Bellson

Imorse var jag och M i Birsta och skulle in på den nya affären XXL, jo tjena.... fullt av desperata människor i en kö på flera flera flera fleeeera meter. Haha! Huvva. Så vi for därifrån fortare än ögat ;) Får bli en annan dag.
 
Vidare till stallet, med en promenad/skrittur inplanerad för brudarna. Men min häst liknade mer en krokodil än en häst på stallgången där med sitt stora gap glappandes mot mig, så det fick bli en massagedag idag. Jag menar, vad är de första man tänker när en häst öppnar käftarna och ser ut som om den vill käka dig till frukost?! Jo, smärta/spändhet, som jag skrev om tidigare. Men hon är ju rolig hon å, hon har så mycket ideér. Masserade igenom de ställen hon påstod att jag inte fick ta på, och de gick hur bra som helst. Men rätt vad de är får man inte ta där igen. Jaja, sto. :-) De är svaret. Say no more. Måste ta och filma henne nästa gång så ni får se hur charmig hon kan vara! ;)
 
Gick sen en kort promenad på kanske 5 min, haha. De gick bara att gå på asfalten på vägen, och de är väl ingen hit att göra så hur länge som helst. Och jag blev fan tokig på lastbilarna, de kom två st som dundrade förbi och fan inte saktade ner ett jäkla skit! Jag gör mitt bästa med att försöka se förbannad ut, jag ger dom mördar-blicken, i förhoppning om att dom ska fatta något..... Nog för att jag har en väldigt trafiksäker häst, men de är en HÄST och dom är aldrig 100% säkra elr förutsägbara.
 
Jobbar nu, men slutar 16 och då far Mallis och jag in på Birsta igen. Denna gång för julklappshandling. Peppad! :D
 
Hon har många sidor denna brud :-)

SÄLJES

Veredus Classic pro. Strl Small. Nypris i butik och nya 1749:- så det lär vara bra kvalité på dessa skydd. :-)
 
Otroligt fint skick, ser knappt använda ut. Pris diskuteras/lägg bud
 

Suck :-)

Ikväll har jag och M, med hjälp av S, lagat vattentunnan som inte velat funka. Dock så var de inte fel på själva tunnan, utan på något vis har vi varit snabba med att rycka ur sladden så att en grej från själva  tunnan följt med, och därför har själva uttaget gått sönder. Men nu är det ihoplimmat och lagat och imorgon när jag kommer vill jag inte se en isfläck, för då jävlar. :-P
 
Tog sedan in ett gäng hästar med hjälp av M och M. :-) Tuuusen tack! O under tiden hade fina L mockat åt mig samt fixat hö och vatten. TACK!
 
Skydden satt åt helvete, haha. Dom täckte fan inte ens halva benet på stackarn.... Och medium kommer att bli för långt, då detta är de längst som går att ha på henne. Så det blir inge av med dessa skydd. Suck.

Nya skydd!

Idag kom Bellas nya senskydd! :-D Glad tjej! Dom är superfina. Dock ser dom långa ut, så får hoppas dom inte blir för långa. Det är ett par Veredus Pro Classic, äntligen! Älskar skydd med denna typ av spänne, och inte är dom lätta att få tag i heller. :-)
 
Som nya, knappt slitna alls!

Broddning :-)

Idag for jag och E ut till stallet och fixade. :-) Jag broddade Bellsan i trakterna på alla skor, så nu kan vi åtminstone gå promenader utan att se ut som bambi på hal is, och hon kan gå in- och ur hagen utan att riskera att fläka sig. SKÖNT! Järnskor utan brodd/sulor och is/snö är ingen bra kombo. Hon får vinterskor om en vecka tack o lov. :-)
 
Hon har gått i brunst nu oxå, och hon var supersnäll och lugn idag. Haha. Från värsta monstret igår liksom. ;)

:-)

TODELS! Idag har jag varit med bästa Mallan hela dagen. ;) Snurrat runt på Birsta, Donken och en sväng på Hööks oxå. Sedan bar det av till stallet för lite mys med pollarna. Jag skulle ha följt med ut och promenerat Bellie när Malin och Matilda red ut, men jag vände snabbt för det var sååå halt för stackarn..
 
Iallafall så var B ett riktigt monster idag! Och jag var på bristningsgränsen. Hon var så otroligt tjurig idag på gången, hon som i princip alltid sköter sig. Testar väl nån gång då och då. Men nu skulle hon bokstavligt talat upp i röven på Elisa, och där får hon inte stå för hon BITER HENNE. Och borstar jag på olämpliga ställen (dvs hela Bellie just nu) så biter hon den som närmast står, eller går förbi. Hon låter typ helt sjukt ouppfostrad, haha. Men idag var vi inte så bra vänner. Mitt fel. Jag SKA inte bli sådär sur på henne. Jag kontrollerar det visserligen, men ändå. Ingen kul känsla och ingen kul utstrålning för henne att få känna av.
 
Iallafall, när jag skulle göra övningarna jag gör varje dag på henne för att hon ska vinkla om bäckenet rätt igen så var hon som ett ljus! I vanliga fall sätter hon sig på rumpan och laddar för att sedan sparka bakut - stillastående på gången. Och hon hatar mig när jag gör dom övningarna. Men inte idag, så vi blev riktigt bra vänner tillslut haha! Fick smöra med lite godis emellan gångerna oxå och ja.. de gav resultat!
 
På Hööks köpte jag en reflexgrimma som inte funnits inne när jag varit där och ska köpa.. :-P Men nu så! Oså ett par rosa handskar att rida i. Supersmidiga.
 

Oh noooo..

...våran vattenbalja vill inte fungera. :o Panic! Jag och M ska åka in till Dilles om ett tag och fråga hur vi löser det. Dåligt tacksam jag är över att vi köpte den i en lokal butik istför att beställa över nätet... Vilket krångel sen om den går sönder! :o Huvva.
 
Idag är en fin dag, och jag är riktigt fotosugen! Vill ha massa motiv att fota. Men känns inte riktigt som om det finns något. Vill fota DJUR. Men jag har inga djur här.. Känns muppigt att gå ut med kameran och leta något att fota. Får vänta och se om Bellson vill ställa upp som modell idag. ;)

SNOW :D

Vaknade imorse, och såg ingen snö på backen = lite butter. :-) For till jobbet och nu sitter jag här... med ett leende på läpparna, haha! För nu öser snön ner :D Jippi! Glad tjej 91.
 
Slutar om ca 45 min, och då tar jag en prommis upp till min älskade häst! Tog med lilla kameran ifall de skulle bli tillfälle att fota något. Ville inte dra med mig storkameran dock, även om de känns lockande att prova den i snövädret. :-)
 
Blir nog lite Birsta senare, med bästa Mallan! Är lite shoppingsugen, och jag behöver ju faktiskt en vinterjacka (elr gör jag? har typ 6 st liggandes hos moder min) då jag lessnar på jackor otroligt fort, haha. En sesång så är dom oanvändbara sen. ;) Någon som behöver jackor?! :D  
 
Idag äre MYSFREDAG! De innebär som alltid en fet godispåse från hemmakväll och ev. att jag smäller till med nåt bakverk! ;) Jag har dock känt mig otroligt fet och blubbig senaste veckan, riktigt jobbigt! Och som tröst i de hela så smäller jag i mig ännu mer. Jag vet inte om jag faktiskt lagt på mig och börjar se fläskig ut, eller om det bara är i mitt huvud? Jaaaaa, jag ska köpa en våg idag. Perfekt!
 
Ha en bra dag i vinterland :D Hoppas alla e lika glada som jag ;) (OCH BTW! Bomba gärna med "önska-rubriken" -rubriker, mottages tacksamt! Var ju fan askul :D)

Uppvärmt vatten

Imorgon kopplas vår kära eluppvärma vattenbalja in. :-) Första dagen med fryst backe/vatten/lera var idag, och då hade hästarnas vatten lyckats frysa till en flera cm tjock iskaka. Så nu åker elbaljan på! :-D Kunde inte kännas bättre :-)



Hoppas snön kommer snart, på riktigt. Blir så lätt att dra vatten då! :-D Fram tills idag har vi haft vattenslang, men den har frusit, så nu blir det att köra vattendunkar.

Vilo-veckor

Efter att ha insett att vi från och med idag har stenhårt i backen, och förmodligen kommer att ha det (åtminstone till och från) i några veckor framöver, har jag nu beslutat att B ska ha sin årliga vila nu. Det blir 2 veckor med vila, skritt och massage. Mysveckor alltså. :-)
 
Hon har inge brodd, och inge sulor och det ska komma snö imorn. Ja, allt talar för att det är ett mycket bra tillfälle att lägga vilan på. Hon får ju alltid 2-3 veckor om året, men oftast har det fallit sig naturligt för oss i och med skador och annat. Men detta blir en planerad vila då hon inte haft någon på hela året, då hon bara varit en stjärna och utvecklats hela hela tiden. Fabulous.
 
Men nu är det alltså dags för Bells att lägga träningsskorna på hyllan en liten kort tid och vila huvudet och bara vara häst!
 
