Bloggtips!

Eftersom jag bloggar så dåligt själv så slänger jag in lite bloggtips åt er! :-)

Lamia - En av mina topp tre favoritbloggar. Jag är tokkär i hennes nya häst Bora, och de andra hon rider och visar filmer/bilder på är inte fy skam heller. En mycket trevlig och klok tjej!

TeamOveson - Anni som bloggar är den andra bloggen som toppar min lista på favoritbloggar. ;) Älskar denna tjej, för hon är så lik mig. Haha. Allt hon skriver är typ sådant som jag skulle kunna ha skrivit, i princip. Sedan älskar jag hennes svarta Ravelli, och hon är absolut en av de tre bästa ryttarna jag någonsin skådat. :-)

Silverbern
- Kanske jordens härligaste människa. Jag tokälskar hennes blogg och hennes fräna stil och UNDERBARA humor ;) 

Goldenhorses - Två godingar till ponnysar, och två "vänner" till mig som driver bloggen. :-) Måste ses!

Whispering - Denna tjej förtjänar definitivt en blogglänk. Hon har en jättesöt liten ridtravare vid namn Whispering. Dessa två är hur fantastiska som helst som ekipage, och de har verkligen utvecklats något enormt. Jättetrevlig blogg!

Enjoy!!

Barfota?

Någon här som har en barfotahäst som vill berätta lite? Jag har börjat klura lite på att testa ha B barfota. Men jag är kluven. På ön där vi står är det praktiskt taget bara sten i skogarna och längs vägarna. Så det skulle bli mycket asfaltsridande och ridande på stora och små stenar samt grus. Fast smågrus då. Hur funkar det?? Funkar det ens?

In med åsikter samt för- och nackdelar! Bellies bakhovar håller på att trasa sönder där sömmarna sitter, och såhär illa brukar dom INTE vara. Vet inte vad som hänt? Tips? Och sen i och med att jag rider på mycket hårt mark så slits skorna extremt fort, tåkappan lossnar och sömmarna slits så pass att de fastnar i skon och gör att skon lossnar tillslut. Så finns det en möjlighet att det kan funka att ha henne barfota kanske jag är beredd att testa. Dock har vi ju väldigt isiga vintrar här ibland, i norrland. Vet att det finns boots.. men ändå? Hur funkar bootsen?

Och hur hittar jag någon som kan hjälpa mig med denna bit, att få hoven bra? Har läst massor om att man måste underhålla mycket själv första tiden, med hjälp av någon kunnig osv. Jag kommer knappast kunna fixa detta själv för jag har inte kunskap till de.

ALLA åsikter är välkomna!

Uteritt + intervaller

Vi körde liksom förra veckan intervaller idag. :-) Inledde med en uteritt i skritt och trav, där hon var väldigt pigg och inte så värst uppmärksam. Men helt ok. :-) Fokus är på att hon hela tiden ska vara lugn, och det tycker jag vi lyckas fint med.

Red sedan 3 intervaller
i galopp på travbanan. En vänstergalopp, en högergalopp och sista intervallen bestod av två varv vänster och ett och ett halvt varv höger. Hennes vänstergalopp är så betydligt mycket finare än högern.. Högern är fortf. fyrtaktig liksom den var sist jag red henne i den, men jag vet inte varför. Hon kanske har någon låsning eller så igen. För i vänstern rullar hon på fint, som aldrig förr. Lätt i munnen och i ett bra tempo, och med bra fokus. I högern blir hon fyrtaktig, tittar på massa annat och blir faktiskt rätt stark.

När hon blir stark
gäller det för mig att slappna av i hela armarna och därmed handleder och fingrar. Och det funkar så bra när jag väl gör det, och börjar rida tempot med mina ben och säte. Då blir hon genast mindre stark, och istället mjuk (eftersom jag blir mjuk). Sista högergaloppen som jag avslutade med kändes dock mycket bättre än den gjorde i början. :-)

Ett minus är hur otroligt
svag vi är i avsaktningarna. B hugger tag i bettet och vägrar sakta av för att det är jobbigt, och när hon väl saktar av gör hon det till världens travartrav, så jag får liksom ställa huvudet hennes åt sidan för att få stopp så hon inte får kraft att dra iväg framåt. Men de är ju en träningsgrej. :-) Massa galoppfattningar och avsaktningar. Det ligger dressyrpassens fokus på just nu.

Nu ska jag hämta nåt att äta, lägga mig i sängen och mysa och spela wordfeud. Finns inge bättre än o ligga i sängen på kvällarna och spela WF. <3 Adda mig gärna: minfux

Dressyr längs vägen

Idag körde jag och B en timmes dressyrpass längs grusvägen, som blivit helt underbar! Vägen brukar annars vara stenhård på sommaren, men nu har dom typ börjat "riva upp" den så att den är lös och helt perfekt.

Bellie var riktigt fin idag.
Jag blev nästan lite chockad, som alltid när hon är såhär lugn. Direkt faller tankarna på om hon har ont. Alltid ska jag oroa mig, aldrig kan jag riktigt njuta av att vara hästägare - inte ens när hästen är frisk. För den KAN ju bli sjuk.

Men iallafall, jag red
skänkelvikningar och tempoväxlingar idag. Och hon blev riktigt mjuk och lösgjord efter ett tags ridande. Och jag blev riktigt imponerad över henne, för hon var så lugn idag! Hon blev inte ens galen på hemvägen, och det var minimalt med gapande i munnen oxå. På hemvägen brukar hon bli så taggad att hon tar tag i bettet och hänger sig samt gapar så fort jag rör henne. Men idag kändes hon så lugn och tillfreds, även om hon såklart blev piggare på hemvägen.

Men jag e riktigt nöjd över passet. Superhärligt!


FYFAN FÖR DJURSKYDDET

Jag är så sjukligt förbannad nu. Jag kommer inte gå in nå närmre på saken, men det gäller två hästar som misskötts till och från i flera månader, av en människa som har katt- och hundförbud sedan tidigare. Hästarna har i perioder varken haft strö att stå på, eller mat att äta. Alls. När dom fick som minst mat, men ändå fick mat, så var det 2 kg om dagen per häst. Revben och höftben sticker ut. Stallägaren har känt sig tvungen att köpa hö själv och mata hästarna, varför dom inte magrat ur totalt, och det var även länsstyrelsens undanflykt till att inte göra något - hästarna var helt enkelt inte magra nog.

Stallägaren slutade senare att mata hästarna, och idag fick jag ett samtal från en vän som förtvivlat berättar att hästarna inte fått ett höstrå på 2 dygn, och står i en lerig hage = inget bete över huvudtaget.

Jag, M och X ringer förtvivlat under hela dagen till både länsstyrelse och jordbruksverket. Kärringjäveln på länsstyrelsen är tyvärr inte mycket för o sitta i ett djurskydd vill jag påstå. Det enda hon gjorde var att käfta emot, fråga hur gamla vi var, misstro oss och bortförklara rubb och stubb. Jag ljuger inte om jag säger att hon till och med drog lögner för oss.

