Uteritt jogging

Blev en lugnare uteritt för Bellabus idag. Hon var jättefin! Hade micklemtränset o 3delade bettet. Jag red lite övergångar, och som sagt hon var kanonfin. :-) Sen kom vi till ängen där hon brukar dampa, och jag bytte taktik för att förhindra utbrottet. Gick hyffsat. Hon lyckades ta något såntdär skutt, men jag vände henne så fick hon skritta tillbaka, och sen skritta en bit åt rätt håll igen innan hon fick galoppera igen. Svinfin högergalopp idag!! :-)
 
Älskar att rida ut nu! Det är så härligt ute. Älskar verkligen hösten. <3
 
 

Fler bilder

Fler bilder från gårdagen :)
 
 

30 aug - timrå

Ett urval av gårdagens bilder :-)

 

Pictures

Är fruktansvärt nöjd över många av dagens bilder! WOW liksom. :-D
 
Bilderna blir lite dålig i kvalitén här för dom är sparade i 900, och här är dom uppladdade i 700..

Hoppning

Jag har faktiskt hoppat fröken Bus idag. :-) Var och fotade hopptävlingar 6 timmar idag på f.m, och sen bar det av till stallet. Inte för att jag var vidare sugen på just HOPPNING, men som variation är det ju alltid bra.
 
Puppan var taggad redan på framridningen, hon kände väl att min puls steg. ;-) Det gick undan må jag säga! Sen kom jag på att jag måste räta ordentligt på överlivet, då får jag tillbaka henne bra. Så vi hoppade ett par väldigt bra rundor. Det var en 2-kombination, en 3-kombination och två linjer med 3 galoppsprång. Jag var optimistisk och satte upp ett 90-hinder, men där tog det stopp haha. Sänkte ner igen och hoppade vidare lite.
 
Det är verkligen inte min grej längre. Jag mår inte bra av att hoppa. Eller, ibland tkr jag ju det är kul? Men, har inte haft något sug alls, och idag var det iaf inte kul. Vi samspelade ju bra på slutet osv så det var inte själva ridpasset som inte kändes bra. Utan det är helt enkelt inte roligt att hoppa längre. Eller så är det i perioder? Vem vet. Ska ev. prova hoppa i grupp igen, för en tränare jag haft tidigare. Som variation, och det är mkt markarbetesövningar där.
 
Köpte btw VÄRLDENS snyggaste schabrak idag. Vilken JÄVLA fullträff om jag får säga det själv! Herreminje vilken snygg tjej ni kommer se här nedan... håll i er så ni inte ramlar av stolen!!
 
 

Uteritt

Red en sväng upp mot hovberget med lilla Bellabus idag. :-) Hon var jättefin! Otroligt lugn. Hon blev spänd bitvis, men större delen av turen var hon riktigt trevlig. Härlig taktmässig trav, precis så som jag vill ha den. Red lite övergångar, ställde en del, försökte tänka mkt på min egen position. Att sitta mer bakåt med överlivet, och rida mkt med benen och rumpan, innan jag använder händerna vid t.ex inbromsning och dyligt. Dock var hon lite nonchalant i avsaktningarna, så där fick jag ta igenom ordentligt. Upprepa, och även lägga in ryggningar. Då blev hon jättefin! Men jag fick påminna henne några ggr genom att göra så. Det som funkar bäst är att fatta trav ifrån halt eller från ryggning, då blir hon kalas. :-)
 
Red lite galoppfattningar på hemväg och de gick skitbra. Hon svarade för jätteliten hjälp! På slutet då jag skulle fatta höger fick hon nån knäpp dock, hon skulle bara ta vänster. Så efter några försök tog jag trav igen, och saktade av efter några steg och tog sen en ny högerfattning - satt som en smäck. Haha. Hon är rolig. Det gäller att bryta mönstret när hon blir sådär "blockerad", och prova en annan väg.

Börjar bli läge att kolla tänderna oxå. Haft på känn ett tag att de behöver kollas.. Hon pysslar lite väl mkt med munnen ibland nu. Jaja, bara att ringa och boka tid då. :-)
 
Älskade lilla fuxpuppan. <3
 
 
Kan inte vara lätt att vara sådär sugen inte!

Till salu - PRISSÄNKT


Bucas SunShower strl 135cm. Inte mycket använt, men två små lagningar på ett par cm. Nytvättat. 300:-


Rambo Sweetitch, strl 140cm. Jättefint skick, helt och nytvättat. Dock fläckar som ej går bort. 500:-


Lila ländtäcke med fleecefoder. Vattentätt. Strl Cob/Full. 50:-

Tjock och härlig vinterjacka, strl Small. Rymlig. 100:-
Lätt fodrade täckbyxor strl XS. 50:-Ridbyxor strl 158/164, passar 34/36. 40:-

Vitt schabrak strl 16", använt på 17" sadlar så det är stort i strl. 50:-


Dressyrschabrak strl Full. 50:-

Finns även:
* Svart träns med engelsk nosgrimma, smala remmar. Cob/Full, 50:-
* Släta lädertyglar, Full. 30:-
* Bruna vävribbtyglar "slit och släng", Full. 10:-
* Komplett acheen-träns med mässingbeslag strl Shetland. NYTT. 60:-