Idag gav jag henne en nästan helkroppsmassage, hann inte riktigt med magen, men resten som jag alltid brukar ta hann jag med. :-) Och hon är så mjuk och fin o fräsch i muskulaturen! Mjuk som smör. Kan alltid utan problem få in hur mkt som helst bakom bogbladet, och de är nog inte alla hästar det går på. :-P
 
Men nog är hon en bitch alltid... på hösten/vintern blir hon inte rolig alltså. Hon hugger mot typ allt och alla, när jag är uppe vid mankammen, manken, magen och virveln. Man får passa sig. ;) Men oftast så brukar jag bli orolig över att hon är spänd på de ställena, men så gör jag som idag och kör igenom henne med massage och hon är mjuk och fin utan att jag ens behöver jobba med henne. Även på de ställen hon hugger mot mig när jag annars är på. Men hon är ju som hon är. :-P Inget att bry sig om, hon har alltid varit så. Och på sommarn är hon som ett lamm.. säger inte ett pip, är lugn, avslappnad och skitsnäll. Haha. Och på vintern tänder hon till och blir spänd (i huvudet), pigg och galen!
 
VET NI?! Jag ramlade idag!! Jag ramlar ALDRIG. Inte ens på vintern. Hahaha. Jag stod ute i våran frysta hage
full med lertoppar liksom, och tar bort nätet ifrån höbalen deras. När jag är klar inser jag att det snöar, varpå jag skiner upp som en sol, tar sats och springer mot öppningen för o springa upp och meddela Malin den glada nyheten... men jag hann väl ta 2-3 steg innan jag ramlar PLADASK raklång på mage, hahaha. Herregud. Höll på skratta ihjäl mig, och tur var väl att ingen såg! Var dock inte såå skönt att landa hårt på en isig lerhage. Haha. :p

BTW - ger ni era hästar viloveckor? Hur många per år? Sammanhängande?

Vila

Idag vilar B då jag vaknade upp och var inge vidare pigg. Känner mig allmänt hängig och snorig... Och har världens ångest-dag idag. Så jag sätter punkt här.
 

Benskydd

Igår så klickade jag hem ett par benskydd åt Bellan, såna som jag länge velat ha. Jag tokälskar skydd med såndär oelastisk kardborre ni vet, inte sån som är på vanliga skydd utan som går som en kardborre-rem som man trär igenom ett "hål" och sen fäster man den. Jag älskar verkligen dom för jag kan spänna om mina skydd 30 ggr bara för att jag är osäker på om jag spände den ena hårdare än den andra osv. Och alla sömmar osv. på skydden måste vara lika på båda sidor när jag spänner dom. Och har jag såna med oelastisk kardborre blir de så mycket lättare!
 
Iallafall. Letade som en dåre efter såna som Hööks hade för superlängesen, som fanns i brunt och rött. Hittade ett par för ett halvår sen som jag köpte, men när dom kom hem så var de första jag fick göra att laga alla fyra skydd. Och dom är sjukt slitna och trasiga ändå, sånt som inte går att laga. Hur less blir man inte?! :o Hade fått veta att de var välanvända, men inte trasiga och absolut inte att dom alla fyra var i behov av lagning! >.<...
 
Så igår hittade jag ett bra tillfälle att slå till på ett par nya. :-D Dom kommer nog denhär veckan hoppas jag, annars i början av nästa vecka. Återkommer då! Spännande :-D Blir fasen till o kassera dom andra :o.. Eller så får jag skänka bort dom. (Y)
 

Framskydden här är de som ska väck, samt likadana bakskydd ;)

"Teamet kring mig"

"Teamet kring mig"

De tränare som jag rider för i nuläget
, och som får oss att utvecklas genom ren praktisk träning är Gunilla Nylander och My Jeppson. Gunilla har jag ridit för lite då och då från ett år tillbaka då jag och B flyttade till stället vi står på nu. Vi står granne med hennes ridhus vilket gjorde det självklart att testa träna för henne. 
 
Jag tränar oftast själv, då jag får ut mer av de träningarn än när det är grupper om 4-6 st. Jag rider gärna 2-3 st, men jag har ingen att träna med just nu som är sugen, så då får det bli privatträningar. Dressyrträning rider jag alltid privat/ensam för att få ut mesta möjliga. Hoppträningar rider jag som sagt gärna med fler, men inte för många för då blir jag alldeles för osäker och tappar allt mitt självförtroende. Så Gunilla tränar jag alltså för i både hoppning och dressyr, men mest hoppning för tillfället.
 
My Jeppsson var en tjej jag helt random fick för mig att testa rida för, efter att hon skrivit ett rid-tips till mig på bloggen, som gav enormt mycket! Jag tänkte att shit, om hon kan vägleda oss så bra via en kommentar på bloggen, hur bra kan det inte då bli om jag faktiskt rider för henne irl? Sagt och gjort. Och My fick redan från första träningen mig och B att kliva framåt i utvecklingen, och så har det fortsatt. Dock var det ett tag sedan jag red för henne nu. Jag har lite av en "ensamperiod" nu, som jag har ibland, när jag helt enkelt känner att jag vill rida själv och jag känner att det går bra.
 
Dessa två tränar mig alltså rent praktiskt och ses som mina tränare. Jag har många fler personer som hjälper mig, på deras vis.
 
Malin Rajala. Min bästa vän och som även hjälper mig ibland när jag hoppar ensam, vilket ger en del när jag hamnar i mina små down-perioder och inte tror på mig själv.
 
De som hjälper mig mycket mentalt och via tips och råd vi nätet är Caroline Silverbern, Hanna Skoog och Jennie Jonsson. Tre personer jag litar på väldigt mycket, och som allt som oftast läser av mig och B på precis de sätt jag upplever själv, vilket gör att jag kan få mycket nyttiga tips och råd som jag känner ger resultat.
 
Så, det var nog mitt team de! :-D

FILM

Hänger ut mig själv, haha. Detta är allra första rundan, och jag var nervös och kunde INTE rida. Haha. Titta bara på första övningen, studsen, jag släpper ALLT och bara smackar för att jag är rädd för o smaka på grus. Tappar tyglarna efteråt och styr vidare.. Jag dör. :-)
 
Men jag är SÅ nöjd över passet! Jag borde inte sitta här och förklara mig.
 

Hm...

Fotade lite "finbilder" efter ridning oxå.. Men om dom blev så särskilt fina på min häst de vete fan? Har ni någonsin sett henne såhär uttråkad?! Hahaha. Hon ville inte alls vara med.
 
"Int ä ja bitter.." /Hälsningar, Bellie

Hoppbilder :-)

Oså lite hoppbilder! Får se om det blir film, för jag hade glömt byta batteri så de räckte bara till första rundan som var KASS bokstavligt talat. Red som en pissjänta. :-) Så vi får se..
 
De är bra Bellson, UPP med bena! :D

Framridningsbilder

Lite bilder från framridningen :-)
 

Hoppning

Efter att ha fotat Carro och Donna när de red dressyrlektion imorse, så tog jag och Bellsan och hoppade lite. :-) Carro var med som assistent och fotograf.
 
För det första så sög underlaget hårt. På spåret så var det jättedjupt och tungt, och Bellie kändes helkonstig att rida fram. Gick inte framåt och släppte bettet och surade på... Så som hon gjorde förr i tiden. Funderade på att skita i allt då. Gick upp till andra plan och red, och där kändes hon bättre. Red fram däruppe. Gick sen ner igen och hoppade det vi byggt fram, vilket var en studs på långsidan med en oxer på slutet, snett igenom hade jag ett hinder med galoppbommar innan och efter, och på andra långsidan en två-kombination och sen ett plank 2 galoppsprång senare.
 
Gick bra att hoppa fram! (Men i början red jag som en riktig påse skit och kände för att lägga ner) Men hade ju mätt avstånden alldeles för tight. Idag kontrollmätte jag mina egna meter-steg, och jag gick ju för fasen 20-30 cm för långt! Snacka om att jag nu förstår varför B fått långt för sig när jag stegat. Om jag stegat vad jag tror är 3m har jag alltså stegat 3,5-4m. Hm..... Då ligger hon med andra ord på strax över 3m. För jag testade att lägga oss på 2,8m idag enligt mätstocken. GICK INTE. Fick länga flera decimeter...
 
Iallafall, B skötte sig galant men var riktigt taggad. Dock väldigt mjuk o fin i munnen i alla anridningar mot hindren, det är bara avsaktningarna hon blir tjurig och drar tyglarna ur handen på mig. I övrigt kanonfin! Först red jag på i dehär tempot jag börjat sätta upp nu, men efter en stund insåg jag att ... jag behövde inte! Denna gång så kunde jag sitta kvar i sadeln lite längre och känna lugnet, och hon bjöd och hoppade på STYRKA kändes de som! Jättehärlig känsla. Känna att man inte måste galoppera så hejdundrande, utan kan sitta och "chilla" lite innan hindret haha. Härlig känsla. Och inte tappade hon bjudning elr takt nån gång, elr blev kort och trippig.
 
Sista gången jag tog denhär banan gick de jättebra, men vi rev sista på slutet så den linjen skulle jag ta igen. Hela 3 ggr kom vi helt åt helvete i den, varav hon tar tvåkombinationen som STUDS en gång, och bara ett galoppsprång till planket istället för två, en gång. Men hon blev inte drabbad över huvudtaget av de, utan bjöd på och var lika positiv varenda gång jag styrde på! Även fast vi kommit helt åt helvete föregående ggr. Så sista ggn fick vi äntligen till det som de skulle. :-)
 
Vilken otroligt fin och positiv häst jag har! Lilla B. Härlig häst dedär :)

1 år sedan

Detta var första passet på plan efter skadan, och jag tror även det var allra första traven oxå. Jag minns fortfarande hur sugen jag var att få prova trava, få känna hennes trav igen. Efter att hon stått i 1,5-2 månader och skrittats några veckor.

23 oktober 2011

"Vad har Bellie för täcken? Vilka är favoriterna?"

"Vad har Bellie för täcken? Vilka är favoriterna?"

