Galopp ;)

HAHAHAHAH. Jag dog av skratt..

 

Bildbomb

Lite bilder från den härliga ridturen igår! :-D

 

Gårdagen

Var ute på världens mysigaste långritt igårkväll med bästa M och L! Vi var ute i 3 timmar och höll ett rätt bra tempo i trav och galopp, men större delen skritt såklart. Så himla mysigt väder och allt. :-)
 
Kommer bilder och någon galoppfilm kanske senare, ev. ikväll eller imorn ;) Haha.

Othilias dag

Idag har Othilia ridit Bellsan. Jag har varit på Birsta med Ekkan, och vi har ätit lunch osv. Jag har även köpt mig ett par springskor äntligen, så nu ska här ut och springas oxå. :-)
 
Iallafall så hade det gått bra för Othilia och Bellie. Det hade blivit mest skritt, men även trav och galopp och B hade varit väldigt lugn och fin, om än lite stark i galoppen.
 
Just nu jobbar jag, slutar 21 ikväll. Ska strax iväg igen :-)

Önskeinlägg

Hej! Jo jag undrar ifall du kan skriva ett inlägg om hur du började utbilda Bellie. Vilka övningar använde du dig av? t.ex hur började du med att lära henne galopp? :D uppskattar verkligen ifall du kan göra detta!älskar din blogg!

Självklart kan jag det!
Det var som så att redan när jag köpte henne hade jag kontaktat tränare som jag tänkte att jag skulle börja träna för. Att ha en bra tränare är oerhört viktigt vare sig man är nybörjare eller mer erfaren. Jag började träna för tränare redan första eller andra veckan, och sedan försökte jag rida lektion 1 gång i veckan därefter.
 
Detta hjälpte mig hur mycket som helst. Utan Emma då, skulle jag inte ha fixat detta i och med att jag endast ridit i 2 år innan, och inte hade någon särskild erfarenhet. Att lära sig jobba en häst korrekt är inget man kan läsa sig till, utan det är en känsla att lyckas göra det, som tar tid och tålamod att nå.
 
De övningar jag rider i dagens läge är inte alls annorlunda motför de övningar jag red i början med henne. Jag återgår hela tiden till grunderna med henne. Då pratar jag om halter, alltså att start och broms ska fungera, övergångar (främst mellan skritt och trav i början). Tempoväxlingar är också något som är väldigt bra och viktigt. Alla sådana övningar har jag hållit på med i dessa år jag haft henne.
 
För att lära galoppskänkeln fick jag använda mig av lite ful-knep. Jag fick ha henne på en lång raksträcka ute i skogen, sedan ställde jag henne på tvären. Sedan svängde jag henne rätt fort, samtidigt som jag la galoppskänkel och smackade - då kom hon ur balans och fattade galopp. Behövde bara göra så ett par ggr så förstod hon vinkeln.
 
Jag red nästan alltid i bara skritt och trav. Det är viktigt att de två gångarterna fungerar innan man beger sig vidare till galoppen. Många ggr har man för bråttom och många ggr orkar inte hästen bära sig i galopp ännu, utan springer för allt den är värd. Då är det bättre att gå tillbaka till traven och lugna sig med galoppen ett tag, tills man byggt upp hästen. Jag har klättrat mycket, ridit mycket dressyr i lång och låg form, intervaller, tempoväxlingar, övergångar, osv. för att stärka henne.
 
Det bästa råd jag har att ge är som sagt att leta en bra tränare som får en att utvecklas i princip varje ridpass, som ger en aha-upplevelser och lärdom hela tiden. Och det ska alltid kännas rätt. Alla tränare passar inte alla ekipage, och alla tränare har olika metoder att uppnå målen man har.
 
Lycka till!

SHOPPING!

Hihi. Har sålt tillräckligt mycket för att köpa det jag länge suktat efter!! Så nu har jag köpt det, via nätet då, så förhoppningsvis kommer det tis/ons nån gång. Någon som kan gissa vad det är? ;) Dom som VET behöver inte svara ;)

Filmen :-)

Här kommer då dagens hoppträning på film. Herregud alltså! :P Haha...
 

Hoppning

Idag blev det som sagt hoppning för fröken Bus och Jossan, tillsammans med Fia. Hon hade klurat ut en världsbra övning med massvis av bommar, och en massa studshinder på olika avstånd. Tanken var att kunna kontrollera hästarna bra, kunna korta och länga där de behövdes.
 
Jag är jättenöjd över mina och Bellans prestationer för dagen, men hualigen vilket flummigt ridpass! Haha. Har nog inte skrattat sådär mycket med henne på väldigt länge. Lilla tokhästen min. Hjärtegullet! Hon var så himla taggad, studsa och for inför varje galoppfattning i princip haha. :-P Tog travbommar i galopp och studsade över m.m, och de var liksom 2-3 år sedan hon gjorde sånt! Haha. Och vi kom fel på hinder, tabbade oss, red fel, hade ingen broms så vi fick ta omvägar m.m. Mycket flummigt, men så roligt!
 
På slutet blev hon trött och därmed lite stark och springig. Men valde att ta det och inte kräva för mkt då hon ändå skött sig så bra. Avslutade med att trava av, och jävlar vad hon var fin! Mjuk och böjlig åt båda hållen, hur jäkla fin som helst. Och så travade vi över travbommarna ett par ggr så hon fick trava över dom istället för att galoppera. :-)

Snabbinlägg

Skyndar mig och skriver ett litet snabbinlägg här. ;) Fick en liten lucka ledig på jobbet så då är det självklart datorn man hugger tag i det första man gör.
 
Är tillbaka på mitt "gamla" jobb idag. De känns precis som att komma hem ;) Haha. Jobben jag har är helt olik varandra, men variation är alltid bra. De har båda sina för- och nackdelar.
 
Far direkt till stallet efter jobbet, det vankas hoppning idag. Får se vad Fia klurat ihop för övning, hon verkar bra på såntdära hon ;).. Får se om jag lyckas få något filmat, men jag hoppas på det iallafall. :)

Skoning + uteritt

Idag efter jobbet traskade jag direkt till betet och hämtade upp damerna som skulle skos till stallet. Red på Bellie och hade Elisa på släp, och jesus.. En totalt speedad häst och en som är seg som kola. Haha bra kombo! Fick bromsa Bellie och släpa fram Elisa.
 
Gick iallafall bra. Men lite riskabelt är det ju, Bellie hade dessutom stått i några dagar så hon var lite på tårna. Kom en lastbil i fullt ös (idiot) och B hade ett dike på ena sidan, lastbilen på andra och Elisa bakom sig. Så hon blev lite skraj när den susade förbi i full fart, och liksom höll på att krypa ur skinnet. Men de gick bra som tur var.
 
Efter skoningen tog jag ut B och motionerade henne i skritt och trav i skogen. Gick faktist bra och hon var rätt trevlig idag! En mysig tur fick vi. :-) Joggade först henne och jobbade massvis av halvhalter för att få henne med mig. Sedan flyttade jag smått för skänkeln och de svarade hon jättebra på idag. På hemvägen red jag övergångar vilket gick bra de oxå.
 
Gick bättre att ta ner damerna till betet sen oxå när Bellie fått rasta av sig lite. Så båda hästarna möttes halvvägs så jag kunde rida/leda båda på slappa tyglar/grimskaft.
 

Mysfredag!

