Uteritt

Red ut på lillskruttan förut. I min älskade hoppsadel! :-) Red i skogen idag för första ggn på länge då det varit så kasst underlag. Men nu så gick de att rida på stigarna. Red en massa skritt och trav, och i traven var fokus på takt, och att hon skulle vänta. Hon tkr det är lite bökigt att behöva göra det. Varför inte få trava på i ett friskare tempo och slippa bära så mkt? ;-) Så när hon accepterar ett lägre tempo där hon vinklar om och bär sig så får hon strax efter gå på i ett friskare tempo som är enklare för henne, som "belöning". Och så håller vi på. Det känns som jag är på rätt spår, och att de bara kommer bli bättre.
 
Tog några galoppfattningar i en uppförsbacke hon fick galoppera i medans jag stod i lättsits. Ganska kravlöst med andra ord, bara hon galopperade i hyffsat tempo. Sen joggade vi lite till längs vägen innan de blev skritt resten av vägen hem.
 
FOTO: Emmy Eriksson

Vila

Har jobbat från 7 imorse till nu ikväll, så idag har lilla B vilat. Var upp och gjorde övningarna + friserade henne ikväll. Blev förjävligt! Haha. Typ första ggn jag lyckats göra för kort, hehehhee.
 

(innan frisering)

Sadeltesting ;)

Provade en sadel häromdagen, en bomlös. Jag skulle ha velat hunnit prova den innan det sattes in ett vidare järn, som på bilderna. För den blev alldeles för vid och hamnade därför i ganska mkt framlut. Så jag ska försöka padda upp med något fram och se hur den ligger när den hamnar i balans. Och även provrida den. :-) Syns bäst hur mkt den ligger i framvikt på bilden med lite distans till pollen.
 
 

TILL SALU

Wintec 500 NEW. 17" och utbytbara järn. Går även att justera passformen via inlägg som man lägger in under bossorna, antingen fram, mitten eller bak. Flyttbara stöd, justerbara stroppar där man kan välja om man behöver ha trycket framtill eller mer bakifrån. Mycket sadel för pengarna! Kräver rak rygg.
 
Nypris 6200:-, nu 4500:-
 
 
 

Uteritt

Herreminje vilken uteritt. Och vilken dag jag har. :o Humöret svänger som en jag vet inte vad. Och jag är SÅ nära på att grina hela tiden, haha. Jag var som en liten barnunge. Skulle prova longera innan och insåg att jag är värdelös på det, för jag får hästen in mot mig hela hela tiden. Försöker verkligen fokusera på bakdelen men de blir fel. Och jag blir tokig på mig själv. :o Jaja....Får ta mig lite lektioner kanske. Eller avvakta tills underlaget är mer longerbart. Det SÖG på ren svenska så vi hade vrålkassa förutsättningar.
 
Sen är jag toksned just nu, i kroppen. Och sadelåbäket ska säljas... för den passar inte min kropp överhuvudtaget..
 
Sen hade jag och B en konstig men helt okej ridtur ändå, skritt o trav längs vägarna. Hon var en spänd mupp och jag var frustrerad och satt som en påse skit! Haha. Tog det ändå med en nypa salt och satte upp kraven därefter. Fokuserade på takt och ett lungt tempo. Har börjat kräva lite mer sånt nu för det blir lätt att hon får trava på i sitt friska o bekväma tempo utan att faktiskt vila på steget och ta i. ;-) Men jag är nöjd med ridturen!
 
 
 

Glada nyheter!

Bellson har fått en annan diagnos nu. Och en ny plan är upplagd, lite nytt tänk kring ridning osv. Men vi fortsätter träna och tävla som vanligt. Förhoppningsvis, och troligtvis blir inte detta ett problem för oss eller henne. Utan hon lider inte. Jätteskönt!! :-) Vi hade en superlång diskussion jag och vet, och många bitar föll på plats både för mig och honom.
 
Varför detta blev så kort är.. att jag skrev ett långt inlägg nyss men beslöt mig helt enkelt att radera det. De som är genuint intresserade av detta har redan/kommer få veta hela historien i vilket fall. :-)
 
Tack alla som stöttar och peppar!! <3
 
 

Foto

Fotade på Timrås tävlingar idag, endast utomhus. :-)

 

Crap..

Hon är dålig igen lilla B. Så nu har jag varit in till våran vet. igen och lagt upp en ny plan. Så det är bara att hålla huvudet högt så länge och hoppas det går vägen..
 