Alla utetäcken utom ett är Bucas. Jag har haft problem med att hitta rätt täcke till henne eftersom hon annars får skav på bogspetsarna, eller så gilder täcket omkring och hamnar snett. Hon kan t.ex inte ha Hööks utetäcken, för dom hamnar bakom manken och ligger och stramar, samt att de kasar omkring och hamnar snett.
 
Provade tillslut Bucas Freedom, ett regntäcke. Upptäckte att de hade perfekt passform på henne. Det rör sig inte ur fläcken, sitter där det ska hela dagen och hon får inte skav av det.
 
Regntäcken: Bucas Freedom och Bucas Irish Turnout 50 - Ett ofodrat, och ett från Irish-serien som är 50g fodrat
 
Övergångstäcke: Bucas Freedom 150 - Som det låter, ett täcke med 150g foder
 
Vintertäcke: Bucas Freedom 300 - Samma där, vintertäcke med fyllning på 300g. Samt att jag har ett från Capriole, MyOnes egna märke, som turligt nog har precis samma passform som Freedom-serien från Bucas
 
Hon har ett gammalt Horseware ulltäcke, och ett Hööks fleecetäcke (som sitter OK) som svettäcken.
 
Jag är alltså ingen storsamlare när det kommer till täcken. ;) Jag vill bara ha täcken som faktiskt används och är nödvändiga.
 
Så mina favoriter när det kommer till täcken är alltså hela Bucas Freedom-serien.

Bucas Freedom 300 - i detta kan hon röra sig helt obehindrat och hur mycket som helst utan att de rör sig en millimeter i sidled, och utan att hon får någe skav alls

Nighty!

Är trött som en pensionär på kvällarna, så tänkte krypa i kojs nu så fort min man kommit hem från jobbet. :-) Tycker inte om att somna utan han, så även om jag skulle vilja äre bara till å vänta. Har nemas problemas att sova själv, men det är ju SÅ tråkigt.
 
Imorgon blire skojigheter med fröken Bus! :-D 
 
Förresten, skriv gärna mer "önska-rubriken"-kommentarer, de var svinkul ju!! :) Skriv antingen här i detta inlägg eller HÄR. :D :D :D
 
GONATT PÅ ER!
 
Oooooold picture

"En favoritövning i hoppning"

"En favoritövning i hoppning"

Detta är ju så otroligt olika beroende på vad man vill uppnå för dagen då man hopptränar, och vilken häst och vad man vill uppnå med just den hästen. Men nu pratar vi såklart om B. Jag tycker om när man bygger upp olika övningar, kanske 2-3 st, och sedan rider dom som en bana.
 
Ofta ställer jag upp två övningar på vardera långsida, och ett enkelhinder snett igenom med eller utan galoppbommar innan/efter. Övningarna på långsidorna kan vara allt möjligt, studs, linjer, kombinationer, galoppbom varvat med hinder, 5,5an, 6,5an osv. Har ingen speciell favorit, men som sagt, att rulla på dessa övningar tycker jag är kul. Samtidigt som man får svänga och styra, tänka på vägar osv. Då börjar jag i antingen höger elr vänster varv, sen efter första övningen rider jag snett igenom och hoppar hindret där, och sedan vidare i nästa varv och tar andra långsidan.
 
Jag ställer ofta upp plank, grind, mur osv. allt för att träna mina hjärnspöken :-)

Kravlös skrittur

Idag/ikväll blev det en kravlös skrittur på lilla B. Hon fick skrutta runt på lång tygel i 1 timme och 20 minuter ungefär, vi slingrade oss runt i skogarna och sedan tog vi bilvägen hem. Supermysigt!
 
Påvägen hem så red vi förbi en äng, och de såg ut som om de KRYLLADE av djur fulla ängen. Hahaha. Jag höll på få fnatt, seriöst. Men det KAN bara inte ha varit djur. Jag måste dit och kolla imorgon hur ängen ser ut på dagen, för det minns jag inte. Men det var nog växter, för det var för mörkt för o se. Haha.

Me love

Nu i oktober var det hela ett år sen som jag uppfyllde min dröm och var på Brittans konsert Femme Fatale, med bästa Anna. GUD vilken upplevelse! Kommer hon till Sverige igen är jag inte sen med att boka biljett. :-) Önskar att jag hade filmat henne mer.. Har bara någon minut på film. Jaja ;) ...

 

"Min dröm-outfit till Bellie"

"Min dröm-outfit till Bellie"
 
Mycket enkelt! Schockemöhles nya collection föll jag för direkt. Jag skulle inte tacka nej till denna väst, och detta schabrak. Matchat med ett par svarta ridbyxor och marinblåa eller vita lindor på B. Ja tack!
 
Tänk detta till en fux! Så fruktansvärt snyggt. Dedär rostfärgade detaljerna till en ganska rostfärgad häst, MUMS!

Klättring + dressyr

Begav mig ut på en halv uteritt idag med Bellisbus. Var så otroligt skönt ute, och härligt väder! Mysigt i solnedgången oxå. :-) Vi tog oss först en klättersväng uppför skrittklätterbacken, inte varit där på evigheter. Men underlaget sög, det var hur lerigt som helst. Så vi tog bara en sväng. Skulle ha ridit neråt en gång, och sen upp igen. Men blev bra en runda upp, och skogsvägen ner.
 
Sen red jag kanske 20 min på fotbollsplanen, dressyr, för jag ville ha en bättre känsla än i fredags. Och det gick jättebra! Hon var så himla fin lilla fröken. Fortsatte arbetet med inåt- och utåtställning i samtlig gångarter. Och idag var galoppen supertrevlig, även högern! Jag fokuserade stenhårt på att komma ner i sadeln i högern, och de gick! Och hon vart rund och fin i galoppen. Försöker även smyga in någon extra galoppfattning här och där på träningarna när det blir läge för det, när hon är mottaglig för det helt enkelt och inte flippar. Hon var superfin, och det tar inte så lång tid innan jag får henne att tagga ner efter en galopp, och blir redo inför o fatta en ny.
 
Idag tränade jag även på att hon verkligen ska gå fram i högerfattningen oxå, för den blir lätt lite backande, och sen efter några språng börjar vi komma framåt. Men jag måste som sagt få framåtbjudning ända ifrån fattningen, och jag fick till de riktigt bra. Vilken skillnad de blev. :-)
 
Sen skrittade vi hem en lite längre väg genom skogen, och hon gick på lång tygel hela tiden.. woho! Inte något som händer ofta kan jag lova.

Foderstat

Sitter här på morgonkvisten och räknar lite ytterligare på Bellies foderstat. Jag provar olika proteinmedel och sätter in värderna på de värderna hon får av höet, och ser vilket som ger bäst kvot och är bäst prismässigt. Det är så kul!! Så spännande och lärorikt. Jag ger just nu lucern, selen och fosfor, men håller på o kollar om det finns nåt fodermedel som innehåller samtliga ämnen utan att nåt annat går åt skogen. De vore ju liksom toppen isåfall. :-)
 
Potatisprotein, Lucern och Soja kollar jag på just nu. Ger jag potatisprotein måste jag ge full giva av soja och selen ändå, och då stiger priset bra. Ger jag lucern behöver jag ge halva givan fosfor och full av selen (såklart), och priset blir något lägre. Av dessa är kvoten skitbra på potatisproteinet och sådär på lucernet, men de funkar. Soja ger PRICK en kvot på 6, woho! Och då måste jag ge selen och lite fosfor. Och jag insåg just att det blir både BILLIGAST och bäst i kvot!!! JAG DÖR. Är de verkligen sant?! Jag måste chilla ner nu och fundera lite. Hahaha. Vilken kung jag är om jag får en kvot på prick 6, och bäst pris. Jag dör isåfall.
 
Just nu får hon en kvot på 4,9 i foderstaten, som ska ligga på 6 egentligen. Vilket gör att SOJA, om de stämmer, vore AWESOME. Med rätt mängd och rätt mängd av fosfor/selen då.
 
Ska strax bege mig till stallmöte oxå som vi ska ha kl 12. Sen blire nog ridning på bästa B!

Lördagsflumm

Har börjat gräva lite mer i mina tankar och känslor ang. ridningen och min hopprädsla. Detta blir inget jätteinlägg, men ändå så jag får ut mina funderingar och kanske får lite andra infallvinklar i det hela. (Nåväl.. nu blev detta ett jätteinlägg ändå. Hehe.)
 
Jag tycker hoppning är superkul, i grund och botten. Innan jag blev hopprädd smällde jag upp hinder på 1m med min förra häst och hoppade utan att blinka, jag var odödlig och brydde mig inte om höjden över huvudtaget (mer än att det var KUL att höja). Jag var aldrig rädd. Som sagt, ung och odödlig. Har nu kämpat med ständig hopprädsla i över 4 år. Hopprädsla som varar mer eller mindre, som kommer och går. Men som blir allt mindre tack vare min tjurighet, för jag ska bli fri den.
 
Men jag vet att det ligger något annat bakom min "feghet" och min ovilja att hoppa högre, och att jag faktiskt inte är ute och tävlar mer och faktiskt satsar lite. För jag har en dröm, bakom all rädsla, bakom allt, och det är att starta en 1.10 med min häst. Det hade liksom bra känts så.... coolt? Att jag, Josefine Freéd skulle fixa att ta mig och Bella runt en bana på 1.10. Jag vet att hästen kan, utan tvekan. Det är med all säkerhet jag som sätter käppar i hjulen för oss. Men det är mer än rädsla för själva hoppningen. Nämligen rädslan för skador.
 
