Dressyrpasset

Tänkte jag skulle ta och skriva om dressyrpasset jag red idag, som gick så fantastiskt bra. Jag har ju som jag skrivit jobbat mycket med galoppen de senaste 2 passen, med att få henne rund och formbar i volterna. Och idag kan jag verkligen påstå att det gett resultat!! Fy fasen, så bra som jag red henne i galoppen idag, och så bra som hon bar upp sig själv har aldrig hänt förut. Jag blev helt salig. Jag kunde sitta helt upprätt och verkligen RIDA henne, och hon satte sig på rumpan som aldrig förr, i båda galopperna som förövrigt var lika fina!!
 
Skritten och traven kändes oxå fin. I traven övade jag på att verkligen rida med sätet och få henne med mig. Hon var lite tittig på alla spännande saker idag, så bitvis rann hon iväg från mig och tog inte alls mina förhållningar för hon hade koll på annat. Men bitvis var hon så otroligt med mig istället, i båda varven. Hon jobbade på väldigt fint och harmoniskt.
 
Ett hallelulja-moment-pass! Hihi.

Sneakpeak

Fotad av: Caroline från Stallpäärni

Står i för fullt..

Står i för fullt med flytten. :D Igår flyttade vi ALLT, rubbet. Och så ställde vi bara till sängen och fixade lite, innan vi la oss. Idag har vi möblerat och grejjat hela dagen, och när vi blivit helt klar och städat efter oss så for vi och handlade det sista + mat för att fylla skåp, kyl och frys. Så nu banne mig kan man säga att vi är klara i princip! :D Ska bara upp med gardiner och lite tavlor, samt någon till lampa. :-D
 
Othilia har tagit hand om Bellie både igår och idag. Igår red dom ut i alla gångarter och B hade varit fin! Och idag red hon ut i skritt och trav, och B hade varit lite tittig och ofokuserad.
 
Får se vad som väntar mig imorgon med fröken Bus. Är egentligen sugen på en uteritt, men för Bellies variation får det nog bli ett lättare dressyrpass, och en mysig skrittur på söndag! :-)

Ändrade planer ;)

Som vanligt! Är ganska impulsiv, på gott och ont. Hade verkligen velat komma ut på en härlig tur nu ikväll, men måste inse att jag inte kan komma hem 12-01 när jag ska upp kl 06 för att jobba 8 timmar med människor.. Det funkar inte för mig. Behöver mina 7-8 timmars sömn, annars fungerar inte jag. :-/
 
Jaja, inte mkt o göra. Hon får sin vilodag idag istället för bästa Othilia kunde hoppa in och ta henne imorgon oxå. Guld värt. :-)

Shopping

Har varit och shoppat med min lilla moder idag. :-) Blev så efter jobbet, då jag kände enorma cravings efter ett överkast jag velat med fram och tillbaka i söndags.. Men nu köpte jag det, så nu finns det ingen återvändo. Och så fick jag lite smått och gott av mamma, hon är så snäll! Nu fattas bara dedära som vi måste se i lägenheten hur det kommer se ut/vad som kmr bli bra osv. så som gardinger, lampor och mattor. :-) Har ju bara sett lägenheten en gång, så har liksom glömt bort en hel del. Haha.
 
Ska iväg på en kvällstur till Bellie senare med bästa brudarna L och M. Ska bli mycket trevligt! :-D Kanske dyker upp någon bild här oxå. Shame on me som varit så extremt dålig på att fota senaste månaderna.. Men min kamera har varit hos Erik, och där har jag lämnat den ännu en gång.. Så de blir som inte av att fota något då :-P

Tillbakatitt :-)

Älskar att gå tillbaka i albumen och kika på gamla bilder. Det väcker så otroligt mycket känslor och minnen! Här nedan är våran första dressyrtävling (på framridningen):


Ottans dag :-)

Idag har som sagt Othilia haft Bellie. De red ett dressyrpass tillsammans och Bellie hade varit så fin och skött sig exemplariskt. Då blir man extra glad i mamma-hjärtat!! De hade jobbat i alla gångarter med lite volter osv. och hon hade som sagt varit jättefin. Låg på lite i höger galopp, men vänster hade hon varit finast i. :-)

Hiss!!

Måste bara säga att jag tokälskar nya blogg.se! Woho, jag som trodde jag var immun mot att gilla förändringar. Men denna älskar jag! :-D Har länge väntat på att kunna ladda upp flertalet bilder samtidigt, och svarsfunktionen är ju to die for :D:D:D
 
På tal om annat har jag precis kommit hem från jobbet. Mysko, känns som jag precis åkte? Haha. Går så himla fort... Imorgon jobbar jag 10-15 :-) Sen ska jag rida Bellfisen innan jag far hem och packar det sista :D

Flyttstädar

Städar och ligger i nu. :-D Sen jag klev upp kl 9 imorse har jag rensat och grejjat.. Fasen vad grejer jag har. Har gett bort totalt 5 säckar kläder, och slängt en massa grejjer. Men skönt att bli av med all skrot som annars bara ligger. Alla kläder är nu packade, och en del andra saker har jag fått packa in i påsar, för E har inte kommit med flyttlådorna ännu. Men förhoppningvis imorgon. :-)
 
Är supertrött nu, och mådde inte särskilt bra när jag vaknade. Men mår bättre nu iaf. :-) Bäst det eftersom jag nu ska åka iväg och jobba tills kl 21 ikväll. Blir nog bra!! :-)
 
Ha en bra dag allihopa!

