Hoppning

Imorse vaknade jag runt 7, på min lediga dag. ;) Bestämde mig för att dra ut och springa en stund, så jag sprang upp till paddocken och checkade underlaget vilket var som förväntat tungt och djupt. Sen sprang jag tillbaka. 5 km blev det, och sen en välförtjänt frukost bestående av jordgubbar + mjölk samt vattenmelon. Mumma! ;)
 
Har nu precis hunnit slänga i mig lite lunch efter att ha hopptränat i ridhuset med Lina och Bruno. Gick jättebra idag! Bellie var väldigt taggad och pigg idag, så jag fick kämpa lite. På slutet hoppade vi nåt enstaka på 80-90cm. Så vi är ett steg närmare målet igen. :-) När jag ridit klart B så fick jag rida Linas Bruno, och vi hoppade 110cm :-) Spännande. Han var verkligen hur go och snäll som helst, lillkillen... på 168cm i mankhöjd. :-)
 
Nu ska jag nog bege mig ut till bilen och fara ner till betet igen då jag ska följa med Malin och Fis på programridning. Skoj!

Löpning

Var ut och sprang för en timme sen, i spöregnet. Superskönt! Jag var och köpte nya skor idag, och jag är så himla nöjd. Första paret skor som verkligen sitter bra, och inte kommer ifrån LIDL. Ja, jag sprang i ett par lidl-skor förut.. Dom var ju svinsköna. Dock gav dom skavsår varje gång, så jag fick alltid ha plåster för att inte få nå skav då jag sprang. Plus att jag som sagt började få ont i knäna.
Invigde nya skorna ikväll på en tur på 5-6 km, och inte ett enda skav, eller knäont på samma sätt som igår. Suuupernöjd med dom. Ett par Adidas.
 
Jag sprang till Bella där hon står på bete, gav henne mat och lite mys, och sprang sen hem igen. Blev 2,5-3km i sträck gånger två. Och jag var inte ens  törstig när jag kom hem? Mysko. Var inte så särskilt svettig eller slut heller. Kanske dags att öka på tempot lite. ;) Fasen vad fort det går att jobba upp konditionen och orken! Dehär är fjärde turen sen i fredags, och jag orkar jättemkt längre sträckor och har mkt mer uthållighet.
 
 

Vila

Troligtvis får B vila idag. Jag har inte mått på topp så hade inget sug alls. Mår mkt bättre nu men hon får stå helt enkelt. :-) Det är ju inte så att hon inte rör sig.. hon gör ju en och annan cirkuskonst per dygn. :-D Har även anmält mig till dressyrtävlingen på söndag oxå, efteranmält. De ska bli skoj!!
 
Idag har jag hunnit med mycket. Tvättat, storhandlat ensam, lagat mat, bakat morotskaka m.m. Ska iväg och kika en sväng på stan nu, har fått dille på underkläder. :-D

För tunga ryttare...

 
Snor denna text från ett inlägg av ANNI på teamoveson. Texten kommer ursprungligen från Djurens Rätt.

"Förr sa man att hästar kan bära 1/6 av sin egen kroppsvikt. Detta motsvarar ca 17%. Ta då till exempel en Islandshäst som väger ca 350 kg. 1/6 av 350 kg är 60 kg. Om man då inte räknar med att Islandshästen är mer viktbärande än någon annan häst i förhållande till storlek, bör man alltså inte rida om man väger över 60 kg vilket de flesta vuxna gör idag. En studie gjord på galopphästar (Roslund, 2002) där man satte extravikter på ryttaren visar att en viktskillnad på 10 kg på en distans på 1600 meter innebar en högre hjärtfrekvens och därmed högre arbetsbelastning för hästen. 10 kg låter inte så mycket, men gör alltså en stor skillnad på hästen i längden."
 
 "En studie har gjorts där man använde sig av åtta vuxna ridhästar som fick genomgå ett standard konditionstest under fyra olika villkor: att bära 15, 20, 25 eller 30% av sin egen kroppsvikt. Man frågade sig huruvida hästens vikt, skenbensomfång samt bredd på ländpartiet kunde användas för att bedöma hästens viktbärande förmåga. Under försöken övervakades pulsen före och efter träning, och direkt efter och tio minuter efter togs blodprov där man mätte mjölksyran. Prover togs även 24 och 48 timmar efter träning. Det gjordes också en subjektiv bedömning av muskeltäthet och muskelömhet 24 timmar före och 24 timmar efter träning. Hästarna varierade i storlek mellan 400 och 625 kg. Då hästarna bar 15 och 20% av sin egen kroppsvikt visade de relativt små indikationer på stress. Vid 25% däremot tenderade de att få en större skillnad vad gäller täthet och ömhet i muskulaturen. Då man gick upp på 30% lastvikt märktes en betydande skillnad. Bredden på ländryggen samt skenbensomfånget visade sig ha ett samband med hur mycket hästarna påverkades. Baserat på resultaten rekommenderar studiens författare att man inte belastar hästar med större vikt än vad som motsvarar 20% av hästens kroppsvikt, där då även sadeln bör räknas in. Intressant nog är det samma rekommendationer som finns publicerade redan 1920 i US Calvary Manuals of Horse Management."
 
 
"I dagsläget finns inga vetenskapliga belägg för att vissa hästraser skulle vara mer viktbärande än andra."

Själv skulle jag aldrig sätta mig på en mindre häst om jag vägde för mycket. Ever. Då är det upp till mig att bli hälsosammare och hitta en mer normal vikt, om jag tänker belasta en häst med mig på ryggen. Med mindre häst menar jag 500kg och neråt. Hur som helst, kanonbra att detta uppmärksammas! :-)

Löpning

Var ute och sprang en sväng efter jobbet förut. Slutade vid 21, och skulle hinna se Bond-filmen som är på 4an som började 21.30, så det var liksom bara att snabba på. Tog 25 min idag, och jag orkade aslänge idag. Tog bara en promenadpaus på ca 40meter, och sen körde jag resten i ett. Jag gissar att det är närmare en halv mil jag springer.
 
Meeeen, jag fick fett ont i knäna. Och nu har jag googlat, och det verkar ju inte alls bra. :o Så.....hm.. Jag tror jag fortsätter några ggr till och känner efter, och sen ska jag till min naprapat i augusti, så då får jag rådgöra lite med honom. Han är super på knäskador. :-)
 
Hur som helst, föregående inlägget ligger under kategorin "Önska rubriken", då det var en läsare som ville se hur en tillsalu-annons för B skulle se ut. Hehe. Och jag var lite elak som inte skrev något i själva inlägget ;-) Sorry!!!
 
Nu är jag äntligen ledig i 2 dgr. :-) Ska ut och rida imorgon en sväng, tror det blir en uteritt. Hoppning på onsdag.

TILL SALU

Guns Ballerina är ett trevligt sto med stor personlighet född -00. Bellie är av rasen varmblodstravare, men har gått som ridhäst i 5 år (innan dess sparsamt travtränad, aldrig startad). Utbildad och tävlad i dressyr LB med resultat upp till 64%, samt hoppning upp till 1m felfritt. Lättsam att ha med sig på träning och tävling. Full kondition.
 
Hon är positiv till allt! Du väljer gren. Pigg och glad häst som kan tända till och bli het på uteritter och vid hoppning. Rutinerad, orädd ryttare krävs då hon har humör och egen vilja. Okomplicerad i de flesta situationer, väluppfostrad. Frisk och kry häst. Regelbundet genomgången av massör och equiterapeut. Vaccinerad.
 
