VINNAREN ÄR ...

Jag hade en tävling om en Hitch sadelbag som avslutades nu ikväll. Vinnaren blev Alexandra! GRATTIS!


Hoppning ;)

Idag tänkte jag att B skulle gå ett lite längre/hårdare pass. Så jag fick den briljanta idén att rida till Näset och skutta lite. :-)

På ditvägen var B
lite jobbig. När hon hade lång tygel var hon seg som en räka, och hon är aldrig seg. Och kortade jag den speeda hon upp och greja. Jobbade henne lite och i skritten var hon något tjaffsig, i traven var hon jättejättefin. Galopperade inget påväg dit.

Väl framme galopperar
jag lite i båda galopperna. Vänstern funkar verkligen bra nu. Om hon tar fel så bryter jag bara av och fattar ny utan att göra en stor grej av det och det är Bellan med på. Hoppade ett minihinder på typ 40cm och jädrar vad hon drog iväg. Jag var spänd och lite skakig då jag hela ridturen dit fokuserat på att jag ska hoppa.

Gick ner till lilla banan där det perfekt nog stod 3 framhoppningshinder på rad. Så jag gick och ändrade höjd till 85 på oxen och 90 på räcket och sen var det ett litet staket i mitten som vi hoppade lite på först. Började sedan med att rida an räcket på 90cm, det kändes inte högt men jag var skakig och inte riktigt klar så Bellan stannade lite försiktigt första ggn. Sen var vi igång! Kändes dock inte så jättebra för jag var ju som sagt lite konstig i kroppen. Men jag tänkte att jag rider väl tills det känns bra.

Höjde även oxern till 90. Och efter det så såg jag till att "låtsas" vara på tävling, för jag blir så lugn inne på banan då. Och då släppte det, jag blev lugn, avslappnad och andades. Och då blev Bellan likadan, haha nästan lite för lam! Ne men de gick super då! Kontrollerat, bra tempo och ingen tvekan från någon av oss.

Är riktigt impad på Bellan
idag för vi red an i ett ganska så lågt tempo motför vad vi brukar, och så när vi kom så att det blev antingen hoppa aslångt ifrån eller hoppa nära så behövde jag inte trycka iväg henne för långt, utan jag kunde lägga in dedär extra språnget utan att B tveka en sekund!! Hon bara hoppa hon. Lungt och fint.

Där avslutade jag och hoppade
av direkt för att vandra till fots hem. Vi var ut 2 timmar och 30 min nästan. Tog 50min att rida dit i skritt och trav, hoppade 15 min och sen gick jag hem på typ jävligt lång tid. Haha. Stannade efter vägen och prata med folk och sen drack B vatten osådär.

:D:D:D:D:D:D:D

Jag kan ju ännu en gång
konstatera att det BARA sitter i min hjärna, INTE i höjden. Så fixar jag mina hjärnspöken kommer det bli skitbra. :-)

Dagens fråga

Måste få veta.. Hur gör ni med kraftfodret på sommarn när hästarna går på grönbete? Ger ni samma mängd som resten av halvåret eller hur gör ni?

Jag vet inte hur jag ska göra, har lite beslutsångest och inte minns jag hur jag brukar göra heller. Haha. Hon käkar nu 3kg Groov 125, och i normala fall 2kg. (Och soja). Men undra om 1kg/dagen räcker när hon går på grönbete på heltid?

HJÄLP!

Gröngräs

Hästarna fick igår smaka på lite gröngräs i nedre delen av hagen som varit avstängd. ;) Lite glada! Tänk när dom får gå på STORBETET :D:D:D Carro klippte ihop denna film (jag var inte med när dom släpptes)


"Sjuk"

Är "sjuk" idag. Har legat hela morgonen i yrsel, har inte kunnat vara uppe eller hålla huvudet uppe utan bara legat i sängläge. Fyfan. Det har bara snurrat för mig.. Har mått grymt illa oxå. Tillslut kunde jag ta mig till bussen och hem iallafall. Så nu sitter jag här och är mkt bättre, men det snurrar till ibland. Illamåendet är dock så gott som över iaf. Jag SKA till stallet. That´s it. Bellis vilade igår, och idag skulle det ju vara hoppträning som alla tisdagskvällar, men den blev inställd. Så antingen blir de senare i veckan eller så får jag hoppa lite själv inför tävlingen. Suger på en liten hemlighet oxå som ni får veta på sön. Hihi.

Idag kommer Tildas
häst Kimberley till flocken, ska bli roligt! Bellabus som är så busig av sig kommer nog trivas bra med Kimpan för hon ska tydligen oxå vara väldigt busig. :D Och många ggr får inte Bellan med sig nån på bus, men nu så!

Tänkte iaf ta mig en ridtur
och prova nya täcket m.m innan nya hästen kommer. För då står jag redo med kameran!

How cute?

Såhär hittade jag min pojkvän när jag kom ut och hade bytt om för att åka hem från stallet. Hihi! Han som inte gillar hästar annars. ;)



Shopping

Var och shoppade en sväng förut. Dock mestadels nödvändiga saker tack å lov! :-) Köpte ett flugtäcke som jag ska ha som transporttäcke och på tävling/träning, sen fyndade jag en tävlingströja v-ringad, dock svart istället för vinröd som jag tänkt mig. Dom hinner inte komma in tyvärr. Så svart blir säkert bra! Sen köpte jag is-spray för Bellas ben efter träning och tävling, blir lite jobbigt med kyllera och liniment ;) måste ju vänta tills vi kmr hem då.

Sen fyndade jag en superfin kavaj, dock inte ridkavaj. ;)


Jobbar

Är på jobbet nu. Jobbar kväll ikväll igen. :-) Hihi! Faktist varit peppad hela helgen så det har inte varit några problem. Förutom när jag gick som en zombie igår och var sjukt trött, men allt gick ju bra ändå. Bortsett från vissa konstiga saker jag lyckades göra, haha! Är något piggare idag så har inte tabbat mig än iaf. ;)

Varit och myst med min älskling E hela dagen, suuupermysigt har vi haft de. Med film och grejer. Vi såg "Red riding hood" igår, och idag såg vi (elr jag) halva Happy Gilmore, sen blev jag tvungen att fara. Red riding hood var ju bra tyckte jag, en mycket annorlunda film. :-)

Idag så rider Emma Bellan då jag inte hade möjlighet. Imorgon vet jag inte vad det blir, möjligtvis ett skrittpass. Om en vecka äre tävling, så spännande!

Nyss hemkommen

Har precis kommit hem från träningstävlingen på Alnö. Ja.. vad ska man säga? Jag kommer aldrig någonsin att åka dit med B iaf. Det är en sak som är säker. Förr, det var tider det. Men nu.. aldrig. Otroligt oseriöst, värre än timrå. Haha. Då äre illa! Kändes så otroligt oseriöst, ETT hinder på framhoppningen.. liksom.. jobbigt värre att ta fram ordentligt med hinder? Och 6 hinder hade dom inne på banan.. Vanligtvis är det 8-9. Kul att hoppa en bebis-bana på 6 hinder som var hur lätt som helst? :o Tur jag inte hade med mig B för jag hade blivit sjukt sur. Det var dessutom inte ett enda titthinder som dom alltid har på 60 och uppåt, och det hördes inte ett skit vad som sa i högtalarna.. Det var hur lågt som helst :S Inte alls likt Ark. Men men. ;) Som sagt no more Ark.

Sådär nu fick jag skriva ut min irritation. Är man inte mån om de som kmr och deltar får man skylla sig själv ;) Sen känns det allmänt ansträngt och jobbigt där just nu. Vet massor som väntat på tävlingar hela våren för dom kör alltid igång i slutet på april/början på maj, men ne inte nu. Och då får dom minsann skylla sig själva att det inte kmr nå folk heller.


Tidigt joggingpass

Jag och Bella var ute runt halv 8 imorse och tog oss ett joggingpass längs vägen. Bellan skötte sig riktigt bra idag och var på ett väldigt bra humör och hon var väldigt samarbetsvillig. Red en massa tempoväxlingar i skritt och trav hela svängen, och som sagt hon skötte sig kanon.

Jag kunde skritta hem på LÅNGA tyglar! :o Vad har hänt? Haha. Det har nog aldrig hänt. Kanske 1 max 2 ggr på 3 år. Asskönt vare!

Todels!

Klev upp för ca en kvart sen. Haha är nog hyffsat ensam om att kliva upp denna tid frivilligt på en helg? Jaja, ska iaf ut till stallet nu och ta mig en sväng med Bellan. Blir lite ridning längs vägarna tror jag.. hm.. eller nu blev jag sugen på skogen :o Ja vi får nog se. ;)

Sen ska jag iväg med Emma
, Carro och ponnyn Donna till Alnö för lite träningstävling. KUL! Efter det blire jobb. :-)

FILM (dressyr)

Gick visst med en jäkla fart att ladda upp filmen! Haha. Så här kommer den:

Som ni ser så backar hon av ibland när hon börjar tänka galopp, och blir sur. I det läget är det svårt då det inte går att driva framåt för då tar hon galopp. Så man får ta henne som hon är, och jag gör så gott jag kan.

