få rutin och erfarenhet (och självklart för att ha kul och utvecklas). Jag vill bli säker och trygg på tävlingsbanorna och känna att jag och min häst verkligen kan, innan vi kommer satsa på något annat än att få rutin och att ha ROLIGT tillsammans.

Det är lite komiskt för utanför hästlivet så är jag en riktigt dålig förlorare, jag blir sjukt sur och ja.. är en jävligt dålig förlorare helt enkelt. Men ALDRIG någonsin när min häst är inblandad. Aldrig skulle jag blir sur eller arg för att vi kom sist eller om vi vägrade ut oss totalt. Hon är mitt hjärta och hon gör alltid sitt bästa så länge jag gör rätt. Det spelar ingen roll om vi kommer sist eller vägrar ut oss, för som sagt jag tävlar inte för någon placering. Jag vill ha roligt med min häst och bli en bättre ryttare. Min häst ska vilja hoppa och gilla det hon gör. DET är mitt mål varje tävling. :-)

Todels

Har precis kommit hem till min älskade E från jobbet. Har alltså jobbat kvällen idag, gick super de. Men när jag för en gångs skull tar på mig kortkorta shorts blire liksom KALLT. :o Not hot. Kritvita ben, jag som ville bli brun. :-) Elr ja, röd.

Tack för era åsikter ang. omhoppning eller ej, fått lite bättre syn på det hela och vi kör på med omhoppning. Blir ju som ingen skillnad alls, förutom fler hinder som sagt. Om vi ens blir felfria i grunden eftersom vi inte riktigt har nerverna i skick haha. Men blir vi felfria så kör vi på omhoppning, som sagt lika bra då vi bara hoppar en klass. Lika bra att komma igång och få lite rutin för som det är nu känner jag mig väldigt väldigt grön. Vill liksom ha en trygghet och känna att vi verkligen kan innan vi går vidare. :-)

VELAR!

Hjälp mig nu.. ALLA! :D

Ska ju tävla om typ 10 dgr, och då tänkte jag tävla med omhoppning eftersom det bara blir en klass (90cm). MEN, jag börjar ångra mig.. Ska jag inte ta utan omhoppning istället? Jag har sån beslutsångeeeest. Får panik över att jag ska glömma omhoppningsdelen, för jag är inte van så många hinder. :o Haha.

Måste bestämma mig typ NU.

Chris Medina

Jag dör. Sitter här och gråter FLODER. Hörde en grym låt på radion för några dgr sen, och hörde en kort historia bakom den. Har googlat lite nu och hittade DENNA video om hela historien bakom låten och hur det ligger till nu. Vilken fantastisk människa! Blir verkligen helt ja.. stum? Finns det såna fina människor? Så himla vackert.

Låten heter 'what are words'
, och är HELT underbar. Han sjunger direkt från hjärtat. Ni måste lyssna på den! Och bakgrundshistorian finns på filmen jag länkade till. Så fantastiskt..

Hagbilder

Lite bilder från imorse:





Skrittur

Nyss varit ute på en skrittur på lilla Bellan. Var ute 1 timme och 20 min, tänkte hon skulle få skritta idag då det är första natten på storbetet osådär. :-) Men inte var hon nå trött heller.. pigg som en lärka, fick jobba henne mer än halvvägs hem annars gick det inte. Bitvis kunde hon gå på långa tyglar, men det var knappt. Det kan vara lite jobbigt ibland, att inte kunna sitta och bara slappna av. Men men. ;) Hon har så många fördelar och allt kan ju inte vara perfekt!


STOR BILDBOMB

Här kommer en riktig bildbomb! :-)




Dressyr

Var iväg till Näset och red dressyr "nyss". Kom hem runt 22 nångång. Idag klev hon direkt in i transporten då jag skickade in henne påväg dit, men påväg hem gick de desto sämre. Hon hade fokus på annat och jag hade bett Emma filma för att ni skulle få se hur duktig hon är. Haha blev lite sur då. Menmen.

