Hoppträning

Idag har jag hopptränat i vanlig ordning. :-) Ska rida en av Gs hästar nu under tiden när B är sjuk. Mardi heter han, och jag blev kär! Var första ggn jag red honom idag. Från att rida min lilla ponnyplutt, till en så stor häst med så stora gångarter var inte det lättaste. Herregud vilken enorm skillnad.
 
Vi hoppade bl.a en 5kombination, och jag och kombinationer.... får typ panik i en 3-kombination, och detta var då 5 hinder. Ballade ur först, men jag blev tvingad, haha. Så efter 2-3 ggr över den så kom vi ganska så bra, med tempo och med eftergift. :-) I övriga övningar gick de skitbra. Vilken pärla han är. Han kommer kunna lära mig mycket.

 

Tack till min lilla publik som hejade och filmade ;) EM, Rosie, Hanna o Linnea :-)


Förtydligande

Det är alltså ingen lös benbit eller fraktur B fått, utan en skelettskada som orsakat en inflammation i en slemsäck (bursa). När jag sa skelettskada vart de så många frågor och en del som sa att det måste vara en lös benbit, så jag tänkte att det är väl det då. Men nu har jag frågat hur de låg till lite nogrannare :-)

Vi lever på hoppet..

Skriver bara kortfattat. Hon hade en skelettskada i v.bog.. Så den är behandlad osv nu. Får se efter 14 dgr hur vi går vidare.
 
Tack för all pepp!! :-)
 
Har btw fått tagit bort headern oxå om ni undrar vrf de är vitt.. Har inge program att göra en ny heller.

Hos veterinären

 
Uppdaterar sen. Om de är allvarligt elr inte vet vi inte än. Vet mer om 14 dar...

Ridning x2

Idag har jag varit aktiv. :-) Vaknade kvart i 8 och hade sånt spring i benen att jag fick lov att fara upp till stallet på direkten. Mockade och grejjade åt B, hämtade utrustning och begav mig mot Elvis som skulle ridas.
 
Han är bra go! Men idag red vi ut en sväng, och han fryser fast/backar när han ser nåt läskigt, vilket han gör ganska ofta, så det gick mkt energi till det. Sen kom vi fram till travbanan vid oss, och där var det ännu mer läskigt + att han inte fick vara med sin hagkompis King, så det var väldigt jobbigt för honom. Han behöver få ta lite mer ansvar och känna sig mer självständig. :-) De gick helt ok!
 
Sen vidare till vårat stall igen, och rida fröken Bounty. En knabbstrupper-korsning av nåt slag tror jag? Minns inte riktigt. Men en rejäl dam är det iallafall, men ungefär lika hög som B. Trodde hon skulle vara lite av en ångvält att rida, men det var hon absolut inte! Jag gillar henne skarpt!! Har nog aldrig skrattat så mycket när jag ridit en häst iallafall. Satt med ett brett smile nästintill hela ridturen. Supersöt häst! Kändes som en c-ponny i traven innan hon kommit igång, och galoppen.. haha.. så himla söt galopp! Härlig häst.
 
Slutligen blev det lite massage, övningar och en promenad med fröken Bus. Och vad härligt det är när man ridit/hållit på med andras hästar, och så kommer man till sin egen... Man blir som kär på nytt! Uppskattar allt... Inget illa mot andra hästar, men liksom.. de är nåt särskilt med ens egen. <3 Lilla B..
 
 
 

Sadlar på B...

Hittade en lista jag skrivit augusti 2009. Jag köpte Bellie 2008, så denna lista gäller alltså för 1 år..

1. Griffin T4 dressyr
2. Wintec 500 dressyr
3. Märkeslös dressyr
4. Knights Lady Hawk
5. Wintec Isabell Werth 
6. Wintec Wide Allround
7. CH allround 17.5
8. CH allround 16.5 (två helt olika sadlar trots samma märke, modell osv)
9. Märkeslös allround
10. Wintec 500 hopp
11. T6 showjumper
12. Jacson Legano
13. Prestige golden star
14. Griffin Selecta allround
15. Hubertus flatback hopp
16. Lemetex Alpina hopp
17. Kings dressyr
18. Zaldi star
19. Bates caprilli dressyr gamla modellen
20. Wintec sport dressyr
21. Husar (tror jag) allround
22. Sigma allround
23. Märkeslös allround

Galet! Haha. Plussar på de jag har i huvudet nu..

