Bilder från idag

Här kommer lite bilder som snälla M har fotat. Tack så mycket!! :-D


Hoppning

Idag provade jag och Bellsan att hoppa för C. :-) Vi red någon linje, något titthinder (vattenmatta), ett travhopps-hinder och en linje som gick som en båge liksom. :-) B var så galet pigg idag, otroligt studsig. Jag vet även att hon har nå tjorv med bäckenet vilket jag upptäckt senaste veckan, då hon inte galopperar lika bra i höger som hon brukar.
Träningen kändes sådär, jag tappade min bra inställning och började tänka negativt. Men när jag väl slappnade av och fokuserade så gick det faktist riktigt bra. Bellsan är jag alltid nöjd med, hon försöker ju och gör ju sitt bästa men hon har väldigt mycket spring i benen ibland och då blir det tokigt ibland. :-P
Ang. hennes bäcken så har jag känt det i en vecka nu, och börjat göra de övningar jag gjorde sist. Idag fick jag de även bekräftat att just höger bäckenhalva tiltar neråt, så nu blire att göra övningarna varje dag tills det går över. Misstänker även att hon kanske har en SI-ledslåsning, så tänkte ta bort det oxå för säkerhetsskull. Hon bytte väldigt mycket galopp och hoppade/studsade en hel del idag, och just dedär att byta till korsgalopp är inte något hon brukar göra, särskilt inte i höger. Men sen var hon ju så pigg att hon inte visste var hon skulle göra sig av. Hon studsade hur mycket som helst i galoppen, på stället, så fort jag bad om trav elr minsta lilla. Och skritta visste hon inte vad det var idag :P

Men jag får plocka ut de bra delarna helt enkelt:

* Hon var lugn för första ggn på länge inför en hoppträning (på framridningen alltså)

* Vissa anridningar mot hinder kändes riktigt bra

* Vi fick till ett bra flyt några ggr över linjen och alla ggr över den sneda bågen

* Vi lyckades klämma in ett extra galoppsprång i vänster varv trots att det är hennes svaga punkt

Vilodag

Idag hade Bellsan vilodag. Eller vi tog en promenad med M och Fisen. Var ute ungefär 30-45min, suuupermysigt! DOCK var det snöstorm, haha. Så nu har vi alldeles vitt hos oss.

Innan jag hämtade B så hade hästarna i vår hage nyss fått hö att mumsa på då vi missat att höet tagit slut, så Bellsan var inte alls sugen på att komma in. Haha. Hon var så jäkla söt! Jag bara skrattade konstant i dom 10 minuter hon vägrade komma in. Och gudars vilken fokus hon hade på mig när jag "vallade" runt henne där. Hon fintade mig, hon tvärvände, hon pep, hon vände på en femöring och vände i galopp. Haha. Supersöt! Tillslut gav hon med sig. :-) Då fick hon givetvis stå och mumsa på hö inne i boxen. Grinig tjej dock. Men gud vad jag älskar henne!
HAHA! Kolla in damernas lugg-frilla!! Hahaha..

Dressyr

Idag blev det dressyr för fröken B. :-) Hon var ganska spänd idag, men så var jag. Jag var inte riktigt peppad för dressyr, men jag hade inget bättre för mig. Satte inte upp kraven så högt utan tänkte att det fick lite gå som det ville. :-) Hon var som sagt spänd och blev rätt hetsig emellanåt. Men vi löste och kom ur det rätt bra. :-)

Får henne att jobba super i galoppen, och även traven bitvis, med det nya tänket från förra dressyrlektionen. Främst vänster galopp är galet fin. Höger var lite svårare idag då hon gärna blir fyrtaktig. Hon ställer gärna utåt/går rakriktad, samt skjuter mig till vänster. Dvs det blir superjobbigt för henne att forma sig och sätta under höger bakben. Men bitvis så! :-) Hon bröt till och med av för att det var så jobbigt. Avslutade när det gick rätt bra. Sen var hon superspänd i traven. Tog en lång skrittpaus och sen travade jag av henne hemma på travbanan och då var hon väldigt avslappnad och tillfreds. Så det blev ett bra avslut! :-)

Uteritt

Red ut Bellisbus idag längs vägarna, oså tog vi en galopp i galoppbacken. Vänster, två fattningar. Hon blev väldigt hetsig och så efter, men jag fortsatte trava på och rida som vanligt och tillslut hamnade hon där jag ville ha henne. :-) Så de löste vi bra.

Sen travjobbade jag en
del innan vi tog en högergalopp på hemvägen. Gick bra! Hon är ju väldigt tittig nu och ja, har massa vårkänslor så man kan inte kräva så väldigt mycket. Fick en asfin vänstergalopp på hemvägen dom avslut, hon var avslappnad och jobbade lång och låg. Superkul! Men efter gick det inte att trava, hon var sjukt spänd. Skrittade sen hem tills hon blev avslappnad. :-)

Höjden spelar ingen roll?

Varför är det sånt hyschande med höjder när det gäller hoppning? Har alltid funderat på det. Så fort någon skrivit att höjden inte spelar någon roll har jag alltid tänkt att, jo.. Den spelar mycket roll. Iallafall för mig.

Så, varför spelar inte höjden
någon roll? :o Jag brukar ofta undra/ställa en fråga om hur högt ett hinder är på en bild, för jag tycker det är roligt och intressant att veta det. Någon kan då ha skrivit "höjden spelar ingen roll!".. Varför får man inte bry sig om höjden? :P Självklart ska hästen vara välriden på backen innan man ger sig på att hoppa över huvudtaget, och självklart ska hästen vara så pass musklad nog att klara av att hoppa höjder med den styrka som krävs. Och självklart är det allra viktigaste HUR hästen tar sig över ett hinder och inte ATT den gör det. För som jag sagt tidigare kan en älg hoppa. Så låt oss utgå från att hästen gör det på ett bra sätt.

De är bara något jag
gått och funderat på.. Själv blir jag skitstolt så fort jag hoppat 80-1m. Jag kan gå och mäta hindren på slutet och inse att wow jag har hoppat 90cm, ascoolt tycker jag! ;-)

Så.. hade vart intressant att få veta varför det är så förbjudet att vara intresserad av hur högt hindren är :DUteritt

Idag gick Bellisen en uteritt i blåsvädret. :-) Red ut med M på Fisen. Hade inte höga krav på B idag för hon var spänd och på G, haha. Hon jobbade dock på fint emellanåt. Tog en del galopper och travbitar. Gick bra överlag. Var ute 1 tim och 40 min.

Har sån grym huvudvärk idag så nu ska jag bara bädda ner mig för resten av kvällen.

Uteritt

Idag gick Bellisen en uteritt i blåsvädret. :-) Red ut med M på Fisen. Hade inte höga krav på B idag för hon var spänd och på G, haha. Hon jobbade dock på fint emellanåt. Tog en del galopper och travbitar. Gick bra överlag. Var ute 1 tim och 40 min.

Har sån grym huvudvärk idag så nu ska jag bara bädda ner mig för resten av kvällen.

SÄLJES


1. Lamicell Master, använd under 6 månaders tid 1 gång i veckan ibland. Strl M = 53-57. 500:-
2. Showmaster dressyrschabrak. Använt 1 gång, strl Ponny. 50:-
3. Beiga ridbyxor strl 158/164 (som en vuxen 36). Fint skick, ej slitna. 100:-

4. Vitt dressyrschabrak från Exklusiv Horsewear. Fint skick, lite färgat av sadel. Strl Full. 100:-


5. Pullarnosgrimma + huvudlag. Kan säljas tsm eller för sig. Strl Full, brunt. 80:- för båda, 40:-/st.
6. Pullarträns från Hööks, med tillhörande tyglar. Strl Full. Använt fåtal ggr, jättebra skick. 250:-
7. Pannband med äkta Swarowski. Nypris 999:-. Strl Full. 10 pärlor är tyvärr borta. 200:-
8. Acheen-nosgrimma med snokrem, strl Cob. 20:-


9. Svarta lädertyglar från Capone, strl Full. Knappt använda. 80:- Norton benskydd strl Ponny, 80:-
10. Sporrar 20:-, Stigbyglar 40:-, Kandar 14cm 50:-, Benskydd Cob 40:-
11. Otto Schumacher dressyrgjord, brun 55cm. 800:- Dressyrgjord, svart, 65cm. 400:-
12. Bates Cair hoppgjord, 120cm. Sprillans ny, endast provad. 1000:-

Samtliga saker kan skickas.
Vissa priser är diskuterbara. :-) Kontakta mig via bloggen vid intresse så mailar jag tillbaka.

BILDBOMB

Här kommer en enorm bildbomb!! Längesen nu :D


Bilderna är fotade av fantastiska Malin Rajala. :-D

Mina favvotyglar nr 2...

