FILM (80 cm)

Här kommer filmen från 80cm. :-) Jag är så himla nöjd! Hon känns så jäkla kul. Ännu roligare på framhoppningen, önskar jag haft det på film. Men förhoppningsvis går de bara framåt även i fortsättningen och då blir de massa bra film! :-D
 

Tävling :D

Idag har jag tävlat, för jag kom iväg ändå. Igårkväll ringde Linnea och hade fixat det med bil, så de löste sig i sista sekund kan man säga. Tur var väl de för då hann inte jag gå runt och vara nervös så särskilt länge, för jag hade ju ställt in mig på att det inte skulle bli nåt. ;)
 
Det gick SKITBRA! Det finns tusen saker jag kan plocka ut som positivt idag, vilket jag även ska göra längre ner. Gick även skitbra för Linnea och Quantas, jag blir så stolt!
 
Vi hoppade 80 och 90 cm som planerat, och det är verkligen konstaterat nu att 80cm är jag inte rädd för what so ever, de känns som en piece of cake. Men fortfarande får min hjärna för sig att det är världens glapp mellan 80 och 90cm, (även om hindren inte såg höga ut i mina ögon idag trots 90cm), så det leder till att jag blir nervös, lägger mig i för mkt, blir för kontrollerbar och därmed passiv i drivningen, som hon ju behöver.
 
Framridningen var hon som en gud, och jag var lugn, inge nervös. Hon var trevlig i samtliga gångarter och svarade bra på både framåt och bakåt, osv. När jag hoppade fram så gick de bättre än någonsin, tror faktiskt inte jag haft såndär otrolig känsla i hoppningen förr, för ALLT klickade när jag hoppade fram. Vi fick ett sjukt bra flyt, jag litade på henne, hon på mig, hon tog saken i egna händer, jag satt där som understödjande och bara följde med och ramade in. Hur fin som helst, och vilken fantastisk känsla!
 
80 cm - Gick awesome! Det gick med en sjujävla fart alltså, haha. Plus att vi red vår första omhoppning nånsin! Blev 0:0a. Jag satt mest och skrattade för hon bjöd tametusan på varenda hinder!! Haha. Fick verkligen tydliggöra att vi INTE skulle hoppa de hinder hon bjöd på i förbifarten till de rätta hindret. Hur söt som helst verkligen.
 
90 cm - Mina hjärnspöken tittade fram då det tagits fram två stora lådor till ett hinder, och två grindar till ett hinder. Jag försökte rida på bra, men jag höll in henne för mkt och hon fick ta i för att kunna hoppa. Jag skulle ha ridit på precis samma sätt i 90cm som i 80. Men de är lätt o säga. När vi kom till just dessa två titthinder så blev jag passiv och slutade rida, och tog desto mer i mun = stopp. Så två stopp. Men tänka sig, utan problem red jag på samma hinder och tog dom utan problem. Så runt kom vi!! :-)
 
Lastningen, guld!!! Påväg dit följde hon med mig in utan att blinka, inge tobbe-metod, nada. Påvägen hem stannade hon till en sekund, sen kom hon med in. Perfekt!
 
Positiva saker idag:
 
* Lastningen både dit och hem, framsteg
 
* Lugn ryttare och superfin häst på framridningen
 
* Framhoppningen gav mig den bästa känsla jag upplevt inom hoppningen tidigare - allt klickade
 
* 80 cm gick som på räls, men jäkligt fort, vi blev felfria och vi hoppade vår första omhoppning
 
* 90 cm - vi försökte. Jag försökte, jag gick in för att försöka och att förhoppningsvis komma runt, och de gjorde jag! Jag gjorde mitt bästa. Nästa gång ger jag ännu mer :)

Bästa svettäcket?

Vilket är det bästa svettäcket enligt er? Behöver ett som snabbt transporterar bort fukten från hästen. :-)
 
Fleece? Cooler? Ull?

 

Ottis dag

Det blir Othilia som rider Bellie idag. Jag är fortf. sjuk.. Så.. Sen måste jag ställa in tävlingen i vilket fall för vi har ingen bil att köra med. Och de är kanske lika bra med tanke på hur jag mår. Får ta och hoppa lite själv i helgen om jag blir frisk då så :-)
 
Ha en bra dag allihopa!

Sötfamiljen <3

Mamma erbjöd sig förut att åka o mocka åt Bellie... Hon kunde inte ta hand som själva Bellie, men mocka kunde hon göra oså om de skulle behövas nåt mer. Hur söt?! Min hästrädda lilla mamma. Vi kom överrens om att hon och Kjell skulle komma å hämta mig istället, så hjälptes vi åt. :-)
 
Hade ingen som kunde fixa åt B idag, plus att jag ju tagit på mig Fisen oxå. Så de löste sig bra! Hade sån ångest över att hon inte blir riden idag oxå, så vi gick en promenad i kanske 20 min iaf så hon fick komma ur från lerhagen. Får väl se om det blir nån tävling på lördag, dels beroende på hur jag mår, och dels om hon blir riden imorn. Blir hon inte riden imorn så kan jag direkt säga att det inte blir nåt. Men förhoppningsvis mår jag bra imorgon och kan rida. :-) Jaja, sen for vi iväg och handlade lite bra saker till sjuklingar, hihi mina föräldrar är så söta. Mamma tror fortf. jag e en liten 11-åring, men det är väl så det är antar jag, med barn... ;) Dom är bäst iaf mina föräldrar!
 
Känner mig sämre nu, varm, fryser och har så jävulskt ont i lederna. Främst benen och höfterna. Men men, de finns ju de som har de värre. Men jag är liksom inte van att ha de såhär och då är det ju alltid jobbigt att bli sjuk. E har börjat friskna till lite han oxå, slutat spy osådär. Så vi har nyss ätit lite flytande, och nu har jag slängt in en pannkaka i ugn som jag blev sugen på. Men nu blire soffmys under täcket resten av kvällen med massa alvedon.

SJUK

Igår efter att jag ridit och hoppat av, så fick jag plötsligt hur ont i lederna som helst. Även hals, huvud och nacke. När jag kom hem så skyndade jag mig att laga mat, och ställa mig i en kokhet dusch. Efter det så satt jag i soffan i min onepiece, på en boomfilt, under en boomfilt och slutligen mitt tjocka täcke ovanpå, och FRÖS IHJÄL ändå! Så hade feber där på kvällen.. Men mår bättre idag. Ingen feber, men jävligt hängig och har ont i huvud och leder.
 
Min pojkvän däremot fick magsjuka mitt i natten, så han springer och gör både fram- och bak hela tiden sen typ 5 imorse... Nu hoppas jag innerligt att inte jag står på tur för magsjukan, utan att jag får klara mig på feberliknande symtom och ledont..... hoppas hoppas.
 
Jag som måste motionera min häst, och Ottis kunde inte idag.. Jag HOPPAS jag blir frisk nog att åka o rida henne lite senare, har dessutom hand om Elisa idag oxå..

Markarbete

Idag blev det markarbete i ridhuset för Bellisbus. Jag hade fått i hemläxa att träna på att hon skulle landa i rätt galopp efter hinder, så jag körde lite galoppombyten på medellinjen helt enkelt. Och det gick riktigt bra!! Trots att B var spänd och skakade idag pga regnet. Jag masserade ryggfileérna tills de slappnade av innan jag sadlade. :-)
 
Hon var väldigt taggad idag, men hyffsat fin att rida fram. Låg på en del, men inget väldigt nämnvärt. Galopperna kändes fina idag båda två, alltså även högern tyckte jag att jag fick till bra. Fokuserade på att verkligen SITTA i sadeln och inte lämna sadeln med rumpan, samt att tänka på att jag ska ha lika bra hållning i galoppen som i traven, för de är nåt jag är dålig på. I galoppen blir det plötsligt okej att sitta som en pung.
 
Iallafall, jag började att ha en upphöjd bom på mellersta på sockerbitarna, och hon bytte klockrent!! Det var 2 ggr av ganska många som jag inte fick med hennes bakben så hon bara bytte fram, men annars bytte hon bakifrån och fram. Woho! Jätteglad tjej liksom.

