2012

Snodde denna av Carro. :-)

Hur har ditt 2012 varit?
 
- Mycket bra! Typ bästa året? Jag blir bara bättre och bättre, och de smittar såklart av sig i allt jag gör ;)

Vad önskar du att du gjort mer?
- Sånahär frågor är så hiiiiimla svåra.. Vad jag skulle ha gjort mer? Hm.. Ätit mer godis? Om de går att äta mer?
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
- Typ.... vara i sista minuten till allt, elr till busstider först o främst. Sitter som en galning vid datorn, och i sista minuten får jag packa matlådor och shit och kuuuuta till bussen. Mer organisering, ja tack!

Vem har du umgåts med mest? 
- Bästa Mallis! Bortsett från Ekko :-) 

Bästa minnet från 2012? 
- Studenten? Flytten hemifrån? Känslan av att få nästan heltidslön varje månad och att få jobba varje månad?! Typ allt 2012 :-)
 
Är det något du har saknat 2012 som du vill ha år 2013? 
- Ett körkort

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
- SÅ JÄVLA MYCKET GLADARE! I'm awesome

Var det mest lugna hemmakvällar eller partykvällar?
- Självklart party!... Eller?.. Eller jo! Eller Nä.. Inge party alls.
 
Största misstaget?
- Hm... like.. nada? Elr kanske, när jag skållade Erik i duschen när jag skulle he på kallvatten å springa därifrån (de blev alltså skållhett hehehehehehe)
 
Tror du att år 2013 kommer blir bättre?
- De kommer bli bäst!

Vad gjorde dig riktigt glad i år? 
- Studenten, flytten hemifrån, min och Bellas utveckling hela detta året, att jag får JOBBA
 
Har du några löften inför år 2013? 
- Att fortsätta vara så jävla grym
 
Har du haft ett förhållande under 2012?
- Yes man ;)

Vad ser du mest framemot med år 2013? 
- Can't tell yaaa ;) Har massa skoj på gång. Närå men, de finns massor. Bland annat tävling och ännu mer utveckling med min prinsessa Bells!

En låt som påmminer dig om 2012?
- Ingen låt har någonsin påmint mig om ett årtal.. Sorry!

Det bästa du har åstadkommit i år?: 
Självklart tagit studenten, med vad jag tycker är BRA betyg :-)

Vad hoppas du inträffar 2013: 
Hoppas? Det jag vill ska inträffa, de KOMMER inträffa. ;-)


Uteritt

Hade fodring och utsläpp imorse, och sedan fixade jag åt B, tog in henne och red ut en sväng. :-) Gick jättebra! Hon var ganska taggad, men för första ggn så var hon lyhörd och jag existerade faktiskt där uppe trots att hela hennes kropp ville göra massa annat. Verkligen en härlig känsla. :-) Att hon kan vara taggad och explosiv men ändå känslig och lyhörd. Så vi redde ut alla små explosioner väldigt bra idag.
 
Red tempoväxlingar i traven först, och nån övergång här och där. Sen la jag in någon galoppfattning och hon var kanonfin. Taggad på hemvägen som sagt, och då fattade hon självmant galopp gång på gång fast jag bad om trav. När jag fått henne i trav så red jag skänkelvikningar från sida till sida i ett varierat mönster, vilket gick jättebra verkligen. Fattade nån galopp där oxå, och avslutade med skänkelvikningar i trav.
 
Hon tappade inte framåtbjudningen alls idag! Annars när hon blir taggad och explosiv så tänker hon ju även bakåt, dvs står på stället, konstrar och går inte framåt utan bara uppåt. Men idag gick hon framåt, hela vägen. :-) Så himla kul. Ett stort kliv framåt för fröken Bus. Hon är inte en lätt nöt att knäcka dendär. ;)
 
Nu ska jag strax iväg och hoppa på mitt dygn kl 12.. Så jag jobbar in de nya året, tills kl 12 imorn. Ska bli mys!! Ska ta mig lite käk nu och önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR!!

Skrittur

Idag blev det en skrittur barbacka i snöstormen. Ja, det verkar aldrig ta slut på snö här.. De blåser o snöar. Elr, just nu när jag tittar ut är de faktiskt uppehåll. :-) Gjorde ett tappert försök förut att ge mig in i skogen, men efter 3 m fick vi vända, höll nästan på gå omkull. Tjock jäkla snö upp till magen på häststackarn.. Så de blir att hålla sig till vägarna tills våren kommer, haha.
 
Sitter på jobbet nu. :-) Mys! Slutar 21 ikväll, sen äre jobb tills onsdag som gäller, ledig på torsdag nästa gång. Skönt. :-)

Galoppfattningar

Idag stod galoppfattningar på schemat. :-) Blir endast ridning på vägarna nu eftersom de är på tok för mkt snö att kunna ta sig fram i skogarna.. suck. Så det blir dressyrarbete all in. ;) Travade först fram en jättelugn och fin liten polle, med lite övergångar. Sen körde jag lite galoppfattningar, men fick ta bort traven och bara köra skritt/galopp. Fick ta in henne på minivolt (över vägen bara) ganska många ggr för att sansa ner henne, och de tog inte så jättelång tid för varje gång heller. Tillslut behövde jag ingen volt. :-) Superfin liten brud!
 
Gav mig själv något att jobba på (som alltid), och denna gång blev de att inte överdriva vänster galoppfattning. Mitt huvud tror fortf. att hon har problem att fatta v. galopp, så jag gör värsta grejen av det. Böjer mig framåt, tar i, ställer henne utåt osv. Så jag jobbade på att bara göra en helt vanlig fattning med bibehållen hållning för min del, och de gick asbra. :-) När jag gör rätt går det ju bara så bra! Vilken skillnad.
 
Sen fick hon galoppera en fri galopp i vardera "varv", med lite ökat tempo. De uppskattade hon. :-) Fina fröken.. Som förövrigt var SJUKT go idag på stallgången! Hon var liksom... glad? och jättemysig! Hon är ju ofta glad o positiv, haha, men idag kändes de verkligen som om hon ville umgås. SUPERSÖT :-)

Svar på frågestunden

Frida: Hur skulle du börja att bygga upp en häst med muskler om hästen är igång men inte särskilt musklad? :) lite flummig fråga, men jag hoppas att du förstår :)
 
Är du en mer "planerande" person eller är du lite o organiserad av dig?

Jag skulle göra som jag alltid gör när jag vill ha mer muskler på hästarna, dvs att klättra mycket. Gärna i galopp om det finns möjlighet till det. Även skritt. Hästen får inte rusa iväg utan ska vänta. Mycket dressyrjobb, som övergångar/tempoväxlingar/inåt-utåtställning, osv. Sådant kan man variera i oändlighet. Rid i en lång och låg form så att hästen får bygga upp en bra överlinje. Gymnastikhoppning är alltid bra, som t.ex studs. Om du har snö där du bor så utnyttja den om det inte är för mycket. :-)

Jag är nog lite både och vad gäller planering och organisering. Jag måste planera mina dagar ganska noga eftersom jag har mycket för mig, och mycket som ska hinnas med. I stallet är jag väldigt organiserad tror jag, men det kan gå i vågor. Ibland så ligger allt i mitt skåp huller om buller, men för de mesta håller jag ordning. Allt som syns försöker jag ha ordning på.

Hemma är det lite annorlunda. Jag prioriterar ju som inte mitt hem först om man säger så... utan de blir stallet som är prio 1. Så hemma kan det bli lite hipp som happ med planeringen. Städning, tvätt osv. får ske när de finns tid, och jag är ganska impulsiv vad gäller sånt. :-) Men jag försöker planera även där så gott de går. 
 