Utrustning finns att köpa till, både hopp och dressyrsadel. Säljes nyskodd.
 
Vid intresse & fler frågor:
Kontakta mig på josefine.freed@hotmail.com
Flertalet filmer finns på min youtubekanal http://youtube.com/nektermylove
 
Pris: 20.000:-
 
MVH Jossan
 
 
 
 
 

Klättertur

Jag och Bellson tog en klättertur idag. Tog ut en friskvårdstimme plus rasten så jag hann rida en sväng, skönt! Iallafall, fick rida väldigt kravlöst idag, enda kravet att hon inte skulle springa iväg, eftersom jag hade tidspress och var lite stressad då. Men de gick fint! Hon var lugn och ganska lydig idag lilla fröken, trevligt. :-) Tog en skrittklättring och en galoppklättring. Lite travövergångar hann vi med. :-)

Lungt värre..

Tror aldrig ett arbetspass varit såhär låååångt, elr känts så långt. Det har hänt i princip ingenting! Pga vissa skäl... Och så laddar jag snart inför ett 7-21 pass imorgon. Har försökt få bort kvällen men lyckas inte. Jaja, pengar pengar. :-) Nästa år ska jag hur som helst vara på ett ställe med dygns-pass istället. Passar mig betydligt bättre. 
 
Satt och kikade schemat nu och insåg att på 9 helger, har jag varit hel-ledig en ynka helg. På 9 helger (!!). Jaja.
 
Sitter och kollar lite tävlingar nu, och jag ska iväg på söndag igen. Jag hade missat en klass som passade oss på den tävlingen, en LB:2a. Så den tänkte jag anmäla mig till om mina pengar hinner komma in på tbd-kontot imornbitti. Annars får vi la se. Har även kikat ut ett par LB:3or som jag tänkte försöka mig på. Dom ser ju asroliga ut! Men som vanligt, nu känner vi oss trygga i det vi gör nu, så ett nytt program blir lite virrigt i skallen på mig. Men det är väl helt enkelt som så att jag får träna mera hemma än vad jag gör. Jag rider aldrig programridning, hehe.
 
Jag är även sjukt sugen på att åka på alla hopptävlingar som har 90 cm, vilket är massor, i höst.. Men jag tror inte jag fixar det. Jag tänker inte stressa, och känns det inte bra så kommer jag inte åka heller. :-) Men så roligt det hade vart!
 
 
 

Vila + löpartur

Bellis vilar idag, då jag jobbar till 21 och inte känner för att rida ikväll då jag ska upp 6 och jobba 14-timmars imorgon.. Hur som helst, innan jobbet ca 11.30 drog jag ut på en löpartur på en halvtimme. Orkade betydligt längre sträckor utan att promenadpausa, dock höll jag ett lägre tempo idag. But still. I'm so awesome. Det var typ 24 grader varmt ute så jag höll på DÖ. Huva. Höll på kräkas när jag kom in, men det har gått över. :-)
 
Hur som helst, imorn blire ridning! :-D

FILMEN :)

Okej, det såg inte så illa ut som jag fick för mig. ;-) Men, för att förklara hur det låg till så var tanken att rida henne kort på de tre kryssen, för att hon inte alltid ska få rusa eller behöva ha mer fart för att komma över sådant. Där tycker jag vi lyckades bra, när hon inte begav sig iväg och körde med ett galoppsprång istför två.
 
Sedan, de två linjerna blev absolut bäst och med bäst flyt när jag red på lite mer framåt. Det blev lite för kontrollerat efter att ha suttit och behövt kontrollera väldigt mkt för att komma rätt in på 3 kombinationen, så där behöver jag träna mer, på att känna av situationen och våga förändra ridningen till olika övningar. Men, jag tycker ändå det är bra att hon får vänta och får lägga in ett extra språng ibland.
 
Hm... det var dehär med överanalysera igen. ;) Men, jag är nöjd!
 

Hoppning

Idag fick jag med mig Mallan till paddocken för att hoppa lite. Hon körde lite dressyr/markarbete och jag stod för hoppningen. Det gick ganska bra idag, det var lite till och från. Ett antal missförstånd, men vad gör det när det är på så låg nivå. :-) Vi fick till några bra rundor/anridningar, så jag fokuserar på dessa. Jag har slutat överanalysera allt, eller jag jobbar på det, men därför tänker jag liksom inte beskriva in i minsta detalj varför det vart si eller så idag.
 
Kommer en liten film sen. :-)

Löpartur

Igårkväll då jag kom hem från jobbet fick jag världens ryck att gå och ut springa. För andra ggn denna dag så inföll sig detta sug, så det var liksom bara att ta tillfället. ;) Var ute prick 30 min, superskönt! Så mitt fredagsgotta fick bli melon, jordgubbar och persika, istället för godiset o glassen. Får la se vad jag känner för ikväll. :-D

Nu, dags att sätta fart :-) Jobbar dagen idag, så började 7.

 

Resultat


Happyface!

Shopping

Håller på o stressar i mig lite mat nu inför jobbet, måste ut till bilen om 10. ;) Blev visst på Birsta liite längre än planerat. Fyndade en hel del! Blev mest underkläder idag, eller bara, iallafall på Birsta City. Oså ett par ridskor och en brun piké, som jag letat!! Googlat och letat som en galning efter en brun piké till alla mina bruna schabrak/detaljer. Jiho :)
 

Fredagsmys!! Detta väntar mig ikväll ;) Gotta love the skumbanansglassen!


Ska rensa helt sjuuukt mkt i min troslåda... hälften av underkläderna hör verkligen inte hemma där. Dags för lite nytt ;)


Pikén och ridskorna :) Skorna var ett fynd vill jag lova ;)
 

Skrittur

Nu på morgonen tog jag och Bellis en skrittur i skog och mark, över stockar och sten. Lite klättring oxå. :-) Supermysigt! Var ute barbacka och red ca 45 min. Passade på innan värmeböljan kommer, även om det var svinvarmt nu oxå.
 
Tänkte pyssla på lite hemma nu, duscha o grejja och sen far jag och handlar fredagsgotta + att jag ska en sväng på Hööks oxå. :-) Troligtvis inte handla något, men ridstövlar/skor behöver jag, så skulle jag hitta något bra där så blir det isåfall nåt sånt.
 
Börjar jobba i e.m så ikväll runt 21 slutar jag. Ska faktiskt bli myyyys!
 
 
 
 

FILM (Tävling LB:2)
Tävlat dressyr

Idag har jag och Bells varit iväg till Gnarp och tävlat dressyr. Supermysig klubb! Och personal. :-) Fick efter lite letande med mig bästa Mor och K, som medhjälpare. De är inte alls hästvana över huvudtaget men de gick så bra så!
 
Bellie var ganska "munnig" på framridningen, vilket gjorde att jag blev "handig" ;).... Men, vi kom till en ganska bra lösning innan hon fick pausa en stund. Red sen lite till, och då kom vi till ett lite bättre läge även om hon var tjaffsig.