<3

Ponnyn :-)

Sen skulle näste man ut på tur, och han hade inte sin bästa inställning till arbete idag. ;-) Det skulle göras på hans vis idag, dvs springa mer än vad han skulle jobba. Så halvhalter och hjälper gick inte igenom så värst bra idag. Men han släppte till ett par ggr under ridpasset och blev sådär härligt ridbar. Fick njuta ordentligt då! Sen lät jag honom vara mest på hemvägen då det inte var nån större idé att försöka traggla på kände jag. :-)
 
 

Världens finaste B!

Var ut på en ridtur förut innan det hann bli mörkt, med världens bästa Bellabus. Jag tog på hoppsadeln och red utan stigbyglar helt och hållet. Så jäkla mkt skönare! Trivs mkt bättre så.

Bella var sviiinfin! Fortsatte arbetet med att verkligen rida med min vikt och få henne att ta i med bakbenen, och de gick som sagt superbra. Hon var jättetrevlig! Försökte verkligen. :-) Halterna fortsätter gå bättre och bättre, det gillar jag verkligen för det är en grej som vi haft stora problem med under alla år jag haft henne. Nu kliver hon in i halterna och gör dom för mitt säte och inte hand. Elr jo när hon blir spänd och hamnar ur fokus såklart, men de e ju en annan sak.

Travade en massa övergångar, och idag red jag halt-trav-halt-trav, det var ett bra tag sen. Hon var så vansinnigt lyhörd och fin. Tog minsta lilla halvhalt och ökade/minskade när jag bad om det direkt. Och jag fick till övergången till halt jättebra vissa ggr. Det gäller att jag verkligen fokuserar och rider henne in i halten så blir det en jättefin övergång. Ibland faller jag isär och då gör hon oxå de, men överlag skitbra. :-)

Efter skrittpaus fick hon gå en galopp i vardera "varv", och då blev hon taggad minsann! Skrittade sedan hemöver på nöjd häst.

Fina fina Bellabus <3

Skrittur

Har precis kommit hem från stallet, efter en skrittur på fröken Bus. Hoppade upp barbacka och red ut på centerhacket idag. Gick väldigt bra till en början, hon gick lågt med huvudet på lång tygel och höll sig i skinnet även på läskiga ställen. Kände att hon hade tendenser att bli väldigt spänd idag dock, då det tinar för fullt, droppar och låter mkt och hon blir alltid lite extra prillig på våren. ;-) Och mkt riktigt.... efter halva turen mötte B sitt livs skräck, en snöslunga med ngt fel så att den lät och "gnisslade" ASHÖGT i villaområdet, och hon blev totalt livrädd varje gång. Så jag höll på flyga av där ett par ggr. Och hjärtat hennes slog så jag kände det. Dessa små hästhjärnor. :-)
 
Så på hemvägen var hon uppstressad av detta och stängde av helt och bara gick på som en pansarvagn. Fick ta skogen hem då jag inte ville bege mig ut i trafiken när hon är på detdär humöret. Först när vi kommit ut från skogen och på bilvägen igen kom B tillbaka till det normala. Då började hon på slappna av och bli mottaglig för hjälperna igen. Skönt! När hon blir som ovan äre bara att låta henne vara, men jag gör några halter ibland för annars rinner hon iväg fullkomligt i sin egna värld. Hon är som hon är lilla pluttan. Mkt ideér! Kändes förövrigt fräsch och fin. Detta är första ggn jag provat rida dagen efter hon blivit "dålig" efter ett ridpass, som planen är. Annars har hon ju bara fått stå 2 veckor och sen in till vet. Så det ska bli intressant att se hur det utvecklar sig.
 
<3
 
Bellson före ridturen
 
A la giraff... Efter ridturen. Hon var alldeles tossig ;-)

Moniaträning (Film)

Tänker inte dra en hel novell nu, men jag hade hoppträning idag för Monia. Och jag kände direkt när jag fattat första galoppen att hon kommer att bli dålig under detta pass, för hon bara sprang. Inga signaler gick fram. Likaså mot hinder, ingen kommunikation över huvudtaget.
 
Tog sen en lång paus, och sen sänktes hindren till ca 50cm max, vilket fick mig mer avslappnad, och Bella hade hunnit bli mer ridbar. Så vi hoppade den rundan 2 ggr, och sista gick verkligen jättebra! Men efter den så kände jag att hon hade svårt att länga ut v. fram i höger varv, och jag kände då av hennes rörelsestörning. Den var inte lika illa som den blivit föregående 2 ggr, men den var ändå tydlig för mig. Så jag avbröt där och så skrittade jag henne för hand bara.
 