Lina: Vad har du önskat dig i julklapp? ;D
 
Jag måste vara tråkig och svara att jag inte önskat mig något, faktiskt. :-P

Marie: Jag måste säga att din sits är helt underbar, helt lodrät och korrekt. Tittar man tillbaka i bloggen och jämför då med nu så har du utvecklat den enormt.
Och min fråga är då; hur har du gjort för att träna upp den?

Till att börja med, tack snälla du! Blir superglad.

Ja, jag har alltid haft tendenser till att luta fram överlivet. Det är där jag fått kämpa som mest. Det finns egentligen bara ett bra svar till denhär frågan, träna! Träna träna träna. Massor. Hitta dina svagheter och svårigheter och påminn dig ständigt om just dessa. Om du lutar dig framåt då du rider, så påminn dig själv "Räta på dig", flera gånger under ett pass. Ju mer du påminner dig själv, ju mer kommer du att börja räta upp dig automatiskt. Tillslut sitter du upprätt utan större ansträngning. Men sådant kan ta tid, så ha tålamod. :-)

En sak som är viktig är att förstå hur man inverkar på hästen beroende på hur man sitter. Eftersom jag vet att jag inte kan inverka korrekt på min häst när jag sitter som en hösäck, försöker jag ständigt tänka på det, och sätta mig korrekt så att jag även kan utföra hjälperna på rätt sätt. Det är viktigt att förstå varför man gör något, för då blir det lättare att komma ihåg.

Carro: Vad har du för planer/mål med Bellie inför framtiden? :D Om ni satsar till något speciellt eller så? :)

Som alltid så tar jag det som det kommer. Men jag skulle gärna vilja rida 90-1m felfritt, och det hade vart kul att rida en godkänd LB-klass. Egentligen är det mig själv som jag har mål med. Att få bort mina hjärnspöken, tro på mig själv och börja rida med mer självförtroende. När dom bitarna finns på plats är jag säker på att vi kan utföra vad vi vill, för min häst är redo för längesen.

Önskeinlägg

Detta tillhör ju visserligen inte frågestund, men om du kanske hade kunnat ta upp det i ett inlägg? Jag VET att man ska rida en häst i form, och HUR man ska göra det. Min tidigare häst utbildade jag till msv, så jag vet ju hur man ska göra. Men detta är första travaren jag utbildar och får verkligen kämpa mig gul och blå.

Har ett stort problem med att få hästen att förstå hela den här grejen med att gå i form. Varken i longering med inspänningar eller ridning fungerar det. Fungerar endast med gramantyglar (gummisnodden kämpar hon bara emot och tar att de gör ont i munnen). Har jobbat mycket med att stärka henne i många månader. Tänkte höra om du har ngt tips hur man visar hästen vägen (om de finns ngt knep just för travarna)? /Hästen som fortfarande tror hon går på bana och en smått frustrerad matte! :)

Svar: Hej! En travhäst som är avlad för trav, samt sprungit på travet framförallt, måste man ge tid. Tid och tålamod är de två ledorden för att utbilda en travhäst. Det är mycket vanligt att man slänger på dom diverse hjälptyglar etc. för att man inte har tid att vänta på hästen (eller i många fall brist på kunskap). Jag är ju inte alls för hjälptyglar, eftersom att man börjar i fel ände. Korrekt ridning bakifrån sker när både häst och ryttare är i balans, och har rätt muskler för att orka bära sig. Det är ingenting man får gratis eller som tar ett par månader på en travtränad/tävlad häst, och det är inget som sker för att man spänner in hästen. Tvärtom så får de ofta bara fler spänningar när man tvingar fram något. Sedan säger en inspänning åt hästen att söka sig bakåt/nedåt, vilket är helt tvärtemot vad de flesta är ute efter; sökning framåt/nedåt.

Mitt tips är alltså vänta. Låt det ta tid. Ge din häst tid. Massor med tid. Det finns inga bra genvägar i att utbilda en travhäst (eller vilken annan häst som helst), så låt det bli rätt ifrån början och låt din häst hänga med i svängarna utan att pressa fram en form som inte är varken bra eller ärlig. Klättra mycket om du har möjlighet, rid mycket övergångar, tempoväxlingar osv. Arbete med utåt- och inåtställning är något som jag upplever fungerar väldigt bra på många typer av hästar. 

Är det något som inte funkar så gå tillbaka ett eller flera steg. Grunderna är de viktiga. Sitter inte dom får man problem senare. Öva halt, start, halt, start, skritt, trav, skritt, trav. Var aktiv i ridningen och sysselsätt hästen så hon får tänka till. :-) En grej att fundera på kan vara vilken form är det du kräver att hon ska gå i? Tillåt henne att jobba lång och låg. Beröm för minsta steg i rätt riktning, minsta avslappning, sökning framåt/nedåt etc.

Ett riktigt bra tips är att ta hjälp av en tränare oxå. Rätt hjälp från backen är guld värt!

Slutligen, lycka till och det är bara att fråga på om du har vidare funderingar! :-)

Slänger in en liten bild från de första dressyrpasset för mig och min häst, som inspiration att kämpa lite!! :-)

Ett tekniskt geni

Woho.. har laddat ner blogg.ses app.. testar ;-)

Galopptur

Galopp galopp galopp. Senaste veckan har bestått av myyycket galoppjobb. :-) De har gett resultat!
 
Jag och Mallan drog iväg ut på en tur nu i eftermiddag. Idag funkade även traven, och jag var kanske hur lycklig som helst! Så först jobbade jag skritt- och travövergångar som uppvärmning. Sedan blev det skrittjobb innan vi började galoppjobba. Fick ta ner henne på jorden två ggr inför fattningarna men sen uppförde hon sig hyffsat. Övade först på inåt- och utåtställning, som jag fått i läxa av My att träna extra på. De gick bra! Hon blir lite frustrerad ibland bara när det blir jobbigt för henne. Men överlag skötte hon sig bra.
 
Sen gick vi över till tempoväxlingar, och vad min häst fick kämpa! Och likaså jag. Hela hon blev ganska så stark för detta var verkligen jobbigt för henne, så jag fick fasen kramp i överarmarna för första ggn nånsin på henne. Hon föll isär efter den ökade galoppen, för då orkade hon inte hålla ihop längre så jag fick fatta ny galopp några ggr. Riktigt bra träning för henne. Ska verkligen jobbas mer på detta för att få henne mer elastisk och reglerbar. Hon börjar bli så himla fin!
 
Skrittade sen en sväng innan vi körde en högergalopp med tempoväxlingar oxå, och där var hon jättefin på slutet. Inte alls lika stark som i vänstern. :-)
 
Sen tappade hon en sko oxå, men som tur är kommer hovis på fredag. Så de blir vila imorgon.

FILM (Hoppning)

Här kommer filmen från dagens lite misslyckade ridpass, haha. Men vi höll oss positiv! Återigen ser man klockren skillnad när jag rätade upp mig och faktiskt red. När Malin skriker "Räta upp dig", den rundan är som natt och dag jämfört med resterande rundor. :-)
 
Bells tappade en sko så vi fick avbryta mitt i. :-P Och tusen tack till Lina.H som kom och slog på den :-) Fantastiskt snällt!
 

Hoppning

Idag tog jag och Mallan ett hoppass i ridhuset. :-) Det stod ingen ny övning uppe som de brukar varje vecka, så vi fick bygga upp nåt eget. Dock blev de alldeles fel gällande både avstånd och antalet galoppsprång, så ja... De blev ju som det blev.
 