Provade sen lägga ner galoppbommen till lägsta på sockerbiten, men då fick vi lite svårare att plocka med domdär bakbenen, så bytet skedde framtill bara. Men när jag fått ett par rena byten i varje varv så gav jag mig. :-)

Är jättenöjd! Ska träna vidare på detta, och mycket viktigt att jag själv alltid tänker på hur jag ger hjälperna osv. För de sitter med all säkerhet i hur jag rider. :-) Men iallafall, jag blev riktigt impad över hur otroligt bra det gick över mellanhöjds-hindret. :-D
 
Sen är jag inte riktigt mig själv nu.. Jag ska vara ärlig, jag är sjukt nervös inför en tävling jag gett mig in på på lördag. En Pay and jump, på 80-90cm. Jag håller på att bajsa på mig. Jag skakade som ett LÖV när jag skickat iväg anmälan, och sen dess har bara tävlingen gnagt i mitt huvud vilket gör mig orkeslös och "borta" i huvudet. Jag kommer inte ihåg vad jag gör/gjort elr nånting, och känner mig allmänt trött. Försöker verkligen tänka positivt, och ja.. jag SKA fixa att tänka positivt oxå. :-) För de kommer gå awesome!! För vi har tävlat på dessa höjder till o med, och spärren som sätter sig bara för att de blir ett arrangemang ska BORT. Vi ska fixa ett :)

Stubben!

Snyggpuppan i stubb! Var hon inte bra snygg i stubb ändå? Nu är det dock två vintrar sen som hon hade stubb senast, för när jag började hoppträna på riktigt för tränare så upptäckte jag att jag fasen inte hade nån man att ta tag i om jag behövde, haha! Det var inte lätt när hon var helt nystubbad då inte. Så året efter beslöt jag mig för att strunta i det. ;)

 

Bates Caprilli

Är det någon som har erfarenhet av Bates Caprilli dressyr? Jag har varit sugen att testa en sådan hur länge som helst, men aldrig fått tillfälle att göra det. Jag gör inte som förr nu, köper hem sadlar hit och dit på chansning och sedan säljer om det inte funkar. För jag gör inte mig av med min Prestige innan jag hittat något som klår den.
 
Så därför frågar jag er om ni har någon minsta lilla erfarenhet av Bates Caprilli? Och detta gäller modellen med utbytbart koppjärn, alltså ej de äldre modellerna. Jag har testat en av de äldre och den låg an väldigt bra på Bellas rygg, men frågan är om de nyare gör det.
 
Och jag är jättenöjd med min dressyrsadel som jag har nu, men jag skulle önska att jag hade en 16.5" eller en 17" som mina ben ändå hamnar rätt i, och en som låg an lika mycket bak som hoppsadeln gör. Så skulle det gå att hitta en sådan så satsar jag på det och säljer min Prestige isåfall. Men så länge som jag inte får tag på nån så behåller jag givetvis Prestigen då den funkar utmärkt!
 

Ottans dag

Idag har Othilia ridit min lilla tjej :-) De hade gått bra men hon hade legat på lite i traven och varit pigg, dock väldigt fin i galoppen. :-D På hemvägen skulle hon tydligen inte ens skritta utan galopperade och studsade osv. Men sen gick de bra. ;) ... Min lilla snärta med alldeles eget humör från dag till dag :D

Hehehehe

Bäst att göra som fröken Silverbern säger kanske ;) Dock SVÅRA FRÅGOR, för jag tänker inte direkt på sånt haha. :-P

Jag taggades av: Carro Silverbern

Två hästar i mitt distrikt som jag gärna skulle prova rida:


Fabia, aka Flisan - söt liten snärta i behändig storlek ;)


Pebbles - Charmig tjej som verkar SNÄLL rakt igenom :-)

Två ryttare i mitt distrikt som jag tycker rider fint:

Caroline Silverbern & Julia Jonzon

 

En häst som någon du känner till äger och som du själv skulle kunna tänka dig att äga:

Asså... ingen?

This or that:

Häst/ Ponny

Hoppning/dressyr

Några få märkesvaror/obegränsat med billigare utrustning

Vinna på en väldigt dålig runda/göra en bra runda med 4 fel

Jag taggar:
ALLA :D


Fynd

Igår gjorde jag två riktiga fynd av en privatperson som sålt sin häst. Två par ridbyxor från Hööks, Excellent. Har läst mig till att dessa är så sjukligt sköna, dock att sömmarna lätt går sönder. Så jag la helt enkelt ett bud för båda två (båda med lapparna kvar) och det gick igenom så jag slog till. Har ALDRIG haft på mig nå skönare ridbrallor!! :'D Så nu ska jag rensa bland mina egna som ska väck.. :-)
 

Bäst just nu!

Jag har alltid älskat Takida, och den nya gruppen är verkligen inte fy skam heller. Älskar sångarens röst!
 

Vila

Tyvärr så blev det vila för Bellsan idag. Jag hade verkligen inte möjlighet att rida idag då jag låg utslagen i sängen i väldiga magsmärtor. Jag som skulle med e-m och linnea till veterinären oxå med Quantas.. Jag som lovat. Men jag kunde verkligen inte. Så även Bellis blev drabbad och fick vila. Igen. Men men, imorgon har Ottan henne så får jag vara hemma och vila upp mig.

Näsets ridcenter

Jag och Mallan tillbringade ju hela helgen med att kolla på fantastiska näsets underbara tävlingar. Näset var där jag började träna för Marianne Bäckström, och det var då jag fick upp ögonen för denna fina lilla klubb. Det är även dessa jag troligtvis kommer att tävla för nästa år.
 
Iallafall så bjöd dom på helt fantastiska tävlingar, och det var så kul! Satt med tårar i ögonen både en och två ggr, haha. Känslig som man är så fort någon gör en bra runda. Men i söndags hade de även med stafetthoppning och höjdhoppning, kanske helgens höjdpunkter. Alla satt som bänkade vid höjdhoppningen, och en av klubbens ryttarinnor (som jag tror tävlat 145-150 om jag inte minns fel?) tog höjdrekordet på 180cm! Helt jävla sinnessjukt. Från 140 och uppåt satt jag och hade hjärtklappning. Men vilka fantastiska tjejer, vilket jäkla mod alltså! Helt iskallt. Rida mot en vägg liksom.
 
Jessica Christensen och Bruce Lee

Galoppklättring

Idag blev de galoppklättring för fröken Bus, tillsammans med Malin och Fis. De gick väldigt bra! Bellan är så fin just nu, men hon är ändå tittig och vart hängandes i min hand bitvis idag. Men så får man vara när man sköter sig så bra i övrigt som hon gör. :-D Hon är så rolig att rida nu. Och ännu en gång så kände jag skillnad i galoppbacken, att hon bär sig kanon. Jag stod i upp i båda galopperna, men jag tror fasen högergaloppen var jävligt fin idag alltså! Svårt o känna när man står kanske, för de känns lättare när man sitter ner och "jobbar" den. Men som de kändes så var den kanon. De tar sig. :-)
 
En riktigt härlig tur i solnedgången... höst. <3

TILL SALU

Här kommer bilderna på sakerna från föregående inlägg om till salu prylar. :-)
 

Uteritt

Tog en supermysig uteritt idag mot hovberget med bästa Malin. :-) Var verkligen helt fantastiskt väder! Och Bellan skötte sig utmärkt på bortavägen, hon var så extremt fin! Herregud så fint hon svarar för tempoväxlingar. På hemvägen blev de en annan femma, då skulle Malin vara framför oss, och då fick B frispel och skulle bara galoppera på stället. Så fick rida först ändå. Och hon var väldigt tittig och så, försökte jobba övergångar men de var ingen hit alls. Hon lyssnade inte för fem öre i övergångarna förutom när det gick framåt, haha. :-P Så det blir att jobba massvis på det framöver igen, har slarvat med dom på ett tag.
 
Men de är så otroligt kul att hon är såhär fin överlag nu, så sjukt kul att rida då ju. :D
 

Till salu - en gång för alla

Nu har jag rensat igenom hela min vind, av det jag tagit dit. Och nu ska sakerna VÄCK, annars hamnar dom på tippen inom ett par veckor.
 
