LOVE LOVE LOVETräningssugen.se. :-) 2012 is gonna be AWESOME!!

Skritt

Skrittade ut på en extremt pigg Bellie idag. Elr i början var hon hur lugn som helst, vart alldeles impad. Hon gick och strosa på lång tygel hur långt som helst. Tills vi går upp i skogen och hon får syn på en el-ledning som rasat ner på stigen. Alltså hon fick PANIK. Jag fattar inte varför? Om den såg läskigt ut elr något. Hjärtat slog i 190 och jag både hörde och kände det på henne. Sen försöker hon slänga sig bakåt och dra iväg hemåt flera ggr. Det var otroligt längesen hon blev så rädd. Så när jag fått fram henne till el-ledningen så vände jag henne och skulle rida en annan väg för de gick inte att gå förbi elledningen, då bra spänner hon upp sig och har huvudet verkligen i min huvudhöjd, och stenhård i munnen och beter sig som om något jagar henne konstant.

Sen resten av ridturen så var hon sjukligt pigg och spänd, tittade på ALLT. Menmen... Var bara att ta det lungt själv. Hon får göra som hon vill så länge hon skrittar taktmässigt och spårar på sånahär kravlösa skritturer.

LÄS!

Här skriver Q om huruvida styrka eller inte krävs för att rida ihop en häst. Hon sätter verkligen pricken över i:et i mina egna tankar kring det hela! :-)

http://qodrofenia.bloggplatsen.se/2012/01/31/7218548-maste-man-vara-fysiskt-stark-for-att-kunna-rida-ihop-en-hast/#kommentarer


Jag anser INTE att man behöver vara stark i armar eller ben för att "rida ihop" en häst. Såklart behöver man ha god fysik och ha kontroll över sin kropp och sina hjälper, samt ha bålstabilitet. Men behöver man styrka i armar och ben för att rida sin häst så tycker jag att det klassas som att banka på och dra ihop-ridning.

Jag vill hoppa igen!

På riktigt. Är så himla sugen!! Förra året var verkligen höjdpunkten för utvecklingen av vår hoppning. Min rädsla släppte jättemkt då, när jag började rida för Marianne Bäckström. Sen flöt det bara på. :-)

Haha min räser-höna. Gud vilken speed hon hade här! Men de är dehär jag menar, jag är inte rädd för farten, men här går hon ändå att ta förhållningar på osv. Nu för tiden så bara springer hon utan att jag får igenom förhållningar. Fast det blir ju bättre och bättre så vi är på rätt väg. Ni ser även på filmen hur hon gjorde förr när hon taggade till innan, lite småstuds sådär. Nu gör hon sådär fast krumhoppar upp och rakt framåt och kastar sig in i galopp, ja ni har väl sätt dom smickrande bilderna...


Denhär filmen gillar jag!! Fina fina B

Dressyr

Red dressyr ikväll på lille Bellisbus. Vi hade med oss L på Quantas oxå. Trevligt! :-)

Bellsan skötte sig bra. När vi skrittade och travade fram så red jag väldigt mycket serpentinbågar och var noga med att böja igenom ordentligt i sidorna, och det gick super. Hon var jättefin och blev riktigt ridbar där många ggr. Sedan kom vi till galoppen och det vart ju jättejobbigt för fröken B. Dock så ändrar jag min ridning totalt så redan långt innan första galoppfattningen börjar hon bete sig spänt och surt, precis som när det är dags för galopp. Så det är något jag verkligen jobbar med.

Red 5-7 galoppfattningar
i varje varv och de gick faktist super! Hon var ju väldigt spänd och sur emellan fattningarna, men hon fick inga hysteriutbrott eller något. Och hon saktade av nästan på en gång jag bad om det, istället för att dra iväg och kasta sig. Jättejätteskönt! Och efter galopperna så skrittade jag ett tag, för att sedan trava av henne. Och hon kom faktist till ro hyffsat snabbt även fast hon var spänd efter galopperna. Tillslut kom nosen ända ner till backen och hon var så avslappnad och lugn. Så där avslutade vi.

Det bra idag var:


* Hon var supertrevlig och ridbar i början av passet
* Hon fattade galopperna superfint
* Hon saktade av på begäran av mig
* Hon kunde lugna ner sig och trava avslappnat efter galopperna trots att hon surat och blivit spänd

Störande stavfel

Finns många roliga/störande stavfel inom hästsporten. ;) Bl.a har jag sett pullgarträns, vad är pullgar? Men vanligast på pullarträns är pullMANträns. Har det hetat något av det förr eller? Pullmanträns. :o

Eller fulldblod. Betvår (betfor).. Hello? Kimberwick och kimblewickle (kimblewick/jaktkandar). Vallack, vallak. Wintec Chair (Cair). Wintec Chair = Wintec stol? Cair = LUFT.

Haha. Jag kan tycka sånt e superkul
, lite skadeglädje sådär. ;) Har ni nå fler ord att fylla på med?

Gårdagens

Igår red jag äntligen. Så himla kul att vara i sadeln igen. :-) Red runt travbanan 30-40 min. Gick toppen!! Hon är galet fin just nu. Och hon var SÅ snäll och go i stallet idag, för vanligtvis är hon ju jättearg typ när man borstar under magen, mot juvren och i virveln. Och när man sadlar och drar gjorden. Då får man se på mördarblickar. Men inte igår. :o

Till ridningen nu då. Red först massa skritt/halt tills hon var med mig, och det tog inte lång tid. Hon var blivit lyhörd som attan senaste ridturerna. Sedan red jag trav/skritt eller trav/halt-övergångar tills hon lyssnade korrekt. Som jag skrivit förr har detta ALDRIG funkat. Har alltid undrat om vi någonsin kommer kunna göra fina avsaktningar från trav, och att göra det till halt var aldrig att tänka på. Men nu äre något som släppt här. Så skoj!!

Gjorde två vänsterfattningar och galopperade en kortsida varje gång. HUR duktig som helst!! Inge hopp/skutt/kast/stress/spring. Hon saktade bara av. TACK B :D

Så jag e suuupernöjd. Peppad inför dagens pass!

Jobb

Har jobbat hela helgen. Slutar halv 5 idag. :-) Fick (som sagt tidigare) veta detta i fredags så planerna förändrades ganska drastiskt. Skulle ha ridit Elisa fre/lör, och Bellie skulle ha vilat i fredags och gått lör/sön. Men hon vilade igår istället, och Elisa red jag inte alls. Men det blir lätt så när man får veta att man ska jobba i sista sekund, för jobb tackar jag inte nej till.

Ikväll blir det en skrittur för mig och Bellisbus, får se var det bär av. Ska vara ute minst 1 timme iaf. Blir nog lite varierat skog/väg. Men man får vara försiktig nu med all nysnö, dock så är den vääldigt lätt och pudrig så det blir nog inte alltför jobbigt för henne. :-P Alternativt blir det lite lätt arbete på travbanan. Hon har faktist vilat 3 dgr denna vecka så en skrittur känns för mesigt. Som ännu en vilodag. För 2 timmar hinner jag inte vara ute och skritta..

Är sjukt träningssugen oxå. Skulle vilja bli av med våra problem nu så att det bara kan flyta på! Så som det gjorde när jag började träna för Marianne, på slutet. Då satt det nästan bara i mig, det var egentligen bara att jag skulle till att våga rida och ge B mer frihet då, så klarade vi lätt att hoppa banor utan problem. Nu tar hon ju inga förhållningar eller nånting utan bara springer, och får hon inte springa blir hon eld och lågor och där börjar problemen.

Dock ska jag ju inte klaga nu eftersom vi går från klarhet till klarhet nu, och senaste markarbetes-träningen jag red så fick hon inte frispel en enda gång. Så vi är på rätt väg!! Hoppas att vi är tillbaka där vi var innan vilan snart.

Ovanliga sjukdomar/skador

Av någon anledning har mina hästar alltid lyckats med det omöjliga. Ovanliga elr konstiga sjukdomar/skador.. Hur dom lyckats vet jag inte.

Moongate full utav utslag. Han hade fått nässelfeber i den högre graden och han var uppsvälld i hela ansiktet, ögonen, luftrören. Ja ni ser ju. Dåligt rädd jag blev när jag såg honom i hagen den dagen.

Moongate var en olycksfågel och drabbades av det mesta. Hältor, tåkappor in i hoven, lymfangit, nässelfeber.

Här busade Bellan i hagen och gick omkull, och efteråt började hon halta och jag upptäckte en stor knöl mellan frambenen. Det var ett hematom. Som ett blåmärke fast vätskefyllt, och vätskan vandrar neråt i kroppen, varpå knölen ändrade sig från dag till dag. Snuskigt!Knöl i ögonvrån. Bellis fick helt plötsligt en knöl stor som en ärta i ögonvrån, och det började även rinna ur hennes öga. Först trodde vi på en vagel, men då den aldrig försvann började vi fundera på tumör. Vi åkte in till kliniken och skulle ta cellprov, men B var inte samarbetsvillig så vet. fick nöja sig med bilder som hon skickade till någon stor klinik neröver. 1 år senare försvann den av sig själv..? Mysko.


Avsliten muskel. Se höger bak, helt uppsvällt från hasen och uppåt. B fick "muskelsenan" Peroneus Tertius avsliten. Många veterinärer får inte ens se denhär skadan under hela sin tid som veterinär. Min ena vet. har på 40 år i yrket, sett denhär skadan 3 (!!!) ggr.

Film:


Jag hoppas att vi hädanefter slipper skador och sjukdomar. Vanliga som ovanliga. Man går inte en dag utan att oroa sig för lilla Bellisbus. Och rullat fast i boxen har hon gjort 2 ggr nu, och gått ner i dike har vi gjort 2 ggr varav ena så landade hon på mitt ben och vi satt fast ett tag. Hon satt fast 20 minuter och bärgningsbilen var påväg.