Hihi. Idag äre fredag :D Mysfredag! Ska köpa hem en massa godis ikväll. Nu sitter jag på jobbet och är på svinbra humör. :-) Ringt några samtal och fixat lite, efter gårdagens bravader. Måste ringa vidare på måndag och sen äre en grej till som ska fixas innan det bara är att vänta på besked.
 
Idag ska Bellis få nya skor, välbehövligt vill jag säga. Hovarna är inte vackra nu. Skulle ha fått fixat dom i måndags men hovis fick ställa in, så det blir idag istället. Efteråt så tar jag mig en ridtur i skogarna, så himla mysigt. Jag längtar verkligen! :D
 
Idag är en bra dag! :D Hoppas er dag blir lika bra :D

Fina hästen :-)

Måste även passa på att berömma min fina fina häst som endast tog 1-2 minuter på sig att kliva på transporten. Tobbe Larssons sätt är så otroligt effektivt på min häst. Behöver bara reta henne lite med änden av ett spö på rumpan tills hon rör sig framåt, och de upprepar jag 2-3 ggr tills hon går in.
 
På hemgång så behövde jag inte ens peta med spöet. :-D Hihi. Och lastar ur det gör jag själv, och hon går sååå himla lungt ut, och väntar helt och hållet på min signal för henne att få börja backa ur.

Äventyr..

Ja jag vet väl inte riktigt om jag kan kalla det äventyr. Vi har varit hos veterinären, för jag skulle göra böjprov m.m av olika skäl. Och det gick ju klockrent i 7 leder tills vi kom till det fruktade benet där hon slitit av en muskel, och givetvis känner hon av när ärrvävnad från att en muskel slitits isär, böjs ihop. Så där blev hon inte klockren tyvärr. Men vet. tyckte verkligen inte jag skulle bry mig om det med tanke på att hon går så bra i ridningen, funkar så bra, är så otroligt frisk och fin i övrigt. Dessutom så sitter det ju inte i leden, utan det är ärrvävnaden som B känner av när den böjs ihop.
Dessutom har det inte ens gått 1 år ännu, och det är cirka 1 år det tar för skadan att bli helt ihopläkt och den tid det tar att återfå sin fulla möjliga styrka igen. Så det kan ju hända att hon skulle gå igenom böjprov där om ett tag igen. Men det är liksom ingen idé, de spelar ingen roll för mig.
 
Trots att jag höjt ribban både i dressyren och hoppningen, samt slarvat lite med mitt 100% strukturerade schema för henne så är hon såhär fin och fräsch i leder och rörelsemönster. Han var så glad när han såg henne röra sig, med spänst och bärighet, och hur fina leder som helst. Han sa att jag skulle vara glad som hade en sån fräsch 12-årig travhäst och att jag skulle rida på så mycket jag bara orkade. :-) Att hon alltid varit såhär fräsch tyckte han även var ett tecken på att vi inte skulle få sådana problem i framtiden heller, med ledinflammationer. Så länge jag rider henne på det sätt jag gör så tror inte jag heller det blir några problem.

Finaste!

Mitt lilla hjärta igår, innan jag beslöt mig för att sadla av och strunta i ridningen. :-) Jag ville helt enkelt gå till botten med varför hon surar så när man spänner gjorden. Så ett bra tag höll jag på att provocera henne, och jäklar i min lilla låda vilka käftar hon har. Var fasen 10-15 cm mellan över- och underkäke när huvudet kom huggandes mot mig. Min lilla drake. Iallafall så slutade det med en massage istället, och sedan provade jag sadla om - inte en min. Så jag ska fortsätta forska vidare i detdär och vad jag hittade på henne. När hon kommer hem från betet ska även ET/massör få gå igenom henne och då ska jag bolla lite med dom.

 
 
 

Jobb jobb jobb :-)

Älskar mitt liv som icke-student. Så himla skönt att ha tagit studenten! Äntligen liksom. Jag får bestämma själv hur mkt och när jag vill jobba. Allt är upp till mig. Inge prov, inge ångest över uppsatser och annat som ska lämnas in/bli klart inom galna tidsbegränsningar.
 
Saknar min lilla Bellisbus mycket nu! Och vi har underbart väder här med sol och lite duggregn. Finns inge mysigare ridväder. Men jag slutade 21 och ska upp 05.30 igen imorn, så blev ingen ridning för mig ikväll. Plus att B som sagt har lösa skor som jag inte vill riskera att hon tappar tills imorn. Vi ska på äventyr då, men mer om det imorgon. Om jag typ inte gått och grävt ner mig. :-) Beror alldeles på hur det går.
 
Vill även tacka er, mina fina och underbara läsare för era svar på mina funderingar när jag väljer att gå ut med mina innersta känslor här i bloggen. Ni är verkligen toppen som svarar på inläggen och ger era egna erfarenheter och synpunkter på saken. Det gör verkligen hur mycket som helst för mig! Ni får mig att tänka på saker ur annan synvinkel, vilket verkligen behövs ibland. Tack till er!

Vila

Idag vilar B. Hon skulle ha ridits av Othilia, men då B håller på o tappa tåkapporna på skorna, och en redan är tappad, så får hon stå tills på fredag då hovis kommer. :-)

Svammel

Vem är jag? Varför är jag såhär? Varför blir jag så lätt irriterad, varför blir jag så lätt arg och frustrerad så fort jag inte lyckas med något? Varför blir jag så frustrerad att jag skulle kunna börja gråta vilken sekund som helst? Och varför kan jag på 1 sekund, om någon säger rätt/fel grej växla om och bli superglad, alt. ännu mer frustrerad och arg? Varför blir jag totalt blockerad och en helt annan person, vilket leder till att jag blir konstig och nästan otrevlig? Och när jag väl lugnat ner mig kommer ångesten som ett brev på posten.
 
Jag blir så less. Vilka krav ska man ha på kommunikationen mellan sig och hästen sin? Vissa struntar totalt i det och fokuserar bara, bara på ridningen och resten är som det är. Vissa har sina hästar lösa ute i naturen och hästen väljer att vara med dom. Vissa får sina hästar att utföra stora fysiska moment med bara en handvink. Så hur stora krav ska man ha utan att ha ångest? Hur dålig kontakt får man ha mellan sig och sin häst utan att man ska känna världens ångest och lust att sälja hästen till någon som kan mer? Till någon lugnare och mer tålmodiga människa som kan få hästen att vilja umgås, att vilja komma i hagen varenda dag, att gilla att bli sadlad utan att käftarna smäller i luften mot en.
 
Jag är en sån otroligt stressad människa. Även om jag inte är stressad fysiskt så är jag det inombords. Spänd, orolig, har alltid ångest över något. Lättirriterad. Kan växla i humöret på två röda. Hur fan kan jag tro att jag ska få en bra relation med min häst på det viset? Eller räcker det att ha det som vi har det nu? Hon följer mig, hon respekterar den som leder henne, stannar man så stannar hon, backar man så backar hon. Hon flyttar sig lätt för tryck, är lyhörd och försöker. Men hon är dominant. Upprepa upprepa upprepa. Det är mina nyckelord för att få pli på henne. Räcker det? Oftast så blir hon glatt fångad i hagen, och alltid på betet. Hemma så spelar hon mig spratt ibland genom att inte komma, och leka runt. Jag vill ju att hon ska vilja vara med mig? Vad gör jag för fel? Tycker min häst inte om mig? Tycker hon inte att det är roligt elr givande att vara med mig? Har hon ont? Är sadlarna obekväma trots alla tecken på att allt är frid och fröjd på den fronten? Har hon dolda fel som inte syns utifrån, som inte massör/ET kan känna och/elr som inte känns när man rider?
 