Jag och M ringde tillsammans en gång
, och M en gång innan mig. Sedan ringde X, och då påstår kärringen på LS att folk ringt och sagt att vi ljugit. Jag menar, shit, hur långt får man gå?? Att ljuga om en sådan grej. Det är ingen fler än vi som vet om detta ens, så att någon random skulle få för sig och ringa och säga något dyligt de existerar inte ens. Vi ringer upp igen, och får till svar att hon minsann inte behöver berätta för oss vilken som ringt och sagt att vi ljugit, och att hon tyckte vi skulle lägga tiden på något annat nu för att vi ringt henne hela dagen. Hennes tips till oss? Att åka och ge hästarna mat - 5 mil härifrån. För att HON inte sköter sitt jobb. VI ska åka och ge hästarna mat?! :S

Jag blir såhär.. varför gör man inte något åt två hästar som står och lider och inte får någon mat? Som stått utan mat i 2 hela dygn nu? Varför gör man inget? Och VARFÖR motarbetar man oss som vill hjälpa hästarna? Varför argumenterar man emot tills de inte finns något stopp, och varför hittar man på lögner om att någon sagt att vi ljugit?

Jag ringde jordbruksverket oxå, vilka helt var på min sida men som tyvärr inte kunde göra så mycket själva - mer än att de berättade för mig att länsstyrelsen MÅSTE agera när hästarna stått utan mat i 2 dygn för att det är väldigt allvarligt.

Vi ringer upp kärringen igen
och hon fortsätter argumentera emot, och argumenten består av att det ringt folk förr - och då har uppgifterna inte stämt. Denna människa har ett antal anmälningar på sig sedan tidigare bör nämnas. Så... varför gör ingen något? Varför får dessa hästar stå i en lerig hage utan ett enda höstrå, och när de kommer in får de stå på betong. Ligga på betong. När revben och höftben sticker ut. Varför?

JAG BLIR SÅ FÖRBANNAD! Jag kan säga att detta kommer komma ut i media, för såhär får det FAN I MIG inte gå till.

Skrittur

Var tänkt att B skulle vila idag, för jag var så extremt trött. Skulle egentligen åkt hem direkt, och inte åka till stallet. Men var så sugen så for ut ändå. :-) Malin var precis påväg ut och skritta Fisen, så jag hakade på med Bellan i grimma och barbacka.

Var tänkt att det skulle bli
en långtur, men efter cirka 30 min börjar Fisen vrålhalta, och vi hittar en spik i hennes stråle. Jag får ringa hovis och kuta till närmaste granne efter en hammare. Efter ett tag får vi ut spiken, och hon slutar halta på direkten tack o lov. De kom en massa blod, men de såg fint ut när vi kom tillbaka till stallet igen. Och ingen hälta alls på Fis tack o lov.

Bellan skötte sig väl,
tills vi kom till det farliga staketet vid kyrkogården. Jag har ju skrivit nu några ggr att när hon tycker något är läskigt nu så tjurar hon ihop TOTALT. Och vad händer inte? Jo, hon tjurar ihop totalt. Jag fattar verkligen inte varför.. :o Och blir jag "sur" på henne och säger "Men Bellie kom igen gå nu" och typ driver lite, antingen med ben eller endast med röst-  så blir hon fly förbannad på mig och sätter sig riktigt på tvären. Slänger sig, krummar ihop sig och laddar för att vända hemåt osv. :s Och jag får inte säga nånting för då blir hon tokig. Jag sitter bara och asgarvar åt henne för hon är som en tjurig 4-åring.. :o Utmanade ödet idag och tog en pisk i form av en gren, och la på lite försiktigt haha. Hon blev först värre, men hon insåg att jag inte var nå arg så efter en stund gick hon faktist.

Grejen är att hon ser så
sjukt nonchalant ut när hon gör såhär, och så fort jag ber henne gå förbi de läskiga så blir hon som sagt fly förbannad. Och när jag slutar så tar hon fram örona och liksom tittar runt på massa annat som hon tkr. Och sen går hon förbi de läskiga, något skeptisk, men sen äre liksom inge mer med de? Varje gång funderar jag ju på om hon har ont, men samtidigt.. Detta händer endast vid ställen där hon normalt tittar LITE. Hon brukar aldrig göra nån grej av en läskig sak... förutom nu. Så.. ja. Hon ska ju som sagt in på vet.koll inom någon månad, så vi får la se då. :-)

Allt detta började en gång i paddocken, då hon vägrade gå nära ena kortsidan av paddocken. Och efter det så har hon tagit till denna metod så fort hon anser att något är riktigt farligt.. :s Och en gång när hon blev lämnad utav Q, med en annan häst (vi red). Men de kmr främst fram när hon ser något "farligt".

Dressyrpass

Blev ett kvällspass med fina Bellisbus ikväll. Gick faktiskt väldigt bra! Det blev en del protester dock, bitvis, eftersom jag idag bestämde mig för att faktist verkligen begära något utav henne.

Började rida fram runt
fyrkantsspåret, men vid varje bokstav göra nånting nytt. Typ byta gångart, lägga en volt, backa, göra halt. Hon var jättefin!! Blev faktist riktigt fin även i vänster varv efter ett tag.

Sedan red jag lite galoppfattningar i vänster varv, och här fokuserade jag på att ge små hjälper (jag överdriver alltid annars) och verkligen begära att hon ska ta den med gest. Och gud vad bra det gick!! Hon tyckte dock det var svinjobbigt, så där kom det en del protester in efter ett antal fattningar. Men till och med avsaktningarna blev ju faktiskt bra när jag fokuserade på att få en bra fattning. Och tempot la jag ner motför vad jag brukar, och körde riktigt trevligt arbetstempo varvat med att pressa henne lite och kolla hur långt ner i växeln vi kunde komma innan det blev för jobbigt. Gick riktigt bra.

Hon var trött när vi gick över
till höger varv, vilket (troligtvis) medförde till en tydligt fyrtaktig högergalopp. Till och med där protesterade hon och "slog sig fri" i fattning och avsaktning. Men när vi fick till en tretaktig och trevlig arbetsgalopp så gav jag mig.

Därefter travade jag av i ett friskt tempo, och jäklar vad fin hon var!! Som smör. Hon hängde med på minsta lilla sväng, böjde och ställde och formade. Till och med bäst i vänster varv :-D Awesome!

Givetvis fick hon flera skrittpauser emellan momenten. :-)

Så kortfattat,
jag är väldigt nöjd med B. Jag tror dock allt skulle bli väldigt mycket bättre om jag kom till rätt ridning oxå. Jag är fortf. inne i svackan med mig själv, där jag tycker att jag rider som en påse skit. Det är verkligen jättejobbigt. Så jag behöver en dressyrlektion snart så jag kan få lite självförtroende och inspiration. Måste få tummen ur bara.


Kvällens Bella

Bells in a dress

Såhär hittade vi B påväg till en tävling en gång. Haha. :-P Hade inte spänt gjordarna för att jag behövde ha täcket uppdraget på rumpan inför lastningen (så att hon skulle känna när jag petade med långpisken), och då drogs täcket bara på sen utan att gjordarna spändes. Så en bit på vägen gick vi ut och kikade till henne (och nimfa) och då står hon såhär. Såg så sjukt kul ut! :-P Fick dock ingen bra bild.


