STORM

Var ju tänkt att jag skulle rida Bells idag, i åtminstone skritt och trav så hon fick röra sig. Men eftersom vi har VÄRLDENS STORM här så vägrade jag ge mig ut i trafiken, så höll mig på gården. Gav travbanan en chans men det var verkligen värdelöst underlag, håligt och jävligt. Sen red jag upp till ridplanen där det var bättre underlag, men ändå inte bra. Var lika bra att ge upp. Men 10-15 min skritt hann vi med iaf. ;)

Spread a little love

Titta vad gulligt självaste Anni Oveson skrivit om mig och Bells här nedan. :-D
 
"http://minfux.blogg.se/ - Sjukt söt människa som jag verkligen gillar utan att jag ens känner henne! :) En av väldigt få människor som jag utan tvekan skulle lämna mina hästar till och inte oroa mig en sekund. Rättfram och rak, skriver vad hon tycker och tänker och är dessutom sjukt duktig! Sitter inne på vad som i mina ögon är sveriges absolut finaste ridtravare!"

Hon bloggar förövrigt om sina fantastiskt fina hästar. Jag är kär i hennes Ravelli, men hon bloggar mestadels om Collin nu. Superfin han oxå! Denna tjej är förövrigt en av dom FÅ som jag har som förebilder inom hoppning, för hon rider så satans prydligt, mjukt och alldeles underbart bra! Följt denna blogg länge. :-) TA EN TITT!
 
 

Vårat femte år

Jag kan inte förstå att jag och min fina Bells är inne på vårat femte år. Helt galet ju! Jag tyckte det var nyss jag fick hem henne, nyss hon var 8 år och nyss som vi påbörjade våran resa tillsammans, som två helt outbildade gröngölingar. Vi har haft över 4,5 år tillsammans nu. Vi växer ihop mer och mer för var dag. Inte var det kemi vid första träffen inte, utan jag har fått lära mig att klicka med denna häst. Detta hade ju dock mer med mig att göra än med henne.
 
Hon är faktiskt riktigt fin min lilla bruttson. Och jag är riktigt stolt som lyckats åtstadkomma detta på denna tid, och efter att bara ha ridit två år innan jag köpte henne. Vi har kämpat hårt för detta, så vi är värd all denna utveckling som skett senaste 1,5 åren. Poletter efter poletter trillar ner, och utvecklingen sker med stormsteg. Det är så härligt att få glida lite! (Om man nu kan kalla det att glida när det gäller B, som man ständigt måste jobba och aktivera, sätta i arbete och hitta på saker med för att det ska bli bra)
 
Ända sen vi flyttade, och efter hennes två månader långa skadevila, så har det skett så mycket. Denna vinter har jag knappt behövt jaga henne i hagen nånting. Kan räkna på en hand hur många ggr det är. Alla andra vintrar, och ibland även somrar, så har jag mötts av en häst som ständigt vänt arslet emot mig i perioder, och vänt på klacken så fort hon sett mig komma med grimman. Efter betet i somras hände nånting, nånting släppte emellan oss. Jag släppte en hel del av min stress, blev självsäkrare i mitt beteende med henne och vi "hittade varandra" kan man säga. Nu när jag kommer i hagen kollar hon nyfiket på mig, och tar gärna ett par steg emot mig och möter upp. Sedan visar jag grimman och hon stoppar oftast ner huvudet och hjälper till när den ska på.
 
Ridningen. Hon är äntligen RIDBAR. Det är så fantastiskt kul! Tidigare hittade vi inte riktigt rätt känsla, hon var lite spänd, blev gärna kort och trippig i steget, inte riktigt lösgjord. Men efter vilan släppte nånting, och sen dess har de bara gått framåt i princip. Visst får alla bakslag, men de går att räkna på en hand de med nästan. Jag har lärt mig lugna ner mig bättre, och inte vara nervös inför ridningen, och inte rida stressigt. Nu så tar vi det lungt, och väntar på varandra. Och först då kommer vi till ridningen som jag sökt, eller en bra bit på vägen.
 
<3
 

Vila

Blev vila för Bus igår. :-) Var i Umeå heeela dagen lång så, eller ja, 6 timmar spenderades körandes i bilen. Kom till stallet 21.15 typ, så det var bara att mocka och ta in hästarna då. Fick hjälpa av min goa lilla family. :-)
 
Ikväll efter jobbet blire dock ridning eftersom hon stod igår. Hade varit skönt att fått na motionerad av nån idag, men men. Röra på sig ska hon, och då spelar de ingen roll om jag jobbar 14 timmars pass som jag gör idag. Sen ska jag hem och baka åt Es arbetskamrater tills imorgon.
 