Skador är jag rädd för dagligen. Jag har alltid en liten, liten klump i min mage och en liten, liten tanke i mitt bakhuvud att jag ska rida sönder min häst. Att hon ska drabbas av ledinflammationer, som är min största rädsla, och som jag ständigt tänker på vart jag än rider och hur jag än rider. När jag tänker på hoppning, och hinder över 90-1m, så ser jag framför mig hur frambenen tar stryk av hela hästens vikt i landningsmomentet. Detta gör att jag inte vågar satsa på att hoppa banor över 90-1m, för jag tror att jag ska rida sönder henne.
 
Jag vet att min häst inte har tidigare skador i benen i sitt förflutna, och jag vet att hon gått igenom x antal besiktningar totalt klockrent med böjprov, och att hon fått otroligt fina lovord både från sina veterinärer och sin ET och massör över hur fin hon är fysiskt i kroppen och hur fräsch hon är i sina ben, samt att jag fått höra av vet. att han tror att jag kommer ha en fräsch och fin häst i många, många år framöver grundat på dessa besiktningar under dessa 4 år.
 
Ändå kan jag inte släppa på rädslan och oron för skador och diverse, och bara rida och ha kul. Hoppa, tävla, ha roligt. Det hade varit drömmen! Att kunna släppa allt sådant som jag ändå inte kan styra över. Jag borde slappna av och isåfall ta det när det kommer, OM det skulle komma. För vad ger det mig att sitta dag in och dag ut och oroa mig, inte våga satsa, IFALL hon skulle bli halt? Åren går. Och jag oroar mig för sådant jag inte har makt över. På sätt och vis har jag ju en makt eftersom jag väljer vad jag ska göra med henne, men jag rider efter konstens alla regler med variation av underlag och träning så hon borde inte bli halt av hur jag rider henne.
 
Jag brukar försöka tänka på dessa hästar som rids "sämre" än Bellie, om man kan säga så. Och då menar jag de som inte alls rids lika varierat, de som rids betydligt högre höjder och är betydligt mer silten än henne, som ändå är fräsch och klarar av påfrestningar. Då känns det lite bättre. Som att chansen är stor att även min häst skulle klara av det. Kanske dags att börja våga? Bellie är bevisat en rätt hållbar och tålig häst med bra läkkött. Jag förstår inte varför jag är så nojig. Kanske för att hon är mitt allt och vi har en känslig relation.
 
Jag ska, någon dag, sluta noja över allt, och bara ha kul med min häst.
 


Hur klarar ni av att tävla/träna aktivt på höjder över 1m? Hur tänker ni kring detta?

"En favoritövning i dressyr"

"En favoritövning i dressyr"

Hm... en rätt svår fråga.
Det beror mycket på vad man vill uppnå, dagsform och vilken häst man rider. Men överlag så kan jag säga att dehär med att ställa hästen utåt och rida den utifrån och in, alltså från yttersida till insida, verkligen är något som hjälpt mig mycket. Så jag brukar ofta rida övningar där ställer henne utåt, för att sedan ta in henne på insidan och ställa henne inåt.
 
Det kan vara hörnpasseringar, att jag ställer henne utåt i hörnen och rakriktar där emellan. Det kan vara volter, där jag ställer henne utåt varannan volt, och inåt varannan volt. Resultat känns direkt på Bellie. Det kan även vara volter där jag ställer henne utåt halva volten, och plockar in henne på insidan och ställer inåt halva volten. Hästen blir genast mer på hjälperna tycker jag.
 
Detta görs i samtliga gångarter. :-)
 
Bellson på träning för My. Tränar ställningen utåt i vänster varv.
 
Vänsterställd på volt i höger galopp.

 

Pictures

Här kommer lite bilder, efter en lååång rensning! ;) Blev många suddiga bilder då det började skymma, och sedan så fick jag veta att fokuspunkten tydligen låg helt fel oxå. Så bättre lycka nästa gång kanske. :-) Och så måste jag bara ursäkta min otroligt kassa lindning idag. Jag har oftast en bra känsla för sådant, men jag lindade på TOK för löst idag = dom kasade ner och blev som korvar. Suck. Jag får sluta vara så nojig och försiktig. ;)
 

Dressyr

Idag stod dressyr på schemat. :-) Lejde Carro som fotograf så vi piffade till oss lite!
 
Det gick rätt OK. Bellie var väldigt taggad idag, och då blev hon även lite spänd och gick inte framåt i alla lägen utan blev grinig och kurade ihop sig som hon kan göra (men väldigt sällan numera). Så jag fick liksom ändra mina tankebanor och planer lite, och helt enkelt göra nåt som hon klarade av utan att flippa! I traven gick de dock väldigt bra, där red jag skritt- och travövergångar samt halt-trav-halt. Det klarade vi galant! Provade lite nedsittning oxå vilket gick ganska bra.
 
Galoppen var fin, men jag blir så tokfrustrerad över hur dåligt jag kan rida henne i högergaloppen. Jag får liksom inte till det med rumpan min, utan jag spänner benen och kommer inte ner i sadeln. Men jag kämpar som en tok med de så de ska väl bli bra nån gång. Kan väl inte ha för höga krav heller när jag faktiskt är sned i kroppen och måste få tummen ur och boka tid hos min naprapat igen.
 
Red volter i hörnen och tempoväxlingar på raksträckorna i galoppen. Hon var väldigt stark och låg på, men efter ett tags arbete och tragglande med dessa tempoväxlingar och volter så kändes hon fin. Det gäller verkligen att veta hur man ska få denhär energin till arbete och inte bara spring och dragkamper. Det är svårt, men det gäller för min del att verkligen kunna vara flexibel och faktiskt ändra övning utefter dagsform på hästen, inte alltid ha samma krav för hon klarar helt enkelt inte av vissa krav ibland utan då får man kompromissa så att båda blir nöjda. Annars blir det mest pannkaka.
 
Hon har varit så himla fin senaste tiden! Hon är så samarbetsvillig. Men när hon är inne i humörperioder och faktiskt säger till på skarpen (som när hon lägger örona strykta bakåt och backar från handen och inte går fram) så måste jag verkligen anpassa övning efter dagsform, och lyssna på henne, annars blir det inte bra.
 
Så överlag är jag nöjd med detta ridpass, för vi löste det ju på ett helt ok sätt ändå! Även om det blev några mindre dragkamper ibland. Det gäller för mig att hela hela tiden tänka på att jag ska sitta ner, fram med magen och slappna av i benen. Supersvårt, men de är de som rullar i mitt huvud konstant i galoppen.
 
Avtravningen på slutet var mycket bra! Så nånting bra gjorde vi. Hon var mjuk och fin, flyttade bra och var positiv o gick därmed fram med bjudning hela tiden.

Önska rubriken: "Så gör jag i ordning bellie i stallet"

"Så gör jag i ordning bellie i stallet"
 
Först tar jag såklart in henne och stallar upp henne på gången. Ibland får hon gå in i boxen först och kissa. ;) Är hon lerig tar jag först min underbara Magic Brush och drar av all lera. Därefter har jag alla mina borstar som är ifrån "Borstiq Farm", alltså naturborstar. Använder inget annat.
 
Först har jag en vanlig borste som tar bort de synliga och yttre lagret. Sedan tar jag en extremt mjuk borste till huvudet som hon oftast doppat i höbalen! ;) Borstar sedan av all lera från hovarna. Efter det kratsar jag ur hovarna, borstar ur dom och sprayar på äppelcidervinäger då hon har lite röta, samt i förebyggande syfte. Om hon har väldigt spånig svans så reder jag ut den efter att jag kratsat ur hovarna.
 
Slutligen så tar jag och ryktar igenom hela henne så att hon blir blank och fin, och ibland kan jag som ytterligare en finish använda mig av min supermjuka borste som tar bort de sista.
 
Man och pannlugg borstar jag sällan. Likaså svansen, men den tar jag åtminstone någon gång i veckan.
 
Ska jag ut och rida så slänger jag på sadel, eventuella skydd och slutligen tränset. :-)
 
Bellson inför en promenad, med reflexskydd på :-)

Woho!

Upptäckte just en stor upptäckt!! :D Min Prestige Lucky Dressage finns inte bara i 16" som jag ALLTID trott. Den finns upp till 18"!! Haha jag som varit jättenojig för att gå upp i vikt för då måste jag skiljas från min älskade dressyrsadel. Men nu kan jag liksom bara köpa en större, hahaha. ;) Undra bara om mina ben skulle placeras lika bra i en större? För mitt problem har varit att mina ben är för korta för 17" sadlar då stöden hamnat för långt ner. Men just Lucky Dressage är ju stöden högt uppsatta på, så 17" kanske skulle gå?
 
Iofs så trivs jag ju ypperligt i min 16". Men de känns konstigt i tanken att jag rider i en 16" och väger 60kg? De är liksom småbarn som sitter i 15-16" sadlar, inte en 21åring på 60kg. Men ja.. som sagt, I like it! Jag rider bra i den och Bells gillar den. Så egentligen. Nojjarn, känner ni henne?
 
16"
 
17"

Testar!

Testar en ny grej, som jag insett blivit populär i bloggvärlden nu. Nämligen "önska rubriken". Det blir väl en typ av tiggande på vad man ska skriva om, sådant som jag annars är lite anti emot, för jag anser att jag som bloggare skriver när jag har något att skriva om. ;) Men som jag sagt tidigare skriver jag gärna om jag får önskemål av er när det är något speciellt ni funderar på/vill läsa om! :-)
 
Så jag kollar av intresse. Skriv en rubrik ni önskar i en kommentar i detta inlägg, och denna rubrik kommer jag senare att göra ett inlägg av (blir det många så kan det hända att jag väljer ut några). Det kan vara vad som helst egentligen rörande hästar, mig som ryttare, min väg hit, tidigare hästar, åsikter, känslor, rädslor.
 