Men ridningen då. Hon är trevligare än någonsin och tycker att det är roligt. Hon är en positiv häst. Vad vi än hittar på så är det roligt. Förutom när hon sätter in sina egna åsikter ibland, men det får man såklart ta.
 
Svammel svammel.. 

Till salu

Säljer ett par stigläder (webbers) från Bates. Nypris 699:-. Välanvända och slitna, hål på 2 ställen där dom är som mest använda. 70cm långa (jag behöver 60cm till hoppsadeln, 70cm till dressyrsadeln). 80:-
 

Vila

Idag blev det vila för fröken bus. Jag orkade verkligen inte rida då jag hade världens huvudvärk, och har fortfarande. Är rätt slut efter att ha jobbat 71 timmar sen i måndags. Det känns i huvudet känner jag.
 
Imorgon ska jag ut tidigt, med bästa M. Jag vet inte alls om jag ska rida ut, hoppa elr dressyra. Skulle ju vilja bli fotad/filmad om jag ska vara på banan, och det går nog inte den tiden. Så blir nog en uteritt kanske. :-)

Othilias dag

Idag har Othilia haft B, då jag jobbat hela dagen och jobbar till 21. Det hade gått fint! De hade bara skrittat 45 min kravlöst. :-) Skönt för B att ta det lite lungt, för hon verkade ju så loj igår.
 
Imorgon kommer vårat hö som vi ska börja stödfodra med, och på fredag ska jag köpa lucern och börja ge. Vill inte att snuttan ska falla ur, så jag tar det säkra före det osäkra.

Löslongering + trickträning

Igår bestämde jag mig för att ta upp kommunikationen mellan mig och B igen, lite mer avancerat. Vi har försökt oss på löslongering och "följa-john" etc. men mitt humör har gjort så att det inte fungerat, och jag gett upp och avbrytit och sedan inte försökt nå mer, utan lagt det på is.
 
Men jag känner mig mer mogen och redo för sådant här nu, för jag har läst lite bra inlägg på bloggar osv. som verkligen gett mig aha-upplevelser. Alltså, egentligen självklara saker, men som man inte tänker riktigt på. Man vet om dom, men dom blir bara så otroligt uppenbar när man läser det från någon annan. Så jag fick några uppvaknanden igår, vilket gjorde mig peppad och inspirerad till att försöka igen.
 
Promenerade upp till paddocken med en riktigt seg och slö häst, som annars alltid är på alerten. Fick "dra" henne in i trav för att få henne att trava med mig, haha. Men sen blev hon mer alert, och backningen funkade riktigt bra. Jag gör ju alltid sådanthär när jag leder henne, de är en del av hennes vardag. Men fick ändå små tips igår som kan göra det hela ännu bättre.
 
Väl i paddocken släppte jag henne lös direkt och gav henne signal att gå framåt, runt mig. Och de gick så bra! Hon gick runt mig hela tiden, både i skritt och trav. Dock var hon väldigt "off" idag, och det brukar hon inte vara? Hon hade fått syn på något iallafall som hon fokuserade lite på, men hon försökte verkligen vara mig till lags idag och hon gjorde allt jag bad om - men inte med någon energi.
 
Hon blir lite så att hon vill in till mitten, till mig, även fast jag har fokus på var jag har min fokus riktad på henne, dvs den ska ju vara mot bakdelen = drivande. Men ja, de kan ju ha berott på att hon var så off som de blev så.
 
Men vi bytte varv, bytte gångart, körde inkallning etc. Gick jättebra! Verkligen över förväntan, synd bara att hon var så energilös.
 
Väl på hemvägen så var hon betydligt mer alert och följde mig väl. Och när vi kom ner til betet igen så provade jag göra bergsgeten med henne, vilket oxå gick över förväntan. Hon var ju sjukt duktig och förstod direkt. Nöjde mig när de kändes som läge för det. Så den ska vi träna vidare på tills den blir befäst. :-)
 
Skoj!

Snuttan!

Saknar min Bellsan jättemycket nu. Var inte där igår, och hua vad en dag gör mycket. Sitter på jobbet idag igen, såklart, men slutar 16 idag. Då bär det av direkt till Bellisbus! Ska bli så himla mysigt. Tänkte vi skulle ha det lite trevligt ifrån marken idag, så vi får se hur det ter sig. :-) Hade velat fotat lite oxå, men har tyvärr inte kameran med.
 

Better late than never

Här kommer lite bilder ifrån tävlingen jag och B var med på för ett par veckor sen. :-)
 
Samtliga bilder fotade av Tilda.

Minnesbilder

Bjuder på lite bildminnen jag hittade från ett tillfälle i maj-2010. Tänk att man alltid saknar tider som varit, hur långt bort eller hur nära de än är/var.
 

Vila

Idag vilar Bellisbus. :-) För jag har jobbat sedan 7 imorse och slutar ikväll runt 21. Och imorgon får vi se, blir ev. en mysig skrittur bara.

Film (Galoppjobb)

Här kommer dagens film, de är endast galopp med. Tips mottages hur jag kan få henne ännu rundare i formen. Blir lätt att jag lägger till olater och blir hård i handen, osv. Sen är hon svår att få ut i hörnen för jag får henne inte att ställa riktigt bra i hörnen vilket leder till att vi genar. Ska testa att ha fokus på vägarna, och sen kanske ställningen får komma eftersom.
 

Lite bilder

Från dagens pass :-)


 
 
 

Dressyr

Idag körde jag och B ett dressyrpass med fokus på galoppen. Har ju fått en hel del bra tips, så fokus låg på att få henne längre och lägre och därmed rundare i formen i galoppen, samt att avsaktnigarna skulle bli bättre. Och jag lyckades nog rätt bra idag.
 
Jag fick ett svinbra tips igårkväll. Jag brukar ju rida utåtställning på långsidorna och inåtställning på kortsidorna i trav annars, men fick tips om att göra det i galoppen för att få henne rundare - och måste säga att det funkade riktigt bra! Bitvis vart B jättefin.
 
I traven när vi red fram var hon rätt trevlig, inget att anmärka på direkt. :-) Sedan körde vi igång med galopparbetet. Körde två höger och två vänster, varannan gång. I högern så märkte jag att OJ vad slingrig hon blev när jag jobbade med inåt- och utåtställning. Hon är nog rätt svag i sitt höger bak, för de är alltid höger jag får jobba extra med för o få in det under henne.
 
Efter att jag ridit den andra vänstern och ska börja i höger för sista ggn, så JÄDRAR anamma vad fin hon var! Så jäkla rund och lång och låg form, jag svävade på moln och jesus vad jag berömde henne. Och vilken galopp, och även höger? Kändes så himla bra. När jag saktat av tittar jag på E, som följde med och filmade, och ser att han inte har något i händerna. Haha, min söta lilla karl missade alltså att filma det bästa på hela passet trots att jag sa till innan, men han hann inte se att jag bytte varv så han uppfattade inte att jag red höger galopp som jag bett om att få filmad, haha.
 