Det gick bra, och Bells skötte sig galant. Men vi fick aldrig nåt flyt, såklart pga felande avstånd och att jag räknat fel på galoppsprång. Så... som sagt, de gick bra, men något flyt fanns inte. Trav här, galopp där, lång avsprång här, kort där, osv.
 
Men jag är nöjd över oss båda för vi behöll en bra inställning och ingen av oss gick bakåt mentalt iallafall. Får vara tacksam över att ha en sån shysst häst som ställer upp fastän jag sätter henne lite i skiten.

Till nästa gång: Bättre planering och förberedelse, och noggrannare med både avstånd och antalet galoppsprång.

GOD JUL!

En riktigt god jul önskar jag er alla!!! :-)
 

Julritt!

Imorse tog vi i stallet, 7 st av oss, en julritt genom centrum. :-) SUPERMYSIGT! Hihi. Eftersom det fortf. var halvmörkt ute och de snöare vart inte bilderna dom bästa. Men bjuder på ett par st. :-)


Mystur

Tog en mysritt idag barbacka i overallen, med Malin och Linnea. :-) Vi red ner till han vi lånar mark av till betet med en julklapp, de uppskattades! :-) Sedan red vi vidare en sväng. Tog en galopp uppför en brant backe med en hel del snö, och det var så SJUKT KUL! Hahaha. Myyycket skratt. :-D De var bara att länga ut tyglarna och ta ett stadigt grepp om manen och följa med, för vi snackar BRANT backe, haha. Och barbacka.. Höll ju förfan på glida av. xD

FRÅGESTUND

Vi slår till med en frågestund! :-)
 
So SHOOOT :D Bomba mä ;)
 

Brun ridjacka?

Håller på att leta ihjäl mig efter den perfekta ridjackan nu. Jag har bara skrotjackor.. bortsett från de fina Kingsland-jackorna jag ska sälja. Men jag vill ha mer stilrent nu alltså brunt.
 
Gick och blev förälskad i en Kingsland Venus, brun. Skitsnygg! Men de känns inte riktigt rätt. Och det känns lite för mycket att lägga de pengarna på en jacka nu. Hittade sen en SVINSNYGG ifrån Jacson, som satt perfekt. Blev kär i den, men de känns fel för jag vill ju faktiskt ha en brun jacka.
 
Har nästan alltid bruna ridbyxor i dressyren, och på många schabrak alltid någon brun detalj. Hopputrustningen är brun. Så de är givet, jag ska ha en brun jacka. Så HJÄLP MIG! Har ni några bra tips på fina jackor?! Den ska vara så pass lång/kort att den går att rida i. Alltså inte för lång.
 
Tacksam för tips :-)
 
Nananana nananana nanananan... I just can't get you out of my head (8) ..

FILM (galoppjobb)

Här kommer en film från en övning jag red idag. Mallan ger alltid så bra tips och råd! Jag tappar rumpan min ibland och rider med för mkt hand, men så fort jag lättar där och rider mer med rumpan så går Bellson bättre (såklart). Det blir lite bakåtsträvande och något spänt ibland, men hon var trevlig!
 
Vad tycks? Var längesen jag la ut en dressyrfilm nu ;)

Bilder

Här kommer lite bilder från idag :-)
 
Nån som har någon idé till varför bilderna blir så brusiga? (Ej hög iso)

Dressyr

Idag hade jag och Mallan fotodag. :-) Hon hjälpte mig även i dressyren med Bellie. Gick varken o skritta elr trava idag heller, hon bara är tokspänd och går och är irriterad och frustrerad och tar allt som galopp. Så vi körde galopparbete idag helt enkelt. Och inte bara rulla på, utan att hon fick arbeta. :-) Provade på lite skänkelvikning i galopp idag, o de gick ju bra! :D En början. :-) Hon var fin i galoppen, men de blev lite bakåtsträvande ibland. Jag glömmer även av att rida med sätet ordentligt ibland, och de blir lite mkt handridning när hon ligger på. Träning träning. ;)
 
Så det kommer lite bilder och en film lite senare.

Kärleken flödar..

Hahahaha. Kolla de djupa blickarna!! Dehär är ju kärlek på hög nivå. De börjar vid ett granris, som en lek. Sedan sker en upptäckt... som blir till nåt.... vackert :') :')

Pictures

Bellie, Elisa och Quantas får representera bilderna. :-) De tre vännerna ;)

Wtf? Samma där.. varför är hon så jäkla snygg? En fråga jag dagligen ställer mig själv

Vila

Var i stallet i 7 timmar idag, haha. Fråga mig inte hur jag fördrev tiden... För jag red bara en häst! Donna. :-) Red övergångar på travbanan, som gick sådär. Hon var lite.. taggad? Motför sist. Så det var mycket slå upp med huvve och vara allmänt okoncentrerad. Tror hon hade galopp i tankarna... ;) Vi tog lite galopp oxå, vilket gick väldigt bra. Fattningarna däremot var hon supertjurig i, och så orkar hon inte riktigt sitta ihop, så man får kompromissa lite där. Väl i galoppen så tyckte hon det var riktigt jobbigt, så hon bröt av några ggr självmant. Men jag fattade ny och bröt av efter en stund. :-) Skoj att rida lite nytt! Elr nytt och nytt.. Men ja, lite annat än Bells. ;)
 
Sedan tog jag och fotade lite i hagen och myste med hästarna. Fröken bus var hur på mig som helst idag, haha. Svansade runt i hagen och snosade mig i håret, och naffsade på mina kläder. Hon ska ju äta på ALLT, så hon tar tag i mina resår-snören på jackorna och drar, och sen släpper... vad händer då? Hahaha. Världens jäkla snärt får man. Hon är ju som hon är puppiluren min! ;)
 
Tänkte lägga upp lite bilder strax :-)

Reflextäcke

Idag kom mitt nya reflextäcke, alltså ett likadant som jag redan har. Men det är något för litet, så Malin har velat köpa de. Så nu har jag fått tag i ett större, så Mallis tar över mitt gamla. :-) Perfa!!
 
Passar på att rekomendera detta täcke. De bästa jag haft! Man syns åt alla håll och kanter i vintermörkret. Och de sitter kanonbra.
 

Powerwalk

Hoppade upp på Bells barbacka imorse, och drog iväg på en skrittur. Helt långa tyglar och noll krav över huvudtaget. Hon drog på en riktig powerwalk...Undrade om hon ens hann undan med frambenen innan bakbenen kom i en hejdundrande fart, haha. :-P Var ute ca 1 timme.
 
Nu blire mys hela dagen lång i soffan, i min onepiece och med en del gotta. Ska nog baka oxå. :-) MYSDAG.

SÄLJES (Kingsland)

Kollar av eventuellt intresse för dessa två jackor från Kingsland. Den blåa är en "funktionsjacka", strl xxs. Inte alls använt mycket, alltså i mycket bra skick.

Den ljusrosa har jag använt som vinter/höst/vårjacka, den passar till allt. Väldigt skön och varm! Strl xxs. Inte sliten eller trasig någonstans, mycket bra skick.

Båda jackorna är som en 34/36 i storlek, eftersom det är unisex-storlekar (man går ner 1-2 strl på dom).