24. Tekna
25. Griffin Cob Haflinger
26. Globus Crincle
27. Bates Caprilli
28. Bates Innova
29. Prestige Lucky Dressage
30. Bates Momentum
31. Kentaur Elektra
32. Kentaur Medea
33. Kieffer
34. Prestige hopp (minns ej modellen)
35. Wintec Jump 500 NEW
36. Cliff Barnsby Harlequin

Ja, det var dom jag kom på nu... :-)


Lollys Star L

Under tiden B står på vila, så har jag fått mig en häst att rida under tiden. Underhålla min ridning. :-) Elvis är en varmblodstravare på 13 år, som gått som skogsmulle i 3 år och innan dess travet. Han är inte riktigt igång just nu, så vi tar det lite lungt.
 
Idag provred jag honom, och jag har fallit! Vilken galet go kille. Otroligt trevlig och arbetsvillig, lättlärd. Han försöker verkligen göra rätt. Det är dock mycket jobb, men det är bara kul. Han var väldigt lyhörd, förstår gas och broms. Han knäckte av lätt i nacken, släppte allt stöd, så jag skrittjobbade mycket och fokus låg på att få honom att söka kontakt till handen. Sedan körde vi några travsträckor på långsidorna där jag red lite övergångar på honom. Han har väldigt bekväma gångarter. :-) Fick honom att söka lite stöd, men vi avslutade ganska fort då han som sagt inte är igång. Red ca 20 min i paddocken, varav 90% skritt.
 
Så det blir nog lite update här på bloggen ändå! :-)
 
 
 

:-)

En händelserik dag idag. Var först och kikade på hopptävlingar på SRK, 110cm, sen for jag och köpte hästmat till Bellotrix. Mockade och grejja, tog in och pysslade med fröken Attityd. Gjorde övningarna som Jossan gett mig, samt masserad bogen på order från densamme. ;-) Fick mig ett gött blåmärke på armbågen för det passade sig inte riktigt att få ryggen höjd idag... Tur dock att det var jag som blev biten och inte Flisa, som hjälpte mig med övningen. Hehe. Men, efter vi gjort den två ggr så gick det faktiskt att lyfta ryggen på normalt sätt, med tryck med fingrarna under magen alltså. Och hon gjorde det med sänkt huvud, hur lugn som helst. :-)
 
Ska strax skriva ett inlägg och presentera en till häst i mitt liv. :-)

<3

En av de finaste hästarna jag vet, min förra, Moongate. Fick en liten flashback förut när jag gick in på bdb och kollade tillbaka i tiden, 08 typ. Fina fina killen. Undra hur det hade gått om jag hade fått honom idag, med betydligt mer erfarenhet och kunskap både ridmässigt och i huvudet. Honom hade jag på foder i 8 månader.Sen kom denna skönhet in i bilden, självaste Guns Ballerina! <3

Åsikter?

För nyfikenhetens skull vill jag veta vad ni ser (rörelsemönstret) på denna film:
 

Och där kom bakslaget

Som J sa igår, blir hon inte halt nu så ha den äran. Bellie är halt. Behövde bara sätta mig upp och be henne gå fram så kände jag att hon var halt. Red bort till paddocken som planerat, och kände efter hela vägen dit. De kändes olika beroende på om hon spände sig eller slappnade av, men halt var hon definitivt. Travade en långsida och samma där. Var bara att hoppa av.
 
Hon var inte alls sig själv. Hon brukar ALLTID försöka gå om mig, testa om och om igen på hemvägen. Men idag, idag fick jag bromsa mig själv för att hon skulle hinna med. Dedär var inte min pigga, glada skrutthäst. Hon stannade ett par ggr och med. Hon är troligtvis halt på båda fram, men mest vänster som hon avlastar, och hon sjunker ner på höger fram.
 
Så nu blir det kliniken snarast möjligt. Nästa update här blir nog inte på ett tag. Vi får se. Jag mår verkligen inte bra nu.

Update

Dags för lite bloggning kanske. Eller vad säger ni?! ;) I torsdags skulle jag hoppträna, men efter uppvärmningen började Bellie snubbla med frambenen och kändes ofräsch fram, så jag avbröt såklart träningen och traskade hem till stallet igen.
 
På söndagen hade jag ut L som böjde henne, och hon visade en mycket liten reaktion på båda fram, som värmde ur efter några steg. Bellie brukar inte visa på böjprov alls, så antingen var det en indikation på att något är fel/är påväg att bli, eller så är det att hon börjar bli äldre. 13 år är ju dock ingen ålder egentligen, men var går gränsen liksom..
 