Mina favvotyglar till favvotränset (dressyr) är nu helt sönder oxå. Fröken bus såg sin chans idag.. Haha. Hade tagit av henne sadeln och skrittade runt våran travbana för hand, efter lektionen. Varpå hon lägger sig och rullar, och sen gjorde hon nåt ryck med huvve som gjorde att jag tappade tyglarna. Hon ställer sig upp, upptäcker att hon är lös och börjar tjoa runt på travbanan och visa upp sin finaste trav medans de andra hästarna blev alldeles uppspelta och hakade på.

Självklart hängde tyglarna och slängde omkring medans hon sprang. Först så klarade hon sig från att kliva på dom, men sen fastna dom runt benet och då stannade hon och stod stilla. Tills hästarna började springa igen och då började hon oxå varpå hon såklart kliver på tygeln och den går sönder på 2 ställen. Suck. Mina fina rundsydda tyglar.

Sen är jag såklart orolig att hon ska göra illa sig. Gud vet hur många tyglar vi lyckats göra sönder jag och B.. För någon månad sedan rök ju mina absoluta favvo-hopptyglar. Dom ska däremot in på lagning. Men dressyrtyglarna såg nog ljuset för sista ggn idag. :-P Blir att köpa nya imorgon.

Ja, en halv novell för att förklara att B klivit sönder sina tyglar. Hihi.

Dressyrlektion

Har idag ridit dressyrlektion för Gunilla. Kan bara säga WOW! Jag är så glad varje gång och det är SÅ värt att betala en extra slant för att få rida själv när det gäller dressyren.

Gick så himla bra idag, och små små tips och knep gör så himla mycket!! Jag hittar nya knappar varje gång och det är verkligen KUL att rida. Riktigt kul. Och i och med att jag får knep att använda min egen kropp och mina hjälper bättre gör ju att jag guidar Bellie i rätt riktning oxå, för wow vilken trevlig häst jag hade i princip hela passet.

Efter galoppen blir hon som vanligt lite upprörd, och idag fick jag riktigt bra hjälp med hur jag ska lösa det. Jag bromsar annars alldeles för mycket och gör en grej av det hela. Idag fick jag inte alls bromsa utan skulle fortsätta rida som jag tänkt mig och forma henne i min egna takt, och vips så hade jag en avslappnad häst i arbete igen.

Verkligen sjukt kul. Och idag har jag verkligen lyckats JOBBA henne i galoppen, på riktigt. Det blir lätt att jag slutar rida i galoppen, men fick så sjukt bra tips så idag fick vi minst sagt till det. Även traven vart skitbra! Och även i nedsittning.

Fick träna massa på
nedsittningen idag och G hjälpte mig verkligen att hitta rätt känsla, och att liksom RIDA takten istället för att bara åka med.

Övningarna jag fick rida idag var öka och minska volten. Mest skulle jag ligga på en stor volt och ha tänket att den ska förstoras hela tiden, så att jag ledde in framdelen och flyttade ut bakdelen och fick igenom innerställningen utan att bli fast i yttertygeln. Samma övning i trav och galopp. 

En annan övning som
vi värmde upp med var att rida innanför spåret, och att i början, mitten och slutet av långsidan minska tempot och öka däremellan. Det jag får jobba mycket med är att inte vara så explosiv i mina hjälper, utan mjukna i hand och säte och liksom göra mjuka övergångar/hjälper så att det inte blir så pang på och jag tar i för mycket än jag behöver.

Jag är så glad!!!!
Det kommer en bildbomb senare. :-)

Lättare klättring

Idag har Bellis gått ett lättare pass klättring. Hälften av så många ggr vi brukar klättra, alltså 2 upp och 1 ner blev det idag. Jag red barbacka som sist, men det skulle jag inte ha gjort för fy tusan vad jag gled! hahaha. En gång höll jag på glida bak på hennes RUMPA, så då vare bara att ta tag i halsen och kravla mig fram, och samtidigt kommer den brantaste delen av backen och då tar jag bara tag i manen och ger henne eftergift och då passar fröken på att ta nån slags trav-galopp uppför i all hast, haha. Men gjorde ingen grej av det utan skrittade lungt vidare. För Bellan var faktist lugn idag. Skithärligt!!

Vi hade inga dragkamper alls och hon gick jättelungt och fint i klätterbacken, mjuk och lyhörd var hon även om hon försökte öka när det blev jobbigt.

Hon har verkligen världens vårkänslor nu som jag skrivit om tidigare. Hon står på helspänn på gången och slappnar inte av en sekund, vandrar runt och tittar oroligt utanför dörrarna. Samma när man rider, på vakt hela tiden. Hon hoppade till flera ggr idag för saker som hon inte ens såg, haha. Och på hemvägen så fick jag smaka på några panikaktiga galoppsprång oxå då hon trodde att något förföljde henne. Mitt i skritten från ingenstans ba galopperade hon 3 språng i panik. Min lilla fjolla. <3

Har era hästar fått vårkänslor ännu? ;-P

TILL SALU

Säljer nu min fina Lamicell Master. Hjälmen är väldigt lite använd under ett halvårs tid, så den är i mycket fint skick. Strl M, och ställbar från 53-57. Jag själv har 56 på hjälmar och denna har passat mig perfekt.

HÄR kan ni läsa min utvärdering om hjälmen.

Hade tänkt mig 500:- (nypris 999:-).Svart med silverdetaljer

Jobb

Sitter på jobbet nu. Ska precis kila iväg igen. :-) Inte många lugna minuter här inte! ;) Jobbar till halv 5, sen bär det av till fröken bus. Blir en uteritt idag då vi ska rida dressyrlektion imorgon. KUL! :-) Var så längesen. Längtar massor. :-D


Jag och E typ sommaren 06.. :-P Gulligt värre ;)

Jag är med och tävlar...

Tävlar om dessa boots hos Lamia! Klicka HÄR eller på bilden nedan för att komma till tävlingen som avslutas IDAG.Dissar!

Hööks billiga syntetstigläder för 129:-. Såg att dom inte fanns kvar på hemsidan nu..? Kanske fått in klagomål? Iallafall. Idag när jag travade kände jag plötsligt hur stigläder spännet kändes som det var på låret mitt. Saktade av och kikade, och då hade de gått sönder! Själva piggen man stoppar in i hålen hade gått av. Så hela lädret var ju påväg ner. Kul om det hade hänt på hopplektionen vilket var förra ggn jag använde denna sadel. Livsfarligt ju. :o

Tur jag har ett par kanonbra
stigläder i reserv, dock mörkbruna alltså helt fel färg. Men vad gör man. ;) Fick ju knuta en knut på stiglädret som improvisering, men de kan man ju inte rida omkring i. :-P


Det är alltså inte dessa, utan de andra som funnits i syntet. Den smalare varianten.

Galopptur

Idag tog jag och Bellan oss en liten joggingtur i galopp längs vägarna. Började med att trava lite, och hon var så tittig. Hon har verkligen vårkänslor så till och med i stallet är hon tittig och spänd, och till och med bajsar på gången. Det händer aldrig annars.

Efter en liten stunds
travande fattade jag höger galopp och rullade på en bra bit. Hon försökte inte smygöka nånting utan vi kunde hålla ett trevligt tempo och en bra takt, det var verkligen sjukt härligt! Hon tvärnita dock 4 ggr för o sen fortsätta i trav, för hon blev nämligen rädd för diverse bl.a soptunnor och slangar som låg efter vägen, hahaha. Fattade bara ny galopp alla ggr och fortsatte rulla. Kalasfin!

På vägen hem skulle jag ta vänster galopp, och då blev hon lite mer upprörd. Delvis för att det var vänster, och delvis för att det var påväg hemåt. Skulle nog ha tagit vänstern på bortavägen, får göra de nästa gång. Iaf så var hon stark och låg på, så fick göra mkt förhållningar och lätta. Hela tiden. Sen bytte hon fram till höger, i hopp om att de ska bli enklare. Så jag saktade av och fattade höger helt enkelt, ingen idé att sätta igång och tjaffsa när hon är upprörd. Så vi rullade på i höger en bra bit. Dock så hade jag hur mkt häst som helst i handen så det var bara att ta/lätta/ta/lätta hela tiden. :-)

Sen skrittade vi hemåt
och då ställde jag henne varannan gång åt vänster och varannan höger, för att hon skulle börja slappna av. I vänster gick de jättebra, mjuk och stadig. Men åt höger så bet hon tag i bettet och ville inte ta stöd på ytter. Men tillslut så gick det, och då avslutade jag på direkten och hon lyckades gå med lång tygel lungt sista biten hem. Skönt!

PUSS

Älskar dig världens bästa häst! Ja. Jag har fortf. ångest för ridpasset. Försöker tänka positivt och allt men GUD vilken ånger jag har gentemot Bellie att jag inte avslutade i tid. Försöker intala mig själv att jag faktist lärde mig big time av mitt misstag, som förövrigt ALDRIG brukar hända tack o lov. Och aldrig kommer hända igen.