 

Vaccinering

Idag blev även fröken vaccinerad. Dock så var hon ju inte så jäkla trevlig mot veterinären på närmare 75 år... Hade henne i boxen, och bara han kom i närheten och skulle sticka in nålen så började hon resa sig och trycka sig mot oss för att ta sig ut?! Sär-häst. Nog för att hon kan bli spänd vid vaccinering, men sådär... Gosse rå. ;) Men in kom nålen och så även vaccinet. :-)
 
Fit for fight! ;)

Galoppjobb

Idag var det tänkt att jag och Bellsan skulle rida galoppjobb i form av övergångar på travbanan, då vi gaddat upp oss med nya fräscha tips från bästa Q. Men det var sämst underlag där, så vi begav oss ut på vägarna istället.
 
Det gick så jäkla bra idag!! Övade galoppövergångar mellan skritt och galopp, och hon stressade inte upp sig alls på bortavägen. Och som vanligt lika fantastiskt trevlig i galoppen. Reglerbar, mjuk och bärig. Och högergaloppen är verkligen bättre än någonsin.
 
Så fort vi vände om så gick hon in i flipmode. Då började hon stressa och bli frusterad, började trampa på stället, ladda, kasta sig, backa ner emot diken m.m. Men då började  jag med en övning jag fått av Q igår, att svänga. Lägga in henne på en volt via ett ledande tygeltag, och få henne att lösa uppgiften. Så gjorde jag varje gång hon fick frispel inför en galopp, och de funkade verkligen!! När hon gick lika lungt och avspänt ut från volten som i, så fick hon ny fattning. Funkade toppen. :-) Vi slapp dragkamper och "bråk".
 
En rolig grej som hon även gjorde i förrgår var att fatta en klockren vänstergalopp från rakställning, när jag bad om höger. Haha. Jag trodde aldrig det skulle hända. De börjar verkligen släppa för oss nu. Fina fina B. :-) Hihi.
 

Lördagens Bella :)

Godermorgonoooooooo :)

Vaknade EN minut innan klockan. Tack för de! :-D Sååååå skönt att inte vakna upp av dendär förbannade signalen. Usch. :-)
 
Ska bege mig och plocka ut lite hästar nu. Sen väntas ridning och sen ska fröken vaccineras.
 
Ha de gött! ;)

Tankar...

Har suttit och bollat lite med bästa Q om Bellie. Hur hon är.. Hur känslig hon är, hur hon beter sig, hur svår hon är att handskas med när hon hamnar i sin lilla bubbla etc. Q har alltid bra tips och råd att komma med. En grej jag fastnade extra för var:
 
"Hästen är svår.(din alltså)Ska man göra det på rätt sätt med en sådan häst får man lirka..medla..och samtidigt vara konsekvent och tydlig och hitta olika vägar som funkar för dagen. Och ofta är den ena dagen inte den andra lik så man får ställa om sig för hästen gör det inte.Man får anpassa sin egen ridning efter hästen.

De flesta hästar är inte på det sättet utan anpassar sig till ryttaren i stället på ett annat sätt och tuffar på bara ganska så enkelt. Dock tycker iallafall jag att de hästarna med lite krut i och som har känslighet och nerv är roligare att rida .Och jag tror att Bellie är en sån där känslig häst.Och hon kan nog bilda klubb med Knas. Dessa går inte att bestämma över eller sätta på plats eller bara säga åt för då får man veta att man lever på ett eller annat sätt för det är på något sätt under deras värdighet.

Knas funkar så i allafall och jag får känslan av att Bellie är lite likadan .Det är hästar man får RIDA och då framförallt mentalt och inte så mycket fysiskt även om det sista inte betyder att man får sitta och åka med bara för då tar de över i stället och kör sitt eget rejs.

Det jag vill ha sagt är att ridning är svårt.Och din häst är svår.Och jag tycker inte du ska känna dig kass någonstans faktiskt.Då jag tycker du kämpar på riktigt bra."
 
Det kändes riktigt bra att få höra det där. Hon satte ord på mina känslor. Ibland börjar jag tveka på mig själv och min egen ridning, "när jag inte ens kan rida min egna häst som jag haft i 4 år". De brukar vara mitt argument till varför jag är sämst i världen. Haha. Fast jag vet ju att det inte är så. Och när jag sätter mig upp på andra hästar så förstår jag att det inte är min ridning det är "fel" på, utan de är min häst som är svår.
 
Jag har bland annat fått höra (många gånger nu) att "Jag fattar inte hur du klarar av att rida dendär hästen!! Jag skulle ALDRIG klara av en sån!", och att hon är alldeles för mycket häst att rida.
 
Och det är som sagt skönt att få bekräftelse på det. Hon är jäkligt svår. Man får liksom inget serverat. Och ingen dag är den andra lik. Och gud vet hur många ggr jag fått lägga om ett ridpass bara för att hon gått in i flipmode för att dagens övning/syfte inte passat henne. Vissa dagar går hon som en klocka och allt rullar på fint. Jag kan göra galoppfattningar, övergångar och vad som.. och hon tar de med världens lugn, men nästa dag kan jag inte ens göra en halt utan att hon ska stå på bakbenen eller trippa in i nåt piaffliknande elr dra ner i nåt dike.
 

Bilder visade många gånger.. Men oj vad dom beskriver henne bra. Som natt och dag.

Prillig tjej....

Red ut med Malin och Fisen idag. De gick verkligen åt skogen... Bellie var lika prillig som igår. Alldeles knäpp!? Helt opåverkbar i både skritt och trav. Jag försökte göra tempoväxlingar, övergångar m.m men hon bara går emot och slår med huvudet, springer på och går inte alls att kommunicera med. De ENDA som fungerade idag (och igår) var galopp. Då blir hon hur nöjd som helst, jättemjuk och fin i munnen och galopperar på riktigt, riktigt trevligt. Högergaloppen är typ finare än någonsin?!
 
Men tyvärr gick det inte att galoppera så mycket som jag isåfall hade önskat idag, vilket ledde till att vi typ bråkade igenom hela ridturen. De räckte med att jag gjorde en halt så var hon påväg uppåt för att resa sig.. Hon hoppade, for omkring och var påväg ner i diken. Suck.
 
När vi var påväg hem och jag gjorde en halt när hon hade helt lång tygel så frustar hon sådär ashögt som dom gör när dom är uppspelt/rädda..?! Jättekonstigt. Och när jag hoppat av osv så var hon jättestirrig och "rädd" för saker. Hon fryser typ fast. Jaja.. Är jag förvånad? Nej.
 
Imorgon blir det galoppjobb på travbanan. Hoppas på att de ska gå bättre. :-)

Header

Äntligen en vinterheader! Gulliga Lovisa gjorde den som jag ville ha den, tillfälligt. :-) Tuuusen tack!

Ridning gånger två :-)

Blev ridning på Elisa och Bellsan idag. Var tänkt att jag skulle rida Donna oxå, men jag tyckte det blev så sent så det blev inget av. Tog städningen hemma innan stallet, varför jag kom ut senare än tänkt.
 
Bellie var i flippmode idag, herregud. Från början så övade vi lite skritt- och travövergångar, med ett ganska dåligt resultat. När vi ska vända hemåt ser hon en travhäst (som hon inte reagerar nämnvärt på annars) och blir tokig! Taktar, står på stället, slänger sig, stegrar, ska ner i diken m.m. Jag som hade planerat för galopp. När hon sen lugnade sig lite provade jag en fattning, och då blev hon galnare. Provar igen, tills jag får galopp, och då blir hon HUR NÖJD SOM HELST. Haha. Så vi galopperar nästan hela vägen hem, i båda galopperna. En gång när jag skulle fatta höger så fattade hon vänster?!?!?! Hahaha skitcoolt ju. :-D Red några ggr fram- och tbx i galopp, just för att hon var så nöjd och tillfreds då. Riktigt trevlig! De var ju ingen rallygalopp heller, utan en bärig och fin arbetsgalopp. Lite stark i högern, men annars fin. Slutet gott, allting gott!
 