Dressyr

Jag och Carro tog ett kvällspass dressyr i paddan alldeles nyss. Supermysigt! Det hade precis slutat regna när vi gick ut till stallet. Så skönt. :-)

Bellan skötte sig riktigt bra
tycker jag. Och innan vi började kände jag att jag var lite spänd, men idag fokuserade jag på att andas och att vara lugn. Oavsett vad som sker. Och det lönade sig nog. Bellan var iaf trevlig i skritten, red massa lösgörande i skritten tills det kändes bra. Då satte vi igång i trav och hon var trevlig, med lite bakåttänk emellanåt när hon trodde att vi skulle galoppera. La en lugn vänsterfattning ganska snart och hon tog den, jättelugn och fin. Tog en till och den var lika fin.

Sen filmade Carro
, tog några vänsterfattningar och travade en del. Men hon var otroligt bakåtsträvande i traven då hon förväntade sig galopp hela tiden. Men idag har vi gjort framsteg, jag fick v.fattningar trots att hon var hur sur som helst! Och det har inte jag fått förut. Så då vet jag att jag kan de oxå. :-) Tog någon höger oxå för att göra det lite lättare för henne.

Hur som är jag jättenöjd med Bellan!


Känner jag denhär datorn rätt (är hos E) så kommer det inte funka att få ut någon film. Så ev. får det vänta tills imornkväll. I värsta fall får jag väl klippa ur bilder ur filmen om ni är mkt exited! ;)

Mask

Igårkväll kom maskproverna på hästarna i stallet. Det var väldigt varierande resultat, och det skiljde en hel del från förra årets.

Bellan hade 75 EPG förra året
och nu hade hon det dubbla. Men man rekomenderas ju att avmaska vid 200 EPG och mer, så jag kommer inte att göra det nu. Jag tar nytt prov i höst och kollar hur det ser ut då.

Kollar ni om de har mask innan ni avmaskar?
Tycker det är superviktigt så att man inte avmaskar i onödan.

Morning!

Idag är jag LEDIG. Superskönt! Ska iväg en sväng till Birsta och lämna tbx flugtäcket som inte passade alls. Magplattan hängde typ 20cm under magen... Då ger det ju väldigt mycket effekt liksom. Nä så det får vara, blir flugmedel och en flughuva som jag köpte igår. :-)

Får se om det blir dressyr idag eller inte. Blir iaf ingen tripp till Näset för dom håller på och donar inför tävlingarna i helgen. Så antingen uteritt, dressyr eller båda. Hihi! Längtar.

Vass trimkniv?

Någon som vet om det finns? Jag har en trimkniv som är grymt snö, så det händer liksom ingenting. Och rycka vill jag inte. Och klippa brukar jag men det blir så inihelvetes fult..

Så är det någon som vet något bra redskap att få bort manen på bästa sätt, utan pottfrille-liknande resultat och utan att behöva rycka?? Typ en trimkniv som är VASS så man kan skära bort? Eller ..? Har ju hört talas om nån solocomb elr vad den heter. Någon som har den och är den värd priset? HELP! Bellan ser alltid förjävlig ut när det är dags att kapa manen.


At work

Sitter på jobbet jag. Har ett litet hål just nu. Har ett jättebra schema.. dom är så goa små gamlingarna! Förut idag var jag på skolan och pluggade lite etik. Väldigt intressant med sånt må jag säga. Man får liksom en helt annan förståelse för människor. Jag har iaf lärt mig mycket av att läsa sånt. :-)

Idag vilar Bellan, en välförtjänt vilodag. Imorgon blir det ev. ett dressyrpass, antingen på Näset eller hemma. Jag får se, blir det hemma rider jag nog ut lite innan. Ska bli KUL i vilket fall! Längtar. Nu kan jag LB:2an i huvudet helt iallafall, och det börjar rulla på. :D

Och jag blir pepp för hopptävling! Vågar inte hoppas på något men det får gå som det går liksom. :-D Men jag har faktist lite små mål och planer som jag smider nu som jag hoppas jag kan fixa ;)

Nicke nyfiken

Bellabus är en liten Nicke nyfiken ibland, hon ska in på knepiga vägar och ja.. där vi aldrig brukar rida, dit ska hon. Så idag tog vi oss en riktig upptäcktsfärg i skogarna. Vi kom dock inte sådär jättelångt vid varje väg vi red in på, de var mest så att man fick vända vilket är lite tråkigt. Men hon fick minsann titta var hon satte fossingarna och kliva över stock och sten, och de gillar jag. :-)

Hon var tjaffsig i munnen
jättelänge, spänd liksom och tuggade och gnagde. Travade och galopperade lite kravlöst för att jogga igång henne, men det vart inte spec. bättre av det. När vi ridit klart runt i skogarna kom vi ut på travbanan igen, och då var hon hur fin som helst! Travade en bit och hon jobbade på kalasfin och jag ökade/samlade henne utan problem. Hon var så nöjd så.

Så när jag vänder om
hemåt, så brukar hon ju alltid bli hetsig för att ibland galopperas det där. Så man får inte ofta en lugn stund på hemvägen där. MEN IDAG, vilken otroligt pärla. Jag red galoppfattning från halt, saktade av till halt och red höger galoppfattning osv. och fyfan! Jag har ALDRIG någonsin under våra 3 år lyckats få såhär fina fattningar. Helt otroligt! Hon tog klockren h.galopp från både halt och ryggning, och vilken avslappning! Hon jobbade verkligen i hur trevlig form som helst. Avsaktningarna var ju dock inte lika fina men dom dög bra dom oxå. Fina fina älskade hjärtat. Blev hur glad som helst!

Kan jag lyckas plocka
fram DET ur henne så kommer dethär bli otroligt bra :D

HOPPFILM

Här kommer filmen från gårdagens hoppning. Det är första och sista rundan som jag tagit med på filmen. :-) 70cm först, sen 80 och enstaka 90cm.


Nu hoppas och tror jag vi är redo för vår första lokala hopptävling om 2v!

Fölis <3

Hihi grannstallet har fått bebis! Supersöt liten kille. Dock hann dom gå in precis när jag och Emma skulle gå och kika på honom och hans mamma, men vi gick in till boxen ist. :-) Får fota han i hagen nån dag oxå! Det är en kallblodstravare. Är en till på G snart oxå, en varmblodstravare.


Öh?

Haha. Har någon länkat mig eller? Hade exakt 100 mer läsare igår än i förrgår, och än normalt. KUL! :-)



Har precis kommit hem från skolan. Gjort ett prov i omvårdnad som jag fick GODKÄNT i! Wiho. Har ju som skitit i skolan bra länge nu och jag trodde verkligen inte jag skulle fixa det. Satt och googlade svar på frågorna jag fått hem imorse, haha. Och tack vare de så fixade jag provet. Tjiho!

Ska strax åka till stallet. Får se om jag hinner slänga in film från igår elr om det blir ikväll ;)

Hoppning

Hoppade ju igårkväll. :-) Blev titthinder som jag önskat, kul! Det var ju absolut inga problem. Ännu en gång har jag fått de klart, det sitter bara i mig. Vi fick inte ett enda stopp igår. Först hoppade vi en bana på max 70cm på alla titthinder, och de gick i en sån rallyfart att det var det som gjorde mig "rädd". Hade liksom ingen kontroll, hon bara for iväg som en dåre. Blev dock väldigt stolt över att hon hoppade allt. Ett hinder var ett såntdär kort hinder, som JAG tycker är skitläskiga haha. Men trots att jag verkligen tvekade så bjöd Bella hur fint som helst och hoppade det, haha jag var dösäker på att hon skulle tycka det kändes trångt. Men ne.

Så vi hoppade om banan, fast 80cm. Hade kontroll blandat med rally. Givetvis beror det på att jag blir rally oxå. När jag är lugn och andas har jag kontroll för det mesta.

Hoppade banan en sista gång och då fick jag även höja något enstaka hinder till 90cm, för jag ville testa. Och både 80 och 90cm känns som ingenting nu! :o Speciellt 80cm. 90cm känns som 80 gjorde förut, haha. Lite småhögt. Så jag e riktigt stolt över mig själv och hästen som börjar samspela ännu mer. :-)


Framhoppningshindret

TILL SALU


Superfin varmblodstravare säljes. Klicka på bilden så kommer ni till annonsen. Han är SÅ FIN! Lätt topp 3 finaste ridtravarna jag vet. :-)

Grattis TILDA!


STORT GRATTIS till Tilda och Kimberley som kom med till ponnyakuten! Det förtjänar ni. Det kommer bli superbra!

Tilda är en av Emmas elever dit jag brukar följa med och titta på när det ska tränas. Om ni undrar vem hon är. :-) Har även känt Tilda sen tidigare.