Har bokat en dressyrlektion
nu i helgen. Det ska bli jättekul! Så vi får ännu en puff framåt där oxå. :-) Var längesen jag red dressyr för någon nu. Nog för att vi utvecklas i stormfart i både dressyren och hoppningen just nu, men att rida för en tränare är verkligen aldrig fel så vida man trivs med tränaren då vill säga.

Dressyr

Red dressyr på travbanan idag. Är riktigt sur på mig själv som totalt tappade förmågan att döma när det var dags att sluta. Något jag inte brukar ha problem med.. snarare att jag avslutar för tidigt innan jag fått igenom det jag verkligen vill. Men ne, idag körde jag på trots att jag egentligen fått igenom det jag ville. Jag krävde alltså på tok för mycket utan att inse det förrän efteråt.

Red först travarbete i form av skänkelvikningar från sida till sida, med fokus på att hon skulle flytta lika bra för vänster skänkel som för höger. Eller, att jag skulle lyckas inverka lika bra från båda sidor. På slutet gick de så himla bra, hon flöt på jättefint och jag lyckades få henne flytta lika bra för vänster skänkel, och hon kändes riktigt mjuk och fin. Kunde sitta ner väldigt bra i travarbetet oxå.

Därefter blev det paus och därefter galopparbete. Övergångar stod på schemat då det är vår allra svåraste punkt, galopp till trav. Idag har hon bjudit på dom finaste vänsterfattningarna, och utan att behöva använda mig av svängar. Jag har alltså fattat vänster galopp flertalet ggr på rakt spår med lite ställning åt höger för att sedan rakställa och fatta galoppen. Gick så himla bra och gud vad duktig hon var! Inge upprörd blev hon heller. Bara emellan åt, när hon väntade på ny fattning.

Vila igen och över till höger
varv. Finare galopp än dom tre första högergalopperna vet jag inte om hon nånsin bjudit på? Hon kändes otroligt rund och fin och vilket härligt tempo. Hon var gudomlig! Sedan blev hon lite fyrtaktig då jag inte riktigt fick henne på hjälperna. Men det är förstås kämpigt att jobba på sådär bra som hon gjorde så det tar väl på krafterna.

DÄR skulle jag ha slutat. Men ne, jag mitt lilla pupphuvud ska kräva ännu mer och ännu finare avsaktningar (för dom var ganska ok, särskilt den allra sista i höger varv). Omedvetet hade jag målat upp en bild i huvudet när vi gjorde perfekta avsaktningar, men inte tusan kan jag tro att det ska funka sådär pang bom.

Jag upprepade galoppövningarna
i båda varven, och visst, vänstern gick visserligen bra även om jag kände att hon var lite tröttare och lite mer irriterad. Men högern.. huua. Hon var så himla upprörd så hon visste inte vart hon skulle ta vägen. Och jag sitter och kräver lugn arbetsgalopp när det skriker om att hon känner att hon inte får utrymme nog framåt. Hon studsar och har sig, vill inte skritta, ingenting. Bara taktar omkring och lägger verkligen ALL vikt i mina händer. Tog då och drog gasen i botten och lät henne springa FORT, sen tog jag en sista fattning som var bra, och avsaktningen ok. Så skrittade av då och hon var så lugn och avslappnad på lång tygel. Så hon verkade rätt nöjd ändå, trots min feta missbedömning.

Nästa gång ska jag ha en bättre
plan över när jag ska sluta, och för guds skull ändra planen om hon kokar över. Det som gör mig så sur är att detta var ju faktist ett jättebra pass, och då ska jag liksom kräva för mkt och göra kaos av de hela istället? De är ju annat om hela passet är skit, då äre lättare att ge upp och gå hem istället. Men när passet faktist var ett kanonpass, så känns de så tråkigt att jag förstörde det. Har ångest för att hon ska ha en dålig/jobbig upplevelse av travbanan inför nästa gång nu. Men hoppas inte. Vi tar nya tag imorgon med en kravlös uteritt. :-)

Känner att jag verkligen
måste plocka fram de bra idag:

* Hon var jättetrevlig i travarbetet

* Jag lyckades flytta henne lika bra i vänster som i höger

* Vi lyckades fatta v.galopp på rakt spår hela dagen idag, även från skritt (redan HÄR borde jag ha nöjt mig!!)

* Vi fick till riktigt, riktigt fin och bärig högergalopp, något vi inte lyckas med alltid

* Vi fick till hyffsade avsaktningar som inte innebar segdragande flera meter innan hon beslutar sig för att lyssna


Förstår ni? Allt detta och ÄNDÅ krävde jag mer. Åh, haha. Kan inte låta bli att vara LESS. Men gjort är gjort, det är alltid lätt att vara efterklok. Men detta är liksom inte ens likt mig.

Skrittur

Var ute och skrittade 1tim och 50min med en supertaggad brud idag. Herregud alltså. Haha. Första 20 min är alltid lugna, då gick hon och strosade med nosen i backen och jag bara njöt. Sen började hon fjolla sig, tvärstanna, låtsas bli rädd. Eller ja, hon blir väl rädd. Samma sak hände idag som dendär ggn hon blev så rädd. Hon tvärstannar och hjärtat slår HÖGT och sen börjar hon backa. Men jag sket i vilket och fortsatte driva tills hon gick fram igen. Fjanterier helt enkelt.

Jag vet att hon har vårkänslor
och är brunstig just nu, och på våren blir hon alltid lite fjantig. Det får ta den tid det tar helt enkelt, även om det är rätt jobbigt. :-P På hemvägen gick de verkligen huuuur fort som helst och det gick knappt att få nån kontakt med henne. Hon försöker dock lyssna ändå, de kan inte vara lätt med alla tusen känslor och tankar hon har just nu. :-P

Ska försöka rida henne
två hårdare pass till denhär veckan, för hoppningen verkade ju inte ta på henne minsta lilla. Hon blir ju tametusan aldrig trött. :->

Jag är med och tävlar...


Klicka på bilden ovan eller HÄR för att komma till tävlingen.

Man skulle även i detta inlägg
skriva vad man tycker fattas på Mountain Horse hemsida, och jag tycker helt klart det fattas utrustning till hästen. Hittade inte en enda pryl för häst där, utan endast för ryttare.

FILM (Hoppträning)

Här kommer då film från dagens hoppträning. Först är det galoppbommar framtill ett hinder, ganska många ggr. Sen äre som en liten bana med galoppbommarna, kombination och sen en linje på långsidan.


Ni får jättegärna säga vad ni tycker, allt uppskattas!

Svettmus

Bellan blev en riktig liten svettpadda idag. Sjöblöt! Men hon torkar för de mesta av skritt för hand. Idag fick hon dock stå inne en liten stund med fina ulltäcket som vi invigde idag som vi fått av en vän som flyttat ifrån stallet nyligen. :-) Tyckte hon var riktigt fin i det täcket! :-D Och vilken bra uppsugningsförmåga det hade. Gillas. :-)


Hoppträning

Idag har jag tränat för Gunilla. :-D Det gick jättebra! Red med Lina och hennes lilla rödmärr. ;) Jag är iallafall jättenöjd. Bellie var extremt stark, springig, spänd osv. när vi red fram. Det gick bättre när vi började hoppa iaf.

Idag har vi hoppat 1m!! :D Jag e så glad. Och grejen är att jag bara red på, utan ens ett MEN, utan att tveka minsta lilla. Vi rev dock med hennes söta små framben, men att vi red an och att ingen av oss tvekade är en stor grej! Vi försökte iallafall. :-) Och 90cm tog vi oss över flera ggr utan att riva, så det kommer nog i 1m oxå.

Jag har så många bra tips som rullar runt i mitt huvud just nu som jag fått av kära vänner. Bl.a att sitta kvar i sadeln ända fram, istället för att kasta mig fram och bege mig över hindret före Bellie vilket gör att vi trampar av på tok för tidigt. Men det hände bara en enda gång idag.

En annan sak som jag
har upprepandes i mitt huvud är att halvhalterna MÅSTE fungera. Och en tredje sak är att jag ska sätta mig bak ungefär 5cm till i sadeln, och lägga fram handen 5cm. DET är något som funkar helt galet bra då jag annars lutar mig framåt och tar handen till mig.

Jag kommer till ridning
på ett helt annat sätt känner jag. Och även om vi gör nåra missar så försöker vi, och jag tycker vi gör framsteg i princip varenda träning just nu så jag är övertygad om att vi är på G!