På banan var det som bortblåst. Hon var hur fin som helst!! Jag var lite nervös, och tänkte lite för mycket, men det påverkade inte henne något. Hon var mjuk och lätt i munnen, superkul verkligen. Vi gjorde två små missar, en gång blev det en övergång till skritt där det inte skulle vara det, och vänster galoppfattning kom lite för sent. MEN, mina vänner, vi kammade hem hela 64,33%!!! Jag är så jävla stolt. Och när jag såg filmen... wow :-) Min fina lilla häst. Lägsta procent idag var 60,59% nånting, och vinnaren låg på strax över 67%. :-) Så jag e fläääskigt nöjd. :D
 
Vi är på G! :D
 

 
 

Vila

Idag blev det vila för Bellie. Var upp ikväll efter jobbet och pysslade lite, samt smörjde upp alla saker inför morgondagen osv. Ska bli rätt kul! Men det lutar åt att jag måste åka helt ensamen, och det är väl inte 100% kul. Men, de löser sig nog ändå! :-) Det allra värsta är att ritten kanske inte hamnar på film, haha. :-P Hur som helst, kul ska vi ha jag och Bellis!

Uteritt

Red ut nu på kvällen på fröken Bus. Det har varit äckligt kvavt idag så det var bara till å vänta. ;) Längtar tills hösten. Så himla mysigt! Hur som helst, det gick jättebra idag. Joggade massor och hon var så mjuk och fin! Red fåtalet övergångar, men tänkte låta kraven vara idag och bara låta henne röra på sig. Som avslutning fick hon galoppera två ggr ganska fritt. :-) Supermysigt hade vi!!
 
Imorgon är det vila och pyssel, och sedan tävling. :-) SKOJ!

Ett liv utan B

"Ett liv utan B" - om du inte hade köpt B, vad hade de varit för häst, hur hade din Framtid sett ut.
 
Med stor sannolikhet hade jag köpt mig en ny travare. En från grunden igen, som inte är utbildad något. Alt. en unghäst av nåt slag. Jag tycker ju att det är superkul att vara med från början, och forma hästen själv, utvecklas tillsammans med hästen. Å andra sidan hade det ju varit skoj att ha en läromästare oxå. Men det känns lite mer långt bort för min del.
 
Det skulle vara intressant att prova på att utbilda en häst från grunden med de kunskaper jag har nu, då jag inte hade några kunskaper ridmässigt när jag köpte lilla B. Det finns mer jag kan lära en häst idag än då, då vi endast lärde oss allt tillsammans jag och Bells.
 
Jag har aldrig riktigt funderat på framtiden ridmässigt, eftersom jag aldrig varit den som satsar eller vill bli något. Men vem vet! ;) Just nu trivs jag bra med Bellis och hur vi har det, vi vill fortsätta utvecklas tillsammans både på träning och tävling.
 
 

Dressyr

Red dressyr imorse på en fin prinsessa! :-) Hon var väldigt trevlig och vi fick igenom båda sidorna i alla gångarter. Nice liksom. ;) Red volter, serpentiner, lite förflyttningar, övergångar, osv. Hon var superlugn :-)
 
Fick sällis påvägen hem av de som står i grannhagen, trevligt trevligt.

:)

Morning! Ska bege mig till PH-vet nu för att köpa linimentet som massör-Jossan tipsade mig om. Så nu blir det att köra igång med alla övningarna. Skoj! Det var ju så enkla övningar så då är det bara roligt. Har ju varit med om värre liksom! ;)
 
Jag som igår beslöt mig för att sluta blogga. Men, de går ju bra hittils... Jaja. Kanske privatiserar de hela bara för att få skriva. Men, vi får se.

Uteritt i stormen

Red ut B nu på morgonen, i stormen. Blev mest skritt och trav, men även nån galopp. Hon var ganska lugn överlag, men spänd som attan. Jag fortsätter med min andas-träning och att hålla mig lugn, och de funkar rätt bra. Men jag blir lite galen över att hon inte bara kan ta det lungt, utan måste gå hur fort som helst. Fyrtakt, vad är de liksom... Hon går som om hon skulle gå på eld eller nåt med tassarna. Eller hon försöker, jag sitter ju där och talar om att vi ska ta det lungt. Men kul är det ju inte att jobba med dehär.... Men å andra sidan är de ju inge kul när hon stressar på i världens fart och stänger av heller. Så då är det nog bättre att jobba såhär iallafall.
 
Bitvis så kommer hon till ro, men det är inte många steg. Men då blir det massa beröm iaf. :-) Får hoppas de blir bättre o bättre.

Vila

Har varit å kikat på hopptävling ikväll med bästa M! Supermysigt. Det var 130-hoppningen vi såg. Hur kul som helst :-D Vi ska dit imorgon med! Kanske fotar då.
 
Bells vilade. Var precis bort till betet och gjorde två av fyra övningar. Glömde nämna en övning igår i inlägget, och det är att man lossar på bogen lite, via särskilda bensträckningar. Dom gick asbra! Däremot att skaka manken gick inte lika bra, haha. Inte när man heter Bellie och har galna åsikter. Hon stod på bakbenen upprepade gånger de lilla kräket! ;) Men vi fick till de nemas problemas efter en stund. Men rolig är hon... den lilla sprättan. :-D
 
Imorgon blire ridning iaf! Och så ska jag på Hööks och köpa Arnika. Eller om jag väntar tills måndag då jag ska till PHvet å köpa ett särskilt linement.

Massage

Tidigare ikväll kom Massör-Jossan ut för att ta en årlig genomgång på lilla B. Det var nog ganska precis ett år sen hon var här sist skulle jag tro.
 
Vi fick ingen dödsdom, som tur var, hehe. Nä men, jag stör mig ju alltid på att hennes vänstra korshalva är högre än den högra, och att vi aldrig riktigt fått bukt på det. Men idag fanns nya infallsvinklar på det hela vilket gjorde det snäppet närmare en lösning. Jag tänker inte ens ge mig på att förklara, men allt var ganska logiskt och inga konstigheter.
 
Jag ska börja använda linement och massera hennes rupturer (de betyder alla bristningar, hål, avslitningar osv. hon har i musklerna, vilket är en hel del faktiskt) 2 ggr i veckan resten av hennes liv, typ. Dessa kommer inte ha någon stor påverkan på henne, eller har, men ifall man skulle börja samla mer och rida henne i högre form osv. så kan de komma att märkas av. Hur som helst är de alltid bra att få igång blodcirkulationen mer i dessa områden.
 
Sedan ska jag "skaka manken" då hon är uppdragen i "axlarna" om man tänker människotermer, ungefär som när vi drar upp axlarna, spänner oss och halsen försvinner. Så är B, fast manken försvinner. Skaka manken ska jag göra varje dag, och det planerar jag göra tills Jossan kommer igen nästa gång.
 
Slutligen ska jag massera Arnika eller ett annat, särskilt linement på insidan av låret på höger bak, då hon är lite öm där. Det är hon för att ... skitsvårt o förklara. Men iallafall, höger bak har svårare att bära, och lättare att skjuta på. Det gör att hon tar i mer med vänster bak, hon visade vilka muskler osv, och därför blir mer musklad där. Höger bak är öm och bär inte lika bra, så där ska jag alltså massera varannan dag i 2 veckor. Sen ska det vara bra och hon ska bli mer rörlig o kunna använda den muskeln bättre.
 
Hugaligen vad nyttigt och viktigt det känns att Jossan går igenom henne 1-2 ggr per år eller mer vid behov.
 