Vila

Idag vilar Bellotrix. Jag är supersugen på att rida.. är det varje dag. :o Men nån dags vila måste ju häststackaren ha! ;-) Var där förut och slipade och målade staketet deras.. och B körde upp rumpan mot mig gång på gång på gång, värst vilken analklåda man kan ha om man heter Belle. :-)
 
Imorgon blir det en längre tur tror jag, där hon ska få konditionsträna lite! :-D
 
Nån som vill köpa schabraket?! :D Använt 1 gång!! 200:-

Joggingtur

Egentligen skulle B vila idag, men jag kände sånt ridsug när jag kom till stallet att hon fick gå en sväng iallafall. En joggingtur längs grusvägarna blev det. Det blåste, så jag tog pelhamet då jag tänkte det kunde vara behövligt. Men nä, hon gick inge bra på det idag. Jag red lite övergångar och lite förflyttningar, och ställde ganska mkt. Men hon var svinpigg, och så vart bettet för skarpt idag så hon knäppte bara av, och liksom tänkte bakåt. Så rörelserna vart liksom spända och mer uppåt, än vad hon gick framåt. Men bitvis kom hon till ro, så jag får väl vara glad för det. ;-)  Vila imorgon.

 

Uteritt + galoppjobb

Red ut och joggade en sväng i skritt och trav, lite sidvärts och mycket övergångar. Hon var jättefin! Hade det tredelade bettet med micklemtränset. Hon var riktigt fin! Dock så blev hon ett tag att hon släppte bettet, men vi jobbade vidare och så kom suget tillbaka. :-) I övrigt jättefin.
 
Sedan körde vi enligt planen galoppjobb på travbanan hemma, och där blev det tempoväxlingar. 3-4 varv i vardera galopp. Jag var jättenoga med min egen sits och att jag skulle sitta på RUMPAN, och inte murvan. Och vilken skillnad det blir. För det första så blir hon ju så mjuk och fin i munnen då jag inte sitter och har dragkamp med henne pga jag glömmer rida med rumpa och säte, och för det andra, jag får henne (såklart) så himla mkt bättre på bakdelen då. I vänstervarvet var hon asfin, som vanligt. Hennes absolut bästa galopp. Det är bevisat. ;-) I början tyckte hon det var otroligt jobbigt i tempominskningarna, när jag var så noga med att sitta på min rumpa så blev ju även hon tvungen att sitta ihop och verkligen jobba in i minskningen. Så i början körde hon upp huvudet och liksom studsade lite, men jag satt som vanligt och bara red på framåt. Tillslut så kom hon loss och blev jättefin, och orkade hålla dendär lite lägre formen även i minskningarna. Så när hon gjort det ett par ggr så saktade jag av och bytte varv.
 
Höger varv, vårat svåra varv. Men så bra det gick! Dock känner jag på en gång att jag blir så mesig då, jag har mkt mindre krav. Så jag fick skärpa mig och kräva tempoväxlingarna lika ofta som i v.varvet, men kanske inte lika stora, elr exakt lika samlade. Hon bröt av två ggr. Hon har verkligen kämpigt att få under detdär höger bak. Men jag är supernoga med att flytta in hennes högerbog, så att hon blir rak, och det är verkligen jobbigt för henne, men hon stärks mer och mer. Så idag i galoppen körde hon inte in bogen en enda gång på böjt spår, och hon var jättelätt att ställa inåt, helt sjukt faktiskt. :-D Och tempoväxlingarna var samma där i början, att hon saktade av elr slog upp huvudet för att det blev jobbigt. Men efter ett par varv hittade vi rätt! Och jag avbröt i tid. :-)
 
Är supernöjd!! :-) Så roligt att hon är fin att rida igen, och att hon är så jäkla fin att rida ute nu! Hon jobbar i form och går att dressyra på igen. Utan att jag liksom kräver det. :-)
 
 

Uteritt

Red ut en sväng på en lättare tur i alla gångarter med fröken Bus. :-) De raka bettet blev det idag. Först övade vi på övergångar mellan skritt, trav, halt och ryggning. Det har jag inte gjort på... säkert 1 år? Alltså med ryggning inlagt i arbetet, då hon förr blev så himla bakåttänkande och sur. Men nu gick de skitbra, och gav väldigt bra resultat. Hon jobbade på kanon. :-)
 
Sen körde vi lite fri galopp på äng-stigen.. och herreminje. När jag skulle ge henne fattning nr 2 var hon steget före mig och jävlar, vad hon skjuter upp mig ur sadeln så jag bara flyger! Haha. Hon liksom tar i och "hoppar" hinder som inte finns, samtidigt som hon kastar sig framåt.. uppåt.. ja.. Och detta gjorde hon två ggr på raken en gång och då höll jag på att få mig en flygtur, hamnade helt i obalans då, och då passar räkan på att sticka med mig! Haha. Hon bara ökade och ökade, och jag satt och tokskrattade och kunde liksom inte få ordning på nånting. Haha! Men när jag fått stopp så red vi tillbaka i den andra galoppen, och när vi skulle vända igen fick hon vackert skritta och VÄNTA på fattning, och då gick de fint. Då fick hon jobba i galoppen, för nån gräns måste jag ju sätta! ;-) Kan ju inte bara lattja... tokjäntan. :-)
 
 

Ponnyhoppning

Var med Flisan och Fanny imorse på tävling, och blev där över dagen :-) Fotade lite så här kommer bilder!
 