Vila

Då jag jobbat från 7 imorse fick B en vilodag idag. :-) Har precis kommit hem, landat i soffan och fått mig en stooor snarraskål av mitt älskade hjärta. Och en superfin överraskning väntade. ;-) Vi brukar aldrig fira alla-hjärtans-dag, men han hade iaf varit iväg och köpt! Han kan när han vill. ;-) Det var en elvisp (som jag klagat om i evigheter). Vi hade en från typ 80-talet, och den var så trasig att vissa hack funkade den inte att vispa med, och skulle man ha den till o vispa över huvudtaget fick man hålla in knappen konstant med tummen. Och jag använder elvisp ganska ofta! ;-)
 
Hur som helst. B fick sig en tuttrengöring iaf, där jag tog bort tuttkakorna. Hon njöt som aldrig förr! Hon totalt älskar när man grejjar med tuttarna.
 
Ha en fortsatt trevlig dag hörrni!! :)

Bellas foderstat äntligen klar!

Ja, som rubriken lyder. Nu har jag räknat om hennes foderstat så mineralerna inte ligger på sånt himla överskott. Plus att hon nu får extra för pälsfällningen. Kom ihåg att det är protein hästen behöver extra av under pälsfällnings- och pälssättningsperioderna, då det går åt mycket protein till att sätta päls. :-) Så nu kommer hon att äta ca 400gram sojamjöl + 250gram Muskel. Och så månadsdosen av den viktiga mineralen Selen, i vanlig ordning.
 
Vill även påminna om att ni kan lära er räkna ut hästens foderbehov, läsa av höanalysen och se vad hästen får i sig, samt se vad som fattas i foderstaten, under min kategori "Räkna foderstat". Även om ni försökt förr och tyckt det varit krångligt, försök igen! Tryck på länken och prova er fram. En sak i taget. Många har lärt sig via mitt sätt att förklara, som annars inte alls förstått. Så prova ni oxå! Det ÄR superkul att kunna själv, och man får kontroll över vad hästen sätter i sig.
 
Tänk på att har man ingen analys, utan mixar hit och dit så kan det bli väldigt fel. Många ger mineraltillskott hit och dit "ifall att", vilket kan göra mer skada än nytta eftersom den ena mineralen kan slå ut den andra och upptagningsförmågan går förlorad. Det är mycket viktigt att balansen mellan Kalcium och Fosfor är som den ska. Och balansen mellan protein och energi är även den viktig. Därför är det inte bra att chansa på vad hästen kan behöva. Höet kan likagärna innehålla 3 MJ per kg foder, liksom 9 MJ per kg foder. Och det kan innehålla så lågt som 20 smbrp (smältbart råprotein) per kg foder liksom det kan innehålla 60 smbrp. Då kan ni ju tänka er hur det blir om man hejvilt börjar chansa.
 

Utveckling

Har läst några bra tips och en artikel nu senaste dagarna, som jag suger åt mig av! Såntdär som man bara lyckas med om man får höra det på rätt sätt. Om de kommer ut på rätt sätt. Ni vet, någon kan säga åt en att göra på ett visst sätt hur många ggr som helst, men när ni får höra samma sak av någon annan, fast med en annan formulering, då helt plötsligt lyckas man direkt!
 
En sak jag tänkte dela med mig av till er som lätt blir lite hård i handen, som jag kan bli. Det är att när man ska leda/ställa hästen, så tänk att man leder med ryggen/skuldrorna. Istället för armarna, händerna. Det blir en helt annan mjukhet och avslappning i armarna om man tänker så. Att man tar ledande tygeltag med rygg/skuldra.
 
Sen läste jag en artikel som heter "Rid som om du hade en nykläckt fågelunge i handen" av Gerd Heuschmann, på Hippson. Från 2011. En mycket bra artikel som jag känner igen mig i, men behöver få höra sakerna lite då och då. Så jag fick några tankeställare och aha-upplevelser av hans ord, i min ridning idag. Jättenyttigt!
 
Jag älskar att utvecklas och vill bara bli bättre så att samspelet med hästarna kan bli ännu bättre. Därför suger jag åt mig som en svamp av det jag tycker verkar vettigt och känns som ett bra sätt att rida på.
 
HÄR är artikeln.
 
Ett par meningar i artikeln som fastnade i mitt huvud och som hjälper mig att utvecklas:
 
"Det ska finnas en ömsesidig respekt mellan din hand och hästens mun, du måste erbjuda en hand som hästen förälskar sig i, förklarar Gerd."
 
"Ryttaren gör hästen, en spänd ryttare ger en spänd häst, du måste börja med dig själv. Svinga med hästens rygg!"
 
