Barbackatur

Blev en barbackatur idag i det underbara vädret! Vart en liten skogsslinga. :-) Jag var vågad idag och travade rätt mkt och galopperade 3 sträckor, dock bara höger galopp. Haha inte tillräckligt vågad för att köra en vänster barbacka. ;)
Det gick iallafall jättebra överlag. Hon var dock väldigt, väldigt spänd och nervig idag. Min lille fjant! Allt var väldigt spännande idag, och några ggr blev hon så rädd och tvärstannade, frös fast på stället och trodde hon skulle dö eller något. Och i galoppen, hahahha, vad jag skrattade... om man skulle föreställa sig hur det vore att rida en struts, så skulle det nog kännas sådär! Haha. Sådär högt upp har hon nog aldrig haft huvudet, tror huvudet var precis framför mitt ansikte, och jäklar vad uppåt hon galopperade istället för framåt. Dock tänkte hon inte bakåt eller var grinig, hon var bara jäkligt spänd och hade koll på allt hon såg.
Sötnöten. :-) Imorgon vet jag någon som ska få göra av med energi!

Vila

Igår vilade Bellis, jag låg i magsmärtor och diverse andra otrevliga problem så det blev ingen ridning. Nu ska jag och E fara ut till Birsta och kika lite, SKOJ!! Sedan blire stallet och en tur i skogen på fröken Bus.

Seeya!

Träningstävling

Anmäl er nu! :-D


Travbanan

Dagen började i panik 08.04 då jag vaknade och insåg vilken dag det var - jag hade utsläpp! (Hästarna ska vara ute senast 08.00). Ringde världens bästa M som låter svinpigg (tack o lov var hon vaken) och hon är en ängel som kommer och hämtar mig på stört. :-D Vi tog hästarna, och sedan fick vi för oss att harva ridbanan. Efter mycket om och men kom vi på hur vi skulle göra för att det skulle bli bra, haha. Och bra blev de!! Rensade bort en massa storsten osv.

Därefter red vi på travbanan
. Jag och B fortsatte med tempoväxlingar i galopp som vi tränat senaste 1-2 veckorna. Gudars vilket jäkla resultat jag fått!! Herregud varför har jag inte börjat jobba med detta tidigare? Hm, iofs har inte B varit redo för rent galoppjobb förut, men nu. Omg. Vilken otroligt fin häst jag hade idag. Från första galoppsprånget i höger galopp så galopperade hon helt 3 taktigt, luftigt, lydigt, och rullade på hur fint som helst. Och tempoväxlingarna gick svinbra. Fyfan vad fin hon var.

Över till vänster galopp som är den svaga, och där försökte hon "slå sig fri" ibland och dra iväg, men det dröjde inte länge innan hon blev hur jäkla fin som helst där oxå. Vilken känsla! Såhär bra har hon aldrig orkat hålla ihop sig i vänster varv, i så pass sakta arbetsgalopp. Både ökningarna och minskningarna gick svinbra även här.

Hoppade av direkt efter
avsaktningen och ledde henne i 10-15 min längs vägarna istället. Sedan fick hon beta årets första gröngräs. :-)

Dagens positiva (egentligen allt):


* Hon höll en fruktansvärt fin högergalopp från första fattningen tills vi avslutade

* Hon stressade inte upp sig nånting alls, dvs inge hopp, inge skutt, inge frustration

* Hon var finare och starkare än nånsin i vänstergaloppen, hon kämpade verkligenNyharvad ridbana


Nöjd tjej efter ett grymt ridpass betar årets första gröngräs! Lyckligt ;)

Älskade tid :')

Fick ett tips av R (Tack! Det går ej att kommentera din blogg) om att jag var med på en film på youtube, och vad får jag se? Jo, min tid på IV-häst. Jag hade ingen aning om att jag var med här? Haha. Har bara för mig att dom skulle fota och skriva i en tidning. Men tydligen blev det film. Jag är med 3 ggr, haha. I början när jag hoppar upp på Kakan, när jag går med älskade tjejerna och när jag drar en skottkärra. Jag var rödtott här. Hihi.

Men gud vad jag saknar
denna tid och alla tjejerna.. Älskade älskade tid. Två år. Blir tårögd av att se detta.. Jag vill tillbaka! Detta är vad jag skrivit om, som delvis fick mig på benen igen och hjälpte mig finna mig själv.


Saknade skola.. Men vad tacksam jag är för denna tid! Obeskrivligt

Skogstur

Idag blev det en uteritt för mig och B. Först framskrittning på travbanan, därefter vidare till joggingsträckan där jag red övergångar mellan skritt och trav. Hon kändes fin. :-) Sedan rullade vi på i höger galopp så gott det gick, hon var spänd och hade mkt att se på vilket gjorde att hon bröt av ett antal ggr. Men vi fick en fin rytm tillslut.

Vilopaus, och därefter en vänstergalopp uppför galoppbacken, med fokus att verkligen få henne att sitta ihop och orka, och inte bryta av för att det inte går i 190. Hon blir verkligen svinstark i vänstergaloppen ute, men det får jag ta. Jag tar och ger hela tiden så att jag inte ska bli låst i handen och hänga i hennes mun. De funkar väldigt bra! Hon orkade hålla ihop jättebra, och jobbigt tyckte hon det var.

Sedan skritt nerför
backen igen, och trav- tempoväxlingar vägen hemåt innan vi skrittade av. Dom gick oxå väldigt bra.

Fin tjej :-)

WTF?? :D


HAHAHHAHAHA (ja jag tkr de ser svinkul ut iaf, stirra på benen nåra sekunder *ASG*)

FILM (Hoppning)

Här kommer filmen från dagens hoppning. :-)


Visst är det stor skillnad? Tycker jag iaf!! :-)

Hoppning

Skyndar mig och bloggar en snabbis nu innan M hämtar mig för stallet igen. ;) Vi tog hästarna till paddan och hoppade idag, jag och M. Fast det blev ingen hoppning för M pga olika skäl, men ridning blev de allt.

Jag och Bellsan hoppade 3 hinder på medellinjen som en liten bana, efter att vi hoppat fram. Hoppade den på 90cm, och jag tycker inte ens det är högt längre. Duktig jag är! Gick faktist skitbra idag. Bellie börjar verkligen lugna ner sig. Idag fick jag även en RIKTIG aha-upplevelse jag inte riktigt vet var den kom ifrån, men när jag red an hindren hade jag hästen UNDER och FRAMFÖR mig, i ett jäkla bra tempo och allt bara stämde så sjuuukt bra på vissa hinder. Sedan började jag tänka för mkt och då kom vi in fel sista gångerna på en oxer, men vad gör de? Gick skitbra iallafall.