 

Dagens

Fotograferade ett par bilder imorse på Mrfs storhästtävlingar. Batteriet var dock så lågt och jag kände mig inte så pigg, så jag for hem efter typ 10 minuter. Tar nog nya tag imorgon på ponnyhoppningen! :-)
 
 

Betet

Lite foton från när vi flyttade ner hästarna till annan beteshage. :-)
 
 

Linnea och Quantas

Passar på att rensa kameran och redigera lite bilder såhär en lördagskväll ;-) Linnea och Q från när de hoppade för någon vecka sen. :-)
 
 

Sandra och Doris

Fotade lite på ia-träningen då Sandra red efter mig. :-)
 
 

Uteritt kondition

Idag red jag och Bella ut tillsammans med AC och Bontan. En supertrevlig ridtur mot hovberget, där vi höll igång i trav större delen av ridturen, men även några galoppsträckor. Hade pelhamet idag och en väldigt trevlig och nöjd häst! Jag blir så glad när hon är nöjd. När hon kan slappna av och jobba, och vara tillfreds. Men även bara ligga och rulla i galopp och utan att go bananas liksom. Hela min dag blir räddad när det gått bra i stallet.. Och tvärtom, blir superdeppig när det inte gör det. Har funderat på varför jag var så nere igår, och hela dagen idag. Tills jag kom till stallet, och efter ridturen. Nu kommer hela lördagen vara perfekt!
 
Smickrande vinkel och ställning... ;-)

Dressyr

Huvva vilket pass. Tredje passet i rad där hon är likadan, typ. Det är bara att inse! ;-) Detta kommer jag få dras med några veckor om det blir som tidigare år.. Samma visa, varje år. Just nu får vi inte ut nånting av att vara seriösa, för hur man än bär sig åt så kan hon inte koncentrera sig ordentligt och då blir det inget annat än tjaffs och frustration. Visst, några steg, minuter, whatever, blir bra. Men när 90% av ett pass är dåligt är det lika bra att inse att man ska göra annat. I alla fall för oss.

Så nu till att börja med tror jag att jag kör resten av denna vecka, plus hela nästa, utan ett enda pass i paddocken. Hon ska få gå kravlösa uteritter helt beroende på vad som funkar för henne, varvat med att få jobba av sig på rakbanan + våran travbana hemma i stallet. Då kan hon få rulla i galopp och ridas i tempoväxlingar, eller jobba med inåt/utåtställning osv. Så att det ändå är jobb, men på hennes villkor.  Jag har glidit på en räkmacka hela sommaren och hon har varit gudafin i månader, så detta var liksom inte helt oväntat. ;-)

Funderar ännu mer på att sälja detta träns nu. Idag var hon så tjaffsig och munnig som hon inte varit sen sist hon hade detta träns.. Hon lägger till o med ut tungan vilket hon ALDRIG gör annars. Så antingen om det var dagsformen elr om det faktiskt är tränset.. ska ge det någon chans till.

Uteritt rakbanan

Idag drog jag och Bella iväg mot rakbanan där jag hade tänkt hon skulle få galoppera lite, eftersom det är det hon vill just nu! :-) Jag tog på henne pelhamet idag för att se hur det gick. Vi joggade dit, och hon var jättelugn och fin. Väl framme var hon fortsatt lugn, travjobbade lite första sträckan. Sen när vi vände blev det andra bullar, och traven blev jättespänd och symaskinsaktig. Så då skrittade vi för att sedan köra igång med galopparbetet, som idag bestod av tempoväxlingar för det mesta. Men det blev även en del fattningar, för det klarade hon av ändå.
 
Hon tog dock fel galopp 90% av gångerna. Mitt lilla päron... Brukar vara tvärtom. :-) Men nix, idag skulle hon ta höger galopp om jag sa vänster, och vice versa. Jobbade som sagt tempoväxlingar, vilket gick okej. På "bortavägen" gick de sämre, för då var hon spänd, och då är det inte så lätt att jobba med henne såklart. Men på hemvägen av sträckan slappnade hon av och lyssnade skitbra. Högergaloppen är dock förjävla svår alltså, jag bara måste till en naprapat, för jag gör ju inte saken bättre. Vi har båda svårt för det varvet så det är ingen bra kombo.
 
Joggade sedan hem på en nöjd och lugn häst i låång och låg form. :-) Så detta blev en bra ridtur! Var ute 1 tim och 45 min.
 
Imorgon tror jag det blir ett lösgörande dressyrpass i paddocken. :-) Vi får se!
 