"Avspända axlar är en förutsättning för en mjuk och följsam hand. Handen måste vara helt fri från sätet och resten av kroppen, vilket kräver balans hos ryttaren"
 
"Sätet är din största kontaktyta mot hästen, är du spänd i rumpan kommer din häst aldrig att kunna slappna av i ryggen, vilket är en förutsättning för lösgjordhet."
 
 FOTO: Emmy Eriksson www.medarion.se

Uteritt på mkt fin tjej!

Red ut på Bellson idag, med hoppsadeln. Hon skulle få galoppera i skogen, ganska fritt. :-) Påvägen dit red jag utan stigbyglar som vanligt, vilket gick kanon. Red mycket skrittjobb, mycket halter och lite ställning. Lite sidvärts oxå. Wiho jag börjar få koll på skänkelvikning även undan höger skänkel, fick verkligen till en bra känsla idag där jag satt kvar mitt över hästen och jag knappt behövde göra så mkt så flyttade hon jättebra och hade med sig bakdelen.
 
Joggade sedan igång en jättejättefin häst!! Wow vad det rörde sig mycket.. ryggen ba svingade kändes det som. Och hon gick i en rund och låg form, och jag försökte vara så mjuk jag absolut kunde i handen. Och hon var jättemjuk hon oxå. Halterna går bara bättre och bättre, hon börjar acceptera att göra dom med bakbenen och inte för handen. Fina tjejen.
 
Kom sen till galoppbacken där jag tog beslutet att det inte skulle bli helt fritt för henne, men lättsits och hyffsat fritt fick hon gå. Fick ju ta i henne lite för hon skulle ju annars rejsa järnet, men galoppen idag där fokus låg på bus och ha kul, var den enda "dragkamp" i munnen vi hade idag. Inte ens på hemvägen. Hon försökte verkligen idag, hon försökte lyssna trots att hon var taggad och helst av allt hade velat galoppera hela vägen hem. Men jag skrittjobbade på samma vis som innan tills hon var hyffsat lugn.
 
Vi kom inte till dedär avslappnade långa steget utan lite spänd var hon allt. Sen travade vi på en bra bit hemöver, och hon var jättefin. Red tempoväxlingar och hon lyssnade suveränt. :-) Red in några halter där emellan vilket hon inte blev upprörd över utan försökte så gott hon kunde med att stå stilla. ;-)
 
Ett riktigt trevligt pass helt enkelt!

Torsdag

Jäklar vad denna vecka gått fort. Bara för att jag varit "ledig" de.. :-) Skönt dä å! ;) Håller just nu på att få ett vansinnesutbrott på kattjäveln!!! Han är djävulen i förklädnad. Herregud. Han skriker och skriker och skriker. Med mig. Inte med sin paps. Så fort jag visar mig, hej, här är jag. Då sätter vi igång och jamar. Och slutar de gör vi inte förrän vi får uppmärksamhet..... Antingen ska han klappas eller så ska han busas med. På hans villkor. När han vill. Även om det är kl 7 på morgonen och man lungt och sansat vill ta sig lite frukost. Han ger mig magsår! Stressar ihjäl mig.
 
Oftast slänger jag bara ut honom, för han har äntligen börjat gilla vara ute igen. Wiho. Men inte imorse inte, då fällde han ut klorna och sa icke... Så de var bara att släppa ner han och låta han vara. Och då skriker han minsann. Han kom upp hit i soffan en stund och fick syn på mina mackor. När jag såg  att han försökte sno en ostbit jävlar anamma skällde jag på honom tills han sprang. Och sen började han jama igen. Han fick ju ingen uppmärksamhet. :-) Trevlig liten prick dedär! Ska be om att få ta bort stämbanden på samma gång vi tar bort kulorna. ;-)
 
Men, han har ju en underbar sida oxå. Såklart. Han är ju världens goaste, absolut. Stångas och kör upp tandköttet/nosen i min mun, jättemysigt. Men det är dehär skrikandet som man blir vansinnig på. Och han gör bara så med mig. Och när jag med bestämda steg går in till honom och undrar vad tusan han håller på med, då springer han illa kvickt under sängen och sitter där tills jag går. Då går han ut från sängen 1 m och sitter och skriker tills jag kommer igen. Han kan sova en hel dag med E, och när jag kommer hem, vänder han och blir sådär.
 
Han är lika evil som han ser ut :)..