Gick hyffsat att rida
, först kändes hon ganska trevlig i skritt och trav, men hon blev ganska tjaffsig i munnen och jag blev otroligt frustrerad på min kropp. Som skrivet tidigare så har jag skjutit upp att ringa min naprapat sen senaste besöket blev inställt. Så jag har gått över 2 mån utan att gå dit, och jag brukar gå varje månad. Det känns verkligen nu kan jag säga. Är totalt sne. Höger stigbygel känns hur långt bort som helst, så jag måste stå på tå spec. på höger fot. Det påverkar ju lättridningen totalt, och nedsittning äre inte ens på tal om. Det förklarar även mina problem med att sitta ner i galoppen, för de går inte alls. Hur mkt jag än försöker få bäckenet och höfter att rulla med så går det inte. Sitter bara och flänger omkring. Jäkligt frustrerande.

Jaja, eftersom att hon kändes tjaffsig och jag inte fick ordning på min egen kropp provade jag lite galopp. Och det fick bli dagens fokus, galoppfattningar. MASSOR i vänster varv, gick riktigt bra. Och när man rullar på med fattning efter fattning taggar hon ner och förstår att hon inte behöver bli stressad. Dock tyckte hon det var jobbigt, för hon stannade och vägrade gå fram med örona slickade bakåt ibland, haha. Men så fort jag fick henne på andra tankar kunde vi köra vidare med fattningarna som blev jättebra.

Men har en tid hos naprapaten på onsdag och då hoppas jag att det inte tar så lång tid att få mig rak igen. Suck.. Klantarsle man ska vara, jag skjuter ALLTID upp sånthär. "Ne men jag gör de imorn, sen, sen, efter helgen, blablabla".

Jaja :-) Kommer bilder
. Ingen film, är för kass för de. Haha.

Betessläpp

Förut idag släppte vi fyra av sju hästar på bete. Ena är ju som sagt bortrest, och de andra två håller på att bli avmaskade. Så de vi släppte var Bellie, Kickan, Carino och Berra. Dom blev glada men dom bjöd ju inte på mycket ståhej om man säger så! ;) Haha. Kommer lite bilder här:


Hagbygge

Idag har vi byggt hage i stallet HELA dagen. Tror vi började 10-11 efter att Kimpan och Tilda börjat sin resa ner mot Skåne och ponnyakuten. Och vi blev klara ungefär halv 5. Något rödbrända armar jag har, buhuuuu.

Har precis käkat lite
, ska bara vänta tills Emma är klar så ska vi gå ner och släppa hästar. Dock blir Donna och Lordi kvar i gamhagen eftersom dom ska avmaskas nu ikväll.

Betet vi byggt detta
år har vi gjort om lite så vi har öppnat upp till två små hagar till, så de är verkligen asstort nu! :D:D

Dressyr på Kimpan

Har nyss kommit in från stallet. Red lite dressyr på Tildas ponny Kimberley. Var tänkt att vi skulle till skogen och köra galoppintervaller men FYFAN vilken hemsk sadel, haha sorry Tilda. Men stenhård i sätet och inga stöd alls.. De är en prestige, jag som hört så bra om dom! :o Är ganska bortskämd med min underbara soff-sadel Bates.

Kimpan var iaf fin, hon var mer framåt idag än sist jag red henne. Och hon kändes mer avslappnad och ärligare i formen en sist, hade ju önskat mer sökande till ytterhanden min men man får väl nöja sig nånstans liksom. :-) Och det gick som sagt bra mkt bättre än sist och det är ju ett stort framsteg! Galopperade på henne idag oxå och det gick super, hade önskat mer bjudning bara. Gäller alla gångarter. Men de kmr nog! Fick ha en pinne som pekpinne när jag fattade galopperna, annars tog hon dom inte. När jag hade pinnen tog hon dom direkt, behövde inte ens använda den vissa ggr.

Hon blev som Bellan
att hon blir annorlunda vid galopp, hon blev lite stel och springig och väldigt spänd. Tog en stund innan hon kom till sin fina trav och skritt igen. Men vänstergaloppen var gudomlig! Där kändes hon mkt mer balanserad än höger, och så sökte hon sig neråt i vänstern.