Uteritt

Efter fotograferingen tog vi oss en uteritt med Malin och Elisa. :-) Vi var nog ute 1,5 timme om inte mer. Var verkligen supermysigt!! Härligt att äntligen få rida ut igen.. på bästa Bellie. Balsam för själen. Vi skrittade och travade, och B var faktist jättetrevlig. Inge dragig eller stark, utan gick att arbeta med rätt bra. Kul! Hihi.
 
Imorgon äre Othilias dag, och hon ska dressyra i paddocken tror jag. :-) Så nästa gång för min del blir på onsdag, längtar!

Studentfotografering

Idag blev det äntligen av, att Malin fotade studentbilder på mig och B.. Såhär lite i efterhand. Tog inga bilder på skolan, utan tänkte att jag ville ha bilder fotade av Malin istället. Hon är grym! Så idag blev det äntligen av. :-) Det jag hann se i kameran såg så sjukt fint ut, helt fantastiskt.
 

:-)

Woho. Jag var inte sned idag heller, awesome. Bara någon kota som låg snett vilket jag misstänkte.. Så nu behöver jag bara gå varannan månad. Såå skönt!! Från att ha gått 1-2 ggr i veckan, till varannan vecka, till varje månad till varannan månad nu är jättebra. :-) Så då går det verkligen åt rätt håll, även om det tagit tid då jag nu snart nått 3 år hos naprapaten (vilket har sina skäl).
 
Ska till Bellis lite senare, med bästa M. Vi får se vad vi hittar på! ;)
 
Ha en bra dag!!

Huvudvärk

Vaknade upp imorse med världens dunderhuvudvärk. Hua.. Jag har vaknat några ggr inatt, med en massa pirr i magen. Flytten börjar närma sig nu, så vi längtar som dårar jag och E. Har inhandlat massa skoj, och igår fyndade jag en GRYMT fin tavla. En såndär med stadsmotiv, 100x70cm stor. Me loooove. Ska bli så himla kul att få inreda och pyssla på, göra fint, städa, tvätta, laga mat. Hemmafru-liv here I come!
 
Ska strax traska ner till stan och besöka min naprapat jag inte varit hos på 2 månader. Men det känns dock rätt bra, jag tror inte jag är sned i bäckenet utan bara i några kotor. Känns så iaf. Och hoppas på det. :-) Har inte varit sned i bäckenet på hela 6 månader nu, så det vore ju förjävligt om det kom tillbaka. Jag kommer bara kunna gå varannan månad nu så de är bäst jag sköter min stretching och träning, vilket jag inte gjort mer än 10 ggr på dessa 2 mån. :-O Inte bra. Men de löser sig! ;) Hihi.
 
Fick precis en jobbförfrågan oxå.. Men jag orkar verkligen inte idag med denna huvudvärk + att jag ju ska iväg till naprapaten. :-/ Åh jag hatar att tacka nej till jobb, men jag mår inte ok idag.. Ska iväg till B sen oxå. Får se vad jag orkar med.
 
 
Världens finaste tjej!

Shopping

JA! Jag har shoppat. Haha. Jag satte köpstopp på onödiga hästprylar i december, och jag har varit sååå duktig! Har köpt ett enda begagnat schabrak som jag fick till bra pris av en vän, endast. Sen har jag bara köpt nödvändiga saker. :-)
 
Men jag hade ett presentkort kvar på Hööks sen jag fyllde år i april, så passade på att slå till på detta schabrak jag velat ha länge, som nu gick för halva priset. Me like. :-)
 

Bilder från dagens dressyr

Min pojkvän följde med idag, och det är andra ggn han fotar häst någonsin. Så jag tycker det är mer än godkänt! Måste även säga att B tack o lov ser väldigt lugn och tillfreds ut, vilket hon ju även var även om hon var spänd bitvis, men vi samspelade inte så bra idag. Men huvudsaken är ju att hon är nöjd med situationen ändå.
 

Halvkasst dressyrpass

Eller helkasst. ;) Nerå ska inte vara sådan! Man kan alltid plocka ut något bra ur varje pass. Vilket jag även ska göra efter en liten analysering. ;)
 
Jag var rätt spänd och nervös innan passet redan eftersom E skulle med och fota, och jag stressar upp mig själv att jag måste skynda mig osv så han inte blir uttråkad (inget som kommer ifrån honom över huvudtaget utan detta är endast i mitt huvud). Så det kan ha bidragit till hur fröken B kändes idag. Hon var nämligen rätt spänd, och inte alls med mig, utan i sin egna lilla värld. Som sagt kanske för att jag var i min egna lilla värld oxå.
 