Först en lista:
 
Schabrak
* Vitt dressyrschabrak med blåa kanter och guldpasspoal, strl Full
* Vitt dressyrschabrak med blåa kanter och guldpasspoal, Exklusiv Horsewear, strl Full
* Vitt allroundschabrak, Pessoa, strl Full
* Vitt allroundschabrak med vit passpoal, Capriati, strl 16" (passar 17")
* Grönt allroundschabrak med beige kant och grönguldig passpoal, Jacson, strl Ponny (passar 17")
* Brunt allroundschabrak med en guld och en brun passpoal, Kyro Riding Gear, strl Full
*Duvblått dressyrschabrak med beige kant, Horze, strl Full
* Beige dressyrschabrak med brun passpoal, Hööks, strl Full
 
Täcken
* Tjockt fleecetäcke, lila-randigt, Equitheme. Strl 135cm
* Fleecetäcke, duvblått med beige/gröna kanter, Hööks. Strl 135cm
 
Träns/tyglar/tillbehör
* Pannband med äkta swarowskistenar, blått/gult. Brunt läder, strl Full
* Brunt pullarträns från Claridge House, strl Full
* Mörkbrunt pullarträns från Claridge House, strass, strl Full
* Mörkbrunt träns utan pannband, engelsk nosgrimma, helt platt, strl Full
* Svart aachennosgrimma med vitt foder, Strl Cob
* Svarta släta lädertyglar m inåtvända spännen, strl Full
* Bruna släda lädertyglar, strl Full
* Svarta gummityglar från Micklem Competition, Full
* Bruna gummityglar från Micklem Competition, Full
* Rödbrunt pannband från HMC, strl Full
* Rödbrun martingal från Capone, strl Full
 
Benskydd
* Set om fyra benskydd (bak o fram) från Equiguard, bruna med grönt foder, Ponny
* Bruna senskydd, Horze, Ponny
* Svarta senskydd, Cob
 
Övrigt
* Blå luva med röda kanter, strl Full
* Kandar 14cm
* Sporrar, barn/dam, ca 1cm långa
* Röd rosett för svansen
* Hjälmöverdrag Harry Hall
* Mässingstigbyglar strl Dam
 
Kläder
* Tröja med dragkedja, rosa med bruna ärmar, Hööks, strl S
* Huvtröja, brun, Hööks, strl XS
* Lättare jacka, marinblå med muddar på armar och nertill, Hööks, strl S
* Tröja med dragkedja, rosa, Hööks, strl 158/164
* Huvtröja, lila, strl XS
* Fleecejacka, rosa/svart, strl 38
* Väst, brun med beiga rutor, Hööks, strl XS
* Ljusblå piké, Hööks, strl XS
* Långärmad tunnare tröja, militärgrön, strl S
* Långärmad tunnare tröja, beige, strl S
* Ridbyxor gråa med röd rand, Hööks, strl 38
* Ridbyxor beiga, strl 36
* Ridhandskar vita, dressyr, strl S
 
Vid intresse lägg bud! Allt ska väck! Kommer upp bilder på allt i nästa inlägg :-)

Morning :-)

Klev upp för en timme sen ungefär. Har "tagit ledigt" tills på tisdag, för att jag ska få vila och ta igen mig lite. Känns som jag jobbat non stop sen i juni, och senast jag hade två dagars ledighet på raken minns jag inte ens. Ändå känner jag världens ångest som tackar nej till jobb under dessa dagar. Jag vet ju att jag klarar mig ekonomimässigt, men ändå.
 
Tänk om nästa månad blir skit? Då blir det inte kul. Så hela tiden tänker jag att jag måste tacka ja till jobb, IFALL jag inte får jobba. Men alla säger att jag kommer få jobba. Och ja, egentligen vet jag ju det för jag vet hur det brukar se ut för min del. Men jag vet ju aldrig hur det kommer se ut i framtiden? Nästa månad? osv. Så de är en ständig stress för mig. Men jag får ta det som det kommer helt enkelt. Jag borde vänta på dendär skitmånaden och se om den faktiskt finns, och finns den så vet jag ju vad jag har att vänta ibland. Men som det är nu har jag fått jobba över 100% sen mitt sommarvick tog slut. Förutom denna månad då jag själv som sagt tagit ledigt nu 5 dgr.
 
Iallafall. Idag är en skitfin dag, med strålande sol. :-D Me like. Ska väl ta och bege mig ut till min prinsessa strax, och ta oss en joggingtur på stigen upp mot hovberget och tillbaka. Senare idag tänkte jag baka lite hemma och laga lite go-mat, smarrigt. Och idag får jag äta godis/sötsaker oxå.. Men då är jag inte lika sugen? Haha. Har uppehåll på sön-tors nu igen, och dessa dagar när jag inte får äta vill jag ju ha allt. Och nu när det väl är fredag så går jag och drar ut på de istället, haha. :-P
 

Stallet x2

Kom precis hem från stallet idag. Hade så sjukt tråkigt förut, och med vetskapen om att E skulle iväg och träna lite senare på kvällen så begav jag mig helt enkelt till stallet igen, till paddocken där jag skulle filma Malin och Fisen. :-D Finns inge roligare än att vara i stallet, kan vara där i timmar. Fick lite gjort oxå, pysslade om lite i skåpen och tog hem grejer som inte används. Lite kläder som jag tror jag ska sälja osv.
 
Har precis ätit kvällsfika, och funderar på o ta mig en andra dusch. Så skööönt. Elr om jag hoppar i jumpsuiten och myser ner mig i väntan på E.. :-)
 
Arkivbild på världens bästa Bellie :-)

Urklipp :-)

Det tar sig! ;) Haha kolla frambenen på första bilden här nedan... hur söta? Dom går till och med UPPÅT :-D


FILM (hoppning)

Här kommer dagens film. De såg som jag skrev inte ut att gå lika fort som de kändes, haha. Men så äre väl alltid! Tyckte dock de såg riktigt bra ut. :-D Vad glad jag blir!!! Och ni ser när vi ska hoppa muren åt två olika håll, att jag faktiskt trycker över henne när hon tvekar samt lägger på spöt en gång på bogen. Hade detta varit för ett par månader sen så hade jag följt med henne och slutat rida pga rädsla, och det hade resulterat i att jag stått och tjurat och vägrat ens försöka hoppa igen. Spärren är förbi! :-D
 
Vad tyx? ;)

Hopplektion

Imorse var det dags för en hopplektion igen. :-D Jag fick hoppa bana idag igen, men med kortare distanser, snävare svängar och med mycket brytna linjer. Det gick jättebra!! Vilket team vi börjar bli jag och Bellie. Det gick hej dundrande fort idag dock, haha. Hon var stark och jävlar i min lilla låda vad pigg hon var! De kändes jättefort men det ser säkert inte fort ut på filmen bara för de, haha.
 
Hon hade kunnat vänta lite mer på mig om jag ska vara petig, men jag klagar inte då allt blivit så mkt bättre på senaste tiden. Elr, vi utvecklas fortfarande ständigt ända sen efter hennes skada för 1 år sen. Så jäkla kul! Vi hoppade idag även mur, grind osv. som sist. Och hon börjar titta liiite på muren, men så fort jag e på henne då så hoppar hon nemas problemas, och nästa gång behöver jag inte göra annat än rida som vanligt. Så de e skönt att jag vågar lite mer nu, och inte börja fega ur när hon gör det. Tydlig som sagt, är vad jag måste vara med henne.
 
80/90cm låg rundan på idag, alltså samma som sist. Gunilla tycker det är en perfekt höjd för oss i dagsläget, vilket jag kan hålla med om.
 
Vad ROLIGT det är att hoppa! :D Denna gång kommer även film. :-) Om de ens är av intresse? Verkade gaaanska dött på den fronten sist jag la ut film, haha. :-P Jaja, om inte annat tycker jag det är kul själv med film, att gå tillbaka i arkivet osv. Så de spelar väl egentligen mindre roll. ;) Alltid kul med kritik dock!

Mörkbruna snokremmar?

Någon som vet var det går att få tag på lösa, mörkbruna snokremmar? Hööks har inte. Någon som inte använder snokrem som har någon över kanske? :-)

Vill inte ha svarta bettremmar...

Uteritt på världens finaste!

Nu tror jag väl? Vad bortskämd jag blivit! Vilken fantastisk liten häst jag har. Ja, mer än vanligt alltså. Red ut idag, längs vägarna. Dom hade slirat upp min favoritväg, som under sommaren är STENHÅRD. Men nu hade dom som sagt slirat upp den så den var alldeles lagom i svikten. Perfekt tyckte jag och red ett dressyrpass där.
 