Bucas Irish Turnout 50

Några bilder på Bellas täcke (Bucas Irish Turnout 50) som jag utlovade för ett tag sedan. :-P Är supernöjd med täcket! Det sitter inte lika 100% som hennes Freedom-täcken, men det sitter helt klart godkänt och helt klart 10 ggr bättre än Hööks täcken gör på henne.


Fantastiskt väder!

Älskar vädret. :-) Och än så länge har det inte blivit så varmt att jag vill fly till Antarktis. Tänk om de kunde vara sånhär lagom värme hela sommaren? Vad härligt det hade varit. ;)

Idag var det tänkt att jag skulle
kika på tävlingar hela dagen, på Näset, och sedan rida. Men så blev det ju inte, då jag igårkväll ännu inte fixat någon sjuts, och imorse fick jag jobbförfrågan. Så jag ska jobba mellan 12-21 idag. :-) De blir skoj! Jag är taggad, för de är sånt jäkla bra väder och jag springer ju ute hela tiden så. :-D

Ikväll äre tänkt att jag och M ska rida, efter vi jobbat. Hon slutar alltifrån 21 till 22.30, så de kan bli när som helst. Spännande! Jag älskar nattliga ritter. Det blir ett dressyrpass tror jag.

Sitter nu och kikar på SF-kanalen
, I love it. Det är Lotta på bråkmakargatan nu, och sedan Rasmus på luffen. :-D Woho!


Bild från gårdagen då vi åkte båt med världens bästa stallgäng! ;) bästa M som fattades bara <3

Gårdagen + idag

Igår tog jag en lång skrittur på cirka 2 timmar med M och F. :-) Det var supermysigt! B skötte sig väl, hon var inte lika extremt pigg som hon brukar vara. :-) Vi utforskade lite gamla vägar osv.

Idag red jag ut i skogen
och joggade tillsammans med L och Q. :-) Var extremt härligt väder! Jag bara njöt, och hästarna likaså. :-) Bells var jättenöjd och glad :)

Provocerad?

Är medlem i några ridtravargrupper på diverse sidor. Tycker det är kul att hitta nya bloggar som handlar om ridtravare osv. Men en sak som ofta dyker upp där, är att människor blir så extremt provocerade av att folk inte vill ha travare.

Det läggs upp annonsbilder där folk skrivit "OBS! Ej travare" eller "Travare ej intressant" osv. där de skriver att de blir förbannade och att travare minsann är lika bra som en annan häst osv. Och att dessa annonsörer har fördomar mot travarna. Men varför blir man så otroligt provocerad, och varför skulle det handla om fördomar?

Jag själv, faller inte i första
taget för te.x araber, shire, kallblodshästar, tunga hästar osv. Inte blir väl ägare till dessa raser provocerade för att dom inte faller mig i smaken? Alla är vi ju olika och faller för olika raser, även om det såklart är individen som har sista ordet.

Jag tycker det är fullt förståeligt
att folk inte väljer just travare, de är ju inte ens avlade för ridning. Det är fullkomligt fattbart att man hellre väljer en häst avlad för de ändamål man vill syssla med. Det är fullkomligt förståeligt att inte vilja slita av sig håret och kämpa tills man stupar för att få en häst dit man vill ridmässigt, och som ändå inte ens kommer ha ett steg som är jämförbart med den nivå man vill syssla med.


Uteritt + intervaller

Idag red jag och Bellis först ut i skogen och tränade på skritt- och travövergångar. Hon var rätt så trevlig, inge större fel. ;) På hemvägen vart hon dock jäkligt tjurig i avsaktningarna och ville helst av allt fortsätta i sin egen takt. Men de löste sig ändå. :-)

Red hem till travbanan och där red jag 3 galoppintervaller a 3 min, och skrittpaus på 4 min emellan. Tänkte att nu jäklar måste vi börja träna galopp här, med tanke på att hon bryter av så lätt i vänstern. Vad tror ni händer då? Jo, hon är typ dödligt fin! Hade fasen smör i handen, så mjuk och fin var hon. I samtliga galopper. Tog till o med två vänsterintervaller, och ändå var hon så jäkla fin. Jag stod upp i lättsits, och hon bara rullade på under mig och var hur lyhörd och fin som helst. Hon orkade utan problem.

Kan konstatera att de ggr
hon bryter av är när hon är spänd helt enkelt, som när hon taggar till i hoppning. De blir att träna mer på att verkligen RIDA henne i dessa situationer helt enkelt, för hon har ju verkligen bevisat att det inte sitter i styrkan, haha. :-P

Shopping

Idag har Bellis fått uppladdat för sommarens plågor! ;) Det blev PROB hästdeo och shampoo, EMINS pälsglans, fyra ess hästsalva och en flugluva. Pälsglansen är testad och den rekomenderas verkligen! Skulle ha köpt Firefox, men blev tipsad om Emins som kostade halva priset - och den var lika bra, minst! (Den är ju såklart inte för sommarens plågor då, hehe :P)

Tack för era tips om flugmedel!
Slutade med att jag köpte ett som ingen nämnde. Googlade runt och beslöt mig för detta :-) Känns bäst att ha naturpreparat, då jag inte gillar tanken med att spruta in gift i hästarna. Nu har jag ju redan sprayat in B i preparat med livstidskarens, men de är väl aldrig för sent o bryta den trenden. ;)
Prob sommardeo från Ekholms
spädes ut med vatten 1:1

Prob schampo från Ekholms kombineras med sommardeon 1-2 ggr i månaden

EMIN pälsglans rekomenderas verkligen!


Fyra ess hästsalva behövs alltid! Använder alltid denna på B vid juver och i ansikte under betesperioden


Flughuva Hööks Bells hade en sådan svart förra året som satt bra, men sömmarna gav skav. Denna är förbättrad och de finns inga skavande sömmar. :-)

3 pictures


Träningstävling (Film)

Idag har jag och B varit på en liten träningstävling på Ark. Vi hoppade en klass, 80cm. Jag hade fokus på att själv vara lugn och mjuk i handen osv, för jag var ju beredd på att hon kunde vara på G. Jag trodde dock inte hon skulle vara så extrem som hon faktiskt var. :-P Hon var som en fiolsträng, och på framridningen bara sprang hon som ett ånglok. Jag hade dock mina händer i fokus konstant, vilket gjorde att jag kunde slappna av och vara mjuk i handen samt rida med min kropp - så att hon inte fick möjlighet att hänga i mig.

Hon blev fin att rida i traven
, men bitvis blev hon övertaggad och rann iväg. Galoppen var hon nådigt stark i, men försökte så gott jag kunde med att vara mjuk där oxå. På slutet gick de hyffsat! :-)

Framhoppningen gick BÄST
idag. Fick hjälp av bästa Mallan, och det gick så galet bra. Bland våra bästa hoppningar nånsin faktist. Fick in ett riktigt bra tempo, rytm, känsla osv. och jag kände att jag kunde hjälpa henne att hoppa av rätt osv. Riktigt kul!! :) I vänstern är hon riktigt svag dock, orkar inte alls hålla ihop galoppen. Så där blire o träna massa.