Har även blivit nyttig idag. Haha. Närå, men jag kommer ju absolut inte sluta med allt gott  för de har jag gett upp sen länge. Men jag ska försöka byta ut mycket av maten mot sallad osv. och de funkar ju skitbra för jag ÄLSKAR sallad. Kan få världens cravings på gurka och tomater i bitar. MUMS. :-)
 
Arkivbild på min bästa tjej

Galoppklättring

Idag var jag omotiverad, igen. Och trött. Orkeslös. Stod emellan intervaller på travbanan och galoppklättring i klätterbacken.. De blev det senaste, vi trotsade stormen och red. Hon var rätt spänd, men lyssnade rätt bra. Väl i backen körde vi tre vändor uppåt, och de gick suveränt. Hon var mycket lugn. :-)
 
På hemvägen kom hon på att det var storm, och då blev hon helt prillig och en ren livsfara egentligen ute i trafiken. I kombination med alla dårar här på ön som inte har nå trafikvett över huvudtaget. Man stormar bara inte förbi en häst när det är blött och blaskigt på vägarna, för det SKVÄTTER! Skulle dom skvätta ner B, vilket dom var jävligt nära ögat att göra ett par ggr kan jag svära på att jag skulle göra allt i min makt för o få tag på reg.numret. Jävla idioter. En gång höll vi på gå omkull för de kom en bil i full fräs och sprutade vatten åt alla håll o kanter, o alla vet ju hur det låter...så B höll på skita ner sig, och då höll vi på halka omkull då hon hamnade upp mot isen o dikeskanten typ. Har varit så SJUKT förbannad idag. Jävlar vad jag har gått igång på de som kört bil, och när dom ser de så saktar ju dom flesta ner. På slutet red jag nästan ut mitt i vägen för o få dom att fatta nånting.. Nästa gång följer äggkartongen med. ;) Bör vara något effektivare än o behöva gorma och grejja.
 
Jaja... :-)

Morning!

Sitter och har precis käkat frukost och kollat på ponnyakuten. :-) Ska strax fixa mig och bege mig till stallet, där Bellabus ska skos. Sen blire ridning i nån form. Dressyr eller galoppklättring lutar de åt, men vi får se.
 
Ha en bra dag!

Galopptur i månskenet

Jag var sjuuukt trött och omotiverad idag, men tänkte inte låta Bells stå bara för de. Däremot red jag en helt kravlös tur, för jag kände mig absolut inte i skick till att börja kräva nåt av en pigg och glad fux. Red in på en skogsväg och red lite skritt- och travövergångar, och sen när månen lyste upp vägen så körde vi en galopp i valfritt tempo och form. Hon tyckte de va skitskoj!! Vände hemåt och tog andra galoppen hem, och då skulle vi inte stanna alls utan köra fullt fräs tyckte B. Hahahaha, fick mig ett gott skratt åt lillfröken. Hon tog komando och vi galopperade väl sisådär dubbelt så mycket som jag planerat, då jag inte såg vägen vi red på. Men de gick bra, och vi hade ju travat på den på ditvägen, så jag hade ju KÄNT vägen iallafall. Haha. Kolsvart och skog runtom, med månskenet som lyste upp här och där bland träden. Supermysigt!
 
<3

At work

Sitter på jobbet nu och har rast. Har inte jobbat här på superlänge. :-) Men så är de att vara timvikare. Jag trivs bra med all variation, även om det såklart kan vara skönt med lite fasta rutiner ibland.
 
Är fortf. sjukt glad över gårdagens hoppträning. Så kul det var! Är peppad till nästa träning som är redan denhär veckan, och då ska jag hoppa med R, Qs medryttare. Ska bli spännande!
 
Slutar jobba kl 15 idag, och sen ska jag klippa mig (äntligen!!) kl 16. Efter det bär det av till Bellisbus för en uteritt. Mys! Vi har haft plusgrader i flera dagar nu, ME LIKE.

FILM (Hoppträning)

Här jävlar ska ni få se på ändrad inställning! :-D
 
Vad tycks?

Hoppträning

Hopptränade för G idag. Första ggn sen sist då jag ramlade av två ggr.. har gått och dragit mig sen dess. ;) Gick iaf SVINBRA! Och jag är så JÄVLA GLAD!!! Förra inlägget gick verkligen in i skallen på mig och jag hade berett mig på att fanimej RIDA. Och fortsätta fokusera på att ha B lugn och fin, samt lösgjord för hjälperna precis som vi jobbar varje dag i övrigt.
 
Gick så sjukt bra. Framridningen var inget att hurra för, men hon var lugn och så i skallen. Tjaffsig i munnen och vi blev dragandes i varandra dock. Men när vi började hoppa vare nåt som släppte. Gick himla bra. Sen red vi en bana, och de fortsatte gå bra. Sen satte vi ihop de till en ännu större bana, på 10 hinder. Då fick jag lite fnurr i huvet och blev spänd, och då blev det lite för kort galopp, knepigt med avstånd och orytmiskt. Men vi tog om de fyra sista hindrena och DÄR trillade poletten ner för oss.
 
Idag har jag klivit över en tröskel, där jag ska stanna och jobba mig ännu mer framåt. Idag har jag och B fått känna på hur det är att VERKLIGEN samarbeta, och känna en rytmisk, rund och energisk galopp emot hinder utan dragkamper. Exakt den känslan har jag försökt jobba fram i hoppningen nu, ur denhär nya ridningen jag börjat med. Fyfan vad KUL!
 
Och tusen tusen tack till Linn som filmade! Hade himla tur att hon m.fl var där för o kika, så då flirtade jag till mig lite filmning. :-)

Min hopprädsla

Jag sitter och spånar på min hopprädsla.. Jag vet vad den grundar sig i. Jag ser mig, när jag rider an mot ett hinder, flyga av och bryta ryggen/få en skada i nervsystemet m.m och hamna i koma, bli hjärnskadad eller dö. Lockande att hoppa då va? Därför kan jag inte riktigt släppa min spärr och rida på och ha skoj, för jag är ständigt rädd.
 