Sen har hon ju sin sparkskada på 3 ställen på rumpa/lår, det är sytt på 3 ställen och på ett ställe är det hål rakt in i muskeln. På halsen har hon något gammalt ärr, ett jack i muskeln.

Jag vet inte hur hon lyckas?? Hör aldrig talas om sånahär saker annars, hahaha. Söt hon är min fis.

Plumsa i snö

Bellis och jag tog en liten runda i snön som kommit, vi har fått en hel del. Skrittade och travade, först i intervaller, sedan jobbade jag tempoväxlingar i traven. Hon är ganska så tittig överlag just nu, men hon är ändå lugn, om man säger så. Hon är liksom lugn i huvudet men väldigt pigg i kroppen. Dvs hon är pigg och så som vanligt men hon stressar inte upp sig över minsta lilla som hon har en tendens att göra, skönt!

Så det gick helt ok, har inget att klaga på. :-) Hon fick nya dojer idag oxå. Elr ja, hon blev verkad. Hon lär ju kunna återanvända sina vinterskor+brodd+sulor ett par ggr till oxå. Supernice. Billigt och bra! ;) 

Nu har jag precis kommit hem, har varit och handlat. Ska äta lite pizza nu som kommer strax och sen blire mys framför tvn med godispåsen. :D Jobb x2 i helgen, fick jag reda på idag. ÄNNU MER NICE.

JAG ÄR GLAD

Hihi. Jag är bara så glad just nu! Snacka om att mitt humör vänder som en berg- och dalbana (manodepressiv kanske? ;))... för imorse var jag allt annat än glad. Hihi.

Jag har världens finaste häst
, världens finaste pojkvän, familj, vänner och ALLT. Och min lön... den blev NÄSTAN dubbelt så stor som jag hade väntat mig. HIHIHIHIHIHI. :D:D:D:D:D:D:D De kunde verkligen behövas denna månad med tanke på att jag köpt ett lass spån, tagit ut massör till B 2 ggr, hyra, mineraler, hö, skoning, vaccinering och tandraspning. SKOJ :D

Summa summarum = jag är glad för att jag har PENGAR!!!!!!!!! :D:D:D:D


Massören på besök

Idag kom massören på besök för att följa upp föregående besök. För er som inte läst om det så hade B bäckenet vridet. Den ena halvan uppåt, andra halvan nedåt = snett kors. Så jag fick en del övningar att göra varje dag.

Massören var helt chockad!!
:D Jag hade lyckats ASBRA. Jag hade fått bort problemet HELT. :-D Hon var väldigt glad och imponerad. Superkul tycker jag. :-D Och hon hade inge annat nämnvärt nu heller. Det sista massören sa var "hon har aldrig varit såhär fin". HUR SKOJ?

Tog även upp sadel"problemet"
med henne så jag fick bolla tankarna med henne, och det känns myyycket bättre nu.

Markarbete

Idag har jag ridit lite markarbete med Bellie. Jag fortsatte med 8-voltsarbetet fördelat över hela ridplanen. Denna gång hade jag ett hinder på varje kortsida, på 40cm, och ett i mitten på 60cm med en galoppbom framför och en bakom.

B var supertrevlig att rida
fram idag, riktigt lugn!! Ja hör och häpna hästen var lugn (kanske för att jag var de?). Hoppade fram lite i trav och hon TRAVADE över, hahaha, hon blev inte ens upprörd elr nånting. Sedan hoppade jag i galopp och nån gång så kastade hon sig framåt men inte alls nämnvärt. Helt otroligt!!

Första ggna när vi red
hela 8an så blev de lite springigt och superdåliga vägar osv, slarvigt. Men på slutet så skötte hon sig prima!! Hon tog det lungt och vi kom rakt på alla hinder och landade i rätt galopp osv. SKITKUL! Fina fina hästen.

Så jag avslutade direkt
när sista 8an gick som jag ville. Travade av lång och låg och sen gick vi hem efter att vi plockat undan. :-)

Joggingtur

Blev en mysig joggingtur med fröken B idag. Hon har stått i 2 dgr och var faktist lite tittig, inte skvätten men tittig. Så jag jobbade en massvis med halter och övergångar idag, och ju mer jag red övergångarna, ju mer mjuk och fin blev hon. Hade dock inga krav alls förutom att hon skulle lyssna, och det gjorde hon SÅ bra.

Idag har vi nog lyckats med en sak vi aldrig lyckats bra med förr, nämligen trav/halt/trav/halt. Hon var så jädra fin och lyssnade otroligt bra, inge kämpa emot handen elr segdra för att hon inte har lust att sakta av. Utan hon lyssnade på sätet sååå fint!

Sen hade vi stallmöte,
supertrevligt. Och efter de hade jag insläpp, fast behövde bara ta in 2 häsar. Hihi. :-)

Provade nya sakerna oxå, och jag var väl inte sådär superförtjust i något av dom om jag ska vara ärlig. Schabraket lär jag nog aldrig använda.. och tränset gick att få att passa, men nja.. Klickade inte. :-P tyglarna däremot kanske jag behåller.

Snor en idé!

Några bloggar jag läser har lagt ut frågan om vilken av deras hästar man skulle vilja ha. Nu har ju jag bara en häst så jag kan inte riktigt göra så, men därför tänkte jag fråga:

Skulle DU kunna tänka dig att köpa Bellie? Hur tycker du att hon verkar vara? Är det en häst för dig? Varför/varför inte?


Fyndat

Har fyndat lite på Hööks halva reapriset-rea idag. :-) Trodde de mesta skulle vara slut, och ja det var de väl oxå. Men knep åt mig ett schabrak strl Ponny (min dressyrsadel är ju faktist en ponnysadel så) och ett träns i strl Cob, och tyglar i Full.

Det jag kan tänka mig att jag får lämna tbx är TYVÄRR tränset, som jag ville ha mest av domhär sakerna. För Cob brukar hon inte kunna ha, för att hon har så långt huvud. Haha. Men jag ska testa så får vi se. ;)


Schabraket är mer plommonlila än vinrött som de ser ut på bilden

Skolan

Sitter på school just nu. :-) Har naturkunskap hela dagen. Elr ja, förmiddagen. Sen ska jag iväg på ett ärende innan det bär av till Birsta för att köpa mineraler åt Bellisbus, dom är slut när som helst nu. Sedan blire stallet runt 4 nån gång. Längtar sjuukt mkt! Vill bara pussa på min prinsessa som jag inte träffat på två hela dagar. Gosserå! ;) Ska ut och jogga na längs vägarna och bara mysa på. Woho! Har även betalat mina tre schabrak nu som är påväg hem till mig. Dom dyker nog upp nästa vecka. :-D


SAKNA!!!


Vila

Idag vilar som sagt lilla B. :-) Har varit på skolan idag (såklart) och ikväll ska jag jobba. Så det blir så tight att åka till stallet emellan. Istället har jag fixat ihop tre paket som ska skickas, och igår skickade jag ett paket. Väntar på betalning från två till, sen så äre klart.

Har även beställt tre dödssnygga schabrak, dressyrschabrak. Längtar tills dom kommer!! Vet dock hur lyrisk jag blivit varje gång jag fått se bilder på Hööks nya kollektion, så först tänkte jag köpa mig ett par därifrån. Men kände att jag hellre vill ha schabrak som inte halva Sveriges hästar springer runt i. :-) Hihi. Ledtrådar: gult, lila, grönt. Kommer bilder när dom anlänt.

Säljartankar

Har lite små funderingar på att sälja mitt illgröna schabrak från Eskadron, samt det marinblåa från Scapa. Någon intresserad isåfall? Hör av er! :-)


Vila

Idag vilar Bellisbus. Kära Otto tar henne idag, och imorgon. :-) Igår var jag ut på en sväng, längs vägarna. Tränade lite övergångar, och så avslutade jag med lite galopp i paddan. De gick väl helt ok, men inte riktigt bra om man säger så. Så jag är väl varken nöjd elr missnöjd.

Tänkte sälja lite mer
saker oxå. Fick 6 prylar sålda på Tradera igår, awesome!! Så nu är det nya schabrak på G kan jag lova. Mitt köpförbud gäller ENDAST "nya" pengar. Får jag något sålt så får jag köpa nytt för dom pengarna. En ganska bra deal (med mig själv)! ;)

Första stressfria dagen

Undra om detta är första stressfria dagen i hela mitt liv? Eller, kanske sen jag började 3an?

Igår insåg jag verkligen mitt problem med min inre stress. Jag var, som jag skrev i ett annat inlägg, verkligen påväg att nå bristningsgränsen och höll på att bryta ihop flera gånger igår. Jag hade ett långt deeptalk med E som får mig att se saker från andra vinklar, självklara vinklar, självklara saker. Dags att göra något åt stressen!

Redan igår började jag. Andas, slappna av, ta dig tid. Detta försöker jag tänka på. Och redan igår så kände jag en stor skillnad. Då ska ni veta hur jag känt idag. Jag har jobbat från 7 imorse, och jag la mig inte ens i tid igårkväll, direkt efter jobbet for jag till stallet, och nu har jag precis kommit hem. Jag är knappt trött. Jag är KNAPPT TRÖTT. Jag brukar vara som en utslagen säl bara efter förmiddagen under jobb/skola/whatever.. Jag brukar gå och lägga mig och sova några timmar för att jag är så trött.

Jag är inte trött idag. Jag har slappnat av hela dagen. Jag stressade lite för att hinna med bussen, men det är i praktiskt taget allt. Jag stressade ingenting i stallet, inte ens med mockning, inte ens med höfix.. Ingenting! Jag påminde mig själv hela tiden att göra allt i vad som för mig blir slow motion, samt att hela tiden andas. Jag andades hela tiden när jag red! Förstå. Bellie var lugnare i skritten än hon brukar. Såklart så är det jag som gör att hon skrittar på som skjuten ur en kanon i vanliga fall.. jag stressar ju! Nu gjorde jag inte det. Nu andades jag.