Till banhoppningen nu då. Mitt lilla ärthuvud ville hellre vara med sina vänner och gå hem, för in på banan skulle hon inte. Vi fick bli ledda in på banan. :-P Men väl därinne gick de prima, förutom att hon var spänd som ett as och det blev 90% trav igenom hela banan. Är dock jäkligt stolt över oss båda ändå, för vi tvekade inte på nåt hinder alls utan vi gjorde vårt bästa. :-)


Vrålåket

Imorse hade jag utsläpp, och då passade jag på och mocka osv. så vare bara ridningen kvar senare i e.m. Men som alltid så kan planerna ändras, vilket dom även gjorde. Jag for hem efter skolan och hjälpte E med transporten som vi idag börjat med efter den långa vintervilan, haha. Vi blev kvar med den, och det var tänkt att jag skulle rida på kvällen. Men klockan blev senare och senare och jag fick inse att jag inte skulle hinna. Så hon fick vila idag helt enkelt. Ska sudda bort hela långa schemat som jag gjort, för de ger mig bara ångest. Jag ska rida som jag vill och känner för, inte känna att jag måste få in de och de varje vecka.


Min E och Bellas snygga vrålåk ;) Nu är vi nästan klara, fyfan vad skönt! Frihet.

Bästa flugmedlet?!

Har ni tips på bra flugmedel? Börjar bli dags att handla in sådant nu, men vet inte alls vad jag ska välja. Ultrashield har jag haft förut, när hon var angripen av broms. Men nu äre flugor och typ småknott jag behöver nåt emot.

Alla tips mottages tacksamt!

Styrkepass

Idag red Bellis och jag till klätterbacken så hon fick styrketräna rätt ordentligt. Men, påvägen dit så fastnade vi på ett ställe i typ 15??! minuter.... Hon fick för sig att det var hästätande människor på ett visst ställe, där hon annars är väldigt skeptisk av sig och går och sneglar åt sidorna för att det är så farligt. Men NU, hon VÄGRADE. Hon bara tokbackade tills vi kom ut till bilvägen igen. Och säger jag åt henne då så blir hon ju fly förbannad, alltså om jag bara så lägger till skänkeln och ber henne gå framåt.

Så jag fick verkligen stryka
damen medhårs idag. Försökte allt.. försökte backa mig förbi, men icke då blev hon så frustrerad att hon började stegra - ingen bra kombo att backa med en bakåttänkande häst. Så försökte jag flytta henne sidvärts, funkade i nåra steg men sen tog de tvärstopp igen. Tills hon bestämde sig för o backa ut till vägen igen osv osv. Bestämde mig för o testa säga åt henne, lungt men bestämt, men HUA! hon blev ju nästan ledsen. Haha. Hon vart så himla upprörd. Så jag gick tillbaka till lugnande prat och mjuk hand igen, men vad hjälpte det. Fick faktist hoppa av och gå förbi...

Hon var så sjukt spänd
, men förbi kom vi. Även om det med stora ögonvitor och en extremt spänd och upprest häst, LIVRÄDD. :-P Jaja... Upp kom jag igen och iväg mot klätterbacken. Tog en mindre runda än vanligt idag för hon flåsade mycket mer än vanligt, misstänker att hon tröttat ut sig efter tidigare händelsen. Men hon skötte sig jättebra i backen så jag är så nöjd så :-)

Gårdagens uteritt

Red ut en sväng igår, var riktigt peppad på ett dressyrinspirerat pass. Bellie var egentligen jättefin när jag red fram, men jag hade prestationsångest och var stressad och därmed spänd, så jag sabbade chanserna att få ett bra pass typ. Men övade lite tempoväxlingar i traven, nedsittning, och herregud vad fin hon var där. Gick att korta henne jättebra i traven, med små hjälper och utan att hon blev trippig. Jättekul verkligen!

När vi kom upp till galoppbacken i skogen blev de andra bullar... jag tog tre vänstergalopper men fy vad stark hon blev, och tokspänd! Försökte så gott jag kunde med att vara mjuk i handen, men hon tog ba bettet och ångade iväg så det var lättare sagt än gjort.

Från och med nu blire ingen
galopp på det stället tills hon börjat lugna ner sig. :-)

På hemvägen tog vi nya
tag, och då gick de mkt bättre. Fortsatte med tempoväxlingar och de gick ganska så bra. :-)

FILMEN

Här kommer film då Caroline Silverbern hoppar lilla Bellfisen :-)


Hoppning

Idag har Bellis fått hoppat, men inte med mig. Första ggn på 2 år tror jag som någon annan än jag hoppar henne, nämligen C. Hon är den bästa hoppryttare jag vet om! Så det var superkul att se någon annan rida henne sådär, någon riktig duktig.

Dom hoppade en linje med
två studs, galoppsprång till ett hinder och sen tre galoppsprång till ett hinder. Avslutade på 90cm. Hon tyckte B kändes osäker, lite som att hon inte visste vad hon skulle göra. Och det sätter nog ord på hur jag upplevt henne men inte riktigt förstått VAD som känts wierd. Men då är det alltså att hon är osäker på sig själv. Så tipset jag fick var - hoppa mer. Det har jag fått flera ggr av flera olika människor, så jag får nog testa. Det får bli ett extra pass av bara markarbete typ, lite studs och såntdära superlågt. Bara så att vi får in fler språng i kroppen både B och jag. Vi ska testa så får vi se vilket resultat det ger. :-)

Bellie skötte sig btw kanonbra, hon blev inte alls uppstressad elr upprörd, utan nu 3-4 veckor har hon verkligen hållit sig med alla fötterna på backen när vi hoppat även om hon taggar till och tycker det är kul! Så det är riktigt skönt.

Kommer film imorgon troligtvis :-)

Bellisbus <3

Älskade bellisbus. Hiihi, hade saknat henne sjukt mkt idag. Var så himla mysigt att få snooosa in näsan i hennes päls igen. Mallan red na i förrgår, och igår hann jag inte träffa B innan jag fick åka hem pga anfallet. Så hela två dagar utan min prinsessa!Då jag fortf. är lite utslagen från gårdagen var det tänkt att L skulle rida lektion på B för mig, efter att jag haft lektion för henne och Malin. Jag började rida B lite själv, bara för att känna på henne. Men hon tog mig på ett riktigt äventyr i paddocken, haha. Hon VÄGRADE gå längs ena kortsidan. Hon gick nåra steg fram och sen tvärbacka, backa backa backa. Så fort jag ens la om skänkeln och bad na gå fram så vart hon skitsur så jag satt bara där och väntade ut henne. Tills M kom med briljanta idén att backa förbi henne, och voila! Efter en kvart kom vi äntligen förbi. Haha.