Fan vad kul! Har känt en press senaste tiden ang. hoppning, och jag får ångest när jag ska hoppa. Det blir liksom inge kul. Och när jag har flera omkring mig (när jag hoppar i grupp) så känner jag prestationsångest för att jag inte vill vara i vägen, och flippar jag ur känns de ännu jobbigare för de känns som jag tar upp andras tid. Men idag var de verkligen KUL att hoppa! Ingen press, ingenting. Bara jag och B, och hindren. :-) Och Mallan då som mentalt stöd! Hihi guld värt. <3

Idag testade jag ett tips
jag fått av C för längesen, nämligen att räkna galoppsprång. Jesus anamma de vart ju betydligt enklare att veta var vi skulle hoppa av genom att räkna lite!! Efter att jag räknat nåra ggr gick de jättebra att hoppa, på nåt sätt. Haha.

Och på riktigt, jag måste
seriöst ha nå hörselfel... Efter att ha skrivit "VA????" gång på gång på gång till Mallan, och tyckt att hon pratat så hiiiimla tyst, har jag nu hört/sett filmerna från dagen och hon skriker ju fan hur högt som helst! Hur kan jag missa de? Jag skrek ÄNNU högre tillbaka. Hahahaha. Säger de, måste ju vara döv elr något när jag rider.

Idag lovar jag att det kommer en film.
Lade inte upp någon film från sist för jag orkade inte, haha. Det var bara nån runda som jag tyckte var värd att ha med, och de kändes meningslöst :P

Fintjejen!

Red Bellsan på travbanan idag, övade lite övergångar, bakdelsvändningar och tempoväxlingar. Tempoväxlingarna främst i galoppen som var dagens syfte, och det gick skitbra! Behöver verkligen jobba med att få henne att orka hålla ihop i vänstervarvet på raksträckor, men tror inte hon saktade av en enda gång för att de blev jobbigt. Idag sprang hon däremot, haha. Elr hon segdrog, var jättesvår att få stopp på och lång stoppsträcka fick vi.

I traven var hon asfin!!
Red skänkelvikningar från sida till sida och båda sidorna flöt på som aldrig förr, och mjuk och fin är hon. Känslig.

Skrittade av för hand.
Har dock märkt att hon börjat sluta ta för sig med bakdelen i skritt ibland, hon liksom blir spänd (trött i bakkärran?) och lägger av i motorn, tar inte ut steget. Men rätt vad det är slappnar hon av (typ strosar med nosen i backen) och då kommer plötsligt bakbenen tillbaka. Detta har hänt mkt även när jag ridit, i samband med att hon spänt sig och varit tittig. Så fort hon slappnar av och kommer till ro så kommer steget tillbaka. Hm.. Får hålla koll. :-) Hon har alltså gjort såhär förut när hon spänt sig och varit tittig, helt normalt, men nu är det liksom mer än vad det brukar.


Moongate

Vaknade för en halvtimme sen, ur en extremt lång, detaljerad och verklig dröm. Den var om min förra häst Moongate. Jag hade tagit mig an honom igen, 3 år senare från att vi skiljts åt. Han var extremt fin att rida (i drömmen), så jag försökte få ekonomin att gå ihop så att jag kunde behålla både honom och B. Planerade, förberedde. Allt var helt sjuuukt verkligt! Och inget var påhittat, allt var verklighet. Tills jag vaknade, uuusch. Nu känner jag världens längtan efter honom... hade önskat att den drömmen var sann. Men han lever inte idag. Fina pojken.


Fina lilla hjärta.. <3

Skritt

Idag skulle jag ha ridit ut och travat/galopperat lite på Bellisbus, men det var tyvärr stenhårt där det var snöfritt, och är det var mjukt underlag var det snö ovanpå. Så vi fick ta oss en skrittur runt kvarteren, var väl ute 1,5 timme typ. :-) Hon var väldans pigg! Tog en liten trav oxå och jesus vilken stålfjäder, haha. Imorgon, om det är samma underlag ute så kör vi lite skrittarbete längs vägarna.

Gårdagen

Bellsan vilade igår. :-) Jag skulle iväg och hade andra planer, så hade gjort planeringen utefter vila igår. :-) I helgen blir det två uteritter av nå slag.

SEE YA ;)

Hoppträning

Ikväll blev det som sagt hoppträning. Bellie sköter sig bättre och bättre för varje gång nu, jätteskönt! Hon var alltså hyffsat lugn genom hela passet, i alla gångarter, samt klarade av att lugna ner sig efter t.ex galopp. Jag får heller inte alls smaka på så många hets-krumelurer heller längre, så de känns super.

Idag skulle vi börja med att hoppa snett på hinder, alltså diagonalt på ett hinder. B och jag har aldrig gjort det förut så vi tvekade ganska mkt. Vi kom över dom första, men sen fick vi stopp. Och sen kom "mitt gamla jag" tillbaka mer och mer och jag vägrade tillslut ens försöka. Tappade all tro. Men så fick vi hoppa det som kryss en gång, och därefter fick vi ta paus jag och B.

Därefter skulle vi hoppa en lång linje, på 5 hinder. Den var nog på 80cm i mitten. Detta klarade vi skitbra och jag är jättestolt eftersom jag tycker sånt där är lite gruvsamt att komma på. Tror vi fick ett stopp första gången, men sen rullade vi på skitbra. Även när hon höjde och la upp till oxer. B kändes hyffsat lugn och fin i denna övning oxå.

Så jag är jättenöjd över B
, som alltid. Hon skötte sig kanon. Jag är bara lite missnöjd över att jag inte klarade av att hjälpa henne när hon blev frågande.. Men vi ska träna mer på att hoppa hinder snett så att det blir lika naturligt som att komma rakt på. De blir en slags konstig grej för mig att hoppa snett, jag kan inte bedöma så bra hur jag ska rida, galoppsprång, väg, ingenting. Men de är nog en träningssak. :-)

Film kmr nog imorn om jag hinner.