Skrittur

Hoppade upp barbacka och med centerhackamoret begav vi oss ut på en mysig skrittur jag och B! Hon kändes väldigt trevlig i sina rörelser idag. Speciellt med tanke på rundan vi red, som hon annars blir tokspänd på. Men nä, hon gick på lång tygel och rörde ryggen jättetrevligt. Hon gick i överilat tempo de, gjorde hon, men hon spände aldrig till och blev till en tittig struts, utan hon gick med sänkt huvud på lång tygel och svingade rygg och bakben. Behaglig känsla må jag säga! ;-)
 
Mot slutet blev hon däremot lite spänd så då fick hon pulsa lite snö och kom loss lite, sen red jag öppnor och slutor resten av vägen hem vilka hon gjorde jättebra! Speciellt nöjd med slutorna, som vi kan ha lite problem med. Men jag fokuserade verkligen på att ge mjuka, små hjälper och kolla om hon lyssnade på dessa, vilket hon gjorde hur bra som helst. Jättekänslig och lyhörd. :-)
 
Det börjar dra ihop sig för dressyrlektion för oss oxå, då jag behöver lite feedback på det vi gör samt hur vi ska jobba vidare. Jag har lite planer men vi får se hur de blir!
 
Ingen som har huvudlag/sidostycken i strl PONNY att sälja??

Tji fick jag!

Som ropade hej... Trodde jag var tokfrisk igår, och att det var en supersnabb förkylning. Men idag vaknar jag istället upp bombarderad med snor i näsan, huvudvärk och hosta. Och är yr... det liksom snurrar. Men, förhoppningsvis går det över snart! :-) Tänkte att jag skulle orka med en ridtur iaf, blir nog antingen bara skritt eller lite jogging oxå. Får se vad jag orkar med. Men röra på sig ska hon iaf.
 
 

Dressyr på Lotus

Även Lotus fick gå dressyr nere på travbanan. Jisses vad han börjar bli fin!! Han börjar bli riktigt trevlig att sitta på nu, för han har börjat kliva på bra med bakbenen, länger överlinjen och söker sig framåt nedåt. Härlig känsla när det börjar släppa. :-) Även han fick gå ganska mkt skrittjobb, och i början halter, tills dom satt. Han är ju ganska "tjurig" när det gäller att sakta av eller göra halt, så det gäller att inte ge honom möjlighet att bita sig fast i bettet, utan driva in bakbenen och RIDA in honom i halten, även om det tar x antal meter innan man får honom att acceptera det. Men när man upprepat det några ggr så lyssnar han bättre o bättre.
 
I traven var han jättetrevlig. Bitvis så försöker han luras lite, genom att börja springa lite och sluta ta halvhalterna, men gå kvar med eftergift, haha. Så man får vara noga med halvhalterna och att driva in bakbenen så att inte motorn slutar fungera. Han fick gå lite utåt/inåtställning idag, och han tyckte det var lite besvärlig att behöva gå utåtställd. Blev visst lite jobbigt. ;-) Men de tog sig! Han trampade på fint.
 
Galoppjobbet gick även det bra idag, speciellt i högergaloppen där han var riktigt fin! Jag står upp i lättsits när jag galoppjobbar honom, för jag får banne mig inte kontroll på min egen kropp när jag sitter ner i galoppen med stigbyglar. Jag tror jag ska ta bort dom helt och prova rida hela pass utan dom. Jag hamnar i sånt framåtlut och får ingen bra känsla alls vilket leder till att jag inte kan inverka rätt och ge honom rätt signaler. Men iallafall, i lättsits funkar de mycket bättre. Fortsatte öva på tempoväxlingar i galoppen så att han ska bli mer elastisk och ridbar för M, för han sticker nämligen en del. Och jag känner mycket väl att han har dom tendenserna för han försöker med mig oxå. Mycket enklare att köra upp huvudet, sänka ryggen och spriiiiinga! Tkr Lotus. :-) Men när han får öva tempoväxlingar blir han mkt mer uppmärksam och lydig. Även här red jag utåt/inåtställning vilket gjorde honom mera lyhörd.
 
Jag tänker mkt på att ge honom ganska lång tygel, så att han får ta ansvar själv. Och känna frihet. Börjar jag korta tyglarna så förbereder han sig på spring. Upp med huvet, sänk ryggen och spring. Men när jag länger ut tygeln och låter honom känna sig fri, och får ta eget ansvar, samt lägger på säte och ben, så jobbar han på trevligt i en låg och rund form. I galoppen försöker jag länga ut mer och mer tygel så han får "dyka ner" och bara hitta avslappning och rytm. Funkar väldigt bra!
 