Red kanske 20-30min, hon var så fin så behövdes inge mer.


Joggingtur

Har precis varit ute i det härliga sommarvädret och joggat en sväng längs vägarna med lilla B. Gick finfint! Red utan nosgrimma idag, tänkte testa det eftersom jag inte provat på ett bra tag, och när jag väl testade sist gick det väldigt dåligt. Red alltid utan nosgrimma förr. ;-)

Bellan var iaf jättetrevlig
! Red dock utan mina tretorn och fyfan vad mina ben blev obalanserade, bara sladdra omkring. Så jag vet inte om det var för det, eller för att hon var utan nosgrimma, som Bellan kändes lite ostadig. Hon visste inte var hon skulle söka stödet. Bitvis fick vi till det bra, men annars gick hon mest och undra var hon kunde söka stöd. Hon svarade mycket bra på sitshjälperna idag, hon var väldigt lyhörd.

Plaskade lite i sjön innan
vi gick hem, söten. Hon var superpigg på hemvägen, haha grymt söt! När vi skulle skritta sista 10min så tjuvtravade hon heeela tiden, haha. Det brukar hon inte. Men tillslut gav hon upp. ;)


WOW peppad tjej!!

Ny header

IGEN! :P Haha. Man ska byta ofta vettni. :-) Ne men de är kul med lite förändring! dock gillar jag nog den gamla bättre.. De känns som jag inte riktigt får till det. Jag kan ju liksom bara grunderna i PS, så de blir mkt enkla headers. Men antar att de bara är o träna på. :-)

Har just ätit lite lunch nu, tror jag ska packa och göra mig redo för stallet snart.

Nighty

Vill lägga mig nuuuuuu. Men det går ju inte, väntar på att chokladkakan jag bakat ska svalna så jag kan slänga i fyllningen. Mums. Hihi. Glor runt på lite sidor nu, bl.a tdb, och ser att en B-PONNY ska starta på samma tävling som jag ska på nästa gång. Haha vad coolt!

Imorgon äre första dagen
på lovet. Ska försöka ta mig ork till att fixa klar transporten, de som ska göras innan golvet ska in. Ev. kunde Ekke komma å hjälpa mig. Sen blire stallet, rida Bellabus och Kimberley. :-) Sover över där, för morgonen efter ska Bellan och Lordi till Näset för jag ska rida dressyr på dom. Elr ja, för Lordi blire ju bara lära känna-varandra-ridning. :-D

Nu slänger jag i fyllningen i kakan, oavsett. Orkar inte vänta! (är de förståeligt varför mina bakverk går åt helvete 90% av mitt bakande?) haha gonatt :D

Fotat

Lekte med inställningarna på kameran idag, brukar alltid ha auto men provade mig fram lite. ;) Förutom på dom två första:

Underbar tjej!

Idag red jag intervaller på travbanan(rakbanan) med Bella. Gick sjukt bra! Körde skritt och galopp. Fasen så fin hon var! Jättetrevlig i galoppen, ingen hets eller något. Trevlig arbetsgalopp som hon ibland försökte smygöka, men ibland trappade jag upp på tempot lite. Hon skötte sig iaf SUPER. Tog fyra vändor, alltså 4 raksträckor. På sista sträckan påväg hem svängde jag in vid vår långa och branta klätterbacke, och där fattade jag vänster galopp så hon fick använda den oxå (fattar bara höger ute än så länge på rakt spår). Och gud vad bra det gick! Hon sänkte sig jättefint och kämpade på som en TOK i den backen, tempot var ganska friskt men jisses vad hon flåsade när hon kom upp.

Red nerför backen igen, och när man ska ut på travbanan därifrån är det en vänstersväng, så jag lägger en v.fattning där oxå och hon är klockren!! Hon var trött då så tempot var rätt friskt här oxå och jag lät henne gå på litegranna, men lååång och låg form. Gud så duktig hon var idag! Helt fantastisk. Sedan travade jag lång och låg en liten bit och kände verkligen hur trött hon var i musklerna, så jag hoppade av och gick hem sista halvtimmen.