Passar på att plocka ur de bra ur detta pass:

* Bellie var väldigt lugn hela passet igenom

* Jag lyckades hålla mig lugn och mjuk i handen väldigt bra

* Hon kändes väldigt lätt och fin i munnen, blev inte så stark idag

* Vi red an en gruvsam övning fast jag "gett upp" övningen innan

Gårdagen + idag

Igår red faktist M Bellie. Hon är den tredje personen jag skickar iväg själv, att rida i mer än skritt. Hihi, läskigt. Jag är så himla hönsmammig, så jag sätter verkligen inte upp vem som helst på henne. Det kan ju som sagt när som helst slå slint i skallen på henne och då måste det vara någon som är kapabel till att hantera situationer som uppstår. :-) De hade ridit lite skritt- trav- och haltövergångar, och det hade gått bra enligt M. Bellsan hade varit stark och pigg, men sån är hon ju. Jag kan ju henne utan och innan så jag förstår om M hade det lite kämpigt med henne, haha. :-P

Ikväll vankas det hoppträning och stallmöte, peppa peppa!! :-) Uppdaterar eventuellt ikväll.

VARNING!

http://cattasbubbla.se/2011/03/03/varning-for-denna-kvinna/

En kvinna från Norge som misshandlat, dödat, plågat och vanvårdat sina hundar. Hon har nu flyttat till Sverige och försöker starta upp en ny kennel här. Läs gärna artikeln och sprid vidare!

Före - efter

Fick ett önskemål om att knåpa ihop ett inlägg med bilder på B från förr, och nu. Jag har många sådana inlägg sen förr, men det skadar ju inte med lite nya och fräscha bilder. :-) So here we go!

DÅ; (Alla bilder är från aug-okt 2008 utom galoppbilden som är från mars 2009)NU:

Ingen kan förstå vad jag och B
gått igenom, förutom vi själva. Det har varit allt annat än lätt, men det har alla gånger varit värt det. Ingen har lärt mig så mycket om livet och om mig själv som Bellie har gjort, hon har väglett mig i rätt riktning många gånger. Det hon lärt mig finns i mig i det vardagliga livet. Hon är en stor del av vad som format mig till den jag är idag.

T.ex så har jag alltid haft jättesvårt att redovisa i skolan, prata inför folk, ha ögon på mig när jag pratar helt enkelt. Jag har varit en extremt osäker människa med mycket lågt självförtroende och låg självkänsla. Jag har alltid sett mig själv som någon som är i vägen, som inte är värd att tyckas om, blivit mobbad. Har haft väldigt mycket ångest och skuldkänslor. Ingen annan än hästarna, har hjälpt mig att finna mig själv. Och för det är jag dom evigt tacksam.

Inom hästeriet har jag alltid
haft motivation att jobba med mig själv. Med mitt tålamod, min korta stubin, mina frustrationer, min osäkerhet, min ångest och mina skuldkänslor. Hade jag inte börjat med hästar som 15-åring hade inte kommit ifrån allt detdär. Inte hittat mig själv, inte såhär. Det finns mycket att jobba med fortfarande, men herregud vad min häst lärt mig mycket. Min fina fina tjej.

Jag har alltid varit en sådan
som lägger benen på ryggen och flyr så fort något blir jobbigt. I skolan, på samtal, i diskussioner, redovisningar, förhör. Halva nian gick inte jag i skolan, jag flydde. Från ångest och skuldkänslor, från sneda blickar och elaka ord. Från berg efter berg av läxor och prov. Från tragiska lärare och jobbiga samtal.

I nian fann jag hästarna. Jag fick ha praktik istället för skola, i stallet. Det var då jag fick nys om IV-häst, och direkt då bestämde jag mig för att satsa på IV. I två år gick jag på IV-häst, och där fann jag både hästarna och en del av mig själv. Jag fick en nystart på livet, jag kände mig glad och jag visste vad jag ville. Jag kunde stå upp för mig själv.

Idag använder jag mig av tankarna och inställningen jag har inför ett ridpass, en trännig eller en tävling - i vardagliga livet. Ibland så ger jag upp och lägger benen på ryggen igen, men då tar jag tag i mig själv och använder samma tankegångar som inom ridningen. T.ex att andas ordentligt, tänka positivt, att jag fixar detta (en redovisning, ett skolarbete som känns väldigt jobbigt) och att jag faktist kan. För jag kan. Det jag vill komma fram till är att, jag hade aldrig jobbat på detta om det inte vore för hästarna. Då hade jag verkligen lagt benen på ryggen och struntat i allt jag inte orkar eller tror att jag kan. Jag hade fortsatt tänkt i negativa banor och fortsatt se ner på mig själv som någon som inte är värd att tycka om.

Till B igen. Jag har nu haft B, elr Guns Ballerina som hon egentligen heter, i 3,5 år. 3,5 år av arbete, slit, glädje, lycka, hat, ilska, frustration, harmoni, skuld, ångest, massvis av tårar.. men aldrig har vi gett upp. Nu är vi äntligen här. Vi har båda utvecklats i takt med varandra, lika gröna som vi var när vi fann varandra, lika duktiga är vi nu. Vi har lärt varandra, vi har utvecklats med varandra. Hela vägen. Min fina fina häst.

VI ÄR OSLAGBARA! :-D

Stora tjejen!

Idag blir mammas bebis stortjej, hela 12 år. :-D


Stort grattis till Bellfisen idag!! <3

Igår + idag :-)

Igår skrittade jag och Bellis ut med L och M en sväng, supermysigt var de. B var till o med lite trött så hon var inte alls så speedad som hon brukar. Skönt! ;)

Idag har vi fått över 1dm snö och inte är stopp än på snöandet... vilket resulterade i gigantiska snöstyltor och ett dressyrpass i ridhuset. Gick asbra! Hon var fin genom hela passet, även om hon kokar över ibland. Men det löser jag bra. :-) Jobbade med galoppfattningar idag och hon kämpade på kanon. Och gud vad ridbar hon var i traven idag, som i söndags. Hon är verkligen asmjuk och fin. Älskade lilla häst.

Fler bilder :-)

Här kommer fler bilder utav ridpasset igår. :-)


Smakprov

Då klockan är sent och jag inte sitter vid någon av mina datorer får det bli ett par smakprov av dagens bilder från dressyrpasset. Kommer en stor bildbomb imorgon istället. :-)


Svar på frågorna :-)

Här kommer svaren på frågorna ni ställt på frågestunden. :-)

Sofie
:
Jag är lite nyfiken på din transport. Vet inte hur långt ni kommit med den riktigt, men eftersom vi har likadana så är jag sugen på att se vad du gjort med din. Ska börja renovera vår i sommar nu nu och behöver lite tips och idéer om du har några :). Gärna lite bilder med. Vet inte om det här passar in i en frågestund riktigt?