Men jag försökte fokusera på min sits och hjälpgivning, och fokusera på en övning som kallas flugan. Den består av en volt på ena långsidan, och sen fortsätter man snett igenom till A eller C, där svänger man tillbaka ut mot staketet oxå när man kommer till mitten av långsidan går man in på volten igen. Övningen kändes inte så lämplig idag då allt blev ofokuserat idag. Jag fick inte riktigt henne att komma till arbete.
 
Efter travövningen körde vi lite galopp istället, och fortsatte att bara rulla i respektive galopp längs långsidan men med en massa volter inlagda för att hon själv ska få stanna upp och tänka till. Idag var högern bättre än sist, härligt. Men det tog några varv/volter innan hon kom loss, och då krävde jag lite mer än förra ggn vilket gick jättebra. Hon formades efter volten och kändes rätt mjuk, istället för att bli spikrak och inte alls forma sig längs volten då det blir jobbigt.
 
Vänstern var väldigt springig idag. Jag svängde in på volter rätt mycket här oxå eftersom hon jädrar i min lilla låda gärna ville springa ifrån arbetet totalt idag. Jag var bara lätt och mjuk i handen och såg min väg framför mig, så hon fick ju bromsa upp sig själv och tänka på var hon satte fossingarna när hon kom där i 110 och jag bestämde mig för att vi skulle lägga en volt. Tillslut kom hon lös även här och formade sig fint.
 
Tilläggas kan ju att detta tycker hon är jätte,jättejobbigt. Att jag kommer åt henne på detta sätt även i galoppen. Båda galopperna bryter hon av flera ggr och det är då inte vanligt i högergaloppen. Men detta blir som sagt väldigt jobbigt. Därför kräver jag inte så mycket när hon väl kommit dit jag vill. :-)
 
När jag travade av henne på slutet så tänkte jag ställa och böja lite till för att känna om hon kommit loss i traven oxå... och det hade hon - i höger varv! Där blir hon annars väldigt rak och svår att forma, men nu var hon rätt så mjuk, och istället stel i vänstern..? Som hon annars är mycket lättare att forma i.
 
Passet kändes som sagt inte så bra idag, men tänkte plocka ur de bra delarna ändå för att det är bättre att fokusera på det bra än att tänka på det som gick sämre.
 
* Hon kom lös väldigt bra i högergaloppen
* Hon kom lös i vänstergaloppen oxå
* Hon blev mjuk och fin i höger varv i traven på slutet
 

Enkel ridövning

Fick en förfrågan om att skriva om ridövningarna jag gör. Så jag börjar med att skriva en som för mig och B funkar mycket bra.
 
Jag rider längs hela fyrkanten. På långsidan ställer jag henne utåt, och på kortsidan ställer jag henne inåt. Var noga med en halvhalt innan varje omställning. Här tänker jag väldigt mycket på mina egna hjälper. Att jag ska ha blicken rätt (dvs titta dit jag vill ställa henne), att jag ska ha vikten rätt (dvs i den sidas stigbygel som jag vill ställa henne) samt att jag ska slappna av i mina händer.
 
När den övningen går bra, och hon kommit till ro samt när vi gör denna övning på ett bra sätt så går jag vidare. Jag rider övningen i ett varv i taget, tills det går bra i respektive varv. Men när jag går vidare så fortsätter jag ställa henne utåt på långsidorna, och inåt på kortsidorna - men jag lägger till en volt på 10-15m på kortsidan, och på halva långsidorna flyttar jag hennes bakdel så att det blir lite "sluta-liknande". Edit: Skrev fel först, skrev öppna ist för sluta.
 
Detta rider jag tills hon känns nöjd och tillfreds och vi utför övningen på ett bra sätt. :-)
 
Var det lätt att förstå min förklaring? ;D

....midsommar :-)

Kom inte på någon bättre rubrik. ;) Idag har B vilat, då jag ej hade tid att åka upp efter jobbet. For iväg på "midsommarfirande" och hade riktigt trevligt med E och hans släkt. Sen for vi runt som dårar på 4-5 olika affärer innan vi hittade en som hade öppet, shell. Hur skulle jag klara mig en fredagkväll utan godis liksom?!
 
Sitter och planerar morgondagens ridning. Har letat upp 4-5 enkla basicövningar som jag tänkte testa på. En i taget då såklart. Men jag kände verkligen sist jag red att jag (elr vi) behöver övningar att bara rulla på i. Upprepning. Senaste tiden har jag bara ridit runt impulsivt i paddocken och liksom inte haft någon tanke eller något att träna på, vilket förmodligen lett till min kassa ridning. Sist jag red så gick jag tillbaka till ett speciellt pass för G, i huvudet, och red precis som då. Och det ledde ju till något jättebra. Plus att jag många ggr konstaterat att B behöver upprepning för att komma till ro och avslappning på riktigt.
 