Det kommer strax en film, fick tag på en kameraman. Linda Laurin ställde upp, tack!! :-)

Bredåkar'n

Bellsan åker gärna brett när hon åker transport. Hon kan inte åka i en för smal 2-hästars för då får hon inte plats utan vinglar omkring i svängar och dyligt. Hon åker även bäst på vänster sida har vi upptäckt. :-) Ska bli trevligt att få klar min egna transport här hemma nu i vår, för då får hon hela 126cm på sig att fläka ut sig. Skönt! :-DVidriga as

Vill hjälpa till att sprida namn och bild på denna avskyvärda människa:

http://parnassen.wordpress.com/2011/06/21/henok-vill-knulla-fritt-fram-i-sverige-i-danmark-aker-kriminella-ut-heja/


"Först våldtar du ett kvinnligt tidningsbud tidigt en morgon i Boden. Som arbetar och sliter för att kunna leva. Du tvingar henne till oralsex två gånger, pinkar mellan varje vända vilket innebär att hon fått i sig ditt urin på kuppen. Äckligt! Finns inte ord. Sen våldtar du henne och drar upp byxorna och går din väg. Du bodde då i Glommersträsk utanför Boden. Och din tjej låg på sjukhuset och gjorde abort. Vilken tur du har som hamnade i Sverige. Vilken karriär du gjorde. Kom hit 2005 och har hunnit med två överfallsvåldtäkter på kort tid."

VILA

Idag vilar tösen min. :-) Hon stod och såg allmänt trött ut i blåsten längst nere i hörnet när jag kom idag. Puttenuttan min ;) Imorgon blire hoppträning, SKOJ!!! Ska försöka tagga. :D Haha. Kommer tyvärr ingen film då jag inte har någon kameraman imorn ;) Hihi.

Dressyr/uteritt

Idag red jag en riktig dressyrinriktad uteritt. Visserligen är i princip alla mina uteritter någon form av dressyr, mer eller mindre kravlös. Men idag krävde jag en del och ville få ur henne lite energi.

Började med att skritta fram
på travbanan, för att sedan rida vidare längs vägarna där jag joggade fram henne för att sedan träna skritt/trav- och trav/halt-övergångar. Hon var verkligen hur fin som helst och jag passade på att träna på min nedsittning vilket gick sjukt bra. Är riktigt nöjd!

Sedan fick hon flåsa en
stund innan vi återupptog arbetet igen. På vägen hem mötte vi en liten travare som var ute och kördes, och den åkte om oss och givetvis blev B alldeles tokig. Så jag fick jobba en hel del med att få henne på jorden igen, haha. Jobbade sidvärts i skritten och traven på hemvägen.

Avslutade nere på travbanan
med galoppfattningar vilket gick kanonbra. Hon blev ju stressad och upprörd ibland men det löste vi fint. Hon tycker ju att avsaktningar från galopp är det svåraste som finns, så det behöver vi jobba på. Vi kan komma och galoppera hur fint som helst, oså ska vi sakta av och då blir hon spänd och upprörd och kör upp huvve och studsar omkring. Men jag gör ingen stor grej utav det utan rider på framåt och nöjer mig när jag fått trav igen. Då varvar hon ner litegranna iaf inför nästa fattning.

Hon blev lite fyrtaktig i högergaloppen, men jag misstänker att det är för att hon inte tar mitt stöd så bra på vänster yttertygel, utan vill kroka fast i innertygel samt gå lite med bakdelen innanför spåret. Så jobbade med att rakrikta henne så att hon galopperade på i samma spår med fram- och bak. Samt att få henne på yttertygel. Gick bra bitvis! :-) Men fasen vad jobbigt det är att verkligen sitta ner i galoppen, jag blir alldeles flåsig. Haha.. Dags att komma igång med hårdare träning för oss båda. ;)

Avslutade med trav i lång
och låg form, med nosen nere i backen. Valfritt tempo. Sen skrittade jag av för hand. :-)

Rätt foder (främst på våren) - viktigt

Såhär såg Bellis ut våren (mars-april) 2009. Hon var fin i årsskiftet, men sedan bara rasade hon i vikt och muskler utan att jag märkte det. Detta pga fel foderstat. Hästar går inte bara ner i vikt utan anledning, inte heller vid pälssättning/fällning. Anledningen är helt enkelt för lite mat eller fel foderstat om hästen tappar vikt på våren (det går åt mer protein vid pälsfällningen).


Ingen vacker syn.

Har inga bra uppställningsbilder
som är nytagna.. Har bara från jan-feb. Men hon är iaf hur rund och fin som helst nu tack vare RÄTT foderstat. Hon äter t.o.m mindre nu än vad hon gjorde när bilderna ovan togs. Hon får ju bara två mineraler (som var vad som fattades) och lite krubbskrammel för att det är gott. Jag säger bara TACK Q som hjälpte mig med att räkna på foderstaten. Guld värt, och se så bra de blev!


Mars i år

Gårdagen

Igår jobbade jag heldag, så kom till stallet vid 5. :-) Red ut och klättrade barbacka, haha vågat. Men de gick de å! ;-D Bells var rätt lugn igår, motför vad hon brukar. Så jag e nöjd. Hon blev lite trött sista vändan upp och ner, så då försökte hon häva sig iväg utan att lyssna, så fick göra halter här och där för att hinna se var jag skulle styra..

Idag blire en uteritt, förhoppningsvis i alla gångarter. :-) Men det efter att jag kikat på SFRKs tävlingar idag. Malin hämtar mig 9 och då ska vi äta frukostbuffé på IKEA först bara. LOVE IT! :-D

Stillbilder

Några stillbilder från dagens ridpass. :-)


FILM (dressyr i repgrimma)

Här kommer filmen från idag. :-) Barbacka och repgrimma.


Linnea och Bellie

Här kommer några foton på Linnea och Bellsan från idag. :-)


Barbackadressyr i repgrimma

Idag testade jag det jag varit sugen på ett tag. Att rida dressyr i repgrimma. Kanske inte bästa kombinationen att göra det barbacka då jag brukar ha jävulskt svårt att sitta kvar på henne i traven, haha. Men det gick faktist bättre än väntat, jag satt bättre än vad jag har gjort förut iaf så nånting har ju blivit bättre. :-D

I början var Bellsan jättesur och grinig, och så väntade hon på galoppskänkel i varenda hörn/volt till en början.. Haha. Men efter lite lösgörande övningar så kom hon till ro och vi kunde trava runt i lite cirklar och byta varv ganska så avslappnat.

Sedan kom Linnea och filmade oss. Så det kommer strax en film. :-D Haha jag testade även galoppera! Då blev hon ännu surare lilla B, för då var jag tvungen att hålla om med benen för att hitta min balans och det gillades inte. Sen blev det lite slirigt och då saktade vi av.

Efter det fick Linnea hoppa upp
. Hon har ridit Bellie en gång tidigare, i skogen, i skritt. Och då fick Bellie ett frispel och började studsa och hetsa upp sig, så Linnea har varit lite smårädd att rida på B sen dess. Men det gick jättebra för dom!! :-) Jag är jättestolt över dom båda. Linnea för att hon gjorde det så bra, och hon försöker verkligen göra rätt. Och Bellie för att hon klarar av att ha lite mindre rutinerade ryttare på sig, för det har inte gått förut. Det har varit full kareta i världens travartrav typ. Så de känns skitkul att hon börjar bli så pass stabil i både knopp och kropp att hon kan ridas av fler och fler.

Kommer som sagt film så fort den laddat klart, sen tänkte jag ladda upp lite bilder på Linnea och Bellie. :-) Dom gjorde det så bra!

Hihihihi

Vaknade 7 idag typ, är ledig. :-) Ligger och myser med E i sängen som ligger och drar i mitt fläsk... och fnissar? Hm.. Vi väntar på att klockan ska bli 9 för då tänkte vi äta frukostbuffé på IKEA. Har aldrig gjort de, bara suttit och kollat på förr. ;) Haha. Men nu jävlar ska jag frossa. :-D Har även varit asduktig som inte smällt i mig massa kvällsfika på kvällarna nu. I förrförrgår åt jag det sista jag åt kl 8, sen i förrgår kl 9, och igår åt jag en ceasarsallad kl 5-6 och sen har jag inte ätit nånting alls. Och jag är inte ens hungrig :o Fortfarande mätt, haha. Mysko.

Idag äre fredag = frossardag. :-D Ska köpa en massa godis, och ikväll ska jag och M kika på lite tävlingar oxå. KUL! =D Sedan kommer en "storbloggare" till vårt stall ikväll, nämligen Lamia. :-D Spännande!


SEEYA :D

Citat

Surfade runt och hittade några citat som jag står för. (Förutom att jag anser martingal vara en bra säkerhetsåtgärd på hästar som slänger upp huvudet när de blir taggade)

"Det är hästens vilja att lyda dig, som ger dig rätten att begära..."
Paul Belasik

"Bara hjälplösa ryttare använder hjälptyglar"
Klaus Balkenhol

"Skarpa bett, martingals mfl hjälptyglar är en bra ursäkt för ryttare med dåliga händer och bristande kompetens."
Pat Parelli

"Hästar ger oss de vingar vi saknar"

Okänd


Min häst ger mig verkligen de vingar jag saknar.. :')


Skritt

Idag skrittade jag och B ut i repgrimma och barbacka. Gud vad mör hon kändes i början, från gårdagen. Hon tog små små små korta steg med bakbenen, och det brukar hon aldrig göra. Oså gick hon i myrtakt. Sötnosen. :-) Efter ca 10 min kom hon igång och blev sitt vanliga jag.