Idag har Bellas massör varit ute. Hon började kolla på henne i longeringen, och hur hon rörde sig osv. och sen gick hon in och jobbade med henne. Allt tydde på att hon avlastar vänster fram, både när hon rörde sig och hur hon valde att stå på gången etc. Det lät inte alls positivt. Hon trodde B skulle vara HALT när vi var klara med henne, när hon släppt på spänningar osv. Så är hon halt så kommer det synas nu sa hon. Superkul att höra liksom.
 
Hur som helst, så hittade J problemet, som var att B inte kan höja ryggen nu. Alls. När man trycker under magen på hästen ska den höja ryggen, vilket B alltid haft lite svårt för, MEN hon har gjort det litegrann åtminstone. Nu LA HON SIG nästan ner, gång på gång på gång, för hon kunde verkligen inte höja ryggen.
 
Så, summan av de är att den fina bakdel vi jobbat fram, som inte har några spänningar över huvudtaget, ingen låsning, nada. Hur rund och fin som helst, och rörlig, den ger inget resultat i framdelen eftersom det tar stopp i ryggen då hon inte kan höja den. Detta leder till att hon går på bogarna och helt enkelt inte kan jobba upp sig i fram, vilket kommer att leda till en initial hälta OM vi inte får till ryggen.
 
Det är alltså inte ridrelaterat, och jag ska inte ändra något förutom att rida mer studs, bomövningar osv. Hjälpa henne att få upp ryggen. Däremot så fanns det ett sätt att höja ryggen på henne idag, och det var genom att ta en handduk och stå på varsin sida om hästen, och DRA som dårar i varsin ände. Då höjde hon ryggen! Så denna övning + rida bommar, ska jag göra för att få henne mer kapabel att lyfta sin rygg, så att denhär reflexen när man trycker under magen ska börja fungera igen. Vi testade longera igen efteråt och hon rörde sig bättre då.
 
Så hon har vilat 1 vecka nu. Imorgon ska jag prova rida ett dressyrpass för att känna på henne bara. Har precis pratat med G oxå, hopptränaren, och vi ska anpassa träningen till dehär, då hon inte ska hoppa mer än 50-60cm helst just nu. Men hoppträningen är jättebra för henne, så det tyckte J att vi absolut skulle fortsätta med.
 
Hur detta slutar, ja det får vi se!
 
 

Mysmorgon!

 

<3

 
 

Uteritt/dressyr

Idag var sista dagen med sadeln, Bates. Provade idag fårskinnspadden under, och de blev klockrent! För de första så låg den bättre i balans, och för de andra så låg den väldigt mjukt och fint under och tröck inte alls som sadlarna gör utan padd. Vet inte varför jag inte rider med padd alltid då? Men jag har ju mina ideér. Det ska jag iallafall börja göra nu. :-) Hon ska ha de så bekvämt som möjligt lilla B.
 
Red ut en sväng, och red vidare på arbetet vi red för My igår. Hon var fin!! Sen fick hon nån knäpp och blev superspänd och tittig, så då lät jag henne vara och så gick vi till paddocken ca 15 min. Hon var även där jättefin!! Och samma runda, fina galopp som igår, och så red vi mellangalopp och upptagningar därifrån som blev jättebra. Och red även mellantrav och tyckte hon gick bra. :-)
 
 
 

Dressyr

Idag kom My ut och jag red en dressyrlektion för henne i Bates-sadeln. Eller delvis, ungefär 20 min. Sen provade jag två sadlar hon hade med sig, en Childeric och en Amerigo Alto. Alla tre sadlarna låg bra, och ingen glappade under ridning. Samtliga gled fram, liksom alla gör. Det är som inget att göra åt. Svanskappa, haha. Nej tack! Så pass mycket glider de inte att det behövs.
 
Passet gick bra, B var fin och samarbetsvillig om än att hon blir stark och springig ibland. Taggad tjej. Men när jag kommer till ridning blir hon väldigt fin! Jag är missnöjd över att jag blir så fast i handen, jag skulle behöva påminnelse hela tiden om att slappna av i armarna och mjukna i handen. Nu så hänger vi liksom i varandra.
 
Idag låg fokus på lång och låg, rund form, och vi red mkt inåtställning, och var noggranna med att ha det även så i övergångarna. De tyckte jag funkade väldigt bra! För då blev jag tydlig i min ridning och fortsatte bara be om det jag ville, och fast B tyckte annat så kom hon ändå till mig och gjorde rätt så småningom. Fick henne ganska lugn efter galoppen oxå.
 
