Nya ridbyxor

Köpte dessa tävlingsridbyxor av F i torsdags, för att ha något att rida i på dressyrtävlingen. ;) De var helt UNDERBARA. Lätt skönaste ridbyxorna jag äger, och vilket underbart grepp man fick i sadeln. Me love. Dom är från Mountain Horse.


Morning!

Mår bättre idag. :-) Tack å lov. Hatar verkligen att vara sjuk. Men igår så fick jag slappa i soffan heeela dagen med glass och film, och det tror jag att min kropp behövde. Annars är jag alltid i full gång hela dagarna, för jag blir så rastlös annars. Idag har jag iaf inte ont i halsen, men huvudet gör ont och känns som en stor fet boll. :-P Jaja, de går säkert över när jag kommit igång lite.
 
Har precis slängt in två maskiner som jag tänkte gå och fixa snart, och slänga in två nya. Efter det vankas eldning i stallet, och så tänkte jag rida på f.m oxå. Blir nog en bra dag!

Sjuk

Vaknade upp helt förstörd imorse. Jätteont i halsen, huvudet och mådde illa. Kände mig allmänt hängig/febrig. Men jag hade utsläpp så det var bara att börja traska uppöver. Gick bra ändå. :-) Myser på i soffan nu och ska strax duscha, ta alvedon och kurera mig.
 
Som tur är hade B vilodag idag.

L och Q

Jag och Mallan tog med oss Linnea och Q och for iväg och tränade lite förut oxå. :-) Så här kommer en liten bildbomb på dom!
 



FILM (LB:2)


Tävlingbilder

Mallisen fotade när jag red fram. :-) Så bjuder på lite bilder..
 

Tävling

Imorse debuterade jag och Bellson vår första dressyrtävling på 2 år, och vår andra dressyrtävling sammanlagt under våra 5 år. Gick sjukt bra! Hon var så trevlig på framridningen! Och inne på banan blev hon lite tjaffsig i munnen men inget märkvärdigt, utan vi löste de mycket bra. Alla moment satt, och jag kunde inte blivit mer nöjd. Missade halten som nästan är i slutet av programmet, så red om och tog den igen. Annars awesome!! :-D LB:2 var programmet vi red, och 56.667% blev det. :-D
 
Fina fina hästen!

Fotografering

Fotade finaste M och F idag :-)
 

Joggingtur

Tog en supermysig uteritt med Bells ikväll. Blev mest skritt- och travövergångar, men även ett par galopper. Jag satt ner precis hela ridturen, och hon var fruktansvärt fin! Lyssnade på halvhalterna, var med mig och bibehöll takt OCH form. Superkul verkligen. :-) Visst blev hon lite spänd emellanåt men inget ohanterbart. Jag har även fått en väldigt fin ridkänsla sen jag började rida på pelhamet, vilket hjälper mig i övrigt oxå, på hennes raka bett då hon ofta hänger sig på det annars. Men jättemjuk o fin i munnen idag. :-) Hiimla kul.
 
Känns bra inför imorgon. Ska hitta samma fina ridkänsla då :-)
 

Testknoppade förut idag :-) Hon har ju så tjock man från mitten och upp, så de blir ju inte så jämna i storlek och täthet. Men får göra de bästa av situationen. ;)

Godmorgon lördag :-)

Jag är ledig idag! Så himla skönt. Varit ledig en enda dag på 13 dar, så jag är ledig både lör och sön denna helg. Fabulous!
 
Håller på och tvättar och har gjort de ser ca 8 imorse.. Och så har jag provat två tävlingsoutfits, rådgjort med mina bästa, samt beslutat vilken det blir! ;)
 
Ska till stallet om ett tag. Då blire ridning och massa pyssel. Tänkte även prova knoppa och se om det går med hennes kortkorta man. Vi får se. :-) Hade vart fint iaf!
 
Ha en bra helg hörrni! ;)

BAAAM!

Beställde dessa skor IGÅR från England, och IDAG har jag dem! Snacka om bra service. Bara måste tipsa om caliroots.com. Toppenbra!

Är även riktigt nöjd med skorna. :-D Jag som hittade endast snygga men obekväma, elr fula men bekväma.... dessa är både och! Kunde nog inte blivit så mkt bättre. Står dock i valet o kvalet om jag ska stoppa sändningen av de låga skorna... kanske räcker med ett par? Måste testa med shorts osv. och se om de ser åt helvete ut elr om de funkar med dessa. ;)

 
 

Galoppklättring

Var som sagt ute och galoppklättrade förut. Gick jättebra! Hade pelhamet idag igen, som jag testat en gång förr vid klättring. Funkar toppen! Vi slipper att hänga i varandra och hon jobbar i ett mkt bättre tempo. Hon var supertrevlig hela ridturen. Vi fick äntligen rida i skogen idag!! Red lite här och var i skogen, plumsade snö och grisade runt i leran osv. Supermysigt! ;)
 
Turen började och avslutades med sol, men där emellan fick vi massa regn och en hagelskur över oss, haha. Väldigt schizo väder!
 


Hello!

Har precis kommit hem från jobbet, och bytit om till stallkläder. ;) Ska upp till prinsessan min och rida lite galoppklättring. Eftersom hon inte blev nå trött av hoppträningen igår, så kör vi lite klättring idag. Får bli en liten uteritt imorn med kombinerat att rida i paddocken eller travbanan för att bara känna igenom henne lite inför tävlingen. :-) Mys! LÄÄNGTAR tills jag sitter på hästryggen nuuu. :-D

Skor

Mina små fötter ska få sig nya skor nu, och nånting som är både bekvämt och snyggt. Inte bara snyggt. Så nu väntar jag på två par Nike Air Force 1, ett par låga och ett par mid. :-) Hoppas dom e sköna nu... och att jag passar i dom. Är så himla snål med mig själv annars, köper skitskor som jag får dö-ont i.. med tanke på hur mycket jag går. Både ute och på jobben. Så nu förtjänar mina fossingar att jag tar hand om dom lite mer. ;)


Två filmklipp :-)

Här kommer två filmklipp i ett, från träningen idag. Asnöjd!
 