På hemvägen var hon helt
sjukt spänd. Bestämde mig för att avsluta uppe på vår lilla ridplan för att inte avsluta alldeles tokspänt liksom. Och det ångrar jag inte! så fort vi kom upp på planen så blev hon jättemjuk och fin i båda varven, så jag red lite serpentiner osv. Blev så himla sugen på att testa trava oxå med repgrimman, så jag tog nåra steg och hon var såå fin! Gick kvar i samma låga, mjuka form och lyssnade asbra. Saktade av rätt fort som sagt, men var helt salig efteråt. Och hon var så avslappnad.

Ska verkligen införskaffa ett sidepull nu så jag kan testa rida mer ordentligt på det. :-D Spännande! Det är så roligt att få bekräftelse att jag rider henne bra, och formar henne med min kropp och att det inte måste till massa krimskrams i munnen för det. Så kul :D

Nu blire ett areobic-pass för mig, och sen duschen. :-)

Marianneträning

Idag har jag hopptränat för bästa Marianne Bäckström. Lina hämtade ut mig och Bellsan precis som sist, hur snällt som helst! Och Bellie klev rakt på transporten både dit och hem, hon bara följer med mig in. Behöver inte ens lägga tryck i grimman. :-) Hihi. Good girl.

Träningen gick bra. Bellie var väldigt spänd och taggad idag (kanske för att jag var spänd och stressad imorse?) men jag tror jag löste det ganska bra. Dagens övning bestod av styrketräning på 8 studs på raken. Så många har jag aldrig hoppat, har bara hoppat med galoppbom emellan varje och då har jag oftast flugit av nånstans i mitten, haha. Så lite nervös var jag allt för hur det skulle gå. Gick prima! En gång blev lite tokig och då tittade hon till på nåt hinder men sen flöt det bara på.

I början var hon skitstark och det gick alldeles för fort, men på slutet var hon betydligt lugnare och mer lätthanterad över studsen. :-)

Jättenöjd! Kommer tyvärr ingen film idag. :-) Nu ska jag göra mig klar och åka till skolan. :-) Seeya!

Uteritt

Efter mycket om och men och funderande hit och dit blev det en uteritt. Måste säga att jag inte alls var ridsugen med tanke på att vi haft STORM hela dagen. Hade dessutom utsläpp och jäklar vad prilliga hästarna var.. några av dom. Sen skulle jag på friluftsdag med skolan, och när jag kommer dit äre inställt. Jag som hade kunnat vara kvar i stallet och ridit då..

Så for ut lite senare, runt 14. Nu till uteritten: Det gick bra. :-) Hihi. Red dendär svängen där B vart så rädd häromdagen, och hon visade inga tecken på det idag. Jag travade en massa i skogen, med fokus på att hon skulle hålla ett bra tempo bara. Så ingen form eller så, det gick inte att kräva något i stormen som var idag. Men på hemvägen så frustade hon och jobbade på riktigt fint så hon tyckte det var skönt att slappna av och jobba istför att spänna sig och ha koll på allt. ;P

Så jag e nöjd med dagen. :-)

Vila

Idag vilar Bellisen. Var upp en sväng förut och mockade och fixade. :-) Sen tog jag med mig en banan ut i hagen och kollade om hon kom ihåg trixen jag lärde in med klickern förut. Och givetvis.. Hon "ler" jätteduktigt bara jag tar upp fingret. Haha. Dom är bra kloka hästar. Så jag varvade mellan "le" och "puss".. :-) Supersöt är hon. Och när vi är färdiga så ska hon visa att hon kan, och fortsätter pussa mig med stormulen rakt i ansiktet.. :-P 

Testade ju apport i samma veva när jag körde igång med klickern, men hon blev ju så uttråkad när hon väl fattat. Hon tog vanten (som jag hade som föremål) och slängde iväg den, flera ggr. Sen blev hon less. Sen dess har jag inte testat, så jag tänkte göra det och se om det utvecklats något. :-)

Hoppning :-D

Idag har jag hoppat. Men inte på vilken häst som helst, utan på Ninas Qualina. Det är en unghäst som blir 6 år i år, och som är vad jag fattat det som, sent tagen. Nina erbjöd mig tidigare i veckan att testa hoppa henne för att få in rätt känsla, och att kunna fokusera på att bara "flyta med". :-)

Jag hoppade 1m idag!! :D På en häst jag aldrig ridit förr. På en unghäst. En unghäst som LÄR mig? Det var hur kul som helst. Jag är jättetacksam, för detta behövde jag. Jag har så mycket Bellie-hopp i min kropp, så det var flera ggr jag förväntade mig att det skulle bli helt galet för att vi kom in fel, för nära, för att jag blev efter osv. Men Q bara hoppade som ingenting, fast jag gjorde "fel". Så det var jätteskönt att känna att det bara var att flyta med, och att det inte är hela världen om jag gör fel. Att det går att hoppa ändå. Att man kan komma för nära hinder osv. Nina kom med skitbra tips så jag har lärt mig en del idag oxå, små saker som gör mycket.

Det roliga var att det kändes likadant att hoppa 50cm som att hoppa 100cm på denhär hästen. Jag SKA lära mig att rida likadant på Bellie oxå, det är ju mina hjärnspöken som hoppar in när det blir 70cm och uppåt, då rider jag som en korv istället. Men jag SKA fixa de. :-) Nu vet jag ju att jag kan ju hoppa 1m.. och jag VET ju att B oxå kan de. Så nu är det bara att slå samman våra kunskaper och bege oss uppåt på högre höjder, haha. ;)

Det var en supertrevlig liten
tjej dedär. Riktigt söt. :-) Stort tack till Nina!! :-D

Vettskrämd häst

Idag skulle jag och Bellie ta en 2 timmars skrittur var det tänkt. Hoppar upp barbacka och repgrimma och beger mig ut i skogarna. Väl uppe i skogen så blir hon spänd och typ "rädd" av sig, och hoppar till två ggr. Ena ggn var det några rådjur som skuttade omkring. B bryr sig varken om rådjur eller älgar oavsett hur nära man är.

Vi rider i kanske 3 minuter till
, och då är vi ute på ett litet kalhygge och påväg mot kyrkan/kyrkogården vidare in mot nästa skog. Men hon TVÄRSTANNAR på kalhygget. Och där står hon, livrädd. Hjärtat pumpar som aldrig förr som jag både hör och känner. Mer spänd häst har jag inte sett.. Ögonvitorna syntes för fullt. Och så börjar hon backa, och backa, och backa. Jag får inte fram henne ett steg och jag känner hur rädd hon är. Där sitter jag i repgrimma barbacka så jag vågar inte riktigt mana på henne heller för då finns risken att hon tvärvänder i ren panik.

Jag hoppar av och leder
henne och då följer hon med utan tvekan, men fortf. hur rädd som helst. Jag lovar, jag har aldrig sett en häst så rädd i hela mitt liv. Hon går extremt nära mig, är helt blockerad i huvudet typ för våra vanliga "regler" när hon leds dom fanns inte. Jag försökte bara lugna henne och finna mig i att hon nästan gick PÅ mig.

Bestämde mig för att gå
ner till paddocken och leka lite från marken. Hela vägen till paddocken är hästen LIVRÄDD, hon kollar konstant in i skogen på båda sidor av vägen och bryr sig inte riktigt var hon sätter fötterna. Hon försöker gå om mig gång på gång, och tillslut får jag inse att jag får glömma allt vad regler heter just nu för hon var så borta i huvudet. Hon fick gå nån meter framför mig, med mig släpandes efter helt enkelt. Allt som funkade för att vi skulle vara vänner och gå utan att dra i varandra elr behöva göra halt var tionde sekund.

Hon frustar sådär som dom gör när dom är rädda, HELA vägen från att hon blivit rädd, tills att vi kommer till paddocken. Och väl i paddocken går hon längs ena långsidan och kollar konstant upp i skogen, och frustar sådär högt som när dom är rädda, som sagt. Hon håller alltså på såhär i närmare 1 timme från att hon börjat. Helt sjukt? I paddocken kunde hon dock slappna av.

När hon lugnat sig lite
så gör vi lite övningar, lite löslongering och flytta bak- och framdel. Det gick så bra!! Jag är så nöjd. :-) Hihi. Ganska läckert vad man kan styra en häst med lite kroppspråk.. Det gäller att man som människa blir medveten om vad man egentligen sänder för signaler, för hästen gör ju som vi ber den. Hästen kan alla dom signalerna, det är vi som behöver lära oss. Vi leker runt lite jag och B och fokuserar på enkla saker och att ha roligt! Så jag e supernöjd med vårat lilla arbete för idag. Som inte alls blev som det var tänkt från början. :-)


Hade henne lös och flyttade runt henne på gången idag, gick skitbra. Hon skötte sig prima!