Sen spolade jag benen några minuter, borstade och pysslade lite. Fotade även massa så vi får la se om de kmr upp nå mer än bilden nedan! ;)


Sommarlov!

Idag har jag haft skolavslutning. :-) hihi. Så nu är jag fri som en fågel! Nästan. Jaja, vi åt lite tårta osådär. Min gofis MALIN fick stipendie, stolt jag blev! :D:D

Sen dess har jag suttit hemma
som en döfis och inte gjort nånting. Elr jo, ätit. I massor. Ska ta och åka till stallet om nån timme, så fort jag får veta hur jag tar mig ut. Hihi. Blir intervalljobb på rakbanan.


Travhästen min! ;)

Fuxpuppa

Det är vad min häst är. Idag blev vi tvugna att rida i ridhuset, och sist vi var där (månader sen) så gick det SKIT. Bellan var sjukt stressad, vi stod och kämpade med v.fattningar då och Emma stod och longera oss i mitten och B var allmänt ovan molnen.

DETTA hade hon självklart inte glömt. Vilket gjorde att så fort jag ens tog tyglarna i ridhuset var hon stressad och verkligen sjukt tjaffsig i munnen. Så gick knappt att kommunicera. Visst, bitvis gick de ganska bra. Men annars.. njae... Så de kändes typ exakt som när vi var där sist, iaf när jag skulle fatta v.galopp. Hon blev helt jävla GALEN..

Ne denhär dagen glömmer vi. Nya tag på dressyrbanan på lördag!

BTW! Jag skickade in henne själv i transporten idag igen. :D Och på hemvägen behövde jag inte ens peta på rumpan halvvägs in. :-D HIHI!

Carino

Var ut med Carino en sväng förut, skrittade bara för han var så seg. Haha. Och jag ville inte kräva något av han. Han kunde gått gå och strosa där. :-)


Britney Spears

Den 16 oktober åker jag och Anna Melin till GLOBEN och kollar på BRITNEY SPEARS konsert Femme fatale.

LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE


Har varit min dröm sen
barnsben så jag kan inte gå miste om denna chans när hon kommer till Sverige i år!! Har älskat henne från första stund. Hon är bäst!


Intervaller med Berrabus

Har precis varit ute och intervalltränat Emmas ponny Berra. Han hade blivit mycket roligare att rida än sist jag red han. Han hade mer framåtbjudning och man behövde inte gå omkring och driva på honom hela turen utan han gick för egen maskin för de mesta.

Galoppen bjöd han till riktigt fint några ggr, men fick hålla igång han resterande ggr. Gick iaf bra, så jag är nöjd. Men jag kände mig otroligt sne idag :-/ Har ju inte varit hos min naprapat på nästan 2månader, för jag skjuter alltid upp saker om jag inte bokar en fast tid på engång. Och så har de blivit nu.. Så nu måste jag ringa, och hoppas på de bästa.

Har ätit lite pannkakor
med sirap nu, ska chilla lite en stund nu och sen blire näste man ut - Carino. :-)


Yesterday

Igår fick Bellabus vila. Blev bra det. :-) Idag ska vi idag och träna lite dressyr, om allt går som planerat. Ska bli kul! Kommer nog bilder och film på det. Beroende på hur det går, men jag hoppas (och tror) att det kommer gå finfint.

Mer bilder från tävlingen

Fick ett mail med lite fler bilder av en tjej som heter Lilly Blomqvist. Tack så hemskt mkt!

Nästa tävling:

I fredags anmälde jag mig och Bellan till ännu en hopptävling. Blir en 90cm, med omhoppning. Bed. A. Tänkte eftersom jag ändå bara ska rida en klass så kan jag lika gärna hoppa omhoppning oxå, för att få lite vana. :-)

Spännande!

Bilder av M.R

Bilderna fotade av M


Uteritt

Red ut med två goda vänner idag. ;) Gick super! Var himla mysigt må jag säga. Vi red genom byn, ut på kalhygget och ut på travbanan där vi tog en lång och härlig galopp. Bellan var så himla fin! Hon rann inte alls iväg utan galopperade på trevligt i en arbetsgalopp. Ökade på henne rejält några språng och sen saktade vi av och skrittade hem. Verkligen supermysigt! Underbart väder och allt. :-)

Tack så mkt allihopa för era fina ord ang. hoppdebuten! Ni är för goa mina fina läsare.