Hoppträning

Hoppträning idag i vanlig ordning :-) Hade en lugn, harmonisk och ridbar häst från början till slut. Så himla fin var hon! Visst, pigg och stod ju bitvis på stället och for omkring. Men absolut inget som inte var hanterbart. O lugn och sansad emot hinder. :-) Jättetrevlig! Sen så hade jag kvar tänket från dressyrträningen i måndags, vilket gjorde sitt oxå. Det är så sjukt kul att rida när man känner att man lär sig nåt nytt varenda gång man tränar, eller ens rider. Som gör att man har nåt nytt att jobba med till nästa gång. Underbart!
 
Red en massa kryss idag. De tre klassiska på långsidan, men mest två kombinationer med kryss, som vi red som en stor åtta i hela ridhuset.
 
Hade ingen kameraman idag, men lyckades flirta till mig de två sista rundorna på film av AnnaLiv. :-) Supersnällt! Så några sekunder ska jag visa er. Hehehe.

Vila

Idag vilar Bellis. Hoppträning imorgon! :-)

Till salu

Vinterjacka från CRW, använd ett par ggr. Nyskick! Strl Small/36. 200:-


Bilder

Här kommer några av favoriterna från dagens bilder på Fis och Mallan.
 

Dagen

Wiho, jag överlevde hos naprapaten. :-D Jätteskönt! Jag var inte alls så sned faktiskt, trots att det gått 10 mån sen senast. Det var faktiskt väldigt bra, och sned i bäckenet var jag inte. Det var bara några kotor som hamnat åt snett, vilket jag känt sen i höstas. Sen har det gått och blivit spänningar pga dessa. Men nu så är jag rak å fin, och ÖM! Min smärttröskel är jäkligt hög kan jag säga, efter att ha blivit härdad i 2,5 år hos min naprapat. ;-)
 
Vidare till stan en sväng med M, skulle kika på skor, men hittade INGA. Hittade snygga, men inte sköna, och sköna, men inte snygga. Suck. Jaja.. inga skor blev det.
 
Vidare till besiktningen för att ompröva transporten, och nu gick den äntligen igenom! :-D Såååå nice. Så nu äre verkligen bara o tuta o köra. Bara bil som fattas för min del nu! ;)
 
Red ut Bellson i skogen idag, och övade på det vi lärt oss igår. Tränade massa nedsittning i traven och att verkligen be henne vänta på mig, och att verkligen RIDA varje steg. Gick jättebra! Hon skötte sig bra, men var lite tittig osv. men det är ju helt naturligt. Kan omöjligt kräva samma fokus ute som på ridbana.
 
Sen for vi med Fisen till Färsta, så red Mallan ett dressyrpass medans jag fotade/filmade. Skoj!! Har nu precis hängt tvätt efter att ha hetsat in 2 maskiner i slutet av min tvättid, som jag missade 3 timmar av hehehe. Nu blire filmredigering o bildrensning :-D

:)

Sitter o myser i soffan o har precis ätit. :-) Innan de så har jag varit i stallet och tagit ut hästar samt mockat o fixat redan. Så nu återstår bara ridning i eftermiddag, efter att jag uträttat lite ärenden. Jag ska till naprapaten idag, för första ggn sen i juni. Och jag brukar gå 1 gång i månaden. Hugaligen. Lär ju bli plågad utav bara helvete idag, inget jag ser fram emot.. gör så förbannat ont när han ska mjuka upp mina sjukligt spända muskler. Finns ingen smärta likt den. Jaja, i bästa fall så är jag inte så illa som jag föreställer mig.
 
Sitter även och funderar på vad jag ska ha på dressyrtävlingar för outfit. Hade bestämt mig för ett vitt schabrak med marinblå kant, men då slog det mig att det är kass passform på det, så jag ska nog ha nåt annat. Antingen så ska jag köpa ett vitt med marinblå kant från Rider By horse. Älskar de färgerna! Och så ha min marinblå kavaj, och så småningom köpa ett par vita ridbrallor. Eller, så har jag mitt vita med brun kant från Schockemöhle, och så min bruna kavaj. Och isåfall köper jag vita ridbrallor direkt. Hm.....
 

Bilder

Mallisen fotade lite oxå, tusen tack!
 

FILM (Dressyr)



Jag är väl medveten om hur det ser ut och att det ser lite stelt och spänt ut, men detta är första ggn jag rider på dehär sättet som M hjälpte mig till. Både jag och Bellson kände enorm skillnad, mot de positiva hållet. Redan en liten bit in i ridpasset så ville B typ sakta av självmant (!) för att hon tyckte det var så jobbigt, så hon ville gärna försöka maska lite och bli lite trippig osv.
 
Hur som helst är jag jättenöjd, då känslan är den viktiga :-)

Svettigt dressyrpass

Idag har både jag och häst fått jobba HÅRT. Min bästa vän Malin har plågat oss genom att instruera oss under ett dressyrpass. Mycket välbehövligt! Hittade många nya knappar och fick bra tips och råd om hur jag ska rida henne. Idag RED jag! Jämför jag med mina lama dressyrpass i min ensamhet så åker jag häst. Jag ska skärpa till mig och rida som jag gjorde idag, för idag krävde jag verkligen arbete från både min och hennes sida.
 
Hon skötte sig fint. Hon var väldigt trevlig idag! I början så när vi fått igenom det vi ville, så var hon superfin. Sen så när hon hade pustat och det var dags för jobb igen, så protesterade hon. Hon tyckte detta var superjobbigt. Så vi körde igenom allt tills det funkade igen, och då släppte hon faktiskt till och blev fin igen. Körde mest trav och galoppjobb, mycket volter. Hittade verkligen en ridkänsla jag inte haft förut. Inte sådär. Och jag fick verkligen känna på hur jag ska rida henne och vad jag kan kräva. Miljontals halvhalter. Slarvar alldeles för mkt annars. Och bitvis blir jag fast i handen, och lite för hård. Så jobbar mkt på att kunna slappna av i handen och bli mjuk fram, och samtidigt kunna trycka till bakdelen. En svår balansgång dehär med ridning. :-) Men kul är det! Jag lär mig nya saker jämt känns det som.
 