Renoveringen av transport

Tänkte jag skulle uppdatera er lite ang. det. Var ju ett bra tag sen jag skrev.. Det är nämligen så att vi knappt hunnit någon vart med den, eftersom det varit ett väldigt strul med att få tag på ett golv. Första leverantören fick hem golvet och jag skulle åka och hämta det, då han mailar och skriver att det blivit en miss. Det är fel mått och ska jag ha en skiva i dessa mått skulle priset gå upp till det dubbla. Jippi, har väntat 2 veckor och först är det försenat och sen är det fel mått?

Så tillslut hittade jag
en annan leverantör, men han har haft mycket för sig och fullt upp så golvet har vi inte kunnat få förrän idag. Min älskade pojkvän är och hämtar det nu, underbart! Men vet dock inte när vi hinner sätta in det, vi ska måtta och skära ut det passande oxå. Men under tiden tänkte jag måla klart det sista typ stänkskydden och undersidan av transporten. Varit lite lazy för det ;)

Ja den är iallafall målad
mestadels nu. Så det röda är gone baby gone. Så jävla fult. :-)

Morning

Är hemma idag, vi skulle ha haft världens friluftsdag idag men jag är helt mör och har huvudvärk så jag pallar inte något sånt. Ska dock jobba ikväll men det ska jag orka med, ska vila upp mig och ladda energi framtills dess. :-)

Igår anmälde jag mig
till en till lokal dressyrtävling som är i juni. Det blir en LB:2a då, så jag sitter och tränar in det programmet för fullt. Det fäster absolut inte lika lätt som andra program. Det är på lång bana, och det blir lite komplicerat i mitt huvud faktist. Haha. Men det ska väl gå de å! ;) Jag måste verkligen få mer rutin så att jag kan börja rida normalt inne på banan oxå. Slappna av och ANDAS. :-)

Idag rider Emma Bellan eftersom jag ska jobba. Och imorgon äre hoppträning wiho!

FILM från LB:1

Här kommer filmen. :-)


Jag tycker personligen att hon kliver på bättre denna gång, än vår senaste dressyrtävling (CR). Detta är även första ggn vi får v.galopp på en dressyrtävling. Första ggn på tävling jag inte blev spec. nervös. Det går framåt! :-)

Bilder från dressyren

Dessa bilder är tagna på framridning på 3 olika ställen. Bild från ritten kommer!

Dressyrdebuten

Ja då var den avklarad oxå. :-) Det gick helt ok. Bella gjorde det hon kunde, resten satt i mig. På framridningen skrittade jag först fram, sen galopp direkt. Ingen stress och rätt galopper, lät henne galoppera på ett bra tag. Sedan tog vi en skrittpaus tills vi gick ner och red bredvid tävlingsbanan där jag jobbade henne i traven. Hon släppte till riktigt fint där ett tag, men när tävlingen kört igång så började det gå ganska dåligt. Jag börjar ju rida helt annorlunda när jag blir nervös, så blev lite less där ett tag.

När det blev våran tur
blev det oxå ganska spänt, jag spänner mig = rider annorlunda = jag får hela hästen i handen och inget i bakdelen.

Jag är iallafall nöjd med ritten
, jag kan liksom inte begära så mycket mer. Det måste komma från mig, andningen och lugnet. Jag fick faktist v.galopp inne på banan oxå, men jag var helt borta så jag trodde jag hade höger hela tiden. :o Såg först på filmen att jag hade vänster galopp, och det brukar jag alltid känna. :o

Hur som var jag sjukt
sur för min prestation när jag nyss ridit klart, men efter att jag fått smälta det och höra min %, som förövrigt var 10% högre än jag väntat mig så blev jag lite förvånad och ganska glad. Även om jag inte rider för poängens skull är det ju alltid ett plus om man får mer än man tänkt sig. Fick 50.69% och kommentaren: "En häst som ger ett positivt intryck men som idag blev lite spänd i galopprogrammet och rinner i väg därav lite svårt att rida ut i hörnen. Du rider dock lungt och behärskat trots detta. Lycka till! =)"

Godmorgon!

Goooodmorgon! Hoppas ni sovit gott. ;) Det har jag, hyffsat iaf. Vaknat ett par ggr, antar att jag är lite spänd. Kände inte av ngn magvärk när jag vaknade men strax efter för då hade jag börjat stressa och blivit mer spänd. Så har en liten värk i magen nu som jag hoppas jag får över. Klev trots allt upp en timme innan jag ställt larmet på så det finns ingen anledning att stressa.

Gjorde klart de mesta
igår, ska bara fixa hö & vatten samt packa med kamerorna. Fixa hela hästen och till sist byta om och fara. :-) Äta får jag göra i bilen för det mår jag alldeles för illa för nu. :p

Schizofren häst?

Haha ja ibland undrar man ju. Förövrigt är nog de enda ord jag inte kan stava schizofreni, de är så jävla svårt. :o Annars är jag kung på sånt! ;)

Red ut på Bella idag
när magen mådde bättre. Jag hade inställningen att vara lugn, andas och ta henne för vad hon var. Men jag kände verkligen hur hon var hemsk med mig, vanligtvis brukar jag inte skylla på hästen men idag gör jag banne mig det. ;) Hon verkligen tokhängde i min hand, samtidigt som hon tuggar frenetiskt, hur mjuk jag än blir. Hon liksom tar hela min hand och bara tynger ner sin mun på den. Så tillslut, på hemvägen så gjorde jag miljoner halter tills hon var lugn. För det tog tid. Gjorde jag en halt och pratade/smekte lugnande så trippa hon ju runt och ner i diken och grejja, så när hon stod stilla i mer än 5 sek fick hon gå igen.

Tillslut kunde jag lägga
in lite trav, men ne då blev hon lika jävlig som förut. Men VIPS så bara släppte allt! Helt plötsligt blir hon mjuk, fin och lugn i munnen och travar på reglerbart och lydigt. I don't get it? Or do I? Jag har ett sto. Ett tjurigt, envist och alldeles underbart sto.

Valde att enligt planerna
avsluta med v.galopp i paddocken. Men inte hur som helst, jag travade först henne några minuter tills jag kände att hon slutade tänka galopp. Jag börjar rida igenom LB:1an och hästen känns kalasfin, kommer till hörnet där man fattar trav och slutligen v.galopp och HON TAR DEN! utan stress, utan spändhet, ingenting. Hon tog den så lungt och fint, som att hon aldrig gjort annat. Vi fortsatte programmet utan större problem.

Hon kan ju verkligen om hon vill
om man säger så. Blir spännande att se imorgon vilket humör hon bjuppar på då! ;)

Magkatarr/magsår

Igår låg jag hela dagen i sängen. Mådde så otroligt dåligt, tänk er magsjuka fast ni spyr inte. Så mådde jag hela dagen. Var alldeles skakis, tung i huvudet, konstant värk i magen och starkt illamående. Hade ingen aptit heller. Åt inte så värst mycket, förutom på kvällen då jag fick i mig mat.

Idag mår jag bättre, men jag har kvar magvärken, är lite skakis fortf. och är tung i huvudet.

Tror jag har magkatarr
eller magsår faktist. Har en tid nu fått denhär typen av magsmärta när jag blir väldigt stressad/orolig, främst på kvällarna när det gått en hel dag. Och har tänkt att det ev. kan vara någon typ av magsår. Och nu har det hållit i sig ett helt dygn, och det jag hittar om katarr stämmer väldigt bra in på mig.

Varje gång jag sov igår, så när jag vaknade upp hade jag inte magont. Men efter någon minut kom det, så jag tror att eftersom jag slappnar av när jag sover så försvinner värken.

Tror jag ska uppsöka läkare till veckan iaf. Men känns skönt att det inte är magsjuka iaf. Men har avbokat jobb ikväll, för jag orkar verkligen inte sköta om andra när jag inte alls mår bra. :-/ Känns drygt då jag längtat till jobb eftersom jag knappt jobbat något denna månad. Men men, sånt man inte kan rå för.

Godmorgon

:) Idag är jag hemma igen. Ovanligt, elr inte. Är trött, less och ja.. vill hänga mig helt enkelt. Efter gårdagens dressyrpass känns det inte alls roligt, har en klump i magen. Får för mig att hon har ont, ännu en gång. Som alla andra ggr, när det inte varit något. Är väl bara en av hennes tusen ideér som hon har.. och får för sig.

Vet liksom inte vad jag ska göra?
Det mesta blir bättre när jag slappnar av i kroppen/armarna och ANDAS. Men det är sjukt svårt. Hon har ju börjat gå i någon egen gångart nu när hon vill galoppera, och jag vill trava. Hon liksom travar inte, utan hon typ pass/töltar eller något? Känns askonstigt iallafall. Och skulle jag råka driva på den situationen tar hon galopp DIREKT. Så de finns inte mycket jag kan göra :S Hon springer runt i nån blandningsgångart, är sur och tänker inte framåt för fem öre. Och jag kan inte göra nånting..