<3

"En vän är någon som vet allt om dig, men ändå tycker om dig"

Uteritt

Idag red jag och Bellson en dressyrinriktad uteritt. :-) Från början trodde jag att jag skulle få nå allvarligt fel, haha. Jag bara "andas, lugn, ta hon som hon är, låt henne vara, kräv inget". För hon var verkligen överallt och ingenstans förutom med mig. Hon var väldigt stirrig, och det gick inte att ställa åt något håll utan hon bet ett fast tag om bettet och stirrade på allt hon ville stirra på. Haha! Puppsnurr.
 
När jag sedan började trava igång var hon ju skittrevlig! Provade nedsittning och det gick som en dans idag, satt verkligen perfekt och hon tappade inte takt elr blev spänd eller något, vi hittade verkligen känslan tillsammans. Så jag red lite övergångar mellan skritt och trav, och hon var fantastiskt fin i både igångsättning och avsaktning. Senaste månaden har övergångarna varit kassa och hon har stretat emot i avsaktningarna, men idag gick de skitbra rakt igenom. Hon var supertrevlig.
 
Började efter en stund att rida trav, halt, trav, halt, och sedan trav, halt, backa, trav. Gick galant! Backningarna brukar hon ofta streta, men idag så fick vi till några där hon faktiskt kändes nöjd och fortf. behöll kontakten och suget i handen. :-) Kul! Ett steg i rätt riktning.
 
Sen tog jag ett par galopper oxå och hon var kalasfin! Blev något stark, men inte märkvärdigt. Men efter galopperna var det tydligen bara galopp som gällde? Haha! Hon blev supertaggad. Men efter en stund förstod hon att det var lugn trav och skritt jag bad om. :-) Skrittade sedan hemöver. Var ute 1 tim och 20 min typ.
 
Ikväll träffade vi på hela 20 rådjur och 3 älgar!! Hahaha verkligen rekord rådjursmässigt ;) De mesta vi stött på älgar är 8 st på samma ridtur, varav 6 st var samlade, ASNÄRA. Haha. Jag har dock fått liiite mer respekt för älgar nu, förut red jag förbi oavsett hur nära dom stod och tyckte att "äh skitsamma", men efter några små incidenter med alnös älgar gentemot hästar/människor så har jag som sagt lite mer respekt nu. :-D Dom är nämligen lite väääl tama!

Galoppklättring

Imorse fick Bellis sig en galopptur i klätterbacken, eller ja, två turer om man ska vara ordagrann. ;-) Påvägen dit så kändes hon jätteknepig i munnen, och hon knäppte av i nacken otroligt mycket och likom släppte allt vad kontakt heter...? Så brukar hon i princip aldrig göra, så det var inte alls likt henne. Kom på att det bara var andra ggn jag red på dedär nya bettet, så kanske att det var bettet som störde? Tänkte jag..
 
Väl i galoppbacken var hon awesome!! Som alltid har hon utvecklats från gång till gång, alltså från vecka till vecka. Denna gång så gick det inte så mycket snabbare än vanlig hederlig arbetsgalopp! Helt jäkla amazing. Även på de brantaste ställena så bar hon sig skitbra och rusade inte iväg. Riktigt kul! Hon blir starkare och starkare verkligen.
 
Iallafall.. När jag då kommer skrittandes längs vägen så tar jag mig en titt på tränset.. JAG HAR INTE STÄLLT IN SIDOSTYCKENA! Stackarn.... Lilla snuttan. Jag bytte nämligen till orginal-bettremmarna sen jag köpte de nya bettet med stora bettringar vilket gjorde att jag kunde ha orginal-remmarna, och såklart så tränsade jag bara som vanligt imorse och tänkte inte på att jag inte ställt in dom remmarna.
 
Så hela 3-4 hål för långt ner satt bettet!?! De hängde och dinglade och när jag tog i tygeln så får ju bettringarna utåt för att det inte fanns nåt om höll i. Tror jag de att Bellie var helt knäpp och tjaffsig i munnen när hon haft bettet en halv decimeter för långt ner. Lillpuppa.. De kändes i mammahjärtat. Jag som var smått irriterad på hennes påhitt med huvet..
 

Okej.. nu äre såhär....

... att jag nu tänker försvara mig med näbbar och klor! För jag är så galet irriterad just nu, PMS, ja kanske, för just idag vill jag bara strypa någon. Och att jag triggas igång mer och mer på åsikterna ang. filmen gör att jag bara MÅSTE ventilera mig på ett sätt som kanske gör det mer tydligt för er varför jag rider som jag gör just nu. Så here we go.
 
Jag har pratat med en "vän", som jag ofta rådfrågar och som jag ofta vill höra kritik av när det kommer till hoppningen, jag har två st såna. En är Caroline Silverbern och en är Jennie Jonsson. Dessa två litar jag på, jag ser upp till dom och jag VET att dom VET vad dom pratar om. Visst, skulle åsikterna gå isär så gör ju absolut inte det något heller, men över det stora hela så vet jag att jag kan lägga mig i deras händer och suga åt mig av kritiken.
 
Denna gång är det Jennie Jonsson jag pratat med, och jag kan säga att hon satte varenda litet ord på mina tankar! Varenda ord. Hon förstår PRECIS vad jag och B går igenom, vart vi står i utbildningen, precis som min tränare - men Jennie har aldrig ens sett oss IRL! Vilket gör de hela mer fantastiskt, att hon precis är inne på samma spår.
 
Jag har klippt ut de jag tyckte var viktigast, och fetmarkerat de ännu viktigare som jag tycker ni gott och väl kan läsa om ni inte orkar läsa rubbet.
 
"Jag tycker det är bra att hon har lite tempo så hon inte blir så kort och studsig i steget som hon kan bli."
 
"Och sen är är det ju så att man i perioder får lägga upp tempo, anridning och allt olika beroende på nuvarande form och vart i utbildningen man är. I ditt fall vill jag ha er mer framåt än tillbaka för att hon behöver känna att hon får gå framåt, så hon inte tvekar vilket hon gör lätt om du sitter och bromsar. Då bromsar ni varandra och hon stannar och du tappar självförtroendet. Jag finner inget som helst positivt i det. Så om de vet var ni befinner er i utvecklingen och historiken så skulle de också ha en förståelse varför du har henne där du har henne nu och varför din känsla är bra."
 
"Det som kommer att hända i framtiden, om jag fick tänka framåt för er, så är det att ur detta ta vara på all energi och kunna använda den till att spänna bågen istället för att gå framåt. Men det kan ni inte göra idag pga styrkan. Utan idag får du välja mellan att bromsa eller rida framåt. Och då är det bättre att rida framåt och när styrkan finns där börja plocka upp henne på bakbenen - inte bromsa."
 
Dehär stycket nedan är nästan mitt favoritstycke, för de stämmer SÅ bra överrens med vad min dressyrtränare My tycker oxå:
 
"Men det är väldigt lätt att från en film tycka en massa saker utan att tänka på varför. Det är just varför man måste ha med sig för att kunna komma någon vart. Hoppning är långt ifrån perfekt (för andras ögon) varje pass, man måste lägga upp det så att ekipaget utvecklas och det kan ibland se ofärdigt ut för att kunna bli färdigt. Det är precis samma som med dressyren. Det är sällan dressyr hemma är så fint som på tävling. För att vägen till det fina för ögat är ett helt annat arbete."
 
Jag hoppas att ni fått en lite bättre insikt i varför jag rider som jag gör och varför känslan var så extremt bra. Ta gärna lärdom av detta för denna tjej är KLOK som få. Så ni får gärna sitta där hemma och tycka att jag ska bromsa min häst, när min hopptränare står och säger åt mig att galoppera, FRAMÅT, ordentligt. För att det är galoppera som behövs just nu, ordentligt. Hon säger inte åt oss att göra det för att vi ska flänga runt som ett ponnyekipage på omhoppningsbanan, hon gör det för att hon har en TANKE bakom det hela.
 
Det är bra att ni ger kritik, men när jag förklarar gång på gång hur det faktiskt låg till (för även ni måste ju kunna lyssna), och folk fortsätter envisas med att min häst under detta pass var stark, stressad och flack så blir jag NÅGOT sådär irriterad.
 
Detta är förmodligen världshistoriens mest töntiga inlägg, men jag måste verkligen ventilera mig. Tack å hej :D

Skrittjobb

Blev en tur med skrittjobb i mörkret längs vägarna idag. Var tänkt att bli en joggingtur till hovberget men det var snö i skogen så jag försökte inte ens.. Jobbade med tempoväxlingar och sidvärts idag, vilket gick mycket bra. Hon var väldigt pigg, men hon är samtidigt så lyhörd och känslig så hon gör liksom allt man ber om så gott hon kan, trots att hon är så full av energi. Fina fina B!
 
Ang. filmen från hoppningen så kan jag inte riktigt släppa kommentarerna, för jag blir helt som ett frågetecken när jag läser dessa denna gång, då de inte alls överrensstämmer med hur det faktiskt var. Men det är väl så, när man haft en grym känsla och när passet toppade de tre bästa hoppträningarna de senaste året, och så får man höra att vissa tycker helt tvärtom - då får man sig helt enkelt en törn. Så är det ju.
 