Riktigt nöjd!! Och svettig! ;)
 

Tills M skickat bild och film så bjuppar jag på en bild på mitt sexy sweaty ass! ;)

Morning!

Sitter och äter frukost o kikar på tv, mys! Har haft utsläpp, och passade på att fixa åt Bellson oxå, så det är klart. :-) Effektiv man är! ;)
 
Igårkväll när jag skulle ta bort en anmälan till dressyr, då anm. gått ut och jag varit femte reserv, och tänkte försäkra mig om att jag inte blir intagen senare av nån anledning (ifall jag åker på jobb), men då ser jag att jag står som registrerad. Så jag har fått sista platsen då nån avanmält. :-) Så de blir visst dressyrtävling på söndag! Spännande.
 
Tänkte ringa G idag och kolla om jag kan rida lektion idag, då de är enda dagen som funkar för mig. Annars får de la gå ändå! ;) Aldrig ridit dehär programmet, men å andra sidan äre ingen idé att träna på det på B, för hon är så före mig då. Då blir hon spänd och går och väntar på de stora momentet, galoppen osv. Så det är bättre jag tränar det i min hjärna, elr på någon annan häst. Så att iallafall jag kan programmet. Men de kan jag nog så de ska gå bra. :-)
 

Today


Hej, jag heter Bellie och jag testar på hur det är att vara inåttåad :-)

Skrittur

Tog en mysig skrittur på min pärla nyss. Behövde verkligen det! Är sjukt känslig nu så en liten sak blir till en enorm, och jag går igång som aldrig förr. Har dock landat nu och ska reda upp detta lungt och sansat. ;) Rätt ska vara rätt.
 
Bells var pigg och glad som alltid! Dehär är den piggaste häst jag vet?! Hon är aldrig trött i princip, och det finns inget som heter lugn och avslappnad på lång tygel vid en skrittur t.ex. Jag som gillar att bara strosa omkring barbacka.. Men jag får njuta av de små stunder på bortavägen som hon lunkar på.
 
Snart är skogen vår! Helt underbart. Provade mig på en stig idag, förbi ett hus med en tjurig karl som vägrar låta oss rida igenom hans gård (trots att det är bilväg där, dock ej för genomfart) när det varit 1m hög snö på sidorna som gör att vi inte kunnat rida på sidorna på hela vintern. Men nu testade jag en av de stigarna och hallelulja de gick!!! Så nu slipper vi rida en 20 min lång omväg för o komma till t.ex paddocken.
 
Nu blire god middag om nån timme, med min älskade E. Sedan affärn och köpa lite gotta för vi ska ha myskväll! Fina fina E. Jag blir ofta så förundrad över hur mycket jag tycker om honom efter att vi är inne på det åttonde året tillsammans. Och ingenting, verkligen ingenting, har blivit sämre. Gnistan är det då inget fel på. :-) Fabulous!
 
 

Oooh happy day!

Haft en sjukt härlig dag med mina bästa brudar Malin och Linnea, med familj. ;) Supermysigt! Först hästhoppning, sen lite middag, shopping och massa jäkla sjuka påhitt. Hahaha. Haft svinkul. Som vanligt med dessa!
 
Sen red vi ut alla 3, till galoppbacken. Bellson skötte sig kanon idag! Hade pelhamet. Ville testa hur det gick då, eftersom hon blir så nedrans stark o vill springa ifrån arbetet där, vilket jag förstår. Men idag så hade vi inga dragkamper utan jag kunde allt som oftast ge eftergift och bara "vara". Jätteskönt! Så det ledde till att hon jobbade på ett rätt bra tempo och fick kämpa på med dedär små bakbenen. Körde två vändor, en i vardera galopp. Plus att de fick pulsa lite snö oxå innan. Värmde upp i skritt och trav, lite övergångar o tempoväxl. De vanliga vill säga.
 
Härlig dag!! Äntligen landat hemma och hunnit duscha. Och stackars M fick åka från stan och hit igen precis för att droppa av min telefon som jag givetvis GLÖMT i hennes bil. Hatar när den springer ifrån mig. Jaja.... Upp kl 6, så bäst jag kryper ner nu. :-D
 





Oså en bonusbild på M som inte fastnade på bild idag ;) (elr jo, men de lär hon inte vilja visa hehehhee)

Morning!

Trevligt att min lilla läsarskara ökat ngt senaste veckan. :-)
 
Sitter på jobbet, har precis ätit en liten macka. Ska sätta fart på dagen nu tänkte jag, så slutar jag ca 14. Bells ska ridas idag oxå, vet dock inte vad vi ska hitta på. Troligtvis nån slags styrketräning iallafall.
 

Vill ha lite nya ridbilder nu känner jag!

Nytt

Fick hem detta fina dressyrschabrak i förrgår. :-) Tänkte inviga det nån dag när kameran e framme!

Joggingtur

Idag blev det en joggingtur med Bellson, tillsammans med Malin och Fis. Jättemysigt! Hon var supertrevlig idag lilla fröken. Lugn och ridbar. Var ute ca 30 min. Red lite tempoväxlingar och lekte lite med ställningen, hon kändes fin i båda sidor. :-)
 
Har precis avnjutit en goood kycklingpaj jag slängde ihop. Nu ska jag byta om och fara ner på jobbet, men innan de ska jag in en sväng på hemmakväll och köpa godis som jag tänkte mysa med. Börjar kl 21.
 
Ha en härlig fredag!