Red sedan övergångar på nedre delen av paddocken, och hon var faktist jättefin idag! Min fina lilla Bellie is back *peppar peppar*. Hon var jättemjuk och fin i munnen idag och var riktigt med på noterna, övergångarna funkade asbra och dom har inte funkat på en hel vecka. Red lite i galopp i båda varven oxå och de gick helt ok. :-)


Hade som sagt lektion för brudarna förut oxå, hopplektion. Gick SKITBRA för Linnea hela passet. Och det gick SKITBRA för Malin i början av passet, hon red bättre än nånsin. Men sen kom tjurkvinnan fram efter att hon ramlat av, och då skulle hon minsann inte hoppa. Så hädanefter lägger vi ner ribban tills dom är back on track! ;)

:')

Åh vad jag älskar när folk använder mina bilder till annonsen och sen inte skriver att det inte är varan på bilden. Aaaah :')
Gårdagen..

Igår blev dagen inte riktigt som planerat. Vaknade upp vid 9 och mådde prima efter en kväll ute med studenterna ;).. Ringde E-m och bestämde att vi skulle fixa sommarhagen. Kl 4 var vi klar med den, och då far jag upp till stallet och ska mocka åt både B och Fisen, och sedan rida dom.

Så fort jag börjat mocka Bs box så får jag ett migränanfall (behöver inte gå in på detaljer), som varar i 7 timmar och som får mig att vilja DÖ. Så jävla ont hade jag, i både ögonhålor och huvud + att jag kräktes 6-7 ggr. Sedan for vi faktist upp till sjukhuset så jag kunde få nån medicin så jag över huvudtaget skulle kunna somna. Efter det blev det så mycket bättre och jag fick till o med äta.

Så både Fis och Bellis
fick vila igår, dom små bruttorna.

Gårdagen

Igår så red M Bellisbus. Hon hade (som vanligt) varit svinstark... De skrittade och travade ute i skogen. Sjätte dagen som hon är sådär nu. Hoppas det går över snart. :-) Idag äre världens pissväder så får se om det blir ridning, en vila passar annars bra då hon gått typ 7-8 dgr i rad för ovanlighetens skull. Annars funderar jag på ett pass på travbanan med en massa galoppjobb, om det passar damen vill säga.

Happy moment!

Hihi. Jag och Mallan tog lite träckprov igår på Q, B och E. Vi skickade in de runt 18 på kvällen, och idag kl 12 hade jag fått provresultaten. Ingen av dom behöver avmaskas! Wiho.TOLKNING AV PROVSVAR
Blodmask/Spolmask/Fölmask

Tolkning: 0-150 EPG (Väldigt lite)
Allmän rådgivning: Behöver inte avmaskas

Tolkning: 175-200 EPG (Lite/måttligt)
Allmän rådgivning: Om flytt till nya, rena beten kan avmaskning ske, annars finns inget behovHar ni gjort träckprov än?
De är ju väldigt viktigt med tanke på att maskarna börjat bli mer och mer
resistenta då avmaskningsmedel många ggr används totalt i onödan.

Jag rekomenderar verkligen maskkontroll.se för er som inte tagit prov än. De skickar hem alla grejer man
behöver, gratis, dvs plasthandskar, plastfickor och etiketter samt ett vadderat kuvert med betalt porto. Man står
alltså endast för själva analysen (179:- per häst vid minst 3 hästar).

Dressyr

Red dressyr idag på Bellisbus. Planen var att få henne riktigt igenom, men den gick i stupet. Haha. Nerå, riktigt så illa vare väl inte. Men hennes icke-bra-svacka håller i sig, faktiskt. Jag får henne inte alls att lossa, och hon lägger sig på i handen och ångar iväg. Så jag har typ 500kg häst i min hand.. gör mitt bästa för att inte bli hård själv då, men det är svårt.

Övade på tempoväxlingar
i traven, vilket jag måste säga gick ganska bra. Tanken var att försöka få henne trava så sakta som möjligt utan att bli kort och tappa takten (Tack Q för dina tips!), och det gick förvånansvärt bra! Den biten har nog aldrig gått bättre. Längningarna (som brukar gå bäst) gick däremot inte alls idag, hon tog chansen att ånga iväg så fort jag bad henne gå framåt, och så gick hon och väntade på galoppskänkeln konstant.

Tillslut galopperade vi
, och stark som en oxe i vänstern. I den var hon riktigt dragig faktist. Tvärtom i högern, jättefin faktist. Mestadels. Hade lagt upp en galoppbom i mitten av medellinjen där jag tänkte försöka göra galoppombyte. Gick faktist jättebra! Vänster till höger inga problem, höger till vänster bytte hon dock gärna fram endast (för att jag inte sitter korrekt och ger helt rätt hjälper). Men när jag fokuserade på det så bytte hon med bak oxå, då rullade vi på från vänster varv och bytte till höger en sista gång och de gjorde hon finfint!

Travade sedan av, och då försökte jag få henne mjuk och böjlig i lite större volter, och att hon skulle vara med hela tiden så fort jag svängde osv. Och det gick ganska bra. :-) Hon blir gärna väldigt rak och formar sig inte korrekt, detta främst i vänster, där jag är dålig med min hjälpgivning.

Dagens positiva:

* Hon gick att trava i en lägre takt motför vad vi tidigare lyckats med

* Hon var jättefin i högergaloppen överlag

* Hon gjorde flera rena byten över galoppbommen

* Hon kom lös ganska bra på slutet bitvis


Hästen gör så gott hon kan. Jag å andra sidan har ridit som en riktig påse skit hela senaste veckan.. Vet inte varför? Jag riktigt känner hur illa jag rider, men jag KAN inte göra nånting åt de. Dags att ta en lektion? Ja tack.

Kan hästar bråka?

Jag måste bara skriva av mig, FYFAAN vad min häst har BRÅKAT senaste dagarna... Hon har bråkat och bråkat med mig. Besviken jag blir... Jag menar alla vet ju att hästar bråkar för att vara elak och för att dom av naturen är riiiiktigt osamarbetsvilliga djur.. Hello liksom?! Kanske borde sätta upp nån ännu bråkigare person på henne så kan hon bråka bäst fan hon vill tills hon GER SIG. Hallå, alla vet ju att man måste vinna över hästen när den BRÅKAR..........Ne, men seriöst. Hur mycket självinsikt har man på en skala om man anser att hästen bråkar med en? Man blir ju fan bara brydd.


Ser ni en häst som bråkar här? Inte jag.
Jag ser en häst som på ett eller annat sätt är frustrerad och inte får utlopp för vad det nu är (i detta fall extrem överenergi och frustration) som stör den. MIN uppgift här? Att lösa det på bästa sätt för att hästen ska bli nöjd.


Ser ni en häst som bråkar här?? Fortfarande inte jag heller. Sorry, men jag kommer aldrig köpa att en häst är bråkig. Det är piloten problemet sitter i, inte hästen. Att man ens har mage att skylla på hästen är något jag aldrig kommer förstå mig på.. Ta istället reda på varför hästen inte vill, byt metod, byt tränare. Gör nåt annat. En häst VILL göra rätt, om den bara får rätt förutsättningar.