Nu ska jag läsa igenom 135-bloglovin-inlägg, och sen ska jag lägga upp finfina bilder från tävlingen.

Emma Päärni

En person som ALLTID ställer upp för mig, och för Bellan. Det började med att hon började träna mig och B när jag nyss köpt henne, och fortsatte efter det då jag föll direkt för Emmas utlärning av dressyr. Sedan så blev det så att jag började rida hennes hästar ibland, och hon blev även medryttare på Bellie ganska snart.

Jag började åka till henne på
loven med Bellie, och träna lite osådär. Och så fick Bellan vara med hennes hästar. Nu var det ett år sedan vi flyttade hit permanent, och Emma ställer alltid upp med hjälp, träningar, sjuts hit och dit. Hon är fantastisk! Hon har det största hjärta man kan ha. Och vi står riktigt nära varandra oxå. :) Hon är en sann vän! Så TACK Emma för allt du gör för oss! We love you!

Lastning

Jag bara måste berätta en sak.. när jag lastar Bellie brukar hon alltid protestera ca 10-20 sek för att visa att hon inte tänker följa med helt protestlöst, haha.

Så idag när hon skulle
lastas så var Emma nere hos småhästarna, så jag tänkte att jag provar skicka in na själv. Och vad gör hästen? Hon går på HELT SJÄLV!!! Så jag slår igen bommen och luckan själv och hon bara står. Samma sak på hemvägen. :D:D:D:D:D

För ett halvår sen fick jag knappt in henne, och absolut inte på egen hand. Hade kapson/linor. ;)

Filmer från hopptävlingen

80cm:


90cm:

Lokal hopptävling

Ja då har vi debuterat lokal hopptävling och även debut på 90cm-bana. Kan bara säga som så att jag är GRYMT NÖJD med min underbart fina häst. Jag var lite nervös för ev. stopp, men inte ett enda stopp fick vi. Älskade hjärtat. Vi fick 1 pet i 80cm, och 3 pet i 90cm. 80-rundan kändes riktigt bra! 90-rundan hade jag hunnit spänna till mig och då smittade det av sig på hästen så jag fick inte igenom mina sits-hjälper, därav rivningarna då hon blev FLACK. Som sagt jag e grymt nöjd!

Älskade häst! <3

Jani mina vänner

Här sitter jag, börjar bli smått skakis nu. Haha jobbigt! Borde egentligen gå ut och börja nu. :o Men fastnade här..

Vi satsar iaf på att komma runt banorna felfritt eller utan större problem. Så nu jävlar ska jag sluta mesa här och rida ordentligt :D

Ridning på Lordi

Red Emmas unghäst Lordi ikväll oxå. Ska börja rida honom oxå regelbundet, 2-3 dgr i veckan. Ska bli skitkul! Jag blev iaf positivt överraskad av Lordi ikväll. Red han tidigt av sin inridning och då gick det inte att gå nånstans utan att han fick vara med mamma Emma. Nu kan jag ju rida alla gångarter, haha! Men han blev ganska så mammig på slutet. :-)

Ska iaf bli grymt kul!
Och vilka svävande gångarter. LOVE THEM! Haha och han blev asbusig några ggr, bocka och hade sig så en gång låg jag risigt till! xD

Tack så mkt Emma som ger mig denna chans!


Ridning på Kimberley

Idag red jag Tildas ponny Kimberley, som jag ska börja rida lite regelbundet. Någon gång i veckan ungefär. Ska bli väldigt kul! Just igår och idag hade K varit väldigt seg tydligen då det är bland de första nätterna hon går ute dygnet runt. Så jag fick smaka på en seg Kimberley med dålig bjudning framåt av egen motor. Men lär vi känna varandra lite och hon vänjer sig vid att gå ute dygnet runt blir det säkert lättare.