 

<3

Fick finfina bilder av JOSKAB foto från söndagens LB:2a. <3


 
 

Sommarn är slut!

Har ridit ut på en galen häst idag.. Nu är sommaren slut. Varje år hoppas och tror jag att B ska ha blivit lite klokare med året som gått, men inte blev det så detta år heller! ;-) Sommaren är våran bästa tid tillsammans, för hon är helt perfekt då. Sen blir det lite kyligare och då vänder det.. vilket det nu gjort. Visst kan det verka som jag förhastar mig nu, men jag har känt lite från tidigare uteritter och idag var liksom bara pricken över iet. Hon var så satans pigg, och spänd. Låg på som attan, kan inte slappna av, inte vila på steget.
 
Fick verkligen sänka kraven till mini-nivå idag. Inte bry mig om form, bogar, bakdel. Försökte i början men nä, dags att tänka om nu igen. Avsaktningar och igångsättningar fick bli det enda fokuset idag.. Sen i galoppen fick hon bara rulla. Men när jag ville trava så minsann skulle hon galoppera, så hon gör såna stora jäkla lufthopp uppåt/framåt.. Och hon blir så himla frustrerad när hon inte får som hon vill. Lillpuppan.
 
Hoppas det bara är en övergångsperiod nu. ;-) Har gjort iordning pelhamtränset tills imorgon, ska se hur hon är på det. :-)
 
 

Vila

Igår och idag vilar lilla B. Välförtjänt vila! Har pysslat om henne och myst på. :-) Justerade PS-tränset och grejade men det slutade med den ursprungliga "inställningen" i vilket fall. Stör mig på nedre remmen som hamnar så himla mkt på bettringarna. Nog för att alla träns med nedre snokrem gör det på henne, men detta är ju extremt. Funderar på att sälja tränset, eller köpa en annan nosgrimma att sätta fast. Eller sätta på Micklem-nosgrimman. Vi får se! Tål att funderas på. :-)

 

Gårdagen

Lika bra att jag dokumenterar gårdagen oxå. ;-) Red en kvällstur på bästa Bellabus, med hoppsadeln.. hyffsat kravlöst med bus! Dock fick jag gå in och bestämma lite, för någon ordning och reda får det allt vara. Bellson hade superkul och tog en del egna initiativ om man säger så, lite väl... Haha. I galoppen stod jag i lättsits och bara lät henne vara, men innan fattningen var hon superladdad. Så körde lite skritt/galopp, och i skritten fick hon lov att sköta sig och vara lugn innan hon fick fattning. Annars hade hon blivit helt bananas....
 
Precis när jag skulle till att lugna ner henne inför en galoppfattning så tar hon helt enkelt och sätter av i galopp trots att jag inte bett om det övht, haha. Hon studsar, hoppar på tvären, sätter sig ordentligt på arslet, för galoppera.. de skulle hon! När hon blir sådär är det bara att vara så passiv som möjligt och inte råka peta till henne med nån skänkel elr dyligt för då kan hon flippa, lilla puppan. Man känner hur hon är på gränsen att köra rodeo och dra sitt egna race, haha. Så jag lät henne galoppera några meter helt enkelt och saktade sedan av, skrittade och la en ny fattning. Då gick det bra! ;-)
 
Det är så roligt! Vi har superkul.. och hon tkr det är så fantastiskt kul att få leka lite ute. :-D Så är vi seriös inne på banan istället. Trivs verkligen med det upplägget. :-)
 
 

Tävling LB:2 (FILM)

Idag var det då dags för en LB:2a på Färsta. :-)  Jag kände mig lite nervös av någon anledning, kanske för att jag omedvetet satt lite press på mig själv, och sen visste jag att jag skulle rida fram tillsammans med ekipage som tävlar Intermediare samtidigt. Vilket påverkade till viss del.
 
B var fin på framridningen, jag fokuserade på att vara avslappnad själv och bara rida som vanligt. Men hon var jättefin, lydig och fin i halterna. Dom blir bara bättre och bättre. Hon börjar stå i form i dom nu, så skoj! Och jättefina travfattningar. Men hon var lite springig idag, och lite spänd, men det är väl för att jag var det givetvis. Det gick ändå bra, och galoppen var super på framridningen. Kändes lite kul att galoppera i bredd med ekipage på den nivån som jag nämnde tidigare. ;-D Fränt! Det var en kille där jag var riktigt imponerad av, han red så trevligt!
 
Väl inne på banan så var hon lite tittig, men inge nämnvärt egentligen. Ritten utfördes OK, jag är nöjd med båda Bellas och min prestation, MEN, hon är lite trött i kroppen efter denna vecka, så hon var inte riktigt på alerten. Linjerna blev sneda och vingliga, hon drog åt ena sidan ibland, och i längningarna fick jag inte fram henne. Jag klandrar henne absolut inte, jag är som sagt nöjd. Det var en okej ritt, men inte med en särskilt bra känsla. Och så är det ibland, man kan inte alltid ligga på topp! :-) Jag är supernöjd över mitt hjärta som alltid försöker. <3
 
Landade ändå på 63,667% vilket är mycket mer än vad jag hade hoppats på med tanke på känslan. :-) Så det var kul! 7 plats blev det, 4 placerade. Fick fem st 7or vilka jag är nöjd över, men fick även tre 5or, och hade jag inte fått dom så hade de blivit väldigt bra! ;-) Men det är ju så.. det som funkar en ritt funkar inte en annan osv.
 