I slutet av passet hade hon fantastisk galopp!! Den hade varit skoj att se på film. Då red jag i childericen. Svårt att säga om det var sadeln eller om hon bara kommit loss och blivit fin och lösgjord. Men rörde sig de gjorde hon!! :-)
 
Imorgon ska jag prova Batesen med fårskinnspadden och se hur den beter sig då. :-)
 
 
Ett litet klipp från avtravningen. Lite trippigt, och mig hängandes i tygeln..

Fabia

 

En härlig söndag!

Vilken härlig dag det varit. Och är. Men nu är jag klar med mina små ärenden för dagen, och sitter nerbäddad i soffan. :-) Skönt! Hade dock lätt kunnat tänka mig en fotografering till. Idag stod som sagt Linn och Flisan på schemat. De gick finfint! Återstår att se om det blev några bra bilder.
 
Sedan fick jag prova Linns sadel, som jag velat testa i evigheter men det aldrig blev av. Vad jag är glad att det blev av! Det sa klick!! Vilken underbar sadel. Hästen travade jävlar anamma, jag flög ur sadeln. Haha. Om hon hade en bra dag eller om hon gillade sadeln mycket det vet jag inte, men vad hon rörde sig trevligt idag. Red skritt- och trav längs vägarna, och hon var superfin! Efter halva vägen sadlade jag om då den åkt fram lite mkt, och så ändrade jag på stropparna lite (man kan justera med kardborre), och när jag ridit klart hade den inte åkt fram mer än vanligt. Alla glider ju fram på B, men de gäller att det inte blir för mycket. Det är de enda som tar emot just nu, annars hade jag inte tvekat med att köpa en sådan. Men, hur den än ligger så låg den an väldigt mjukt och fint framtill längs bossan, även när den glidit fram. Min sitter åt lite mer, så frågan är om hon inte rör sig friare i denna ändå.
 
Jag ska ha den i ett par dagar till, och testa mig fram lite och se hur det blir. Lägger ut min på annons nu iaf, ifall jag ska sälja den. :-)
 
 

:-)

Sitter här med Morris i famn, i skrivande stund. Kurrandes som en tok. ;-) Morris då alltså...
 
Ska strax bege mig upp till stallet. Ska fota L och hennes F. :-) Alltid kul! Särskilt när det är såhär fint ute som det är nu.
 
Morris fortsätter imponera! Inga krukor i golvet ännu. Han är knäpptyst på nätterna, sover i soffan. MEN, han skriker som en tok på dagarna. Man får sysselsätta honom konstant. Så fort man kommer hem, eller vaknar på morgonen, och han sett det, då sätter han igång pratandet. :-) Men de ska nog ge med sig. Söt är han iaf!
 
 

<3

 

Pinto

Fotat denna fina herre idag, med Hanna Öjerhag. :-)
 
 

Tävling

Igårkväll satt jag och glodde igenom startlistorna en sista gång, och ser till min förvåning att det är LB:2an jag ska rida, och inte B:3an som jag tränat in! Haha.. ;) Men de gick alltså bra ändå, och jag kom ihåg hela programmet.

På framridningen var hon lite till och från, men mestadels fin faktiskt! Fick till riktigt trevliga längningar, med mer tryck än spring som vi brukar få.
 
Bellie var jättefin på banan idag, hon bjöd till ordentligt och var riktigt ridbar faktiskt! :-) Visst kan man önska mkt mer, men hon blir ofta spänd och går inte riktigt att få kontakt med då, men nu var hon som sagt lydig och lyhörd! :-) Trevligt trevligt. Jag tror vi red vårat bästa program (på banan) hittils, men domaren tyckte annat. Det var ny domare. 59,3% red vi på. Men vi kom i mitten av alla startande, så inte vet jag då om hon dömde lågt överlag. 10 plats av 19 startande blev vi.
 