Jag är ganska så seg i arbetet med den, haha. Blev att vi la det åt sidan i höstas när de började bli kallt och mörkt osv. Så vi tänkte återuppta det arbetet i vår. Hittils så sitter golv och väggar på plats, nästan helt, vi ska bara finlira på dörren och sätta fast väggen längst fram. Resten sitter faktist. Och snygg blev den tycker jag! Vi har ju målat väggarna som jag ville ha dom, och även själva ramen på transporten är målad. Taket är rengjord och ska sättas fast på väggarna när dom är 100% på plats, sedan ska el dras och skyltar + reflexer ska på. Sen är den fit for fight!

Tänkte jag skulle lägga upp bilder på den senare när vi kommer igång igen. Men det är bara att höra av dig om du har frågor om hur jag gick tillväga med en viss grej så svarar jag givetvis.

Malin:
jag har lite random frågor till dig;)

1. vilken färg på ridbyxor tycker du är snyggast?

2. hur många hästar har du haft?
3. vart köper du dina vanliga kläder ifrån?
4. vilken färg passar svarta hästar bäst i?

tack för mig, bra blogg :D

1. Brunt gillar jag :-)
2. Tre foder- och en egen.
3. Gina, HM, sånadär vanliga svensson-butiker. :-)
4. ALLT! Mörka hästar passar verkligen i allt. Jag skulle passa på att ha en massa skrikiga och roliga färger på en sådan häst.

Tack själv!! :-)

Frida
:
Vad har du för krav på din stallplats? Hur långt bort får ditt vara från där du bor m.m?


Hyffsade hagar, min häst ska ha tillgång till minst en hagkompis. Fri tillgång till grovfoder och vatten är ett krav. Hyffsat fint stall, gärna högt i tak och boxarna får inte vara för små. Det ska vara hyffsat bra ridvägar, och jag vill ha tillgång till någon typ utav ridplan.

I dagsläget vill jag nog inte ha stallet så väldigt långt ifrån mig, kanske max 1-2 mil? Jag hade ju häst 4 mil ifrån mig för ett tag sedan, men det gör jag nog inte om haha. Det är bra så mycket skönare att ha hästen 3 km från mig. :-)

Anna Greave
:
Vad är ditt långsiktiga mål med Bellie?
Ska du tävla henne något den här säsongen?
Vad använder du för kamera? :)

Jag har aldrig varit någon med långsiktiga mål, då jag tar det som det kommer. Har alltid sagt att jag och B kommer dit vi kommer, än på ett bra tag är det inte stopp i våran utveckling. Så jag bara kör på, det finns alltid något att jobba på. :-) Men ett hyffsat långsiktigt mål, för detta år, är att starta 1 m på träningstävling/tävling. Det är typ de enda. Haha.

Jag vet inte hur det ser ut med tävling för oss faktist. Jag blev så himla sur när dom tillsatte ryttarlicens även på lokal nivå, och det är dyrt nog som det är med häst. Det gör att jag står emot och gärna vill protestera lite genom att inte tävla. :-P Och när jag dessutom inte känner något tävlingssug heller äre väl bara att tjura på. ;)

Har en Nikon D70 med typ de vanligaste objektivet, haha. Fotar inte så ofta med den faktist, mest lite hagbilder osv. :-)

Matilda:
Har du några bra "tips" eller några "riktlinjer" som du följer när du försöker utveckla dig och din häst tillsammans? Alltså om ni bara leker eller om du försöker jobba och har ett upplägg för allt. :)

Jag har inget upplägg, utan jag leker väl mer fram det om man uttrycker sig så. :-) Jag tränar ju för tränare ibland, och då får jag väldigt mycket aha-upplevelser, och dessa fortsätter jag tänka på och använda mig av när jag tränar själv, så att vi ska fortsätta utvecklas. Jag har liksom orden som tränaren sagt, i mitt huvud när jag rider, så att jag blir mer och mer medveten om min kropp och min inverkan på hästen.

Jag försöker tänka avslappning som nummer 1, och då jag har en väldigt speciell häst får jag försöka tänka på att ändra planerna om det inte går som tänkt. För det ger ingenting för mig att traggla på och försöka när hon inte är på humör, då får jag liksom lägga om passet. Men jag har alltid avslappning i huvudet som sagt, och tänker väldigt ofta på att jag själv ska vara avslappnad och loss i armar och handleder.

Jag har dock ett hyffsat upplägg för varje ridpass, annars kan det lätt bli kaos. Jag brukar ha någon liten övning som jag planerat iallafall, så att vi inte bara rider runt och runt. Utan att vi kan gå in på en övning om jag får hjärnsläpp. :-)

Frida:
När du stubbar B, tar du bara saxen och klipper då elr? Hur gör du liksom?

Ja det gör jag, eller har gjort. Sist jag stubbade så passade jag på att finlira med klippmaskinen istället, så att kanten blev jämnare. Och jag klipper alltid ända ner, annars lägger sig manen åt ett håll hela tiden. Klipper jag allra ända ner så växer den rakt upp som jag vill ha den. :-)

Emeli
:
Hur många dagar i veckan rider du? :)

5-6 dagar i veckan motioneras fröken. :-) Men jag kan även rida andras hästar ibland.

Inläggs-fråga

Cicci: Hejsan,
Hittade din blogg idag faktiskt och tycker redan jättemycket om den :)

Min fråga är hur du reagerar när folk hackar ner på travare, om folk brukar hacka ner på din häst och hur du tacklar det.


Jag själv har haft en ridtravare och hon var nog en av de bästa ridhästar jag haft (ville väll mest bara säga det för att du ska veta att JAG inte har ngt emot ridtravare).


Mvh


Cicci


ps. INLÄGG

Skoj att du gillar bloggen! :-) Svaret kommer här:

Jag har aldrig varit med om att någon hackat ner på mig och min häst faktist, har tvärtom bara fått höra positiva saker när vi kommit på träningar och tävlingar. Men skulle någon hacka på mig så är det dennes problem, inte mitt. Och jag respekterar fullt ut de som inte är intresserade av travare (därmed inte sagt att det är ok att vara elak). Men många ridtravarägare vill tyvärr inte riktigt se till individen själv, utan hävdar att deras häst har exakt samma förutsättningar att bli bra som en korrekt byggd ridhäst, vilket tyvärr inte stämmer och vilket tyvärr resulterar i många av dess fördomar som finns. Så i mitt tycke är det travarfolket själv som skapar fördomarna, inte halvblodsfolket. Grovt uttryckt.