FILM (Hoppträning)

Såhär såg det ut idag :-)
 

Hoppträning

Hopptränade förut idag, i vanlig ordning. :-) Var i princip samma hinder som sist, men lite annorlundare övningar. B var riiiiktigt pigg och taggad, men vi löste situationen väldigt bra! Hon var trevlig :-) Jättefin på framhoppningen, och hela hoppningen oxå. Är nöjd med min egen insats. Hade ingen toppen-känsla idag, men samtidigt har jag inget att klaga på heller. Nöjd! :-)

Bellson 13 år

Världens bästa tjej fyller 13 år idag <3
 

Vila

Idag vilar Bellis. Hon har gått bra 3 dgr i rad, plus att vilodagen som skulle bli på lördag blir inte av, så idag passade helt perfekt. Så rids hon tors, fre, lör och sön. Hoppträning imorgon! :-)
 
Var i hagen och myste med henne förut, drog igenom med magic brush några ggr så hon fick bort lite päls. :-) Sen kliade jag henne när hon så vackert bad om det. Men hon är så jäkla oförutsägbar nu, haha. Jag stod och kliade henne, och hon njöt.. och precis då berättar jag för henne hur himla oförutsägbar hon är nu, och så berättade jag att hon ena gången kan njuta av det man gör, och sen undrar man hm.... kommer det en drakkäft i fullt fräs mot en snart eller? ska jag byta ställe? hårdare? lösare? Och VIPS! Från att ha njutit för fulla muggar så vände hon huvudet mot mig och slog ihop käftarna, hahaha. Trots att jag enligt mig, inte ändrat nånting i kliandet.. Men rätt vad det är så passar det inte, och då får man veta det. Gäller att prova sig fram ;)

Oj..

Publicerade visst aldrig gårdagens blogginlägg om ridpasset, igår. Så det kom upp nu istället. :-)
 
Har precis ätit frukost, efter att ha burit ner en massa skrot till källarn, och rensat vad som ska kastas. Slänger en massa skit jag ej har användning för och inte får iväg. Och så har jag lite mer som hamnat på till-salu-listan, bl.a en softshelljacka och en vinterjacka. Sen har jag massa vardagskläder som jag oxå ska sälja, eller kasta, men det blir nog inte här på bloggen.
 
Ska strax iväg på jobb, elr ja, om ca 1 timme. Sen blire stallet ikväll. Vet inte vad fröken Bus ska få göra idag, det återstår att se. Kanske en skrittur barbacka, eller lite skrittklättring. Vi får se. :)

Vårat kök blev btw aaasfint! Och sovrummet oxå, och hallen såklart. Blev ett helt nytt hem :-)

Dressyr

Red iväg till paddocken nu ikväll, med lille Bellisen. Rider en längre väg dit så vi hinner skritta och trava fram genom lite övergångar och så vidare. Hon var lite tittig oså påvägen dit. Men började slappna av så småningom. Väl inne i paddocken var hon faktiskt jättefin! Det är ju väldigt geggigt och blött där nu, så vi höll mest till på ena halvan. Och B är ju lite fisförnäm och gillar inte när det är plaskigt. Skrittjobbade först en stund, och sen körde vi igång med galoppfattningar till och från halt/skritt. Gick jätte,jättebra. Hon är verkligen lugn i huvudet nu, och flippar inte alls. Visst blir hon lite taggad osv och trampar omkring lite ibland, men inge värre än så.
 
I början skulle hon dock inte ens ta galopp för det var ju en massa vatten överallt, inte kan man gå framåt då elr. ;) Men när vi väl fått till ett par st så flöt det på hur fint som helst. Avsaktningarna är oxå toppen. Visst får vi inte halt direkt, men hon saktar iallafall av direkt vilket är de viktigaste nu. Sen från skritt gör vi halt. Och så fortsätter jag med att lirka ner henne till avslappning igen, innan hon får gå iväg i galopp igen. Superfina fattningar i bibehållen form. Lite dålig framåtbjudning ibland bara men det är skitsamma när hon är såhär lugn och nöjd.
 
Efteråt så travjobbade vi lite sidvärts. Låg på en volt och flyttade bakdelen, och avslutade när hon kändes lika fin i båda varven. Jättetrevlig brutta! Hon låg på lite då och då för jobbigt var det minsann både för henne och mig. Hon kräver så himla mycket ridning, och jag måste tänka hela hela tiden på vad jag gör av mina armar, händer, ben osv. Måste verkligen tänka på att slappna av i axlar och handleder, så vi inte blir dragandes i varandra.
 
Mycket nöjd med passet. :)
 

Ryck och slit

Jag har aldrig, och kommer nog aldrig förstå mig på den typen av hästhantering. Där man, så fort hästen inte gör som man behagar, rycker i grimman eller tränset. Står hästen inte still på gången, då rycker man, är hästen nervös/tittig, då rycker man. Går hästen inte att lasta, då rycker man. Man tar alltså tag i grimskaft eller tyglar och ger ett ordentligt ryck i det... av vilken anledning? På vilket sätt är detta konstruktivt för hästen? Förstår ens hästen varför den får ett ryck?! Vad tror man ska bli bättre utav det?
 
Istället för att börja rycka i hästen och lägga över det på den, så tycker jag att man bör gå tillbaka till sig själv och fundera på varför hästen gör si eller så. Och istället börja behandla hästen med respekt, om man vill ha respekt tillbaka från den. Och vara lugn men konsekvent. Inte tvinga hästen, utan skapa förutsättningar som gör att den vill. Vad skapar man för stämning och relation till hästen genom våld? Jo, en relation grundad på rädsla och osäkerhet. Jättetrist verkligen.
 
Nu pratar jag inte om att korrigera, som man kan behöva göra i vissa (farliga) situationer. Utan om vardaglig hästhantering där våld och hårda ord är en del av naturen.
 
 

Godmorgon!

Ska iväg på jobb så fort som möjligt nu. Har hantverkare hemma just nu, så så fort han är klar så far jag. Måste ba få i mig lite frukost. ;) Igår satte jag och E upp allt som jag velat ha upp i ett par månders tid nu, så som tavlor, klocka, vägghyllor och persienner. Och efter vi var klar fick vi besked om att idag så skulle vi få nya skåpluckor i hela lägenheten, äntligen. Så nu blire finfint här hemma!
 
Har gått runt och plockat lite på morgonen, så de ser snyggt ut nu. I e.m tänkte jag försöka få upp en liten byrå vi köpte igår. Köpte även ett uteset jag velat ha till balkongen, men eftersom det är dyblött därute så väntar jag med att ställa ut det. Ska skuras och fixas först oxå, och sättas upp ett "insynskynke". Sen ska det inhandlas lite väggord som jag ska få upp, samt ramar, och beställas bilder så vi kan få upp lite sådant.
 