Roligt om hon är så inne
på banan på söndag. Jippi. En häst som inte ens kan trava rent, kanon att ha med den på dressyrtävling. Verkligen awesome. Och hennes förbannade studsande/tvärnitande när man vill sakta av galoppen.. man flyger ju som en idiot :S

LESS

BILDBOMB (dressyr)

Ja, vad säger man.. se för er själva liksom. :-)

Dressyr

Idag stod som sagt dressyr på schemat. Jag är varken nöjd eller missnöjd. Elr jag är faktist mer mot det nöjdare hållet iallafall. Det gick inte så värst bra idag. Visst, delvis flöt det på bra men mestadels gick det inte alls bra faktist. Men efter sånahär pass kan jag ändå vara "nöjd", när jag inte fått frispel. Får jag frispel så har jag sån ångest att allt känns skit. Men nu så känns det ganska bra ändå för jag löste det på ett hyffsat sätt. Hade såklart Emma till hjälp som gav tips och råd och det gjorde faktist jättemycket.

Det som jag är mest nöjd med för dagen är framskrittning och i början av framtravningen, och även mellantraven som kändes fin när vi övade på den. Efter att vi travat fram en stund så slog det slint i Bellas huvud och hon tänkte ENDAST galopp. Hon blir så himla svår då. Och det är ganska frustrerande. Hon trippar på i en jättekort trav och kliver inte alls på, och skulle jag försökte driva framåt i den situationen så tar hon galopp och studsar omkring i den istället. Så det är så sjukt svårt för mig att få ordning på henne när hon väl börjat tänka bakåt/tänka galopp.

Men tillslut slappnade hon av i både skritt och trav. Efter det så körde vi lite galopp och det gick åt skogen, hon var så otroligt spänd. Och jag är superspänd, så det blir liksom en enorm dragkamp av de hela. Hon springer runt som ett ånglok, jag drar, hon slirar, och när jag får henne att korta in sig lite blir hon snortokig och slänger huvve rakt upp samtidigt som hon hoppar/tvärnitar/studsar med framdelen så jag bara studsar och skulle kunna åka av när som helst. Så hon känns inte lätt för mig alla ggr.

Tillslut fick vi hyffsade fattningar, och faktist även avslappnade. Gick bara på böjt spår dock. Så fort jag andades och slappnade av i armarna kom vi till betydligt bättre arbete, så jag är glad att jag hade Emma där.

Så de känns helt ok faktist. :-)

Ny header

Har en ny header som ni kanske ser. IGEN! :P Haha. Men gjorde bara en snabb och småful för jag gillade verkligen inte den jag hade innan, så grå och tråkig. Så denna får vara här tills jag gör en ny (så fort jag fått fina hoppbilder) :D

Nu ska jag snart åka
och handla mat åt lilla B. Hon får ju inte bli utan ;) Och hennes är snart slut. Går åt fort som attan, hennes 3kg om dagen. Men så äre!

STJÄRTSKAV

Sitter här hemma och är ashungrig. Ska nog ner och ta mig lite frukost snart, är trött och har huvudvärk idag. Ända sen den nedrans bion, haha jag lovar att det är det som stört mina rutiner nu.. bara för att jag var uppe till 3 den natten :( Menmen :D Sitter även och lider av mina nedrans stjärtskav, elr ja, inte SKAV. Men vattenblåsor. Så härligt. Ne men seri, finns de nå värre? Har sån bullig rumpa så ibland när jag rider får jag vattenblåsor mellan skinkorna, som självklart spricker. Och det är INTE skönt vill jag lova. Svider som fan när man duschar :o Och när underkläderna fastnar i "såren". Så får man dra bort dom.. YUUUM. Tänkte om ni ville anteckna.

Idag ska jag rida :D :D :D Hihi ovanligt. Det blir dressyyyyyyr idag! Ska bli superroligt. Dock funderar jag på om jag inte ska ta en lektion ändå, om Emma orkar. För jag känner mig något fantasilös och då kan det gå åt helvete. Men jag ska nog känna mig för först, om B är helt underbar då äre ju bara att köra på. Men är hon lite stretig och sådär så kanske jag tar hjälp! ;) Känner ju mig själv rätt bra, och just nu är jag ganska så spänd inför tävlingen och då kan det bli att jag sätter höga krav och typ om jag inte lyckas sitta ner på hästen i trav så kanske jag får hets och panik och tror att jag aldrig nånsin kmr kunna sitta ner igen. Eller om jag inte lyckas få en lika fin v.fattning idag som igår och förrgår, då kanske jag får hets och ba "ååååh hon kmr inte ta den alls på tävlingenn blablablabla" :) Men de blir nog super dehär :D hihi

Bestämd tjej? Ja!

Gud vilken jädra humörstjej till häst jag äger. Jag har aldrig träffat på en häst med mer åsikter än denna rödhåriga dam. Ena dagen går hon som en dröm och gör mer än jag ber om, andra dagen går hon som ett ånglok med noll samarbetsvilja ALLS! :p Galning.

Idag var en sån dag, haha. Hon gick som en jäkla struts och spänd som ett as första delen av ridturen. Sedan började vi trava lite över stock och sten i skogen och då började hon komma till lite arbete, men ändå inte sådär optimalt. Vi red över kalhygget och kom ut på travbanan tillslut, där vi fortsatte med lite skritt- och travövergångar. Men inte blev hon nå bättre, snarare sämre. Spänd, trippig och tänkte bara galopp. Ökade jag så sprang hon på som ett ånglok och när hon kände för det tog hon galopp. Kortade jag in henne blev det trippigt och spänt och hon bjöd inte riktigt framåt.

Påväg hem ser hon två hästar på travbanan längre fram som får galoppera. GREAT liksom! Då blev hon snorförbannad på mig, som inte lät henne. Så hon försökte stegra men jag höll tygeln åt sidan så upp kom hon inte iallafall. Sedan skulle hon försöka takta hela vägen hem, och jag kunde faktist inte göra annat än att bara hålla i tyglarna. Och jag hade verkligen 500kg häst i handen, men inget annat fungerade så. Hon blev iaf superarg på mig för att jag inte lät henne takta utan skulle ha henne att skritta. Haha söt hon är, kan verkligen bara skratta när hon piper till och ska 'slå sig fri' från denna hemska samling som jag utsätter henne för (tycker hon).

MEN- eftersom det gått
så kasst hela ridturen så bestämde jag mig för att avsluta bra i paddocken. Blev dock lite osäker på om det var en sån smart idé med tanke på hur det gått senaste ggna där + hennes humör för dagen. Men jag red någon minut i trav, Bellan bjöd fint, inte en bakåttanke! Som annars kommer fram direkt i paddocken. Så jag rider kortsidan, kommer ut i hörnet och ut på raka spåret och lägger en v.fattning och HÄSTEN TAR DEN!! Från nedsittning!! Inget bakåttänkande, inge surerier, ingen spänd häst. Hon galopperade på kalasfin med avslappnad överlinje!! GILLAS :D:D:D:D:D Så massor av beröm fick hon innan jag hoppade av och vandrade hemåt.

Kan säga att dom 2 minutrarna
jag var i paddan räddade hela vår tur på 1tim och 20min som gick förjävligt. Det är liksom glömt nu! ;)

BILDBOMB

Bildbomb från igår. Haha roligt att min häst oxå kan se glad ut!


SÖT TJEJ HOPPAR BANK!

Haha jag dör. Hugaliten vad söt hon är!


Tävla dressyr online?

Haha läste just på denna hemsida att man kan tävla dressyr online. Man skickar in en film, blir bedömd av domare och tävlar om olika priser. Haha! :P Spännande.

Skulle ni kunna tänka er att tävla på det sättet? Jag tror inte jag skulle vilja det iaf. :p

DISSAR

Jag blir så less! Jag dissar ännu en gång klubbar som inte håller vad dom lovar.. På hemsidorna alltså. Man tror ju på vad som utlovas?????????? Och sen blire inget?

Satt hela dagen igår som en dåre o väntade på startlistorna till tävlingen skulle dom skrev skulle SENAST komma ut igår. Trodde det var liiite seriösare när det gällde riktig tävling än träningstävling. Dom har inte kommit ut ÄN. jidhusgygY#8G%)(%G%JFB

Bio + hoppträning

Var iväg på hoppträning förut ikväll. Var markarbete på schemat, JIPPI! Säger jag som blivit lite trött på själva hoppningen för tillfället och saknar älskade DRESSYREN! Så de var superkul. Tränade på slutor och framdelsvändningar. Haha och jag tror Bella är lite överambitiös, för så fort vi gjorde halt efter att vi tränat framdelsvändningarna så tyckte hon vi skulle träna lite till på sånt.

Hoppade lite studs och såna grejer, galoppbommar. Men hoppade inte så mkt, var i min egna lilla värld! Haha. Ne men Bella blev så himla crazy emellanåt så fick ta henne till sidan och få henne lugn. Hon liksom stegrar/hoppar fram samtidigt, och i galoppen så kan hon bli upprörd och studsa så jag bara FLYGER som en vante känns det som.