Så, som sagt. :-) Har letat upp några enkla övningar som jag ska testa på att jobba med. Och det jag (vi) behöver jobba mest på är någon övning som verkligen JAG kan öva på min hjälpgivning i, och där jag får tänka till ordentligt om hur jag sitter, hur jag använder mina ben, min blick, mitt överliv osv. Så det kommer nog bli riktigt bra. :-) Är peppad! Får se om det kmr bilder, beror på om jag får någon fotograf med mig. ;)

My own words

"En häst är inte sämre än vad ryttaren gör den till" ....Blir så himla irriterad på allt detta skyllande hit och dit på hästen. Hästen kan inte si, hästen kan inte så. Hästens fel hit, hästens fel dit. När det egentligen bara brister i grundridningen. Backa tillbaka några steg, analysera vad som är fel och hur ni som ryttare kan åtgärda detta utan en massa groteska bett och remmar hit och dit. Ni kommer aldrig att bli en skicklig och lyhörd ryttare på det sättet ni beter er, tyvärr. Jag kan för mitt liv inte förstå varför man väljer att dölja ett problem istället för att lösa det.
 

Promenad + dusch

Idag fick det bli en promenad för mig och fröken Bus. :-) Gick upp till stallet och duschade av henne ordentligt, så nu är hon ren och fin!! :-) Hon är lite fjollig när man ska hä vatten vid toppen av hennes hals, och på bakdelen. Men de gick mycket bra idag, och på slutet stod hon lungt utan att fjanta runt de minsta. :-)
 
Imorgon äre midsommar (NÄHÄ???) och då blire vila för fröken. Trevlig midsommar på er allihopa! :D

Othilias dag :-)

Idag red Ottis. Det hade gått mycket bättre än sist, och B hade varit mer fokuserad idag oxå. :-) Hihi. Ja hon har ju sina dagar minsann :-)..

Dressyr på finaste tjejen!

Slutade jobba runt 20, och skulle gå upp till betet en sväng då för att kolla till Bellsan. Var tänkt att hon skulle vila, men jag blev ridsugen och kom på att om jag snabbade mig så skulle jag hinna innan E kom och hämtade mig. Det är verkligen storm här, så jag funderade både en och två ggr om jag verkligen skulle bege mig ut, både i storm och tokstressad som jag var. B brukar ju känna av minsta lilla, och jag brukar inte kunna prestera som stressad.
 
Men beslöt mig för ett dressyrpass, och påvägen dit smsar E och säger att han blir sen. Perfekt!
 
Bellie var tokfin idag. Hon var hur lugn som helst, både innan jag börjat rida och när jag red. Toklugn, fastän hästarna i hagarna bara flög omkring och kutade som dårar. Tänkte att det nog var lugnet före stormen. Men icke, hon var lugn hela tiden.
 
Fokus låg på mig idag, på att jag skulle inverka rätt och inte fokusera på B i första hand. Och så gick jag tillbaka till några av dressyrlektionerna jag tagit för G, och så hörde jag hennes uppmaningar i huvudet hela passet - vilket fick mig att komma till ridning, och B till arbete. Red en övning i trav, som går ut på att ställa hästen utåt på långsidorna, och inåt på kortsidorna. När den övningen går bra och hästen blivit följsam går jag vidare till att lägga en volt på kortsidan, och att flytta bakdelen inåt på halva långsidan. När det gick bra bytte jag varv.
 
Därefter körde vi galopparbete, och där fick jag verkligen fokusera på mina hjälper då hon tycker det är hemskt jobbigt och gärna blir något springig. Men det gick jättebra! Lade volter längs både lång- och kortsidor, hela vägen. Och på slutet kom hon till jättefint arbete. Bröt av och bytte varv innan hon blev alltför trött.
 
Högern är rätt så besvärlig.. Den blir väldigt fyrtaktig och hon blir i princip spikrak, samtidigt som jag har svårt att trampa ner i höger stigbygel och sitta ner på sittbenet = bad combo. Men skam den som ger sig. Red på som vanligt längs vägarna jag planerat att rida, samt lade till att flytta ut henne några steg i taget i vissa volter vilket funkade jättebra. Tillslut blev hon mjuk och följsam även i höger, men då bröt jag av väldigt fort för hon blev trött vill jag lova.
 
Blir att jobba vidare på detta sätt, för de funkade skitbra. Och det blir att fortsätta komma till ridning nu, inge latsida mer.. Måste tänka på var jag har min kropp så jag blir medveten om vilka signaler jag sänder ut. :-)
 

Ottis dag :-)

Idag red Othilia Bellsan. :-) De hade skrittat och travat övergångar, och B hade varit överallt och ingenstans. Hon hade inte alls fokuserat på Ottan, utan kollat på en massa läskiga saker, haha. :-P Stannat och fjantat en gång bara. :-)

GULD VÄRT att få hjälp alltså.. Så himla skönt!