De som faktist fortfarande tror att det inte går att galoppera eller hoppa på en avlad travhäst är ju bara pinsam i mitt tycke, så där finns det ju inte så mycket att argumentera mot om man är så pass korkad att tro det. Att säga så säger mer om personen i fråga, än om traven. JAG har dock aldrig hört något sånt över huvudtaget, utan bara hört att andra får höra sånt.

Sen tror inte jag en "arabmänniska" eller en "shiremänniska" skulle ta illa vid sig av att jag ALDRIG skulle köpa en sådan, lika lite som jag skulle bry mig av att någon säger att dom ALDRIG skulle köpa en travare. Eller ens rida en. Alla gillar vi olika raser, men främst så går man ju på individen, men travarna har ju betydligt sämre förutsättningar varför jag helt och hållet har full förståelse för de som inte ens skulle vilja testa lägga ner den tid och tålamod som krävs.

Så kort sagt, det finns liksom inget att "tackla"
om någon skulle tycka illa om min häst. Jag älskar min häst, det räcker?! :-) Varför skulle andra måsta göra det liksom.. Det viktiga är att var och en trivs med sin häst.

LOVE IT

Vad jag älskar denna låt. Den är bara så fruktansvärt skön :-D Texten i sig är ju lite fjollig, men själva flowet på låten är SÅÅÅ härligt. :-D


Dressyrhästen B ;)

Idag har jag ridit dressyr på min älskade prinsessa. Hon var så himla fin i samtliga gångarter för det mesta. När jag kom till rätt ridning och fick mina kroppsdelar på rätt plats och därmed när hjälpgivningen blev bättre så dansade vi fram! Försökte sitta ner ganska mycket idag och jag fick till det så himla bra, fick en riktigt bra ridkänsla. Även i galoppen, som bara går bättre och bättre.

Hon var väldigt stark (i munnen) i vänstergaloppen (för hon orkar inte alltid hålla ihop), så det blev lite dragigt där, men vi hittade rätt läge ganska mkt oxå så hon kom till arbete och jag till ridning. :-) Jag blir trött när hon drar, och då glömmer jag bort att rida med kroppen och blir istället hängandes i munnen. Men det jobbas på hela tiden. :-) Överlag var känslan kanonbra idag.

Gick till och med att trava av
hur fint som helst, och utan stress, trots att vi precis galopperat. Kanonfin var hon verkligen!

Det som hjälper mig att rida
bra är att jag tänker alltid på vad mina tränare/kloka vänner/bekanta har sagt till mig att tänka på. Så det som dom sagt upprepas gång på gång i mitt huvud varpå jag förändrar min ridning hela tiden och får aha-upplevelser hela tiden, även när jag rider på egen hand.

Det som går i mitt huvud just nu
är "fram med magen", "slappna av i axlar och handleder", "känn dig som en överkokt spagetti" (då slappnar man av skitbra) och idag hade jag även överdrivet tänk om att jag skulle fram med skänklarna då dom levt sitt egna liv och åkt bakåt extremt mkt senaste passen. Så nu får vi hoppas jag inte satt i stolsits istället, haha.

Tänker ni på vad ni gör med kroppen när ni rider? Jag tycker det är extremt viktigt att vara medveten. Alltså medveten om var man har sina kroppsdelar och vad man gör av dom, för det påverkar hjälpgivningen nåt så enormt.

Kommer bildbomb ikväll eller till veckan. :-) Beror på när fröken M har tid att fixa bilderna, som förövrigt blev GALET FINA!

Kvällstur

Efter ännu en dag med bästa Malin, med titt på tävlingar och matlagande (och ätande i massor), for vi ut till stallet för att ha insläpp. Motion av hästen stod oxå på schemat. :-) Jag red ut med Bellsan i skogen,  runt 19.30, och kom tillbaka en timme senare. Hon skötte sig suveränt! Red skritt och trav-övergångar, sidvärts osv. och hon var riktigt trevlig faktist. Lite tittig och spänd men det är bara att ignorera så kommer hon till ro tillslut. Mycket aktivering kräver denna lilla tjej. :-)

Hahaha en asrolig sak, när vi kom tillbaka till stallet så lekte stallägarens barn i skogen under en gran, och det hade ju börjat bli mörkt då kl var halv 9. Bellie VÄGRADE gå in i stallet, hahaha. Hon bara stod där och frös fast, tittade bort mot de läskiga barnen i skogen osv. Haha tog 10 min innan hon bestämde sig för att följa med mig in. :-P Sötpuppa!

Imorgon blire troligtvis mer tävlingstittande och ev. fotografering när jag dressyrar. Time will tell. :-D

Strand-tur (redig bildbomb!)

Idag vände planerna drastiskt för mig och B. Vi hakade på L, M och N till stranden istället. Hur fantastiskt kul som helst!! Bered er på en rejäl bildbomb. :-D
x

VÅR!

Nu är våren tillbaka till Sundsvall. :-) Igår hade vi så sjuuukt varmt, och idag har vi jättefint och soligt. Hoppas det är varmt oxå för jag har inte varit ut ännu. Ska strax åka till stallet med M, och vi ska fara och kika på hur betet ser ut och om vi behöver köpa mer tråd/stolp, eller om vi klarar oss. :-) Spännande! B som älskar att bli släppt på bete.

Kommer bli en kanonbra dag idag. :-D Umgås med härligt folk och mys med min älskade häst. Vi ska ut på en joggingtur så hon får sträcka ut lite efter gårdagen, på rakt spår och hårdare underlag. Variation is the shit! ;)

Ikväll ska jag och M umgås, så kul (sen har vi insläppet) :-D Vi LÄÄÄÄÄR ju tjocka i oss massa gott, längtar! Jag har varit duktig och hållit mig nästan hela veckan, bortsett från i måndags. Så idag förtjänar jag godis i massor. :D


FRÅGESTUND

Drar igång en frågestund här. Denna gång går det att få frågan med svar publicerat i ett eget inlägg. Skriv "INLÄGG" på slutet av frågan om ni vill ha den i ett eget inlägg, annars kommer frågor och svar som vanligt upp i ett och samma inlägg när jag samlat in tillräckligt med frågor. :-)


Some pictures

Här kommer lite bilder på oss idag. Kolla in Bellies dundersöta teknik.. :-)


HUR SÖT?!