FILM (Hoppning)


Efter 6 veckors paus från hoppningen är vi nu på G igen!! :)

Hoppning

 Har hoppat bästa B idag. Vi hade SÅ roligt!! :) Så himla kul att känna sån glädje. :-D De gick asbra typ rakt igenom. Hoppade bana med lite kluriga vägar osv. som fick en att verkligen behöva tänka till vart man skulle osv. Och ännu en gång tackar jag pelhambettet, det var lika underbart att rida henne som första ggn jag provade det i hoppningen. Vi får liksom ett samarbete som heter duga, och jag får dendär galoppen med tryck i och känslan att hon lyssnar både bakåt och framåt. Underbart!
 
Hade Linnea och Quantas med mig, och Lina H som var där i paddan redan hakade på oss och hjälpte till. :-) Tusen tack!

E-m och Hanna fotade och filmade. TACK! :)
 
 

:-)

Har precis kommit hem från jobbet, och hunnit landa i soffan med en kopp välling. Dögott! Hancock är på tvn så jag lär väl slötitta lite på den. ;)
 
Imorgon är det FREDAG! = Godisdag. Fyfan vad jag längtat! Fast denna vecka, tredje veckan, har ändå varit mycket enklare än föregående två. Är förvånad över hur lite cravings jag får ändå, och hur grym jag är som står emot dom när det väl slår till. Imorgon planerar jag att baka nåt gott, jag tror det lutar åt morotskaka. Mina morotskakor slår ingen, verkligen ingen. ;-) Men är även sugen på nåt gräddigt.. hm.. Far in på hemmakväll och köper en snarrapåse mä, de är ju ett måste.
 
Blir som sagt hoppning imorn, med L. Hade tänkt ut en övning, men den är så krånglig att ta fram för de är mkt avstånd, vinklar o shit man måste kunna.. Och jag är inte exakt haj på det. Ska klura vidare, så får vi la se vad de blir. Egentligen är jag sugen på nåt skojigare, typ kombinationer, kanske 5,5an elr nåt. Och hur vare nu? Jo jag skulle göra sånt jag kände för, inte sånt jag måste. Får rådgöra med L vad hon e sugen på helt enkelt! ;)
 
 

Hur ofta jag tränar för tränare :-)

"Jag är nyfiken hur ofta du tränar för en tränare och hur pass "beroende" du är av tränare?"

Det går väldigt mycket i perioder,
hur ofta och i vilket gren jag tränar för tränare. Under vinterhalvåret blir det mycket hoppträningar, i regel 1 gång i veckan i grupp. Jag känner att det underlättar en hel del att få allt frambyggt av en tränare, med bra övningar och tips och råd. Istället för att bara lalla runt själv. Visserligen är jag mer avslappnad och tillfreds när jag hoppar själv, men jag får ju inte hjälp på samma sätt. Man behöver nån som påpekar ens olater om de ska hända nåt. ;)
 
Dressyr blir lite nu och då. Ibland kan det gå månader emellan träningar, men ibland får jag ett ryck och tränar varje vecka. Planen för i höst är att komma igång och träna åtminstone 2 ggr i månaden i dressyr, samt hoppträna i gruppen 1 gång i veckan. Men vi får se!
 
Hur beroende jag är.. ja, egentligen fixar jag ju mycket själv, och har jag tränat ett pass för tränare kan jag leva länge på de tipsen och råden, och utvecklas ändå. Men jag vill ju utvecklas mer, tillsammans med min häst, och det är ju så roligt att rida för tränare. Jag suger åt mig som en svamp och vill bara lära mig mer o mer. Men beroende skulle jag inte säga att jag är, det beror på vad man har för mål. Vill man utvecklas mycket och hyffsat snabbt, så är ju en tränare en förutsättning till det. Men är man nöjd med det man kan så är man kanske i mindre behov av tränare. :-)
 
 

Uteritt

Jag och Bella begav oss ut i regnet i förmiddags, mys! Blev en längre tur i skog och mark, där jag nog inte ridit mer än 2 ggr denna sommarn. Så det var trevligt med lite omväxling. Vi såg rådjur, och stötte på en älgbebis. Eller, åring var han nog. ;) Gud så närgången.. Jag orkade verkligen inte vända, så vi red förbi honom. Han var kanske 10-15 meter ifrån oss. Ganska söt faktiskt!
 
Hur som helst, det blev massa skritt och en hel del trav. Övergångar. Och träna på att hon ska vänta på mig. Får vara sjukt konsekvent med henne, för ger man henne lillfingret tar hon hela handen som det så fint heter. Och det är en ständig balansgång med henne. Men jag tycker vi löste det bra, och hon skötte sig ganska bra. :-) På hemvägen började poletten trilla ner mer o mer, och jag kunde använda mindre o mindre hjälper. Även om jag ständigt får påminna henne. Hon var supertrevlig i traven en hel del.. :)
 
Imorgon står hoppning/markarbete på schemat. :-)
 

ÖNSKA RUBRIKEN!

Kåm igen nu! ;) Jag är riiiiiktigt skrivsugen, men noll motivation. Så.. ge mig en rubrik att skriva om!! :D Vad vill ni läsa om!?
 
oooold picture. å här svankar vi!
 
 
 

Dressyr

Tog och "tjuvred" en dag tidigare än planerat. ;) Men vad gör de liksom.. Hon har börjat komma till mig i hagen igen och doppar ner huvudet i grimman själv, sååå. Hon har nog vilat färdigt. :-D Dessutom är de tävling om en vecka så.
 
Dressyrpasset gick bra. :-) Det enda jag planerat var att lägga fram lite travbommar, som jag annars är dålig på att använda mig av. Men jag la ut 3 st på två ställen, på medellinjen, så att jag skulle kunna rida serpentinbågar över dom.
 
Värme upp henne först i alla gångarter. I början var hon fin, mkt trevlig trav osv. Sen blev hon spänd efter traven så det tog en stund innan hon lugnade sig. Blev sedan lite övergångar, och hon fick inte börja trava förrän hon var lugn i skritten. Där var hon duktig. :-) Galoppen var inte den bästa idag, då jag inte riktigt fick henne ställd/böjd och sköt ut bogar hit och dit. Men det gör inget. Iallafall så blev hon springig efter galoppen, så det tog ett tag innan hon chillade igen. ;)
 
Tog en paus båda två i skritt på lång tygel, och efter det så tog vi nya tag. Det gav resultat! :-) Jag red verkligen ordentligt, och här la jag in serpentinbågarna med travbommarna, och de gick svinbra. Hon var fantastiskt fin i traven. Trevligt tryck, lätt och fint sug i bettet, följsam osv. Hade inte alltför höga krav, men fin var hon! Och jag red. Testade slänga in en galoppfattning mitt i allt, och de gick helt ok i galoppen. Efter så red vi in på serpentin-övningen igen, och hon var fortf. fin, men de blev något springigt. Dock inget jag brydde mig om då det inte var riktigt läge för det. La in halvhalter och försökte lugna henne, men så länge hon trampade på och gjorde det hon skulle fick det blir lite springigt.
 
Men nå känner jag skillnad nå. Jag fokuserade jättemycket på mig själv, då min största nackdel är min stress. Jag fokuserade hela tiden på andning, avslappning och lugn. Även på att våga mjukna i handen oftare, och släppa på kontrollbehovet. Vad bra resultat det gav! Jag kan guida henne rätt på ett helt annat sätt när jag är lugn och saklig med henne. Och vi får riktigt fint tryck och samspel när jag släpper och mjuknar, låter henne röra sig framåt. Blir jag för kontrollerbar sitter jag och bromsar för mkt och hon får inte med sig bakdelen. Så är det! ;D
 
Imorgon väntar en uteritt av nå slag :)
 

Bellson i paddan efter ridpasset :-)

Snygghästen

Var upp till Bellotrix förut efter att ha jobbat hela dagen. Hann med o kika på Ark en sväng oxå. :-) Skoj! Iallafall, pysslade om lilla B och gav henne maten. Fotade ett par bilder oxå, det går ju inte att undvikas om man är sådär jäkla snygg! :D Då får man skylla sig själv.. ;)
 
 

Ridsugen!