Men bara för det så tog jag ytterligare en högergalopp, men de blev liksom framtvingat eftersom jag ville att det skulle bli lika bra som innan. Men hon var rätt fin där oxå! :-)
 
De problem vi har i högergaloppen är att hon blir så himla rak när man ställer henne inåt. Och då lägger jag till med mina olater som att bli för hård i handen, dra upp skänklarna, luta mig framåt osv. Så de gäller att riktigt tänka på att rida ordentligt. Jag tänker hela tiden "slappna av i handen", och då går det ju mycket bättre. Men just inåtställning i höger, främst galopp men även andra gångarter, är inte den bästa. Ska låta ET gå igenom henne när tillfälle ges, och sedan äre nog bara att träna vidare. För de har ju blivit bättre. :-)

Yesterday

Igår red Othilia min pärla. Hon red ut i alla gångarter, men väldigt kravlöst då B var väldigt störd av flugor och broms. Hua, inte kul! Men de hade gått bra iaf. :-)

Tittig häst :-)

Red ut i skogen i finvädret på Bellisbus idag. 1 timme och 45 min blev det. Skritt och trav, med fokus på en massa dressyrarbete. Men hon hade andra planer - titta på allt som gick att se! Haha. Fick väl till två tillfällen i trav där hon gick helt perfekt och var avspänd och lyhörd och helt med.
 
Annars gick hon hela ridturen med fördröjda svar på mina hjälper, herregud alltså. Bad jag om något så kom reaktionen 3 år senare. Men hon måste ju få ha såna dagar oxå lilla snuttan! Hon skötte sig väl ändå kan jag tycka, hon var lugn och tillfreds i skallen även om hon inte hade full fokus, och de känns viktigast (att hon är lugn och tillfreds).

Godmorgon alla glada!

Vaknade upp skitpigg av mitt alarm nyss. Jätteskönt! Snoozade dock, men vakna upp lika pigg alla ggr. Beror nog på att jag la mig tidigare än vanligt igår, en halvtimme tidigare. Tänk vad mkt en halvtimme kan göra. :-) Men de behövde jag! Med tanke på att jag jobbar 65 timmar denna vecka, varav 14 idag och 14 imorgon (resten i helgen). Så jag behöver all sömn jag kan få.
 
Idag ska Bellis få sig ett pass i skogen. Vi ska bara mysa på lite hon och jag. :-) Sedan ska E och jag fara och handla lite.
 
Ha en bra dag!

Vila

Idag blir det vila för fröken B. Jag jobbar 7-21 och sedan har hon gått 3 dagar i rad så en vila passar bra. Hon var lite trött och hängig på ögonen igår, så då får hon en dag att återhämta sig på.
 
Har fått sålt en hel del nu. Eller ja, folk har tingat. Alltså inte köpt än, men hoppas på att affärerna går i lås. Jag sparar nämligen till en grej jag velat ha väldigt länge, varför jag säljer av en massa onödigt. Jag får ju bara köpa nya hästprylar om jag säljer gamla. ;) Det är min egen regel.
 
Och tusen tack fina ni för era underbara kommentarer! Blir verkligen glad ända in i själen av att läsa dom. :-)

FILM (från hoppningen)

Fyra rundor. De två sista vart bäst för då jobbade jag på att ha henne klar i tid inför nästa hinder. :-) Fina fina B!
 

Hoppning

Idag tog jag och Bellan och hakade på Fia.J när dom skulle hoppa i paddocken idag. :-) Vi hoppade en bana med 3 olika kombinationer, med fokus att behålla en bra rytm.
 
I början så kändes B stark och taggad, så jag blev lite less och frustrerad. Men vad kan man begära av en häst (och ryttare) som inte hoppat på 6 veckor? Iallafall, de blev betydligt bättre efter att hon satts i arbete. När vi väl skulle hoppa banan gick de skitbra tycker jag! Hoppade den 4 vändor. Och de två sista var bäst, för då fick jag tips om hur jag kunde rida för att det skulle bli bättre, och gud så mkt bättre de blev!
 
Det krävs så lite för att det ska bli så bra. Idag blev jag påmind om att göra hästen klar innan nästa hinder. Jag satt annars och bromsa/kontrollerade in i det sista innan avstampet. Men nu fick jag träna på att ta det med henne direkt efter ett hinder, så att hon var klar och med mig inför nästa hopp. Och det gick så himla bra!!
 
Kommer en film i nästa inlägg, med alla 4 rundor. :-) BTW blogg.se krånglar lite. Det ska inte vara kursivt och understrukit på den andra fetmarkerade texten.

Fler schabrak till salu

Här kommer fler schabrak till salu. Ska även försöka ta ett foto på alla tillsammans så blir det inte så utspritt med alla bilder överallt. Gällande det blåa pessoaschabraket så kan de fasen hända att jag sålt det, haha! Jag hittar det inte. Men jag ska leta lite till. Annars så har jag väl sålt det någon gång. Mitt minne är ju som det är.
 
Kontakta mig vid intresse så tar vi pris då. :-)
 

Jacson allroundschabrak strl Ponny. Mycket bra skick!


Allroundschabrak Catago strl 16",  dock stort i storleken. Passar bra under min 17" sadel. Använt 1-2ggr.


Allroundschabrak Hööks, strl Full. Välanvänt. SÅLT


Allroundschabrak från Kyro Riding Gear. Hon har själv sålt slut på alla, så passa på! ;) Strl Full. Använt 2-3 ggr, nyskick.


Sprillans nytt schabrak från GLOBAL. Strl Full. SÅLT


Marinblått fleecetäcke med grön och blå kant. Strl 135cm. Bra skick.


Ländtäcke, vattentätt med fleecefoder. Strl Full. Mkt bra skick!


Dressyrschabrak från Hööks. Mkt bra skick, strl Full. SÅLT

Dressyr/allroundschabrak från Hööks. Förmodligen bland de enda exemplaren! Aldrig sett någon annat sådant här. Använt 2-3 ggr, nyskick. Strl Full. "TINGAT"
 
Klarblått dressyrschabrak med grön kant. Strl Full. Inte använt mkt, toppskick. "TINGAT"

Uteritt bland broms

Idag skulle jag mitt korkade huvud rida längs ängarna vid HAVET. Jävligt smart när det är gassande sol, för en gångs skull, då det kryllar av broms då. Så jag och B fick då ingenting gjort idag, för stackarn kunde ju bara fokusera på att inte bli biten. Bitvis slappnade hon av och då jobbade hon väldigt trevligt. Så hade det inte varit för bromsjävlarna hade det nog kunnat bli ett trevligt pass.
 
Var väl ute en timme totalt, och de blev mestadels skritt och lite trav. Förstår ju B som bara vill framåt och bort ifrån bromsarna, men jag vill varken trava eller galoppera när hon ångar på som ett lok och inte har någon fokus på mig alls vilket leder till en jättestum mun och en häst som bara springer. Så de fick bli skritt.
 
Jag hatar sommaren. Hualigen. Jag är mycket mer än höst, vår och vintermänniska. Underbart! Inga äckliga små flygfän, och ingen äcklig värme som torkar ut en och gör en totalt orkeslös. Tacka gudarna att vi har en regning sommar i år igen :-) Me like!

Goodmorning :-)

Vaknade för 2 timmar sen. :-) Har fikat lite och ska väl ta och klä på mig för att dra mig vidare till stallet. Fan, kom just på att bussarna bara går en gång i timmen. Får vänta tills kvart efter 13 då.. Tänkte ta mig en uteritt på ängarna idag i alla gångarter, och på slutet ska jag rida lite på fyrkanten och träna galoppfattningar och avsaktningar, och testa de tips jag fått. Främst så ska jag försöka få henne ännu lägre formen och prova sakta av då och se vad som händer. Samt inte sluta rida i avsaktningen, och hela tiden sitta kvar på rumpan.
 