Kameran glömde jag i bilen så vi får se om jag orkar gå ut och hämta den sen. :-D Annars kommer filmen imorn..

EDIT: Hämtade kameran så här kommer filmen!


Dressyrtävling LB:3 (Film)

Har då varit iväg och tävlat idag med Bellabus och min kära mor. Bellson var fin på framridningen, men kändes i galoppen trött! Jag ba shit... hon saktade av i galopperna och i volterna hade hon inte så mkt energi att orka bära sig. Jaja, tänkte jag, det får bli som det blir på banan. :-)
 
Väl inne på banan var hon i början motsträvig, så serpentinerna vart t.ex skitdåliga då jag inte fick igenom henne i sidorna elr fick henne med mig, så vägen blev inte så bra. Men sen släppte det, och resten gick skitbra. Jag är jättenöjd med ritten hur som helst! :-D Fick 63,182% och en femte plats, en enda utanför placering. Så det var jättekul!! :-D Hon börjar bli fin i högervarvet nu, och jag börjar få koll på alla delar på både henne och mina egna ;-). Vi fick en 7a på högervolten i trav, en 7a... och vad fick vi på vänstern? En 5,5a... Haha. Den var verkligen dålig (den brukar däremot ligga på 6,5). Men det säger en hel del om hur mkt bättre hon blivit i högervarvet än hon varit tidigare. Duktiga lilla B!


Dressyr

For över till Färsta idag och tränade dressyr, på självaste tävlingsbanan! Känns nästan som fusk. ;-) Men nyttigt värre för en tittig dam som B. I början hade jag lite "Ia"-tänk, men som jag misstänkte så var inte det nånting för oss vid ett sånt tillfälle när vi ska träna programridning, dvs mkt övergångar och förändringar. En sån grej är bättre att träna på vid lektion, när man verkligen kan traggla på en och samma sak tills det blir bra, och sen gå vidare. Jag fick lätta på kraven lite för när jag joggade fram var hon hemsk faktiskt.
 
När vi började galoppera började hon släppa. Galoppen är verkligen hennes bästa gångart. Hon blev avslappnad, och påverkbar. Det tog dock ett tag innan hon bar sig ordentligt i hörn och var så pass lyhörd att hon inte genade osv, utan lyssnade på mig. Men tillslut blev hon skitfin och lyssnade på mig. Det märktes även att hon var lite bakåttänkande sen "Ia"-träningen, för där fick hon verkligen sätta sig på rumpan och börja använda sina bakben ordentligt, och som sagt det satt kvar lite. Så jag tragglade på där ett tag och fick till en jättetrevlig galopp i båda varven.
 
Red sedan igenom programmet 2 ggr, där jag tog om galoppdelen och nötte den lite på slutet. Hon tar inte alla fattningar där hon ska, för hon tar dom när hon själv vet att dom kommer, istället för att vänta och vara lyhörd på vad jag faktiskt ber om. Det finns ju så mkt annat att kika på förstår ni! ;-) Som gör att fokus hamnar på annat än mig.
 
Men jag är nöjd, även om hon var lite tjaffsig och jag inte fick till det alla gånger så blev det bra tillslut. :-) Sen blir hon jättetaggad i traven när jag rider program, så där får jag bara sitta och vara så lugn jag kan själv. Hon är en utmaning denhär bruttan! <3
 
Har anmält mig till en till klass oxå, på söndag. Hade helt missat att de körde en LB:2a då, så vi har efteranmält oss till den. :-) Blir skoj!

Skrittur

Jag och Linnea tog oss en skrittur med pollarna idag. :-) Blev en sväng ut i skogen. Var ute ca en timme. :-) De blev bra då hon tränade igår, och fick jobba ordentligt. Imorgon är det genrep för fredagen, hoppas jag kan programmet..
 
Bellas nya täcke kom idag. Behövde ett extra då hennes börjat läcka in, och jag har impregnerat det, men alltid bra med reserv.
 
Bucas Freedom

Dressyrträning Maria Eriksson

Idag har jag och B testat på att rida dressyr för landslagsryttaren Maria "ia" Eriksson. Jag är jättenöjd! Det var lite annat tänk, eftersom varje tränare har sin stil och sitt sätt att lära ut på. Vi fick många nyttiga verktyg jag kan ha med mig i fortsättningen. Jag fick rida mycket utifrån och in, och jag fick en aha-känsla över hur jag skulle rida henne utåtställd på volt, för att få henne att gå kvar på volten. Det var supereffektivt! Vi jobbade med det vanliga att hennes högerbog ska in samt att hon ska ställa mycket i höger varv, och att i vänster varv så ska hon gå ganska rak.
 