Påvägen bort red jag lite ställning i skritt och trav, för att få hennes uppmärksamhet. My har lärt mig att vara tydlig när jag rider, och att jag inte ska rida förlåtande. Alltså, jag är för snäll. Och då menar jag inte att jag blivit hård, men tydlig med vad jag vill. Och sen dess har hon blivit så mycket lättare - för hon förstår ju vad som gäller och vad jag vill. :-D
 
Iallafall, red lite tempoväxlingar i traven och fokuserade på att jag själv skulle använda mig av sitsen, och allra minst av handen. Och hon svarade så himla bra, hon är så känslig. Lyssnade riktigt fint.

På hemvägen blev hon taggad, men jag satt kvar lungt och red skritt- och travövergångar m.m. När hon slappnade av red jag lite sidvärts vilket gick bra. Sedan bar det av i galopp, och tempoväxlingar. Vänster galopp först, och JÄVLAR vad fin hon var! Helt fantastisk. Tempoväxlingarna var verkligen grymma, hon lyssnade toppen.
 
Sen kom vi till höger galopp, och HUA. Haha. Jag kan inte rida den! :o Den blir fyrtaktig, jag kommer inte ner i sadeln, får inte alls någon bra känsla. Måste fixa till min snedhet, och även kolla B igen. På slutet dock efter lite arbete av tempoväxlingar så fick vi till en rund och finare högergalopp oxå, och då avslutade jag.
 
Fin fin fin häst!! :D Vilket flyt vi har nu :D *Peppar peppar*

:-)

Sitter på jobbet nu, men har kortdag ÄNTLIGEN. Och imorn är jag ledig. Sen har jag INGE jobb inplanerat alls resten av månaden. Så får väl se om telefonen ringer... Skulle dock vara skönt att få vara ledig mer än 1 dag på raken, som jag inte varit på månader.
 
Ska gå upp till min lilla prinsessa sen, när jag slutat. Blir en skön uteritt av nå slag. :-) Sen hem och laga go-mat och bara myyysa. Elr först ska jag iväg en tripp på Birsta och reklamera två par brallor, och hämta lite nybakt bröd "hemma".
 

Bästa puddingen! Känslan från detta pass sitter i lääänge. Fina fina B.

Vila

Idag vilar B då jag jobbar heldag och Ottis hade inte tid idag. Gick upp en sväng på min rast, och mockade och fixade. Himla skönt avbrott på en arbetsdag, att få mysa med sin häst lite.
 
Har även fått väldigt dåliga nyheter idag och de blev inge vikariat för mig. Suck. Så nu är jag typ... upprörd? Jaja..Finns mycket positivt med att jobba som jag gjort nu oxå. Men jag var liksom inställd på några månader av avslappning, veta att jag har ett schema och en heltidslön osv. Så nu äre jobbjakt igen.

Lite urklipp


Tror det hade blivit sjukt fina bilder om man hade fotat idag :-)

FILM (Dressyr)

Här är filmen på hela 10 minuter, nästan. Jag själv tycker inte om att se på så långa filmer, men jag kunde verkligen inte välja bort något. Hon var så fin! Så det är ju bara att spola fram om de blir långsamt. :-)
 
Vad tycker ni?

Vilken stjärna!

Bestämde mig för ett dressyrpass idag, och Carro hakade på så vi filmade varandra. :-) Tur var väl det för jag hade kanske världens finaste häst idag!! En dag där allt flöt på så jäkla bra. Hon var lugn, avslappnad, tog ut steget, inge spänd alls. Jag är så glad. Även i båda galopperna! Visst blev hon lite spänd emellan galopperna, men skitsamma. Hon var så satans fin från början till slut idag.
 
Dock märks de verkligen hur sned jag är för tillfället, då jag inte alls kan rida henne bra i höger varv och främst i galoppen. Vänster galopp går som en dans, men kommer jag till höger sitter jag snett, får inte henne på yttersidan, vi genar osv. Men när jag slutade tänka och bara släppte allt och slappnade av i ben, armar, rygg och så vidare så släppte de faktiskt. :-) Och vi hade inte alls samma "dragkamp" i innerhanden som vi har haft. Ne hon var verkligen en DRÖM idag.
 
De bästa? Att de finns på film!!! Hur ofta äre inte man säger "Hon gjorde si och så skitbra, men fick inte med de på film. Så de såg inte ut sådär som de gör på filmen" Haha. :-P Man får sällan med godbitarna på film.
 
Jaja, när mitt liv ordnat upp sig (nästa vecka) ska jag beställa tid för naprapat osv. Jag har nämligen fått ett heltidsvikariat, troligtvis året ut. Dom tror 3 månader minst. Så det är vad jag hoppas! :-D Gladtjej_91
 
Har precis ätit JORDENS godaste korvstroganoff - made by me. Så jävulusiskt gott!!! Im in heaven :D

Ottans dag

Idag har Ottan ridit Bellisen. :-) Som sagt igår. ;) De hade vart ute 1 tim i skritt och trav, vilket hade gått bra.
 
Hej å hå vilket lång inlägg :D

Vila

Idag vilar B, då jag jobbat hela dagen. Jobbar hela helgen :-) Så imorgon har Ottan henne. Tack å hej leverpastej! ;)

Till salu

Wintec Allround 500 Cair. 17.5", utbytbar bomvidd med koppjärn. Sadelgjord på 130cm ingår, även den Wintec. Sadeln är lite blöt på kåpan på dessa bilder, det är alltså inget annat. :-)
 
2000:-
 

Lämna en kommentar eller maila mig vid intresse, josefine.freed@hotmail.com

Dagens


Här är tränset sänkt ett hål. :-) Hon verkar trivas mer då :-) Älskar pannbandet till detta, passade svinbra.

Galoppklättring

Imorse klev jag upp kl 6, till ett smattrande på taket.. REGN. Skoj. Buss. Släppa ut hästar. Jippi.
 
Det gick iaf bra, för tack o lov var de inge spöregn. :-) Tog endast 30 min att få ut 10 hästar och tog på 8st täcken. Sköööönt! Slipper dessa hemska hönät nu, haha. Det tog sån tid och var så drygt att hålla på med på morgonen.

Tog mig en uteritt efter lite övervägning, tänkte först skita i de. Men vi red till galoppbacken, och hon var kanonfin! De går verkligen bättre o bättre varje gång i galoppbacken och idag var inget undantag! Vad stark i rygg och bakdel hon blir för var gång i galopperna. Hon orkar bära sig mer och mer och i ett behagligare tempo :-)
 
Sänkte ner tränset ett hål idag, och ja... antingen så vare det som gjorde att hon kändes så trevlig idag, för hon var betydligt mindre tjaffsig i munnen, eller så var det hennes dagsform. Jag testar vidare! :-)

Tränset

Provade svarta tränset idag oxå, var fett nervös. De var mindre än de bruna i strl, elr så töjer de kanske ut sig. Fick ha på yttersta och näst yttersta hålen. Så vad ni än gör, köp Large Horse om hästen eran har Full egentligen.
 
Sen har jag kommit fram till att clipsen bara är att drömma om, elr drömma o drömma... Vem bryr sig? Haha. Hade vart kul o testa bara. Men eftersom tränset hamnar helt cp på min häst så gåre inte, för vinkeln blir totalt fel.

Ska även exprimentera och se om hon antingen vill ha tränset i rätt position, men med remmen över bettet. Eller i fel position, dvs längre ner, med remmen framför bettet. De blir liksom fel nånstans hur jag än gör, så de är bara upp till Bellsan o välja.
 Dressyrlektion

Idag stod dressyrlektion på schemat. Mitt på dagen idag vände mitt bra humör och jag vart sjukt bitter! Och inte blev de bättre heller. Så jag red ju som en kratta, plus att jag är SNED som en jävla kamel just nu i några kotor i svanken vilket ledde till att jag var sjukt spänd över det och red omkring och störde mig på det. = DÅLIG ridning.
 
Iallafall. B skötte sig fint! My ger oss väldigt nyttiga råd, tips och trix som jag känner fungerar. Så jag kommer jobba vidare på detta som vanligt, för de blir bara bättre och bättre. Vi jobbade med tempoväxlingar i galoppen idag, och så kom vi fram till att jag ska släppa innerhanden mer i högervarvet för att jag tar så fruktansvärt mkt i den ,och B hänger sig fast = ond cirkel. När jag släppte den kom hon till ett helt annat arbete och en helt annan avslappning. Fina B.
 