Mystur :-)

E följde med mig till Bellsan idag. :-) Vi tog oss en tur längs stranden. Vi var i vattnet en sväng, och B var så söt haha! Stod och flemade o grejer.. Sen red vi vidare, i skritt och trav. Hon skötte sig fint. :-) Slutligen kom vi till en svinbra, brant backe där jag tog galopp en gång. Och det räckte gott och väl. Men då har vi en klätterbacke i galopp oxå, perfekt! För hon tycker ju klättringen i skritt just nu är så tråkig. Inte för att vi klättrar just NU då hon går på halvfart, men tills senare.

På hemvägen vart de en annan
femma. Svinstark och totalt nonchalant för hjälperna blev fröken... :-) Var bara att gilla läget, skritta och göra de bästa av situationen.

Bilder - ängen

Lite bilder från ängen oxå :-)


Bilder - dressyr

Gårdagens bilder från paddocken :-)


Dressyr

Red dressyr idag, och fotades av bästa M. :-) Jag var lite spänd från början redan, och ja.. Alla missar som skedde idag var helt och hållet mitt fel. Jag har börjat tappa min sits totalt, börjat korva mig i ryggen och sedan slutat rida med sätet. Som tur var hade jag M med mig som kunde tjata på mig om sitsen och ridningen, de behövs!

Så fort jag satt rätt och red rätt så blev det ju kanoners! Men så fort jag ålade iväg till kutryggen och slutade rida med rumpan så blev det pannkaka. Så detta pass var bitvis skitbra, och bitvis skitdåligt. Red lite på en äng oxå, och där blev hon svinstark så det resulterade i att jag oxå blev skitstark. Men i galoppen gick de bra, lät henne rulla på.

B sköter sig bra som vanligt, men herrejesus vad brunstig hon är. Haha. Har aldrig nånsin sett henne såhär kåt. Hon är tokig på en häst i hagen bredvid, och jag tror hon kissade MINST 10 ggr innan vi red ut. Så fort vi närmade oss hem, och hon kunde skymta denna häst, så ställer hon sig rakt på bilvägen, på asfalten och kissar massor! Hahaha. Sedan fortsätter hon att skvätta omkring när jag sadlat av och ska borsta av henne osv. :-P Söt tjej-00.

Blir tametusan sitsträning
för mig några pass framöver tror jag, innan jag kan börja fokusera på fröken bus.

Ottis dag :-)

Idag red Othilia Bellisen för första ggn som medryttare. :-) Det hade gått fint! Bellisen hade stannat och fjantat 1 gång bara, tack o lov. Annars hade de gått prima som sagt. Vet inte riktigt vad de gjorde ännu, men det återstår att se när jag får svar.

Kvällstur :-)

Tog en mysig tur med B ikväll. Var så otroligt trött och utslagen så somnade hemma i sängen innan jag skulle fara ut, så tänkte egentligen låta henne vila. Men denna ridtur gjorde mig gott. Vad hon får mig lugn och tillfreds ända in i själen denna tjej.. Jag kom dit hyperstressad, orolig, ångestfylld.. men åkte därifrån som lugnet själv. Så himla skönt! Jag som till och med gått i säljartankar pga all stress och oro över allt som komma skall.

Men nu ska jag tänka
positivt. Det löser sig!

Ridturen gick jättebra! Red i dressyrsadeln och raka bettet utan nosgrimma, och hon skötte sig awesome. Vägrade gå fram på ett ställe, där hjärtat slog så det höll på ploppa ur na. Och inte vare nåt att bli rädd för heller. Som tur var hade vi en islänning bakom oss som fick bli får vägledare, haha. Men fick även övertala henne hela vägen förbi för gud vad hon var skeptisk.

Men resten av ridturen gick som sagt awesome. Joggade först fram i lugn och trevlig arbetstrav, sedan körde vi övergångar som var jättetrevliga. Tog nåra galopper (höger) som hon var superfin i. Avsaktningarna är dock kassa som vanligt, hehe. Vänstergaloppen gick dock inge bra idag för hon blev så upprörd i fattningarna, så den sket vi i. Joggade av henne på slutet och hon var så lugn och tillfreds.

Fina häst!

Happy!

Jag har hittat världens bästa medryttare! Jag är så himla glad. Hade verkligen inte kunnat hitta någon bättre. :-) En av dom 3 jag verkligen litar på gällande Bellisbus, förstå vilken lättnad. Så nu skiljs jag från fröken Bus 1-2 gånger i veckan hädanefter. Det ska bli väldigt skönt att slippa pressen på att MÅSTA rida 6 dagar i veckan osv. Kunna göra nånting annat, och nu när jag flyttar - kunna ta hand om hemmet lite oxå. Och sen äre en person jag litar stenhårt på, och det gör ju inte saken sämre.


Medryttare SÖKES

Om rätt person dyker upp så vill Bellie ha en medryttare 2 dagar i veckan för uteritter och dressyr, ev. hoppning. Du ska vara ansvarsfull, noggrann och alltid sätta hästens bästa först. Bellie är en väldigt känslig tjej som kräver en rutinerad ryttare som är lugn och sansad, samt stabil i sig själv. Hon rids med mjuk hand och mjuka hjälper. Hon är 152cm hög.