Försöker bara bearbeta detta nu och försöka lita på min fantastiska känsla det passet. Vilket samspel vi hade, hur otroligt mjuk och fin hon var i munnen, pigg och glad, men lyssnade på minsta lilla vink. Gjorde allt jag bad om, och jag red i det tempo vi blir instruerade att rida i för tillfället osv. Allt klickade, vi litade på varandra och vi visste precis var vi hade varandra. Jag älskar såna pass! Och därför blir det lite svårt för mig att ta in att det kan uppfattas helt tvärtemot vad det faktiskt var. Som att det ser ut som om Bellie har kontrollen, att hon rusar och att HON behöver korrigeras, när hon verkligen var helt tvärtom och gjorde allt jag bad om. Att det såg ut som att hon var stark (?!) när jag hade henne helt på bakdelen och i princip inget i handen då hon som sagt var otroligt lyhörd och lyssnade på minsta lilla.
 
Och ta nu inte detta personligt, och absolut inte som ett tecken på att jag inte vill ha kritik - för det vill jag, och det har jag inga problem med. Men denna gång stämde kritiken verkligen inte in på minsta lilla grej. Så är det. :-)

FILM

Här kommer då film från dagens hoppning :-)
 

Bilder från framridningen

Kommer några bilder från framridningen här. :-)
 
Jag har börjat gilla stooora bettringar nu.. Vad har hänt? De e såå snyggt!

D3000

Här är Bellson i sitt nya bett, fotad med min nya kamera Nikon D3000. Väldigt nöjd faktiskt! Börjar kännas som om den tillhör mig nu, haha. Kommer inte att lämna tillbaka den. :-)
 

Nytt bett

Malin sa åt mig på Hööks idag att köpa ett bett som vi har haft sikte på ett tag, så jag gjorde det. Why not liksom! Jag tycker ju att det är roligt att testa nya bett, men jag hittar sällan något som passar mina krav.
 
Bells funkade riktigt bra på det, det var liksom ingen direkt skillnad, men hon var nöjd och tillfreds och hon är ju annars väldigt tydlig med om något är galet. Det funkar som domhär Myler-betten, förutom att det är vanlig mundel och alltså inte sådär tungfrihet som dessa bett har.
 

Hoppning (på världens finaste!)

Idag har jag hoppat Bellie, och som vanligt var jag nervös innan. Så därav trodde jag det kunde gå lite hur som helst. DET GICK SVINBRA! Hon var tjaffsig i skritten och ville inte ta förhållningar, så jag misstänkte att jag skulle ha en riktig rallykalle. När jag väl satte av i trav och galopp var hon ju hur trevlig som helst! Riktigt lyhörd och lyssnade för sätet väldigt bra, behöver inte alls ha nå mycket hand. Red mycket tempoväxlingar och hon var klockren! Båda galopperna satt kanoners oxå. Härlig känsla dedär att bara kunna rida lite långsammare med rumpan själv så följer hon med.
 
Framhoppningen gick även den jättebra! Rullade på riktigt fint, och hon var hur mjuk o trevlig som helst i munnen genom hela passet vilket gjorde att vi fick en riktigt bra rytm i anridning emot hinder.
 
Hoppade sedan den tänkta övningen för dagen, vilket gick med bravur. Jag ställde upp en 3-kombination för att utmana mig själv lite med tanke på hur det gick sist då jag fick käka ridhusbotten. De gick toppen idag, bara jag släppte min spärr och red på ordentligt. Hon hoppar ju allt bara ryttaren VILL. Så otroligt positiv är hon!
 
Hoppade en typ av bana sen, med studs, oxrar och 3-kombinationen. Som högst låg något hinder på 80 och något på 90cm.
 
Kommer lite bilder och film om en stund :-)

Malin och Fis

Hade lite träning för Malin och Fisen ikväll oxå, dom skötte sig exemplariskt! :-D
 

Powerwalk

Ikväll tog jag och Bellis en liten powerwalk i mörkret en halvtimme. Supermysigt! Invigde de fina benskydds-reflexerna, och jag kunde inte varit mer nöjd. :-) Glömde köpa grimman i reflex, så ska göra det imorgon. Jag har även en ny kamera nu, Nikon D3000 som jag hoppas att jag ska bli nöjd med. Har möjlighet att lämna tillbaka den men ska testa den ett par dagar nu och bestämma mig.
 

Ottis

Idag red Othilia Bellisbus :-) De hade vart ute på en tur i alla gångarter typ 45 min, och Bells hade skött sig jättebra men varit pigg. :-) Pigg får man vara bara man lyssnar ändå ;) Och de gör hon just nu *peppar peppar* :-D

schema

Mån: Uteritt mot hovberget
Tis: Vila
Ons: Promenad till + bus i paddan
Tors: Uteritt skritt- och trav
Fre: Hopplektion
Lör: Galoppbacken
Sön: Vila
 
Mån: Dressyr på fotbollsplan
Tis: Red ut skritt/trav
Ons: Galoppklättring
Tors: Skritt 1 tim
Fre: Vila
Lör: Othilia red ut alla gångarter
Sön: Träningstävling
 
Mån:
Tis:
Ons:
Tors:
Fre:
Lör:
Sön:
 
Mån:
Tis:
Ons:
Tors:
Fre:
Lör:
Sön:
 
 
Mån:
Tis:
Ons:
Tors:
Fre:
Lör:
Sön:

HIHIHIHI

Nu har jag gjort mitt 14-timmars pass för i helgen :-D Imorgon väntar ett 5-timmars, betydligt skönare. Dock så går ju dessa 14 timmar sååå fort, och jag tycker faktiskt om de passen. :-D
 
BTW, de BÖR ju nämnas att min bästa MALIN RAJALA fotat alla fina ridbilder jag lagt upp. Så HÄR får du en FET LÄNK MALLAN :D

<3

 

.... och lite fler :-)


Mer bilder

Här kommer lite fler bilder från dressyrpasset häromdagen :-)
 

Vila

Som jag skrev igår så vilar Bells idag. Har varit ut en sväng och mockat och fixat, och pussat lite på henne! Lillsnuttan. En rolig grej är att hon fortfarande möter mig i hagen :-D Så skoj! Annars brukar hon under vinterhalvåret gärna buttra till sig och vända på klacken och gå när jag ska hämta henne. Men under somrarna är hon supersocial och vill inget annat än att komma till mig. Så jag har bara gått och väntat på när hon ska börja göra tvärtom? Men det har inte hänt än *peppar peppar*.  Igår så gnäggade hon till o med när jag kom ner till hagen, trots att hon stod och ÅT, så hon dissade höet och kom till mig. Hur kul som helst! Även om jag vet att jag förmänskligar det hela lite, men jag kan inte låta bli att tycka det är kul att hon visar att hon vill umgås, såklart.
 
Var in på Hööks en sväng efteråt och lämnade in ett par ridbyxor jag endast använt 4 ggr som är helt trasiga i grenen. Kul. Så jag fick pengarna tillbaka, och så köpte jag istället två par reflex-skydd åt B. Då jag är less på vanliga reflexer som man sätter utanpå skydden. Dålig passform och kvalité. Så jag hoppas att dessa skydd är bättre.
 
Någon som har sånahär? Vad tycker ni om dom?
 

Mystur i mörkret!

Blev en mysig skrittur barbacka med Bells i solnedgången, och när vi var påväg hem var det bäcksvart i skogarna. Men jag tycker ju sånt är så mysigt! Skrittade omkring där på stigar och vägar på lång tygel och bara myyyste. Fick ta tyglarna påvägen hem dock för då går de undan i tempot.. :-P Hon skötte sig väldigt bra idag oxå tycker jag. :-) Vi träffade 2 älgar och några rådjur, och en LIVSFARLIG katt. Hahaha. Ne, inte egentligen, men den bara dök upp i mörkret på en äng skitfort, så det var liksom en reaktion på att den kom fort - inte att det var en katt. Jaja jätteintressant liksom. ;)
 
Imorgon äre vila för fröken, för jag tänkte passa på att ta det lungt hemma, laga god mat och mysa framför tvn efter jobbet. Idag har jag varit så extremt trött. Jag somnade på bussen påväg till jobbet flera ggr, jag nickade till hela tiden på jobbet för jag höll på somna, och jag somnade på bussen påväg hem från jobbet. Till stallet, och även på bussen påväg hem från stallet. Så jag är riktigt trött med andra ord.

Äntligen!

Idag kom äntligen rätt snokremmar till Micklem-tränset som jag ska göra om till bettremmar. De första två jag köpte kom, i helt rätt färg, men hade ingen extra ögla vilket gjorde att de inte gick att använda. Köpte ett par till och dessa hade ögla, oxå i EXAKT rätt färg! Sån himla tur. :-)
 
Så imorgon ska jag, om jag hinner, klippa och göra nya hål på remmarna så jag kan börja använda dom. Men jag nojar ju så mycket när jag ska mäta ut ställena där jag ska göra nya hål. Inbillar mig att de blir snett, ojämnt och olika långa osv. och att hon ska känna av att de är olika långa osv. ;) Haha. Men försöker göra så gott jag kan.

Köpte dom btw på stigbergsgård, och har för mig någon här tipsade mig om de? Så tack till denne! :D

Svarta remmar som sitter på nu.. som jag får flytta mellan de två tränsen *jobbigt.se* :-)
 

Galoppklättring

Idag blev det galoppklättring för Bellisbus. Red iväg med Linnea och Quantas, lite oväntat sådär. Men alltid trevligt! :-) Bellie skötte sig suveränt idag, hon var riktigt lugn och fin så jag tränade på dendär lugnare traven idag, då det passade väldigt bra. Hon har ju varit väldigt pigg och taggad nu och bara gått att ha och göra med om man rider på framåt och kompromissar som sagt, men nu verkar vi vara i samma banor igen. ;)
 
I galoppbacken visade hon som varje gång ännu bättre resultat än föregående. Började med höger och hon bar sig riktigt trevligt och så "sakta" som hon galopperade i de brantare backarna har hon inte orkat förut. I vänstergaloppen däremot var de en annan femma, haha! Hon blev så himla taggad, av ljudet av smattrande hovar bakom då Quantas inte var sen efter. Så hon var riktigt stark och försökte ta saken i egna händer, men bitvis fick jag tillbaka henne där jag vill ha henne. Hon studsade, bytte galopp och kastade med huvudet för hon ville spriiinga. Haha. Men hon kämpade på bra! Lillhjärta.
 