Längtar! Sedan efteråt tänkte jag gå upp till själva stallet och rensa schabrak som ska säljas. Hua, kommer bli svårt att skiljas från vissa. Men jag vill inte ha en massa schabrak elr prylar som bara ligger. Jag använder ju inte ens hälften. Likabra att jag gör mig av med skiten :-) Visst, det är kul med outfits och roliga färger etc., men SÅ viktigt är det inte. Vill ha kanske 5-6 schabrak till varje sadel. Nu har jag cirka 25-30 tillsammans.

Svårt att ta kritik?

Kritik verkar vara ett väldigt känsligt ämne för många. Jag har själv haft väldigt svårt för att ta kritik, så egentligen vet jag ju precis hur det är. Skrev någon något så vände jag taggarna utåt direkt för så var det minsann inte alls för det har inte mina tränare sagt etc. Och aldrig tog jag och analyserade det som sas. Elr, jag gick och tänkte och tänkte och tänkte, och blev "ledsen". Jag var ju så glad över att vi kommit dit vi kommit, och så kom någon och sa något som ingen tidigare sagt? Det stämde ju inte. Personen ville mig bara illa, av en eller annan anledning. Trodde jag.
 
Numera tar jag kritik gladeligen. Jag blir så glad om någon kommer med tips och råd på något som skulle behöva förbättras. Även om jag är väldigt självkritisk och insiktsfull, och faktiskt har koll på en hel del, så är det alltid positivt att få konstruktiv kritik. Ibland är det något man inte tänkt på själv, vilket blir en liten aha-upplevelse. Eller något som man tänkt på, och jobbar med, men det kanske blir extra tydligt när någon annan skriver det - vilket blir som en liten spark i ändan att kämpa ännu hårdare.
 
Sedan ska man givetvis sålla bort det som inte känns bra, eller som man håller med om. Sunt förnuft ska man alltid ha, och vara öppen för kritik, men all kritik är inte bra eller rätt. Ibland finns det andra delar i ridningen man måste fokusera på, än vad någon random kommer och skriver om ett filmklipp. Så jag tar det inte längre personligt och går till attack så fort någon skriver något, utan jag analyserar och går igenom det denne skrivet. Är det värt att ta till sig? Kan det vara som denna person skriver? Är det inte det så glömmer jag bara kommentaren och går vidare, tänker inte mer på den.
 
Detta inlägg kommer utifrån en diskussion som startades i en grupp jag är grundare för på FB. Det är en hel del konstruktiv kritik som ges där, precis sådan kritik som jag gillar att få - för den kan jag bli bättre av. Och jag tänker så in i bomben på hur jag uttrycker mig där, eftersom jag själv varit i svag för kritik, och försöker verkligen poängtera de bra delarna oxå samt framföra den på ett positivt sätt. Men, det som är så otroligt synd här är, att både "barn" och vuxna där tar kritiken så otroligt personligt och negativt.
 
Varför gör man det? Jag borde veta som varit där själv, men finns det andra anledningar än osäkerhet och oförmåga att svälja stoltheten och inse att man gör fel? Det är så otroligt synd!
 
Bettdiskussioner är mycket populärt bland just ridtravare, och här är det inget undantag. Men där frågas det om åsikter, och vilka bett man rider på och varför. När folk sedan svarar så vrider dessa personer det till något helt annat, och tar åt sig personligt. Jag vet inte varför man inte bara kan stå upp för vilka bett just var och en står upp för, utan man tar åt sig själv för att någon tycker något annat om de bett man rider med?
 
Och bland ridtravarna är den otroliga viljan att lära, och den positiva andan stor. Ge en travare en uppgift och den gör det. Rid en travare mot ett hinder på 150 och den FÖRSÖKER hoppa. Många går så extremt fort fram med fina hästar, vilket är så himla trist för det kommer att förstöra dom antingen fysiskt elr psykiskt, elr bägge. Man ger hästen uppgifter den absolut inte är redo för eller klarar av på ett bra sätt. När då konstruktiv kritik ges, alltså när kritik då ges på ett bra och shysst sätt rakt på sak endast för deras egna skull, så tas det på helt fel sätt. Det är ingen som är ute efter att trycka ner, kränka eller på något vis vara elak med någon annan. Tyvärr tas det på det sättet ändå.
 
Det var någon som skrev något om att lyfta andra, att det ska man ha cred för, men att trycka ner - de gör man bara för att må bra själv. Men det är liksom inte frågan om att trycka ner. Och går jag till mig själv så totalt älskar jag att lyfta andra. Jag älskar att berömma ekipage som jag tycker gör ett bra jobb, för jag VET hur glad man blir av det. Men jag tänker inte sitta och fjäska och skriva till alla att de gör ett bra jobb och att det de gör är korrekt, när de helt uppenbart är påväg åt pipsvängen pga okunskap. Hellre att då göra ett försök att göra ekipaget uppmärksamt på det, ge tips eller råd - på ett shysst sätt.
 
Så jag vill uppmana er, tänk efter på hur en person skrivit något eller uttryckt sig när det kommer till kritik. Det är enorm skilland på destruktiv och konstruktiv kritik. Det är inte farligt och det gör inte ont att analysera och fundera på vad som skrivits. Och du har själv ett aktivt val att göra vilken väg du sedan vill gå. Men illa, det är det ingen som vill dig.

Schabrak säljes

Har en del schabrak som ska säljas. Samtliga i storlek Full. Tänkte börja med dessa nedan, och sedan ska jag rensa ännu bättre så det kommer fler. :-) Priserna varierar, så hör av er vid intresse så svarar jag :-)



SÅLT


SÅLT (sen tidigare, senil man är)
 
 
 

Othilias dag

Idag red Othilia Bellie. Dom hade ridit ut i alla gångarter och de hade gått finfint! :-)

FILM (galopperna)

Gjorde en liten film oxå. Tog endast med galopp då hon var allt annat än avslappnad på de travsnuttarna som finns med. Som sagt på slutet var hon megafin i traven när vi travade av, men då hade jag redan bett E sluta filma. Så nästan 3 minuters galopp bjuppar jag på! ;D
 

Dressyr

Blev ett litet dressyrpass idag på en äng. E följde med och skulle promenera, så skulle jag bara rida en snabbis på ängen och sedan fortsätta ute. Men B krävde annat, så vi blev där en stund. 30 min kanske.
 
Det gick bitvis bra, och bitvis dåligt. Som känt så har våran svaga punkt alltid varit övergångar (avsaktningar), så jag tänkte testa lite galoppövergångar då jag ej gjort det på länge. Men det slog lite slint i Bellas huvud. Hon blir så otroligt spänd i traven efter galoppen, så hon går mer uppåt än hon går framåt. När man väl fattat galoppen så blir hon hur lugn och trevlig som helst. Och fortfarande är hon så otroligt ridbar och fin i galoppen!! *peppar peppar*
 
Jag har en dålig känsla över mig själv detta ridpass. Blir less när jag inte kan rida min egna häst som jag haft och utbildat i 4 år. MEN, nu ska vi inte vara sådan. Jag ska inte blunda för att vi som ekipage utvecklats med stormfart dessa 9 månader sedan skadan, och vi har utvecklats mer än vi gjort under tidigare 3 år tror jag. Hon har gått från klarhet till klarhet, så egentligen, vad gnäller jag för?
 