Bellsan innan ridturen

Ååååh happy day

Hihi. :-) Kom å tänka på den låten ni vet, när dom sjunger "oh happy daaaaay". Solen lyser och  ERIK är glad. Klockan 6.42 på morgon :D Inte ofta de! Men jag tackar och tar emot. Han ska köra mig till jobbet. ;) Slutar 12 idag och sen ska jag ut på en mysig skrittur med Bellie. Det kommer hon nog att gilla ;D Lilla Quantas ska (förhoppningsvis) följa med oxå och det gör saken 10 ggr bättre enligt Bellsan. Och jag tycker det är supertrevligt med sällis på härliga skritturer såhär. :)

Nu ska jag borsta gaddarna och skynda mig iväg för jag börjar om en kvart. :-P

Dressyr

Tog ett pass i ridhuset med Bellsan nu ikväll. Dressyr, och lite hårdare. En riktig genomkörare var det tänkt att det skulle bli, och så blev det. Hade övningar i både trav och galopp som jag red, vissa som jag kom på själv igår, och vissa som jag fått lite inspiration från andra. Superkul att verkligen ha en övning att fokusera på så att man inte rider runt runt runt och inte GÖR något.

Bellie var jättefin!
Hon gick omkring och tuggade så som hon gör när hon inte orkar bära sig riktigt, och ligger på lite på bettet. Men det gör ingenting för hon kändes så fin i övrigt, följde mina rörelser hur bra som helst.

Idag galoppjobbade
jag henne oxå. Det är extremt sällan (eller aldrig) som vi rider en riktig övning i galopp. De blir mest en fattning här och en fattning där, och sen rullar vi på. Men idag krävde jag en del. Och hon var så fin! Visst vill hon öka egentligen och blir stark när hon inte får, men hon lyssnar ändå fint och jobbar på i en trevlig galopp med bra takt och tempo. Jag är jättenöjd!

Övningen i trav gick ut på att rida ett par volter på ena långsidan, och när man kommer till kortsidan rider man upp på medellinjen och rider skänkelvikning nåra steg åt gången tills man kommit ut till väggen i andra varvet, och där fortsätter man med volter igen på nya långsidan osv.

Galoppövningen fattar
man galopp på medellinjen (kortsida), rider ut i höger varv och sedan lägger man två volter på långsidan, fortsätter förbi kortsidan och sen rider man in på medellinjen igen där man saktar av till skritt, halt och sen ryggar man. Ur det fattar man den andra galoppen och fortsätter som ovan. :-) Jag fick dock variera mellan att fatta galopp från ryggningen, från halt, och från skritt eftersom B blir väääldigt före mig och tar saken i egna händer utifrån vad hon tror att vi ska göra (i detta fallet rygga). :-P

Gårdagen

Igårkväll blev det som sagt klättring för fröken B. Var ut med L och Elisa oxå, trevligt med sällis. :-) Tog först 3 rundor, sen red vi runt allt igen och tog 3 till. B tyckte det var rätt jobbigt på slutet där, sötkorven. Travade lite påvägen dit oxå.

Själva klättringen gick bra, där skötte hon sig skitbra. Men i övrigt var hon som en mur i munnen, broms funkade inte alls haha. :-P Hon bara ångade på i sin egna lilla värld. Men man får ha såna dagar oxå. ;)

Ikväll blir det ett ordentligt dressyrpass för henne. :-)

Utsläpp

Imorse hade jag utsläpp. Klev upp 6 och åkte med bussen halv 7, svintrött. Påväg upp mot stallet så ringer jobbet och bokar mig för jobb, lite oväntat sådär. Haha. Jag som planerat att rida osv på förmiddagen. Så jag jobbar mellan 9- halv 5 idag. Blir ridning efteråt istället. :-) Jag och Bellisbus ska ut och klättra i mörkret... tråkigt o klättra i mörker själva, men vi gör så. Fick omplanera helgen lite. Hellre klättring på ca en timme i mörker än skrittur på 2 timmar i mörker.

Ska jobba heldag imorgon oxå så då blir det troligtvis ridhuset för oss, och på söndag en härlig skrittur på 2 timmar. :-) Awesome.

Vad kul förresten att så många gillade vad ni såg av hoppningen i onsdags. Jag som fick världens chock när jag själv såg filmerna och ville bara gå under jorden. Men jag kan säga att efter den positiva responsen kom jag mycket snabbt upp på benen igen. Så tack för de! :-) Är otroligt peppad att träna vidare och jag vill typ bara hoppa med henne. Haha. Men det går ju inte. ;)

Film 70cm

Grunden:


Omhoppning:


Min fina

I 3,5 år har jag haft äran att äga vad som är i mina ögon världens finaste häst. Jag hade inte kunna hitta en bättre häst för mig. Jag måste säga att första åren så kände jag aldrig att vi riktigt klickade till 100%, men jag visste att jag måste lägga ner blod, svett och tårar för att få det att funka. Hon är ju inte en häst man bara "tar över". Man måste förtjäna henne.

Nu senaste halvåret.
Eller, sen efter vilan i augusti-oktober, så känner jag att vi verkligen börjar klicka till 100%. Hela förra året bestod egentligen av framsteg, så redan då började vi bli väldigt samspelta. Men nu, nu är det bättre än någonsin. Jag känner hur hon lägger mer och mer förtroende för mig och jag känner hur hon börjar lita på mig i dom flesta situationer. Jag känner att hon börjar vilja vara med mig på riktigt nu. Vi börjar bli ett.

Det är så himla kul. Vad jag än hittar på med henne så tycker hon (och jag) att det är kul. Rider vi ut och joggar är hon glad, rider vi ett dressyrpass är hon glad, hoppar vi är hon (svin)glad. Vi har båda våra sämre dagar givetvis, men hon är en sån himla positiv häst. Och det går bara bättre och bättre för oss. Jag jobbar med mitt, vilket hjälper henne att jobba med sitt, och då kommer vi överrens.

I hagen lägger hon ner
huvudet i grimman när jag ska hämta henne. Hon vill följa med. Just nu vill hon följa med mig, varje dag. Lastningen går bättre än nånsin, hon följer med mig in, hon tjurar inte, hon stegrar inte. Inte de tre senaste gångerna iallafall. Sedan om vi får ett "återfall" här och där spelar ingen roll. Jag känner att vi börjar få en kontakt vi inte haft förr.

Förr hade jag känslan av att jag måste lära mig att tycka om Bellie. Missförstå mig inte, jag har alltid tyckt om Bellie. Men jag pratar om denhär känslan när man klickar till 100% och verkligen är ett. Vi har inte haft den känslan förut, den har vi måsta jobbat hårt för. Och nu är vi äntligen här, på god väg åtminstone. En av anledningarna till att jag haft svårt att hitta den känslan är att jag tar saker och ting väldigt personligt. Vill inte B komma i hagen tror jag att hon inte gillar mig, om hon inte vill lastas tror jag att hon jävlas med mig. Jag vet att det inte är så, men jag är känslig och tar lätt saker personligt - även när det kommer ifrån en häst.

Men sakta men säkert börjar vi hitta varandra, verkligen på riktigt. Och som sagt jag har alltid älskat min fina lilla häst. Vi har bara haft det lite svårt att hitta varandra och bli ett på riktigt.

Jag älskar min häst!TILL SALU

Jättefint varmblodssto på 9 år. Hur trevlig som helst i både hoppning och dressyr! Klicka HÄR eller på bilden för att komma till annonsen.


Film 60cm
Pay and jump

Idag har jag och Bellis varit ute på äventyr!! :D Och nej, jag ljög inte för er när jag sa att hon skulle vila. För det skulle hon, men i sista sekund så blev det ändrat att vi skulle åka och träningstävla. Först var jag anmäld, men då det körde ihop sig med bil så avanmälde jag mig i förrgår, men så kommer underbara stallägaren R och erbjuder oss att ta hennes bil. Helt galet snällt! Så vi for iväg ändå. Har precis kommit hem. :-)

Jag hoppade 60 och 70cm, och jag är så jävla nöjd!! Vi petade ett hinder i 70cm. Hon var så himla fin rakt igenom, men när vi red banan så blev hon sådär stark. Dock så testade jag en ny slags ridning, haha, om jag kan uttrycka mig så.. Jag var bestämd, och "tog tag" i henne när hon drog iväg, för vanligtvis följer jag bara med då. Men jag försökte ta och lätta, ta och lätta, och när jag väl tog i henne blev de ordentligt. Och det kändes iallafall bra, för hon lyssnade och kom tillbaka vilket gjorde det enklare mot nästa hinder. Men hon orkar inte riktigt hålla ihop och då kör hon ner huvudet och drar iväg, mest i trav. Blev riktigt irriterad på det denna gång så försökte säga åt henne ordentligt och det gick väl hyffsat.