HIhihihihhihi ska gå o vara social med min boyfriend nu! PUSS PÅ ER som har bråkiga hästar (och även ni som har snälla) :D

Klättring

Idag blev det klättring med bästa Mallan. :-D På Bellisbus och Fisen då såklart. Vi körde som sist, 5 upp och ner först, sen runt allt igen och avslutade med 3 upp och ner. Gick jättebra, men i början var hon lite spänd och stark. Men ju fler ggr vi klättrat ju mer slappnade hon av, hon blev rentav TRÖTT och nästan slö. :-P Men på hemvägen drog hon på reserven igen för då gick det undan :-P Haha. Fick lov att gå sist för att få hejd på na.

Men IMORGON blire en
genomkörare. Banne mig! ; )

Jo just det, vi träffade FYRA älgar
idag. Haha. Varav två var stora jävlar med horn.. Så vi klättrade upp och ner medans dom kika på, och en gång när vi skulle uppåt hade en av dom placerat sig mitt på stigen, så fick skrika "BOOOORT, BOOOOOOOORT" hahahaha tills han snällt travade iväg en bit. :-P


L red Bellsan

Idag red Linnea Bellie. De red på travbanan i skritt och trav. Bellisbus hade varit stark idag igen, så de hade inte blivit någon galopp som sagt. :-) Dock är det typ tredje elr fjärde ggn L rider henne, så det tar ju dit innan man förstår sig på henne oxå då hon kräver sin ryttare många ggr. Så det går nog bara bättre och bättre. Det är så skönt att jag har hela två brudar som jag kan lämna min häst till med gott samvete nu. Känna att jag inte MÅSTE åka dit och rida 6 ggr i veckan, utan att jag kan göra annat oxå.

Idag hade jag ju tänkt dressyra
, men pga vissa skäl råkade jag ut för ett extremt migränanfall på jobbet som ledde till att jag fick släppa en massa jobb och bara ligga ner. Så hela dagen efter det har jag varit slutkörd. Enormt tack till fina arbetskamrater som ställde upp till tusen idag. Det är andra ggn i mitt liv som jag får sådär extremt, och det är inte kul. Jag satt och grinade hur länge som helst i en trappuppgång för jag visste varken ut eller in. Jag tappade alla ord. När jag var inne hos en pensionär och den började prata så kunde jag inte svara, jag visste helt enkelt inte vad orden jag ville säga hette. Jätte, jätteläskigt. Så jag ringde E och pratade ut en lång stund, de få ord jag kunde få fram. Han fick gissa vad jag ville komma fram till, för jag kunde inte få ut de. Hur äckligt som helst. Synbortfall, och extrem huvudvärk samt illamående till tusen fick jag oxå. Så ... av förklarliga skäl orkade jag inte ta mig till stallet idag.

Hujedamig. ;) Nya tag imorgon!

Starke Adolf

Red ut med L och Quantas idag, på BellisBUS. Hon var faktist inge vidare trevlig idag, hehe.. Inget ont i henne, såklart, men hon var helt i sin egna värld. Helt avstängd från omvärlden (dvs mig, haha). Hon var så otroligt stark genom hela ridturen, och vi var väl ute 1-1,5 timme nånting. Travade, galopperade, försökte göra tempoväxlingar, sidvärts. Icke sa nicke. Hon tog tag i bettet och hängde sig fast och körde sitt egna lilla race. Jaja, ingen idé att göra en big deal, hon är ju så fin annars. :-) Var längesen vi hade en dålig "period" nu så det är väl dags.

Kan iallafall plocka fram EN
grej som var bra med detta pass. Och som ger mig hopp. Bellie har inte kunnat ridas bakom någon i trav eller galopp, då stänger hon av totalt och drar efter den som är före. All fokus på den som är före. Särskilt i galoppen. Har den som är först hamnat före henne nåra meter och jag inte låter henne brassa på, så har hon blivit så otroligt frustrerad att hon bara stått på stället, stegrat, hoppat, backat ner i diken, allt. Men idag passade vi på att träna på detta i trav bakom lugna Quantas, och de gick faktist över förväntan. Nog för att hon var svinstark, men ingen hets eller så. Och hon försökte ändå fokusera på mig, även om hon tyckte det var svårt. Så det är jag jätteglad över!

Vet iallafall någon som ska få sig en redig genomkörare på ridbanan imorgon. Här ska lösgöras. :-)


Uteritt i regnet

Idag blev det en uteritt på Bellisbus och Fisen, med bästa M. :-) Vi tog oss en tur upp i skogen, och påvägen dit så galopperade vi. Sedan blev det travjobb, B var hur stark som helst idag. Ville inte bära sig. Så jag körde igång med lite sidvärts åt båda hållen, ett par steg i taget, och tempoväxlingar. Efter en liten stund så kom hon lös riktigt bra och slutade hänga i min hand. Vi travade över asstora vattenpölar, askul! Haha.

Sedan skrittade vi hemåt, och då fortsatte jag med tempoväxlingarna vilket gick kalasbra. Hon lyssnade väldigt bra för sätet idag fröken bus. När vi kommit ur från skogen började jag tempoväxlingar i trav igen, och de gick helt ok! Blev som sagt mkt tempoväxlingar idag för det var där jag kunde komma åt henne. Ingen idé att börja konstra med annat när hon är sådär stark och nonchalant. Men som jag sa, hon kom loss riktigt fint på en kort stund när hon väl fått sätta igång i arbete. :-)

6,5 år!

Firar idag 6,5 år med min fina E. <3


Minifilm ;)

Här kommer ett hela 9sek långt klipp från igår. :) Notera hur otroligt lugn och lyhörd hon blivit :-D Och tar det i vänster galopp gör hon oxå, t.o.m landar i vänstern. Hiihi.


Hoppning

Först skulle vi rida ut med M, sen beslutade vi att hästarna skulle vila. Sen bestämde jag mig för att låta B långtidsvila hela veckan ut. Tillslut sadlade vi för lite hoppning. :-) Haha. L och Quantas hakade oxå på.

La en liten studsserie på medellinjen. F och M hjälpte oss att bygga allt, supertack! Vi hade två studs in, galoppsprång, galoppsprång, två studs ut. Kommer nog en liten filmsnutt nån dag. :-)

Bellie skötte sig jättebra, hon var lite taggad efter två dagars vila men inte alls nämnvärt. Jag å andra sidan hade för höga krav och red lite som en bajskorv, verkligen hur illa som helst. Kändes inte alls bra från min sida, men B gjorde sitt bästa. Hon var lugn som ett ljus i själva hoppövningen, lyssnade på minsta vink. Såå himla fin tjej!

Så tack till alla som var
med och hjälpte till, supergulligt verkligen. :-)

Vila

Jag är typ världens sämsta hästägare idag! Haha. Min häst har fått vila både igår OCH idag. Ångest ångest ångest. Varför jag får ångest är för att jag vill ha ett strukturerat och bra schema för henne som är varierat och väl upplagt. Suck. Är ju så hiskeligt rädd för ledinflammationer och har alltid varit, sen min förra häst. Det är därför jag är så fjollig med uppläggningen osv. Men har blivit lite lugnare på sista tiden iaf, och kan slappna av och göra det jag känner för och inte det som står på schemat.