Fina pojken :-)
 
 

Dressyrjobb på Bellotrix

Idag blev det ett pass runt travbanan våran. Den är guld värd! Speciellt såna tider som nu, när det är barskapat eller smält ute på vägarna så det inte går att rida riktigt ordentligt, och paddocken inte är nåt att hurra för. Våran travbana var idag skrapad och fin så att det var alldeles utmärkt underlag!
 
Red i ca 1 tim och 15 min. Började utan stigbyglar första 30 min, och massvis av skrittjobb. Halterna blir verkligen bättre och bättre, wiho. Sen försökte jag lära mig känna vilket bakben som hon använder, för sånt har jag slarvat enormt med. Men nu har jag lärt mig hur det känns när det är vänster vs höger bakben som hon sätter i. På tiden! Haha. Red lite skänkelvikningar innan jag började trava, vilket gick ganska bra.
 
Hon var jättefin i traven! Trevlig takt och väntade. Men bitvis tog hon över kommandot och tog egna initiativ, så då fick jag vara där och påminna henne.
 
Hämtade sedan stigbyglarna och fortsatte med lite travjobb, och varvade med en hel del skrittjobb i form av öppnor, och på kortsidan där det blir en böj på travbanan, så körde jag med bakdelen utanför spåret. Hon blir verkligen gymnastiserad av sånthär arbete. Men det poppar upp någon protest här och där och hon har ju en del åsikter, men överlag tkr jag hon skötte sig jättebra.
 
Gick sen över till vänster galopp. Jättetrevlig fattning och början av galoppen var kanon, sen fick hon nå hjärnspöken för då tog hon bettet och sket i att lyssna alls, så där hade vi nån dragkamp till och från.. hon gjorde så typ 2-3 ggr. Så hon fick rulla på och köra massor av halvhalter och lite tempoväxlingar, och jag fick tillbaka henne mycket bra emellan hennes små ryck att ta bettet. Avsaktningen var väl helt ok men inget att hurra för. Det är så svårt att få henne att ta i med bakbenen efter avsaktning. Hon vill liksom älga iväg i traven..
 
Höger galopp däremot var JÄTTEFIN! Jag vågar nästan säga att högergaloppen var den bättre idag! Det vet jag aldrig om de hänt?! Jag fortsatte rida med yttertygel och innerskänkel för att hålla henne rak, och jag tror banne mig det kan vara det som gjort henne så fin i högergaloppen. Hon stärks av detta, istället för att jag viker mig i sidan, och fipplar med innertygel. Då viker hon ut arslet och går på två spår samtidigt som jag får så sjukt svårt att inverka. Men nu så har nog en eller två poletter trillat ner för oss! Här drog hon ingenting, utan var jättetrevlig. Fick även en helt godkänd avsaktning oxå, där hon bara älgade litegranna i traven, och tog inte många steg förrän hon lyssnade bra igen. Det är mycket som går framåt nu, så det är det jag ska fokusera på, inte dom små sakerna som inte funkar, som man lätt kan haka upp sig på. ;-)
 
Nöjd! <3
 
 

Sjuk

Blev bara sämre och sämre igår under arbetspasset och ingen var gladare än mig att få gå och lägga mig igårkväll. Dock skakade jag som ett löv, frös och hade ont överallt. Men de gick helt ok imorse ändå! Gick hem tidigare och for och fixade stallet så jag slapp ha det hängandes över mig idag. For sen och köpte alvedon, semlor och glassbåtar. Så ska jag nog bli frisk! ;-) ...
 
Har sedan dess sovit och kurerat mig i soffan framför film. Nyss sett klart "Prom". Jättebra high-school-film! :-D Jag är en såndär high-school-nörd. :-) .. Me like! Ska snart slänga in en tjockpannkaka i ugnen och fortsätta filmtittandet. Är väldigt sugen på att sova en stund oxå. Sömn är viktigt, då blir man frisk fort! Det har jag märkt. Mår bättre för varje stund jag sover. ;-) Är så himla ridsugen oxå, men det vore dumt... får vänta tills imorn och hoppas läget är bättre.
 
 

Uteritt

Idag vaknade jag upp förkyld, mer elr mindre. E har varit dålig i typ 1 vecka nu så det är väl min tur nu antar jag. Känner mig hängig, har huvudvärk och ont i halsen. Men jag ska härda ut ett jobbpass till, sen så har jag inge inbokat så får hoppas jag kan vila ut ett par dgr.
 
Red ut Bellson imorse iallafall, i hoppsadeln. Red fram 30 min utan stigbyglar, i lättridning, och hon var jättefin! Red övergångar, och halter. Och wiho, nu börjar halterna bli bättre och bättre. Elr de kommer oftare! Såhär ofta brukar vi inte få till så bra halter, som verkligen är på bakdelen. Skoj! Jättefina igångsättningar i trav oxå, och hon lyssnade fint vid avsaktningarna.
 