Nu har jag även kollat på filmen, och jag är supernöjd! Hon ser jättefin ut oxå, som hon kändes. Är faktiskt lite pissed på att jag faktiskt fick en FYRA på mellantraven på långsidan, och en FYRA på halten!! Titta in halten vid domaren på kortsidan, de är den bästa halt jag nånsin gjort i ett program! Den fick jag en fyra för? :S Snacka om nerdömt. Fick 6or, 6,5or och 7or (och 2 femmor) genom hela programmet ända tills mellantraven på långsidan. Då sätter hon 4or....? Jaja, en bedömningssport, absolut. Irriterande hur som helst då de helt klart är godkända moment jag fått så låga poäng på. ;-)
 
 

Trimning

Idag stod dressyr på schemat, välbehövligt då det inte blivit mkt sådant på sistone. Det var väl ett helt ok pass bitvis, och bitvis bjöd hon på riktigt trevlig känsla. Mest så sprang hon bara, och la hela sin vikt i min hand. Alltså ingenting på bakdelen utan allt i handen, så det kändes inte sådär superbra. Resulterade i en massa dragkamper. Och lättar jag, ja då försvinner hon iväg som ett ånglok i världens symaskinstrav. Inte en lätt brutta dedär! Men jag får leva på dagens trevliga bitar ur passet ;-) och hoppas poletten trillat ner lite tills imorn!

Morris!

Igår så blev jag impulsiv och hämtade en kattunge. Den skulle avlivas på fredag, så jag tog ett beslut och tog honom. For direkt och handlade alla saker åt honom efter jobbet, och for sen och hämtade honom. :-) Morris. Han har varit vildkatt. Varit tamkatt i 4 veckor.
 
Världens klokaste lilla unge! Han var hur lugn som helst under bilresan, han till å med låg och blundade. Och väl hemma så går han på lådan direkt, hittar sina platser, leksaker, klösgrej osv. Och inte en pryl har han rivit ner eller gjort något satyg. Han är underbar! Men, haha, han är så fruktansvärt gosig! Har nog aldrig stött på en sånhär gosig katt. Man får typ släpa fötterna efter sig, annars kliver man på honom då han verkligen ålar sig i slalom mellan mina ben.
 
Så fort jag plockar upp honom börjar han tok-kurra, stångas, mysa. Han vill ha massvis av kärlek! Så det bästa han vet är när man slår sig ner i soffan för kvällens filmmys, och han bara mååår. :-)
 
Idag var han ensam 3 timmar, och han hade inte gjort någe satyg alls! Vilken prins liksom. :-) Nu äntligen, i skrivande stund, börjar han visa lite katt-beteende oxå, nämligen bus! Han har fått ett riesen-papper, som han går lös på. ;)
 
 
 

Hoppträning

Har precis kommit hem och hunnit äta efter dagens hoppträning. :-) Jag var lite småbitter idag, av nån anledning. Haha. Och när jag först kom in och såg övningen så kände jag bara, NEJ, idag blir ingen bra dag. Jag vill inte. Så kände jag. Det var en serie, och eftersom B är extra spänd just nu så hade jag väl flygit av nånstans i mitten om jag hoppat den.
 
Iallafall, jag värmde upp och de gick helt ok. Hon var astaggad, och slängde med huvve och hade sig. Men efter ett tag kom hon till ro. På hinder var hon superfin idag och jag fick till ett väldigt bra jobb! De övningar vi gjorde, gjorde vi jättebra tycker jag, och G. :-) Vi fick en jättefin rytm och flyt. Kul! Men så kom vi till serien, och jag sa nej. G sänkte, jag gjorde ett halvdant försök, de tog stopp på första. Jag ville inte nå mer. Så jag fick hoppa sista, och så tog de stopp, jag vägrade. Sen blev jag "tvingad" o försöka igen på samma höjd, men då gav jag mig fan på de oxå och de gick bra. Hoppade det 3 ggr till och sen var det bra. :-)
 
Så sammanfattat.. De övningar vi gjorde idag gick JÄTTEBRA. De övningar vi inte gjorde är jag ju såklart liiite besviken på, men jag rår inte för att de blir såhär ibland. Jag är nöjd ändå! :-)

Uteritt dressyr

Idag var jag i valet och kvalet om hon skulle vila, eller stå. Det blev ridning, och det är jag glad för för hon var riktigt fin idag, och jag hittade en väldigt bra ridning. Sen jag tog bort mina knästöd på sadeln så har jag slutat knipa med knäna, jag har slutat pressa ner hälarna så hemskt, och jag har börjat slappna av i mina ben. Jag har även börjat sitta rakt i sadeln, och rakt över hästen. Jätteskön känsla då jättemycket energi annars gått åt till att störa mig på allt det.
 