Vi hoppade mur idag flera ggr och hon tittade inte ens!! Så jävla nice. Och än en gång har jag fått bekräftat att det alltid suttit i mitt huvud och inte hennes.

Kort sagt, jag är JÄTTENÖJD!
Och lite update på lastningsfronten oxå så följer hon med mig in utan hjälpmedel eller nånting alls, har inte behövt visa spöet ens på tre gånger som vi lastat. Allt flyter på så himla bra nu!EDIT: Har precis kollat filmerna och helvete vad dåligt det ser ut. På riktigt. Det KÄNDES bra, men ne. Fy. Har aldrig dragit mig för att lägga ut filmer, inte ens NÄR det går dåligt. Men detta ser bara förjävligt ut. LESS. :-P Hon tar sjukt mkt trav och hon bara rusar, noll kontroll. Men det är väl känslan som räknas, right? ;) Jag är som sagt jättestolt över min fina prinsessa som hoppar allt jag styr på och gör sitt bästa. Det hänger ju på mig, att få det bra.

Vid närmare analysering var det på tok för mycket kontrollfreak som kom fram i mig. MÅSTE släppa fram henne mer, men det är så sjukt svårt när hon blir så otroligt stark framtill och även drar tyglarna ur handen på mig. Då blir det lätt att hålla tbx för mycket istället, för lättar jag så springer hon ju bara med noll kontroll. Men... de kommer väl dä å. Gud, detta känns som värsta nedslaget. Kändes så sjukt bra, tills jag ser filmerna. Nu vill jag bara gräva ner mig. :S

Edit igen. Haha. Jag VET att vi kan hoppa en bana i 95% galopp, MED kontroll, för det har vi gjort förr.. upp till 90cm. Så jag VET att vi kan. Jag ska INTE se detta som ett nedslag för som sagt ännu en gång så var känslan rätt bra iallafall. Vi fixar de ännu bättre nästa gång! :D Hon kanske behöver ett högre tempo för att orka ta ut stegen ordentligt och jobba genom sin kropp. Kanske därför det blev så mkt trav idag för att jag krävde så mkt i galoppen..? Men det hade ju varit en fördel att ha bättre kontroll i vilket tempo jag än rider i. Men de fixar vi! :D

Gonattt...


You´re simply the best!


Quantas

Quantas och jag tog oss ett väldigt mysigt morgonpass. Solen sken och inte ett moln på himlen. :-) Red längs vägarna på ett litet dressyrpass. Fokus låg som vanligt på övergångar, då han funkar riktigt bra med de. Skritt och trav. Sen tog vi en galopp uppför galoppbacken, lite mindre än halva den. Han var ju hur mysig som helst!! Jag lät honom galoppera i fritt tempo, men han valde att vara hur lugn som helst. Haha. Jag brukar inte galoppera på honom, har gjort det vid hoppning bara.

Sen på hemvägen fortsatte jag med övergångarna, och då började han komma igång. Det krävs väldigt mycket uppvärmning innan han kommer loss i kroppen. Så han började på o jobba jättefint i skritten bitvis, och det fick vi med oss även i travövergångarna några ggr oxå. Så jag är jättenöjd med honom.


Utsläpp

Nu är jag snart redo att gå till bussen och åka till stallet. Ska ta ut hästarna idag. :-) Ska bli supermys! Hör fågelkvitter och ser att himlen är rosa i horisonten så det blir nog en fin dag idag. :-D Jag blir så SJUKT glad av sol. Ska ta en liten ridtur oxå, på Quantas. Bellis vilar idag hon (tror jag). :D

Har haft mardrömmar och världens stördaste drömmar inatt... Vaknade ett par ggr och var livrädd, haha. Piercade bl.a ögonbrynet, och helt plötsligt hade jag en i överläppen oxå (skitsnyggt), och helt plötsligt tröck jag igenom en piercing i mitt gamla hål i tungan, och jag ba kände hur den pressade igenom.. Skitäckligt! Mardrömmarna är ingen idé att ens försöka förklara för dom är så knäpp så det låter bara helt mupp. ;)


Produktutvärdering: Magic Brush

Har testat denna borste ett par ggr på B nu, och jag tror minsann den gör skäl för sitt namn! ;) Min annars väldigt sura drake brukar bli riktigt arg när jag borstar på fel ställen, som t.ex under magen/vid sadelgjorden eller bak mot virveln. Hittils har hon inte visat en sur min när jag borstat henne med MB. Tvärtom hon såg ut att forma en fin liten njutnings-näbb av mulen och såg ut att ha det riktigt skönt.

Ska bli extremt spännande och se om den funkar så bra som det sägs även mot lera osv. när våren tittar hit och hagarna blir tokleriga och hästarna likaså. :-)


Har ni testat? Vad tycker ni? Gillar era hästar dessa bättre än andra borstar?

Tidsfördriv (Hästar jag ridit)

75 hästar har jag hunnit med.. :-P Haha. Det är ju säkert mer, men minns inte just nu, och vissa namn har jag glömt. :o

A - Ambra


B
- Bellie, Berra, Bamse, Belka, Burenka, Bibiona, Breiskar, Basen, Bruska, Bettan, Bellkhan, Bobbie, Bobby

C
- Carino, Complete, Camar, Carlos, Cleo

D
- Donna, Dimitrii, Dino, Diddi

E
- Elisa, Extremen

F -


G
- Gullfröken

H
-

I
- Igor, Isabell

J
- Jack

K
- Kimberley, Kickan, Kakan, Kraken, King, Kingen, Kelly

L - Lawrinka, Liz la Belle, Lordi, Liza, Löken, Lillan, Lisen


M
- Mirå, Moonlight, Moongate, Mack Que, Mirabell, Macho, Mona, Matte, Mario, Molly, Marksman, Miilawa, Muskelknutten

N - Nekter, Nöten
, Nattfari

O -


P
- Polarn, Pinto, Poppe, Prinsen, Purito

Q - Quantas, Queen

R
- Robot, Rocky

S
- Snazza, Snobben

T
Trollet, Trixie

U -


V -
Vanessa, Versac

W -
Wide

X -

Y
-

Z -


Å-

Ä-

Ö-

Uteritt

Idag red jag och Bellis ut tsm med Ottis och Elisa. :-) Vi red på en liten joggingtur längs vägarna. Blev kanske ute 40 min. Hade inte så värst höga krav, men B skötte sig jättebra. Red tempoväxlingar i traven och hon var jättefin! Så jag e supernöjd. :-) Både igår och idag hade jag dock kunnat rida hårdare/längre.. Men det är väl skönt att ta det lite lungt ibland oxå. ;)


Dagens Bellis! :-)

FILM (dressyr)

Gillar ni mest att se på hoppning eller dressyr-filmer på mig och B? Har inte filmats när jag ridit dressyr sen en lektion i december. Nu är det mars, så 3 månader senare alltså. :-) Hoppas det uppskattas!

Här kommer den iaf. Den är rätt lång, nästan 5 min. Först är det skritt med lite skänkelvikning, sen travar vi lite övergångar och smått sidvärts. På slutet kommer då vänster galopp först, och sedan höger galopp... The end. ;)Vad tycker ni?

Dressyrpass x2

Idag har jag ridit två väldigt lyckade dressyrpass på finfina hästar! Bellie och Quantas. :-D

Bellie var först ut,
och jag hade lite prestationsångest och var lite nervös. Men det gick jättebra! Hon kändes trevlig i skritten och traven, hängde knappt nånting fram utan hon bar sig själv jättetrevligt. Gjorde lite övergångar och halter samt flyttade lite för skänklarna här och där, lite volter och serpentiner. Tog sedan två galopper och hon var kalasfin!! Efter de skrittade jag en stund innan jag travade av och slutligen skrittade av.

Just ja, Bellie fick agera barnridningshäst idag. Lilla Alva fick skritta runt på henne. Bellie reagerade dock inte så bra på det, hon blev spänd och gick i världens fart samt såg extremt fundersam ut. Ni skulle sett hennes uttryck. :o Så fort Alva hoppat av så blev hon lugn och avslappnad igen. Jag tror att hon inte visste hur hon skulle bete sig. Hon förstod nog att det var ett ömtåligt barn, och hon blev nog lite så att hon inte visste vad hon skulle göra..?

Sedan stod Quantas
på tur, och han gjorde mig riktigt imponerad idag. Han var medgörlig från början till slut idag, och försökte verkligen göra det jag bad om. Han orkade hålla ihop kroppen jättebra idag och även i traven så satt han ihop betydligt längre bitar än han orkat förut. Så jag avslutade rätt fort med honom. Hur fin som helst!! Riktigt stolt över fingrabben. :-) Det tar sig. :-)

Kommer en film på Bellisbus sen.


Våren är på G!