På hemvägen fick hon gå lite galoppfattningar, då hon var spänd så hon gick inte framåt. Så bröt av och fattade ny galopp tills hon började på slappna av och kunde rulla på. Då fick hon jobba tempoväxlingar i högergaloppen, vilket gick kanonbra!! Lyssnade jättefint. Fokuserade sen på avsaktningen och försökte få henne rak, för annars slarvar vi och jag tar i innertygel, hon slipper sätta under höger bak och allt är frid och fröjd. Men nu försöker jag alltmer ta i yttertygeln och möta upp med innerskänkeln för att få henne rak, och sen sakta av därifrån. De funkade bättre på andra försöket. :-)
 
Sen fick hon gå vänstergaloppen i en backe i skogen, på en upptrampad stig i blötsnön, som var nog jobbigt! :-) Hon fick rulla på bara, o hon skötte sig bara bra. Skrittade sen hem på halvlång tygel med fokus på lång och låg i den mån hon kunde slappna av. Hon verkade nöjd! Och jag med. :-)

Karate kid

Ja... tror ni inte på fasen att den lilla räkan till häst jag har, sjääälvklart satte karatespark-beteendet i system? Haha! Jag måste skratta. Jag har ju höjt ryggen på henne i ett par månader varje dag, och skulle därför be Jossan göra det (massören) när hon var här, för att visa att de blivit mkt bättre. Det första B gjorde var ju att protestera mot J och gjorde världens dundersparkar mot handen = jossan släppte = trycket försvann.
 
Därför sa J att om hon gör såhär imorgon (torsdags), så låt henne vara. Men jag förstod att det inte skulle vara så enkelt, haha. :-P Igår blev det ingenting, men däremot ikväll.. Skulle testa inne i boxen, vid insläppet, och självklart börjar hon med att kicka mot handen. Jag muttrar lite åt henne och provar igen, samma lika. Hon får en dask i arslet, sätter oberört ner benet och låter mig prova igen. Höjde ryggen bara nån cm och berömde o fjäskade i massor! Det måste man göra när man har en sånhär rödtott. Bara att börja om och fjäska bort dedär beteendet.
 
Men hon är ju bra rolig... och smart... för smart. Har alltid varit! <3
 
Hur som helst, vila idag som sagt. Utsläpp imorgon och därför tidigt ridpass för fröken B.

Vila + shopping

Idag var det en skrittur planerad, men då jag inte är på topp, och det är en tjock tjock dimma över hela ön typ, så fick B stå. Känns prima! Imorgon likaså, för då jobbar jag 12 timmars.
 
Var en sväng på Hööks halva-reapriset-rea, och kom över en del fynd!! :-) Ridstövlar, jacka, asmysig hoodie, en pikétröja samt ett par boots åt B. :-) Har även ÄNTLIGEN lämnat in min säkerhetsväst på lagning. Flera st jag ringt till har sagt att det inte går, men nu har jag hittat mig en gubbe som sa att de bara handlar om att vilja! ;-) Så nästa vecka blir den klar. Skönt. För som det är nu åker den upp nerifrån när jag hoppar, och då gör den ju som ingen nytta.
 
 

Uteritt på finfin häst + hoppträning

Red ut på Bellotrix idag, med fokus på kondition. Tänkte hålla igång i trav och galopp mkt, och slängde därför på hoppsadeln. Våran tänkta väg var barskrapad så den planerade ridsträckan sket sig och vi tog en annan sväng. :-) Började passet med att rida typ 30 min utan stigbyglar, och fy tusan vad skönt det är! Jag sätts verkligen som en smäck i sadeln. Går hur lätt som helst att rida lätt. Bellie var otroligt lyhörd och fin så jag passade på att rida massor av tempoväxlingar. Tillslut fick jag ta stigbyglarna då jag blev för trött och sladdrig i kroppen.
 
Direkt jag tar stigbyglarna så känner jag vilken ENORM skillnad det är motför förut, för bara 3 dgr sedan och som jag alltid gjort. Jag har ju som sagt pressat ner hälarna de första jag gjort när jag hoppat upp på en häst, och känt mig as-sned osv. Inte nu, för nu är de verkligen sätet/rumpan/sittbenen som jag använder. Så stigbyglarna "bara finns". Jag trycker inte ner fötterna, utan jag rider lätt med hjälp av hästen, och försöker fokusera allt jag kan på att inte låta stigbyglarna trycka upp mig för långt ovan hästen. Direkt då så blir B mer springig och jag blir mer för att ta henne i munnen.
 