Fick till riktigt fina och trevliga v.fattningar, till och med från nedsittning! Hon tänkte inte bakåt och blev inte upprörd eller spänd. Sökte sig faktist neråt och slappnade av bra.

Jag är supernöjd!

Ja sedan bar det av
till bion som började kl 00.00 typ. Den var bra! lyckades hålla mig vaken första timmen men sen vare kämpigt :P Sen fick jag ett ryck på slutet och blev piggare.

Tyglar säljes

Säljer dessa tyglar från Hubertus som jag fick hem idag men som tyvärr är för mörk i brunfärgen för mina träns som är väldigt röda. :-/ Prislappen kvar! (475:- ) Strl Full. 200:- vill jag ha för dom.


Tips?

Någon som har tips på ett passande  täcke till dom nya transportskydden? Det ska vara fleece, transport- eller svettäcke. Nåt liknande liksom. :-) Tyvärr får man ju inte tag på Bucas klassiska färger marinblått/grönt nu, utan det är ju beg.marknaden som gäller. Och där hittar jag inget som passar.

Det måste inte nödvändigtvis vara Bucas, men de ska vara rätt färger.


Nice day

Idag blir en bra dag. Är hemma från skolan på f.m, hälsoveckan ni vet. Ska dit efter lunch, har svenska och redovisning. Jippi. Sedan blir det stallet och hoppträning ikväll, ska bli KUL! Sedan skulle Carro och Donna hoppa oxå, efter. Så det blir en sen kväll. Men vet ni vad? Det blir ännu senare än så, haha. Jag och E ska nämligen på NATTBIO! Vi ska på smygpremiären av Pirates of the Carebbean. Den börjar vid midnatt. Dåligt kul! ;)

My favourite


Fick detta underbara halsband av Emma i en försenad födelsedagspresent. Kunde inte ha gått något bättre! Det är alltså Bellas frysmärkningsnr. Tidigare hade jag planer på att tatuera in det, men detta var så mkt bättre.

Transportskydd

Har äntligen äntligen äntligen fått tag på ett par sånahär skydd! Har lånat Emmas Bucasskydd i ett helt år nu, och ÄNTLIGEN har jag hittat ett par egna. Haha. Alltid när jag hittat såna har dom varit såld eller varit i fel strl.. Jaja, vi får väl se om dom passar. Hämtade ut dom idag. SJUKT FINA i kvalitén, och storleken ser ut att vara perfa!

Fyndade iaf dom på tradera
. För en myyycket liten summa! ;)


Annonsbild

Home

Har varit hemma hela dagen. Vi har en hälsovecka på skolan så, haha. Ja, man riskerar ju faktist att bli smal om man går dit då.

Har hunnit med en hel del idag faktist. Städat rummet, så nu äre fan i mig KLINISKT rent! Brukar annars bara slaffsa ihop allt och slänga in de nånstans, just när E kommer. Men sen blire en stor röra igen, och nu hade de gått så långt att de blivit äckligt överallt, alltså riktigt äckligt. Typ damm fulla hyllorna/lådorna/skrivbordet m.m så kände att jag bara måste göra nåt :P haha. och saker ÖVERALLT. Men nu äre så rent att det EKAR i mitt rum. Känns förjävligt om jag ska vara ärlig. Jag gillar röra. Det gör inte E. Allt för min älskling, hihi.

Sen nyss så har jag bakat chokladbollar, dom blev GODA. :-)

Emma har hand
om Bellabus idag, så jag fick lite grejer gjorda hemma. Jo just det, har gjort "läxan" tills imorn oxå. Ska ha redovisning (efter hälsogrejen). Duktig jag e.

Imorgon äre hoppning. Känns som jag hoppat varje dag senaste veckan, usch. Gillar det inte alls. Att hoppa så mycket alltså. Jag älskar hoppning men nja.. inte mer än en gång i veckan.

Bloppis


Märkeslöst Full 80:- -


Hööks Full 100:-


Global Full 150:- - Hööks Full 80:-


Pessoa Full 150:- - Hööks Full 120:-


Exklusiv Horsewear Full 200:-

Alla schabrak är i strl Full, fint skick och tvättas INNAN leverans. Frakt tillkommer med ca 50:-


Benskydd GRÅA storlek Cob fram, Full bak. 150:- för båda paren.
Har egenfotade bilder. OBS gel istället för det som syns på bilden


Grönt Ulltäcke strl 135, dock litet i strl så jag säger 125-130cm. 80:- (Lagat, jämnt och fint)


Svarta benskydd strl Cob, 80:- - Bruna läderskydd Hööks strl Cob 150:-


HMC pullarträns, strl Full. Använt 2-3 ggr. 120:- utan tyglar. Kan även skicka med tyglarna om så önskas, men dom är använda.

Frakt tillkommer på allt, mer exakt summa på det fås vid intresse.

CHECK

Anmäld till lokal hopptävling [x] :D Första någonsin! ;)

Skrittur

Idag har Bellabus och jag varit ute på en skrittur i regnet. Hon var hyffsat spänd idag, men släppte ändå till ganska så lätt. :-) Så överlag var hon helt ok. Var ute ca 2 timmar idag.


:))))))))))))

Nyss sett på en kaaaaaass film med älskade E. Han ligger och rycker bredvid mig nu, påväg in i drömmarnas land. ;)

Imorgon blir det en sväng till stallet, en uteritt av nå slag. Ska fundilera lite. :-) OCH jag blir så less på mig själv när jag låter gamla översittarkärringar styra mig.. det är inte värt det. Men så äre att ha blogg, tyvärr kan man inte bestämma vilka som får läsa och inte. Ibland undrar jag om jag ens pallar att ha en blogg? Varför kunde jag inte ha nöjt mig med mina 100 besökare förut..? Visserligen är 97% av mina läsare fina och goa läsare, men domdär 3% är dom som tar mest på en likt förbannat. Men antar att det är något jag måste ta itu med med mig själv. Önskar bara att man kunde deleta dom man inte ville ha på sin blogg.. det är fan läskigt att vem som helst kan läsa.

Blir så less på folk
som bara tror att det finns en väg att gå, deras väg. Det finns liksom inte andra lösningar som funkar för andra, utan man ska gå efter det som funkar för dom och deras häst. Varför inte bara vara glad för någon ifall något funkar för just dom? Jag kämpar så gott jag kan och varför duger inte det? Jag jobbar med det jag och min häst behöver jobbar med, och mina tränare anpassar all träning till varje ekipage. Och alla ekipage är olika.. Därför kan man inte prioritera det man hade velat först och främst alla ggr, utan måste ta itu med andra delar först. Och min häst lider inte utav min ridning, och så länge hon inte gör det så är onödiga kommentarer just det - ONÖDIGA.

Ni ska ha tack för era fina kommentarer om pay and jump-filmen iallafall, ni är så fina så!

FILM från Pay and Jump

Här kommer filmen! Enjoy! ;)


Pay and Jump

Idag har vi varit iväg på en Pay and Jump. Morgonen började pissigt med spöregn, som varat ända från igår. Så när vi väl kom fram så var banan rejält hal och slirig, och av någon anledning vägrade dom flytta in till ridhuset (som var ledigt). Så jag var väldigt nära på att avanmäla mig där faktist, eller travhoppa typ 50/60cm.

Men det såg ut att gå fint ändå för alla andra så jag hoppade 70/80 cm som tänkt. Hann knappt skritta lite innan jag behövde börja trava, och hann hoppa 2-3 hinder innan det blev min tur, så de blev lite stressigt. Men B skötte sig så jävla fint! Allt gick verkligen super i 70cm. Jag är så stolt!

Efter 70 skrittade jag och hoppa av en stund, innan jag började hoppa fram. Hoppade 3 hinder och sedan blev det min tur i 80 oxå. Även den rundan gick galant! Men jag kände ju att jag blev mer kontrollerande, inte för att jag bromsade eller så, men jag la mig i vart vi skulle hoppa av och sådär. Så vissa ggr blev det lite för nära, ett halvt galoppsprång osv. Men de gick ju de med!

Två felfria fina rundor med världens finaste lilla tjej. <3

Pyssel och massage

Det blev en vilodag för fröken Bus istället. Jag har precis kommit in från stallet. :-) Har myst med Bellan, borstat igenom henne och även masserat igenom. Gosh så fin hon är i sina muskler! Så mjuk och fyllig.

Men när jag var ungefär
vid halva mankammen och ner mot manken och masserade, på samma sätt som alltid, så gjorde hon nå knepigt.. hon liksom åkte fram och tbx med hela kroppen och tröck sig mot mig, så jag tänkte att antingen tycker hon det är skönt eller så härdar hon för att det gör ont. Men läppen blev sådär sött spänd och spetsig på henne som hon gör när det är skönt, haha. Men jag har ingen aning om det var skönt för att de kliades eller skönt i musklerna? För hon gjorde de på båda sidorna. Grejen är bara att mitt i allt får jag mig en mördarblick och ett snabbt hugg i luften, haha. Min lilla drake. Men jag vet inte om hon gjorde så för att det gjorde ont eller för att det helt enkelt inte passade längre? Hon är klurig lilla fisen.