Elisa var kanonfin! Gick snabbare att rida rundan med henne eftersom hon skötte sig exemplariskt. Hon är ju väldigt mycket enklare än B, på ett sätt. På ett annat sätt är hon svårare eftersom jag måste använda muskler och "tekniker" som jag inte använder på B, vilket är ovant för mig. Men jag red skritt- och travövergångar, tempoväxlingar samt mycket ställning höger vs vänster. Sedan galopperade vi vägen hem, i båda galopperna. Hon var fin, men ganska stark. Får jobba med att verkligen sitta i sadeln och reglera tempot med rumpan, och inte använda för mycket hand. Men fin häst!
 
Skulle visa båda hästarna på bild idag, men kameran blev kvar i stallet. :-P

Fisen (film)

Några filmsnuttar när jag red dressyr på Mallans Fis igår:

Vänster galoppHöger galopp

God morgon!

Jag är ledig idag oxå, så himla skönt. :-) Även mån och tis. De är jag värd! ;) Idag väntas ridning av 2 eller 3 hästar, ska bli riktigt kul! Hoppas de går att rida ute bara, för de är plusgrader och börjar bli kramsnö/slask här nu. Så jag får väl se om underlaget är ok :-)
 
Ska städa lite idag är de tänkt. Men jag tar nog stallet först, för jag orkar verkligen inte städa just nu. Haha. :-P Måste hämta upp tvätten från tvättstugan oxå. Tar ju ett dygn för den att torka. Suck.
 
Ha en bra söndag allihopa :-)
 
Ibland undrar jag varför jag är så jävla snygg för...?! :o

FILM (Hoppning)

Vad vill ni läsa om gossar?? Har ju inte trillat in en kommentarjävel på typ 1 dygn.... gosse rå. Fast jag skrivit typ trettio inlägg. :o Tråkmånsar!
 

Här kommer film på min fina dam och jag idag.. 3 rundor på en och samma bana, och på slutet tas linjen en extra gång för att rida den rätt. :-)

Hoppning

Idag stod hoppning på schemat. Och som jag sagt så har jag bara hoppat 1 gång på 6-7 veckor, och nu blev andra gången. Jag var riktigt nervös, och kände mig likadan som jag brukade göra förr. Bara ett enormt obehag och en hel drös av negativa tankar/känslor, och en jäkla rädsla. Men de gick bra!
 
Hon var jättestark på framridningen, pigg och väldigt taggad. Detta gjorde mig ännu mer rädd och nervös såklart. Hoppade fram, och först gick de sådär... hon drog iväg och vart stark. Men sen började jag RIDA, vilket gjorde att hon kom till ro och jobbade på fint.
 
Kändes fortf. inte bra här, men så säger jag rakt ut till Malin att... Nu är det BARA negativa känslor i mig. Ja jag ser det svarar hon. Och poff, så försvann dom! Och jag kunde rida. Haha.
 
Så fort vi red på en övning så samarbetade vi som vanligt, vilket gjorde att jag kunde släppa pressen och nervositeten. :-) Och rida på som vanligt! Vi hade en linje med 3 hinder som jag var lite rädd i, så där övergav jag henne och därav gick de jättefort igenom den. Men igenom kom vi. Och på slutet tog vi den igen för att få till det ordentligt, med ordentlig ridning. Och de krävdes inte mer än att jag faktiskt satt tillbaka i sadeln och vågade vänta på henne, samt räta upp mig, så gick de som en dans. :-) Där avslutade vi.
 
Så nu ska jag komma igång och hoppa 1 gång i veckan igen så jag får upp mitt mod igen. :-) För kan, de kan vi ju!

Ridning x3

Idag har jag ridit 3 hästar. :-D Svinkul faktikt!! Första hästen ut var Donna. Vi tog ett lösgörande dressyrpass på travbanan i snöstormen. Hon var riktigt fin! Det är första gången på kanske 1,5-2 år som jag rider henne. Hon var riktigt trevlig och lyhörd. Övade på utåt- och inåtställning, och så lade jag in många och intensiva tempoväxlingar på långsidorna. Ett riktigt lyckat pass var de helt enkelt!! :-)
 
Häst nummer två är Bellisbus, men hon får ett separat inlägg om en stund.
 
Häst nummer tre blev Fisen. Malin fick tyvärr sån extrem astma att jag fick  hoppa upp när hon ridit fram. Tanken var att jag skulle hoppa henne, men min rädsla kryper fram såhär när jag inte hoppat på väldigt länge (1 gång på 6 veckor), sen så känner jag inte riktigt att jag vet var jag har Fisen, såklart. Det är längesen jag red och hoppade henne nu. Hoppade några skutt bara. Jag måste lita mer på mig själv innan jag sätter mig och hoppar på osäkra och känsliga hästar. Men vi red en liten dressyrlektion för bästa Mallan, och Fis var SÅ fin!! :-) Riktigt trevlig, och jag tror minsann jag hittade en del nya knappar på henne.
 
En sak som blir sämre när man bara rider sin egen, de är känslan att kunna vara flexibel. Att se hästarna som de olika individer de är. Jag sitter annars gärna och vill rida likadant som på B. Men de tar sig!
 
Tänkte jag skulle ladda upp lite filmer ikväll om jag får tid över.

Cravings!

Kan man ha cravings på tävling? Eller är cravings bara ätbara saker?! :o Jag har iallafall cravings på tävling!!! Ska bli så sjukt kul att komma igång igen. Det är ju två år sedan sist, eftersom vi hade ett litet träningsår 2012. Samt att jag var totalt opepp på att tävla alls.
 
LC:1 dressyr, Njurunda 2010
 
50 & 60cm, Njurunda 2010
 

60 & 70 cm, Färsta 2010/2011


LB:1 Lokal, Matfors 2011
 
80&90cm Lokal, Njurunda 2011

90cm Lokal, Matfors 2011
 
80cm, Alnö Ridklubb 2011

80&90cm, Alnö ridklubb 2011
 
Sedan blev hon skadad. Men den vilan på 1,5 månad var som sagt välbehövlig. Även om hon var ett vilddjur att handskas med de första månaderna, haha.

Biiiaaatch

Mer rotande i arkivet. Hittade några småcharmiga bilder på Bellsan.. Här hade vi många olösta problem och många spärrar som vi ej lyckats släppa på. Vilken resa denna häst tagit mig på :-)

En inte så alltför tillfreds brutta.. Sista två bilderna är från innan skadan och flytten. Efter det så blev hon en helt annan häst. Fina B! Vi båda har gjort stor utveckling sedan dess, och hon går från klarhet till klarhet.

Andra hästar

De är så otroligt sällan jag rider andra hästar nu. Saknar det ganska mkt! Borde passa på när någon frågar om jag kan, men jag har ju så lite tid. Häromdagen fick jag rida Fisen igen, och det var över ett halvår senast. Vilken känsla!! Hon har ju alltid varit en av mina favoriter den damen. Tror hela jag sken upp som en sol. :-)


Jag och Lordi, Emmas unghäst som då var 5 (?) år. Svenskt varmblod
Jag och Tildas Kimberley. 90% arab
 
Kickan, Cheek to Cheek. Varmblodig travare


Bamse.
 

Simb Mate, Matte. Varmblodig travare
Malins Peasant Elisa. Varmblodig travare

Linneas Quantas Country, varmblodig travare
 

Carros Lisen. Svenskt varmblod

Carros Madonna. Welshponny

Hooooowdiiie howw :D

 
Ville bara säga hej! :D

Ny header!?