AAAW :')

FILM (Hoppning)

Här kommer filmen från dagens underbara hoppning :-D


Vad tycks?

Hoppning

Idag har jag och Bellsan hopptränat, för oss själva (mao utan tränare). :-D Men som assistenter och filmare/fotografer hade vi såklart M och L. :-D

Jag säger bara en sak: Jag och B är OSLAGBARA!! Haha. Början av passet var helt groteskt hemskt, hon bara drog, låg på och jag hade precis hela hästen i handen vilket gjorde mig frustrerad i kombination med att jag var spänd. Det ledde till att jag blev alldeles för hård i handen och tillslut gav jag upp i ren frustration, och tog mig ett litet samtal med M. Och efter det kom jag på andra tankar och försökte ta med mig vad andra sagt för kloka ord, och då jävlar vände inställningen drastiskt. Haha!

Vi har idag hoppat 95cm tvåkombination och även i 6,5an låg oxern på 95cm. Helt galet! Och jag red på som om jag aldrig gjort annat. Visst hade jag lite dåligt tempo in några ggr när det blev högre, men B hoppade glatt iallafall och sedan försökte jag bättra mig med tempot. Gick skitbra!! Jag e så nöjd. Helt fantastiskt kul. :-) Att jag kan rida på ett 95cm räcke utan att vara rädd? Utan att vara nervös och utan att tveka? Galet. :-D

Kommer film sen, och bilder.
Men bilderna är ju för roliga, för B har ju som känt inte världens snyggaste teknik. Haha. Hon har sin egna lilla teknik hon, hängande framben. Hon tar sig ju över med glädje - men inte äre vackert. Sötnöten mammas. Tips på hur jag kan få henne att dra upp frambenen bättre?

Efter att ha analyserat en hel del förut så kom jag fram till att de hjälper ju verkligen inte att jag blir sådär spänd och frustrerad när hon är taggad, utan de blir ju bara sämre. Och det GÅR att få ordning på henne hur jobbig hon än känns. Det som hjälper är att börja hoppa, ge henne uppgifter att lösa. Hon blir lugn direkt när man börjar hoppa. Hon kan börja tagga till och småstegra/hoppa och trava iväg fast man ska skritta, men så fort man fattar galopp blir hon lugn och nöjd och hon blir inte alls spec. stark emot hindren. Så jag VET ju att vi kan, och att det går att lösa. Jag måste bara komma ihåg det när jag väl sitter där och tycker att allt känns hopplöst.

Förr..

.. sitter och kikar på lite bilder och läser bildtexter från förr på bilddagboken (numera dayviews). Sånt e verkligen skitkul!! Blev nyss påmind om att jag faktist lämnat bort Bellie i perioder för att vi inte alls kommit överrens och jag inte orkat med henne, PÅ RIKTIGT. Haha. I nuläget skulle det inte falla mig in att göra så, men då behövdes det. Jag har verkligen utvecklats som människa tack vare min fina häst, tack vare alla mina hästar. Jag körde då iväg henne till Emma, och sedan har jag fått lånat en mer välriden och skolad häst utav Emma att ta hem till mig och rida på under tiden jag och Bellie haft paus mellan oss.

Alltid lika kul att gå tillbaka i arkivet. ;)Bellabus <3

För några dagar sedan fotade vi lite uppställningsbilder på Elisa, Quantas och Bellsan. :-) Detta blev resultatet. Har dröjt lite för fotografen herself var MYCKET missnöjd med dessa bilder och vägrade först att skicka dom. Haha. Själv tycker jag dom är jättefina!


Vila

Idag var det tänkt att jag och fröken B skulle ta en skogstur i regnet, men hon hade minsann andra planer. Jag tog som vanligt in henne till boxen så hon får kissa och eller äta vid behov innan jag tar ut henne på gången. Bara det att idag så ville hon inte ut på gången, nån gång. Jag började pyssla inne i boxen och hon varken åt eller nånting, helt slö var hon. Så jag började trimma manen på henne och hon stod typ och sov när jag gjorde det. Sen myste vi och hon bara stod och hade mulen i min famn och var allmänt mysig (trött). :-)

Undrade om hon inte ville komma
ut på gången typ 3 ggr men icke det ville hon inte. Annars brukar hon vara duktig med att säga till när hon vill ut. Nu kunde jag lämna boxdörrn öppen och gå ut på gården och göra massa annat utan att hon ens försökte ta ett steg ut. Så, hon ville inte göra något alls idag. Lät henne stå där en typ 20 min efter att jag pysslat en timme, och när jag sen kom tillbaka gnäggar hon dovt och vill ut. :-) Så täckade henne och slängde ut henne i hagen och hon kom glatt ur boxen då, haha. Söthäst!


Inte nå vidare peppad tjej ;)

Heldag i stallet

Hade utsläpp imorse, och har nyss kommit hem. Långdag i stallet. ;) Och mer väntas. Tog mig en mysig tur på fröken B imorse, i dimman. Vi har fuktigt och ruggigt ute idag, men jag tycker det är mysigt. Kom lite små duggren när vi var ut men det gör ingenting. Vi klättrade två omgångar idag, och till och med Bellie blev svettig idag. Tänka sig. Hon flåsade rätt bra sista uppförs-rundan.

Hon jobbade på bra,
men hua vad hon var tittig och spänd. Haha. Hon var i sin egna lilla värld. :-) Min lilla gosefis.Efter det ringde L och
frågade om jag kunde rida Quantas en sväng, och det tackade jag ja till. Så jag och herrn tog oss ett pass nere på travbanan. Började som vanligt med övergångar, men jag fick han inte att släppa till nå vidare än vad han brukar, så jag tänkte att det kanske var dags att ställa lite krav nu. Och faktist så trillade poletten ner tillslut! Från att ha jobbat 4-5 steg i traven max, till att jobba 2-3 VARV runt travbanan i lång och låg form. Det var som att "JAHAAA är det såhär jag ska jobba???" Haha. Skitkul var det. :-)

Men man får verkligen understödja honom med skänkeln, och verkligen rama in honom. Jag tror han inte riktigt förstått vad jag velat förut, och sen har han kanske lite svårare för att hålla ihop sin stora kropp oxå. Men nu så när poletten trillat ner så tror jag det kommer bli jättebra, han vart verkligen trevlig där. Bra takt, tempo och helt avslappnad, även om jag fick vara där och påminna honom (ställa, forma). Så skönt! Det är nog det som krävs på honom i början, jag har ju inte så mycket erfarenhet av outbildade hästar (inte olika hästar) så jag testar mig fram. På honom verkar det ju som sagt behövas att man verkligen hjälper honom att hitta rätt. Sen lär det ju gå lättare och lättare ju mer van han blir av att jobba i denhär formen. :-)Nu har jag precis slängt i mig min lunch-middag, gröt. Haha. Blir väl upphämtad av M här hemma om ca en timme, för då ska jag fota henne när hon rider Elisa i ridhuset. Skoj!