Jag var superdupernoga med takten idag, för hon var villig att jobba med, och då får man passa på. Varenda steg i skritt skulle jag bestämma, och hon hade en väldigt trevlig takt hela tiden. Jobbade i början med halter, och att hon skulle bibehålla formen. Där fick jag vara väldigt tydlig, och tillslut, efter en bra bit, så kunde jag göra halt för sätet och med bibehållen form. Jag ska inte behöva ta i tygeln för att få en halt, så målet var att få henne så pass på bakdelen att hon gick att reglera därifrån oxå.
 
Efter det fick hon paus på lång tygel, och sen travjobbade jag henne påvägen hem. På denhär vägen kan jag tillägga att hon blir sjukt taggad i vanliga fall, och inte kan trava lungt alls. Men nu så hade hon även i traven en väldigt trevlig takt, men jag fick ju verkligen rida henne dit, och påminna henne hela tiden. Hon försöker ju springa, men är jag jättetydlig i min lättridning samt lägger på benen på henne så blir hon så trevlig lilla fröken. Red några övergångar, och med fokus på att hon skulle behålla den fina takten även i skritten emellan åt. Annars blir hon ju väldigt taggad, men jorå de gick an det oxå! :-)
 
Ett härligt ridpass! :-D Jag fick en liten aha-upplevelse oxå. Nu börjar jag verkligen känna och förstå skillnaden på när hon verkligen tar i med bakdelen, och när hon blir springig men ändå jobbar och är avslappnad. Dags att börja kräva mer, för jag inser ju att hon tycker det är väldigt bekvämt att maska runt eftersom jag är nöjd sålänge hon är avslappnad och jobbar i form. Idag fick jag verkligen tryck i henne, och hon sög hela tiden fram mot handen. Hon tenderar annars att bli lite bakom hand.
 
 
 

Jag har tänkt om...

Igår när det gick som det gick, jag fick en slags paralysering och klarade inte av att rida för att hoppa, så bestämde jag mig för att fortsätta på 80-90cm. För det är där jag tycker det är kul! Nu var det ju 95cm, och det är egentligen ingen skillnad, iallafall så såg inte hindren nå större ut, men ändå så fanns det i mitt bakhuvud att det var skillnad, högre och större. Det är inte kul att tävla när jag pressar mig till att må dåligt.
 
Jag frågade mig varför jag gör det, och jag kom fram till att det är för andras skull. Inte för min egen. Jag jämför mig hela tiden med andra ekipage, speciellt andra ridtravarekipage. Jag tänker att 90-1m är ju ingenting för 90% av de som tävlar, och då spelar det ingen roll om dom så bara haft hästen i 6 månader. Det är piece of cake för dom. Och så tänker jag på mig, som kämpat på med mina hjärnspöken i 5 år, och jag är fortfarande på samma nivå höjdmässigt. Då blir det att jag sätter upp en högre ribba än vad jag egentligen tycker är kul själv, bara för att det ska se bra ut. Jag behöver inte ha som mål att tävla 1m dehär året, som var mitt mål i början av dehär året. Inte om det innebär att jag ska gruva mig, må dåligt och inte känna mig förberedd för uppgiften.
 
Ibland blir jag påmind att jag ju faktiskt tävlar för kul. Och jag kommer på mig själv att jag alltid sagt att jag är ute och tävlar för skojs skull. Men skoj har jag ju då inte när jag sätter gränser jag inte klarar av mentalt. Så jag har tänkt om, som jag nämnde ovan. Jag ska tävla 80-90 cm tills jag blir mer jämn i mina resultat, tills jag är stadig där och inte faller tillbaka till mina problem så lätt. För även om jag fort tar mig upp igen, så behövs det verkligen inte mycket för att jag ska falla. Ett tydligt bevis är ju i helgen, där jag ena dagen, orädd tar min häst genom banan på ett bra sätt och nollar. Andra dagen klarar jag inte ens av att puscha henne till att hoppa hinder nr 1, utan väljer att utgå för att jag inte fixar det.
 
Så detta är en liten reminder till mig själv. Tävla bara om det är på en nivå du tycker är KUL. Sluta jämför dig själv med andra ekipage. Jag tävlar inte för tävlandets skull, så jag behöver inte alls komma upp till 1m om jag inte känner mig 100% redo för det och kan ha roligt även på den nivån.
 