Efter jobbet far jag till Bellabus och rider. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på.. Kanske att vi rider ut en sväng samt avslutar i paddocken. Den är ju väldigt blöt och djup just nu, så jag rider inte gärna där. Men en 15-20 min bör gå bra, för att vänja in vid sådär mjukt underlag. Just nu är benen mest van hårdare underlag.
 
Ha en bra dag!
 

Dressyr

Red ut en sväng idag, och tänkte att jag nog skulle ha en mycket pigg och spänd häst, men valde den bästa vägen för att kunna rida aktivt iaf. :-) Men så fel jag hade. Trots storm och allt så var hon faktiskt väldigt lugn idag! :-) Krävde enormt mkt ridning, men var jättefin och arbetade väldigt trevligt rätt stor del av passet. Hon låg lite på bettet, men inte sådär supermkt. De funkade. Saktade då av elr gjorde halt, alt. ryggning så att hon "släpper" taget. Därifrån jobbade vi sedan framåt igen, och då var hon betydligt mjukare.
 
Så passet bestod av övergångar och tempoväxlingar (ovanligt va?), så att hon fick komma tillbaka när hon ligger på lite för mkt. Men överlag jättefin, trevlig, taktmässig och lugn! Red mycket sidvärts idag oxå faktiskt i skritt och trav, och de flöt på klockrent. Framdelsvändningarna oxå. Och galoppen gick äntligen att jobba henne i. :-D Det har inte funkat alls på uteritterna senaste veckorna, men nu så. Båda galopperna var suveräna. Hon blev lite småtaggad i början bara så hon bjöd på några vackra stegringar, men sen gick de över fort. Då gjorde vi halt eller saktade av till skritt efter galoppen, och det tog hon med ro.
 
Nåt som funkar väldigt bra som jag testat nu är att när jag saktar av när hon ligger på lite på bettet, och gör halt, så får hon inte gå iväg förrän hon mjuknar i munnen och sänker sig igen. Därifrån jobbar hon kanon. Upprepningar upprepningar. :) Funkar mkt bra på denna fröken.
 
 

Bellas foder

Dehär äter Bellson i dagsläget. :-) Fick lov att ändra om totalt i foderstaten för ca 3 veckor sen då hon låg i totalt underskott på allt. Nu går hon på liiite överskott, och verkar stå sig finfint på detta.


Någon näve lusern bara för att jag hade det kvar från förra foderstaten.


Soja 500g. Fosfor 5g. Selen 1 gång i månaden 50g.


Voila! Sedan blötläggs detta. Hon älskar sojan! :-)

Galoppklättring

Idag vart de galoppklättring, men i en annan backe än vad vi brukar. Denna var lite mer lagom för nu, då vi inte galoppklättrat på ett tag. Denna är lite mildare, så tog den 4 ggr. B skötte sig rätt bra idag. Visst är hon tittig och spänd, med sprudlande vårkänslor, men hon var inte snorstark idag. Fjärde ggn vi skulle uppför backen fick hon för sig att det var svinläskigt, där vi tidigare gått/galopperat förbi 3 ggr, haha. Så vi hade en liten dust där innan jag slutligen fick rätt galopp och kom iväg. Sötfisen min. :-)
 
Var ute 1,5 timme. :-) Svettig o go var hon! Fick jobba på ordentligt idag. Skönt. För paddan är inte ridbar än, så de blir ingen gymnastikhoppning på ett tag. De veckor de inte blir gymn.hoppning kör vi galoppklättring. Här ska byggas mer muskler. ;)

KÖP!

Vill bli av med detta nuuuuuu. :-)

Dom flesta schabrak är strl Full, utom det gröna Jacson och det helvita allroundschabraket. Dom två är i strl Ponny men använda till 17" sadlar.

Skydden är i Ponny/Cob.

Fleecetäcke 135cm, de duvblåa

Kingslandjackorna xxs, vilket motsvarar 36.

Sidostycken + tyglar med snabbknäppen. Mörkbruna, sprillans nya. Full

Dressyrgjord, i totalt nyskick. Glen Gordon Winner. 70cm. Svart

Har även två par gummityglar från Micklem Competition, ett par bruna och ett par svarta. Full. Oanvända.

Skriv vad ni är intresserad av så kommer vi överrens om nåt bra pris, vill bara bli av med grejjerna nu.



Förra året

I april förra året hade vi såhär torrt och fint. 9 och 12 april är detta.. :-) Vilket iofs inte är så konstigt med tanke på hur lite snö vi hade då, då vi hade en riktig isvinter. I år har vi haft hur mkt som helst.. Men det är på G iaf!


Godmorgon!

Sitter på jobbet nu. :-) Började kl 19 igårkväll. Är på en ny "avdelning" nu, och de går bara fint. Åh vad jag skulle vilja ha en fast tjänst på ett dygnsarbete. Jag bara älskar det!
 
Blir stallet runt 14-tiden idag. Jag har egentligen en middag att åka på oxå, men jag tror det blir för tight helt enkelt. Jag har tänkt gymnastikhoppa eller galoppklättra idag, så vi får se vad vi känner för. Kan ju bli nåt heeelt annat oxå. Vem vet. ;)

Vila

Idag vilar min lilla puppsnurra. :-) Var ut och pysslade med henne i hagen, drog lös en massa päls o borstade en massa. Älskar min magic brush! ;) Nakenfis har hon varit oxå senaste veckan, de är sååå skönt väder ute. :-) Flera plusgrader idag, trots avsaknad av sol. Tror hon uppskattar o va naken. :-)

Bellotrix transport

Dehär är alltså vrålåket Bells åker omkring i numera. ;) Vi är alltså inte svåra att hitta på tävling, på en stor parkering och bland massa flashiga dyringar. Hihi.
 

Spånpellets

För några månader sedan började vi med spånpellets i stallet, och de kan vara de bästa underlag jag haft! :-D Förutom torv då. ;) Men detta är verkligen sjukt awesome. Nu har jag dock inte hunnit få bort mitt spån än, så det är liiite blandat. Längtar tills mitt blir som de andras. Alltså ren pellets som rasat isär. Hur underbart som helst att mocka i! Och de går knappt åt nånting förutom där de kissar.
 