Jag är iallafall nöjd
. Jag har grymt svårt att rida unghästar, hela min sits, blick, ben, allt blir fel för jag fokuserar så mkt på allt annat. Sen när hon hade dålig bjudning så var liksom prio ett att få FRAM henne, av egen motor. Vilket gör att jag tappar allt vad lodrät sits och bra blick heter. Men mer träning så blire nog bra. Jag måste ju lära mig nångång. :-) Sen så var hon lite så att hon gick och böjde på nacken och ibland krullade och trodde det var bra så liksom, så det var svårt att få henne att söka ett ärligt stöd. Fick lite hjälp av Emma och då fick jag en liten aha-upplevelse!

Tack Tilda för att jag får rida henne!

Bilder:


Drop dead BEAUTIFUL! Jag är kär :D

Skrittur

Egentligen skriver jag i fel ordning, haha, men tråkigast inlägg först kör vi. Skrittade ut på Bellan nu på kvällskvisten efter att ha ridit Kimberley och Lordi. Ska berätta mer om de två i separata inlägg och massa bilder kmr!

Skrittade B på lång tygel
och bara njöt av det underbara vädret. Hade kunnat sitta där länge, länge. Men behövde mat i mig, haha. Så vände efter en halvtimme typ, räsertanten satte igång. Så jag hoppade av och ledde henne hem för jag hade ingen energi eller lust att jobba henne hela vägen hem. Muppan min. Hon fick massage innan oxå, inte en spänning i hästen tror jag! :P Hon var kalasfin. Fit for fight vettni!

Todelidelu

Klev upp för typ 20 min sen. Åh vad skönt det var att snooooooza 45 min. Klev upp 45 min innan de är dags att gå till bussen, känns något stressigt fast jag typ har en hel halvtimme här? Hehe. Menmen, sån e jag. Ska snart gå o borsta håret o tänderna så e jag ready.

Tog en stund för mig
att somna igårkväll, låg bara o tänkte på tävlingen. Men drömde inte nånting om hästar, haha. Jag drömde om en asfin kanin som brukade vara lös ute, och flera ggr såg jag den nästan bli påkörd. Så jag tog rätt på den och letade upp ägarna som sa att den var till salu. Så tänkte köpa den, men hann inte innan jag vaknade. Sen har jag drömt nå konstigt oxå. ;o No comments.

Efter jobbet nu så
ska jag hem, käka, packa med mig lite grejer och lite föda. Sen bär det av till stallet! :D:D Ska rida en underbart fin ponny! ;) Ska bli väldigt intressant. Bilder kommer. Sen ikväll ska Bellan skrittas 1-2 timmar och så blir det massage och pyssel för hennes del inför IMORGON! Peppad eller vad!? Nu jävlar ska jag lägga ner mes-jossan och köra. Det får gå som de går! Kan btw berätta min hemlighet redan idag oxå och det är att jag ska debutera inte bara lokal 80cm, utan 90cm oxå! Måste sluta mesa nu och vara så kontrollerande. Gör inget om vi vägrar ut oss eller jag flyger av, INGET! :-)

Hur gör ni?

Ska ju hopptävla för första ggn på söndag, och det blir klasser som det är en hel del tid emellan. Därav vet jag inte riktigt hur jag ska lägga upp det. Jag är ju helt orutinerad vad gäller det.. har ju skuttat runt på träningstävlingar och startat ganska precis efter varje klass startat. Så..

Första start är kl 10, sen är det 15 st innan mig. Kan man räkna 2 min/ekipage? Brukar väl gå ganska fort när det gäller hoppning. Så säg att jag börjar rida fram strax efter jag gått banan? Sen efter jag hoppat klart så travar jag av lite lätt, skrittar 10 min och sadlar av.

Sen är det en hel klass emellan med omhoppning, 15 st startande. Sen är det min tur igen, startar först då.

Så hur gör jag emellan här? Från att jag skrittat av henne första svängen.. och sadlat av. När ska jag börjar rida igen inför nästa klass och krävs de lika lång uppvärmning då osv?