Jaja, nu går hon veckan ut iallafall. :-)

Trötta flickor


Inte har man hjärta att slita upp denhär gosnutten för ett ridpass elr... ;p

Sadelprovning1. Wintec Allround, 17.5 - inget järn i. Något i bakvikt, men följer ryggen förvånansvärt bra.


2. Wintec 500 hopp. 17", blått järn. Ligger i väldig bakvikt men följer ryggen bra.3. Bates Momentum 17" och rött järn. Kan upplevas som ngt i bakvikt, dock inte lika mkt IRL. När man trycker upp ryggen hamnar sittpunkten längre fram, som när man rider. Följer ryggen bäst av de jag testat någonsin.4. Prestige Lucky Dressage 16", 35 bomvidd. Lättar lite bak, men denna sadel är det rakaste jag hittat (i rätt vidd) i dressyrväg, och även den enda sadel som inte glider upp på hennes bogblad och därmed ger henne total rörelsefrihet. Glappar inte mycket under ridning.

Åsikter? :-D

Vila

Idag var det tänkt att B skulle gå en uteritt, men när jag väl kom till stallet stod hon längst ner och vaktade Q som låg och myste. Efter ett tag byttes Q ut mot Elisa, som Bellan fortsatte vakta. Efter en stund lade sig även Bellisbus ner, och jag har verkligen inte hjärta att rycka upp henne för ridning när hon väl ligger ner. Så det fick bli en vila helt enkelt.

När hon klivit upp och börjat
vakna till liv igen tog jag in henne och betade en stund medans jag borstade. Sedan bestämde jag mig för att klämma igenom henne ordentligt då jag varit nojig över ryggen hux flux. Hon blir lite irriterad vid manken, så som hon alltid kunnat vara, men efter lite massage går det över. Det beror även på hur jag gör det, då hon reagerar olika. Men ont verkar hon då inte ha då jag kan stryka hårt med händerna över manke och rygg utan att hon bryr sig. Men som sagt, hon har alltid varit lite smått irriterad vid mankammen och ner lite mot manken. Men bara man masserar loss det så försvinner det.

Sedan testade jag lite sadlar. :-) Tog mig friheten och lånade Ls och Ms Wintecsadlar, en allround och en hopp. Hoppsadeln har hon ju haft tidigare, och då funkade de inte då den blev för svängd. Men idag såg den annorlunda ut, idag låg den an mkt bättre. Visserligen var koppjärnet för smalt och den hamnade i bakvikt, så de kan hända att den blir för svängd när man sätter i rätt vidd. Samma gällde allroundsadeln, den låg dock ännu bättre längs ryggen. Sedan provade jag Bellas egna sadlar, utan schabrak och med spänd gjord givetvis. Det är bra med en koll lite nu och då, för att se eventuella förändringar. Jag tycker båda ligger bra, särskilt hoppsadeln. Provade även att höja hennes rygg för att se hur pass svängda dom är på henne, och det var inte alls så farligt.

Kommer lite bilder i separata inlägg. =)


Klättring

Idag red jag och M till klätterbacken med våra fina töser. :-) Gick super! Jag nojar fortf. över om hon är sjuk.. Kanske dags o ta tempen? Hon skötte sig exemplariskt med stort E. Så lugn och lyhörd som hon var under hela klätterturen har ju aldrig hänt? Hon brukar alltid försöka rusa och springa ifrån när det blir jobbigt i backen, och nerförs är hon ofta ofokuserad, ångar på och jag får inte riktigt någon kontakt.

Idag hade vi en mjuk
och trevlig kontakt både uppför och nerför, och hon var med på minsta lilla vink.. ? Det är en ny värld för mig, haha. Hur som helst ska hon ju in till kliniken på en liten besiktning, så då får jag väl veta om ngt är galet med fröken.

FILM (dressyr)

Här kommer då dagens film. :-) Blandat trav och galopp.


Dagens bilder!


Fina fina Bellsan :) Bjöd på 2 små hopp idag när hon blev för ivrig, annars helt lugn och harmonisk!


L och Bellie. Dåligt stolt jag blir över min lilla häst som till och med kan agera läromästare. L red super oxå!


Två uppställningsbilder oxå, då jag varit lur på om hon börjat tappa hull elr muskler. Men de tankarna kan jag förhoppningsvis släppa nu! ;)

DRESSYRHÄSTEN

Hihi. Red dressyr på bästa Bellsan idag. Bestämde mig för o testa sadeln utan padd, igen. Sist jag gjorde det så gled ALLA schabrak helt åt helvete, så fick behålla padden för o hålla dom på plats. Idag gled det inte alls mer än det gör med padden, dock gled den fram typ nån cm. Men långt ifrån lika mkt som alla andra sadlar gjort. Jag testade utan padd idag och vid fotning/filmning för att jag ville se hur mkt den egentligen är för svängd, för det är i princip alla sadlar mer eller mindre. Den glappade inte så farligt vad jag såg på bilderna, men har inte fått dom än i stort format. Sedan red Linnea Bellsan, och då fick jag se själv. Visst lyfter den en del, men ja. Det gör som sagt alla mer elr mindre. Man får ta det bästa man kan komma när man har en häst med så pass svårt sadelläge. Speciellt om hästen utvecklas i muskulatur och utbildning som den ska, samt godkänner och arbetar rätt i sadeln.

Iallafall, till ridpasset. B var svinfin! Nästan klockren. Hon var verkligen hur trevlig som helst i både trav och galopp. Och peppar peppar så fortsätter högergaloppen vara ren och taktmässigt, så jädrans kul! Den brukar ofta bli lite kackig och lite 4taktig, men nu senaste passen har den varit nästan lika bra som vänstern!! Och B gjorde typ allt som jag sa idag. Helt galet? Jag funderade både en och två ggr om hon verkligen inte har ont?? Eftersom hon gör som jag säger. Haha that makes no sense. Till och med övergångarna från galopp till trav var KLOCKRENA. Hon saktade av DIREKT jag bad om det.. Hur ofta har det hänt i världshistorien liksom? Typ aldrig. Men varenda gång idag. Och varför ville hon inte springa iväg?? Varför fick jag typ driva för att få henne så pass framåt som jag ville? Smärta? Ont i ryggen? Sadeln utan padd? 10000 tankar. :-P Får hålla koll. Som vanligt.
Linnea red henne som sagt, och det gick asbra. De såg verkligen fint ut! Så roligt att kunna "lära ut" hur det ska kännas, till mindre rutinerade ryttare. För jag vet hur otroligt tacksam och glad jag var när jag fick rida mer skolade hästar när Bellie och jag var helt grön. :-)

HEJ

Idag har M ridit Bellisbus, de tog en liten tur på 40 min i skritt och lite trav. Det är så skönt med lite avlastning ibland, men idag hade jag inte tid att rida så åkte dit och fixade allt + tog in och fixade iordning B tills M kom, lagomt tills E kom och hämtade mig. :-) Guld värt att få hjälp när man inte orkar elr hinner själv. Så slipper jag ha dåligt samvete över att hon får vila mer än nödvändigt.