Vilken himla befrielse detta är
. Vilket uppvaknande jag fått.. Vilken jävla värld jag levde i? Jag stressade från morgon, till kväll. Även om tid fanns. Dvs en inre stress. Bara för att, vad jag än gjorde. I vanliga fall stressar jag hela tiden. När jag kliver upp, när jag äter frukost, när jag går upp och nerför trappan, när jag ska gå till bussen, när jag ska gå till stallet, när jag ska äta, när jag ska gå nånstans (speciellt), när jag ska mocka, när jag ska rida, när jag ska fixa B. Allt. Jag har känt världens STRESS inombords bara. Skyndat mig med allt. Försökt ta mig tid men fortsatt känna dendär hemska stressen att jag måste bli klar fort.

Hästen som kan överraska i oändlighet

Känner ni henne? Bellie heter hon. Jag blir inte klok på henne, på gott och ont. Red ut längs vägarna i mörkret idag, och hon kändes jättetrevlig. Travade en del och hon jobbade på jättefint med härligt steg och arbete genom kroppen. Hon är så rolig att sitta på då!

Efter gårdagens horribla
ridpass har jag hunnit fundera en massa, och beslutade mig för att helt enkelt galoppera oftare. Det är en sak som jag kommit på funkar bra på B, att upprepa saker. För nästa gång blir dom inte alls lika dramatiska.

Så jag gick in i paddocken
efter jag ridit ett tag, och där red jag omkring i skritt tills hon kändes fin. Då fattar jag galopp, från skritt, och vad händer? Inte en protest. Inte en antydan att springa ifrån arbete. Hon gick i riktig arbetsgalopp, förstår ni.. Min häst i riktig arbetsgalopp. Dvs inge tjuvökande, ingenting. Hon kändes verkligen ridbar. La totalt två fattningar i höger varv, och inte vid något tillfälle blir hon hysterisk elr börjar hoppa.

Gick över till vänster varv
, fattar galopp, även här ifrån skritt, och vad händer? Inge hets här heller! Dock så känner jag att hon gärna går i ett högre tempo än i högervarvet, samt att hon försöker smygöka. När jag tar en förhållning och ber om avsaktning till trav så tar hon ett enda större galoppsprång i protest, sedan saktar hon av - utan att få frispel. Utan att ens antyda till ett frispel. Tar en ny fattning när hon blivit fin i skritten igen, och samma visa här. Inge frispel, inge hysteri. Nada.

Förstår ni att jag har svårt att förstå mig på min häst ibland?
Hon är verkligen känslig och har ett hejdundrande svängande humör, och en massa fixideér. Älskade prinsessan.

Todels

Sitter på jobbet nu, har lunch. Ska gå ut och jobba om en stund igen. :-) Igår red jag Bellisbus, och det var nog det sämsta passet på mycket, mycket länge. Ingenting fungerade. Elr jo, 2 saker var bra (och de är väl egentligen dom jag ska lyfta fram oxå).. och det var dom två sista galoppfattningarna i varje varv, och första traven. Resten sög. Hon var verkligen pissed off igår, tänkte bakåt och var så himla sur. När jag fick bort bakåttänket så sprang hon istället, och sprang och sprang och sprang. Gick ju inte att få henne att hejda sig.. Fick ge mig när det gick liiiite bättre. Och galoppen ska vi inte tala om.. elr ja, som vanligt går själva galopperandet bra, men när det är dags för avsaktning eller när hon tror vi ska fatta ny då jävlar bryter helvetet lös. Och det kan jag lova att det gjorde igår ggr 100. Blev så fruktansvärt rädd för henne igår. Ne dehär passet vill jag bara glömma.

Ikväll tar vi oss en tur, får se vad vi hittar på. Jag klurar på, med tanke på hetsen hon får när man ska galoppera, om man ska galoppera ofta då dvs varje dag typ, eller om man ska låta henne chilla i skritt och trav istället. Och bara galoppera ibland. Vad är mest effektivast tro... I andra fall så har de varit effektivast att upprepa. Alltså göra saker ofta, för då blir de ingen grej av det. Samtidigt, om hon nu börjar tänka bakåt igen (vilket jag verkligen hoppas hon inte gör) så känns de meningslöst att träna på galoppen över huvudtaget. 

BLÄ. Jobbigt läge.

Har även bestämt mig
 för att ta tag i min stress. Igår var jag nära bristningsgränsen och höll på att bryta ihop flera ggr.. Efter ett långt samtal med min älskade E kändes allt mycket bättre, och nu ska jag dra ner på stressandet vill jag lova. 


Today


Bus och mys!

Var ut till lilla B förut. Hade tänkt ta en ridtur i det underbara vädret, men fröken B var inte sugen på att gå in. Jag har umgåtts med henne alltför lite i hagen senaste tiden så det var bara en tidsfråga. Så jag gick efter tills jag fick på henne grimman, sedan flyttade jag bak- och framdel lite, för att sedan släppa henne lös och skicka iväg henne.

Sedan busade jag med
gänget i hagen, svinkul! Haha. Vad dom drar på. Särskilt Basen och Elisa, som är dom som drar igång allt. Bellie och Quantas står mest och tittar på och undrar vad dom håller på med. Så för att få igång Bellie blev jag tvungen att få igång Quantas, och han tyckte ju det var SKITKUL! Haha gud vad han sparkade bakut och drog på. Och då hänkade ju lilla B på oxå.

Efter så bara myste vi
, Bellisbus och jag. Vi hade de verkligen hur mysigt som helst!! Var ute ett bra tag med henne. Sen ville hon knappt sluta följa efter mig. Mission complete! ;)

Prestige nu och då

Detta inlägg är mest för min egen del. :-) Övre bilderna är från september (?), och de undre är från idag.

Ser ni några skillnader? Isåfall vilka?

Bilder


Två supertörstiga kompisar äter snö efter ett bra ridpass! ;)

FILM (markarbete)

Här kommer dagens film. :-)


Sadlar

Mina sadlar har som sagt börjat glida bakåt, och igår tog jag kontakt med mina två sadelgurus (hihi). Fick lite tankar om det hela. Skönt att kunna bolla med någon!

Själv ser jag ju
att det hänt en hel del. Sadlarna ligger annorlunda. Dressyrsadeln köpte jag när B fortfarande skrittades, och den ligger i mina ögon helt annorlunda nu. Så jag kanske har svaret.. Tänker dock inte skriva ut mina teorier och vad jag tänker just nu. Men jag bjuder på lite bilder!


Rygg


Kropp


Bates utan schabrak, Vid


Bates med schabrak


Prestige 35, sadlat där jag brukar


Prestige med schabrak, sadlat normalt


Prestige, sadlat längre bak än jag brukar, och där sadeln numera hamnar när den glidit (har dock ridit med padd)


Sadlat längre bak, så långt bak som sadeln glider

Markarbete

Idag har jag ridit markarbete på fröken Bus, tillsammans med Ottis och Elisa. Det gick betydligt bättre idag än sist, och då gjorde jag en lite annorlunda övning idag med lite mer galopp. Och hon var jättefin!! Hon fick små utbrott ibland, men överlag så gick de jättebra. Hon klarade av att komma in i trav utan att börja studsa innan, och så landade vi utan problem i galopp.

Problemen kommer i vänster varv. När jag ska sakta av från galopp tycker hon det blir sjukt jobbigt att samtidigt måsta sitta ihop i avsaktningen. Så hon kör ner huvve och gasar. Där ligger vårt problem just nu. Avsaktningar från galopp i vänster varv.. Och det är även mest då som hon kör med domhär stegrings-hoppen. Hon kastar sig fram liksom. Jag känner hur jobbigt hon tkr det är.

Men jag är som sagt
jättenöjd med idag. Inget hade kunnat gå bättre! :-) Så vi ska jobba på såhär en gång i veckan och då är jag säker på att de kmr bli skitbra.

Ska redigera lite film
och bilder nu som M var snäll och fixade. TACK!

Såhär bor Bellisbus


Boxen utvändigt :-)


Invändigt
Mineralerna plus lite gotta att svälja ner dom med ^^


Selen och fosfor


Höet


Hagarna, travbanan


Basen, Quantas och Bellie vid maten ;)


Snygga bästisen Elisa i full rulle med att käka ;)


Här delar vi som syskon ;) Hahaha


Bellisen bökade på bra länge där på mitt ben, tror hon hade fått nys om godisarna i fickan där, den lille spårhunden. ;)

Klättring+ en jädra massa grubbel

Idag red jag och Bellis till klätterbacken. Och jösses kvinnan blev svettig! Helt fantastiskt. Elr ja, inte riktigt blöt, men småfuktig. Och då red vi "bara" 3 ggr uppför och 2 nerför. Hon flåsade på bra och jobbade faktist bättre än vad hon brukar när man klättrar. Fick henne att sänka sig och börja jobba, för annars springer hon som en struts i backen och de ger ju som ingenting. Hon måste ju ta i med rygg och bakdel och börja jobba nån gång. Så säkert därför hon blev svettig så pass. :-P

Sen har jag varit sjukt frustrerad några dagar, för jag har verkligen cp-analyserat min kropp och mina fel. Jag har ju haft problem med mitt bäcken i typ 5 år, och fått hjälp för det i 2 år. Så hela mitt bäcken och alla muskler ovanför och nedanför har fuckat upp totalt vilket gör mig sned. NU är jag visserligen inte sned, inte så länge jag sköter träningen/strechningen. Men min kropp är fortfarande scitzofren (ni vet dedär enda ordet jag inte kan stava) tyvärr, så ibland känner jag mig sne fast jag är rak, och tvärtom. Och mina muskler vill gärna dra mig tillbaka i fel läge när jag är rak. Jätte,jätte,jätte,jättejobbigt. Men allt är ju relativt. Men JAG stör mig på det som fan.