Foto: Lina Holmbom

Bilder från lördagen

Jag köpte två bilder nyss från tävlingen i lördags. Jag älskar dom!! :-)
 
 
 

Uteritt

Idag red jag ut med AC från stallet. Det är ganska sällan jag rider med sällskap, men idag kändes de väldigt enkelt o lättsamt att haka på! Så slapp jag tänka. ;) Var iaf supertrevligt, hade en jätterolig ridtur. :-D Red bort till Grönviken till rakbanan där, och red runt stigarna lite oxå. I trav och galopp! B skötte sig väldigt bra. På ditvägen var hon astaggad dock, skrittade superfort och spänt. Men på hemvägen slappnade hon av. ;)
 
Hon är bra rolig nu oxå.. vi kom o galopperade, och så kom de en lång stock bredvid oss i typ diket, och hon tvärnitar, fast fortsätter galoppera, samtidigt som hon håller på krypa ur skinnet för hur skrämmande stocken var! Hahaha. ;-) Höstkänslor..
 
Nu ska jag slänga ihop en bulldeg på jäsning!
 
Vi fastnade på bild från framhoppningen, av Lina Holmbom. :-) Kommer ett par fler sen!

Tävling dag 2

Ja, idag skulle jag och Bellson hoppa en till klass, 95 cm avd B. Men vi kom inte ens över första hindret. Jag var inte alls upplagd för tävling, utan väldigt osäker och nervös. Hoppade fram, och visst, hon hoppade allt och jag red, men jag började måtta, hålla alldeles för hårt i munnen istället för att lätta och hitta flytet. Hittade en bra känsla på räcket en gång, och sen gick jag vidare på oxern som kändes ok.
 
Väl inne på banan satte jag upp ett bra tempo och flyt, men när jag väl styrt upp mot hindret så dog jag av totalt, och jag fixade verkligen inte att hjälpa henne idag. Så efter andra stoppet så valde jag att utgå. Ingen idé att fortsätta när jag inte rider för att komma över, utan jag rider mot hindret och hoppar hon så gör hon, och gör hon inte så gör hon inte de. Och det funkar inte riktigt på en häst som är superkänslig, och som 90% av gångerna behöver en ryttare som verkligen VILL över. Men jag testade iallafall! :-)
 
Nya tag. Nu står träning på schemat i några veckor framöver, så får vi se om vi är med på sista tävlingen för säsongen eller hur vi gör.

Tävling + film

Idag har Bellotrix och jag tävlat. En lokal 90 cm, bed. A. GICK SVINBRA! :-) Bellie var kontaktbar och fin redan på framridningen, så vi kunde få en hyffsat trevlig trav och jogga runt där i lång och låg form. Sen red jag ner till framhoppningen, och då vart hon svintaggad och stod och taktade på stället och grejjer, så vi gick upp till framridningen igen en stund, och rullade på lilla hindret där.
 
När hon var lugn på det gick vi ner till framhoppningen igen och tog lilla där några ggr, sen tog vi räcket 2 ggr och oxern 2 ggr och vi kom in perfekt på båda alla gånger! Gick så sjukligt bra. :-D
 
Inne på banan visade jag henne ev. titthinder, och hon tittade inte ens på dom. Men jag misstänkte jag skulle få lite invändningar på 2an som var osthindret, och de fick jag. Men vi hoppade första, sen mot andra så saktade hon in mer och mer och mer, och jag red och red och red. Och hon hoppade! Sen var det som en spärr släppte, för sen flöt allt på svinbra (men kändes väldigt fort, haha), och så kom vi in i trav på nästsista oxern, mot osten som var sista. Och vi nollade!! :-D
 
Jag e svinnöjd! :-) Tänk vad bra det går när man har rätt inställning och beslutsamhet..
 


FILM :
 
 

Skrittur

Idag tog jag och B en skrittur barbacka. Hon skötte sig mycket bra! :-) Vart inte alls så på,  utan lyssnade bra även när hon rann iväg lite på hemvägen. Annars går hon emot mina hjälper/förhållningar helt, och bara kör sitt race, men nu så lyssnade hon väldigt bra fastän hon ville öka farten. :-)
 
Var iväg och köpte ett Bucas Power Cooler åt henne oxå, då de verkligen var välbehövligt. Jag äger inget fleecetäcke med gjordar, vilket betyder att de skulle trilla av henne enkelt (om hon rullade elr så), och det svettäcket jag har är ett Smartex, och passar inte bra på varma soliga dagar, utan mer på vintern. Så ett power cooler kändes verkligen nödvändigt. Lagomt tunt svettäcke som hon kan ha när hon tävlat/tränat och är svettig, men de ändå är rätt så skönt ute utan att bli för varmt. Iaf så köpte jag först 135, för färgen jag ville ha fanns inte i större, men de fick jag ångra.... fick fara tillbaka hela vägen in till stan och byta till ett i 145 istället, som satt som en smäck! Men i en annan färg. :-)

Sjukt svårt med storlekar! Har nästan bara bucas på henne, ändå är det alltifrån 135 till 145 som jag får köpa då den ena är för liten elr för stor.. De senaste täcket, ett regntäcke, fick jag köpa i 135, för 145 drunknade hon i...
 