Det känns som jag har myror i hela kroppen.. Jag vill rida. NU! Omg. Hur ska jag klara detta?! Jaja.... Det är för hästens skull. ;) Hur som helst.. Idag började hon komma till mig i hagen igen, tjiho. Håller detta i sig så avslutas vilan på torsdag, som planerat. Blir hon fortsatt dissig.. ja... Det tar vi då.

Haft en awesome kväll med bästa L. Storhandling, donkenmat, film och matlagning. :-D Imorgon väntas ett långpass på jobbet.
 

Tävling om 1,5 vecka :-) Tagga!
 

Jogging + nya dojjor

Jag och Bella tog en prommis/joggingtur upp till stallet idag, vi sprang där det gick. Idag skötte hon sig massa bättre än igår. Väl uppe i stallet kom Herr Glenn och gav henne nya fina dojjor. Sedan bar det av tillbaka ner till betet igen. Så vi har joggat/promenerat 4km idag.
 
Jag fortsätter med att avstå från sötsakerna, och jag har fortf. inte gått upp mina 2 kg än som jag tappade första 3 dagarna (när jag körde lchf). Jättekonstigt! Det har gått 2,5 vecka tror jag. Men jag klagar inte. :-D Tog mig lite mörk choklad igår, fy satan vad gott. Jag kunde inte stå emot de, men de är helt ok. Och jag har helt sjuka cravings på melon, och jordgubbar i mjölk/grädde. De är min frukost. Och melonen äter jag typ flera ggr om dagen när jag blir sugen. Så sjuuuukligt gott! Ska fara på Willys och ladda upp med 2-3 st hela vattenmeloner. Blir perfekt de!
 
Jag tog fram pelhamtränset i stallet, och fettade in det. Var inget att smörja då det redan var smörjt.. suck. Haha. Jag älskar att ha mina saker rena och fina. Tog även mina till-salutyglar, som nu får stanna hos mig, och satte på pelhamet. Så slipper jag byta tyglar mellan micklem och pelhamtränset. Ja, jag ska alltså börja träna på det igen. Tror de kommer bli super!

TILL SALU. Jag säljer mina fina ridstövlar, använda 4-5 ggr. Jag är jättenöjd bortsett från att de sitter för slappt på mig. :-/ Så jag får bättre stöd i mina chaps. Endast därför som dessa säljs. Strl 39 och jag vill ha 650:- för dom. Ordinare pris på Hööks 1299:-

 

:)

Testing testing. Har ju ändrat lite på bloggen så nu ska jag även kunna ha större bilder i inläggen, hallelulja. Testar med denna nedan. :-)

 

Promenad

Var upp och tog ut Bellis på en sväng förut, för hand. Och på bortavägen är hon ju som vanligt kanontrevlig. Vi körde en massa övergångar och var noga med att vara lugn, och vila på steget. Så hon fick träna på att trava sådär lungt och taktmässigt även utan ryttare. :-)
 
MEN, de kommer ju en tid när vi ska på hemvägen oxå... och Bellie har nog aldrig varit med om en sån fruktansvärt farlig promenad förr. :/ Hon frustade sådär ASHÖGT med näsborrarna som dom gör när dom blåser upp sig och grejjar.. Så gjorde hon typ 8 ggr i mina öron, utan att överdriva. Filmade henne lite och fick med två ggr när hon lät sådär, haha. Kan bara skratta åt henne. Dock otroligt irriterande att hon på hemväg inte kan bete sig, utan måste försöka trängas, och fokusera HELT på andra saker än mig. Visst, hon lyder minsta vink, men hon är inte där mentalt. Att man inte ska kunna vara sams ens på en promenad liksom, utan att bli irriterad.
 
FUX. Känns som jag borde ha en brun valack. Ibland längtar jag efter en enklare häst, måste jag säga.
 
Trimmade även fulmanen. Här är resultatet..

 

Min fina

Tänkte ta och fara upp till fina lilla hästen strax. Kanske fotar lite oxå :-) Men jag tänkte pyssla, ge na mat och kanske att vi tar oss en prommis oxå. Jag är sjukt taggad att HOPPA nu. Eller, jag är taggad på att bli lika bra som vi var i våras. Vi ska dit igen! :-D
 
Haha kollade bak lite i bloggen nyss.. och denna mening fastnade.. "Idag tog det som sagt 1,5-2 timmar för mig att få in henne. Men jag var glad hela tiden! :-) Blev ju varm, svettades ihjäl i -23 grader. Skönt de!"
 
Oh my vilken bitch min häst kan vara när hon känner för det...;)
 

Hoppas det blir torsdag fort så jag får rida igen! ;)
 
 
 

Tävling

Vaknade 09.40 imorse och kom på att det var tävlingar idag, så fick värsta fotosuget och drog iväg på direkten. :-) Har precis kommit hem och hunnit gå igenom bilderna, så laddar upp några här och nu. :-)
 
 

Äntligen hemma!

Nu är jag äntligen hemma. :-) Precis duschat och slängt mig i soffan. Visserligen älskar jag ju att ha mycket för mig, men det känns rätt skönt att vara hemma igen. For och jobbade kl 7 imorse, och sen har det varit fullt ös! Slutade runt 20 ikväll, och sen drog jag direkt till stallet, hämtade vatten... och så fick jag värsta målnings-rycket. Målade i 4 timmar, och for sen ner till betet.
 
Väl på betet skulle jag ge Bellis sin mat, men.... de passade sig inte riktigt, för hon är fortf. inte sugen alls att komma i hagen. Den lilla satmaran. Så det slutade med att alla hästarna vart helt sjukt galna och busiga. Dom stegrade, hoppade, sparkade bakut, retades med varandra osv. Haha. Och inte fick jag ta min lilla röding... Men jag hade rätt kul när jag iakttog dom, för dom är så roliga med sina små hyss. Bellie och Quantas har ett speciellt band dom.. och dom är som två 2-åringar. Önskar att det hade varit ljust ute, för då hade jag filmat dom. ;)
 
Hur som helst, fick tag på henne efter kanske 30 min. Allt detdär för att få ge henne lite mat liksom. Jaja, vi får se hur detta utvecklar sig. Under våra 5 år har hon alltid haft perioder där hon absolut inte ska in. Nu vare dock väldigt längesen. ;) Lillpuppan.
 
Imorgon blire mys och trimning av manen som ser förjävlig ut. :-)

Godmorgon :-)

Morning! Har varit vaken sen 7, då jag har tvättstuga. Somnade typ 1-2, men de var liksom bara att kliv upp för jag har massor av tvätt. Fast jag gillar ju att tvätta ;).. Idag är de fredag = godisdag. :-D Tjiho! Sjukt duktig jag är... såhär länge har jag aldrig hållit mig :o I onsdags var jag på Birsta med två av de boende på lite shopping, och då tog vi oss alla en mjukglass.. men liksom, de gör absolut ingenting. Och igår var det bio, men jag satt där med min melon, jordgubbar och mörka choklad. Dögott dä å! ;)
 
Men jag har 0,5 kg godis från hemmakväll som väntar mig ikväll. :-D De ser ja fram emot! Jobbar kvällen ikväll, så det blir när jag kommer hem.