Är supernöjd :-) Imorgon blir en skogstur, en lugnare tur av nå slag. Kanske lite jogg :-)

10 OKTOBER

10 oktober. Dagen då Bellie blev min, på riktigt. På papper. Dagen då jag äntligen kunde pusta ut, för nu var hon min. :-) Vi hade en betydligt svårare och längre resa än vad jag någonsin kunnat föreställa mig. Tack vare denna resa har jag lärt mig enormt mycket om mig själv, jag har fått ta itu med mina personliga problem, tagit uti med mina känslor, frustrationer, humörsvängningar etc. Allt för min fina röda tjej.
 
En sak visste jag säkert, jag skulle aldrig sälja henne. Det var som bara att få det att fungera helt enkelt, till vilket pris som helst. Och tur var väl det för jag är betydligt mer bekväm i mig själv idag än vad jag var då. Och jag har fått ut så mycket i mitt privata liv, av att jobba med mina svårigheter för Bellas skull. För vems annans skull skulle jag ha gjort det annars?
 
2008
 
Det är nog ganska svårt att inse hur illa det en gång var emellan oss, när jag är så bortskämd över hur det är nu. Eller bortskämd? Jag har verkligen kämpat för detta. Detta är löning för mödan :-) Efter allt slit så är vi värd detta jag och min fina Bellie.
 
De första 3 åren hade vi med oss Emma, som hjälpte oss från dag 1 i princip. Utan hennes hjälp hade det blivit svårt, kanske omöjligt att göra något bra av det hela. Hon var precis vad vi behövde! Sakta men säkert så hittade jag fler och fler knappar hos mig själv, och hos B. Vi båda var precis lika gröna inom ridningen, då ingen kunde nånting. Jag hade trots allt bara ridit 2 år innan jag köpte henne, en helt grön travhäst som bara blivit skogsriden. En tränare var bara ett måste.
 
Under dom 3 åren utvecklades vi mycket, och fort. Jag har fått höra många ggr att jag utvecklats fortare än "normalt" i min ridning. Jag tror att det var just Emma som behövde lägga min grund i ridningen, och Bellas grund. Det har gjort mig till en ödmjuk och lyhörd ryttare som löser allt naturligt och utan tvång, och som lärt mig lyssna till hästen.
 
2010

Våren 2011 flyttade vi till Emma, eller Bellie gjorde det. Då började jag även hoppträna för tränare, vilken blev Marianne Bäckström. Där kom vi till utveckling även i hoppningen, då jag innan mest hoppat på egen hand och med en stor rädsla i bagaget vilket ledde till mycket osäkerhet som fördes över till Bellie. Marianne hjälpte oss väldigt mycket, och hon hjälpte mig med självförtroendet. Det var tack vare henne som min rädsla började avta mer och mer i hoppningen, hon var vad vi behövde.
 
Första Marianne-träningen oktober 2011

1,5 år senare flyttar vi till Alnö igen
, och samma vecka vi ska flytta så sliter Bellie av en muskelsena i bakbenet vilket ledde till vila i närmare 2 månader i en liten, liten sjukhage. Köpte ny dressyrsadel under tiden, och när det är dags att rida igång så märker jag att hästen är som utbytt ridmässigt. Bortsett från alla utbrott av överskottsenergi. Hon var helt fantastisk att rida, allt var förändrat. Tidigare tog hon ett rätt kort och trippigt steg då hon gärna blev spänd och bakåtsträvande. Men det var som bortblåst! Hon tog helt plötsligt ut stegen och verkligen jobbade genom kroppen. Vi hade fått en nystart.
 
Dressyrträning för G, våren 2012.
 
Det börjar då dra sig emot årsskiftet 2011/2012, då testar jag ytterligare en ny tränare, (nygammal kan man säga då jag testat i början av Bs utbildning, men det funkade inte då) Gunilla. Hon var precis vad vi behövde för att komma vidare ytterligare. Utvecklingen fortsatte, och jag började även ta hopplektioner. Hoppningen gick sisådär eftersom jag ibland tappar självförtroendet och då funkar det inte. Men dressyren fortsatte vi med.

Ett av de pass i våras där hon kändes så enormt fin, ett pass att minnas
 
Har i nuläget också testat en ytterligare ny tränare som jag känner att det funkar med. Som är bra för att ta oss ytterligare ett steg framåt i utvecklingen. My.


Andra träningen för My
 
Nu är det hösten 2012, jag har precis ägt B i 4 år. Hela detta året - från att hon skadade sig i augusti, tills nu, har vi bara gått från klarhet till klarhet. Vi har utvecklats mer än någonsin, både ridmässigt och på det personliga planet. Vi börjar hitta varandra på riktigt, hon börjar ty sig mer till mig. Jag börjar varva ner och komma ner på jorden vilket gör att hon inte känner av min stress lika mycket nu som förut. Hon börjar bli trygg med mig, jag blir trygg med henne. Vi är påväg att bli ett riktigt team. Jag och min häst.
 

Trött tjej

Varför är sängen så skön? Ska skaffa en hemsk säng och nån tunn filt istället för mitt goa täcke så kaaanske jag kommer upp lättare. ;)
 
Har precis ätit frukost, och ska väl masa mig in på toan och borsta gaddarna innan jag tar elcykeln till jobbet. Haha! Älskar jobbets elcyklar, dom är underbara. Perfekt när man inte har körkort iallafall. ;)
 
Hoppas på en lugn jobbdag idag. :-) Ska iväg och rida lillpuppan sen! Men det känns som jag inte kommer orka. Men jag måste, så äre baaah! Hon ska till galoppbacken och jobba dedär asset ;) Dendär träningen har verkligen gjort underverk för oss. Fatta vad fin hon blivit i vanliga dressyrarbetet i övrigt oxå tack vare detta, och mycket annat som spelar in givetvis. Men vilken styrka hon fått lilla madame, och vilken röv :-D

Uteritt

Blev en uteritt imorse efter jag haft utsläpp i stallet. :-) Och fixat lite med spånbalarna. Så nu har jag spån ända tills slutet av januari 2013 :-D Skönt att bara beställa 2 ggr om året tycker jag, så räcker de och man slipper tänka på spån hit och dit. ;)
 
Red ut 1,5 timme ungefär. Skritt och trav, och de blev blandat övergångar, förflyttningar och nåågon tempoväxling. De gick bra, Bellis var rätt trevlig idag! Framförallt lyhörd, även om hon hade annat för sig. Så de tackar jag för! ;) Finns inge värre än när hon går på och lägger hela sig själv i handen på mig för att hon har annat att hitta på, men inte idag. :-)
 
Testade ett nytt objektiv jag köpte idag oxå, men jag ska nog sälja de för det är ingen skillnad motför de jag har tycker jag, förutom att de går o zooma längre då... Så de var ett dåligt köp, jag som alltid lyckas bra med sånt. ;)

Lite bilder :-)

Här kommer en del av dagens bilder, kommer fler imorgon troligtvis! :-)
 
HAHAHAHHAHAHA. Noterade just hur fint jag spänt nedre nosremmen efter att Bella gått och betat med uppknäppt rem. När jag sedan skulle hoppa upp igen, spände jag den först under bettremmen, alltså helt fel. Rättade mitt misstag och så spänner jag OVANFÖR tygeln?! HELLO? Trött tjej.... måste skylla på nåt. Haha.

Dressyrhästen!

Idag tror jag tametusen min häst är född till fel ändamål, haha. Eller ja, det vet vi ju redan eftersom hon inte var nån stjärna inom travsporten, men idag var hon värd att kalla sig dressyrhäst! Hihi.
 
Jag och Mallan bestämde oss för att ta en liten fotodag idag, så vi gjorde hästarna fina med lindor och grejer och sedan red vi ner till fotbollsplanen för dressyr. Gick så jävla bra med Bellis idag! Och jag hade ställt in mig på "det värsta", att få göra de bästa av situationen. Tvärtom, hon var galet fin. Med på noterna från att jag tog tygeln. Enda hon inte tyckte om var avsaktningar, haha.
 
Red tempoväxlingar i trav och galopp och hon lyssna skitbra. Red lite utåt- och inåtställning vilket gick bra och gav mycket. Sen i galoppen så kunde jag i princip för första ggn rida övergångar trav/galopp utan att hon flippar ut! Förstå... Min häst fick inte damp eller blev överdrivet spänd emellan galopperna, utan de räckte att jag red på i ett aktivt tempo i traven så väntade hon på mig och jag kunde ge ny galoppskänkel utan problem. Happy girl!
 
Ja, hon var alltså fin genom hela passet. Och denna gång så avslutade jag inte direkt, utan jag fortsatte rida och njuta! För nu har hon börjat vara fin så ofta, så då är det dags att ställa mer krav. Så jag e skitnöjd!! :D Kommer jättefina bilder sen oxå. :-)

Vila

Idag vilar fröken Bus. Jag har en timme kvar tills mitt arbetspass är slut, då har jag jobbat sen 7 imorse. Var inte alltför pepp när jag vaknade, av att veta att jag inte är hemma förrän till mörka kvällen. Hehe. Men jag tycker om mitt jobb och de går som alltid på en räls bara man kommit hit! :-) Idag är de hemtjänsten jag jobbar åt. Har gått finfint, lite incidenter som de oftast blir men sånt löser sig ju!