Imorgon får jag se vad
det blir, jag har ingen aning haha. Antingen dressyr, hoppning, travbanan elr uteritt. Haha. Ja.. tiden får utvisa helt enkelt.


Några veckor gammal bild på Bellis inför ett ridpass

Hm..?

Bellas pojkvän Quantas kör en lite annorlunda stil och testar peruk! ;-)


Kentaur Elektra

Då M köpt ny sadel till fis passade jag på att testa. Testar allt jag kommer åt! Alltid kul och en bra erfarenhet vid eventuella framtida sadelletanden. ;)

Denna är i mina ögon för smal och ligger därför i bakvikt med djupaste punkten för långt bak. Detta är bomvidd 3.


Andra åsikter?

Vila

Världen skitväder här i Sundsvall idag. Bellsan får vila, och det passar ändå bra med tanke på hur hon har gått i veckan. Det blir perfekt! Det var faktist riktigt snyggt på henne, trots att jag trodde det skulle se skittråkigt ut då det är svart.

Var upp och mockade
och fixade, och tog in henne och kollade till henne. Sen kom mina söta föräldrar med ett täcke jag köpt, som dom hämtat ut åt mig. Ett Bucas Irish Turnout, och det satt jättebra!! Så nu har hon ett 50g för dagar som denna. Helt perfekt. :-)


En lagomt trött tjej, mindre peppad att gå ut i regnet igen..


En superkass bild på täcket! ;p Kommer bättre någon dag


En produktbild på täcket

Skrittur

Tredje dagen jag rider barbacka denna vecka. Ack så härligt! De tycker dock inte mina skinkor som får mindre härliga skavsår. :-) Vi tog en skrittur på cirka 1,5 timme idag, med älskade Ottis!! Hihi. Hon som äger Fisen ni vet. Så det var trevligt att ses igen. :-)

Bella skötte sig finfint,
hon var väldigt lugn. Nästan för lugn haha. Tror hon har brunst på G, för så fort hon kom ut i hagen till sin pojkvän Q så började hon brunsta och snuska sig inför honom, och han var inte sen med att haka på för lite dirtytalk. Men där gick gränsen för dom båda, som tur var.

Ja, det var väl allt för mig. Trevlig kväll!

Undersökning

Kopierat av felfri. "I Hippson Magazine, Nr 1 2012 presenterades en undersökning om bett. Därmed också ett diagram som visade vilket bett som ger vilket tryck i hästens mun."Jäkligt härligt med en undersökning må jag säga! Svart på vitt, fyfan för hissbett.. som förövrigt tar första platsen och är med på hela 5 staplar, och det är inte nådigt tryck det ger heller. Stångbett är inte nå vidare trevligt heller om man ser till att det ger tryck på hela 6 ställen. Tacka vet jag milda, enkla bett :-D

Har en fråga till er som
sitter och rider runt på hissbett (främst), vad tycker ni om detta? Det känns helt ok att bettet har den inverkan det har och att det ger en sånhär effekt? Eller hur tänker ni? Blir väldigt nyfiken! Har faktist aldrig hört någon haft en bra förklaring till varför man rider med ett sådant bett och har heller aldrig hört vad det finns för positivt med dess inverkan. Skulle vara intressant att höra :-)

Studs

Idag drog jag och Mallan iväg hästarna till paddan för lite studshoppning. Bellie var lugn från början till slut, hon börjar verkligen bli trygg och harmonisk i hoppningen nu. Så himla roligt!!

Vi ställde upp 5 studs
på medellinjen, och tränade på att komma i ena galopp in, och landa i andra ut. Gick asbra! Tror vi landade i fel galopp en enda gång. Bellie var verkligen grymt lugn in på hindrena varje gång, och helt med mig på mina hjälper. Jag hade kunnat rida på lite mer framåt vissa ggr dock. Och en annan sak vi behöver träna på är att jag måste runda hennes innersida även efter hindren. Mot hindren går de jättebra, men när vi kommer ut och ska svänga så blir hon rak och ställer sig lite utåt så att vi inte riktigt får nå flyt utan de känns som vi ska gå omkull typ. :-P Men annars kändes de awesome!!

Hoppade inte alls nå länge,
red kanske i 30-40 min. Sedan fick M ta över hoppsadeln och hoppa lite hon oxå, för hon satt barbacka men ångrade sig fort. Haha.

TRÖTT

Är trött. Klev upp 05.30... Det är inget för mig, även om jag var svinpigg. :-P Men jag vill sova. Har nämligen utsläpp, vilket är helt underbart mysigt för sig, men jag måste upp så jäääkla tidigt då. Men igår bestämde jag och M att vi ska testa ha alla utsläpp tillsammans, för då går de verkligen hur mkt fortare som helst!

Senare idag/ikväll/whatever ska Bellis hoppa lite studs. Ska träna på att landa i rätt galopp och tänka på hur jag verkligen sitter i landningen, eftersom att i vänster varv landar vi ofta i höger galopp, och i höger varv landar vi ofta i vänster galopp. Så nånting mysko måste jag ju göra! :-)

Väntar även på ett SJUUUUKT spännande besked idag. Är alldeles skakis nästan, haha. ;) Om beskedet är positivt kommer ni att få veta. :-D Annars kmr jag vara så sjukt sur att jag typ lägger mig och sover resten av dagen. :-)


Säljes (?)

Tänkte kolla vad det finns för intresse för mitt underbara Schockemöhle dressyrträns. Varför jag ens funderar på att sälja det är för att jag ska köpa mig ett micklem-träns istället, och då kommer jag inte behöva detta. Jag tok-älskar detta träns, det är extremt mjukt och fint! Otroligt välgjort. Så det tar emot, de gör de. ;)

Vid ett OK bud för tränset säljer jag det
, så är du intresserad, lägg bud! :-) Tränset är i strl Full. (Nypris i butik 1799:-)Schockemöhle Ascot, halvrundsytt

Äventyr med M! ;)

Red ut med M och Fisen idag. Vi red barbacka, och hon skulle visa mig en väg som jag funderat på var den varit. De blev nog en rätt lång tur ändå, åtminstone 1,5-2 timmar nånstans. Bellie skötte sig rätt bra överlag, hon blev stark i traven ibland bara, men jobbade på väldigt bra när hon fokuserade. Tog två galopper oxå vilket gick super! Vet inte om hon blir försiktigare när jag sitter barbacka, för de går jättebra att galoppera.

M lurade iväg oss på dumheter
, hahaha. Klättra nerförs för världens jävla stenberg, jag höll på DÖ. Det var hål, gropar, gupp, slät sten osv. var SKITLÄSKIGT. Jag höll på få hjärtattack flera ggr. Hahaha. Hon skulle kunna rida ÖVERALLT.

B kändes väldigt
nöjd och faktist lite trött på hemvägen, för ovanlighetens skull. :-)

RSS 2.0