För intresse eller mer info:
MAILA ([email protected]) eller lämna en kommentar med din mailadress så kontaktar jag dig.




Världens bästa medryttare funnen! :-D

Film (dressyr)

Då jag börjar senare idag hade jag lite tid över att fixa ihop filmen på, från den 8 juni. :-) Dvs i fredags.


Kvällstur

Igårkväll tog jag en tur på lille B. Min älskling E frågade om han fick följa med, och SJÄLVKLART! :-D Så efter jag slutat jobba runt 21 så for vi ut. Jag red barbacka i alla gångarter. :-) Bellsan skötte sig utmärkt. Lyssnade bra osv. Hon blir fortf. så att hon tvärstannar och vägrar gå på "läskiga" ställen.. Men det roliga är att om Erik går före henne så följer hon med honom haha.

Vi var väl ute nånstans mellan 45-60min. Supermysigt hur som helst!

Oooh happy dayyy

Hello mina 200 readers. :-) Ni är så söta som återkommer till mig vareviga dag. Sen jag trappade ner på bloggningen rejält har jag tappat hälften, men vad gör det när jag har er liksom. ;) 200 pers som sitter och läser om när B vilar, när vi har ridit ut i skogen elr när har något att klaga på. :-) hihi. Hur sött är inte det...?

Sitter på jobbet nu. Jobbat sen 07 imorse, och ska jobba till 21. Samma visa igår. Dock jävligt kul :-) Men det börjar kännas i mina ben nu, och mitt huvud hänger inte riktigt med. Hade som tur var 2 timmar att dra hem emellan passen idag, så sprang o köpte en pizza och slukade i mig. (Halva) ;)... Vet ni att en hel (till en och en halv) pizza är ett helt dagsintag av föda? FYFAN vad äckligt. Kände mig lite småäcklig när jag åt dendär pizzan. :-) 

Ikväll, om jag orkar, äre tänkt att jag ska ta mig en ridtur. Tror jag behöver det. Trots att jag numera är fri, så känner jag mig inte fri. Är stressad över en hel del nu, för det är en hel del förändringar i mitt liv just nu.. Och tusen frågor och funderingar på hur allt kmr gå osv. Bellan hamnar på sidan vilket ger mig ångest. Jag vill skaffa någon slags medryttare men jag litar inte på människor.

Jag beslutade idag att hon helt enkelt får gå på halvfart tills allt lagt sig. Inga krav, ingenting. Ingen press. Ingen ångest över att hon får vila 2-4 dagar i veckan, ingen ångest för att jag inte klättrat, intervalltränat eller skrittat långpass. Bara ta det lungt, låta henne gå 2-5 dagar i veckan, pass anpassade för hur hon gått tidigare dagar och hur hon kommer att gå givetvis. Men bara chilla lite :-) Sen om det blir en vecka eller en månad, eller hela sommaren - de återstår att se.

PUSS :)

Pictures


Rund och go!!

Film kommer tyvärr inte ikväll då den försvann när jag gjort den klar o allting.. :)

Hm...

Har inte varit ute hos B på tre dagar, utan M har ju som sagt haft henne. Och detta överraskas jag med när jag kommer idag.. Vet inte riktigt vad fröken satsar på. :-P


Ett pyttelitet och ett större sår där skinnet är avslitet. Och en reva längre ner mot kotan.

Och så ett jack på andra bakbenet..

Och när jag släppte ut kvinnan i hagen, vad gör hon då? JO, hon lägger sig ner bredvid en fet saltsten på ena sidan, och Elisas provisoriska hage på andra sidan. Typ 0,5-1m ifrån, och RULLAR! Fick springa in och masa upp henne annars hade hon rullat över på eltråden med hela benen. Haha? Vad tänkte hon :o ....

Dressyr

Idag var det tänkt att jag och B skulle ta en uteritt. :-) Men just som jag skulle börja sadla så ringer karln min och frågar om han inte kan följa med oss ut, haha. Vad har hänt? Självklart fick han det. Så vi väntade tills han kom, och sedan red vi upp mot paddan. :-) Så han fick en 20x2 promenad, och så red jag och B ett dressyrpass i paddan en stund.

Hon var väldigt fin!
Och för en gångs skull på 4-5 veckor kände jag att jag hittade tillbaka till min ridning någorlunda. Kändes inte som om jag gjorde nå större missar faktist. Övade lite volter och att forma ordentligt, ställa igenom osv, och även lite sidoförflyttning som hon numera gör galant. Hon formar sig så himla fint i volterna, jag verkar ha fått igenom det ordentligt nu. Skoj! Sedan övade vi lite galoppfattningar från skritt, och fröken Bus bjöd på riktigt fina fattningar faktist. Och i högervarvet fick vi till bra avsaktningar oxå utan att hon rusade iväg som en tok i traven. Så det tar sig!! Fick tips att rida sidvärts efter en avsaktning och de blev hon faktist lugnare av.

Har en del film
, så tänkte slänga upp en liten ridfilm om en stund. :-)

Skritt

Bästa Mallan skrittade B idag. :-) Så himla snällt! Hihi. :-D Så.... ja, hon hade skött sig bra.