Om nån har tråkigt ikväll så kan ni ju höra av er :-D Jag vill ha en ny header, men bara en svinenkel bara för att få bort sommar-headern... De är tre st bilder jag vill ha på raken, och en transparent linje över med text på. Alltså, svinenkelt. Men jag har bara gimp på denna data och jag fattar nada av de. Så.... Har ni tråkigt så hör av er så skickar jag över bilderna bums! :D

Vila

Blev vila för Bells idag. :-) Hann inte med mig riktigt... Får bli en uteritt el. något annat skoj imorgon.
 
Jag har precis vaknat... Har sovit i 1,5 timme. Jag vill inte sova mer nu. :o ....

"Ledig" idag

Är typ ledig idag. Iallafall över dagen/morgonen. :-) Börjat 7 varje dag sen i lördags så de var skönt att slippa kliva upp idag. Dock så vaknade jag ju ändå kl 06.20 och min kropp undrade varför vi inte var i full gång att jobba. Vaknade igen runt 7, och igen runt 8. Klev sedan upp vid 9. Lika förvirrad alla ggr då jag haft en massa knäppa, förvirrande drömmar och även mardrömmar. :-P Suck. Min kropp vill inte sova på morgonen. Däremot på kvällarna slocknar jag som ett ljus framför en film..
 
Jag som ska jobba natt inatt. Spännande. Folk tror ju t.o.m att jag har sjukdomen narkolepsi, HAHA. Mest på skämt. Men seriöst, jag kan somna var som helst när som helst om jag vill. Och inte vill. Haha. Men jag ska ladda upp med godispåsar och datasittande så ska jag nog lyckas hålla mig vaken. Får springa nåt varv runt huset oxå om de blir gränsfall. ;-)
 
Måste nu gå och dra upp min karlslok, för jag har en del ärenden att uträtta idag, och så ska jag hinna med min lilla häst oxå innan jag ska sova kl 16.
 
Ha en bra fredag! :-D För de ska jag :D

Halstäcke?

Idag hade Bells fått låna Fisens vintertäcke såg jag. ;) Kanske man ska satsa på hals? Rätt sött ju. Haha. Fick även bekräftat ännu ett täcke som inte funkar på Bellisbus, för det kasade omkring likt alla andra jag testat utom Bucas och ett till..BTW.. Såhär såg benet ut innan ridturen.. Man ser en minimal utbuktning/svullnad..
 
Efter ridturen, svullnaden borta:

Världens finaste!

Red ett dressyrpass i snöyran som råder ute just nu. Snön vräker ner. Red runt travbanan och idag låg fokusen på övergångar. Satte igång ganska direkt efter framskrittningen, med skritt- trav- och haltövergångar, samt ryggning. Hon var väldigt fin! Lite motsträvig i avsaktningarna, men när jag fått igenom det hyffsat så fick hon skrittpaus.
 
Sedan började jag med galopp- och skrittövergångar, samt ryggningar. Och vet ni vad!? Hon flippade inte ut! Jag kunde galoppera en halv långsida, sakta av, och fatta ny galopp UTAN hets och utan stress från Bellas sida. Så otroligt kul. Äntligen, äntligen är hon mogen för dehär. Det har inte funkat förut, eftersom hon flippat ur av fattningar. Det har resulterat i en otroligt frustrerad och tokspänd häst, som blev ganska så farlig när hon drog igång sina stegringar och hopp. Jag ser ljuset!! ;)
 
Avslutade i vänster varv, och där var hon något sur då som vanligt. Men målet var att kunde fatta vänstern när hon var hyffsat rakriktad, och de funkade ett par ggr. Hon tar ofta höger istället, men nu så kan vi ju faktiskt träna fattningar och då kommer det ge sig med tiden. Fyfan vad skoj!! Jag älskar att rida övergångar, men har liksom inte kunnat det riktigt förut. Inte i galopp. Det tog typ 2-3 år innan jag kunde rida skritt- och travövergångar utan dragkamp. Men när det släppte var de typ hur kul som helst. :-D Som nu!!
 
Dagens Bella! Gillar hur välmatchade vi är på hemmaplan ;)

Pansarvagn

Idag red jag på en pansarvagn. :-) Also knows as Bellie. Red ut med Malin och Fis. Vi hade inte våran bästa dag idag jag och Bellsan... Hon var verkligen som en pansarvagn. Tänk er att rida en sån liksom. Vilken upplevelse. Hon var sjukligt stark hela tiden, låg i min hand överlag under hela ridturen. Gosh. Gjorde allt jag kunde, haha. Visst, bitvis släppte hon och började lyssna för sätet, men de sekunderna var få.
 
Jaja, man ska väl ha såna dagar oxå! Benet fortsatt bra. Peppar peppar. Imorgon står dressyr på schemat.

Gårdagen

Red igår, hur kul som helst! Kändes som en evighet sen. Skrittade först en hel del, och sen testade vi lite jogging oxå. Hon kändes fin och fräsch! Lite stark och pigg, men sen gav det med sig efter en del halvhalter och halter. Benet verkade inte må sämre av det. Så jag fortsätter med lite jogging idag om allt ser bra ut.
 
Skönt :-) Men ännu kan jag inte slappna av helt. Exprimenterar lite helt enkelt. :-)

Pass + licens

Igår kom äntligen Bellas pass. Jag passade på att skicka in papper för ett nytt pass i samma veva som ägarbytespapprena. Jag fick nämligen inte med något pass när jag köpte henne, och nu när TDB kräver att man ska bifoga kopia av passet så blev jag helt enkelt tvungen att beställa ett. (Det kostar sjukliga pengar, varför jag dragit ut på det.) Så nu har jag pysslat med lite licensförnyelser, kopierat pass, skickat in m.m och bytt klubb att tävla för. :-)
 

Åt rätt håll?

Det verkar gå åt rätt håll för fröken Bus ben. Idag var hon osvullen, ingen värme och fortfarande ohalt. Dock så ömmar hon när man tar där. Men förhoppningsvis är det bara som ett blåmärke.. Vem ömmar inte om man trycker och har sig på ett blåmärke liksom. Jag hoppas på de bästa! :-)
 
Tar mig en skrittur imorgon och ser reaktionen efter det. :-)
 
Blir så glad av era fina kommentarer som poppar upp lite nu och då. Fick en trevlig kommentar idag av en gullig tjej om hur mycket hon inspirerades av att se jobbet jag gjort med Bellie, där hon frågade om tips och råd på hur hon skulle gå vidare med sin egen häst. Så sjukt kul! Fina ni. Frågar lilla mig om råd? Men förut har jag varit väldigt avvaktande och inte alls trott att jag kan hjälpa andra, men det kan jag ju! Det är ju faktiskt jag som utbildat min häst, oavsett vilken hjälp jag fått på vägen. Förut har jag mest ba "Nee de är inte jag som utbildat henne, för jag kan ingenting och jag kunde ingenting då jag köpte henne" blablabla. Men det kan jag ju. :-)
 

Att rannsaka sig själv

Det är ju så otroligt viktigt att stanna upp och fundera på hur man verkligen agerar/beter sig ibland. För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om att släppa fokus på idioter och istället lägga min energi på de bra sakerna jag har i mitt liv. Det har gått bra. Och det är skönt. Men det behövs mer, jag behöver släppa mer.
 