Redan i vintras så klagade jag över att jag aldrig kommer att lyckas få B att sakta av från trav till skritt eller halt på ett bra sätt. Hon bara tjuvdrog och gick emot förhållningen där, alltid. Jämt. Jag fick aldrig till någon bra avsaktning. På över 3 år. Men så en dag så bara släppte det! Bara sådär. Och från den dagen har vi alltid gjort grymma avsaktningar, hur lydigt och lungt som helst. Precis när jag bett om det. Som det ska vara.
 
Det jag nu försöker övertyga mig själv om är alltså att det kommer lösa sig med galoppen oxå. Avsaktningarna från galopp kommer att bli bra. Det måste bara få ta ännu längre tid. Särskilt nu när hon börjat bära sig på riktigt i galoppen, det tröttar ut henne och hon orkar inte långa bitar. Ändå kräver jag att allt ska bli perfekt. Kanske för att jag kämpat så mycket med just det, att det ska bli bra.
 
Jag hoppas jag får råd att rida för tränare snart igen, för det behövs. Jag behöver en spark i baken i rätt riktning igen, det räcker med ett enstaka pass för tränare så har jag massor av ideér och arbetssätt att jobba med flera veckor framöver. Tänkte jag skulle ta upp just problemet med avsaktningarna från galopp då, och få lite tips om hur jag ska gå tillväga. För att öva på just det, verkar inte fungera på fröken B då hon bara blir mer och mer upprörd.
 
En sak som fungerade i vintras/våras när hon var sådär extremt stark och dragig i galoppen var ju att göra övergångarna från galopp till skritt och vice versa. Då lugnae hon ner sig rejält, och det var även det som gjorde att vi kunde trava lungt och avslappnat efter att vi galopperat. För tidigare så gick det inte att få henne lugn igen när vi väl hade galopperat.
 
Hon är ju en väldigt känslig och svår dam dehär i mina ögon. Det är inte "bara" med henne.. Det är så mycket mer. Lirka hit, lirka dit. Hitta på lösningar hela tiden, komma med förslag som kan passa henne, etc.
 
Men nu tänkter jag avsluta denna novell och plocka fram det som var BRA med detta ridpass:
 
* Fina galoppfattningar
* Jättetrevlig galopp med bra bärighet mestadels
* Avtravningen gick verkligen jättebra, hon var så mjuk och fin i båda sidor så vi fick ett jättebra avslut

6 år och 8 månader <3


Nattugglan

Jag har blivit lite av en nattuggla sen jag flyttade. :-) Haha. Jag har så mycket spring i benen och kan liksom inte riktigt slappna av. Elr jag kan, men jag VILL göra en massa. Idag har jag och E varit runt på Birsta för en del ärenden, och sedan bar det av hem för matlagning och massa kakbak.
 
Blev kassler m. sås och ris idag, svingott! Och sedan bakade jag (och delvis E faktiskt) kanelbullar, vaniljbullar, morotskaka och kolakakor. Imorgon funderar jag på att göra små kladdkakor. :-) Får se om jag hinner för jag har bokat tvättid, samt att jag ska städa hela f.m då jag får främmande imorgon.
 
Othilia har ridit fina lilla B idag. Alla gångarter, på en uteritt. :-) De hade gått bra! Hon hade legat på lite i traven och galoppen, men hon är ju så ibland så de är liksom bara att göra de bästa av situationen. Imorgon vilar hon, men på onsdag är hon min igen!! Längtar.

Othilias dag

Idag har Othilia ridit Bellie. :-) De hade ridit ut och lite på planen i alla gångarter. B hade skött sig väl :D
 
Alla gnäller över regn idag, äre bara jag som tycker det är superskönt?! :D Är ju hur skönt som helst ute. Mysfaktor 10!! :D

Till salu

Allt detta finns fortf. kvar, till salu. Lägg bud, då priserna är diskuterbara.


Exklusiv Horsewear dressyrschabrak strl Full. Vitt med marinblåa kanter och guldpasspoal. Lite missfärgat efter sadeln (se bild). 120:-


Pessoa hoppschabrak, strl Full. Lite missfärgat vid sadelgjorden, se bild. 150:-


Sprillans ny Bates Cair hoppgjord. Resår i båda ändar, 120cm lång. Denna gjord är alltså luftstoppad och anpassar sig efter hästens bröstkorg då den formar sig eftersom det är luft i den. Ger maximal rörelsefrihet. Nypris 3500:- Mitt pris 1500:- (Inkl. frakten)


Sporrar damstrl (troligtvis). 30:- Kandar 14cm, 30:- Mässingstigbyglar dam, 30:-, Senskydd strl Cob med ditsydd spets, 30:-, Pannband äkta swarowski, strl Full. Rödbrunt läder. 300:-


Brun dressyrgjord från Otto Schumacher, extremt bra kvalité. 55cm lång. Nypris 1700:-, använd ett halvår. Mitt pris 800:-


Senskydd från Norton. Cob. 50:- TINGADE


Nosgrimma strl Cob. 10:-


Pullarträns från Hööks strl Full. Använt ett par ggr, nyskick. Tyglarna är dock använda men kan fås med ändå, bra skick. 250:-


Rödbrunt/mörkbrunt pullarträns, ihopplock. Inga tyglar. 100:-


Beiga ridbyxor strl 164. Superstora, mer som 36. 100:- SÅLDA


Dressyrschabrak strl Ponny. Använt 1 gång. 100:- TINGAD

Uteritt i regnet

Jag och Bellsan tog en mysig, lagom uteritt förut. :-) I alla gångarter, men de blev väldigt lungt. Hon var lite upp och ner idag, bitvis samarbetade vi jättebra, men bitvis fanns det massa roliga saker att koncentrera sig på och bli spänd över enligt B. ;) Men jag är nöjd med turen! På slutet mötte vi två hästar från stallet, Nimfa och Affro. Då blev Bellan superglad och spänd, haha. Så vi red med dom påvägen hem. :-)
 
Imorgon och på måndag har Othilia min prinsessa. Hur ska det gå?! Jag vill rida mer nuuu! Men imorgon jobbar jag heldag, och på måndag.. ja.. på måndag? Har eventuellt planer, men ingen aning om det blir på just måndagen. Men, jag får stå ut. :-)
 
Nu ska jag snart smaka min nygjorda kycklingpaj, och hoppas att jag lyckades. Har aldrig gjort matpaj förut, och första ggn jag åt det var Malins kycklingpaj för några månader sedan. TO DIE FOR. Så jag tog de bästa ur nåra recept på nätet + lade in lite egna påhitt, så... bara att hoppas den blev god. :-) Sedan blire godis, och kanske lite glass framför TV:n. I min boomfilt. I min jumpsuit. Livet leker :D
 
Bävern efter ridturen :-)

Jobb

Är på jobbet nu. :-) Slutar om 3 timmar. Sen bär det av till bästa Bellie! LÄNGTAR. Saknar henne verkligen om jag inte får träffa henne varje dag. Och nu har det gått 3 dagar till och med. Hua. Hjärtat mitt! Men hon har det så bra så.
 
Ikväll äre fjärde och sista dagen/kvällen jag blir ensam hemma, för sen är gatufesten slut och jag får ha karln min för mig själv igen. :-) Men det är ju sjukt mysigt att bara vara själv och pyssla på tycker jag ändå. Ikväll tänkte jag göra mig en kycklingfilé på något vis. Vi får se. :-) Är sugen på Mallans kycklingpaj, men jag vet inte vad det ska vara i den.. Haha.
 