Jag tänker mig själv att om 5 minuter kanske jag ramlar av och blir förlamad. Eller, om en timme kanske jag är skadad för livet. Då tänker jag, att jag inte skulle ha hoppat den dagen, just då, just den minuten osv. Och det kan jag ju förhindra genom att inte hoppa. Men jag hoppar ju. Och så tänker jag på vilken enorm ångest jag skulle ha om jag satt där i en stol och inte kunde göra nånting. Kanske dreggla. Inte kunna äta.
 
Jag jobbar med sånahär personer. Både med de som är född utvecklingstörd, och de som blivit hjärnskadade pga olika olyckor i ung ålder. Jag har sett de mesta. Jag vet inte om det är därifrån jag får mina tankar?
 
Hur som helst.. jag sitter och läser lite statistik nu om ridolyckor, dödsfall och fall av hjärnskador osv. inom ridsporten i Sverige. Och just nu känner jag mig lugn. De allra allra flesta hjärnskador och dödsfall har skett på personer UTAN HJÄLM. Jag har alltid hjälm, jag har bra hjälmar. Och när jag hoppar använder jag även väst.
 
"Camilla Magnusson 29 år, ligger i koma efter fall från hästryggen i USA. Camilla rider normalt alltid med hjälm, men inte den här dagen. Hennes häst, som var välutbildad och vanligen lugn, blev skrämd och gick omkull. Camilla hittades med en mycket svår hjärnskada och överlevde de första kritiska veckorna tack vare flera operationer och intensivvård på UCLA's neurokirurgiska avdelning i Los Angeles. Trots dessa insatser ligger hon fortfarande i koma och ingen vet om eller när hon kommer att vakna."
 
"En bra ridhjälm kan betyda skillnaden mellan liv och död."
 
 Nu jävlar kör vi!!!!

Sunshine ;)

Hallå alla glada! :-) Sitter på jobbet ja.. och ska göra det hela dan lång. Från typ 7 imorse. Hade önskat en riktigt härlig stalldag idag, för vi har hur fint väder som helst. De droppar från taken och solen skiner... Men som sagt, jag ska jobba ja. Och de är skoj de med! :-D
 
Tror att Bella vilar idag. Jag ska dit senare vid 20-tiden ungefär, så får se då ifall hon vilar eller om vi skrittar en sväng. Hoppträning imorgon!! :-D Riktigt peppad för tillfället. Ska ge järnet!
 
Ha en härlig lördag allihopa!!

Galoppintervaller

Idag blev det galoppintervaller för mig och Bells, nere på travbanan. Körde 3 varv galopp, och 1,5 varv skritt. Blir ungefär 3 min galopp åt gången. Kändes som om hon orkade mycket mer än i höstas (har inte kört intervaller sen dess typ), då jag körde 4 galoppintervaller idag utan att hon blev sjöblöt i svett och inte särskilt trött heller.
 
Red fram i skritt  och trav först, lite tempoväxlingar tills hon släppte efter ordentligt och lyssnade även vid tempominskningarna. Sen blev de skrittpaus innan det var dags för galoppjobbet.
 
Jag satt ner i galoppen och jobbade tempoväxl, och hon var jättefin! I högervarvet har jag svårare att rida henne, men de tar sig. Båda galopperna hade mycket bra kvalité. Hon lyssnade ganska bra, men när man ökar tempot och sen tar tillbaka är hon inte lika lydig minsann, haha. Men väldigt fin överlag!
 
Finbruttan. <3

Uteritt

Red ut en sväng med Malin och Fis idag. :-) Red lite övergångar typ, men jag var mest irriterad så fick inte till nån riktigt bra ridning idag. B skötte sig dock bra, sen tog vi två galopper oxå och hon var trevlig.
 
På hemvägen blev vi bara dragandes i varandra och fick inte ut nånting av de, så saktade av och jobbade i skritt hela vägen hem istället. Tempoväxlingar. Gick helt ok. :-)
 
Nya bettet kom idag oxå, men de räckte med att jag satte in de i munnen på henne så bannlyste hon det. Så provred det inte ens. :-)
 

Bildbomb Malin och Fis

Innan jag red fotade jag detta fina ekipage!! :-)
 

Bildbomb

Liten bildbomb från dagens ridpass! :-)
 

Dressyrpass

Red ett alldeles fantastiskt dressyrpass på Bellsan idag! Hugaligen så fin hon blivit på bara en vecka av ett annat tänk i ridningen. Helt galet ju. Hon har liksom landat helt.. Blivit lugn och tillfreds.
 
Red lite övergångar och tempoväxlingar. Och galoppen var som vanligt underbar!! :-) Och jag kunde sitta ner i traven och ändå rida på aktivt, även efter galopp!! Helt sinnes. Hon utvecklas i rasande fart nu min lilla tjej. Eller VI gör det. <3

Ledig

Idag är jag ledig, så skönt! Inte alltför ofta de inträffar elr. ;) Och världens finaste väder verkar vi ha här oxå. Ska rida en sväng på snutten sen, får se vad de blir för oss. Nån jogging elr lättare dressyrpass tror jag. Just nu håller jag på o tvättar, hade tur att de fanns ett ledigt pass nu på morgonen. :-D
 
Ha en bra dag!!
 