Idag hoppade jag av
och kollade hur sadeln låg. Helt jäkla sne. Lika som min tränare sett, att jag sitter på högerdelen av sadeln. Lika som jag sett på bilder tagna bakifrån. Vilken jävla frustration dehär ger mig. Det komiska är, att jag drar sadeln till vänster för att jag trycker ner mer i vänster stigbygel samt att jag spänner hela vänsterbenet. Samtidigt som sadeln ligger dragen åt vänster, och därmed är höger stigbygel kortare än vänstern som är längre, så KÄNNS det tvärtom. Det känns som att höger är jättelång, och vänster kort. Det gör ju att jag vill trycka ner mer i vänster = sadeln hamnar ÄNNU mer åt vänster. Och höger stigbygel blir ännu kortare. Fast den känns längre.

Ingenting stämmer. Och jag får sån jävla ångest, för hur jäkla skönt äre för B att ha en ryttare som sitter helt jävla snett och vint??? SKÖNT. Icke. Åååh.

Sedan att jag börjat störa
mig på att jag använder högertygeln 100ggr mer än vänstern gör inte saken bättre. Har även insett då att B söker min högra hand. Jag har så sjukt svårt att få henne att ta stöd i vänster yttertygel. Suck... Men, det enda som tröstar mig och får mig att tänka framåt är att jag försöker och jag gör så gott jag kan. Jag kan absolut inte göra mer än så. Och då ska jag vara nöjd så. Men jag skulle verkligen behöva hjälp av någon som verkligen kan analysera vad exakt jag gör med kroppen och varför, samt vad jag kan göra åt det. Just nu provar jag mig fram och försöker hitta lösningar, och det går framåt. Men skulle ändå vara skönt att verkligen få framlagt vad det är som händer när jag sätter mig i en sadel.

En annan sak som är jäkligt underlig och som oxå gör mig spänd och frustrerad, är att båda sadlarna har börjat glida bakåt. BAKÅT. Alla sadlar utom en (av typ 20) har glidit fram på min häst (vida som smala, som balanserade), för att hon har sadelgjordsläget längre fram än sadelläget = sadelgjorden har dragit fram sadlarna. Nu senaste veckorna har båda sadlarna börjat glida bak. Kanske på den plats en sadel faktist SKA ligga. Men det känns ändå mysko. Och dom hamnar ju i framvikt när dom åker bak. Så jag kanske får testa göra hoppsadeln smalare, och ev. värma om dressyrsadeln (som redan är för vid varför jag använder padd). Enda ggn en sadel glidit bak på henne var när den var på tok för bred. Men dessa är inte breda, elr jo, dressyrsadeln som sagt, ungefär en halv - en bomvidd. Men båda glider ju. Och inte har hon tappat muskler heller. SKUMT. Får klura på de.

Skrittpass

Idag stod ett skrittpass på lång tygel på schemat. :-) Superhärligt var de! Begav oss ut när det började skymma lite och kom tillbaka när det var väldigt mörkt. Var ute 1 timme och 40 min, tog favvo-rundan. Har inte ridit den på ett tag pga alla träd som legat ner i skogen, men dom gick visst att rida runt upptäckte jag och B idag.

Sen stötte vi på 3 rätt stora älgar oxå, och de är så bra för B säger alltid till innan vi möter dom. Då stannar hon, och då kortar jag tyglarna oså fortsätter vi framåt. Mycket riktigt var det en älg där, och när vi närmar oss ser jag två till. Så jag får lov att sjunga lite för att dom ska flytta sig från stigen, haha. Sedan såg vi tre söta små rådjur. :-)

På hemvägen fick
vi ta en annan väg för där kryllade de av nedfallna träd, gick inte att ta sig nånstans.

Söta lilla B!

Skänker bort mina saker

.. i princip! ;) Har lagt ut mina salu-prylar på Tradera nu, till låga priser. Så har ni varit sugen på att köpa något av mig så passa på nu för priserna är nedsatta massor. :-)

HÄR
hittar ni mina annonser.

B = scitzo

Scitzofren är typ det enda ordet i världen jag inte kan stava till. Hihihi. Lär mig ALDRIG. Men iallafall, jag har en scitzofren hest.

Tänkte dra ut na på en
lugnare tur med lite jogg längs vägarna och sedan avsluta med en LUGN galopp. Allt gick jättebra tills det var dags för galopp. B taggar till och lyssnar inte bra, jag saktar av och helvetet bryter lös. Alltså, på riktigt. 10 ggr värre än vanligt var hon. Jag höll mig lugn och jag gjorde typ inget annat än att lätta på handen, hela tiden. Hon fick slaka tyglar men ändå slänger hon sig som en stucken gris rätt upp i luften så jag bara flyger. Hon blir så extremt explosiv. Jag blir faktist rädd då, men som sagt jag höll lugnet. Och fick en bestämdhet i mig, nu jäklar ska dedär BORT.

Så hem red jag
, gjorde mycket halter, och allt som får henne att fokusera på annat. Hon hetsade på i vanlig ordning. Sedan gick jag ner till vår lilla ridplan, där det är oplogat. För där tänkte jag att jag skulle ta igenom båda galopperna tills hon var lugn. Jag kan bara säga en sak, hon har aldrig varit så fruktansvärt fin i galopperna som hon var där. Jag blev helt paff. Ärligt. Hon galopperade sjukt fint, bra takt, bra tempo, jättefin form i båda varven. Även högergaloppen var 3taktig, och i båda galopperna fick jag SITTA ner! :o Utan att det försämrades. Jag kan säga att jag svävade på moln och avslutade efter några fattningar i vardera varv.

Emellanåt fick hon ett psykbryt
, när jag bytte varv från höger till vänster. Då betydde tydligen alla mina hjälper galopp enligt B. Så när hon chillat ner så fattade jag v.galopp. Och gudars vad jobbigt hon tyckte det var, för hon bröt självmant av 3 ggr (!!!!) för att hon tyckte det var så jobbigt. Avslutade med ännu en fattning och bröt av när jag ville, och inte hon.

Hon jobbade så sjukligt bra. :') Travade av med nosen så gott som i backen tills hon lugnat sig, och sedan skrittade jag av för hand.Red en annan häst efter B
, Matte. Jag har ridit han en gång tidigare oxå. Red dressyr på honom på ridplan, och det gick väl inte sådär jättebra om man säger så. Hela passet fokuserade jag på att han skulle bjuda ärligt framåt, och söka ett stöd i min hand, yttertygel. Massvis av övergångar och försök att få igång bakkärran ordentligt var det jag fokuserade på. Så när han äntligen sökte sig någorlunda mot min yttertygel i båda varven så gav jag mig. Det gick som inte att kräva nå mer. Men han är en väldigt fin och trevlig häst, helt genomsnäll! Han ägs av Emelie.


Jag och Matte första ggn jag red honom i höstas. :)

DISSAR

För ett tag sedan skrev jag ett glatt inlägg om att det äntligen skulle bli tillåtet att tävla dressyr på rakt bett. Blev hur glad som helst eftersom B går bäst på det. Men den lyckan blev inte långvarig då jag igår fick veta att inom storhäst så är det bara tillåtet med rakt bett om det har lösa ringar. Och jag använder inte lösa ringar. Men inom ponny så får man ha både lösa och fasta ringar på de raka betten, i dressyren. Så vad är det som gör att en häst på 146cm får ha rakt eggbett, men en häst på 152cm måste ha lösa ringar? Vart är det logiska i det?

Hur sjukt är inte det? Jag undrar verkligen vad det är för galen människa som bestämt dedär. Att man bara ska få ha lösa ringar på raka bett... och bara inom häst? Varför ska man inte få ha fasta ringar för???

Så nu blir jag tvungen att ha 3delat eggbett på henne i vilket fall, suck. Kan väl glädjas åt att hon börjar gå riktigt bra på de 3delade dock.


På jobbet

Sitter på jobbet nu. Slutar om lite mer än 2 timmar. Skööönt! Nog  för att jag älskar mitt jobb men jag ska ut till stallet (såklart) efteråt, och det är ju bara så underbart. Speciellt när det är så skönt väder som det är, dock så börjar det snöa en del nu så får väl hoppas det inte blir hur mkt snöande som helst. ^^ På schemat står ridning av två hästar idag. Ett dressyrpass och ett joggingpass/lättare uteritt, men mer om det senare. :-)


I år är jag och min prins inne på vårt sjunde år tillsammans. Hur galet underbart som helst! :-) Hello, 7 år? Det är inte friskt i denhär åldern!! :o Men det är de bästa som hänt mig iallafall! :D

FILM (markarbete)

Här kommer filmen. Ja, ni ser ju själva hur hon blir mer och mer spänd och upprörd när jag låter henne rulla i lite galopp. Så avslutade när hon åtminstone inte studsade emot hindret sista ggn. :-)Brudarna igår :-)

Bellsan och Elisa redo (nästan) för varsin ridtur! ;) Från igår.


Bästa posaren i vanliga fall, men igår var hon då rakt inte på nå posarhumör! ;)


Världens sötaste fis!

BILDBOMB

Blivit en hel del bildbomber på senare tid. Här kommer ännu en! ;)


Markarbete

Idag körde jag och Bellis lite bomarbete i paddocken. Jag red som en 8a idag, med ett hinder i mitten av 8an, och på sidorna låg 4 travbommar. Så jag red travbommar, hoppade, travbommar, hoppade osv. Ni kommer se det på filmen, haha, mina förklaringar kanske inte är dom bästa. ;)

Jag fick som väntat köra bebis-nivå med min lilla hoppetossa. Men hon skötte sig riktigt bra i bomarbetet och över dehär lilla hindret. Hon var hyffsat lugn och saktade av/landade i trav efter. Så inge rally. Testade att landa i och fortsätta i galopp, men hon blev rätt så taggad då så vi fortsatte med travarbetet tills jag blev nöjd. :-)

På framridningen så var hon kalaaasfin i traven. Och galoppen vare inge fel på heller, hon lyssnar hyffsat bra, men vill gärna öka lite. Men de är mkt bättre än förut!