Jag är fortf. jättebitter. Som en surkärring? Har ingenting positivt att känna, trots att jag har allt..? Jävla mosdag. :-P Stackars min boyfriend. Har bett honom skita i mig ikväll .... :-) Nya tag imorgon! Hoppas verkligen INTE de är höstdeprissionen som är på G. Har haft sån typ varje år och det är INTE kul. Hade ju tänkt jag skulle slippa det nu när jag slipper skola....?

Vila

Igår fick fröken Bus vila, lite oplanerat sådär. :-) Men idag väntar en dressyrlektion :-D Skoj! Och idag elr imorn får jag troligtvis ett ganska avgörande besked inför de nästkommande månaderna. Spännande! ; )

Gagnam style :-D

Me like!!! (Btw har ni sett att jag fått dille på utropstecken? Till å med där de inte ska vara nåra!!! HEHE)
 

Tummen upp för Q!

Q, vars blogg jag alltid läser och som är en väldig hjälp för mig många många ggr, har gjort det igen! Skrivit ett kanonbra inlägg som kanske får folk att öppna upp ögonen lite.
 
Det finns ju många som tror sig kunna lukta/se om ett hö är bra eller dåligt. Att ett knallgrönt hö skulle vara bättre än ett beige/gult hö är bara struntprat tyvärr, och detta har Q tydligt analyserat och förklarat i detta inlägg. Hon har alltså gjort ett expriment med 9 olika hö, med olika färger, alltifrån trist beige färg till knallgrönt etc. Och hon har analys på samtliga, även hygienanalys på 4 st. Resten kan ni läsa er till HÄR.

Vilken befrielse..

Vilken otrolig befrielse det har blivit för mig att fokusera på positiva människor och positiva tankar senaste veckan. Om ni kommer ihåg mitt inlägg om att sluta fokusera på negativa människor som suger musten ur en?
 
Det är en sån lättnad. Förut kunde jag störa mig på nåt och droppa en kommentar (INTE elakt, men ifrågasättande och av nyfikenhet), sen kunde jag typ inte släppa det på hela dagen? Utan gick och ältade det hela tiden. Och blev det en diskussion så var vad jag skulle svara nästa gång de enda jag gick runt och funderade på. DET tar energi av en.
 
Numera om någon ställer en allmän fråga om något jag tycker gräsligt illa om så svarar jag helt enkelt inte, för jag orkar inte starta en diskussion som alltid spårar ur åt nåt håll. Jag tänker (fast det har jag sen länge) sluta med åsiktsinlägg bara taget från luften här, utan äre någon läsare som ÖNSKAR att jag skriver om något särskilt- absolut! Skulle inte tveka att skriva om det då. För åsikter - det har jag massor utav, och är det då någon som vill se min syn på saken så är det välkommet. Men jag tänker inte "bara sådär" skriva om något som jag kanske tycker illa om, för de finns ingen anledning.
 
Jag gör ju det jag tror på, liksom alla andra. Är det någon som frågar mig, "Vad tycker du om dehär?" så svarar jag alla ggr. Men som sagt, jag tänker inte lägga mig i diskussioner längre som handlar om sådant som provocerar mig. Det kan handla om vad som helst. Folk som skiter i höanalyser för att dom kan se/lukta på om höet är bra (jag har varit likadan bortsett från att jag inte hävdade att jag kunde se elr lukta mig till om det var bra). Numera i mina ögon är dom bara lite halvdumma i mina ögon eftersom man faktiskt inte vet om sin häst får samtliga behov av energi, protein och mineraler täckta. Man struntar i det helt enkelt.
 
Det kan handla om bett, någon frågar vad man tycker om pessoabett? Hur många ggr har det inte varit uppe på tapeten..? För min del är det slutdiskuterat om dessa bett, för jag använder det jag anser är bra. Liksom alla andra gör. Det som är trist är ju dessa gånger när man faktiskt inte ens är så pass intresserad att man tar reda på bettens/utrustningens funktion innan man utsätter hästen för det. Det är det som är provocerande. Hur man ibland inte alls tänker sig för.
 
Det kan vara någon som frågar hur denne ska få hästen att gå i form.. Jag har själv varit där, man vill veta, man frågar frågor. Man tror att det ska gå att läsa sig till hur man gör. Det går inte. Men jag har insett att, jag kan inte förändra folk. Dom måste få lära sig själva, dom kommer lära sig själv. Dom kommer oxå inse vad som krävs. Jag ska inte bli irriterad över sånt. Alla måste få sin tid.

Sist men inte minst kan det vara en sadel jag ser ligger dåligt. Jag bryr mig inte längre. Jag tycker bara det är trist att man inte skaffar sig själv tillräckligt med information för att se att sadeln faktist inte alls ligger bra. Man förlitar sig helt på den som provat ut sadeln, även om det var ett år tillbaka den provades ut. Struntsamma, jag använder de sadlar jag tycker passar min häst bra - men jag skulle aldrig göra det om jag inte hade en del information och kunskap bakom. Och aldrig utan att rådgöra med en elr flera vettiga personer. Så resonerar jag kring de mesta. Kan jag inte själv - då försöker jag lära mig, allt jag kan. Och tills jag kan, då tar jag hjälp samtidigt som jag lär mig. För jag vill VETA att det jag gör/utsätter min häst för är OK. Och ja, alla vill sin häst väl. Så är det bara, det vet jag. Men ibland önskar jag att man tog steget längre.
 
Iallafall.. Vilken otrolig befrielse att INTE bry sig! :-D
 


Tränset har anlänt :-)

Det kom in till butiken igår, och redan idag har jag det! Awesome. Jag har köpt det denna gång från Strömsbergsgård, och jag rekomenderar er att köpa därifrån om ni vill ha ett Micklemträns. De har även sänkt priset till 1500:- för competition, och 1400:- för multibridle. Så nu finns Competition inne i lager för er som vill ha.
 
Galet snyggt med svart ju! Ska även testa clipsen nån dag, för det har inte jag gjort ännu. Men blev rekomenderad de när hon blir het och stark, så tänkte testa det på nån uteritt. :-) En mysko grej var att det följde med fyra clips, och fyra bettremmar? Hm.. Kanske lätt o tappa bort clipsen.. Men bettremmarna? Haha. Har 4 såna över nu, + 2 bruna eftersom dom är för korta för B.
 
Är ni fler därute som har ett sånthär eller ska köpa? Skriv gärna era erfarenheter av tränset. Vet att jag inspirerat minst 3 st att beställa ett, vilket är hur kul som helst med tanke på vilket toppenträns det är för våra fyrbenta vänner. Så ännu en gång så rekomenderar jag tränsen skarpt!! Nu har jag två st och mina gamla åker upp på vinden.
 
(OBS, även dessa tyglar till salu! Har alltså både ett par bruna och ett par svarta gummityglar till salu)

Hopplektion

Idag har jag hoppat för Gunilla igen. Det var väl ett halvår sen elr något nu sen sist? Elr kanske inte så länge, men några månader iallafall.
 
Jag hade bestämt mig för att rida, och hoppa, och inte börja tveka och grejer som leder till att jag bryter ihop. Och jag följde den planen mycket bra! ;)
 
Så fort vi kom in i ridhuset vart Bellie livrädd för allting därinne. Hon såg direkt ett mur, som var LIVSFARLIG. Hon stannade 10tals meter framför till och med när jag ledde henne...? Lilla fjanten. Så framridningen var inte så jätterolig för hon gick runt och var livrädd för alla hinder liksom, haha.
 
Men efter 15 min typ så slappnade hon av, och då började vi hoppa lite. Det blev att hoppa en bana idag och de gick så satans bra!! Allt gick så bra. Jag måste bara andas mer, och ta det lite lungt, inte bli så spänd liksom. Men B skötte sig så jäkla bra alltså. Banan låg på 80-90cm.
 
Jag tycker verkligen om tempot vi lyckas ha nu, där hon får en rund och välbalanserad galopp där jag kan ha en mjuk kontakt och bara följa med henne i. Hon kändes så säker idag. Vi hjälpte verkligen varandra, för jag hade bestämt mig för att rida ordentligt, och när B känner av det så tar hon saken i egna händer och tar egna intiativ vilket leder till att jag blir ÄNNU modigare.
 