Klättring

Det blev klättring idag ändå. Men jag kommer aaaldrig mer ta skritt-backen förrän snön smält bort. Längst upp sjönk Bellie nämligen ner i den stenhårda packade snön, och jag tänkte att nu är det slutet, nu bryter hon benen. Precis när jag ska slänga mig av så börjar hon kravla och ha sig och kommer upp på några sekunder. Fy fan... Men hon var hel och ren i gången och ingenting märktes av.
 
Red vidare bort mot galoppbacken, där hon skötte sig myyycket bra. Hon var väldigt stark och hängig idag, men hemskt lugn och fin, och väldigt lydig om än ofokuserad. Så hon skötte sig väldigt bra under hela ridturen, och hon är så fantastisk som blivit såhär lugn för varje ridtur som gått. Fina fina B.
 
Läste igenom lite Åsiktsinlägg jag skrivit förr.. Fan vad bra jag skriver! Haha, fett kul å läsa ju. Borde skriva mer såna för det är sjukt kul, men jag har inget att skriva om, buhuuu. Så de får bli när de blir liksom. ;)

At work

Egentligen var jag ledig 3 dagar nu, men eftersom de fattades en personal idag, som jag fick veta igårkväll då jag jobbade, så kom jag in hit istället. :-) Aldrig fel med lite jobb. Slutar vid 15 och då blire stallet till Bellisbus. Jag är lite ... omotiverad? idag.. Jag är ridsugen osv. men jag vet absolut inte vad vi ska hitta på. Jättejobbigt, haha. Blir eventuellt klättring i skritt och- /eller galopp. Annars blir det nog bara en vanlig uteritt som vi får se vad den erbjuder. Bells tycker klättring är så tråkigt, haha. Elr, hon gillar inte dehär med att vända och rida om och tillbaka igen, uppför och nerför backarna. Och då blir jag oxå omotiverad när jag vet att hon inte vill. Men väl när vi klättrar har hon ju kul, och det bygger ju massvis av muskler. Så... ;-) Nyttigt äre!

Produktutvärdering: Kingsland Venus Jacket


Gör en liten utvärdering på jackan jag köpte häromveckan, då jag inte riktigt varit nöjd med de jag har. Det är alltså en Kingsland Venus Ladies Jacket, alltså damstorlekar så hyffsat normala i storlek. Jag har dock XS, och på bilden nedan även en softshell-jacka under. Jag upplever den något stor i storlek, då S var alldeles för stor för hur jag vill att en jacka ska sitta.

Jag är sjukligt nöjd iallafall. Den är extremt lätt, så det känns knappt som om man har nånting på sig. Bra passform och skönt material. En kanonjacka helt enkelt och jag är riktigt nöjd med mitt köp.
 
Jag köpte min hos Svensk ridsport AB, men de finns lite överallt. De är dock utförsäljning på dom nu då de är utgående ur sortimentet. Finns även i Navy och Röd. Älskar den i navy!
 

Baucherbett

Idag köpte jag mig ett nytt bett, så jag får hoppas de kommer i typ .. övermorgon? Alltså onsdag. Ska hoppträna nån dag här i veckan är det tänkt, och det är även där jag ska testa bettet. Jag älskar ju att testa nya bett osv, men gör det aldrig för det är sällan det är något som faller mig i smaken. Men detta verkar ganska trevligt och är ju dessutom tillåtet att tävla dressyr på, så det ska bli kul att se hur det faller Bellis i smaken.
 
Det pratas lite om att det ger ett typ av tryck i nacken, men av vad jag kan läsa mig till så har de som äger sånthär bett granskat det och kollat vad som händer då man tar i tyglarna, och det ger inget tryck i nacken. Snarare ska det funka som ett halfcheek elr fullcheek, att det ramar in och ger stadga vid ledande tygeltag. Så, ja vi får väl se vad fröken tycker helt enkelt.
 

Uteritt (galoppfattningar)

Idag stod galoppfattningar på schemat, med fortsatt arbete med att kräva jobb ända ifrån skritten när jag tar tyglarna. Hon är så smart min lilla häst så hon snappar fort upp vad det är som gäller. :-) Hon blir ju så mkt trevligare oxå när jag har henne med mig ifrån start.
 
Idag har hon gjort framsteg! Känns som om hon nästan gör det varje ridpass i princip. Idag har vi gjort avsaktningar från galopp till skritt och halt inom loppet av ett par sekunder!! Helt sinnessjukt. Trodde det var ÅR borta tills att kunna utföra något sådant på min galoppglada lilla travhäst. Men idag så gick de. Och inte gick hon in i flipmode heller, utan jag fick henne i hyffsat lugn skritt rätt fort efter en avsaktning, och kunde fatta ny galopp.
 
Hon tog ganska mkt fel galopp idag, hon liksom gör HUR fina fattningar som helst.. Men fel galopp, haha. Vi jobbar vidare.
 
På hemvägen red jag en sträcka i trav oxå, och hon var jättefin! Börjar bli så lösgjord och trevlig. :-) Hon börjar landa liksom. Och jag med.