Det som jag vill lyfta fram idag är:

* Hon var lugn och rätt tillfreds vid travhoppningen, och även de ggr vi landade i galopp
* Hon tog vänsterfattning på helt rakt spår, helt vänsterställd

* Hon var trevlig i traven på framridningen, och som sagt även galoppen

Galoppbacken

Idag red jag och Bellsan till galoppbacken. Fick sällis av E och M oxå. :-) Trevligt med sällskap ibland! Travade en del och sedan tog vi galopp i galoppbacken, B var så sjukt taggad. Hahaha min lilla sötnöt. Började med att trava och hon fattar direkt galopp och studsar fram i sidled. Får ner henne till trav och fattar vänster galopp, varpå hon tar den men kastar sig in i ett byte till höger. Stark som en oxe galopperar hon på utan att ta någon direkt förhållning. Men hon stack ju inte elr något så det var helt ok idag. Hon måste få ha lite bus ibland ;) Så inte allt ska vara under strikta former.

På hemvägen blev hon
snabbt lugn och medgörlig i skritten, hyffsat lugn och avslappnad iaf. Det är betydligt mer än vad jag kunde begära för några månader sedan.

Travade en del på hemvägen, testade ta en galopp men hon är så pigg så hon vet inte vad hon ska göra. Så vi travade resten av vägen, red lite övergångar osv tills hon kom till arbete igen. Hon är så sjukligt bestämd damen.. Haha. Så fort hon känner för att springa elr det blir jobbigt som gör att hon vill springa, då kör hon ner huvudet och pinnar på, och höjer jag handen då för ett uppresande tygeltag då slänger hon upp huvve direkt och fattar galopp och studsar omkring. Man får liksom inte alls be henne om något ibland, hahha åh. :') Sötfia!Efter Bellabus tog jag ut Elisa på dressyrbanan. Red en halvtimme med henne och hon jobbade på kalasfint! Hon var lite stel i början, och lite seg. Men fick fram bjudningen sjukt bra! Så jag är jättenöjd med henne. Fina fina fisen.

Skulle efter henne ha ridit en till häst, Basen, men jag har aldrig ridit henne och det var mörkt + stormade en hel del hos oss så det får bli en annan gång.

Peppa och puscha varandra, hurrni!

Vadan detta stora behov av att trycka ner människor? Jag läste precis på en blogg om en tjej som köpt en ny ridtröja, och hon lade även ut bilder på den när den satt på henne. Då har en person kommenterat att den sitter osmickrande på henne. Hur tänker man då? Har man total avsaknad av sympati för en annan människa då?? Varför skriver man så? Förmodligen för att man mår dåligt på ett eller annat vis själv, men det är synd att det ska gå ut över andra. Låter man det göra det så kommer man aldrig komma till att få ett bättre självförtroende, självkänsla eller vad det nu är som ligger och trycker på varför man får för sig att skriva sådär. Jag menar, man vet ju att man sårar en annan människa när man skriver så. Varför vill man medvetet såra någon?

Ne, peppa och puscha varandra istället. Jag blir JÄTTEGLAD av att få skriva och berömma andra människor och se hur glada de blir av att få höra det. Tänk att få glädja en människa på det sättet, helt fantastiskt!! Jag har inga behov alls av att skriva att denne inte passar i en viss tröja elr att hästen är ful i ett visst schabrak. Då har man fått för lite uppmärksamhet själv, eller har för dålig självkänsla/självförtroende själv. För då växer man av att få trycka ner andra.

Söker du stallplats?

Inom en snar framtid får vi en ledig stallplats hos oss, då tre st ska flytta och vi har hittat två st som kommer att flytta in. Stallet ligger väldigt centralt på Alnö. Det är busslinje 1 som går dit, och därifrån tar det 15 minuter att gå till stallet.

Uppvärmt fikarum finns, sadelkammare, foder-/täckesrum och höloft. Det är totalt 10 boxplatser. Hyffsade hagar finns, och det är rör-hagar. Travbana runt hagarna, samt en plan som så småningom ska byggas till en paddock. Ridhus bredvid gården. 10 minuters skrittväg till Alnö ridklubb.

För mer info kontakta mig, släng in en kommentar med mailadress så mailar jag tillbaka. :-)


Bus och lek med finaste prinsessan!

Idag har jag haft riktigt kul med Bellsan, och de övriga i hagen. Elisa, en av Bellas hagkompisar, hon är så jävla på när man ska busa!! Haha. Börjar man att finta henne lite och krypa ihop lite i kroppen så är hon PÅ direkt, kutar iväg och har skitkul. Så jag och Fisen här fick med oss Basen och Bellie, och jädrar vad dom tre for omkring i hagen och hade KUL! :-D Sedan lessnade Bellie och ställde sig i hörnet med sin fästman Quantas som redan var slut efter dagens tidigare race-bravader som jag hörde talas om. ;)

Sedan tog jag in B, och borstade och fixade lite. Sen tog vi oss en promenad för hand, och vi sprang/joggade en hel del så jag blev alldeles slut. Svettig och anfådd. Bra kondis? Sen drog vi vidare till paddocken och framhoppningsbanan där det var två hinder, så vi hoppade litegranna. Kanske 6 språng? B tog i som aldrig förr, hahah. Hon hamnade dock lite orytmiskt för hon ville typ hoppa i samma sekund som mig, och jag har ju inte direkt  samma takt som henne, så när jag med min snygga teknik slängde mig över så tog hon i för kung och fosterland och hoppade. Hahha. Glad tjej iaf kan jag lova!

Ska ta och hoppa lite uppsuttet oxå någon dag. Se om hon taggat ner eller om vi ska fortsätta med extrem bebis-basic-nivå.

Bildbomb (tömkörning)

Blev inte bara "lite bilder". Haha.. Bjuppar på en hel del istället. Kom gärna med konstruktiv kritik då jag bara vill lära mig mer om tömkörning.

Tömsättningen jag har nu har jag lärt mig är en bra nybörjar-tömsättning när både häst och tömkörare är gröna (dock så är ju B skickligt tömkörd sen tidigare). Så jag har kört på den 3 ggr nu och den funkar bra. Tänkte dock testa mig fram på lite nya sättningar framöver. :-)


Tömkörning

Idag tömkörde jag B (hon var helt frisk imorse, alltså ingen feber eller något som var annorlunda). Och de gick jättebra! Hon har blivit så lugn vid tömkörning, helt otroligt. Så himla roligt då ju. Men jag e ganska kass på det, men jag känner mig för och testar mig fram. Någon gång ska jag väl bli hyffsad på det iaf. Höger varv är absolut svårast, för där har jag jättesvårt att ha henne på yttertömmen, och hålla min position. Jag hamnar gärna framför och hon springer på utan töm-kontakt. Men vi tränar på. Bitvis så fick jag henne där jag ville och då äre dom stunderna jag får försöka utöka så småningom.

Hon lyssnade jättebra
på avsaktningar och igångsättningar, fy vad roligt det är att tömköra då. :-D Kommer lite bilder om en stund!

Kan även meddela att nu går Bellsan och sina brudar med Bellas pojkvän Quantas igen. Och jag är så lycklig i mammamagen!! :-D Hon har alltså både fri tillgång på hö och vatten nu, frostfritt vatten. Så himla skönt. Och alla blev hur glada som helst, dom bara sprang omkring och såg sjukt lyckliga ut. Och alla står och äter tillsammans. :D

Hon har gjort det - igen!

Fick ett sms imorse om att B rullat fast i boxen. Ovanligt. Så hon kom inte loss, men efter en del sprattel så fastnade hon i däcket som jag har hennes vattenhink i. Tillslut hade hon kommit upp, gått runt i boxen och varit lite orolig. Man gör det ju bra när man rullar fast i en box med helt släta väggar...

Ute hade hon betett sig som vanligt.

Men, jag blir orolig. Det är INTE likt henne att rulla sådär på morgonen.. Så nu ska jag ut och kolla efter kolik-symtom.

Men min fråga är, kan en häst ha kolik men samtidigt äta och dricka normalt? Samt bete sig normalt? Det är alltså bara själva rullningen som isåfall är ett koliksymtom hittils.

HJÄLP!

Why I love you B

Lite charmiga bilder på min tjej som verkligen visar vilken bestämd tjej jag har, och vad mycket åsikter hon har om det mesta. Som tur är så finner vi varandra mer och mer och vet vilka knappar jag kan trycka på och inte. ;)M och L

Här är bilder på M och hennes fina foderhäst Löken. :-) Fotade dom samma dag som hon fotade mig och Bellabus.


Brist-på-annat-listan

Gör denna otroligt tråkiga lista i brist på annat. Finns det folk som orkar läsa dessa? Det gör aldrig jag. Snodde den från denna blogg.