Vi hoppade mur, grind, plank och oxrar med sockerbitar under. Hon hoppade ju allt utan att blinka! Muren var hon skeptisk till men jag använde spöet där ett par ggr i förebyggande syfte och sen behövdes de inge mer. Hon bjöd på ALLT! Det var bara att styra och finnas där för henne så sögs hon som en svamp emot varje hinder, och hon kändes så säker. Hon hade sånt självförtroende idag. Vilket liten pärla!!
 
Istället för att rusa iväg och "springa ifrån" arbetet över hindren, så känns hon numera säker och de känns som jag vågar lita på henne nu. För nu när det går "fort", så är det ett bra tempo, ett tempo vi behöver, men samtidigt känns det som jag har full kontroll. Förut så var jag livrädd när det gick fort för vi hade ingen riktig balans, utan de blev väldigt flängigt. Men nu känns de awesome!
 
Fan, de börjar ju bli KUL att hoppa!! Istället för att ha en kamp emot rädslan hela tiden. Nu kör vi! :D

Beställt!

Woho, nu är ännu ett Micklemträns påväg till mig. De skickades idag så det borde ta 1-2 dagar bara. Måste bara klura ut ett pannband att ha. :-D
 Skrittur

Idag tog jag ut fröken Bus på en skrittur. Det var skönt och välbehövligt, lagomt ansträngande då jag börjar bli sjuk. Konstigt när alla i min omgivning är/har varit sjuka.. så nu är det min tur.
 
Vi var ute i 1 tim, och hon skötte sig kanon! Var lugn och fin, peppar peppar, hoppas de håller i sig. :-D
 
Ska iväg på jobb snart.. även om jag hade föredragit att krypa ner i soffan hemma och kurerat mig med alvedon.. men vill liksom inte sätta dom i skiten nåra timmar innan jag ska börja jobba liksom. Har däremot ställt in morgondagens jobb.

:-)

Kom inte på nån vettig rubrik, har skrivit godmorgon nu varje morgon.. :o De känns lite uttjatat. ;) Iallafall.. är ledig idag. Elr nej? De är jag ju inte! Ska jobba kl 15. Hehe. Kom jag på. Men de känns som man e ledig när man får lyxa till de med sovmorgon liksom.
 
Idag blir det ett skrittpass för fröken Bus. Hon har som sagt gått HELA förra veckan utan vilodag, men hon behöver få ur sig energi. Tror inte de ger henne nåt o stå i en lerhage utan nån aktivering alls. Då får hon hellre total variering av arbete och någon skrittur i veckan. Men de kommer såklart bli vilor hit och dit oxå beroende på hur jag jobbar.
 
Har precis ringt och bokat en hopplektion oxå, ska bli himla kul! Då får jag all fokus på mig och B vilket jag kan behöva i hoppningen. Jag har lite problem för att hoppa för någon för jag tycker inte jag är "duktig nog".. Och jag är rädd för att jag ska bli rädd, och jag är rädd för att jag ska "bryta ihop" som jag har kunnat gjort när jag fått panik och alla känslor bara flödat ut. För jag känner mig så jobbig då. Men jag ska tänka endast positivt inför denna lektion, för jag KAN, vi KAN. :-) De vet jag! Allt sitter i min hjärna, som jag sen för över på B som är extremt känslig.
 
Men de blir skoj! Och detta blir en bra dag. ;)

GONATT! :)

Ne, nu äre natta! Får bli mer bilder imorgon om jag hinner. Avslutar kvällen med en bild på dö-sälen. Rest in peace. Och gonatt allihopa! ;)

 
 

Bildbomb nr 2

Här kommer fler bilder. På mig, Bellsan, och Linnea och Quantas. Så fina!!! Jag har nog inte skrattat så mkt som jag gjorde under galopperna på länge, haha! Hade så extremt kul. Och de gick svinfort + att det inte gick att få stopp kändes de som, haha.


Bildbomd nr 1

Här kommer första inlägget med bilder på mig och Bellsan. :-) Detta är från ängen där vi red innan stranden.
 
Happyface

Idag har varit en awesome dag, precis som jag förutspådde. :-D Först ponnyhoppningen med goa Malin m.fl, och sen ridning med Linnea. Underbart!
 
Vi red till stranden, och så kom E-M och Hanna och fotade oss. Supersnällt!! Tog även lite bilder på en äng. Bellie skötte sig mycket mycket bra idag, hon var hyffsat lugn faktiskt. Trevlig brud dedära! ;)
 
Vi såg även en död säl oxå... som jag vetat legat där, men inte sett själv. Nu hade liksom magsäcken ploppat ur stackarn. :o Hua.. låter man bara dom ligga??

Morning!!!

Detta ska bli en toppendag. :-D Inga bittra miner. Jag ska göra detta till en bra dag. :-) Ska snart äta frukost, och vid 9 kmr Mallan och hämtar mig för vi ska kolla på lite ponnyhoppning idag. Kul! Sedan bär det av till stallet för ridning till stranden som sagt. :-D
 
Ha en bra dag!

Jobbat klart :-)

Har precis kommit hem från jobbet. Har hunnit slänga i mig lite mat oxå. :-) Gick på ett nytt schema idag, elr ja, hos folk jag varit till förr, men vi har ju som sagt ett nytt system oxå så de blev liiite strul ikväll. Men ingen stress, utan jag hann med mig ändå. :-) Men dom är ju bara för speciella pensionärer alltså. ;) Hehe... Say no more.
 
Imorgon är jag LEDIG. Och då ska jag ut till min finfina häst!! Hihi. Längtar. Ska rida till havet imorn, får se om de blir nå bilder. :-) Det är en bit dit, så de får bli ett litet kondispass för B. Men de behöver hon, hon har inte stått en enda dag denna vecka för hon är så speedad. Lika bra att köra på, så länge det är variation så hon får jobba med olika muskler och gå på olika underlag och ridas i olika arbete. :-) Så nu kommer jag ligga i med träningen med henne. Nu när hon står i en betydligt mindre hage än betet så rör hon sig ju inte lika mkt själv heller.
 

Othilias dag

Idag har Othilia ridit Bellsan. Hon hade varit pigg och lite av ett ånglok.. Som vanligt under senaste veckan. :-P De hade ridit till klätterbacken där jag brukar galoppera, och de skulle bara trava. Men B hade ju såklart andra planer på G, att galoppera. Men tillslut hade hon gått med på trav. ;) Nu är friden över.. haha. Gud vad hon taggat till bara pangbom på en dag...

Uteritt

Red ut i skogen idag, och längs vägarna. Red först skritt- och travövergångar, och sedan red jag tempoväxlingar och tränade på att forma henne i sidorna.
 
Idag var hon väldigt tittig, men hon försöker ju ändå lyssna. Men fick vara extra tydlig idag för att få henne dit jag ville, men samtidigt fick jag släppa lite på kraven. Är nog inte lätt att ha sånadär svängningar i humöret beroende på årstid osv. LillBellsan. :-) Hon skötte sig fint iallafall! Men hon blir riktig gapig och stretar emot så in i bomben när hon går i sin egna lilla värld och takt, och ber jag t.ex om en halt då så slår hon sig fri och tokgapar och går emot. Men då gör jag bara fler upprepningar och för var gång blir de bättre o bättre.
 
Hon har en sådan period nu och det är bara för mig att finna mig i det.

Bilder

Tack Carro för bilderna!! :-)Produktutvärdering: Micklem Competition

Då är det dags för en utvärdering av Micklem-tränset som jag utlovat.
 
Jag är fullkomligt frälst i dehär tränset. Redan från första passet jag red Bellie på detta träns märktes enorm skillnad, både av mig och av tränare från marken. Bellie blev mer lugn i munnen, stadig i formen och vågade söka stöd mer ärligt. Hon började även jobba i en rundare form. Supertrevlig!
 
Detta fortsatte varje pass och jag kände väldig skillnad. Även skogsturer där hon annars är svår att jobba ibland. Så fort jag tar tyglarna i princip så börjar hon jobba. Fantastiskt. :-) Och såhär lätt har hon aldrig varit att få fokus från, t.ex i skogen då när jag vill rida henne rätt, och hon vill göra/titta på annat - nu lyssnar hon på mig betydligt mer och jobbar på bra. Hon har heller aldrig varit så lätt att ställa till höger, som hon är nu i dehär tränset.
 
Så jag rekomenderar detta träns till alla som funderar på att skaffa ett. För min del är det lätt värt det! Men jag resonerade som så att även om jag inte känner någon skillnad ridmässigt, så är det nog för mig att veta att jag har ett träns som totalt är designat för ett hästhuvud och tar hänsyn till alla dess nerver och känsliga områden.
 