Var även hos kära Family igår, och vi beställde lite pizza osv. Mys! Åt en tredjedelspizza. Brukar kunna trycka en 3/4 upptill en hel ;)
 
 

Pictures

Lite bilder från dagens fotograferingssug. :-)

 

:-)

Var ut till Bellis förut, och myste på! Jag gjorde ett väldigt bra val med att sätta henne på vila nu för det märks verkligen på henne.
 
Hur som helst jag fotade två nya schabrak jag köpt, DÖFINA. Gud så fin hon var i dom! Mycket nöjd. :-) Kommer bilder på dessa här nedan. Sen fotade jag en massa hagbilder som jag ska ta och kolla igenom nån dag, och lägga ut här. Tänkte även visa bilder från när Bellis träffade Doris. ;)
 
 

Semester

Imorgon går Bellsan på en liten minisemester. Jag har suttit nu ikväll och pratat med en massa fantastiska människor som alltid får en på rätt spår igen när det är tungt med vissa saker. Sedan har jag funderat på när hon ska få sin årsvila. I sommar, eller i vinter. Och det kan nog vara läge nu. Hon är ganska avvisande i hagen, och hon är inte sådär supertrevlig att rida. Jag tror hon försöker tala om att hon behöver ett litet break. Det tror jag de, när hon på kort tid fått lära sig använda sin kropp på nytt sätt, och dessutom tränas 3-4 dagar i veckan i paddocken numera. Så hon är nog trött i både kropp och knopp lilla tösen. Nästan så jag vill åka in och köra ett böjprov bara för att vara på den säkra sidan, men vi ska väl inte förhasta oss. :-) Jag tror jag börjar med ett massör-besök snart.
 
Hur som, vi hörs när vi hörs. :-)

Dressyr

Red dressyr idag med L och Q. Bellie och jag har en liiiiten svacka just nu, på ett sätt, men på ett annat går det framåt. Jag menar, jag har nyss lärt henne bära sig och använda sin kropp på ett helt annat sätt än vi är vana vid, vilket såklart är jobbigt, och tar ett tag att befästa. Hon var väldigt tjaffsig i munnen, och försökte liksom sist hänga sig i mig. Och lättar jag och driver in bakbenen så upplever jag att hon rinner iväg istället, för då går inga halvhalter eller förhållningar igenom. Och tar jag i henne i det läget så går hon emot och lägger sig i mig.
 
Men, vi red galopp- och travövergångar vilket som sagt är sjukt mkt mer än jag hoppats på, och det hade jag aldrig kunnat tro vi skulle genomföra för ett par veckor sen. Inte såhär lungt. Hon blir lite spänd i början av avsaktningen, plus att jag håller för mkt i henne, men efter några steg släpper det. Hon går inte bananas som hon gjorde förut, utan vi kan hyffsat lätt komma till nytt arbete i traven. Superkul verkligen! Hon gjorde fina fattningar och även avsaktningar.
 
På slutet hoppade vi lite 50cm hinder, vilket var ganska kul. Jag har för mkt kontrollbehov bara. :-) Och jag tycker det är svårt att veta hur jag ska rida henne mot hindret eftersom hon drar mot det, och jag vill att hon ska vänta mer. Hon tar över liksom. Även om hon gör det bra, hoppar av bra osv.
 
Jaja... svackor hamnar vi i nån gång, jag kan inte förvänta mig wow-pass varenda pass i resten av våra liv för att vi kommit på ett fungerande koncept. Just nu är ett bakslag och det är nog bara att rida vidare och vara konsekvent så släpper det nog för tösen snart.

Ridstövlar säljes!

Säljer ridstövlarna som jag nu använt 3-4 ggr. :-) Dom är jättefina och trevliga, men dom sitter för löst runt min ankel varför är enda anledningen till att jag säljer dom. Bättre bilder ska fixas. :-) Strl 39. 650:-

 

:)

Precis kommit hem från jobbet. Har döont i huvudet av nån anledning? Är yr och lite skakis... Ändå känner jag ingen riktig ro att lägga mig här i soffan och slappna av, utan jag vill göra nåt! De regnar lite smått ute och jag är sugnare än någonsin att fara över till Färsta och hoppa min häst. Dock är det nån westerngrej där tills imorgon tror jag, så det är förmodligen inge hinder alls framme. Och bygga helt och hållet orkar jag inte just nu. :-P Kanske borde dra å rida dressyr!? Åhh..... Nu vart jag aspepp på det. Älskar att rida i småregn och efter det har regnat. Sååå skönt! Åter till hoppning. Jag har inte hoppat på 2 veckor.. över det kanske. Jag har liksom gett upp lite. Men jag fick ett ryck ikväll. Vafan, det ÄR ju kul. Men inte om man är rädd och det är för svårt, SÅ därför tänker jag bara hoppa på en nivå som faktiskt är - kul. Skiter i om det är 60 cm, kul ska vi ha. Så.. jag tänkte leka fram hoppningen igen. Jaja...
 
Men..... jag ska nog tvinga mig själv att sitta kvar här i soffan och chilla, slå på en film. Jag behöver nog det. Stressfröken nummer ett. Men jag älskar att göra nåt hela tiden. Palla sitta i en soffa hela livet. :o
 
Jag är även SJUKT sötsugen. Jag har en enorm brottarkamp med mig själv just nu, haha.. inte skoj. Men jag tror den goda ängeln vinner. ;) Wow vilken självdisciplin liksom. Inte ätit nå gott sen lördags. Men jag tänker såhär, har klarat sön, mån och idag tis. Jag har alltså bara 2 dar kvar tills jag får frossa, mindre än hälften av dagarna. Sååå.. jag bör ju överleva. :)
 
Vad gäller LCHF har jag tonat ner.. Jag saknade mitt bröd alldeles för mkt, haha. Så jag gör helt enkelt som så att jag försöker dra ner så gott det går. En macka istället för två. Minst ett mål om dagen ska vara helt utan ris, potatis o pasta osv. Idag har jag inte ätit någe sånt alls dock. Tänkte ta o rosta en god mack-jävel sen :)
 
 

Skrittur

Tog som sagt en skrittur barbacka på Bellotrix idag, och hon var superpigg redan från steg ett. Och sen började hon maska sig och skulle tillbaka till betet, tack för den liksom. ;) Var ute ca 45 min, red längs havet, o sen galoppklätterbacken upp, i skritt. Och sen genom lite skog och kalhyggen osv. Höll på dö ibland för bromsarna, och de värsta som finns är att rida i linne i SKOGEN. Tänk om en spindel får för sig att hoppa av sin gren på mig liksom. Jag sitter konstant och borstar av mina kläder, hår, hjälm o allt när jag rider i skogen i lite kläder. Hehehehehe. Fagert.
 
Imorgon vet jag inte vad vi hittar på. Skulle ha ridit för I, men det blev ändrade planer så jag gör något på egen hand. Beror på vad jag är sugen på. :-)

Morning!

Lite frukost nu och sen bär det av till fröken B för en skrittur innan ovädret kommer in :-) ... Sen blire kvällsjobb för hela slanten, mys! Nä, nu ska jag stressa i mig frukosten så jag kommer iväg :) Hörs hej!