Vad heter hästen? Guns Ballerina
Vad kallar du hästen? MASSOR! Bellie, Bellsan och Bellisen är vanligast.
Hur gammal är den? Bellsan blir 12 år i april, stor tjej!
Vilken färg har den? Fux
Har den några tecken? Vit bläs, snopp och tre vita ben samt en vit kronrand
Är det ett sto/valack/hingst? Sto
Är hästen bra på dressyr med rätt ryttare? Ja, hon är riktigt trevlig!
Hur är den i skritten? Pigg, kliver på bra
Hur är den i traven? Kanontrevlig när hon släpper till, vilket är nästan alltid numera
Hur är den i galoppen? Just nu himla trevlig, kan dock bli upprörd inför fattningar
Kan den skänkelvikningar? Yes
Kan den öppna/sluta? Ja, ifall ryttaren gör rätt (som med allt annat)
Kan den galoppombyten? Ja, se ovan.
Ställer den alla ben brevid varandra och håller formen i halterna? Ibland

Är hästen pigg? Alltid
Är hästen trög? Inte nånstans
Är hästen stark? Vill hon så kan hon
Är hästen het? Njae.. kan jag väl inte påstå.
Bockar den? Nej
Stegrar den? Ja ibland när hon blir upprörd
Sparkar den bakut? Nej
Har du sparkat bakut med den? Ja
Skenar den ofta med dig/andra? Haha nej, hade jag såna problem skulle jag inte galoppera ens
Är den tittig? Jag ser henne inte som en tittig häst men visst har hon sina stunder

Har du badat tillsammans med den? Ja, underbart!
Har ni hoppat tillsammans? Jodu
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Japp
Hoppar hästen bra? Njae, kan jag inte påstå
Gillar den att hoppa? Verkligen!!
Har den bra hoppteknik? Nej, som sagt
Hur högt brukar du hoppa med den? Runt 50-60-70 är vanligast
Hur ofta hoppar du den? En gång i veckan som mest
Hur är den när den rids ut? Trevlig! Tittig på nya ställen osv men överlag trevlig.
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Typ ingen skillnad
Står hästen i box? Ja

Hur mycket och vad äter hästen som frukostfoder? En mininäve lucern för att hon ska ha något att pilla med när de andra får.
Hur mycker och vad äter hästen som lunchfoder? Fri tillgång på hö dygnet runt
Hur mycker och vad äter hästen som eftermiddagfoder? -
Hur mycket och vad äter hästen som kvällsfoder? Som sagt hö hela natten, och fosfor, selen och lite gott för att blanda ner det med.
Går den i hagen varje dag? Jamen självklart
I en stor eller liten hage? Mellan, den är helt ok
Hur länge går den ute per dag? 12 timmar plus minus
Hur ofta rids hästen? Oftast 6 dgr i veckan
Hur länge brukar ni rida varje gång? Alltifrån 30 min till 2 timmar.
Är det en svår eller lätt riden häst? Jag tycker hon är väldigt svår att förstå sig på. Jag hittar nya knappar hela tiden.

Är hästen ridskolehäst eller privathäst?
Privat
Vad har du för relation till hästen, t.ex. fodervärd, halvfodervärd, hyrryttare, skötare, medryttare? She is all mine! ;)
Hur länge har du ridit/tagit hand om hästen? Jag tog henne på prov 13 augusti -08
Hur länge tror du att du kommer fortsätta med just den hästen? Tills hon dör.
Vad har ni för mål i år? Att kunna rida ett godkänt dressyrprogram på ett bra sätt, och att vi ska ta oss runt 80-90cm banor på ett bra sätt
Rider du privatlektioner på den? Yes
Hur ofta? Olika i olika perioder men tanken är 1 gång i veckan
För vem? Gunilla Nylander just nu
Hur länge håller den lektionen på? 45 min till 2 timmar.
Är hästen snäll i stallet? Men gud ja

Kan hästen stå lös i stallet? Yes
Vad har den för sadel/sadlar? Prestige och Bates
Vad har den för träns just nu? Pullarträns till hoppning, acheenträns till dressyr och ett med engelsk nosgrimma som jag rider ut med oftast
Vad har den för benskyd/benlindor? Olika
Vad har den för bett just nu? Två eggbett. Ett rakt i metall och ett 3delat med halva gummi
Vad har den för täcken just nu? Bucas Freedom 300g
Gillar du hästen? Gissa?Promenadmys :-)

Idag funderade jag på om jag över huvudtaget skulle orka ta mig till stallet då jag var extremt trött och hade världens jobbigaste huvudvärk. Sängen kändes mer lockande än någonsin. Men jag tog mig i kragen och for ut iallafall, med tanken att Bellie skulle få vila.

Var dock ändå sugen
på att klättra henne, men jag orkade verkligen inte rida. Så jag tog in och pysslade med henne och så gick vi ut och klättrade tillsammans istället, för hand. Jag tänkte "ja vi får väl se hur många vändor vi orkar". HAHAHAHA. Efter halvvägs uppåt flåsade jag som en jag-vet-inte-vad, herregud vad jobbigt det var. Så efter vi kommit uppför hela långa backen så var jag typ helt död, inte en chans att jag hade orkat en vända till. Och B som jag "tvingar" upp och ner flertalet ggr med ryttare på ryggen, haha det gör hon bra. Utan en svettdroppe dessutom.

Det var en del nedfallna träd påvägen dit, men B var så duktig och lyfte glatt högt på tassarna för att ta sig över. Hon skötte sig förövrigt otroligt bra! Hon kändes lugn och tillfreds och låg inte ens på på hemvägen. Tror hon uppskattade dedär lika mkt som jag. Vi hade väldigt kul! Gjorde lite övergångar oxå, och då joggade jag medans B travade. Hon är helt fantastisk på att lyssna på minsta lilla signal oxå. Hon vet så väl att hon inte får springa om mig, så gör jag minsta halvhalt själv så gör hon likadant på direkten. Och ökar jag så ökar hon, "samlar" jag mig så samlar hon sig. Fina fina B.

Sedan gjorde jag övningarna, och jag fick inte en enda karatespark!! WOHO!! :D Hon stod helt stilla :D

Storen söker fodervärd!

En bekant till mig ska låna ut sin häst på foder under 1 år och ev. längre. Jag kan bara säga att han är en mycket go och snäll herre som förtjänar det bästa. Här är info och bilder på honom:Pga ekonomiska skäl har jag blivit tvungen att ta beslutet att hitta ett nytt hem åt min finaste bästa vän, under
1 år ev.längre. Kontrakt kommer självklart skrivas, och jag står för försäkringen. All utrustning följer med såsom träns, sadel, täcken, sele osv.

Storen är en snäll varmblodskille på 19 år, 162 cm, som är väluppfostrad och lätthanterlig. Han behöver inte aktiveras om man inte hinner, han är lika gärna sällskap i hagen

Kraven är att han har ordentligt med mat, och får en massa kärlek, hästkompis samt mycket utevistelse. Han kan även gå på lösdrift.

Just nu är han under uppbyggnad efter en skada han haft, han travas och har fått börja känna på lite galopp igen. Så just för tillfället är han väldigt pigg och glad Spelar ingen roll om man är intresserad av skogsmullande, dressyr, western, körning eller annat. Bara man har en ödmjuk och öppen hästsyn och sätter hästen först i alla lägen.

Storen kan grunderna i PNH och hanteras efter den filosofin kan man väl säga. Han rids med hack, tränsbett eller med repgrimma/halsring om man vill det. Lättlastad.

Han är ingen häst som sticker eller är het, dock kan det komma en glädjebock nån gång. Annars är han lugnet själv som rids på lång tygel. Underbar körhäst, snäll och lugn. Annars rids han mest i skogen, tränat på banan för tränare 1 gång/vecka. Vi har tränat western för tränare förra året, reining, och det tyckte Storen var jättekul! Tyvärr flyttade vår tränare och då valde jag att inte fortsätta. Är du intresserad är det roligt, då det verkar passa Storen.

Det som är viktigt för Storen är lättare massage och stretching varje dag, samt en längre uppvärmning pga den gamla skadan.

Känner du att du har ett hem och ett stort hjärta, och vill ge Storen ett nytt hem för en tid?
Finns även möjlighet att ha honom kvar här där han bor nu, man betalar kallhyra, spån, kraftfoder och hö (totalt ca1000-1400kr/mån) samt har en 3del av in/utsläpp per månad.
HÄR kommer ni till ägarens blogg där ni kan läsa mer om denna fina kille!

Ridbilder Quantas

Här kommer lite bilder som togs idag då jag red Quantas. Quantas ägs av Linnea och hon gör ett superbra jobb med honom!


Han har ganska svårt att hålla ihop sin kropp denhär herren, han faller lätt isär och orkar inte jobba många steg. Men när han väl gör rätt så är han superhärlig!! Potential finns helt klart! ;)

Tips!

Dehär är typ två av världens bästa uppfinningar när man har häst. ;)

I åratal har jag konkat och burit
vattenhinkar, en i varje hand. Sliter som fan på rygg och axlar. Men nu så är det slut på sånt! ;) Använder vattendunkar, oftast två st, som jag helt enkelt drar med grimskaft. Man behöver knappt ta i. Dom bara glider på snön/isen. Supersmidigt!


Världens bästa hink har vi här.
Finns på rusta, 49:-. Den är GULD värd! Trots att den är på 30 liter, och de vanliga hinkarna med vanliga handtag är på 20 liter så känns denna nästan inte av när man bär. I och med att den viks ihop som en väska så får man bättre kraft och slipper gå och belasta sig fel. I LOVE IT!

Lång dag i stallet

Idag har jag varit i stallet sen 7, och kom precis hem. Var i stallet i 7,5 timme. :-) Skoj! Har haft utsläpp, fixat och donat. Sedan red jag Quantas i paddocken en sväng, det gick helt ok bitvis. Han vill gärna slingra sig undan, och då tar han till galopp och passgång, särskilt i vänster varv. Men som sagt, bitvis så fick vi till en bra travtakt och en trevlig eftergift. :-) Han är så go!

Efter det stod Bellisbus på tur. Red henne nere på travbanan, lite kondition. Hon blev ganska upprörd i vänsterfattningarna, men själva galopperna var suveräna. Hon är riktigt fin och lydig just nu. :-) Fick jättefina fattningar oxå, men just innan så blir hon så upprörd för att hon vet vad som komma skall. Och då blir det att hon hoppar med framdelen och blir allmänt explosiv, hua. Vi avslutade med en bra fattning + galopp i båda varven när hon kändes trött. Då travade jag av henne med nosen i backen och tillslut skrittade jag av avsuttet. Fina B!

Övningarna gick bra idag oxå
, inte så mkt arga miner faktist. Awesome.