Skrittur (gårdagen)

Glömde blogga igår, hehe. Skrittade iaf ut barbacka på en till en början lugn häst, på helt långa tyglar. Jättemysigt hade vi! Tills hon såg nåt hon trodde hon skulle dö för, för hjärtat höll på ploppa ur bröstet på henne och ögonen ur ögonhålorna. Haha. Sen så vare rena rama powerwalken hem som gällde för henne. Men men, what to do. :-) Orkade inte sitta och kräva en massa så hon fick gå bäst hon ville. Ska strax upp nu och rida ut en sväng. :-)

Jobbet

Snacka om att dagen bara rullar förbi när man stressar som en dåre.. Jag har ett schema idag som jag aldrig gått på, och med några som jag aldrig varit till (dvs ej känner till rutiner m.m) så det tog mig en jäkla tid och en massa stress imorse innan jag äntligen hade lunch. Och den är nu över. Så ja, jag får se vad e.m har att erbjuda helt enkelt. ;) Sen bär det vidare till fröken Bus och en uteritt i nån form.
 
Har Ks bil idag oxå, den är sjukt härlig o köra faktiskt. :-) Var dock väldigt orutinerad imorse då jag ej planerat in tid för o skrapa nå rutor osv, så jag fick ju stressa på med de oxå innan jobbet. :-P Men de löste sig! ;)
 
Kommer inte kunna dressyrträna för My på ett bra tag heller... Är sjukt less på att traktorn barskrapade hela paddan. :( BLÄÄÄ. Ge mig snöö!

Film (Dressyr)

 

BILDBOMB

Bildbomb från dagen! :-)
 

Dressyr

Idag hade jag och Mallan bestämt oss för lite hoppning, efter att ha blivit sugna (eller livrädda) på det då vi kikat på ponnyhoppning i Timrå idag.
 
Vi for och kikade i paddan hur underlaget var, och so far so good. När vi väl rider dit och kommer fram så ser vi att traktorn BARSKRAPAT hela jäkla paddocken, ända ner till den stelfrusna backen. Varför varför varför!?!? Vägrar rida på stenhårt underlag utan svikt, så det var bara att vända hem igen.
 
Jag red dressyr istället, på stallets lilla plan. Den är väldigt liten så visste inte riktigt hur B skulle reagera (som lätt blir bakåttänkande), men hon var så fin! Min fina lilla häst. Så lugn. Och vi fick beröm från M om hur himla lugn hon var.. Red ca 20-30 min, och hon fick trampa på bra där för de var lite höjd på snön.  Hon kändes stadig och fin, trampade på med bjudning och hon börjar bli mer o mer lösgjord.
 
Tänk vad en enda lektion kan göra? Eller två... Hade inte ridit lektion förrän i höstas, och nu har jag tagit 1-2 st för nån vecka sen, och jag får såna bra tips/råd att jobba vidare på så en helt ny värld öppnas för mig varje gång jag ridit lektion. Så sjukt kul! Börjar få en riktigt fin och lösgjord häst, tack vare att jag blivit mer stadigare i min sits, och mer beslutsam och tydlig i min ridning. Bells behöver det, hon behöver känna trygghet och verkligen veta var jag vill ha henne.

Morning!

Har precis ätit upp frukosten, och slökikar på lite TV. :-) Har haft utsläpp imorse.. Tog bilen upp, hihi. Så jag var tillbaka på en timme. Skönt värre! Ska upp och rida en sväng senare, men vi får se vad det blir. Det blir nog en uteritt iallafall, då jag inte är ett dugg träningssugen om jag inte har nån tränare med mig just nu. Jättekonstigt. Jag brukar inte ha nå problem med o rida ett dressyrpass då och då i paddan, eller ta några skutt. Men är verkligen sjukt omotiverad att göra det ensam just nu. Rider mycket hellre ut och dressyrar.
 
Blir eventuellt galoppklättring idag, men vi får se. Allt kan ändras vettni. ;) Det var även programridning på klubben idag.. Hade jag vetat det i tid (fick veta igår) så hade jag lätt fixat att jag kunde vara med. Men men, får bli nån annan gång.

Vila

Ändrade planer då det blev vila för Bellson istället. :-)

At work

Sitter på jobbet nu. Har precis varit o handlat lite gofika å bjuda på :-) Har en liten rast nu innan jag beger mig iväg igen. Jag KÖR idag. Jag dog imorse. O-M-G. Jag stressar så lätt upp mig, och detta var första ggn med körkort i tjänst (och andra dagen jag kör ensamen).... samtidigt som jag skulle köra en annan tjej till hennes ärende, och sen en ny bil och allt på de. Jag höll på avlida av stress. For runt som en yr höna innan jag tillslut hittade min destination igen (körde förbi första infarten)... Jag liksom panikade lite. Men när jag lugnat ner mig efter ca 1,5 timme så körde jag som vanligt igen, tack o lov. Haha.
 
Senare idag blire nog bara en mystur med min fröken Bus, i form av skritt barbacka. Var längesen de. :-) Hon ska få slippa krav idag o bara lalla runt på lång tygel. <3 Fan vilken bildbrist jag har..? De är inte likt mig, haha. Får ta med kameran nått.

Dressyruteritt igen ;)

Blev ändrade planer idag då min tränare hade fått förhinder, så jag och B hade iiiingen aning om vad vi ville göra idag. Var inte sugen på nåt spec.. Så vi red iväg till paddocken, men där var de upptaget och skulle vara i 10 min till, så vi red vidare.
 