Jag fick rida med mycket mer energi och power i steget än vad jag brukar. Men B börjar ju bli redo för lite sådant nu, när vi tragglat på att vänta, och trava sakta hela sommaren. Nu börjar hon lyssna så pass bra att det är dags att lägga in lite tryck oxå. Jag fick rida med väldigt stadig yttertygel, annars brukar jag nästan låta den glappa för att hon ska kunna ställa inåt överdrivet i höger varv, men här fick jag vara väldigt stadig som sagt, och det gav mycket bra resultat. :-)
 
Ja, som sagt det var lite annat, men jag är såld så jag har bokat en fast plats och kommer rida för henne 1 gång i månaden året ut. Skoj! :-D Och stort tack till Hanna som fotade, väldigt kul att ha detta träningstillfälle på bild. :-)
 
 
 
 

Uteritt

Red ut med Linnea ikväll, på en svinkul uteritt! :-D Vi travade och galopperade ganska mkt. Dom fick hålla igång. B skötte sig suveränt!! Hon är så jäkla rolig att rida just nu. :-D Vi är inne i ett riktigt flow. Det går bara bättre och bättre, och har gjort under flera veckor. Peppar peppar. Det gick till och med att rida galoppfattningar från trav idag, utan stress och utan att hon faller in i en travartrav. Riktigt stolt över tjejen min. :-) Visst blev hon lite spänd osv emellan, men det är liksom ingenting motför hur hon brukar bli.
 
Sen på hemvägen fick båda hästarna rulla på i galopp, och den lille jäkeln försökte sticka med mig, haha! Så när jag försökte återta kontrollen så hör hon Quantas galoppera ikapp bakom sig, och då tog hon vääärldens jäkla skutt uppåt/framåt för att få som hon ville. Haha. Men jag såg till att hon lyssnade någorlunda, så fick hon rulla på i ett friskt tempo iaf. Man känner direkt när hon ska till att sticka. Men hon lyssnar ju när jag menar allvar, hon känner när det är bus, och när det inte är det. Vi hade så roligt!! :-)
 
For land och rike runt för att hitta ett 3delat bett i 12mm, med droppe som är mindre än sidodelarna... hittade tillslut ett sådant, på sista butiken, Dilles. :-) Hade sådan tur! Dock så var det för litet, måste ha en strl större med lösa ringar. Det såg verkligen helt galet ut, hela bettet liksom sögs in. ;-) Så 10,5 cm ska jag åka och byta till imorgon. Det såg ut att ligga väldigt trevligt inne i munnen iaf. Gillar att droppen är så liten, eftersom hästar har sån himla låg gom.

Bellson med analklåda. <3

TILL SALU


Mountain Horse Nackpadd, strl Full, svart. Använd 1 gång så den är som ny. 100:-

Bucas Power Cooler, strl 145 cm. 200:-

Vila

Idag blev det vila för fröken B, som planerat. Egeeentligen skulle jag behövt rida ett dressyrpass för min egen del, och tränat lite programridning, då vi ska rida ett program jag endast tävlat 1 gång, till veckan... Och inte tränat på det nånting. Sen ska jag rida lektion ett pass, och då hinner jag bara rida ett pass själv innan tävlingen. Så, jag får träna järnet på detdär programmet (LB:3) under det passet helt enkelt. ;-) Det löser sig! Och rider jag fel så är det väl ingen som dör för det.
 
Har jobbat idag, gjorde en SVINGOD långpannekaka med maräng + vinbär ovanpå. Trodde inte den skulle vara märkvärdig, men det blir nog en favorit! ;-)
 
 
 

Klättring

Idag red jag och B ut med Linnea och Q och klättrade två svängar i skrittbacken. Bellson skötte sig suveränt. :-) Var riktigt trevlig faktiskt! Lång och låg form, och lyssnade fint. Herregud vad det tar sig. Nu har det gått framåt så länge... ;-) Tog en galopp oxå, och vilken grym fattning, och superhärlig galopp! Högern.. :-D

Imorgon ska hon troligtvis vila. :-) Rider jag så blir det dressyr..

 

Skrittur

Idag tog jag och B oss en skrittur barbacka med bettlösa tränset. Gick super! Kände att hon var superpigg, och hon var sådär pigg på bortavägen att jag kände att hemvägen skulle bli hemsk. Men när jag tog tyglarna när vi började närma oss att vända mot hemgång, så lyssnade hon svinbra. Visst, jag får påminna henne i nästan varannat steg för att hon ska hålla sig lugn och vila på steget, men hon lyssnade svinbra på sätet och behövde inte ha mycket i handen. Annars brukar det aldrig fungera när hon blir sådär pigg. Men dressyrträningen har verkligen gjort susen! Trodde inte detdär skulle gå att lösa direkt. :-D Men det är nog på god väg att jag får henne att bli tillfreds och avslappnad även på uteritterna.
 