Älsklingsköket. :-D Och vad KUL det är att laga mat!! Me like.

Vila

Blev ingen ridning ikväll. Har huvudvärk och känner mig tung i huvudet.. Sen blev jag stressad över att jag ska upp 5.30, och hade inte kommit hem förrän runt 23 om jag skulle ha ridit..

Dock får jag ångest för att jag inte rider. Jag vet att jag lovat mig själv att få ta det lite lugnare, att hon ska få gå på halvfart under sommaren. Dessutom har jag medryttarhjälp 2 dagar i veckan, ÄNDÅ får jag ångest när hon får stå. Tror ni att det är någon fara? Eller nojar jag bara? Det jag får ångest över är att en vecka så går hon kanske alla dagar utom en, och en annan vecka står hon kanske 2-3 dagar, ibland på raken. En vecka så går hon kanske ett par dressyrpass där hon får kämpa lite, och en annan vecka går hon bara lungt med lite skritt och trav i skogen.

Gud hjälpe me! :-P Jag orkar inte gå och oroa mig JÄMT. Över ALLT. Och får jag bort en noja så poppar en annan upp. Som om jag alltid måste ha nånting att oroa mig över, så sjukt jobbigt! Blir tokig. Men skam den som ger sig, det ska bort. :-)

Fina fina hästen <3 Imorgon SKA jag rida.. :-)

Lägenheten

Bjuppar på lite bilder på lägenheten. Hallen, köket och badrummet samt soffan. :-) Detta är vad jag bjuder på ;) Fick inge bra bilder i sovrummet då kameran är så närgången, haha. Längtar tills vi fått upp tavlorna, gardinerna och lite annat smått och gott. Sen så äre klart!

 
 

Jämförelse

Senast jag och B tävlade var i maj-2011. Det var oxå en LB:1a, vilket var perfekt då jag lätt kan jämföra dessa ritter, poäng och procent. Jag har alltid varit nöjd med bedömningarna på dressyrtävlingar, vet många som klagar på att de får för lite procent osv. men jag tror helt enkelt att man får vad man förtjänar. Finns säkert rötägg till domare, men överlag tror jag de dömer rätt så rättvist. Det är iallafall mina erfarenheter.
 
Maj 2011 LB:1
50.69% - "En häst som ger ett positivt intryck men som idag blev lite spänd i galopprogrammet och rinner iväg därav lite svårt att rida ut i hörnen. Du rider dock lungt och behärskat trots detta. Lycka till =)"
 
Plus att här fick vi många 4:or, och till och med en 1:a. Fick endast 6 st 6:or, alltså jag blev bara godkänd på 6 moment i detta program.
 
Juli 2012 LB:1
58% - "Markera halvhalterna i serpentinerna tydligare. Prydlig uppvisning i övrigt. Förlorar takt ibland. Bra ridet!"
 
Här fick vi betydligt fler 6:or, och till och med en 7:a. Fick som lägst 5:or.
 
Det är så roligt med dressyr! Men det är nånting som händer inne på banan för mig. På ett eller annat sätt ändrar jag ridning vilket gör hästen antingen tung (som hon blivit på alla tidigare dressyrtävlingar) eller slö (som hon kändes på den senaste). Men jag är inte orolig. Jag jobbar så extremt mycket med mig själv, och mina nervösa tävlingsnerver är nästan som bortblåsta. Jag kan numera andas och slappna av hyffsat vilket leder till att jag rider bättre. Så det tar sig! :-D

Hur gick det till?

Innan jag hittade B så hann jag provrida en travarkille vid namn Igor. Vi passade inte alls, han var extremt tråkig. Fanns ingen typ av gnista över huvudtaget, jag som annars i princip tar första bästa. Fast detta gällde köp, och då ville jag verkligen att det skulle bli rätt.

 
Detta var den 6 augusti 2008. Dagen efter fick jag ett samtal utav S, som jag lånade min första ponny av ett år tidigare. Hon erbjöd mig att ta "Gunsan" som hon då hette.
 
Såhär skrev jag: "Nu har jag hittat en annan häst! Snälla Sara har erbjudit mig Guns Ballerina, får låna henne på långtid och hon är ev. till salu om vi passar ihop. Så tkr jag om henne och får lite ordning på henne blir det köp om dom vill!

Hon är nog rätt stor, kanske 160-165 ngt. Får se hur det känns på provridningen..
Fux med bläs och snopp, 2 vita strumpor och en vit krona.

Ska bli väldigt roligt!
"
 
Jag hade sett henne 1 år innan, då S red ut på henne medans jag provred hennes ponny Nekter som jag lånade hem ett tag. Jag upplevde henne alltså som stor, lång och hög - jag sökte ju en liten häst. En gång när jag var på besök där stod hon i sjukhage, då hon precis blivit sydd och hade ärr på båda skinkorna bak. Så två ggr hade jag sett henne.
 
 
På bilden ovan försökte vi få fast henne för fullt, lilla stoet. Men jag föll pladask för henne i hagen. Jag sa att jag inte ens behövde provrida, för henne skulle jag ha.
 
Såhär skrev jag:
"Och jag har hittat världens bästa häst!!! :D:D:D Hon passar mig som handen i handsken, helt kär! "
 
Sedan kom hon den 13 augusti till mig. Och vad i princip ingen av er vet är att jag höll på att bli av med henne efter cirka en månad pga vissa skäl, som jag inte tänker gå in på vidare här helt öppet. Men jag ringde och bad dom hämta hem henne direkt, för att göra det hela mindre smärtsamt. Men ett gäng på både nätet och IRL stod bakom mig och propsade på att jag skulle ha henne, att jag skulle få min vilja igenom. Så efter mycket om och med, och förhandlingar så fick jag min donna, och till ett pris jag kunde betala.
 
10 oktober blev hon min - och jag kunde inte andas ut förrän båda papprerna var påskrivna. Men vilken lättnad sedan! Min alldeles egna Bellie.
 

Vila

Blev vila för fröken Bus idag. Jag har storstädat hela lägenheten, dammsugat, skurat, damtorkat och putsat speglar m.m. Sedan for jag och E iväg på en tripp till Birsta för lite ärenden. Nu har jag precis ätit, och sitter i min ensamhet och kikar på TV. Väntar på att sötsuget ska komma, för då åker glassen fram haha. Ska se en film kl 9, så de blir myyysigt! Ska sätta på mig min onepiece och hoppa i boom-filten och slänga ner mig i soffan då. :D Me like!
 
Har varit svinvarmt idag så hade inte orkat rida, och B hade inte orkat bli riden. :-P Hehe. Men imornkväll efter jobbet funderar jag skarpt på att ta mig en mysig uteritt. Hade varit skitmysigt, älskar att rida på kvällarna. Tyvärr känner jag mig så otroligt stressad på just kvällarna, men imorn är E på gatufesten vilket gör att jag ändå är helt ensam hemma. Och då känner jag ingen stress.
 
Skulle det förresten vara kul att se bilder på lägenheten? Detta är ju en hästblogg, men ett par önskemål har jag allt fått om det..
 

Del 3


Del 2

Lite bilder som jag bad M fota då jag ska förnya bilderna i mina ramar. :-) Gillar denhär typen av bilder.