BILDBOMB

Här kommer en bildbomb från dagens ridpass. :-)


L & M

Här kommer lite bilder på L och Quantas samt M och Elisa. :-)Hopplektion

Idag hade jag en liten hopplektion för bästa L och M. :-) Brukar hjälpa L med Quantas i hoppningen, och idag passade även M på att vara med på Fisen. Jag är jättenöjd över dom båda! Eller alla fyra. Det gick skitbra, verkligen. Dom hoppade 6,5an, en linje med 3 hinder med ett galoppsprång mellan varje och sen ett hinder snett igenom. Detta fick dom hoppa för sig först, och sedan allt som en bana. Gick verkligen galant för allihopa, är supernöjd.

Kommer lite bilder på dessa oxå ikväll. :-)

Dressyr

Idag har jag och Bellsan trimmat lite på dressyren. Har längtat för det var ett tag sen jag red dressyr på bana nu! ;D Kan bara säga en sak, Bellan var så jääädra taggad. Helt galet. Haha jag kunde inte göra annat än att skratta när hon sprang omkring som en skållad råtta.

Både i skritten och traven var hon hur spänd som helst och for omkring som en ja... skållad råtta som sagt. Efter en tids travarbete och några små små bitar utav avslappning beslutade jag mig för att testa galoppera.

Vad händer? Jo, hästen blir toknöjd. Det var ju galoppjobba Bellsan ville göra idag. Hon slutade genast "tjaffsa" i munnen, hon började slappna av, lyssna (även om hon låg på lite) och ja.. hon kändes bara väldigt nöjd. Så vi galoppjobbade i båda varven ett tag innan jag bröt av och skrittade av direkt. Tänkte att det inte fanns någon idé att trava av osv när hon var så pass springig. Så vi avslutade avslappnat och bra!

Jag är skitnöjd över B idag. Galoppen var ju helt amazing när jag kommer till ridning och hon arbete.

* Hon tog skitfina fattningar

* Hon saktade av precis när jag ville några av gångerna

* Hon börjar äntligen mjukna i insidan i höger varv, och idag var det inte alls lika svårt att få henne formad i högergaloppen som det brukar. Hon börjar lossna!


Asnöjd! Kommer en bildbomb ikväll förhoppningsvis

Morning!

Eftersom jag fyller år idag har jag fått lite grejer nu på morgonkvisten! ;) I hästväg var det en Schockemöhle fleecetröja som jag suktat efter LÄNGE, ett par oskodda ridbyxor från Jacson och ett par nya ridhandskar. Allt i brunt, och allt har jag valt ut själv. Då kan man inte bli mer än nöjd! ;) Ska eventuellt inviga fleecetröjan idag, beror på hur M mår. Isåfall blir det fotografering under ett dressyrpass, annars vila.

Hoppas ni har en lika bra dag som jag! :D(Bruna)

Långtur

Idag var jag och M (som förövrigt tagit Ottans Elisa på foder) ut på en riktig killing-tur med damerna. Skritt stod på schemat, och hade tänkt ta "långrundan" som tar 1 tim och 45 min cirka. Men det var isigt där och B hade ingen brodd, så vi bestämde oss för att utforska lite ridvägar. Bl.a en ridväg jag ridit en enda gång i hela mitt liv, så en del kände man ju igen. :-) Men iallafall, vi var ute i 3 timmar! Haha. Hade så jävla ont i röven sen, redan efter halva ridturen. Så sista timmen satt man ju mest och önskade att det var över snart, haha.

B skötte sig fint, hon var supermysig! Lugn och fin. :-)


FILM (studs)

Film från gårdagens studs-serier :-)


Joggingpass (?)

Var tänkt att Bellisen och jag skulle ut på ett lungt joggingpass där hon bara fick sträcka på benen efter hoppningen igår. Men B hade andra planer. Vi red med L och Quantas. :-) På hemvägen vart hon tokig bitvis, väldigt upprörd, spänd och framförallt TAGGAD. Så jobbade lite övergångar och bitvis jobbade hon på fint.

Avslutade ändå på travbanan med lite travövergångar, sen fick hon galoppera av sig i vänster varv 2,5 varv. Kravlöst i ett ganska friskt tempo. Det gillade hon! Sen travade jag ett par varv för o få henne någorlunda avslappnad, hon var så galet taggad. Fick nöja mig med någorlunda avslappning. :-) Tror nog hon hade lite träningsvärk ändå minsann, för när jag skulle skritta av var bakbenen nån annanstans, så hoppade av och ledde henne 3 varv istället. :-)

Hoppning

Har hopptränat idag. :-D Gick asbra! Bellie var svinpigg och låg på, men hon var betydligt lugnare i huvudet idag så hon vart sällan upprörd. Väldigt skönt måste jag säga. :-) Det är nog att hon är sjukligt pigg och stark. Redan framridningen var jättejobbig för henne, så hon var rätt trött när vi körde igång och hoppa. Hoppningen bestod av studs på 3 hinder på 4 olika ställen i ridhuset, som vi gjorde till en bana. Gick jättebra, som sagt! :-D En gång var hon för trött så det blev kaos, så vi pausade ett tag och avslutade sen med två studs-serier vilket gick toppen. Viktigt att man avslutar bra. :D

Ne jag e riktigt nöjd över B ida
g. Hon kämpade verkligen på riktigt bra, och även jag. VI gjorde bra ifrån oss idag. :-)

Kommer film imorgon troligtvis, gulliga M filmade. Tack!! :) Så ja, jag får låta filmen tala för sig själv.

Önskeinlägg

Frida önskade ett inlägg om hur naturligt jag tycker hästen ska ha det. :-) Givetvis fixar jag det! Mer ingående frågades det vad jag tyckte om att hästar rids med bett, sadel, nosgrimmor samt min syn på att ha hästen på lösdrift osv.