Kryssgjordar under :)

Hoppträning

I skrivande stund står jag vid spisen och steker pannkakor samtidigt som jag bloggar. Hur jäkla smart som helst! ;-) Jag hatar att steka pannkakor bara för att det tar sån tid, och jag orkar aldrig vänta tillräckligt länge = vita pannkakor. Men nu så är problemet löst!
 
Har precis kommit hem från hoppträning, elr ja för en 40 min sen. Gick asbra idag!! Vi tränade anridning, och så red vi på en serie med 1-2 galoppsprång mellan hindrena.
 
Bella var svintaggad idag, stark och jävlig.  ;) Även på pelhamet... hon blir svintung och kör sitt race. MEN, de är bara under typ uppvärmning och innan jag börjat styra på ett hinder. För när jag rider an mot ett hinder blir hon sjukt fin och ridbar! Speciellt på slutet. Hur lydig som helst.
 
I serien så hoppade hon rätt avslappnat, inge tittig eller så som hon varit. Men när det kom upp två inramningsbommar på sista oxern, så vart det tydligen jättefarligt, för då tappade hon motorn redan på hindret innan. Så två stopp, och sen kom vi igen! Och då gick de jättebra. Utan att jag flippar ur och blir livrädd. Awesome. :-)
 
Sen avslutade vi med att träna anridning igen, på slutet, på tävlingshöjden 90 cm. Där fick jag lägga henne lite olika, stort, nära, lagom osv. Och känna av. Sista språnget vart ASBRA, och jag fick in känslan hur jag skulle rida henne. Jag måste komma ihåg ytterhjälperna, vända henne för ytter. Fasen vad bra vi kom då. :-) Fick tips om hur jag ska göra på framridningar osv.
 
Gick asbra helt enkelt!
 
Svårt att förstå hur hon laddar om från detta till världens räserhäst! Hihi ;)

Näset ponnyhoppning

Fotade lite bilder då jag följde med Flisa till Näset då hon skulle tävla förra helgen. :-)
 
Sämsta kvallan på blogg.se...

Uteritt

Idag red jag samma sväng som i förrgår, där hon var helt galen. Idag var hon jättefin! Lilla fina damen. :-D Hon var lugn och cool i skallen, vilket gjorde henne medgörlig. Sånahär pass behöver vi ibland för att känna hur värt det är att kämpa resten av dagarna när hon är i sin egna lilla värld.
 
Red en massa trav idag, bara jogg, med fokus på en bra takt och tempo, samt att hon skulle vara avslappning. Krånglade inte till det, utan bara höll mig stadig och tydlig med var jag ville ha henne.
 
Avslutade med en galopp i vardera, och inte ens då flippade hon ur. Hon var jättefin! Höll en bra takt i båda galopperna och jag lyckades till och med rakrikta henne, till å med i höger. :-D Där hon annars trycker ut bakdelen. Men inte nu!
 
Och idag var tametusan första ggn på ... nånsin? Evigheter? som jag inte var sned när jag red. Och jag hade inga problem med att slappna av i fötter/ben idag heller, vart aspaff! Jag brukar börja med att pressa ner hälarna, så jag blir jättespänd i benen. Men icke. :-D Satt jätteskönt! De tar sig. ;)
 
Rätt ocharmig bild... ;)

Vila

Bellson vilade idag. Jag var egentligen ganska sugen på ett dressyrpass, men jag hade huvudvärk, skulle iväg o handla samt att hon redan ska gå 3 dgr på banan denna vecka, så... hon fick enligt planerna vila. :-) Tog in henne för massa mys, massage och övningar som jag gör på henne. Vanligtvis nu så har hon varit så spänd och fjollig på gången, men idag var hon riktigt trevlig och avslappnad vilket gjorde att övningarna och massagen gjorde susen då hon var mottaglig för det. :-)
 
Sen fick hon en liten makeover i frisyren. Kapade man + lugg, och redde ut tjocksvansen. Superfin blev hon! :-) Dock så är inte luggen klippt på bilderna nedan. ;) Kom på det efteråt...
 
 

RSS 2.0