Jag ska bli en ännu bättre människa! Jag ska sluta fokusera så mycket på vad andra gör, och istället fokusera mer på mitt. Jag menar, jag sitter och tror att folk ska tycka saker om mig när jag gör ditten och datten.. men varje gång kommer jag på mig själv att det är pga jag själv har såna fördomar om vissa. Jag trycker ner mig själv, genom andra. Jag hamnar ofta i situationer när jag absolut inte tror på mig själv för fem öre, och vill sluta med allt jag håller på med och bara gräva ner mig i en håla. Jag vill tro på mig själv, och jag vill släppa kraven på mig själv.. men hur ska jag kunna det om jag hela tiden fokuserar på vad andra gör samt fokuserar på andras "fel"? Jag är väldigt duktig på att analysera och kritisera mig själv, men jag behöver även TRO på mig själv. Det får inte bli till den grad att jag nervärderar mig själv. Och det gäller även andra.
 
Jag har inga problem att berömma andra och glädjas åt andras framgångar, och jag skriver gärna ett glatt meddelande på FB eller skickar en glad kommentar på bloggen när jag tycker något bra om någon - bara för att den ska få veta det. Men resten, de som jag inte "ser upp till", de har jag lite för låga tankar om vilket resulterar i att jag tror att andra ska tycka så om mig. Likamed dålig självkänsla, dåligt självförtroende.
 
Så nu ska det bli ändring, igen. Jag ska bli en bättre människa!
 

Perfekt!

Glodde igenom lite hoppfilmer på tuben. Älskar att göra det! Hittade en film som jag får en rysligt bra känsla av, för här var jag och B i vårat rätta esse. Jag litade på mig själv, och henne - vilket gjorde att hon såklart gjorde desamma. Kändes skitbra. Hit ska vi igen!
 

Skadad?

I fredags kom Bellie in med en knepig svullnad på utsidan av ena benet, där det även var värme. So far so good. Tänkte rida för att se vad som hände efteråt, för oftast går det över och är sånt som kommer och går. Lite värme här, lite värme där. Är det bestående är det såklart en annan sak. Men jag är långt ifrån lika nojig som jag varit tidigare.
 
När jag började undersöka saken mer så upptäckte jag att hon ju ömmade när jag klämde över vad jag då ansåg vara senan. Panik. Senskada...? (Åkte dit senare på kvällen och insåg att det inte var själva senan som ömmade) Ja, jag tog det iallafall på största allvar och satte igång processen med att kyla benet de första 48 timmarna som är viktiga. Ingen skillnad. Nu, två dagar senare kom jag dit igen (jag har jobbat) och fick se med egna ögon, och det har gått ner säkert hälften av svullnaden. Det var väldigt lite kvar. Ingen värme och ingen ömhet. Provocerade och hade mig ganska länge, och det var bara nån gång som hon började på lyfta benet (snarare av irritation kan jag tro). Så det går åt rätt håll absolut.
 
Tog ut henne runt travbanan och där skrittade jag henne för hand två varv, och travade två varv. Jag höll på DÖ. Haha. Vi körde övergångar och tempoväxlingar och hon var med på alla noter. Så sjukt kul! Hon följde mig blindt.
 
Iallafall, det vart ingen skillnad alls i skadan efter att hon rört på sig. Slängde på henne en back on track-padd och lindade, så får hon stå så över natten och så ska jag få rapport imorgon om hur benet då ser ut.
 
Så vi får helt enkelt se vad som händer och sker! :-)
 
Fredags

Vila

Jag slutar jobba om ca 20 min, och då har jag jobbat sen 7 imorse. Alltså inget stall för min del idag. :-) Bästa Mallis och Linnea har fixat åt min häst idag. TACK!
 
Tack å hej!

Oskyldig?

Oh ja.. När man är uttråkad tar man tag i och sliter ner det man kommer åt. :-) Då blir man uppmärksammad!

Snygg tjej -00

Såhär snygg blev hon i sitt nya täcke, Bucas Shamrock. Satt hur bra som helst!!
 

Vila

Idag fick hästen min vila. Det var tänkt att vi skulle ha hoppat i ridhuset, men de planerna gick i stöpet.. Hoppade lite på Elisa efter att Mallan hoppat och fått igenom en bra runda. Jag lät rädslan ta över och hoppade bestämt av efter ett stopp där jag inte riktigt var med, utan hade slutat rida. Men de är lätt att vara efterklok, men jag ska verkligen fortsätta jobba på min rädsla för jag SKA bli bättre. Jag SKA bli en duktigare hoppryttare. Någon gång. :-)
 
Vidare for vi till en hästbutik i stan, som jag tyvärr inte ger mycket för. Att blåsa sina kunder (indirekt) kanske inte är de bästa tillvägagångssättet för att få en framgångsrik butik. Men men. Vidare till fantastiska grafströms där jag köpte nya lädervårdsgrejer, tvål och balsam. Blev även ett svettäcke där, blev ett Bucas Shamrock ändå. Det finns trettio åsikter om alla täcken, så jag gör helt enkelt ett försök själv så får jag se vad jag tycker om det.
 
Nu blir det vila för Bellis troligtvis hela helgen, mer om det till veckan. :-)
 
Köpte 145, och misstänker att det kan bli lite tält-varning. Men vi får la se..

Skrittur

Blev en skrittur i snöyret tsm med Mallis och Fis. :-) Vi red bort till mitt jobb och hälsade på, hihi.  Ja.... de var väl ungefär vad jag hade att säga. Och så HATAR jag idioter i trafiken. Jävla pappskallar... Att det ska vara så jobbigt att sakta ner förbi hästekipage...
 
Imorgon är jag ledig och ska sova ut, ska bli härligt. För sen äre jobb typ non stop till nästa helg.

WOHO!

Äntligen står jag som ägare på B! (Trettio stavfel men annars så). Skickade bara in pappren sisådär 4 år och 2 månader senare, hehehehe.
 

Svettäcke....

Är på G att köpa ett svettäcke på Bellis, eftersom hennes två som hon har är för småa. Jag velar dock hit och dit och är ena sekunden bestämd på att köpa ett särskilt, och andra sekunden har jag ändrat mig. Så behöver er hjälp!! ;)
 
Det står ju självklart massa bra saker om allihopa, vilket gör att jag inte kan välja. Det lutar åt ett Rambo GP Helix, eller ett Shamrock. Färger dock oklart vad jag vill ha. Så SVÅRT! :o Om Amigo har samma passform på alla sina täcken så är det uteslutet eftersom hon ej kan ha Amigos. Rambo däremot ska ju vara större i bogen så det kan ev. funka.

Vilket hade NI köpt? Jag vill ha ett täcke att ha efter ridning när hon blivit svettig, som så snabbt som möjligt torkar upp blötan och får henne torr.
 


Rambo GP Helix Sheet

Bucas Shamrock Power
 
 
Amigo Stable Sheet
Amigo Jersey Cooler
 

Mysmorgon + galopptur

Var i stallet 7 imorse. :-) Fodrade, täckade och släppte ut 9 hästar. Mockade och grejja åt fröken Bus, och gjorde klart allt där.
 
Blev en galopptur i skogen idag, med massa massa galopp! Hur kul som helst. :-D De tyckte både jag och Bells! Och vilken stjärna hon blivit. Hon är så lugn nu, stressar inte upp sig utan hon saktar av när jag ber, och sen är det bra. Inge hets, inge stress. Visst kommer det någon samling a la piaff (haha) då och då, och någon liten stegring här och där i frustration. Men överlag så är hon så lugn. :-) Galopperade vägen upp mot hovberget, och sedan skrittade vi en stund innan vi vände och galopperade tillbaka.
 