Fina lilla B. I förrgår red jag ut, alla gångarter en kortis upp till stallet då vi flyttade hem B och Q då. Så nu är dom tillbaka i stallet, och inatt sov dom sin första natt inne. De uppskattades! Och när jag vaknade flertalet ggr inatt av blixtar och dunder kände jag mig väldigt glad att dom båda stod inne. :-D

Jag har även modiferat mitt hönät jag köpte för ett tag sedan. Jag klippte ju då hål på det så att det skulle bli stora hål, men såklart så rispades dom upp redan när jag fyllde hö. Så jag visste att jag måste lösa det.. Så idag så for jag och köpte band, nål och sytråd och fixade ihop en lösning. Jag vet inte hur hållbar den är, men det visar sig. :-D
 
 

Dressyrtävling

Ikväll var jag och Bells ner till Jättendal och tävlade dressyr, en LB:2a. Redan i början av framridningen var hon jättelugn! Ingen stressig skritt alls. Wow liksom, det tar sig verkligen. :-) På tävling och allt. Efter lite jogging tände hon till och vart spänd/taggad, men efter en stunds ridande med övergångar, serpentiner osv. så blev hon riktigt fin!! :-) Red massa halter oxå, och det gav bra resultat.
 
Hann aldrig galoppera på framridningen, men galopperade lite i vänster varv innan jag fick startsignal. Gick bra ändå! Jag red nog min bästa ritt någonsin, och hästen var så fin. Tack vare att jag var så förberedande och fokuserad, har aldrig varit så noggrann och kunnat ha så bra fokus som jag hade idag. Blev några missar, bl.a i början så trodde hon vi skulle gå ut där vi kom ifrån, när jag skulle rida förbi det hörnet, så hon höll på sakta av till skritt. Sen i skritten blev det lite taktmissar då hon blev taggad, och i vänstergalopps-volten fick jag inte till en rund och fin volt, utan det blev lite kackigt. I övrigt är jag SÅ NÖJD! Jag är nöjd med vägar, tyckte jag red superbra vägar.. (volterna blir lite svajiga dock) Sen stod Bellie i form i alla halterna, hon brukar aldrig göra det. Och jag fick igenom henne i högervolterna mycket bättre än vad jag brukar. Övergångarna i skritt/trav/halt + galoppfattningarna, kanonbra. På direkten.
 
Ja, jag är supernöjd! Och jag red ut med en kanonkänsla.. och jag trodde faktiskt det skulle ge resultat på pappret oxå. Men nix, 61,??%. Men men... Känslan som räknas. Och den var super!
 
 

Dressyr, bilder

Red dressyr idag, på en superfin polle. :-) Från början red jag lite skrittjobb, och hon väntar så sjukt bra nu. Jag behöver knappt påminna henne om tempot. Red lite vändningar i hörnen, och hon var fin. Gick över till trav och fortsatte vändningarna, där hon var supertrevlig. Hon börjar hitta styrka i dendär långsamma, väntande traven.
 
Gick sen över till lite programridning, delar av LB:2an. Då blev hon taggad och väntade inte lika bra, och volterna ökade hon i och var liksom inte med på noterna. Men jag kämpade på med konsekvent ridning och vips var hon där jag ville ha henne! :-)
 
Började sen med höger galopp, och hon var ganska fin. Den är absolut inte dålig, men den kan vara bättre. Jag vill liksom ha en rundare form med höjd rygg och lite mer reglerbar. Men den är ju hennes svaga galopp så det är bara att kämpa på.
 
Vänstergaloppen däremot var UNDERBAR! Så sjukt påverkbar. Tempo, takt, allt stämde. Hon var helt med. Och vilken ridkänsla jag får i vänstergaloppen. :-) Ska verkligen jobba för att fixa det i höger oxå. Men jag är verkligen i behov av naprapat-besök, så det kan ju bero på det med.. att den inte är riktigt på topp.
 
Är supernöjd iaf! <3
 
 

Uteritt

Red ut en sväng på B nu ikväll. Hade ingen aning om vad vi skulle hitta på, så jag tänkte att det fick bli en kravlös uteritt. Men blev sugen på att rida skritt-skänkelvikningar, så jag red en massa såna och försökte få in känslan. Gick okej. :-) Joggade sen igång fröken, vilket gick bra! Jag får henne att vänta mer o mer. :-) Sen fick hon två fria galopper på en lägda. Sedan jobbade vi skritt-trav övergångar, med fokus på att hon ska ha lugn skritt direkt efter avsaktningen, och lugna sig innan hon får ny travfattning. Jättefina igångsättningar verkligen! Skritten blir hon superkort i, men jag försöker få henne att svinga ryggen, vilket inte går så jättebra på uteritterna. Men bitvis gör hon det, och då får hon såklart massa beröm och så lägger jag till travfattningen ur det.
 
<3

Sandra och Doris

 

Dressyr på en prinsessa!

Har precis kommit hem efter att ha ridit ett dressyrpass på en riktig liten prinsessa! Idag fick jag kvitto på att allt jobb vi lagt ner denna sommar, för våra tränare Gittan (främst) och Ingela, verkligen har gjort susen. Idag kände jag att dessa två träningssätt, har verkligen varit en bra kombo. För idag satt det mesta. Idag funkade nästan allt vi gjorde. :-D Som jag annars får påminna, och påminna, och påminna igen om. Och det är att hon ska finna lugnet, och vila på steget.
 