Öppna en påse och lägg i en skottkärra, dränk de med vatten och låt svälla. ;) Rekomenderar verkligen pellets!
 



Hehehehe

Filmade lite när Malin lasttränade fröken Fis idag. Jag skrattade mest.. Hon kan gå in normalt typ 3-4 ggr, sen ba nepp, nu räcker de.. oså reser vi oss raaakt upp i skyn! Och efter nåra ggr så går vi in problemfritt igen. Dehär är en fröken med myyycket ideér. ;)
 

Ridning x2

Har ridit två fina prinsessor idag. :-) Bellisen och Fisen. Båda fick samma runda, ca 30 min. :-)
 
För Bellis blev det lite kravlös jogging efter gårdagen, med några fåtal avsaktningar och lite småa tempoväxlingar. Ställde henne varierande håll och red mkt halvhalter. Hon var rätt fin! :-) Har inge särskilt att klaga på.
 
Fisen fick jag jobba med att få fram för egen maskin, vilket gick bra och hyffsat fort. :-) Hon är ju väldigt tittig såhär på vårkanten men är man steget före så funkar det. Red travarbete med henne oxå, och de gick super. Red övergångar och tempoväxlingar med henne. På hemvägen gick hon verkligen med egen motor, och jobbade på rätt bra. Hon blir lite tittig men då rakställer jag henne bara alt. motställer, så glömmer hon fort bort att det var något. ;) Söt häst!

En extra träning i veckan?

Har många ggr blivit tipsad av min hopptränare att öva hemma på övningar hon ger mig och tycker är bra för B. Men jag har ju mina små regler om att inte rida i paddock helst mer än 2 dgr i veckan, max 3 ibland. Och hoppning endast 1 gång i veckan.
 
Men nu e jag lite lur ändå på om jag kan lägga in ett extrapass i veckan, åtminstone 2-4 gånger i månaden (de veckor jag inte tävlar), där jag rider markarbete/gymnastikhoppning på max 50-60cm hinder med studs, serier och travbommar, cavaletti osv.
 
Hon är ju välmusklad och i mycket bra kondition.
 
Hur ser ni på saken? Behöver lite åsikter!! :-D
 


FILM (Träning)

Film från hoppträningen :-) Tack till Mallis som filmade!
 

Hoppträning

Idag var det som sagt hoppträning i vanlig ordning. :-) Massa gymnastikövningar stod framme idag. Travbommar, studs, ett par linjer och höga kryss. Jätteskoj! Bells var väääldigt springig idag, både i trav och galopp, och M tyckte hon såg trött ut så förmodligen var hon trött i bakkärran efter tävling + kanske igår då när vi övade galoppfattningar till/från skritt och halt. Så hon orkade inte riktigt hålla ihop idag. Studsen var katastrof! Hahaha. Kommer bjuda på ett klipp från den. Sen tog vi bort två st av 5 hinder i studsen, och så fick vi trava in, och då gick de mkt bättre. Så fort paddan tinat upp igen så kör vi igång med mer studs och markarbete jag och B, som komplement till hoppträningarna.
 
Jag är nöjd med B och mig. :-) Vi hade en rätt avslappnad inställning och vi löser situationerna bra. Kommer en liten film strax :-)

Todels!

Kilar iväg på hoppträning nu. :-D Hörs hej!!

Dressyr på travbanan

Idag blev det alltså dressyrjobb på travbanan på en mycket fin häst! Var riktigt sugen på att arbeta henne idag, och verkligen jobba. Hon är så himla trevlig och rolig att rida när hon blir ridbar. Det är uteritterna som är problemet just nu, haha. :-P Får lägga in en extra dag på banan så vi får nånting vettigt gjort på veckorna tror jag.
 
Red först en himla massa skrittarbete, med öppnor, skänkelvikningar, halter, ryggningar och framdelsvändningar. Även en del bakdelsvändningar, men mest fram. Det är så skoj att hon är så fin! Dock är jag helt sned i min kropp så jag ska gå till min naprapat så jag ger oss en bättre chans att få till det. Men det kändes bra, och framdelsvändningarna blir bara bättre och bättre. Hon blev heller inte förvirrad idag, eller överambitiös, utan hon väntade på mig. Så även fast vi gjorde en massa olika sidvärts så var hon inte steget före mig utan hon väntade snällt på nästa signal.
 
Sedan travjobbade vi lite smått, mest för uppvärmnings skull. Hon var fin! Fina sidvärts där oxå. Avslutade med en massa galoppfattningar till skritt och halt, och de gick svinbra!! Jätte,jättefina fattningar och rätt nästan varenda gång. För jag fokuserade på att sitta kvar i sadeln och titta vart jag skulle, och då blir det ju inte mer än rätt! Hon blir lite spänd i avsaktningarna, men då gör jag halt och så lirkar jag mjukt ner henne så att hon slappnar av åtminstone, och ur det får vi jättetrevliga fattningar i bibehållen form. Otroligt trevlig var hon i båda galopperna idag!
 
Fina lilla pollan! :-)
 
Nöjd Bellson efter ett trevligt dressyrpass

Uteritt kondition

Hade planerat klättring idag, men då fröken Bus vägrade gå förbi vägarbetet idag så vände vi och red en annan sträcka. Haha, hon har såna sjuka vårkänslor nu. Hon blir så förbannad när jag ber henne gå fram fastän hon inte vill, backar och blir snorförbannad.
 
Red en konditionsrunda istället på en asstark o tung häst. Försökte ALLT, men hon är som hon är just nu. Vårkänslor deluxe. Jaja ;) Hon fick röra på sig en massa iaf. :-)

Bilder från tävlingen

Köpte två bilder från tävlingen, på mig och Bellis. Hon är så söt! Och wow, sådär fokuserad har jag nog aldrig varit. ;) Tittar vart jag ska på varenda bild som togs. Brukar i övrigt se livrädd ut med uppspärrade ögon och öppen mun. Haha. Jaja, de tar sig!