Långritt/dressyr

Red ut på en form av långritt på Bellotrix idag. Egentligen visste jag inte vart vi skulle eller nånting, så jag lät henne svänga höger elr vänster mestadels. Sen poppade det uppe en idé då och då, men då vi fick förhinder av typ broms, eller att vi inte hittade dit osv. så fick vi vända ett antal ggr. :-) Efter en timme var vi tbx till betet, men jag kände mig inte mätt på ridning ännu, så vi körde en timme till fast åt andra hållet.
 
Gick svinbra idag. :-) Jag får ju hela tiden påminna henne om takten och tempot, men hon ångar inte iväg lika mycket nu iallafall. Skrittjobbade massor idag, men den sista  timmen så körde vi trav- och galoppövergångar och även skritt inlagt, utan större problem. Helt sjukt kul! Att bara kunna fatta galopp ifrån trav, och även sakta av utan att hästen går bananas. Dock vill hon helst ta högerfattningar nu, så när det blir "fel" så får hon lite damp innan vi får till vänstern igen. Men det är liksom inge mer med de, vi gör ingen grej av det.
 
Astrevlig var hon verkligen. Såhär fina fattningar och avsaktningar vet jag inte om vi nånsin gjort förr. Och att kunna trava lungt, på en uteritt, efter en galopp.. Ja.. det fanns inte på världskartan för ett par veckor sen.
 
Bästa Bellotrix! Nu i veckan ska vi träna för Ingela igen, det ska bli riktigt skoj!! Hoppas på att få med mig någon kameraman då. :-)
 
 

Dressyr

Ridit dressyr ikväll, i sköna vädret. Dock så kom det en skur när vi var påväg till paddan, men det var väntat för det var sånt himla tryck i luften. Vi blev knappt blöta och så slutade de fort, så det var ju tur. ;)
 
Fortsatte med vänta-tänket, och bara att få henne lugn i alla gångarter, samt att blanda ridvägar och gångarter. Det blir lite lätt att jag har för höga krav nu, när det går bra.. mycket ska ha mer. Men om man bortser från det så var det ett väldigt lungt och harmoniskt pass med en mycket nöjd häst. Hon stressar nästan ingenting nu! Blir lite spänd emellanåt men jag påminner henne bara om takten och lugnet så är vi där igen fort.
 
Egentligen är det en väldig bedrift att vi nu sitter och rider övergångar mellan TRAV och galopp. Det som jag trott varit i princip omöjligt. Hur kul som helst ju!! Hon blir spänd första stegen i övergångarna men efter en stund kommer hon till ro igen bara jag tänker på mitt.
 
Denna ridning är verkligen fokuserad på mig som ryttare, för när jag följer allt jag ska så blir det rätt för B oxå.
 
Jag behöver dock lite tränarhjälp nu, för Bellie försöker maska alldeles för mkt nu och jag vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga för att höja ribban. Hon är ju med på detta med att ta det lungt och vänta nu, men det blir nästan för mycket till o med, då bakkärran är ganska slö och hon saktar av ofta när jag ber om mer "tryck" fast i samma lugna takt. Alt. försöker lägga sig i min hand. Hon tycker ju att detta är superjobbigt och det förstår jag ju, men jag behöver lite hjälp nu för att veta hur jag ska rida henne i fortsättningen. Hon är ju extremt lättlärd och nu har vi liksom kommit över dethär steget att vänta. Vad kommer nu liksom.. :) Provade sätta mig ner och trycka till henne på slutet, och hon fick nog ett jäkligt fint steg! Så nånstans där tror jag att jag måste rida henne.
 
Fina fina B.

Varmt....

Oh herremingud. Jag är en innemänniska när de är såhär varmt ute.. Det går ju inte att leva då. Iallafall... slutade jobba runt 14, for sen upp till stallet och rensade bland alla mina salu-saker, och har slängt ihop en hel del i en ikea-kasse och erbjudit 300:- spänn för hela kassen. Hoppas de är som taget. ;) Vill bara bli av med grejjerna.
 
Nu har jag kommit in i en sånhär period igen när jag absolut inte vill ha för mycket saker, bara fina och med BRA kvalité och passform. Väntar på två Schockemöhle-schabrak som jag hoppas kommer till veckan, som jag vet är grym passform på då jag har en av den modellen sen tidigare, Dynamic.
 
Skulle behöva rensa ännu mer, och slänga skiten på skroten. Men det får nog bli en annan dag. Nu ska jag gå och byta om och försöka överleva värmen då jag och E ska ut på äventyr! Ridning blir det inte förrän ikväll då solen gått ner. Tack å lov. :-)
 
Denhär trevliga traven ska vi sträva efter ikväll! ;)
 

Uteritt

Har ridit ut ikväll efter ett långpass på jobbet. Finns verkligen inget skönare än att komma till sin häst och få koppla av i kropp och knopp efter en dags arbete.
 
Hur som helst, vi red ut i skritt och trav. Fortsatte med vänta-tänket. Det är viktigt att jag får igenom detta även på uteritter för att visa att det inte är OK att ånga iväg och ta över. Jag fokuserade supermkt på det Ingela tragglat in i mitt huvud, så som att slappna av i hela kroppen och bara bli som en degklump. Vara följsam i sätet men ändå inte gunga på henne för fort, och inte få henne i handen utan hela tiden jobba för att hon ska bära sig själv och gå i en bra takt och lungt tempo.
 
Gick jättebra! Visst försöker hon tjuvöka när hon ser sin chans, och hon tycker det är otroligt jobbigt främst i traven att behöva bära sig i denhär takten och tempot, så först provar hon om hon får springa fortare, icke, sen provar hon om hon får hänga sig i mig, icke, då provar hon om hon får sakta av. Hon är så söt! Och varje gång jag lyckas vara såhär lugn och avslappnad så vill jag banka mig själv i huvudet för att jag inte alltid är såhär. Vad roligt det blir att rida, och vad pedagogisk man blir emot hästen. Istället för att sitta och vara spänd och frustrerad för att det inte går som man vill.
 
Fina lilla Bellson! Imorgon väntar ett dressyrpass på banan när vädret tillåter.

Dagens Bellis ;) Ja... jag kan ju bara konstatera att hon inte blivit tunn iallafall.


Hjärtehästarna <3
 
 

Morning!

Woho jag har börjat vakna tidigt igen. Me like. Klev upp 9 imorse och slängde i mig jordgubbar med mjölk å grädde, love it. Tänkte försöka rycka liv i min karl nu och se om vi kanske kan hitta på nåt innan jag börjar jobba. Annars funderar jag på att dra och simma lite på badet. Skulle nog vara skönt! Blir en dö-god tonfisksallad till lunch sen som jag inte gjort sedan jag bodde hemma. Sen till middag på jobbet blire min goda köttfärs- o bacongratäng. Den blev lika god som den lät som. Sen tror jag att jag måste ha med lite backup ifall jag blir sugen på nåt på jobbet oxå, typ grädde å bubbar.
 
Funderar även på att fara in till Hemmakväll å fylla en snarrapåse tills ikväll. Jag läär ju vara godissugen när jag kommer hem vid 21. :-D
 
Bella motioneras utav M idag som sagt, och det blir ev. en update om det senare.
 
Arkivbild

Vila

Det blev vila för Bellis idag då jag vaknade upp med ett hjärta som slog fort som jagvetintevad. Och hela jag skakade som agda 89. Kunde knappt göra iordning frukost, och så höll jag på svettas ihjäl. Och så fort jag började stressa på med allt, som jag jämt gör, så blev det tusen ggr värre. Gick och sov några timmar till och sen vaknade jag upp något bättre.
 