Jag jobbade på samma sak som igår, att kräva av henne redan i skritten då jag tar tyglarna för att få henne med mig redan från början. Funkade skitbra även idag. Har verkligen hittat en knapp till på fröken ;) Hon var kanoonfin! Visst hon är lite fokuserad på annat ibland men de går absolut att få henne till arbete igen. Red skänkelvikningar och tempoväxlingar i skritten o traven idag. När vi var klar med det så red jag galoppfattningar från skritt, och fyfan vad bra de gick!! Min lilla dam var jättelugn och stressade inte alls upp sig som hon ALLTID gör efter ett avbryt från galopp. Jag har att tacka det nya sättet jag testat på henne nu... För då kan jag gå tillbaka till den lugna, trygga skritten där hon jobbar i en låg och djup form, och på så vis blir hon avslappnad för hon kommer in i tryggheten. Därifrån kan jag fatta ny fattning. Hon var riktigt trevlig alltså. :-) Vi är på god väg.
 
De blev lite fel galopp ganska mkt idag, för när jag väl fattat vänster, och ska fatta höger nästa gång så blir hon kvar i vänster-tänket. Men de är bara o kämpa på. :-) På hemvägen så tog jag en galopp i vardera som var klockrena, och då stod jag i lättsits utan större krav och lät henne rulla på i ett friskt tempo. De uppskattades!
 
Kunde till o med skritta hem på LÅNG tygel idag. Sjukt kul!! :-)

<3


Lilla skruttan i höstas/somras <3

Dressyruteritt

Red en riktigt trevlig uteritt idag, där jag verkligen hade Mys (min tränare) ord/tips/kritik/råd i huvudet från början till slut. Det som fick allt att släppa var att jag vågade kräva jobb ända från början i skritten. Hon är ju lite från o till på uteritterna, så där får man lite känna av vad man vågar kräva, men idag tog hon de riktigt bra, och gav efter fortare o fortare varje gång i skritten.
 
Red först halter, och sen joggade jag i trav med lite övergångar inslaget. Hon till å med gick med bibehållen form i avsaktningarna, och jag satt som en smäck då jag provade att sitta ner i traven. Hon gick att reglera hur bra som helst, och de kändes verkligen att jag satte tempo, steglängd m.m. och inte hon.
 
På hemvägen körde jag galopptempoväxlingar, och där var hon oxå svinfin. I och med att jag krävt arbete i skritten hela tiden så var hon liksom med på allt, och jobbade såklart bra i alla gångarter. Annars blir jag slapp och kräver inte så mkt i skritten, utan bara trav/galopp. Kändes betydligt bättre idag då jag hade henne med mig hela tiden! Skoj :-) Vi har de lite kämpigt i högergaloppen eftersom jag är sned, och i det varvet sitter jag snett så jag får tänka hela tiden på hur jag sitter. Men bitvis är hon riktigt fin även i den!
 
Bästa B! Imorgon äre dags för dressyrträning igen, tänkte att jag skulle få en filmsnutt o visa hur fin hon blivit oxå :-)

KÖRKORT

Jag har ÄNTLIGEN tagit körkort!! Jag är kanske världens lyckligaste nu!!! :-D Hade uppkörning för en timme sen och de gick GALANT!! Men fyfan vad nervös jag var imorse (med tanke på alla skräckhistorier man hört).. Men väl i bilen var jag hur lugn som helst. YES YES YES!
 
Och STORT tack till min fina vän M som haft mig som elev under denna tid :-)

Vila

Idag vilar Bellson, då bästa M kom upp och vi tog en sväng på Birsta och shoppade lite samt fikade. :-)

Travbanan

Ikväll blev det travbanan igen, med fröken Bus. Hon var lika "hemsk" som sist, men idag hade jag det i åtanke att hon kunde vara så, och sänkte kraven rejält. Hon är spänd, trippig, går mer uppåt än framåt och bjuder därmed inte in ärligt i handen. Så dagens jobb bestod av travjobb med lite nytt som hände hela tiden så att både hon och jag fick tänka till, och tillsluuuut så började hon slappna av och bjuda ärligt fram till handen, och då avslutade jag ganska snart efter det.
 
Tror jag skippar travbanan på ett tag nu och testar igen senare, för just nu ger de faktiskt mycket mer att rida ut och dressyra än att göra det på travbanan där hon endast går och spänner sig inför nästat moment och är 10 steg före mig med vad vi ska göra.
 
Hon tappade även en sko i början av passet, men hon har aldrig varit ömfotad så jag red klart helt enkelt. Får se hur det blir nästkommande dagar, beror på när hovis kan komma.

Gårdagens ridpass

Blev en uteritt igårkväll på lillskruttan. :-) Gick superbra! Hon tar dock till sin spända skritt nu igen, som hon gjort i perioder förr.. Typ när hon blir spänd/tittig så tar hon små myrsteg istället för hennes fina skritt med bra undertramp. Jaja, bara att fortsätta jobba med o få fram den igen.
 