Efter det tänkte jag testa en grej som Emma gör på Kickan av ETs order. Det är att man stretchar ryggen med hjälp av två punkter på rumpan som man gnuggar på försiktigt så att ryggen reser sig fram till manken. Hahahaha trodde jag själv att min lilla surpuppstjej skulle gå med på något liknande? Fan eller tyckte B och bad mig fara och flyga.. Provade 3 ggr sen fick jag ge upp, haha.

Provade även att göra lite grejer som ET-lisa gjorde på B när hon var här, som Bellan visade ENORMA uttryck för. Hon rörde inte en min idag! :P Hon ska alltid ta ut saker i förskott och vara för listig för hennes eget bästa. Så fort hon ser ET eller massören så sätter hon igång och blir snorförbannad bara dom ens petar på henne. Det gör ju att det blir svårt för dom att veta om hon fjantar eller om det är något. Fast iofs så har båda lärt känna denna dam efter 2,5 år hos henne. :p

Jo just det!
Hihi flätade även hennes man. Den såg helt förskräcklig ut då den står upp halva, och halva ligger. Så flätade ner den nu så kanske att den hänger lite mer tills imorgon. :-) Fick tipset av Melinda ;)

Sen var vi ute och betade en sväng, MUMS sa Bellan. Mitt i spöregnet, fyfan.. Jaja, efter ett tag så tvärvände Bellan och var absolut klar för att gå ut i hagen istället. Söt tjej.

1 år sen


1 år sedan. Detta är 13 maj 2010. Huvvvaaaaa! :o Minns hur läskig hon var att hoppa här. Haha jag var så rädd.. Det gick i 110 i trav, och ingen broms existerade! :o

Tävling

Hehe ja, igår anmälde jag mig till dendär lokala dressyren ändå. Mina "mål" är som alltid desamma, dvs att få erfarenhet, rutin och bara ta oss runt. Jag har aldrig krav på något annat, jag vill bara utvecklas personligt och tillsammans med min häst. :-) + Att det är en kul grej!



Har precis fikat frukost :-)
Ska väl ta och borsta gaddarna och håret snart oxå. :> Bussen går om drygt en timme.. JA, jag ska gå till skolan idag oxå. 5 dgr i sträck, en hel skolvecka. Fantastiskt! Kan verkligen inte minnas senast jag gick en hel vecka :P Tror jag haft åtminstone 2-3 dagars frånvaro senaste 2 månaderna. :> Hihi. Efter skolan ska jag hem och packa lite grejjer, ska nämligen sova hos Emma ikväll då det är tävling imorgon så vi ska upp med tuppen. Ska prova flugtäcket i en större strl ikväll oxå, då de andra var för litet. :-)

School

Skola idag med. Hurra! Hihi. Har läst om sjuuuukt intressanta saker och gjort ett powerpoint-arbete om det oxå. Superkul! Det handlade om människosyn ur 5 olika sätt. Jag jobbade med 3 av dom, och det var såååå intressant. Kände mig rätt träffad där några ggr. ;)

Nu ska jag snart åka och handla present åt K, sedan så blire tårta. Tror ekko skulle titta förbi på lite tårta oxå, han fyller ju faktist oxå år. Sen tror jag vi blir här ikväll igen, love it! Ska försöka åka och lämna tbx flugtäcket oxå, elr ja, byta strl. För 135 var alldeles för litet :S Måste prova 145.. Och luvan var  PÅ TOK för liten,så den blire att lämna tbx helt.

TOOOODELS

Godmorgon!!! Är så jävla trött varje morgon nu, fattar INTE varför. Jag brukar vara världens mest morgonpigga människa, men näe nu :o ... kommer knappt upp.

Jaja, ska typ skynda mig till bussen nu ja. Så .. :-) See ya later! Ingen ridning idag, Emma tar Bellabus. Min låtsaspappa och min pojkvän fyller nämligen år idag så de är fullt upp! Som vanligt är jag ute i sista sekund och ska handla present efter skolan. Hehe..... Så ja. :-)

Bestämd liten brud

Det hade jag idag. Jisses vad tjejen kan bli tjurig.. :o Helt galet. Men jag höll mig lugn och sansad och försökte reda ut situationerna som uppstod. :-) Var ju tänkt att vi skulle ta en joggingrunda, men jag blev sugen på att rida lite "delar" av dressyrprogram. Typ halt från trav, lite övergångar och sådär. Och hon var ju bara KLOCKREN! Hon saktade av i princip direkt från trav till halt, och de brukar hon inte göra. Blir oftast en segdragen avsaktning, men inte nu. Så vi körde trav, halt, trav, halt. Sen red jag lite sidvärtes och sådär, vilket gick bra. Hon var verkligen mjuk och fin.

Övade även tempoväxlingar, jo jag satt ner nästan hela tiden idag oxå, och jag tror faktist mellantraven blev bättre när jag satt ner. Brukar alltid rida lätt i programmen, men ska nog testa sitta ner. Kändes som jag fick med henne bättre. Och jävlar vad känslig hon var, hon lyssnade sjukt bra på både öka och samla i traven. Och sitta ner kunde jag! Hihi. Happy girl.

Jo sen kom vi till det
att jag skulle fatta vänster galopp, i en vänster kurva. Icke sa B och tog höger, jag saktar av hyffsat lungt, gör ingen grej av det. Men det gör minsann Bellan, här försvann all ro hon hade haha. Vi vände hemåt och jag fick bara jobba med att hon skulle bli lugn, för jag hade 100kg häst i handen och hon tog inte en halvhalt med sätet. Men tillslut blev hon hyffsad i traven tack o lov. Fattade några högergalopper och red avsaktningar vilka faktist var helt ok!

Avslutade med lite vänstergalopp i paddocken, vilket gick bra. Hon tog den exakt när jag bad, men jag fick typ lägga fram innertygeln mot halsen på henne i fattningen. Sen tog hon höger några ggr för hon blev ju självklart upprörd, och hon blir så svår då. Hon går i jättekort trav, och så får man slingra, svänga, flytta osv. för driver man fram då så tar hon galopp, i bakåttänk. Så de gäller att klura ut hur man får fram henne. Vill inte fatta galopp innan hon är framme för hjälperna i traven liksom.

Avslutade med en v.fattning
och red en snett igenom och det gick SUPER! Hon klarade de utan problem.

Så... jag e riktigt sugen på att starta dendär lokala dressyren ändå. ;) Vi får se!

Jag är med och tävlar...


Bilden är klickbar

Tjena mittbena

Idag har jag varit på skolan. Tredje dagen i rad, tjoho kors i taket! Hihi. Jag har lyssnat på lite om typ hjärtsvikt och såna grejer, sen så har jag och Mallan idag tagit våra först venprover. HIhi, först i en låtsasarm, vilket var ASKUL! sedan tjatade jag till mig att få ta på Malin, vilket gick sådär. Jag fick ju in nålen men tror den kom för långt ut ändå, så de kom inge blod. Och jag fick PANIK när jag hade nålen i henne, hahaha. Så läraren fick göra (A)

Ska åka till stallet om någon timme. Ska bli MYS! Jag har en sån bra känsla från sist jag red i dressyrsadeln, vilket jag ska göra idag, det kommer nog gå super. Bara hon kan ha den med tanke på hennes lilla sår, men de tror jag nog. Ska antingen ta en joggingrunda längs vägarna med henne, med tempoväxlingar och sidvärtes, eller så kör jag en vända i skogen och längs travbanan, lite övergångar och mycket skritt.

5 år och 6 månader


Världens bästa pojkvän! I LOVE YOU

Lokal dressyr?

Hur duktig måste man egentligen vara för att starta en LB:1 lokal? Blir starkt sugen på att prova på. Men hon är ju inte sådär supervälriden än liksom, så det lär ju bli en hel del studs och surerier och kanske fel galopp och fläng innan det blir rätt, iaf vänstern alltså. Högern är ju alltid klockren.. Och övergångarna är ju inte så vackra ibland.. Så.. hur bra måste man vara? :o

Help!

FILM (hoppning)

HAHHAHAHAHHAHA kvällens asgarv åt rösten på slutet i slowmotion


Bilder från hoppningen




Hoppträning

Var iväg på hoppträning ikväll som sagt. Jag hade tyvärr byggt upp en dålig känsla och blivit rädd/nervös redan innan lektionen, så min känsla var inge bra. Jag var egentligen inte pepp på själva hoppningen alls. Men B var ganska fin på framridningen, förutom när hon blev för taggad. Haha. Men hon tog vänsterfattningar, fina, utan spö eller någonting. Bara en lite överdriven fattning. KUL!