Jag har gjort egna bettremmar på bilden längst ner, då orginalremmarna var för korta till Bellas huvud.

Tränset finns att köpa på Strömsbergsgård, Washap och Hästshopen. Dock finns bara Micklem Multibridle inne för tillfället. Multibridle är samma träns men med 3 bettlösa alternativ på köpet, och även en ring på nosen så att det kan användas som kapson. Jag rekomenderar att ta Full (standard horse) om hästen ligger på stor Cob, eller Cob/Full.

FILM (hoppning)

Här kommer filmen från dagen. :-) Vad tycker ni? Och ni som gett kritik förr och på videon innan denna får väldigt gärna ge kritik igen för o se om jag gör nån förbättring osv.
 
För min del så känns det som vi fått en bättre galopp sen jag börjat träna för My. Den är mer rund och vi får ett bra flyt, och jag vågar rida på framåt, lita på henne och låta henne lösa ev. problem och avstånd.
 

En tanke som slog mig var om jag bör korta avstånden från galoppbom till hinder? För nu har jag 3-3,20m. Känns som hon hamnar lite långt ifrån?

Hoppning

Idag hoppade jag för första ggn på typ 3 veckor! :-) Det gick asbra!! :) Red dit med Linnea och Quantas, och Fanny och Carro följde med och fotade/filmade och hjälpte till att bygga/plocka undan. TUSEN TACK!! :) Fanny red även fram B åt mig i skritt och trav, supersnällt!
 
I början var hon gapig och sådär som hon varit senaste dagarna, men inte lika hängig i traven som hon varit. Och i galoppen blev hon otroligt tillfreds, så där blev hon riktigt nöjd. Högergaloppen var väldigt, väldigt fin idag och i princip helt 3taktig!! Så satans kul. Var en riktigt stor skillnad. :-) Den kändes nästan som vänstern.
 
Hoppade 3 hinder uppställda över medellinjen, och hoppade dom som i en 8a typ. Galoppbom framför varje. :-) Gick jättebra, men hon hoppar ändå med hängande framben? Testade höja lite och se vad som hände, och ja.. tekniken är densamma. Dom hänger nåt så otroligt domdär små frambenen. Men jag får prova mig fram. :-) Hoppade 90/1m idag, suuuperglad! Jag pressade mig själv lite så 1 stopp fick vi, men inge mer. Efter den ggn beslöt jag mig för att testa 1m igen, alltså samma höjd, och då la jag till spöet i förebyggande syfte ett par ggr och då blev hon genast övertygad om att hoppa igen.
 
Jag blir ju så otroligt passiv och slutar rida när hindren höjs, men idag gick de tametusan svinbra. Tvingade mig själv att rida på framåt och inte tjuvhålla i tygeln. ;)
 
Fina fina B!

Skrittur

Idag blev det en skrittur på 1 tim och 40 min på en GALET pigg snärta. Herregud, hon är SÅ på tårna nu så de är inte sant. :-P Hon verkligen sprang i skritten, blev nästan trav vissa ggr. När hon är sådär äre bara att hänga med och låta henne sköta sitt. Spelar ingen roll hur mkt jag aktiverar henne, för när hon är sådär har hon bestämt sig. ;)
 
Imorgon blire hoppning elr en uteritt. Vi får se! :-)

Godmorgon!

Solen skiner! :-D Dagen kan liksom inte börja nå bättre. Är ledig idag, men ska precis gå till bussen och åka och ta ut hästarna. :-) Sen blire lite fix av utrustningen igen, och sen lite ridning. Ska även fota träns m.m som är till salu idag.
 
Ha en bra dag!

Bella :-)

Någon som har mörkbruna snokremmar över som jag kan få köpa? :-) Uppskattas isåfall. Har svarta nu, men de ska till de svarta tränset sen såklart.


Titta så perfekt de blev!!


Bells igår :-)

Bates stigläder

Idag kom mina nya stigläder som jag velat ha i över 1 år när jag köpte sadeln. De medföljde sånahär då, men dom var för långa + jätteslitna. Så har haft ett par mörkbruna från Catago tills nu. :-)
 

Nu börjar min utrustning blir mer och mer komplett! ;) Ett till träns + pannband och ett par nya stigbyglar så borde jag känna mig nöjd. :-)

Quick fix + jogging runt travbanan

Tusen tack för er hjälp i inlägget om tränset. Jag for iväg och köpte två bett för typ 500:-, man ba JAAA :) Superkul. Köpte gigantiska bettringar, så jävulskt fult.
 
Väl i stallet beslutar jag att testa mitt knep om att ta en snokrem och göra om till en bettrem. Granskar bettremmen och snokremmen och de är i princip identiska = PERFEKT. Så jag klippte av snokremmarna, gjorde lite nya hål och VOILA! Tränset sitter exakt på plats där det ska. :-D = Lycklig Jossan!
 
För tillfället går det dock inte att känna så mkt på B, för hon är mer vild än tam just nu. Hur taggad som helst, tredje dagen i rad. Nu börjas de. Hujeda mig.
 
Red i alla gångarter på travbanan ikväll, i lång och låg form. Ett litet joggingpass för o bara stämma av. Och så fort jag tar tyglarna så börjar hon slappna av och jobba, i alla gångarter. Hur stabil och trevlig som helst, förutom att hon var så jädra taggad och därmed tuggade frenetiskt med munnen. I övrigt kändes hon fin! Galoppen var fantastisk, bättre än någonsin. Jag övade på att komma ner i sadeln och inte knipa med benen och de gick tametusan skitbra, allafall i vänster varv. Höger e svårare då hon blir lite fyrtaktig. Men jag hittar säkert känslan snart. Iallafall, hur taggad och knepig hon än är så känner jag skillnad med tränset. Såhär stadig har hon aldrig varit i formen, och såhär lätt att ställa till höger har hon heller aldrig varit.
 
Hon jobbade på i en kanontrevlig form i galoppen. Förutom att hon ligger på och blir stark, men de blir bättre och bättre.
 
Finafina B!

Höanalys = superviktigt!

Pratade precis med Q om årets höanalys som inte verkar alltför lovande. Nu blev jag riktigt nervös över att vi ska ha världens mest sämsta värden, men de är bara att hålla tummarna. Annars blir det en dyr historia i form av tilläggsfoder. Så fort vi börjar med hösilaget i vårt stall kommer vi att skicka in både närings- och hygienanalys. Och ja, vad som händer om det inte går igenom hygienprovet så vet jag inte vad vi gör? Har liksom beställt hö värt 30.000:- till vårt stall.
 
Hittade en väldigt bra artikel om hur viktigt det är att göra analys, FRÄMST i år med tanke på den kassa sommaren som varit. Läs gärna HÄR.
 
"Sommarens regnande förstörde skörden. Årets hö är näringsfattigt och kan dessutom vara angripet av mögel."

Nojig

Nojar jag inte över de ena så äre det andra. Nu Micklem-tränset..? Ställde mig just frågan, VARFÖR? Haha.
 
Det är såhär att redan när jag testade att passa in det på B så insåg jag att det satt för långt ner, elr det såg OK ut först. Men när jag blev tvungen att sänka bettet ett hål hamnade de ännu längre ner såklart. Det är själva nosgrimman jag syftar på. Den hamnar inte på rätt ställe, och det går inte att länga/korta nånstans utan de sitter där de kan som bäst.
 
Nu nojar jag, trots att hon går så bra på det, att det ska vara fel? Alltså att det kanske trycker på domhär punkterna tränset är tänkt att undvika, bara för att det sitter fel? Men då tänker jag, hon går ju så bra på det.. så vad spelar det för roll? Men då tänker jag, 1580:- på ett till Micklem som jag inte ens får att sitta där det ska? Men då tänker jag, hon går ju som sagt underbart bra på det - så köp ett till! Haha. Ja, ni ser hur mina tankebanor  är.
 
Jag har annars två alternativ. De ena är att köpa bett med stora bettringar så att jag på så vis får upp nosgrimman 1-2 hål. Det andra alternativet är att försöka få tag på snokremmar som jag kan klippa och bygga om till en sådan rem som ska fästa i bettet - de är nämligen den som blir för kort för Bellies långa huvud. Så det finns ju lösningar.
 