BILDBOMB (ASSTOR)

Här kommer bilderna som jag bara älskar, som är fotade av kära M, tack så hemskt mycket!!Skritt på fjantig häst

Hjälpte E-M med utsläppet imorse, så det blev en tidig morgon för mig. :-) Tog sedan ut Bellis på en skrittur, för jag orkade inte RIDA idag. Ville bara åka häst. Men det var ju lättare sagt än gjort. Fick typ jobba med halter, halvhalter och backningar hela tiden. Hon var så himla tittig, spänd och nonchalant. Och hon brukar inte vara tittig.. Men idag var allt läskigt och hon var verkligen på lur. Hoppa till och flög i luften m.m.... Skittöntig. :P Satt dessutom barbacka. Vissa ggr totalt-iggade hon mina hjälper, ba sket i vilket och ångade på som en pansarvagn. Hahaha. Mupphäst.. Men man måste ha såna dagar oxå. ;)

Imorgon kan jag lova
att det är någon som ska få göra av med en massa energi. :-)

Dressyr på finaste hästen!!

Av rubriken att döma så förstår ni nog att det gått bra idag. :-) Malin följde med ut och fotade när jag dressyrade på fröken B, och de gick jättebra! Lösgjorde i skritt innan jag gick över till trav, och jag fick till henne riktigt trevlig och ridbar där emellanåt. Jag är så glad som börjat rida för Gunilla för jag har fått så himla mycket tips, och dom finns i bakhuvudet hela tiden vilket gör ridningen så mycket lättare.

Galopperade ett par
varv i varje galopp oxå, och gudars så fin hon var!! Inge rally eller nånting. Hon jobbade på skitbra, och i ett riktigt trevligt tempo. Jag är riktigt stolt över henne. :-) När vi kom hem igen gjorde jag övningarna i vanlig ordning, och gud... hon hatar verkligen när jag är på höger-bäckenet, hon kör sina små karatesparkar mot mig. Men hon var ändå mildare idag än igår.

Nä, hon känns väldigt
fin just nu och det är mycket nytt vi lär oss och mycket som gör att det släpper för oss just nu. Framsteg på framsteg, faktist. Superkul!

Kommer en bildbomb
framöver, men inte idag tror jag. Fotografen är lite upptagen och det är en hel del som ska fixas med bilderna innan hon slänger över dom. ;) Följde med och fotade M oxå, får se om ni får se ngt utav det. ;)

Hejhejhejhej

Avslutar med ett negativt blogginlägg innan jag går och lägger mig igen.

Har varit vaken sen 2.. kl 3 fick jag nog och klev upp. Nu är klockan över 4. Jag har så otroligt mycket som åker omkring i mitt huvud just nu. En klump i magen och en orokänsla i hela kroppen. Det handlar såklart om vatten till min älskade B.. Jag kan inte släppa det. Hon har fri tillgång på hö och då kan hon inte stå utan vatten. Suck. Vad gör man? Det är inget alternativ att dra mer el. Punkt.

Jag har som sagt fått ett kanontips som jag ska testa. Ska inhandla saker nu i helgen så äre bara att hålla tummarna.. Funkar det så bra som det sägs så går det, och då kommer jag kunna andas igen och släppa klumpen i magen. Men tills dess.... jag kan inte ens sova. Jag har ALDRIG haft sömnproblem. Jag är en sån som somnar överallt, hur som helst och när som helst. Och på typ 1 minut. Nu har jag suttit vaken över 2 timmar av oro för min häst.

Vill bara grina. Men iofs så har jag en känslig period just nu så det kanske känns bättre sen.. vem vet.

Gonatt....

Fyndat (syndat)

Var in på Hööks en sväng med M idag, efter att ha kikat på träningstävling. :-) Hittade ett dö-snyggt schabrak i den färg jag letat, och till världens pangpris. Så jag kunde verkligen inte hålla fingrarna i styr trots mitt häst-köp-stopp och trots att jag i princip är pank tills löning kmr. BLÄ. :-P

Det är tänk som dressyrschabrak
, men det är ett allround. Så vi får väl se om det funkar,  rygglinjen ser helt cp ut. Så vi får se om det ens kan ligga på en hästrygg. ;)


Finväder!

Vi har sjukt fint väder här idag. Snön ligger på backen och solen lyser. :-) Faboulus! Tog en lugn tur med B idag. Det var tänkt att bli ett joggingpass, men hon hade andra planer, nämligen att titta. Hon var väldigt tittig och spänd idag, så det var ingen idé att trava när hon ändå inte var med mig i skritten. Så vi skrittjobbade en del, lite skänkelvikningar både rättställd och motställd. Det går jättebra! Men ibland hamnar bakdelen före, men hellre det än att den sladdar. Så jag är ändå nöjd. :-) Red lite halter oså och bitvis släppte hon bra i spänningarna.

Efteråt gjorde jag övningarna från massagen, och idag fick jag till det sjukt bra. Vänstersidan av bäckenet fixar jag perfekt!! Hon blir inte ens sur längre, hon försöker inte ens gå undan. Så det är jag jäkligt nöjd med. Högersidan är dock värre än nånsin, haha. Hon vill INTE. Men på slutet så fick jag till det bättre än jag lyckats med tidigare. Så jag är ändå nöjd! Men det är svårt för hon hoppar med bakdelen och gör karatesparkar mot mig, så hon är ju riktigt bestämd med vad hon tkr e jobbigt och inte. ;)

Hon fick massvis av beröm när hon stod stilla dock, söttösen min. :-) Fyllde sedan på vatten i hagen, det var ungefär 5-6 cm tjock is som lagt sig så dom hade inge vatten alls när jag kom. Ajaj i mammamagen. Ska försöka fixa ett hemmafix, fick ett superbra tips om hur man kan göra för frostfritt vatten. Så det ska testas.

Veterinärbesök

Vi kom iväg, Mallan och jag. :-D Med lilla Bellisbus. Jag kände mig inte ens nervös inför lastningen, vi hade ju så mkt tid över. Slutade dock med att Malin lastade henne båda ggna, hahaha. Hon vet själv inte vad hon gjorde för att få in henne. Malin är lite mer bestämd i både kroppsspråk och röst, och det tog inte många minuter innan B gick in. Jag står mest och daltar och fokuserar på att vara lugn och glad. Men jag är riktigt glad över att hon gick på självmant, utan tvång.

Sen står hon ju och stegrar gång på gång innan, hahaha. Så jävla söt. Hon är ju så nonchalant, inte ett dugg upprörd eller något. Bara fjanterier. Sötpuppa. Ska ta tag i lastträningen när min transport är redo för det.

Gick iaf super hos vet. Vaccinerade och raspade tänder. Sedan klämde han på alla benen och kollade på henne i rörelse och han tyckte hon var sååå fin! Så inge böjprov elr. ultraljud. :-)

Just ja, vi körde fast påvägen dit. Så fick lasta ur och gå en bit, haha. Bilen är svag och dubben är slut.. bra där. Svinhalt ute.

Stort tack till bästa M som ställde upp! Nu blire mys på stan, mat och godis ikväll :D

Välja häst efter utseende? ;)

Väljer ni häst efter färg? Eller annat utseendemässigt?

Det gör jag! Haha. Eller, jag har inte gjort det tidigare. Men nu har jag ju blivit så bortskämd med världens skönhet så nu blir det svårt att gå tillbaka till något som inte sticker ut så mycket.

Nästa häst jag vill ha ska vara en skimmel-travare, namnam!! :D Eller en till snygg fux kanske? Eller varför inte en kolsvart med vita tecken? MUMS!! :D

Har råkat ha turen att ha haft fyra riktiga eye-catchers! ;)

Nekter


Mack Que


Moongate


Guns Ballerina

Lång vs kort lugg

Vad säger ni? ;)

Lång lugg

vs

Kort lugg

Tycker hon blev dösöt i sin korta lilla lugg! Och även manen är jag väldigt nöjd med för en gångs skull. Okej för en andra gångs skull. ;) Både manen och luggen hade blivit lite väl långa på damen, speciellt luggen. Och ännu längre hade hon när jag köpte henne. Manen kan bli superlång oxå, hon har sådär sjukt mkt behårig denhär bruden. ;)

:) :) :)

Pissjävla väder.

Myste med B idag
, och gjorde övningarna i vanlig ordning numera. Gick sämre idag på ena sidan, hon var riktigt bestämd med vad hon tyckte. ;) Men jag fick igenom det hyffsat idag! Och rygghöjningen går bättre och bättre. Blev ingen promenad, för fyfasen vilket ruskigt väder vi har. Regnet öser ner. REGNET.... I januari. Suck.

Har även bytt hage till Bellie. Ställde in henne med stona.. Jag har fått nog av att hon är nära på att få benen avsparkade vareviga dag. :-/ Känns som en för stor risk att fortsätta så. Dock så känns det inte helt bra då jag går miste om vattentunnan jag köpte in mig på, för att hon skulle ha vatten hela tiden. Så nu har jag en klump i magen för det istället... Vi får se om det finns andra lösningar på det hela. Jobbigt känns de iaf! Men huvudsaken B mår bra och inte riskerar att bli skadad.

Vad hade ni valt?


1. Haft henne med två valacker, varav ena är hon helt kär i, och den andra får hon konstant stryk av i form av våldsamma sparkar. Varje dag. Flera ggr om dagen. Här finns även frostfri vattentunna.

2. Haft henne med två ston, där alla kommer överrens utan problem alls. Där har dom vatten som kan frysa, men man går ut med vatten varje gång man är där.

Snälla hjälp!
1 eller 2?

BLOPPIS!