Idag är det tredje dagen tror jag som Bellan går otäckad under hela dagen. Iallafall från när jag ridit tills hon går ut nästa morgon igen. :-)

Har ni plockat bort täckena från era hästar ännu? Vid finväder och plusgrader vill säga. :-)Klättertur

Idag drog vi iväg och klättrade jag och B. L och Quantas hakade på oxå :-D Red först en vända upp, ner, upp. Sen red vi runt allt igen, och sen en vända till upp, ner, upp. Det kändes lagom! :-) B skötte sig utmärkt i själva backen, men hon försöker ibland smita lite.. Men mkt bättre än vad det brukar. Påväg dit var hon dessvärre, stenhård och ångade på som en pansarvagn, haha. Det var nämligen lite djupsnö... allt som är jobbigt springer vi ifrån. ;-)

Jag är nöjd med gofisen min :-)Dagens fina hästisar!! :-D

Gårdagen

Vaknade 06.40 av ett sms från L att som var hos mig om 10 min. Så det var bara att slänga mig upp och ta med mig nån frukost. ;-) Hihi. Tog sen ut hästarna tillsammans.


Hästarna ute i hagen, dock inte alla här


Bellsan i sitt nya (tråkiga) täcke. Men hon klagade inte.. :-)


Haha hur söt?! E-M hade med sig banan hemifrån som ingen annan äter, så de fick bli en Bellie-banan då Bellsan ÄLSKAR bananer.

Red sedan ut med L och Quantas
. Hur mysigt som helst! Vi red barbacka och skrittade ca 2 timmar i det underbara vädret. Sol och helt vindstilla. :-) B var så otroligt lugn och fin i princip hela tiden, så jag kunde sitta och njuta på hellånga tyglar hela ritten. Hur underbart?! :D

Sen bar det av till Ms stall
, och Löken. Fotade lite på det otroligt fina ekipaget! Hon köpte även mitt dösnygga Amigo-täcke. Skönt att bli av med det oxå. :-) Hihi.
Så fina!

Bellis nya täcke

Nu har hon äntligen fått ett täcke som jag kan börja använda. För detta VET jag passar då hon redan har 2 och har haft 3 av dom. :-) Jag älskar dessa täcken. Nämligen Bucas Freedom Turnout. Hon har nu Turnout 300 och Turnout Light. Detta som jag köpt nu är ett Turnout 150. Dvs 150g. Så hon kommer hädanefter att få klara sig på dessa 3 täcken, eftersom dessa är dom enda som sitter helt optimalt på henne utan att ge minsta lilla skav. Finns dock ett till med exakt samma passform, ett Capriole från MyOne.

Detta är köpt hos TheHorse. Besök gärna deras webbshop! :-) Extremt snabb leverans och mycket bra service. Rekomenderas!


Färgen är väl inte Bellas favvofärg, hon som gillar sprakande färgglatt i vanliga fall. Men detta får duga, det är ju funktionen som är viktig. ;)

Glöm inte att jag säljer Amigo Mio-täcket som hon inte kunde ha. Strl 140cm. Supersnyggt! Nyskick. 550:- plus frakt.


Vila

Idag vilar Bellisen. Hade tänkt ta en tur men vi har världens storm idag så jag tror inte det hade blivit så kul.. Jag var dock med henne i hagen idag. Myste, kliade henne tills hon höll på somna, guuuud vad hon njöt. Sen löslongerade jag henne i skritt, vilket gick super. Det är så kul hur hon hela tiden har fokus på mig och försöker hänga med på vad jag gör. :-)

Så vi har haft
riktigt mysigt tillsammans idag. Älskar sånahär mysdagar när man bara är med varandra i hagen. Fina Bellfisen.

Ikväll blire nog hemmamys med mig själv. Känner att jag behöver ta de lite lungt och "vara mig själv".. Tänkte plugga lite oxå. Ska åka och hämta ut Bellas nya täcke oxå, vilket kommer bli så fint på henne!

Tack!

Vad otroligt fina läsare jag har. Blir alldeles rörd, ni är så fina!! Det är så synd att vissa av er inte lämnar blogg eller mailadress eller vad som helst, så att man kan nå er. Det ni skriver är så fantastiskt fint, och jag blir alldeles rörd av det. Vill bara tacka er så sjukt mycket för det gör så himla mycket för mig.

Uppskattar verkligen att en del av er svarat på föregående inlägget om vad jag och B är för ekipage. Ni som inte svarat får hemskt gärna göra det, positivt som negativt. Jag behöver det.

Och tack till alla andra
som stöttar och hjälper när det känns motigt. Ni är bäst!

Vad är jag och B för ekipage?

Hur uppfattar ni mig och Bellie som ekipage? Jag uppskattar väldigt mycket om så många som möjligt svarar på den frågan. Oavsett vad ni läser i texten nedan.

Jag tror att jag har alldeles för låga tankar om mig själv som ryttare (och även i vardagliga livet). Jag har ju inte ridit länge, och det har även varit min ursäkt till allt, hela tiden, omedvetet. Men jag har faktist ridit i 5 år nu, jag är ingen nybörjare längre som jag verkar tro. Jag har alltid haft det som trygghet.. om jag misslyckas med något, så är det ju självklart pga att jag inte ridit så länge. Jag är ju en nybörjare, då är det ok att misslyckas. Då är det ok att inte tro på sig själv. Då är det ok att vara dålig. Då är det ok att fega ur och ge upp- för jag kan ju inte. Man kan inget som nybörjare.

Lite den känslan har jag över mig, men, helt omedvetet. Tills nu då när jag verkligen skriver ner saken och får den bekräftad. Mitt omedvetna tycker inte att jag är värd att lyckas. Jag är inte värd att vara en duktig ryttare, jag är inte värd att vara tuff och våga tro på mig själv. Jag är dendär nybörjaren som inte ridit nå länge som inte tror på sig själv för att jag inte kan något.

Men jag kan. Varför kan
jag inte förstå det? Varför måste jag alltid se mig själv som dendär NYBÖRJAREN? Som inte ens försöker att göra mitt bästa, som inte ens försöker över huvudtaget. Igår på träningen fick jag mig en tankeställare.. Jag hävdade att jag försökte styra på ett hinder.. men Marianne SÅG det inte ens? Nästa gång jag red an så hade jag bestämt mig, och vi kom över. Jag försökte, och jag lyckades. Hur kan jag ens säga att jag försöker när jag inte ens anstränger mig? Jo, för jag vet att "jag ändå inte kan" och misslyckas jag så är det bara att ge upp.

Jag vill oxå satsa.
Jag vill oxå känna mig självsäker och ha ett bra självförtroende när jag kommer in på en hoppbana och ska tävla. Jag vill känna mig beslutsam på vad det är vi ska göra. För som det är nu så tar jag varje hinder som det kommer, ungefär "oj där kom det ett hinder".. hoppar vi? kommer vi över? kommer hon stanna nu? Istället för att känna att "Yes där är ett hinder, det ska vi hoppa!".

Igår på träningen, återigen,
så kände jag mig verkligen duktig när jag klarade banan och jag klarade att tänka på var jag skulle landa och var jag skulle svänga för att komma till nästa hinder. Vanligtvis ser jag BARA hindret framför mig, och inte förrän det är hoppat så undrar jag vart jag ska sen. Det leder till felaktiga vägar och att "det blir som det blir". Men igår kände jag att jag fixar det, eller VI fixar det. Det handlar om att jag måste hitta VILJAN. Det är som att jag lägger av och slutar anstränga mig, jag vill inte för att jag är rädd.

Så fort jag hittar viljan
så går det. Jag måste sluta vara dendär nooben som "bara ridit i 1 år". Jag har stämplat mig själv som den personen, som den som bara gör, utan att anstränga sig, för misslyckas jag så är det ju för att jag ridit så pass lite. Jag har ingen erfarenhet.

Jag har visst erfarenhet.
Inte lika mycket som dom flesta andra, men erfarenhet har jag.

Jag kan om jag vill. Och jag vill.

Uteritt

Red ut en sväng längs vägarna i skritt och trav på fröken. Hon kändes dock inge vidare trevlig idag, jag tror hon har lite vårkänslor för hon är väldigt på tårna. Hihi. Sen var jag lite småstressad så det kan säkerligen ha påverkat, jag börjar bli sjuk dessutom så var inge ridsugen. JA, det påverkade definitivt.

Fick henne aldrig att riktigt bära sig idag, och hon hängde som attan i högertygeln och bet sig fast där. I vanliga fall brukar hon ju det, men idag var det mer extremt. Så hon kändes tung fram, och ja. Fick liksom inte riktigt loss henne idag. Och hon flög upp i luften för dom mest fjantiga sakerna, haha hon som aldrig är skvätten ens. Blev skritt nästan hela vägen hem, var lönlöst att göra något annat. Dock var sista travsträckan rätt fin, hade inga speciella krav förutom att hon inte fick hänga sig i bettet så förbaskat. :-P

Tar nya tag imorgon! Om jag inte är sämre..

RSS 2.0