Now and then

Matfors 2011, 90 cm:
 
April 2013 90 cm:


Det är alltså 2 år mellan filmerna. Och den övre är den senaste tävlingen lokalt, innan tävlingen i söndags. Jag blir så stolt! :') Det går inte att förklara den lycka jag kände i söndags när vi var klara med den ritten.. klockren känsla rakt av.

<3

En fin Bellotrix <3


Powerwalk

Idag blev de en riktig powerwalk barbacka på fröken B. :-) Ryktade henne i hagen och drog bort en massa päls, sen gick vi upp till stallet, hämtade min hjälm och knäppte fast två grimskaft på grimman. Oså drog vi iväg. :-) Första 10 min höll jag på att få ett hysteriskt fel på ena spännet på grimman som bara slog emot hela tiden så de lät som en jäkla kobjällra eller något, så fick hoppa av och göra en liten improvisering för o få bort de. ;) Sen fortsatte vi turen som nog blev åtminstone 1,5 timme. Superskönt väder och allt! Dock så hade hon sån jäkla brådis ibland.. Tacka gudarna att jag inte fick sår i röva idag.

Stort TACK!

Mina underbara vänner och idag hästskötare är värd GULD. Tusen tusen tack för denna dag, med all hjälp. Vad skulle jag göra utan er?! Love u!
 
Mina fina <3 Och tack även till Flisa som hjälpte till efteråt!! :)

FILM (Tävling)

Mer nöjd kan jag inte bli!! Älskade B.
 


Och en annan synvinkel:


Tävlingsdebut

Idag var alltså tävlingsdebuten på hela två år för mig och B. Lokalt :-) Sen dess har vi kört CR på 60, 70 och mestadels 80cm. Några enstaka 90cm. Senast lokala tävlingen för oss var en 90 cm A, och vi vägrade ut oss på fjärde hindret pga min passiva ridning då jag var så rädd. Idag tog vi revansch jävlar anamma!
 
Min häst var klockren hela dagen. Lastning, inga problem. Framridning, hur fin som helst!! Rakt igenom. Skritt, trav, galopp osv. Hur mjuk o trevlig som helst. När vi började hoppa fram, lika fin där. Och jag hade en inställning som heter duga. Fyfasen, den ska jag behålla. Idag RED jag. Och idag var första hopptävlingen som faktiskt varit riktigt ROLIG för mig. Det är inte kul att sitta och vara rädd. Nu hade vi KUL!
 
Banan, en 90cm avd. B gick klockrent. Hon tittade lite men jag red, och vi kom rätt på i princip alla hinder! Vi var i ett hinder men bommen låg kvar. Jag var så jädra stolt när jag hade hoppat sista hindret.. Fyfasen. När jag kom ut ifrån ridhuset började jag gråta.. Alla mina känslor som jag samlat på mig. Min fina fina häst. Jag är så himla stolt över oss båda. <3
 
 

LYCKLIG!!

Jag är så sjukt jäkla glad nu!! Min älskade, finaste häst!! <3
 

Ponnyhoppning

Varit o kikat på ponnyhoppning idag. :-) Körde dit ensamen, haha hjärtat i halsgropen JA! Jag har jordens sämsta lokalsinne så det var bara att slå på uppmärksamheten och börja tänka till, läsa skyltar m.m. Huvva ;) Var alldeles skakis när jag klev ur bilen. Nojjig.se.
 
For till syrran sen o träffade lite fina släktingar <3 Trevlans. Nu ska jag nog typ.. åka till stallet? Eller ta en dusch eller något. Får se. Är helt slut, för jag har suttit och varit cpnervös på läktaren idag, eftersom de är min tur imorgon. Men jag ska försöka koppla bort allt och bara tänka att det är jag och B jag rider för. Jag rider för oss, inte för dom på läktaren, som en viss M sa. ;) Vi kör på det!

TACK!

Tusen tack till bästa Mallan som ställt upp och fixat o donat och drivit oss till att få transporten min färdig. :-D Idag besiktades den med ett litet fel som ska åtgärdas inom kort. Den ska dock invigas på söndag iallafall! :-D
 

The best

Lösgörande joggingpass

Red ut på fröken Bus idag i de fantastiska vårvädret!! Fyfasen så underbart väder vi haft nu i typ 2-3 veckor. :-D Jag red UTAN vantar idag, och i fleecetröja!! Premiär för så lättklätt alltså. ;) Jättehärligt. Red en joggingvända i skogen med B, och hon var som en struts idag med. Men jag hade andra planer så jag testade kräva av henne helt enkelt, och de gick suveränt. Vissa dagar klarar hon ju inte alls av att man kräver så de spelar liksom ingen roll vad man gör utan då slutar allt i en massa trista dragkamper osv. Så jag har ju varit lite avvaktande ett tag och låtit henne vara. Men det håller inte att springa runt som en spänd giraff riktigt varenda dag. Dock så lyssnade hon sjukt bra ändå.
 
Men iallafall. Red jätteintensiva skritt- och travövergångar, de är verkligen effektivt. Så fort jag saktat av ger jag i sekunden efter en ny travfattning, och efter några steg saktar jag av och upprepar dedära tills hon börjar ge efter. Sedan körde jag en jäkla massa ryggningar. Så fort hon blev tung/nonchalant i skritten gjorde jag halt och ryggade tills hon gav efter. Oså fram igen i skritt eller trav, med bibehållen form och mjukhet i munnen. Så fort hon blir tung saktar jag av och ryggar. Hon släppte väldigt bra i ryggningarna.
 
Sen stannade jag i återvändsgränden och gjorde framdelsvändningar tills de blev hyffsade, vilket inte tog lång tid. Dessa släpper hon jättebra av och blir jätteloss och fin! Så travade nästan hela vägen hemåt, och fick göra några avbrott till halt och rygga, men i övrigt kom hon loss sjukt bra och fick in en riktigt trevlig takt och tempo. Supersuperfin!
 
Imorgon blire uteritt i alla gångarter med fokus på galoppen, så hon får jobba och gå ordentligt imorgon inför tävlingsdagen. Så hon är någorlunda lugn. :-D Ska bli sjukt spännande!!
 