Joggade först fram henne med lite tempoväxl. osv och hon protesterade inte ofta alls, utan de tar sig. :-) Sen red jag galoppfattningar på henne från skritt, vilket gick skitbra. Fortsatte med mitt lilla knep att släppa ut tygeln helt när hon börjar flippa/tagga till, för då slappnar hon av direkt och jag kan plocka upp mer o mer tygel så småningom och sen köra ny fattning när hon är hyffsat lugn i huvudet. Hon tog rätt galopp typ alla gånger oxå, perfekt! :-D

<3


:-)

Har haft en sjuuukt aktiv dag. Ledigt, vad är de? Haha. När jag väl är ledig så är jag inte direkt ledig.. Har varit igång sen 6 imorse, och äntligen sitter jag i soffan och myser på med en fet godisskål. <3 Har tvättat som en dåre idag, städat och lagat mat. E har jobbat och nu är han ute och ränner ;) Så jag sitter här i min ensamhet med godisskålen och tänkte preciiiis slå på ponnyakuten, yeeey :-) Jag ÄLSKAR att de är längre avsnitt denna säsong. :-D
 
Ha en trevlig helg friends! ;)
 

En härlig uteritt :-)

Tog ut Bellis imorse på en uteritt, efter utsläppet och lite pyssel osv. Rensade i skåpet och tog hem kläder som inte används.
 
Tanken var att bara ligga och rulla på i galopp idag, kravlöst. Men jag beslöt mig på att känna på B först för att se om hon gick att jobba med idag, och hon var faktiskt jättefin! Hon var lite intresserad av allt annat dock, så jag fick lägga ner tankarna på en trevlig form, och istället fokusera på lydnaden. Hon var som sagt jättefin och lyssnade bra, jag red tempoväxlingar och övergångar även trav/halt/trav/halt utan problem. Riktigt lydig var hon, och hon låg inte på, och hon flippade inte när jag krävde av henne.
 
På hemvägen körde vi galopp hela vägen, men jag saktade av och bytte galopp några ggr så det blev 5-6 galopper totalt. Jättejättefin var hon! Jag lät henne bara rulla på, utan krav på form som sagt utan bara att hon ska vara lätt framtill och trampa på bra bak, och de gjorde hon verkligen. Så småningom kom hon ner i en trevlig, låg och rund form oxå! Även i högergaloppen som kan vara lite stelare. Gick super verkligen. Och inte flippade hon emellanåt heller, peppar peppar. Jag testade en ny grej.. När hon höll på börja flippa efter en galopp, så släppte jag ut tyglarna HELT, bara slängde iväg dom. Lugn häst! Hon började lunka på med nosen i backen och frusta, och efter en liten stund tog jag upp tyglarna sakta och försiktigt igen, och bad om ny fattning med lite halvslaka tyglar, och de funkade riktigt bra. :-) Får väl se hur länge det funkar innan hon överlistat mig. ;)
 
Nu har jag en goood tjockpannkaka i ugn som jag tänkte slänga i mig (ja en liten bit då ;)), och sedan äre städ och tvätt som gäller! Jag längtar :-D Tvättstugan vi har nu är en fräsch, med riktigt bra utrustning och med massor av valmöjligheter vad gäller hur lång tid man vill tvätta osv, och så tare mindre än en timme för tvätten o torka. Tack gode gud!! Jag är van att det tar upp till 24 timmar för tvätten o torka, att den luktar ILLA och att det tar lång tid innan maskinen blir klar. Huvva. Jag kunde inte vara nöjdare med mitt nya hem :-) Och äntligen börjar min sambo komma till ro oxå och trivas bra.

Travbanan

Red nere på travbanan idag, men detta ridpass kan vi helst glömma. ;) B var iiiiinte nådigt tjaffsig och jobbig idag.. Vet inte vad det var med henne faktiskt. Men jag skriver inget mer om detta nu utan fokuserar på de positiva. :-) Hon tog fina galoppfattningar, och avsaktningarna blir bara bättre och bättre. Det är det där emellan som är så jädra träligt och extremt svårt att få bukt på. Men men, kämpa på.
 
Sånahär dagar är de absolut bästa att bara skita i kraven och göra nåt helt annat, bara jogga i alla gångarter eller vad som helst.. och nöja sig där. Nog för att vi var "vänner" under hela ridpasset, jag var lugn och behöll min position och försökte bara lungt och konsekvent klargöra vad jag ville, men ändå funkade hon inte idag. De är som ingen idé att fortsätta med henne då.. Så nästa gång så ska jag sluta vara så nedrans envis och bara släppa kraven.

Uteritt i snöstorm

Idag var vädret inte särskilt bättre.. Inte när jag skulle till å rida iallafall. De blåste satan. Blev iskall om huvve a la brainfreeze.. Och B hade inte full fokus, men ändå jäkligt bra. Hon försökte verkligen idag, även fast hon hade lite svårt för fokus som sagt, men lyssnade ganska bra osv, och när hon väl gav med sig kändes hon riktigt lösgjord och påverkbar. Trevlig brutta dedär ;) Hon låg på en del i handen osv. men lyckades rida ur det ganska bra. :-)
 
Såg 16 st rådjur på en villatomt oxå, har sett dom där förr.. Dom får mat tror jag. Så himla fint o se när dom är där så många! Önskar att jag hade kameran med mig varje gång..

Nya lägenheten

Jag trivs som fisken i vattnet i nya lägenheten. Jag har 15 min gångväg till Bells, och 10 min till jobbet där jag är mycket (jobbar mycket inne i stan oxå). Så det känns liksom bara så sjukt perfekt! Och vi börjar få riktigt fint här hemma oxå. Är lite tavlor, tavelhyllor, blommor m.m som ska upp/fram. :-)
 

My new jacket!