Tack för mig! Hihi.

OBS

Jag SKA styckeindela inlägget under. :-) Hatar inlägg utan styckeindelning..... Men denna dator läser blogg.se helt sjukt cp så det GÅR inte. De går inte ens att gå in och redigera redan skrivna inlägg.. Suck. Får ändra senare =)

Mallan red ;)

Igår red Malin min lilla röda tös. :-D Hon ringde och frågade om de gick bra, och självklart!! Är bara tacksam då B annars skulle stått i 3 dgr för jag har absolut inte tid just nu.

Igår var jag och E och shoppade HELA dagen. Kl 10 åkte vi hemifrån till IKEA, och kl 20 landade vi hemma hos mig. Handlat rubbet i princip! :-D Alltifrån Matgrupp, soffa till stekpannor, mattor och toapapper. Haha. Alltid redo. ;) Det som fattas är brödrost, dammsugare och microlock. Hihihhihhi. Är såååå roligt att shoppa massa saker :D:D:D Jo just ja, har sett gardiner to die for som vi bara måste ha. Men det får bli när vi flyttat in, så man ser vad som kmr passa osv. :D

Det hade iaf gått asbra
för Malin att rida Bellan igår. Dom hade till och med GALOPPERAT ute, och B hade saktat av när M bad om det, och inte alls varit stark. Så sjukt kul!! För 2-3 veckor sedan bestämde jag mig för att ej galoppera ute då de inte alls fungerade för tillfället. Men efter 2 veckors jobb med intervallträning i galopp och flera pass med galoppfattningar, så har hon de senaste passen ute varit så sjukligt fin i galoppen. Så himla roligt att de visar sig även för andra ryttare. :-) Me like!

Vila och UNDERBAR NYHET!

Idag vilar Bellis. Jag hinner inte ut idag då jag varit på skolan idag, samt att jag snart ska iväg på middag med lärarna + alla treor. Svinkul!! Ska bli riktigt mysigt. :-D

Fick även jordens bästa nyhet idag, jag och E har ÄNTLIGEN fått lägenhet!!! Vi blir sambos 1 juli :-D WIHO! Vi klagar inte på att det är typ världens snyggaste lägenhet heller :D

Dressyr

Idag blev det ett litet dressyrpass för mig och B. Påvägen dit fick jag först hoppa av för att hon VÄGRADE gå. Gud vad less jag blev. Hoppade upp igen, och efter en minut gör hon samma sak igen, varpå jag blir SUR och banne mig ska ha över henne oavsett vad tusiken hon hittar på. Och tro inte på fan att de funkade! Hahaha. :-D Vart faktist chockad, för hon blir så otroligt arg på mig när jag skänklar på elr smackar på henne när hon helst inte alls tänker gå. Men tillslut så :-D Fick hålla på så ett par-tre ggr innan hon flöt på normalt. Skam den som ger sig!

Dressyrpasset då...
Var väl inte det bästa, men jag tror detta beror på mig, såklart. Bellie i sig är väldigt fin, och gör många rörelser/moment betydligt bättre än vi lyckats med förr, men jag får liksom inget flyt i min ridning. Så fort vi är inne i en övning typ en skänkelvikning eller volter, så går det jättebra. Jag får henne att ställa, böja, flytta och forma sig alldeles suveränt. Skänkelvikningarna flöt på som aldrig förr. MEN - vi får som sagt inget flyt i det hela överlag. Så fort jag rider ur en övning så är hon steget före mig och springer iväg totalt elr förväntar sig galoppfattning elr något. Hon väntar inte på mig alls emellanåt.

Övade som sagt skänkelvikningar först, sen körde jag på galoppfattningar i båda galopperna i två omgångar. Hon blir så nedrans stark när vi saktat av efter en galopp. Men avsaktningarna börjar ta sig iaf, dvs hon börjar sakta av när jag ber henne om det och inte 30 meter senare. Men sen, då bär det av i världens trav och så hänger vi fast i bettet och springer för allt vad vi är värd. Det är typ här våra problem befinner sig. Men det är nog bara att träna och träna, för förut så kunde jag ju inte ens sakta av från trav till skritt utan en stoppsträcka på minst 20m. Nu saktar vi av från trav till halt. Så de går ju!

Och flera veckor senare
rider jag fortfarande som en uppstoppad padda, så jag MÅSTE ta en dressyrlektion snart - hur pank jag än må vara. Jag kan inte fortsätta rida såhär illa, särskilt inte när B är så fin. Det vill jag ju ta vara på.