Sen skrittade hon på nöjt hemåt. Hon var NÖJD. :-)

Bellis <3

Det finaste jag har. Tänk att det gått över 4 år... Kan verkligen inte förstå det. :-)


Mitt näst bästa köp

Mitt näst bästa köp inför vintrarna är givetvis min fantastiska overall! Den är köpt på Ullared i Gekås, för typ en 500lapp. Den är min bäst vän vintertid här uppe i Norrland. Idag var det typ 12 minusgrader? Eller något, och jag frös inte en enda gång under ridturen. Jag svettades. Och då hade jag vanliga ridbyxor under, två tjocktröjor och två par vanliga strumpor innanför mina jodphurs sommarskor. Oså vantar och halsduk då. :-)
 
Den är så smidig att bara kunna drapå över resten av kläderna, och den håller värmen perfekt. Rekomenderas verkligen! Och den går ju lika bra att köpa på Hööks eller något annat ställe, så ni behöver inte åka ner till Gekås. Lovar. ;-)


Uteritt i snön

Idag har jag och Bellan röjt runt i skogarna och galopperat på snötäckta stigar!! Superkul. :-D Vi varvade skogens snöiga stigar med plan, plogad mark. Så de blev ett lagomt ridpass med tanke på att hon inte är van att ridas i sådan snö ännu. :-) Blev en del galopper, utan krav förutom tempot. Hon skötte sig galant! Traven var ganska trevlig, gjorde lite övergångar till skritt där. En del backande oxå. Hon skötte sig fint. :-)
 
Ett bra ridpass ute i skogen helt enkelt. Vad hääärligt det är med snö!! Och de vräker ner ännu mer just nu. Förutom halvmetern snö vi fick häromdagen så har det nu kommit ytterligare ca 15cm snö, och som sagt vräker de nu ännu mer. Skojsigt. :-)

Spänningen fortsätter...

Haha jag bara måste publicera dessa underbara kommentarer till sidan "Hästar finns inte"... som menar på att hästen är en frukt som inte finns (för er som missat de, haha).
 
" Den här gruppen skapades av en äcklig jävla statsråtta... Snacka om att personen i fråga är rejält sinnessjuk och behöver vård! En häst är en häst!! Slår vad om att minst 50% av alla karlar som kommenterar är fikusar med tanke på eran jävla frukt debatt!"
 
"Hästar finns!!! de har hjärnor, hjärta, de är gjorda av kött o blod ,de är LEVANDE. Det är som att säga att människor är en frukt .
dessutom ALLA människor som inte tror att hästar finns är bara dumma. det är som att säga att inga djur finns.. vi finnss intw."
 
"vi som rider en så kallad "häst" då , sitter vi bara i luften då eller? ^^ eftersom frukten häst inte finns?"
 
"Denna sidan är ett skämt! Jag har ridit i 27år och jag kan då med säkerhet konstatera att jag ABSOLUT INTE skuttat runt på någon utomjordisk, icke-existerande frukt! Fyfarao, ni borde anmälas!!!"
 
Smarta, älskade, underhållande människor! :-D Tack för att ni finns när jag inte har nåt bättre för mig!
 

Bildbomb

Här kommer dagens bildbomb :-)
 

Mitt bästa köp

Den bästa pryl jag någonsin inhandlat till min häst är såklart vattentunnan. Man kan aldrig tipsa om en sån grej för många ggr. ;)
 
Vad ni än gör, låt inte hästarna stå och käka snö på vintern i brist på vatten. De behöver vatten. Särskilt när de står på fri tillgång av hösilage = det blir torrt och de söker efter vatten att svälja ner med. Det är inte ovanligt att hästarna får kolik i dessa fall..
 
Vi har idag 16 minusgrader i Sundsvall, och det är inte ens en antydan till is i vattnet till våra hästar. Det är guld värt! Hade fått magsår annars..
 

Dressyr

Blev dressyr idag i paddocken, med Malin och Fis. Vi fotade varandra, så de kommer bilder senare ikväll. :-) Tydligen hade Mallan en dålig fotodag idag så vi får la se vad de bjuds på, haha.
 
Bellie var superfin idag! Riktigt trevlig alltså. Det var oplogat i paddan så jag red i kanske 20 min, max 30.. Jag red mest tempoväxlingar, och hon svarade så jäkla bra alltså. Jättelydig, även för minskning av tempot. Jättekul verkligen! Och galoppen gick jättebra, det hade smält in det vi jobbade med på senaste passet, så redan från första språnget hade jag henne på bakdelen och hon var hur mjuk och fin som helst i mun. Riktigt skoj pass med andra ord.
 
Som sagt, kommer lite bilder sen! :-)

IN LOVE

Jag älskar Perfect sit of Swedens collection med träns. Det jag föll för är hopptränset, Jump off revolution. Så nedrans snyggt!! De andra två faller mig inte i smaken dock. :-)
 

Klicka på bilden för att komma till shopen

Uteritt i snön

Red ut med bästa Mallan nu i eftermiddags. Vi red ut i mörkret i snön, och det var väldigt mysigt men jävligt kallt! Mina tår höll på dö, och mina fingrar. Bitvis. Växlande fick jag tillbaka värmen tack gode gud. :-D Men de går väl så när man rider i sommaroutfit på nedre delen i -11..
 
Gick kanon och B var väldigt lugn och trevlig, hon var inte alls särskilt stark eller så, utan lyssnade fint. Vi red in på en skogsstig och började trava ganska så friskt, när vi plötsligt ser något komma i en enorm hastighet från sidan, varpå vi ser att det är en älg som fort som fan accelererar förbi oss! HAHAHAHHAHAHAHAHHA. Jag fick mitt livs jävla asgarv. Sitter fortfarande och garvar när jag ser dendär synen framför mig, hahahaha. Så jävla fult! Där travar vi, glatt och friskt och är inne i vår egna lilla värld, när de kommer en älg i fullt fräs bredvid oss som försvinner lika fort som vi upptäckt den, haha.
 
Det roliga var att när vi en kvart senare red ner på en annan väg för att komma hem igen, så ser vi älgen igen komma galopperandes över kalhygget framför oss och in i nästa skog. HAHA. :-P

Äntligen :-)

Nu har det äntligen blivit vinter på riktigt *happy*. Nu är himlen klarblå med nåra vita moln, och snön ligger som ett tjockt lager överallt. Im in love! Älskar sånahär underbara vinterdagar, och nu är dom äntligen på gång! :D:D:D
 
Blir en härlig uteritt med Mallis och Fis sen. Ska bli supermysigt!!! På hög nivå. :D
 
Har jobbat sen kl 17 igår, och går hem om 3,5 timme nu. Och så är jag ledig imorgon, ska bli sååå skönt!! Glad tjej :D

Vila

Blev vila för Bellie idag. När jag skulle ut och hämta henne inför ridturen så jag att de höll på att busa i hagen, så då kände jag att hon fick vila från ridningen. Det har kommit typ en halv meter snö, och det var oplogat överallt den tiden imorse, så hon kan gott få vänja in benen i den snön utan belastning från min sida först och främst. :-)
 
Imorgon däremot ska jag bege mig ut på en tur, ska bli sjukt mysigt!

BÖNHÖRD!

Jag har blivit bönhörd!!! *Springer med händerna upp mot skyarna med tårar i ögonen* DET HAR KOMMIT SNÖ!!!! :') Hujadamej. En jävla massa snö. Nu ska jag typ suga i mig lite youghurt, och när jag lyckats med det så går jag till bussen för att plocka ut hästar. Jag vet en som kommer att bli glad! För vi ska nog ut och GALOPPA i snöstormen :-D

Ha en fruktansvärt trevlig dag mina gossar!

RSS 2.0