Tvådelat eggbett, mkt bra skick. 11cm - 100:-
Novabett 10cm, mkt bra skick. - 200:-


Dressyrgjord Otto Schumacher, 55cm. Mörkbrun. Mycket fint skick - 800:-
Hoppgjord Bates Cair, 120cm. Helt ny - 1500:-


Ridbyxor beiga, 164 (som en 36). Fint skick - 100:-
Knästöd till dressyrsadel. Bates flexiblocks, nyskick - 250:-Allroundschabrak Global, strl Full. Mycket bra skick samt kvalité - 150:-
Allroundschabrak Pessoa, strl Full. Bra skick och kvalité - 150:-
Allroundschabrak Exklusiv Horsewear, nyskick - 200:-

Set med fyra benskydd, fram- och bak. Strl Cob/Medium. Vita med andasfunktion - 150:-
Set med fyra benskydd, fram- och bak. Strl Cob/Medium. Gråa med gel - 150:-


Mörkbruna tyglar Hubertus, strl Full. Aldrig använda - 200:-
Rödbruna gummityglar Herve Godignon, strl Full. Aldrig använda - 200:-

Skriv en kommentar vid intresse så kontaktar jag dig via blogg- eller mailadress! Fler bilder finns och priserna är diskuterbara vid snabb affär.

Bildbomb på prinsessan!

Här kommer en bildbomb på älskade lilla Bellisbus. Enjoy!


You are my shining star

Mys, promenad och övningar

Idag har jag och Bellsan haft det riktigt trevligt. Började med att frisera henne, äntligen. Kapade manen typ 5cm, och halva luggen. Hon blev hur söt som helst!

Sedan gjorde jag övningarna
jag fick från massören igår, och tro det elr ej men jag lyckades! Är riktigt glad för det för jag var orolig över att inte fixa det då det är rätt svårt och sen har jag en inte så värst samarbetsvillig häst gällande sånthär. Men det gick betydligt bättre än igår till och med. Men hon bjöd på en och annan laddad bakutspark, hahaha. Hon är så söt! Men jag fick som sagt till de. Det enda jag tror jag kommer få problem med är "mankövningen" som jag kallar den. Hon var lite ojämn i bogbladen och för att hon ska bli jämn gör man en speciell övning, men den är SVÅR. Så jag är nöjd bara jag får till de andra, så gör jag så gott jag kan i övrigt. :-)

Sedan blev det en promenad
, var väl ute en timme. Tog en massa fina bilder på prinsessan oxå, och även på det Dagmar orsakat. Hihi. En massa nedfallna granar osv. Hon var btw jättemysig i paddocken, som vi stannade till i och fotade. Hon följde efter mig helt löst och gjorde halt när jag gjorde de, svängde när jag svängde osv. och stannade när jag bad henne när jag skulle fota. :-) Hihi!

Dagmars verk..HISSAR!

Jag bara måste hissa Equiterapeuter och hästmassörer. Vilket jobb dom gör! (Dom som är bra vill säga)

Jag kan inte låta bli att fundera på dessa hästar som aldrig får sånahär behandlingar.. Tänk vad mkt som kan sitta fast och vara galet fast man inte har en aning. Vardagliga problem som man tränar och tränar och tränar på, men som faktist egentligen är ett fysiskt problem för hästen som den inte kan göra något åt.

Jag menar, denna gång hade Bellie inte ens något fel som jag märkt av, utan jag ville bara göra en check inför vet.besöket ungefär. Hon har liksom gått bättre än någonsin nu. Och tänk.. hon hade liksom låsningar i ryggen vilket gör att hon inte kan höja ryggen fullt ut när jag rider. Och bäckenet som är tiltat.. Hur skönt är det liksom? Det vet jag själv som har samma problem. Det skapar ju givetvis svårigheter i ridningen, såna svårigheter/problem som man tkr är vanliga och som man tror kan tränas bort.

Som sagt jag vet själv precis hur det kan vara, och det var inte kul att gå helt sne i kroppen och känna mig som stelopererad i högra sidan i 3 hela år. Tänk då för hästarna som inte ens kan tala om hur det känns och vad som är fel.. Hua vad hemskt.

Så jag vill även hissa alla hästägare som är så pass mån om sina hästar att dom ger dom sånahär behandlingar då och då eller när det behövs.

Joggingtur + massage

Red ut på en joggingtur i regnet med fröken B förut. Hon var väldigt tittig idag, vilket är väldigt ovanligt men det är väl troligtvis för att hon stått 3 dgr och skrittats 3 dgr. :-) Överskottsenergi. Hon skötte sig iaf fint och hon jobbade på kanonbra, så jag är mycket nöjd med ridturen. Red rätt så kravlöst. :-)

Sedan kom Bellies massör
. Hon hade inte så jättemkt, men hon hade lite större grejer. Bäckenet var precis som mitt bäcken, uppvinklat. Det är troligtvis därför hon varit högre på vänstersidan så länge, men dom har inte kommit på vad som felat. Så vänster bäckenhalva är tiltad uppåt, och höger neråt. Precis som jag, och massören sa att detta problem till större delen beror på just en sned ryttare.

Sedan hade hon nå
spänningar elr låsningar i fasettlederna i ryggen, och dom fick hon bort väldigt lätt som tur var. Detta kunde uppkomma av det mesta, så det behöver inte alls vara något som hänt i ridningen. Men detta är troligtvis varför hon varit lite krånglig i vissa moment.

Sedan var ena bogbladet större än de andra, och det fick hon oxå bort. Vilket hon blev väldigt förvånad över för på en annan häst hade det tagit betydligt fler behandlingar än så. Så det var tur! Men hon kmr säkerligen bli  sne där igen oxå om man inte underhåller.

Så jag fick 3 övningar jag ska göra varje dag. Det är inte mkt, men dom är svåra. Två av dom lärs inte ut och hon har bara gjort det en gång tidigare, men det var nödvändigt då hon inte kan komma ut och fixa varje dag vilket behövs. Så jag ska göra så gott jag kan så kommer hon och följer upp detta om 3 veckor, ser om det blivit bättre.

Sedan är det jättesvårt
att höja ryggen på B genom att trycka under magen, ni som gjort det vet vad jag menar. Och när jag lyckas med det enkelt, så kommer det även bli bättre i ridningen. Super! Så jag hoppas jag kommer få till det. B är ju som alltid ett monster när man ska pilla och peta, så hon sparkade och hade sig.

Hon är inte direkt en trevlig prick i sånahär sammanhang. Vi fick köra mkt psykologiskt med B idag, haha.. lura henne, göra andra saker för att avleda henne osv. Hon hoppade med framdelen och hade sig. Dock har hon varit värre så det var ju bra att hon var "lugnare" idag. :D Massören hittade iaf inga fel som jag behöver kolla upp hos veterinären så det var skönt!

Promenader 2 dgr nu sedan rida på som vanligt.

Bästa!

Ridsugen till tusen.. blir nog en joggingtur imorgon, längtar!


Vad jag älskar dig min fina fina häst!
Världens bästa

DISS

Vilka extremt tråkiga schabrak som Hööks fått in som vår-nyheter..


Hur tänkte dom nu?

Skritt

Jag och Bellsan skrittade ut idag med R och Quantas som tog en promenad. Det var supermysigt! Och alla träd som fallit ner, herregud alltså. Så himla mäktigt att se, men samtidigt så trist! B var på tårna idag, haha. En gång så gick vi nästan ner på knäna, hon hoppade till på alla 4 och vi red på is så hon bara halkade till och det nästa jag ser är att vi är påväg ner i backen, men hon kom upp direkt. :-) Galning.

Jag har bestämt mig..

Nu har jag funderat, bollat med veterinär, vänner och bekanta ang. den mystiska värmen i Bellas ben, samt de planer jag hade på att göra böjprov på alla 4 ben samt ev. ultraljuda.

Jag har lugnat ner mig
lite nu efter att ha tänkt till ordentligt. Jag menar, jag känner min häst så väl. Hon har gått igenom flertalet böjprov under vår tid, och enda böjprovet hon inte gick igenom var på ett bakben som jag själv kände i ridningen samt att hovis kände av det, varför jag ens åkte in. Resterande ggr jag åkt in har det inte varit nånting, utan det är bara jag som har nojat.

Jag vet själv att jag
bör märka tecken i ridningen, känna av orenheter/hälta osv. om B skulle ha en ledinflammation. Så jag bör ha lite mer is i magen och lugna mig lite, för hon kommer att tala om för mig om något är fel. Varför leta fel, liksom.

Det som talar emot
att hon ska ha ont/vara besvärad av något är att hon går så bra i ridningen som hon aldrig gjort förr. Hon länger steget och arbetar genom sin kropp på ett helt annat sätt, hon känns hur fräsch som helst bortsett från den lilla muskel-skadan då som gör att hon tar minimalt kortare steg. Fullt normalt enligt vet. Sedan har jag fått bort nästan all bakåttänk i henne, hon bjuder framåt som aldrig förr. Vilket även det får mig att fundera, väljer hon att springa ifrån smärtan denna gång? Men njae, det är lite långsökt. Hon tycker ju att det är svinkul att bli riden igen och ända sen jag började sätta igång henne har hon ju varit mer vild än tam. Samt att med rätt hjälp så blir hon ju lugn och ridbar igen, vilket tyder på att det sitter i mig som ryttare.

Så jag kommer givetvis behålla klinik-tiden jag bokade, eftersom hon ändå ska vaccineras och få en tandkoll. Och sen är resten upp till veterinären. Jag kommer att göra precis vad han tycker. Det var ändå han som tog hand om B senast vi var in, pga just värme i ett ben. Så tycker han att det inte är någon fara så kör jag på det, och tkr han att vi ska göra böjprov/ultraljuda så kör vi på det.

Imorgon kommer även
Bellies massör. Jag tänkte att om hon oxå tycker det är grönt och att B känns fräsch ut, då är det förmodligen det. Men hittar hon diverse spänningar som tyder på att hon gått och överbelastat ngt ben osv. så kommer det ju fram isåfall, och då blir det en hjälp för mig och vet. för hur vi ska gå vidare och vilka undersökningar som ska göras.

RSS 2.0