Från början var hon spänd och tittig, och alldeles därpå kom en störtskur från ovan.... Tack, tänkte jag.. och tänkte att jaja, det får gå som det går. Men efter lite jogging så körde jag igång lite skrittjobb, och redan där var hon jättefin och lätt att få lugn. Annars går hon i en väldigt hastig skritt och vill inte vänta. Idag var hon lätt att få att vänta. Red lite framdelsvändningar, och kom på Ingelas tips när jag rider dom, och de gick suveränt!! Sedan red jag skänkelvikning i skritt, och de gick oxå ganska bra. Hon blev lite trög, men vi är på rätt väg! :-)
 
Red travövergångar ner till skänkelvikningspunkten, och hade då fokus på travfattningen. Dom var JÄTTEFINA! Precis som Ingela sagt att dom ska vara. B ska ta i med hela kroppen i igångsättningen, inte maska och lägga sig i handen. Utan en energisk igångsättning från baken. Klockren var hon! Och vilken trav sen.. Hon var lugn, hon väntade, och ändå längde hon steget men vilade på det. När jag red för Ingela var det verkligen ingen vacker syn eftersom det var korrigeringsridning, men nu hade det liksom trillat ner för B hur det är hon ska göra. :-) Så idag flöt det bara.
 
Kom till galoppen, och hade planerat förvänd. Red först en oval, med ställning utåt på kortsidorna, och inåt på långsidorna. Jättefin galopp! Något fyrtaktig ibland när jag inte orkade rida ihop henne i det samlade tempot. Red någon tempoväxling däremellan. I högervarvet fick hon gå volter inlagt i ovalen, för att hon har svårare för sånt i det varvet. De gick bra!
 
Gick över till förvänd, först i vänstergaloppen då, och de gick bra. Man märkte att hon fick kämpigt att vända halvt snett igenom (alltså från mittlinjen till långsidan), men den förvända fixade hon kanon. Jisses så fin! Hon bröt av en gång i vänstern, för jag red inte så mkt som jag behövde. Gjorde om, och de gick kanon.
 
Högern gick oxå bra, men som sagt svagare där, en avsaktning gjorde hon. Jag red om och då gick det galant! Jag rider först in vid C, och sen ut till halva långsidan, sen rider jag kortsidan förvänd, en långsida, en kortsida förvänd, och sen rider jag snett igenom och kommer ut i rätt varv igen. Sen rider jag sådär en gång till, sen får hon bryta av.
 
De gick som sagt kanonbra idag!! :-) Fina Fina B. <3 Sen har jag lite olater som jag gör ibland, men jag kommer snabbt på mig själv och rättar mig igen. De e bara o kämpa på. :-)
 
Och sadeln... när jag inte trodde det kunde bli bättre så blev det det. Jag provade utan benpadden framtill, i galoppen, och red helt utan. Efteråt låg den kanonbra, inte uppe på bogen, den låg inte med för hårt tryck fram, och schabraket hade INTE glidit!!! :-D Dehär är ett mirakel... Såhär nära en perfekt sadel för BÅDA trodde jag aldrig jag skulle komma. I'm so happy! Hoppas det varar länge. Jag vet ju att rätt vad det är så känns det inte lika bra. ;-) Men detta verkar fantastiskt lovande! Gissa om jag ångrar att jag sålde mina två Schockemöhle-schabrak nu.. enormt! Trodde ju aldrig dom skulle ligga bra under en sadel igen. >,<
 
 

Gårdagen

Igårkväll red jag ut med Linnea, en sväng till rakbanan. Pollarna var väldigt lugna och avspända påväg dit, och B var väldigt fin när jag joggade igång henne därborta framme vid banan. Övade tempoväxlingar och lite sånt. Hon var som sagt fin!
 
Sedan körde jag lite galopptempoväxlingar, och vänstern var hon jättefin i. Så när jag var nöjd fick hon långa tyglar och galoppera hur fort hon ville. Superskoj!!
 
Andra rundan skulle jag göra samma fast i höger galopp, men de märks att den är jobbigast för henne, plus att hon väntade på att få dedär klartecknet att galoppera FORT. Haha. Men när hon skötte sig bra så fick hon gå, och då STACK HON... den lilla räkan. Haha.
 
Sedan när vi var klara och skulle hem, så skulle jag och Linnea galoppera bredvid varandra.. Och de gick ju sådär! Haha. Kände att det var på gränsen att hon skulle sticka, och rätt vad de är börjar hon byta galopp och där såg hon sin chans att ta bettet och dra. Hahaha. Så jag och Bellie ba vroooom.... förbi Linnea och Quantas, och jag bara skrattade och skrattade... Vid slutet av vägen saktade hon av. Ja, så går det när man ger hästen lite väl mkt friheter! ;-) Men kul hade vi. :-D

RSS 2.0