Egentligen borde jag inte bry mig om hur det ser ut, utan tänka på hur otroligt bra hon går på tränset och hur tillfreds hon blir med det. Men jag kan ändå inte låta bli att tänka på hur det skulle bli om jag fick upp tränset till den höjd det är tänkt det ska vara? Eller spelar det ingen roll vilken höjd det har?? Eftersom ju alla hästar ser olika ut. Har dock inte sett någon som haft nosgrimman såhär långt ner som jag måste ha den.
 
HJÄLP MIG FINA LÄSARE. :-) Vad hade ni gjort? Haft det som det är för att hon gillar det? Ändrat något?
Hur tränsen ska sitta. Ni ser hästarnas kindben? Där ska nosgrimman börjar svänga in/fram.


Såhär blir det på B. Skulle vilja ha upp det två hål för att det ska se ut som de ska.

Galoppklättring

Idag fick det bli galoppbacken för fröken Bus. Det första jag kom på när jag ridit en bit hemifrån var att FAN jag har glömt reflexer.. Jaja, tänkte jag, håller vi ett högre tempo så kommer vi hem innan de blir mörkt. Rider vidare ett par minuter och märker att FAN, telefonen är kvar i stallet. Orkade verkligen inte vända, men jag planerade om vägen då jag inte vill rida offroad skogen utan telefon.
 
Red längs en bilväg i skogen ett par ggr fram- och tillbaka, i skritt och trav med olika sidvärts. Skänkelvikningar och början till öppnor. Gud så känslig och lyhörd hon var!! Jättefin verkligen. Efter traven blev hon dock taggad. Tog lite galopp sen och JÄVLAR så taggad hon är just nu. Står och studsar på stället i galopp, hon blir taggad, frustrerad och så upprörd. Kastar sig iväg och slänger sig åt sidorna. Here we go again, den årliga höst- och vinterhästen visar sin sanna skepnad. Annat äre på sommarn då hon är precis som jag vill ha henne! Haha.
 
Vi red vidare bort till galoppbacken i vilket fall för jag tänkte att nu ska hon få galoppera, och JOBBA. :-) Så hon får ur sig lite energi. Och gud så otroligt fin hon var!! Älskade lilla häst. Jobbade i lång och låg form HELA backen upp i BÅDA galopperna!! Stora, fina kliv. Om än lite fort ibland men vad gör det? De här är fjärde ggn vi rider i denhär backen, och för varje gång har det blivit markant skillnad. Vilken fantastisk träning. :-)

Hej alla glada! :D

Sitter på jobbet nu. Vi har ett nytt system som de är första dagen med idag, så de blev lite kaos i min hjärna imorse men de går riktigt bra. Och de verkar vara ett bra system som är mycket friare än vanligt. Det är hemtjänsten jag är på idag, och imorgon. :-)
 
Efter jobbet bär det av till fröken bus, och jag längtar!! :) Vi ska ut på tur i mysvädret. Men har inte bestämt exakt vad vi ska göra ännu. Imorgon får det bli ett dressyrpass, och sen funderar jag på att ta en hopplektion på torsdag. Vi får se. Jag är ju lite feg, haha. :-P Tycker inte riktigt jag platsar nånstans.
 
Jaja, nu ska jag jobba vidare och sedan har jag lunch. SVINGODA rester från gårdagens kyckling i ugn med svingod sås och hemmagjorda klyftpärer ;) Hihihhihi. Me love. Kom just å tänka på stallfesten på fredag.. JAG SKA HA HEMMAGJORDA KLYFTPÄRER DÄR!! :D *peppad tjej 91*.

Nystart

Nu i höst blir en riktig nystart för mig m.fl känner jag! :-) Från och med nu, vad gäller allt, ska jag bara lägga min energi på de människor som förtjänar det. Jag ska bara umgås och fokusera på folk som ger mig positiv energi, istället för att ta den av mig. Än är inte sista idioten född och det är bara att acceptera och gå vidare. Nu har jag bra förutsättningar och bra människor omkring mig för att de ska bli bra dehär. :-) Kommer bli awesome och det är jag övertygad om!!
 
Livet är för kort för att fokuseras på människor som inte är funtade som folk. :-)
 

Nya pannbandet

Haha vid första anblick så såg det förjävligt ut rent sagt, för att de liksom stack ut hur långt som helst från huvudet. Ändå köpte jag cob fastän hon har full. Jämförde pannbanden längdmässigt och det i cob var längre...? Knepigt! Iallafall så blev det bättre när jag spänt tränset som det ska sitta, så de blir att jag behåller det. Kan inte köpa ponny i pannband till na, hua :P


Hahaha jag och M skrattade glatt åt dendär synen...Min vackra tjej <3

Stallmys!

Var och tog ut hästarna med Malin imorse. :-) Jag hade glömt ställa larmet och vaknade 07.10 i ren panik, haha. Stackars Malin fick vända och hämta mig för jag hade inte svarat på smsen.. Hehe. ;)
 
Sedan pysslade vi på lite i stallet, mockade osv. Efter det for vi och kollade på lite hopptävling en klass.. Och efter det så red vi ut en sväng. :-)
 
Bellan skötte sig rätt ok idag, elr ja, egentligen väldigt bra. Hon kan till och med ligga efter i skritt när någon travar/galopperar iväg framför oss. Stolt mammahjärta. <3 Men när Elisa for iväg i galopp andra ggn tyckte Bellsan att friden var över... Hon studsade och for, och taggade till som en jag-vet-inte-vad. Men tack o lov blir hon inte ens hälften så "farlig" som hon blivit förr, för då har hon blivit helt blockerad i huvudet och kunnat göra vad som helst. Så jag är ändå jättestolt!
 
Nästan hela vägen hem så såg hon inte skymten av Elisa, så hon var faktiskt jättejobbig där rätt mycket. Hon vägrade slappna av och lyssna, utan körde sitt egna race (i skritt). När vi körde igång i trav igen så lugnade hon ner sig och blev riktigt trevlig. Och sedan tog jag en längre galopp längs vägen hemåt, och gud vad fin hon var! Jag tränade även på att släppa ner benen och komma ner i sadeln då jag annars gärna spänner dom. Gick bra bitvis. Men B var som sagt jättefin och jobbade trevligt i form om än att hon blev stark ibland. Men hon behövde dedär för hon slappnade av och pustade rejält efter.
 
Så det slutade iallafall bra. :-) Även om hon gick spänd som en fjäder i skritten hem.. Måste iaf säga att jag är så extremt nöjd med mitt nya träns. Det känns en otrolig skillnad, jag kommer aldrig använda nåt annat på henne! Kommer en utvärdering när jag ridit ett hoppass med det oxå.
 

Prinsessan i sin nya fina grimma!

Vila

Det blev vila för fröken Bus även idag. For ut imorse vid 7 med Malin, och hem igen vid 13 med E. Nu har jag fått jättebra struktur och ordning på mina saker. De är så himla kul att pyssla och göra fint inför stallsesången igen. :-) Suuupermysigt! Behöver köpa in ett par lådor till, och sen är jag nästan färdig. Ska smörja sadel och träns imorgon för det hanns inte med riktigt idag. Smörjde dock upp en del som ska säljas, massa träns.
 
Ska iväg på jobb om 20 min, sen blire myskväll hemma. :-)

Shopping

Ja tydligen har mitt shoppingbegär kommit tillbaka, men konstigt nog tycker jag bara att jag köper sånt jag "behöver". Hehe. :-)
 
Har letat och letat pannband som kan tänkas passa mitt nya träns, men inte fallit för något. Häromdagen kom jag in på Hööks och där bara hängde det och ropade på mig. :-) Sedan hittade jag grimman jag velat ha i rätt storlek nu oxå så slog till på den. Köpte även en stalloverall, en såndär överdragsoverall om man t.ex inte vill skita ner sig. ;)
 
Har fått dille på brunt!

Gårdagen

Igår så flyttade vi hem hästarna till stallet igen, skönt! Blev tidigare än planerat. :-) Det blev riktigt sent, och det hade regnat hela dagen + att jag hade världens huvudvärk så någon hoppning blev de inte. Inte någon ridning över huvudtaget. Smorde upp ett träns, och mycket mer hann inte jag med.
 
Ska iväg nu och släppa ut dom med lilla M. Sen så ska jag packa upp lite tänkte jag, och fixa iordning lite. Äntligen får man ha ordning och reda igen! :-D Rider nog ut en sväng sen.

RSS 2.0