Så jag bara måste plocka
ur de positiva delarna ur dagens pass så att jag inte trycker ner mig själv alldeles, för det är svårt att inte känna sig värdelös när man fan i mig inte kan rida. :o

* Skänkelvikningarna - bättre än någonsin
* Böjer, formar och ställer otroligt bra i volterna - oavsett varv
* Högerfattningarna superfina
* Båda galopperna väldigt trevliga idag, främst vänstern
* Hon bär sig riktigt bra i galopperna i ett betydligt lägre tempo än vi brukar rida (vilket kanske är anledningen till att hon fort blir trött i avsaktningarna, när jag ber om en så kort galopp)


Tänker jag på allt detta
ovan så är ju passet absolut inte fy skam, utan tvärtom hon har gjort en massa massa framsteg istället. Klarar av tempon och rörelser vi inte fixat så bra förr. Så nu ska jag sluta kalla mig själv för en uppblåst padda och vara stolt istället!

Skrittur

Igår hade jag mysigaste skritturen med mina fina favoriter. :-) Var helt imponerad över E som faktiskt åkte och köpte regnställ inför en promenad med oss. ;) Egentligen skulle Bellsan inte bara skritta idag, men när E till och med frågar om han får följa med så kan jag säga att jag anpassar mig till 100%! :D


Viktgräns?

Har ni någon viktgräns på er häst? Blev nyfiken för att jag läste nånstans att en tjej hade 60kg som viktgräns på sin hyffsat välmusklade travare på 160+.

Jag har ingen viktgräns alls för B
, i princip. Så länge ryttaren kan rida henne på ett hyffsat balanserat sätt, och B inte visar att hon känner av det på ett negativt sätt så spelar det absolut ingen roll för mig hur mycket personen i fråga väger. Visst, en gräns har man väl såklart. Men då ska det vara extremt. :-)

Att ha 60kg som gräns är väl lite väl kan jag tycka, även om det givetvis är upp till var och en. JAG väger 60kg, och jag kan inte tycka jag är särskilt stor på min häst? Skulle jag sätta det som gräns skulle ju ingen kunna rida som inte var 12 år och pinnsmal.

Spännande att höra hur andra gör. :-)



Uteritt i ösregn

Red ut med Linnea idag. Blev en ritt i ösregnet. :-) Som tur var hade det inte börjat ösa ner förrän vi kommit upp på hästarna, för då hade vi nog ballat ur. :-P

Hur som så red vi genom skogen
och vidare längs vägen. Övade tempoväxlingar i skritt och sedan en hel del övergångar. B var först stark och inte med på hjälperna, men efter en kort stund kom hon lös jättebra och var så trevlig!! Gjorde halt/trav/halt hur perfekt som helst. Fina B. Sedan tog jag några galopper oxå, och de två första i höger hade hon dålig bjudning (ja det är sant!!) så de blev fyrtaktiga, men påvägen hem var den som den skulle. Testade en vänster galopp oxå och hon var fruktansvärt fin och hur lydig som helst. Woho!!

Hon var alltså supermjuk och fin idag
:-D Lugn liten brud. Hoppas detta lugn fortsätter. :-)

Stillbilder


FILM (hoppning)

Här kommer då filmen från dagens hoppning som jag är sjukligt nöjd över! :-D


Hoppning

Idag bestämde oss jag och Linnea att vi skulle rida och hoppa hästarna lite i paddan. :-D Efter att dom fått nya skor på sig. Ja, jag har övervägt för- och nackdelar och vägt över vad som är värt och inte, och kommit fram till att hon ska ha skor. :-)

Gick svinbra att hoppa idag!! Lade upp en typ av bana, bestående av ena långsidan med 3 hinder varav ett galoppsprång emellan, en oxer snett igenom och andra långsidan med två hinder på en linje med 4 galoppsprång emellan. Vi hoppade upp till 1m idag!!! Woho. :-D Två av hindren låg på 1m, oxern och det rosa planket (som ni kmr se på filmen). Jag är så sjukt stolt, för jag har klivit över ännu en personlig tröskel och börjar komma närmre och närmre en ridning med självförtroende för hela slanten! :-D Heja oss liksom! ;)

Jag är otroligt stolt över min fina tjej idag, som verkligen var lugn och tillfreds. Hon taggade till i början när vi börjat hoppa, blev stark och sådär. Men överlag - jättelugn och trevlig. Precis som jag strävar efter. Sedan bröt hon inte av till trav nån gång i vänster varv när de blev jobbigt, för de kändes inte som om hon tyckte de var så jobbigt ändå. Superkul att träningen ger resultat. :-) Sista rundan vi hoppade var ju på 1m, och då började jag tänka lite för mkt och lägga mig i för mycket. Vilket ledde till att jag tröck av henne för tidigt på samtliga 3 hinder, och de blev ett galoppsprång för lite på linjen. Men hon berördes ingenting av det utan hoppade glatt ändå, så vi avslutade där. Supernöjda bägge två!

Är även jättestolt över Q och Linnea, som även dom kom över en tröskel idag tror jag. :-D De hoppade banan på 90cm, och de gjorde allt så himla bra. Dom är superduktiga! Hon har haft honom i 1 år endast, och dom utvecklas med stormsteg. :-)

Nu är snart min film färdigpublicerad, och då kommer jag lägga ut den här givetvis. Ska strax ta och klippa ihop Linneas film oxå, den kommer komma upp på hennes blogg senare som jag länkat till ovan.

RSS 2.0