Hon stannade ju inte nån gång eller något idag, så det var inte det. Men jag hade bara en dålig, jobbig känsla i kroppen som gjorde att jag inte kunde prestera. Dock skötte B allt superfint idag då vi tog oss över 85 och 95cm! Det är inte illa för att vara oss, på en dålig dag. Min älskade fis!

:)

Varit på skolan idag, det har varit en bra dag. Varit på sjukhuset på sår-avdelningen och fått se på riktigt fruktansvärda sår.. omg säger jag bara! En och annan salig var-lukt oxå. Mumma. Jag tror aldrig jag skulle kunna jobba med endast sår.. Hua.. Man måste ju gå och må illa hela dagarna. :o Det är inga småsår om man säger så! :o

Jaja.. Nu ska vi strax åka iväg, de bär av till hoppträning. Hoppar ju inte förrän 19 men man måste ju vara ute i tid när man bor låååångt från stallet som jag. ;) Ottan följer med, och förhoppningsvis Emma. Hihi blir trevlans de!

Och igår tömkördes
B av Emma, skrev inget om de, men nu vet ni.. Förstår att ni inte gjort nåt annat än att undra vad bellan gjorde  igår :-)

Flugtäcke inhandlat

Har köpt ännu ett flugtäcke som jag tänkte prova passformen på innan jag vet hur jag gör. Blev en chansning, ett Hansbo. Så får se hur det sitter på B. :-) Köpte även en luva, som dock verkar lite liten för att vara Full. Hoppas de blir bra! Någon som har ett sånt?




Mina schabrak


Brunt med ljusrosa och vitt kantband, Glen Gordon - Grått Lamicell Collage Collection


Grönt Jacson - Blått m. gröna kanter, Horze


Illgrönt med ljusrosa/marinblå/grön kant, Eskadron - Vitt Pessoa


Lila/grått HV Polo - Blått Pessoa


Blått med ljusblå/vit kant, Hööks - Svart m. grå/röd kant, Exklusiv Horsewear


Äppelgrönt med brun passpoal, Hööks - Marinblått John Whitaker


Svart med vit/grå kant, Hööks - Ljusblått med rosa kant, Hööks


Marinblått med cremefärgad kant, BR - Vitt med guldpasspaol, Capriati


Beige med brun kant, Hööks - Beige med brun kant, Hööks


Svart med brun kant, Global - Blått, Jacson


Pärlemorrosa m. brun kant, Horze - Grönbrunaktigt, Equitheme


Plommonlila m. beige kant, Hööks - Knallrött, Hööks


Grått Glen Gordon - Grön Catago


Brunt, Hööks - Vitt Lamicell Collage Collection


Beige, märkeslöst

Vissa är till salu, andra kan bli. Hojta till om det är något ni är intresserad av!

Var med och tävla hos mig!!



Nu är det dags för en tävling igen. Hoppas att så många som möjligt deltar! :-)

Det ni behöver göra är följande:

1. Gå in på www.cshast-fritid.se och sök svaret på frågan: Vad heter den unika krok som Hitch hänger i?
2. Gilla CS Häst & Fritid på Facebook HÄR
3. Lägg ut bilden ovan + länk till tävlingen på din blogg, bdb elr fb
4. Kommentera detta inlägg med namn och mailadress (gärna bloggadress också), svaret på frågan på punkt 1, samt vilken färg du vill ha på sadelbagen om du vinner

Tävlingen avslutas den 31 maj och vinnaren presenteras på bloggen och via mailen. Lycka till!

30 schabrak

Fotade alla mina schabrak idag i stallet. Och 3 hemma. Hade 30 st.. Är det normalt? Hur många har ni? Visserligen är 3 st till salu men 27 är en del.. :o Jag använder ju inte ens en tredjedel.

Happ.... jag som tänkte ladda upp bilder på alla. Funkar ju varken att kommentera elr ladda upp bilder. MORRRRR vad arg jag blir... KUKBLOGG.SE

Uteritt på spänd häst

Guuuud vilken spänd häst jag hade idag. Både på backen och när jag red, hon blev rädd för allt och ingenting så hjärtat slog så jag trodde det skulle ploppa ur henne, samtidigt som hon visar ögonvitorna. Haha riktigt löjlig tös! 

Hade iaf inga större krav idag. Jag menar det gick ju inte BRA, om man säger så. Men vi blev aldrig ovänner och det är ju huvudsaken. Hon måste få vara som hon är när hon är såhär. Hon spände av och började söka sig till arbete några få ggr vilket jag fick vara nöjd med. Annars gick hon som en spänd struts och tittade på ALLT.

Hoppa mer än 1 gång/vecka?

Hur ser ni på det? Jag är så himla fjollig och nojig när det gäller sånt. Men inser att jag kanske kommer "behöva" lägga in en extra hoppdag i månaden eller så, om det är nån tävling jag ska på. Behöver hoppträningarna väldigt mycket, men vill samtidigt ut och tävla lite.

Det skulle bli MAX
en gång i månaden isf, att jag hoppar 2dgr istför 1.

Anledningen till att jag
är nojig är att hon ska bli halt, alltså att det ska bli för mycket påfrestning att hoppa mer än 1 gång i veckan.

Hjälp mig ni människor
som hoppar mer än 1 gång, inför tävling och liknande. Håller hästarna? Det beror säkert på hur man rider i övrigt, och jag rider ju väldigt varierat både underlagsmässigt och träningsmässigt. Och är väldigt noga med att hon ska gå i balans och bära sig.

Pay and jump

Har anmält mig till en Pay and jump nu. Äntligen! Alla klubbar har varit sjukt sega med det, har hållit stenkoll.. men nu så blir det av nästa lördag. :-) 70/70 eller 70/80, time will tell you know! ;)

Tömkörning

Har tömkört idag. Haha JAG har tömkört.. ni hörde rätt. Har bara tömkört B när hon nyss kom till mig, typ 1-2 pass i skogen och ett i paddocken. Hon var ju inte ett dugg utbildad varken ridmässigt eller tömkörsmässigt så vi kunde ju ingenting alls.

Idag var det bara jag som inte kunde något. För B var jätteduktig! De märktes att hon är välutbildad i tömkörningen, för till och med jag som är noob kunde klara av henne. Hihi. Hon var väldigt lyhörd tycker jag, det är bara jag som måste lära mig nu. Skulle vara superkul! Jag fattade till och med några galopper på henne! ;) Vänstern var enklast, men det blev ju inga klockrena fattningar precis. Hon gick obalanserat in i fattningen. Men det är ju sånt som jag måste lära mig att fixa. :-)

Tömkörde för att hon
fått ett sår där sadeln skulle legat.

Goodmorning!

Klev upp för en halvtimme sedan. Ska nämligen iväg och jobba idag, bussen går om en halvtimme. :-) Brukar ju vakna varje natt 3 eller 4, så inatt när jag skulle ställa klockan på 4.30, så tänkte jag att då kanske jag slapp vakna innan det. Men neeej nej, självklart får man inte sova FAST man ska upp den tiden. Så prick 3.00 vaknade jag.. Jippi. Jag HATAR att vakna mitt i natten. Har börjat göra de senaste veckan/veckorna (?)..

Blir lite smått avis
på alla på FB som skriver "Godnatt", "Sovtime" nu.... Jag vill oxå sova nu. :o

Efter jobbet blir det en tur
till stallet. Blir ev. ett pass i paddan, vi får se. Time will tell. ;)

KÖPES!

Har ni en MATTES-padd till salu så hojta till fort som attan! :-)

Gnekande/gnisslande sadlar m.m

Fyfasen vad det gnekar och har sig när jag rider dressyr. Boven är till störst del mina tretorn-stövlar.. Speciellt mkt gnekar det när mina stigläder är nysmörjda.. Hua, går inte ett steg utan gnek och gnissel.

Någon som har tips
mot sånthär? Går det ens att göra något? Eller äre bara för mig att köpa nya stövlar till dressyren? (BUHU :'/)

Dagens outfit

Idag kör B en dagens outfit. Jävligt fult men vafan, vi skulle ut i skogen! ;) Haha.



Sadel: Tekna
Träns: Herve Godignon Horse in
Benskydd: Haglunds (megafula)
Schabrak: Horze

Today

Is a good day. Not. Är hemma och är hängig som fan, förkylningssymtom och huvudvärk. Menmen, överlever nog denna dag med. Ska nämligen jobba ikväll så det är bäst  för mig att jag klarar av de oxå. Men brukar må bättre när jag väl kommer igång där. Så Bellabus kommer att vila idag. Kommer behöva slänga in 2 vilodagar nu när Emma är sjuk oxå och inte kan rida henne.

Har haft världens
sjukaste drömmar inatt. Bl.a gick jag till tjejen jag brukar klippa mig hos, för en klippning. Och hon kapade håret och gjorde en POTTFRILLA! Fyfan vad jag grät. Mitt långa fina hår. Haha..