 
 
 

Del 1

Här kommer en del av bilderna från studentfotograferingen. Är hon inte alldeles fantastiskt duktig på att fota min vän?! :D
 

Jobb

Idag är min 5dagars ledighet över. Startar det med ett helpass från 7-21. :-) Trött som ett as och GUD vad skönt det hade varit att ligga i sängen nu. Men dagen går säkert undan. :-) Igår var jag ju upp och tog blodprover, och gudars vad mitt hjärta slog... trodde det skulle hoppa ur. Var så nervös. Men de gick superbra, haha det var ju till och med lite kul.

Vidare till röntgen så får jag frågan "Har du haft dropp förut?" "SAY WHAAAAAT?".... Men det gick ju bra det oxå, haha. Så nu känner jag mig awesome! Har alltid fått panik och ballat ur, men nu så. Man måste möta sina rädslor. :-D
 
Men nu ska jag packa matlåda och frukost och bege mig till jobbet. Ha en bra dag allihopa!

FILM från tävlingen

Här kommer filmen från tävlingen :-)

 
 
 
 

Tävling

Idag har jag och fröken B tävlat! En dressyr LB:1. Träningstävling. :-) Gick kanon! Hon var fin på framridningen, blev lite spänd efter galoppen. Men det släppte efter ett tag. Väl inne på banan så kändes de som vi fick kola i rumpan för de gick lite sakta och jag fick driva lite för ovanlighetens skull. Men vi fick båda galopperna, och de gick väldigt bra båda två. Första ggn på en dressyrtävling som de går sådär bra, och som jag får båda galopperna att hålla i princip hela vägen. Duktiga vi! Hihi.
 
Är verkligen supernöjd. 58% hamnade vi på. Och sist vi tävlade, (även det var LB:1) så fick vi 50%. Resultatet är inget jag lägger ner spec. mkt energi på, men det är ju roligt att det även syns att man utvecklats. :-)
 
 

Tisdag :-)

Låg och snoozade länge imorse. Så himla skönt! Och jag var trött som ett as. Var ner och slängde in en tvätt förut oxå, skoj! ;) Om en timme beger jag mig mot sjukhuset, ska ta LÄSKIGA blodprover i min arm :( Har ALDRIG tagit i armvecket förr då jag totalvägrat.. Men jag måste väl möta min rädsla idag och ta dedär proverna. Sedan beger jag mig till röntgenavdelningen. Längtar inte. :-)
 
Ska till älskade Bellisbus sedan, det däremot längtar jag till! Ska tänka på henne när det är dags för blodprov, haha. ;-)

Uteritt med Mallan

Red ut med bästa Mallan idag. :-) Hihi, vi skulle ta en tur till stranden, men vi kom inte fram för de gick inte att gå igenom skogen. :-/ Så det var bara att vända. Vi travade rätt mkt, red över många ängar. Sedan galoppjobbade vi på en äng innan vi red hemåt, och B var så himla fin i galoppen! Stark och taggad till en början, men efter något varv blev hon riktigt fin. Och även idag kunde jag sitta ner och verkligen RIDA galoppen. Så fruktansvärt kul att det tar sig!
 

Ny header

Lyckades knåpa ihop en ny header i GIMP ändå. :-) Den får duga ett tag! Väntar på fina studentbilder som jag ev. ska göra en header av. Vi får se. :-)

GIMP?

Är det någon av er som jobbar med GIMP:s redigeringsprogram? Har nyligen laddat ner det, skulle vilja göra en ny header bl.a. Men det känns lite jobbigt att behöva lära om allt, när jag nyss lärt mig PS. Men kan inte ha det på denna dator tyvärr.
 
Men äre någon som har GIMP?? Skulle behöva lite hjälp. Googlar och har mig, men hittar inte riktigt allt.

Goodmorning!

Jag sover så fantastiskt skönt i mitt nya hem. Helt otroligt! Nog för att jag annars sover bra, men jag sover verkligen i ett, vaknar inte en enda gång på natten. Igårkväll gick jag och la mig kl 2 (!!!) på natten, och förut har det aldrig funkat för då har jag varit död morgonen efter. Jag vaknade istället 8.30 och var så jäkla pigg och utvilad. :-D
 
Har precis ätit frukost. Men har på senare tid svårt att äta på morgon :o Är liksom inte sugen på nåt.. Men blir tvungen att trycka ner nånting iaf. :-) Hihi.
 
Igår gjorde jag tjockpannkaka för första  ggn i mitt liv. Den såg bra ut på ytan så jag var värsta stolt, tills jag skulle börja skära i den.. Då var den hur vattnig som helst. Haha. Precis då kom E hem och sa att det nog var för att jag haft varmluftsugnen på. Men inte kan jag nåt om ugnar eller, haha. Så nästa gång kör jag vanlig ugn, inte varmluften. ;) Men den gick faktiskt att äta ändå må jag säga. ;)
 
Ska ut till Bellsan idag med Mallan. Men hon rider i paddan och jag tänkte rida ut. :-) Ska rida i paddocken imorgon, så vill inte rida där två dgr i rad. Blir lite skritt och trav, samt lite klättring för mig och B idag. ELLER så kommer planerna att ändras och hon får vila, för det skulle egentligen passa väldigt bra. Men time will tell.
 
En av mina favoritbilder från igår :-)

Produktutvärdering

Minns ni att jag köpte denna för 1 månad sedan? PROB sommardeo (Ekholms). Har iallafall hunnit använda den en månad nu, och det börjar bli dags att köpa en ny. Tänkte göra en utvärdering först. :-)
 
Jag tycker att den funkar jättebra! Bellie har nästan inga bett alls *peppar peppar*. Men det KAN bero på att vi flyttat dit vi flyttat oxå (i augusti förra året). För innan så stod vi på världens broms-ställe där det kryllar av broms och andra bitande djur, så då hade hon rejält med bett överallt. Men nu känner man knappt ett enda. Så kanske en kombination av medlet + stället vi står på. Jätteskönt i vilket fall och det verkar funka.
 
Har dock lite planer på att prova ett hemmagjort igen, för att se om det "duger" på det bromsfria ställe vi nu står på. :-)
 

Bilder


Skrittmys

Red ut barbacka och skrittade cirka 1,5 timme med Bellsan idag. En riktig mysdag! :) Hon ville dock helst vara kvar på betet för gud vad hon ålade från sida till sida på vägen och sneglade hemåt, haha. :-P När vi väl skulle hemåt la hon till några växlar och då gick det undan, så fick göra tusen halvhalter på vägen hem. :-) Men de gick fint!
 
Kommer lite bilder jag fotade i hagen senare. Får se om det blev några bra. Kul att exprimentera lite! :D

My precious

Insåg precis att jag haft min älskade hoppsadel i hela 1 år och 5 månader. Rekord! Har aldrig ägt en sadel så länge. :-D Den är precis lika underbar som första gången jag satt i den. Blev helt frälst i den direkt, och B lika så då hon rörde sig mycket bättre i denna än den förra hoppsadeln. We like!!

Bates Momentum

Del 2

Här kommer galoppbilderna samt några avtravningsbilder. Jag är alldeles chockad vilken jädra power hon bjöd på i galoppen, vilket även syns i bilderna. Fina fina häst!
 
Samtliga bilder fotade av Caroline

Del 1

Jag delar upp bilderna på två inlägg. Se och njut!!
 
Samtliga bilder fotade av Caroline

RSS 2.0