HJÄLP! :P Har ingen erfarenhet..

Hello alla glada! ;)

Hello. Klev upp 04.45, kul va? Hihi. Tänkte passa på för jag var så pigg när larmet ringde, ingen idé och snooooza då. Då blire bara svårare. ;)

Känner att jag är väldigt trött och heeeemskt gärna hade krupit ner igen. Men ne, ska till bussen om typ 40 min? Haha. Helt onödigt att sitta här i 40min... Men jag måste ha en tid på mig innan jag ska åka annars blir jag sjukt stressad. Blir jag nästan ändå.

Jobbar bara till 12 idag vilket e suuuperskönt. Imorgon oxå.. Och neeeext day äre tävling! :D:D

Älskade DU!

Gud så jag älskar mitt fina lilla hjärta. Förstå egentligen allt vi gått igenom? Allt kämpande, allt tålamod jag behövt ta till mig, alla tårar, all svett.. ALLT. Jag har många ggr velat lägga mig ner och ge upp. Hela senaste året har visat sig vara MER än värt mödan. Min älskade fina häst. Hon har lärt mig så himla mycket. Hon har verkligen gjort mig till en bättre människa.

Tänk allt jag lärt mig
. Tänk, att när jag köpte henne hade jag världens kortaste stubin. Och nu har jag kommit jättelångt påvägen. Jag har fått kämpa så mycket i och med att jag behövt lära mig samtidigt som B. Allt jag lär mig med henne är sånt jag inte gjort förut. Jag hade aldrig ridit en häst i form innan t.ex. Har lärt mig allt på henne. Bellie tack för att du är den tjurigaste tjej man kan tänka sig och att du är den du är, för det är därför jag lär mig så mycket och det är därför jag uppskattar våra ljusa stunder så mycket. Det är därför jag tycker om dig! Du är så lik mig, lilla fis. Vore jag en häst vore jag utan tvekan en Bellie. ;)

Jag är så himla lycklig just nu!

Film från dressyren

Jag måste säga att det kändes jäkligt bra att lilla B var på så bra humör att jag kunde rida så pass framåt som jag gjorde idag. Hon bara ångar iväg och tänker galopp/upp/bakåt annars. Har även film på det och det är grym skillnad på det, och när hon är med mig på hjälperna som i filmen. Kändes iaf asbra och jag tycker de ser jättebra ut oxå.


Min älskade fina häst! Jag älskar henne så himla mycket. Kommer aldrig sälja henne.

Lite bilder :-)


Dressyr

Åkte till Näset och red dressyr idag. Emma fota och filma, så de kmr! Idag var fokus på att få FRAM henne ordentligt utan att hon surade.

I början var hon
lite seg, men ändå samarbetsvillig. Skrittade och travade fram och hon kändes helt ok, inge bakåttänk alls. Tillslut fick jag med mig henne på hjälperna och det kändes underbart! Kunde verkligen trava på i ett friskt tempo utan att hon tänkte galopp eller tänkte bakåt. Det var en underbar känsla. :-)

Sen började jag
med lite galopp, och då blev hon ju lite sur oså men hon var ganska lugn i galopperna. Dock kunde jag INTE sitta ner för fem öre för mina jävla ridbyxor, hatar helskodda. Men tänkte prova dom idag, bad idea. Så jag studsa bara hit och dit och fram och bak, satt typ på bakvalvet och studsa.

Bellis var jättefin, och då brukar jag avsluta. Men nu tänkte jag utnyttja det trevliga momentet så vi fortsatte, och då körde vi övergångar. Fattning, galopp, skritt, trav och sen ny fattning när hon tänkte FRAMÅT i traven och jag hade henne någorlunda med mig. Funkade faktist jävligt bra för hon kändes mer avslappnad för varje gång även om vi har LÅNGT kvar.

Fick till avsaktningar som inte innehåll studs och halsen uppe i stjärnorna oxå. Det bästa av allt var sista högergaloppen som var MAGISK! Helt underbar. Hon sänkte sig väldigt bra och fick upp ryggen på ett sätt jag inte vet om jag lyckats med förut? Så jag kunde öka galoppen så den blev härlig och luftig utan några problem alls. Annars blir hon kort och lite spänd, men inte nu. Sen samlade jag den och sen avsaktning och hon gjorde de så bra! En helt underbar känsla.