Sen drömde jag än en gång att jag var på alnöbron, och helt plötsligt hade de försvunnit stora bitar av marken så det var stora hål rakt ner till vattnet, och jag gick och balanserade på kanterna där. FYFAN.. *svindel*. Jag hatar såna drömmar. Det är inte första ggn jag drömmer mardrömmar om alnöbron, blä.

Nu ska jag krya på mig genom att äta choklad och spela Bubble Island på FB. Har fastnat på en bana där.. suck!

Mysig joggingtur

Hade 1,5 timme på mig att göra allt jag skulle från att jag kom fram till stallet tills att jag behövde vara klar att åka. Och de gick! Haha, brukar annars stå och rykta en hel del innan, men nu blev de snabbrykt. Tur hon inte hade rullat! ;)

Eftersom jag var stressad
red jag ut med noll krav. Eller, enda kravet var att hon skulle gå i balans (fast det är alltid ett krav). Hon var iallafall jättefin! Supertrevlig, och bitvis var hon verkligen jättetrevligt på hjälperna. Jag är supernöjd över henne! Red lite tempoväxlingar och sidvärtes. Var ute 45min ungefär. :-) Tänk vad släppa på kraven kan göra! ;)

Less...

Funderar verkligen skarpt på att hoppa av skolan. Har problem med min huvudvärk igen, nu i 2an. Samma problem hade jag 8an och 2 år framåt. Konstant, varje dag. Nu är det dock inte varje dag, men ändå ofta så jag är hemma 2-3 dgr i veckan från skolan. Jobbar ändå ikapp hyffsat lätt så jag är inte så mkt efter.. Men ändå, nu vill skolan ha sjukintyg och det verkar inte som att jag kan få det.

Så.. min motivation är lost
och jag lider av huvudvärk jävligt ofta. Lätt att gå i skolan då? Dessutom.. jag har inga drömmar, inga mål. Det jag vill är att ha en inkomst bara, ett jobb. Och det har jag. Jag älskar mitt jobb. Men vill jag ha det hela livet? Det vet jag inte. Men jag har inga drömmar om att då sticka folk i armarna med nålar eller sätta in katetrar i folks puppor.

Som sagt.. jag älskar mitt jobb och jag får mer än mycket jobb där. Min mamma är där sen 30 år tbx så jag har verkligen foten inne om man säger så. Och jag har mkt lättare för att jobba än att sitta i en skolbänk med huvudvärk. Inom mitt jobb är man ute mkt och får frisk luft och ja, man är omkring glada människor där man trivs. Så jag känner i princip inte av huvudvärken ens. Samma i stallet.

HJÄLP MIG

(Och allt är kollat med huvudvärken. De enda som är logiskt är väl migrän, stress, spänningshuvudvärk)

Jag är med och tävlar...


Klickbar bild

Premiär för utebanan

Var iväg och hopptränade ikväll. Blev ute ikväll!! Sjukt kul. Dock inte i stora paddan då den inte torkat ännu, vi var i en paddock (rätt stor ändå) vid vattnet. Superfint, så det var synd att jag inte hade någon fotograf.

Det gick iaf jättebra idag, jag är jättenöjd. Vi hoppade en bana, med lite brytna linjer och så. Det var ett läskigt hinder som jag kände att jag inte vågade mig på, för det gick inte att sänka (var ca 80cm), men jag tänkte att jag provar ändå. Haha tji fick jag, jag måste vara beredd på att verkligen hjälpa henne när jag är osäker på titthinder, och det var jag inte. Så jag skippade det hindret (för att det inte gick att sänka).

Hon slank undan två
ggr på ett annat plank, för att jag inte riktigt var med. Men det lärde jag mig fort hur jag skulle fixa. Hoppade banan 3 ggr, och jag kan säga som så att min häst hade INGEN jäkla broms idag. Hahaha. På framridningen oxå for hon iväg som skjuten ur en kanon i båda galopperna. Efter ett tag gick det dock att jobba henne och reglera henne. Sista banhoppningen gick SJUKT BRA! Lungt och harmomiskt kändes det. Och Mariannes egna ord var att det var den bästa ritt jag någonsin gjort! Illa att inte få den på film. :p Haha.

Är sjukt stolt över min prinsessa! Hon tog vänster galopp flera ggr utan att jag använde pekpinnen, använde bara kroppen och hon tog den, utan stress. Och en sak som jag är helt chockad över är att hon inte alls höll på att stressa som en idiot som hon gör varje  hoppträning. Inge studsande och flängande hit och dit och ingen hets/stress. Bara ett jäkla tempo innan jag fått mer kontroll.

Hon var även jättelugn
inne i "stallgången" där jag sadlar på/av, annars går hon omkring och fjollar och är allmänt irriterande. Men nu stod hon som ett ljus. 3 bananer fick hon som belöning, haha hon ÄLSKAR bananer!

<3

Hoppträning it is

Blev visst hoppträning för mig ändå ikväll. Tilda kom som en räddande ängel och erbjöd mig att låna hennes transport! ;) Supersnällt!!

Emma är sjuk
så hon kommer köra mig dit, och hämta mig när jag är klar. Så sjukt snällt att hon ställer upp så fast hon inte mår bra. <3 Hoppas jag kan stå på egna ben :o Läskigt! Haha.

Det innebär att det
inte blir någon film ikväll. Lite synd då jag älskar att titta hur utvecklingen/bakslagen ser ut. Men jag överlever nog en dag utan kameraman! ;)

Fyndat


Var nyss iväg och hämtade detta täcke från Shires som jag fyndade på tradera för ynka 52:-. Inte illa för ett vintertäcke! Nu kan Bellan få slakta täcken bäst hon vill. ;)

2 maj

Det är redan maj. Och idag har det snöat! Haha. Låter som en bra kombo.. Har varit på skolan, iaf första och en del av andra lektionen. :-) Sen har jag varit med Ekko hela dagen, och gjort lite grejer.

Haha vet ni? Jag har blivit utvald som testpilot för Karl Fazers nya choklad, GOTTT!! Två st 200g chokladkakor har jag att hämta ut, de gillas ju!

Imorgon skulle det egentligen bli hoppträning för min del, men det blir inget för jag hittar ingen transport att låna. Himla synd! Har längtat.. Har ju inte hoppat på 2 veckor nu då det var uppehåll på lovet. Jaja.. Bellan får vila lite till helt enkelt. Hon har btw vilat idag. Imorgon åker jag nog dit och myser lite. :)

Jobbat från backen

Har lekt lite med Bellan från marken idag. Det blåste sjukt mkt och hon var lite fjollig så innan vi kommit igång blev jag lite småirriterad. Förflyttningarna, som gick otroligt bra sist gick inte alls idag. Så jag valde att göra något annat, som gick TUSEN ggr över förväntan! Så de blev jag riktigt glad över. Och B verkade inte alls ha tappat någon tillit eller tro för mig, älskade finisen.

Tränade på att hon
ska backa och komma till mig, jag hissar ut henne med grimskaftet och sen kommer hon till mig när jag ber. Hon kom av att jag bara ropade "Belliiie", sjukt härligt känsla. :-) Hon såg så förväntansfull ut!

Sedan provade jag
faktist longera lite, hade ju ett extra långt grimskaft. Tog ett par tre varv innan jag bytte och gjorde ngt annat, B svarade helt ok. Hon är riktigt lydig. Försökte öva mkt med mitt kroppspråk och vara medveten om det och det gick bra. Ibland blev det svårt för hon flyttade bakdelen så fort jag skulle mana på henne att gå ut på en volt, haha. Skitsöt. Så det tog ett tag innan jag fick ut henne, hon bara vände sig emot mig. x)

När jag släppt tillbaka henne i hagen var jag där en stund med henne, och hon ville vara med mig. Sen provade jag gå iväg typ 15-20m, och så ropade jag på henne, och då kommer hon!! Fina fisen. Sen gick jag bort ytterligare 15-20m till grinden, ropar, och så kmr hon så glatt och förväntansfullt! Givetvis fick hon beröm och godis då. :-) Fina tjejen.

Goooodmorgon!

Idag har jag lite huvudvärk och känner mig allmänt hängig. Usch. Var iväg till M en sväng igårkväll och la mig inte förrän runt 1 på natten, haha och det är jag inte van. Då mår jag dåligt dagen efter, så drygt. Vaknade 7, urpigg. Men tvingade mig själv att sova vidare en timme iaf. Så kl 8 klev jag upp. :-)

Idag ska jag leka med B
lite från marken. <3

Haha dom pratar om stjärtar
och grejjer på tv4, vaknade i precis rätt tid!.. :D

GRATTIS!

Grattis Sandra! Till vinsten av Mountain Horse-jackan. Eftersom den dragna vinnaren inte svarat på mina återkommande mail om vinsten så har jag nu dragit ny vinnare. Så hör av dig så fort som möjligt om färg/strl på jackan så att du kan få hem den så fort som möjligt.

RSS 2.0