Älsklingsjackan! Testade den innan jul och blev kär, och sen dess har jag inte slutat tänka på den. :-) Nu är den äntligen min :-D En Kingsland Venus Ladies Jacket
 

Vila

Blev vila idag för Bus. Jag var sjukt ridsugen, men det verkligen vräkte ner snö + storm så... Bellie hade nog funderat om jag var riktigt klok om jag börjat sadla för en ridtur. Hela hon såg ut som en istapp när hon kom in ikväll. Huvva. Blir ridning imorn istället! :-) Ska visa bilder på vad jag shoppat tänkte jag, och sen har jag fotat lite i lägenheten som jag tänkte visa er.

Paket

Har precis smitit iväg från jobbet för o hämta ett pakeeeet! Älskar när man har paket å hämta ut. Hihi. Bilder kommer!

<3


Spontant dressyrpass

Eftersom jag jobbade 14-timmars pass idag så var det ju tänkt att B skulle vila idag, jag skulle bara upp å mocka efter jobbet. Men jag blev ridsugen i snövädret och beslöt mig för ett dressyrpass på travbanan.
 
Gick svinbra! Jag är så tacksam över de nya tips och trix My har gett mig, att på dessa kommer jag komma jättelångt! Bara en sån enkel grej som att behålla mina skänklar i ett fast läge, och inte falla framåt med överlivet och bak med skänklarna gör att vi kan ta oss flera steg framåt i utvecklingen. Anledningen är, att när B stressar upp sig och go bananas, så hamnar jag ur position och "förändras" samtidigt som henne. Men nu när jag är i en fast position och inte tillåter henne att rubba den, så är hon fast inom mina ramar och där blir hon trygg när hon förstår att jag inte kommer förändra något förrän hon kommer till ro och slappnar av igen. Därifrån kan vi bygga upp sååå mycket!
 
En annan grej är vilken form jag ska rida henne i. På träningarna "tjatar" My om en rundare form, och att jag ofta får runda av henne när hon spänner sig lite och kommer upp i formen. Denhär träningen i denhär formen gör Bellie så jäkla lösgjord och fin, och det blir så roligt att rida. Jag rider henne alltså i en lägre och rundare form än jag lallat runt i tidigare, och i den formen blir hon även helt otroligt ridbar i galoppen! Lösgjord, och hon gillar liksom bara läget. I båda galopperna. Vänstern är bättre för där kommer jag till ridning på ett annat sätt, och hon blir riktigt lös och fin där. I högern är vi båda lite mer spända, men de är absolut klart över godkänt, och högergaloppen blir bara bättre och bättre.
 
Helt plötsligt går hon att ställa i högergaloppen utan några problem, helt sjuk känsla eftersom hon tidigare gärna gått utåtställd. Men det är ju pga brist på lösgjordhet, och att hon gärna blir lite hög i formen. I denhär låga, runda formen är hon så sjukligt trevlig.
 
Älskade lilla häst! Och ni... Njut av novellen! ;)

Äntligen landat...

Vilken otroligt aktiv helg. Har ju flyttat sen i fredags, och ja.. jag är helt slut nu. Ligger just nu nermyst i våran nya divan-soffa, med världens skönaste boom-filt och datan i knäet. :-) Med lite choklad och cola. Så sjukt välförtjänt! Första lediga stunden i nya lägenheten, som förövrigt är så gott som klar! Bara tavlor och blommor kvar typ.
 
Bells har vilat i 3 dagar nu, och de blir nog en vilodag imorgon oxå då jag slår till på ett saftigt pass efter min lediga vecka. Ett 7-20.30 pass. :-)
 
Har även beställt min efterlängtade jacka som jag länge velat ha!! :-) Glad tjej :)
 
Jo de är även som så att min fröken BUS lyckas med de omöjliga jämt... Här i helgen så fick jag ett samtal av M, om att Bellie rullat sig ute så att båda gjordarna låstnat, varpå hon springer iväg och fastnar med ena benet i halsöppningen och sliter sönder täcket...?! Hallå... Andra ggn hon sliter sönder ett såntdär lila Bucas. :-P Haha. Har inte kollat hur omfattande "skadorna" på täcket är dock. Hoppas de går o laga. ;)
 
Sen så hade jag hand om både Bells och Fis idag, och de blev lite sent så alla hade gått in innan dom.. Dom stod o hängde o bara ville in. När jag går och hämtar hö i hagen så lämnar jag grinden stängd, men inte låst (alltså öppen), och då puttar givetvis B upp den (hon brukar inte de), och när jag kommer ner igen står hon och Fis utanför o undrar vad de ska hitta på.
 
De drar in i hagen bredvid, och YES tänkte jag, som stängde in dom och började kvällens motionspass. Dom hade nämligen svinkul med alla nya lukter osv osv. Fick jaga dom i närmre 20 min innan Fis gav upp och jag fick ta in henne. När jag kommer ner igen står B nöjt vid höet och mumsar i sig, och hur mkt jag än ropar står hon kvar.. Ensam. I mörkret. När alla andra är inne å äter kvällsfoder, haha. Så fick gå in och hämta henne :-P Puppsnurran.

RSS 2.0