Ha en fantastisk dag allihopa!! :D

FILM (Hoppträning)

Kommer en minifilm med 3 korta klipp här. :-) Lyckades lejja en liten tjej som var i ridhuset och skulle kika, till att filma mig lite. Hehe. Supersöt! :-)
 

Hoppträning

Idag var det hoppträning i vanlig ordning. Hade en riiiktigt lugn och fin tjej att rida fram i alla gångarter, trots att vi var hela 7 st idag. Hon var så otroligt fin! Lugn, tillfreds, lyssnade för minsta lilla osv. Riktigt ridbar. Skoj!
 
Väl när vi skulle börja hoppa taggade hon till o blev lite taggad och ngt spänd. Men de gick fint! Känns som jag hamnar efter i sprången ibland bara. Men de gick till sig. :-) Hon var lite småtittig i början av varje grej typ, men ju mer vi hoppade ju mer slappnade hon av.
 
På slutet blev det en serie, och jag slutade rida, så hon gled iväg åt sidan nånstans i mitten. Tog om, och jag fick mitt neggo-tänk och sa att jag inte ville nå mer. G tog resten, och sen fick vi skritta under tiden, så fick vi ta serien igen några upprepade ggr på slutet istället. Först sänkte hon mycket, och de gick galant, sen höjde hon, och de gick ännu mer galant! Fick verkligen in känslan av hur det ska kännas att hoppa en linje. Kändes riktigt bra, självsäkert och med bra flyt. Annars blir hon spänd, jag blir spänd, hon börjar titta och jag förbereder mig för en krash = slutar rida. Så serier behöver vi nöta på massor, eller jag då. ;)
 
På söndag äre tävling, och jag SKA stay positive. Så är det bara. Jag ska hitta ett sätt att presentera hindrena för B bra, som G sa. Och blir hon rädd för nåt så blir hon, på't igen ba. ;) Lös situationerna. Det kommer gå bra.

Taggad häst med vårkänslor...

Red ut på en extremt taggad häst idag, tokspänd! Det var bara att lägga ner planerna för dagen, och bara låta henne lalla omkring i alla gångarter. Tänkte att hon skulle få galoppera mkt idag, då underlaget tillät det. Blev till att bara låta henne rulla på typ, men fick ta tag i henne ett par ggr då hon hela tiden hängde sig fast på bettet, spikade öronen rakt fram och ångade på som en tok. Ingenting gick igenom. :-P Men men, lät henne hållas så gott de gick utan att göra nån grej av det. Röra på sig fick hon iaf, och det var syftet. Imorgon äre hoppträning och jag har ju lärt mig att hon inte ska stå inför en sån träning. ;) För då blire ännu mer wild and crazy...
 
Läcker är hon iallafall lilla muskelknutten! ;)

Morning!

Frukosten har precis landat i magen, och jag ska börja göra mig redo för jobb. ;) Hästarna är ute och allt fixat åt B, så ridning återstår i eftermiddag.
 
Hoppas alla får en bra dag! :-D

En ELOGE

En eloge till världens bästa MALLAN och min sambo E som tillsammans fixat elen på min transport. Dom två är världens bästa!! Nu ska de bara på lite småfix som kan göras när som helst, men nu är den redo att besiktas iallafall. GRYMT! Förstå vad skönt med egen transport när man ska iväg. Guld värt. :-) Och vilka fantastiska människor jag har omkring mig, som alltid ställer upp! <3
 
Ska ta och ta en liten bild på skönheten nån dag, hehe. ;)

Min tävlingsplanering

Detta är preliminärt, men om allt går vägen och jag inte ska jobba så kommer jag att åka på följande tävlingar:
 
April: 7 april Timrå, 90cm avd B

Maj: 11 maj SFRK, 80 CR & 90 cm A
26 maj Näset, 90 cm A
 
Juni: 6 juni Jättendal, 90cm
9 Juni Matfors, LB:1
19 juni Matfors, 90cm
 
Juli: 14 juli Njurunda, 80&90cm

Augusti: 6 aug Jättendal, LB:1
24 augusti Ånge, 80&90cm

September: 8 september Delsbo, 90cm
22 september Näset, 90cm

Oktober: 5 oktober Färsta, 90cm
12 oktober Färsta, LB:3
 
Sådär ser det ut på ett ungefär. Kan hända att någon byts ut till en annan osv. beroende på hur jag kommer att få jobba. :-) Är anmäld som reserv till en dressyr den 28 april oxå, man kan ju alltid hoppas!
 

Vi är redo igen!

Todels

Sitter på jobbet o har lite rast. Har precis gjort upp en liten tävlingsplan från april till oktober. Nice! Skriver den sen när jag kommit hem ;-) Det är ca 12 hopptävlingar jag planerar åka på ;-) 
 
Ska ni tävla mkt i sommar? :-D
KRAMAR

TILL SALU

Jacson Technical Competition. Tävlingskavaj strl 170 (36), svart med ljusgrått fleecefoder inuti. Ljusgråa sömmar. Softshell-material. Mycket skön! Toppskick.
 
"Shoft Shell, 100% polyester stretch. En helt ny typ av tävlingskavaj. Tight modell. Dragkedja framtill som kan dras ända upp vid dåligt väder. Kragen går att fälla ned och knäppa fast med knapp, så att det blir som en vanlig tävlingskavaj. Materialet är vattentätt och har andasfunktion. Sprund med dragkedja i sidorna. Kontrastsöm på slejf baktill samt på ficklock och krage. Fodret matchar kontrasttråden."
 

Vila

Då jag och Mallan varit igång precis hela dagen fick båda hästarna stå. :-) Först var det tävlingar sen tidiga morgon, och sen for vi hem till min family och började grejja med elen på transporten, oså kom E oxå. Malin och E höll på hur länge som helst, duktiga som dom är, men det är något som felar.. Så imorgon tar de nya tag. Och jag ställer mig vid spisen, där jag verkar passa bäst haha.
 
Imornkväll blire ridning :-)

RSS 2.0