Jag rider ju själv med både
bett och sadel, och även nosgrimmor. För mig är en passande utrustning för hästen A och O. Så länge hästen är nöjd och tillfreds samt att man vet att det är "shysst" utrustning man utsätter hästen för ser jag inget problem.

Jag rider på milda bett
, vilket alltid är mitt mål. Jag sätter i princip aldrig in ett skarpt bett på en häst som är stark, het osv. för att jag vet att det går att lösa om jag som ryttare lär mig hitta rätt knappar och att kommunicera med hästen. Så jag är inte för alla bett. Bett jag aldrig skulle sätta i min hästs mun är hissbett, samt bett med portar (tungfrihet) och inte heller bett med fler än 2 brytpunkter.

Eftersom att vi börjat rida på
hästarna så är det vår skyldighet att hitta den mest behagliga och välanpassade utrustning vi kan hitta till varje häst. Och i mina ögon är skarpa bett till för ryttaren och inte hästen 99% av fallen. Som sagt tidigare så gäller det att hitta rätt knappar och att få kommunikationen att fungera. Gällande sadel så är den i mina ögon väldigt viktig eftersom att det är sadeln som fördelar vikten från ryttaren utöver en större yta på hästens rygg. Sadeln är absolut prio 1, hästen måste trivas i sin sadel som den ska arbeta i.

Kortfattat, ska vi nu rida på
hästarna med bett och sadel så anser jag att man gör det som är mest trivsamt och shysst emot hästen. Och ju mindre utrustning (remmar och onödigt krimskrams) ju bättre.

Nosgrimmor använder jag rätt ofta,
men jag spänner dom extremt löst. Jag vill att min häst ska ha möjlighet att gapa och komma undan min hand om den blir för hård. Det är i mina ögon väldigt fel att stänga igen en gapande mun med nosgrimma, för hästen gapar troligtvis av en anledning. Så, en nosgrimma tycker jag man kan se som en accessoar. Den ska bara finnas där. Stänga igen munnen gör hästen när den är tillfredsställd i munnen, den är inte något man ska snöra ihop.

Sen gillar jag att ha det rätt naturligt
, för det är ändå hästar vi talar om. Flockdjur som lever ute. Alltså är det viktigt med hyffsade hagar och hagkompisar. Jag ser gärna att hästarna går på lösdrift, men då ska den vara väl fungerande, dvs själva lösdriften ska vara helt torr och en plats för hästarna att lägga sig ner på när de vill. Lösdrift är vad jag hade velat ha till min häst om jag haft tillgång till en bra sådan. Nu har jag inte det, men istället går hästarna hos oss ute minst 12 timmar om dagen.

Så, kort sagt kan man väl säga
att jag föredrar att tillfredsställa alla hästens behov med hag- och utevistelse, flock och vid ridning korrekt tillpassad utrustning som är shysst emot hästen och inte skapar onödigt obehag (som skarpa bett, hjälptyglar, illa anpassad sadel m.m). Jag ser hästen som min vän och inte som ett redskap som man gör vad man vill med. Jag lyssnar på min hästs behov och signaler och jag utsätter inte henne för diverse bett/hjälptyglar, utan jag vill lära mig att rida bra och hur jag ska använda mina hjälper för att få henne att jobba bra och bli nöjd och tillfreds i ridningen. Ingen utrustning i världen kan lära mig det.

Hoppas du är nöjd med svaret! Det är bara att fråga om det är något du undrar över. :-)
Uteritt

Idag fick Bellisen sommarskor. Verkligen härligt! De börjar bli vår på riktigt då. ;) Efter det tog vi oss en tur längs vägarna i skritt och trav mest, men även två kortare galopper. Hon jobbade jättefint i skritten och traven, även om hon var lite ofokuserad idag. Tempoväxlingar var vad vi sysslade med, och hon svarade mycket fint efter att vi jobbat ett tag. På hemvägen la jag till övergångar oxå, och tränade på lite nedsittning. Gick jättebra! Provade även rida med oskodda ridbyxor i dressyrsadeln vilket även de gick över förväntan, vad skönt! Då har jag fler valmöjligheter gällande färg och så vidare när jag ska matcha! ;)

Avslutade hemma på travbanan med två varv i höger galopp. Ville känna igenom henne och galoppera igenom henne lite, och så vill jag galoppera lite oftare nu så att det inte blir sån stor grej av det. Hon blir ju så himla taggad. Men hon var fin! Hon blir ju stark och försöker öka osv. men vi löste det mycket bra, och bitvis fick vi till en väldigt trevlig galopp. Jag testade att hålla om mer med benen för att få henne inramad, och de funkade skitbra faktist. Hon orkade gå raktställd och i en taktmässig högergalopp, istället för att dra in rumpan och ställa sig utåt.

Avslutade när hon travade
avslappnat efter galoppen, då vi tog 3 skrittvarv i väääldigt avslappnad skritt innan vi gick in igen. :-) Fin tjej!

Jag är med och tävlar...

Klicka HÄR eller på bilden nedan för att komma till tävlingen!

FILM (löshoppning)


På tal om löshoppning..

.. Hur är era hästar att löshoppa? Har ni upplevt det jag fick lära mig idag, att heta hästar ofta är fega? Att de behöver ryttaren för att bli modiga? Intressant tycker jag.

Dela gärna med er. :-)

Löshoppning

Idag blev det helt oväntat löshoppning för fröken Bus. Och jag kan bara konstatera igen, efter 3 år sedan förra löshoppningen, att det inte är något för henne. Hon gillar det tyvärr inte. Gunilla (tränaren) sa att heta hästar ofta är fega när dom är själva, och det är precis så jag upplevt det varje gång jag testat. Varför jag inte testat på 3 år.. Hon står liksom emot, man får verkligen driva och "tvinga" henne. Vilket inte är kul. Hon smet till och med ut på sidan av inhägnaden, liksom hon gjort förr. Hon smiter. För hon vill inte. Tänkte dock de kunde vara kul att testa idag, efter 3 år, när vi verkligen är på G inom hoppningen.

Den enda gången hon tycker det är kul att hoppa utan ryttare är när jag springer med henne och hoppar samma hinder med henne. Men nu är det bevisat att hon vill ha morsan med. ;)

Kommer en liten film sen :-)

RSS 2.0