Därför står min häst idag. Var tänkt att Ottan skulle rida, men hon har skadat foten så hon åkte dit och fixade åt Bells iallafall. :-)
 
Imorgon blir de en uteritt, ska bli skoj!! :-)
 

FILM, framridning/framhoppning/hoppning

Har kikat igenom filmerna nu och slänger upp en från framridningen och en från resten. Klippte bort den delen då jag ramlar av, om ni undrar vrf de blir tvärt avslut precis efter ett hinder. Jag känner såhär i efterhand att jag är rätt orättvis mot mig själv, för det ser inte så illa ut. Det går fort, och hon är svinstark (i början av filmen). Men vad göra? RIDA FRAMÅT. Jag ska verkligen försöka rida framåt och låta det gå fort istället för o bromsa och backa av. Det blir liksom inget bättre av det sistnämnda. Men gudars så nyttigt det är med film!!
 



Galoppklättring

Imorse hämtade Mallan mig runt halv 7, sen for vi ut till stallet, hade utsläpp, fodrade och mockade osv. Vi skulle vara på tävling kl 9, så först trodde vi inte att vi skulle hinna rida. Men de gjorde vi :-D Vi la på ett riktigt räserkol och typ sadlade på ett par min och sen bar det iväg. :-)
 
Red till galoppbacken idag, och ja.. hon är ju som sagt väldigt pigg och uppe bland molnen nu B. Så vår kommunikation är ju inte på topp, men så länge jag inte har några väldiga krav så går de bra och vi förblir vänner. I galoppbacken skötte hon sig faktiskt bra. :-)
 
Tänkte jag skulle ta och kolla igenom filmerna från igår nu, så får jag se om de är nåt o visa upp.

Mörkt

Fy vad mörkt det är ute, NU?! Mitt första utsläpp när de är mörkt. Suck. När hände detta? Jaja, tänka positivt var det ja. :)

Ett steg fram - två steg bak

Det passar bra in just nu. Hopptränade ikväll, och jag sabbade mitt självförtroende totalt. Jag har en extremt pigg häst just nu, men jag trodde det skulle gå bättre på banan om man säger så. Jo tjena, jag hade verkligen HELA hästen i min hand hela framridningen/framhoppningen, hon var så svinigt stark. 
 
Hoppade en 3kombination (som jag redan innan tittat ut och skrämt upp mig själv med), och några två kombinationer. Eftersom jag kom in som redan nervös, opeppad och med en dålig känsla som jag dragit på mig så kan det inte gå annat än åt skogen med en häst som är så pigg och stark. Slutade med att jag fick käka ridhusbotten då jag flög rakt in i ett hinderstöd efter en tvärnit, som helt och hållet är mitt fel.
 
Avslutade iaf bra, på en höjd på 50cm. Och sen hade vi faktiskt ett långt samtal jag och G, där jag fick ut mina känslor och funderingar och svar på mina frågor. Jag kommer lägga ribban mycket lågt i fortsättningen, och tills hon chillat ner, om det så blir till nästa sommar, så tänker jag för det mesta hoppa en jäkla massa gymnastikövningar med henne. Massa studs, kombinationer och linjer. De två sistnämnda är de som jag har svårast för, jag vågar inte rida i dom, inte när dom blir högre än 60-70cm. Då slutar jag rida, och då tar det stopp och jag flyger. Och det är de enda jag ser när jag rider in i ett plockepinn av bommar som ska föreställa en linje elr kombination.
 
Ska försöka återgå till positivt tänkande nu. See ya!

Morning!

Klev upp för cirka en timme sen och slängde in lite tvätt i maskin. :-) Har för ovanlighetens skull bara tre timmar på mig att tvätta idag så jag får ligga i lite för o hinna. :-)
 
Har drömt en massa sjukt inatt! Verkligen SJUKT. Nämner inte här haha. Men en hemsk grej var att Bellsan hade fått ledinflammationer i båda fram, fyyyyy jag mådde så dåligt. Tack gode gud att det bara var en dröm, var så jäkla skönt o vakna upp och inse de. :-D
 
Har lite planer på att hoppa tösen, men de verkar inte som om någon kan hjälpa mig idag och då blir de lite svårt. Isåfall får de bli i helgen kanske.
 
Ha en bra dag!

Ridtur i mörkret

Idag såg planerna ut som så att jag inte alls skulle rida, utan B skulle få vila. Så jag gick ner och kikade på lite hoppträning i ridhuset, och vart sjukt sugen själv på att vara med i en grupp lite senare. Ringde och kollade men de skulle vara 7 st inkl. mig isåfall så jag var inte så sugen då. Istället blev det en uteritt i mörkret, KOLSVART, haha. Men jag tycker det är så mysigt! Var otroligt längesen jag red i sånthär mörker nu.
 
Vi tog en liten skritt- och travtur. Lite uppfriskande jogging i bra tempo. Jag fortsätter och jobba henne massa framåt, och med bara en liten gnutta krav. De funkar jättebra för tillfället, för just nu går det inte att ha lika mycket krav jag rimligtvis har på henne på uteritterna. Man får helt enkelt kompromissa lite. :-) Och vi höll sams hela ridturen idag och hon kändes faktiskt trevlig! :-) Hon är dundrans pigg just nu och tar sakerna lite i egna händer men så länge man som sagt kompromissar lite går de superbra och vi förblir vänner.

Bilder


Bus i paddan :-)

Idag följde jag och Bellson, samt Matilda, med Malin och Elisa till paddan. Släppte Bellis lös där, och tillslut fick Elisa oxå komma lös. Och gud så dom rejsade! Dom hade verkligen energi att göra av med. Superkul hade dom. :-) Jag orkade verkligen inte rida, så de fick bli så idag. Får se hur jag känner imorgon, men jag tror detta blir en lugn vecka för henne.
 
Bellson blev mutad med mandarin och banan i hagen förut ;)

5 saker du inte visste (eller?) om mig och Bellis!

Om mig:
* Jag älskar rå köttfärs och ogräddade bullar
* Jag är awesome på matlagning! :-D En dold talang som kommit fram, haha
* Jag har brutit ena stjärtbenet
* Jag kan inte ha vanliga hörsnäckor när jag lyssnar på musik eftersom mitt ena öra är mindre än de andra så den ena ploppen lossnar bara ;) Jääääävligt störande!
* Det var slumpen som gjorde att jag började rida vid 15 års ålder, hade inte min vän frågat mig om jag ville bli medryttare på en häst där hon red, just då, hade jag troligtvis inte börjat rida
 
 
Om Bellis:
* Hon är för smart för sitt eget bästa ibland
* Hon har ett sjujäkla humör ibland, hon vet vad hon vill
* Hon är lite egocentrisk och tror att ALLT handlar om just henne, haha <3
* Hon gör vad som helst för banan. Känner hon lukten av banan börjar hon go bananas och gör alla tricks jag lärt henne i hopp om att få godis, hahaha
* 1 år innan jag köpte henne hamnade hon i bråk med en annan häst vilket ledde till tre sparkskador bak på rumpan, ett ganska stort fult ärr, ett litet och "finare" ärr, och ett ärr som är ett hål rakt in i muskeln

Jag utmanar: ALLA :D

Vila

Igår vilade lilla B. Linnea fixade åt henne. Får se hur de blir idag. Har legat i magsjuka ett par dgr nu, elr jag är under återhämtning snarare. ;) Magsjukan pågick hela igårnatt bara, men är heeelt utslagen. Så får se om jag ens orkar ta mig nånstans idag..

Fröken PIGG

Hualigen idag hade vi ingen trevlig ridtur jag och min lilla Bellfis. Vi avslutade iallafall bra så jag åkte inte hem med nån jobbig känsla, utan tvärtom en positiv känsla och ett hopp om hur jag ska rida henne när hon är såhär.
 
Kämpade som en tok med övergångar, halter, ställning/böjning, tempoväxlingar, allt. Men vad jag än bad om så gick hon emot, slog upp huvve och tröck emot bettet och körde sitt egna race. Vad jag än bad om. Hua, haha. Jag tycker inte om när hon är såhär, men samtidigt är de helt och hållet tillåtet då hon inte rår för det. Hon har ju varit helt fantastisk i princip hela senaste året, så självklart är en svacka tillåtet. Hon vet inte var hon ska göra av energin nu, ber jag om galopp står hon och studsar på stället och blir helt hysterisk. Och i skritten så går hon i nån konstig gångart, inte riktigt ren skritt utan tölt-pass-grejs.
 
På hemvägen beslutade jag mig för att det fick räcka med o hänga i min hand, för de gjorde hon hela ridturen dittils, för att jag erbjuder det såklart. Så jag gav henne signal för trav och sen red jag på FRAMÅT, och jag gav uppresande tygeltag varenda gång hon planerade o ta tag i bettet o lägga sig i min hand. De funkade! Hon travade i ren takt och utan att hänga i min hand. Jag varierade mellan friskt travtempo till ännu snabbare, och så red jag såna tempoväxlingar, i väldigt mkt snabbare tempo än vanligt. Men de kändes väldigt bra och vi var ju faktiskt sams!
 
Så det är hur jag ska prova jobba henne när hon är såhär. FRAMÅT, och inte alls, mot nåra omständigheter låta henne hänga i min hand.
 
Dagens Bella :)

RSS 2.0