Är grymt nöjd. <3

DRYGT

Jag hatar när bloggare tvingar folk att bli läsare av deras blogg för att få vara med i en bloggtävling. FETDISS! :o "Följ mig via bloglovin". Men snälla hjärtat, om din blogg var minsta intressant skulle jag redan följa dig via bloglovin. Kul att få "falska" läsare som bara följer för att få vara med och tävla? Så dålig stil att göra så ändå. Jag deltar ALDRIG i såna bloggtävlingar. Skulle aldrig falla mig in att följa en tråkig blogg, hua. :p

Hihihihi

Klev upp för en halvtimme sen. Har just slängt i mig lite risgrynsgröt. Dags att hugga in på mackan nu! ;) In case you want to note that.

Idag blire dreeessyr. Ska bli roligt! Är lite "nervös" bara. För hon har ju börjat vara jobbig på den banan vi ska rida på, får inte riktigt fram henne osv. Så idag ska jag ha fokus på överdrivet framåttänk. Så får vi se hur det går. :-)

PUSS

och gonatt! :D


Känner ni igen dessa tjejer? ;)

Bellis

Bellan i sitt nya täcke: Detta är ett 145, köpte 2 så jag kunde välja vilket som passade bäst. Blev 145. Är ju något långt men bättre än 135an som satt snortight vid bogen och stramade. Så, nej tack. Hellre löst och något långt än tajt och precis rätt längd.


Jag har en stark känsla av att hon vill ha en såndär röd/vit-randig grimma.. en sån som hon har fast lila. Visst ser det lite ut som att hon ber om en sån på första bilden? Liksom "mammaaaa.. snälla kan jag få en matchande grimma till mitt fina nya täcke? (A)"

Klättring

Idag hade jag tänkt rida en supermysig vända som går genom skogen, ut på kalhygge, skog och sen kommer man till slutet av rakbanan. Så tar man den hem. :-) MEN, jag satt i helt andra tankar för jag svängde åt helt fel håll när vi skulle lämna hemmaplan. Haha. Så det fick bli en annan gång, jag orkade inte vända.

Bestämde mig för att
klättra lite i backarna som hon går i flera ggr i veckan, fast flera ggr upp och ner nu då. Klättrade i skritt och galopp, fick vänster 3 ggr, alltså alla ggr. Men hon blev ganska så upprörd först, så fick liksom svänga in på sidan och fatta därifrån. Och de gick bra! Men hon är lite lat på ett vis, för hon ska alltid rusa med mig i backar. Och kör upp huvve så att hon ska slippa ta i. Men idag gick de ganska bra med tempot iaf! Så jag är nöjd. Resten kommer väl. :-)

Hon var ganska så
jobbig överlag, ovillig och ja.. hade väl en dålig dag. Jag var spänd och inte alls i mitt rätta jag, så kan ju berott på de med.


Jag är med och tävlar...


Klicka HÄR eller på bilden för att komma till tävlingen!

TJENA MITTBENA

Är hemma idag. Skulle typ titta på och heja på när 3orna lekte idag. Man ba jaaaaaaaaa! love it. Inte. :-) Imorse for jag hem kl 7 typ, åkte med Ekko när han skulle till skolan sin. Sen någon timme senare kom han och M och levererade mitt golv som är FÄRDIGUTSÅGAT! :D YEEEY! Till transporten alltså. Wiho. Så jag ska måla klart de sista när det börjar bli lite finare väder, så ska vi smälla in golvet sen. Lär ju dock dröja ett bra tag ändå tills den är helt klar, men men. En bra början iaf.

Idag ska jag RIDA. Himla skoj. ;) Får se vad jag drar ut prinsessan på. Är så grymt sugen på dressyr, och massa träning bara. Men jag ska nog iväg imorgon och dressyra. På söndag startar jag näst sist i 80n btw!


RSS 2.0