Nu är det som de ska igen iaf, men lite hängig i huvudet. Men Bellis fick alltså stå pga detta. Och en vilodag efter två dagars träning kan nog bara vara bra. Hon går uteritt imorgon med M, och sen rider jag henne lör och sön. En uteritt och ett pass på banan är planen.
 
Än så länge har jag hållit min LCHF-diet. Håller mig till saker under 5g kolhydrater per 100g. Men jag hade enormt sötsug idag, höll på dö. Fick typ vräka i mig annat istället, typ sallad och grädde med jordgubbar.
 
Imorgon mina vänner, är det fredag... då jag får äta vad jag vill. Även lördagen. Så vi får la se hur disciplinerad jag är efter helgen. :-) Skulle dock vara spännande att testa dehära 2-4 veckor och se vad som händer, om det händer nåt.
 
Världens bästa totto!
 

SCHABRAK SÄLJES

Rensar bland schabraken igen. Tre global, ett scapa och två Glen Gordon. Alla i storlek Full.

200:- st för Global, 100:- st för Glen Gordon. Bud på scapat (läggs även upp på hastnet) :)

 
 
 
 

LCHF

Igår innan jag for så ingick jag en deal med min sambo, igen. Jag får ju mina impulser och blir taggad på olika saker (typ löpa, simma, äta rätt), och sen dalar de neråt igen. Men det gör inget, det får liksom vara som det är. ;) Men dealen är den som är den enda som funkar, och det är att jag blir skyldig han pengar ifall jag stoppar i mig godsaker på andra dagar än fredag och lördag. Då håller jag mig strikt! :-) Vi började med denna vecka ut.
 
S lyckades dock inspirera mig till att prova på LCHF. Har läst på lite nu med olika recept osv och det vattnas ju i munnen. Så, det är ju inte så att man inte får äta gott liksom. Så nu ska jag och E testa på lite LCHF. I vilken grad det blir, ja det får tiden utvisa. Och hur länge det blir, får oxå tiden utvisa. :-)
 
Ska precis ställa mig och kocka nu, det blir köttfärs- och bacongratäng. Hur gott lät inte de!? Rusar till spisen nu ja. See ya! ;)
 
 

Home sweet home

Nu har jag, efter en dusch landat hemma i soffan framför tv:n, som är min partner ikväll. ;) Ganska skönt att komma hem faktiskt. Borta bra men hemma bäst! Klyschigt värre liksom. Nä men, jag har haft det supertrevligt! Och två givande träningar med nya verktyg har vi med oss hem jag och B. Har kollat på filmen en gång till nu, och jag blir alldeles glad när jag kollar. Vilka stjärnor liksom! Detta gör vi om. :-)
 
Nu ska Bellis gå uteritter två dagar och bara rensa skallen och fortsätta med vänta-tänket. Ingela hade som sagt ganska lika tänk med vad jag nyss fått lära mig, men ändå lite annorlunda, vilket gör mig liiite förvirrad. Men som sagt, det finns nog inget rätt eller fel, det som funkar det funkar. Jag får blanda lite. :-) Välja ut de små guldkornen liksom, och sätta ihop dom. Som te.x:
 
* Tänka på att själv rida lungt och slappna av i hela kroppen
 
* Gunga med i alla gångarter och låta handen pendla och vara följsam i takt med gångarterna
 
* Lätta i ytterhand på volt så att hon kommer runt bättre
 
* SITTA ner på rumpan och rida
 
* Förbereda inför igångsättning/avsaktning för kvalité. Vara punktlig och direkt för lydnad. Så småningom möts de
 
* Fortsätta slappna av/vara mjuk och följa med i hela kroppen efter en avsaktning
 
Detta är punkter till mig själv som jag behöver tänka extra på och som vi jobbade med dessa dagar.

FILM (Dressyrträning dag 2)


Bildbomb :)

Här kommer en bildbomb från dagens träning :)
 
 
 

Dressyrlektion dag 2

Har ridit ännu en lektion för Ingela idag, denna gång enskilt. :-) Det gick ganska bra, galoppen var kanooonbra. Jag hade lite problem med självförtroendet idag så jag satt å tänkte negativt innan jag lyckades rycka upp mig. ;) Det blev lite högre krav på oss idag, och de gick såklart inte lika bra då. Men man måste ju höja ribban nånstans för att komma vidare. B skötte sig fint men var lite springig och spänd idag.
 
Jag har fått flera nya verktyg att jobba med efter dessa dagar så jag är jättenöjd!
 
Jag får dock lite oro att hon ska ha tunnat ur.. för jag har tyckt hon ser jättetunn ut dessa dagar, särskilt över rumpan, men även att hon ser uppdragen ut. Hon är ju rätt spänd här och får gå själv då hon och Doris inte kom bra överrens, så hon är inte riktigt sig själv alls. Kanske är därför... Annars får jag klura på om hon ska flyttas hem snart, från betet. :-)

Bilder :-)

Hade visst glömt bort bilderna, men här kommer dom! :-)
 
 
 

FILM (Träning)

Vi blev visst fångade på film oxå ;) Kolla in halsen hennes!
 

Dressyrlektion

Idag har jag och Bellson farit upp till H-sand till Sandra och Doris! :-) Vi planerade en liten träningsgrej ett par dgr för några veckor sen, och idag var det dags. Bellis skötte sig fint som vanligt i lastning osv, men när jag skulle smörja in henne i flug-grejs inför resan så ser jag att hon fått en fästing!! Fyfan vad vidrigt. Jag höll på dö. For hur som helst upp till Sandra där hon fick börja med att ta bort det lilla äcklet, haha.
 
Red för hennes tränare Ingela, båda två samtidigt. Gick hur bra som helst! Var lite nojig att det skulle vara motsägande mot ridsättet jag exprimenterar med nu, som gett så bra resultat, men det var liksom helt på samma spår. Så jag fick till riktigt trevliga gångarter på min fina lilla tjej, med jättefint sug i handen och helt i harmoni. Fina lilla fux! <3
 
Kommer lite bilder så småningom. :-) Träning dag 2 imorn, då kör vi separata lektioner.

Uteritt

Red en halvt galen häst idag. Vet inte om det berodde på alla flygfän eller det faktum att vi red på en äng under tiden hon var galen. Hon har ju en tendens att bli lite vild på ängar. ;) Det var nog en kombo av båda helt enkelt.
 
Jobbade vidare med att hon ska vänta, och allt tar ju så mkt längre tid nu när jag "tvingar" henne att gå sakta tills hon ger efter och vilar på steget. Men de gick ganska OK, jag vet att det inte kommer gå lika bra ute som på bana, så jag får liksom nöja mig med ganska bra än så länge. Traven var fin, hon travade på lungt och eftergivet. När vi kom till ängen taggade hon till och såg saker som tydligen var dö-farliga... Och sen tog vi några galopper, och så emellanåt blev hon svintaggad och stegrade och hoppade i sidled fram och hade sig.. Såg till att ha henne lugn innan ny galoppfattning, och i själva galoppen var hon jättenöjd och fin. Hon fick gå på i ett lite högre tempo än arbetstempo.
 
Avslutade med trav, och hon var gaaanska lugn iaf! :-) Sen red vi hemåt i skritt, hon fick sträcka ut lite då, på halvlång tygel. Gav jag henne lång tygel så bar det iväg i en hiiiimla fart. :-)

RSS 2.0