På hemvägen satte vi av i galopp och efter att hon började på slappna av började jag köra tempoväxlingar även där, vilket gick svinbra som vanligt i vänster galopp. Höger galopp är lite svårare att påverka, men de gick bra de oxå!
 
Lite jogging på hemvägen där hon fick sträcka ut benen, och hon var ändå med mig och suupermjuk i munnen. Men rätt vad det är fick hon för sig att inte lyssna och då fick jag vara rätt tydlig med henne. Även om hon är väldigt fin så har hon ju en hel del åsikter emellanåt. :-) Lillfröken.Idag blev det även hoppträning på Lotus, då M skadat ryggen. Det blev helt oväntat så vi fick i panik kasta på honom utrustningen och kom in till lektionen lagom till att de började hoppa. Lotus var dock redan longerad så han var uppvärmd tack o lov.
 
Det var jättekul!!! Vilken riktig liten toppenponny dom fått tag i. Han och M kommer ha så jäkla kul tillsammans! Iallafall, jag är ju som bekant höjdrädd när det kommer till hoppning, men Lotus fick liksom hindrena att kännas som ingenting. Vi hoppade oxrar på 90 cm, och han är liksom C-ponny och jag rider normalt sett storhäst. Så det kändes kul! Han bara sög tag och hoppade. Men han älskar ju att springa, så vi fick lite kommunikationsproblem, där jag la honom i skiten några ggr. Blev osäker om han skulle hoppa av tidigt elr sent, och därför tröck jag på honom ibland och han kom alldeles för stort! När jag vågade vänta ut honom blev det mycket bättre.
 
När jag började slappna av och strunta i rädslan så fick vi till ett mycket bättre flyt, och en runda är jag särskilt nöjd med. Där blev det perfekt med tempo, kommunikation och rätt antal galopsprång. Det var nån 3 kombination, en linje med 3 hinder och lite sånt.
 
Är jättetacksam över att ha fått hoppat lille Lotus på lektion nu oxå! :-) Det ger ju mig väldigt mkt att dels rida andra hästar, men speciellt hoppa. Bra att ha mycket språng i kroppen. :-)

Massören

Idag har Bellas Massör Jossan varit ute hos oss. Sist hon var hos oss var 1 vecka innan jag var in till veterinären första ggn, och då blev Bellie "halt" dagen efter, av skadan efter att Jossan varit här, då hon nog lyckades släppa på en och annan spänning (försvarsspänningar) på B. Så nu när vi varit in till vet 4-5 ggr och fått diagnos, prognos osv. hade jag surrat med Jossan redan innan om vad jag och vet. kommit överrens om. Så vi tänkte lägga upp en form av behandlingsplan, och då tänkte jag att vi nog är dömda till att ha ut massör 1 gång i månad eller något för att hålla undan försvarsspänningarna som blir när de har en skada.
 
Men, de gick väldigt bra idag och hon är ingen "rehab-häst" som Jossan sa. Det är inget stort problem för oss som hon ser det (liksom vad vet. oxå sa), och jag ska bara fortsätta ta ut J med jämna mellanrum som jag redan gör.
 
En jäkla rolig grej var att J frågade om jag ändrat på något i ridningen nyligen, för B var så jäkla fin i musklerna. Hon var "lugn" i musklerna på ett annat sätt än hon varit tidigare (och då har hon inte varit dålig, utan väldigt fin då oxå). Och det har vi ju, det händer ju grejjer i ridningen hela tiden. Så J tyckte det var väldigt bra att hon är så pass fin i muskulaturen, och till å med bättre än tidigare, trots att hon har en skada.
 
Jag ska fortsätta med de vanliga övningarna dvs skaka manke, höja rygg, och så ska vi lossa bogarna (som fick vi göra i somras) samt massera triceps på höger sida för att underhålla det partiet som får jobba mer än vänstersidan.
 
Så, ingen dödsdom alls utan tvärtom mycket bra prognos!! :-)

Bellie var väldigt lugn och såg så nöjd ut idag, annars är hon som ett monster. Men precis när vi pratat om det, så blir hon ett monster. Jag bad Jossan prova höja ryggen på henne, som jag gör VARJE dag innan ridning, för sist hon försökte när hon var ut, så gick det inte. Det var då som B inte hade förmåga att höja ryggen, utan försökte lägga sig ner. Men jag har jobbat med det varje dag sen dess och de går utan problem att höja ryggen på henne. Men, dramaqueen som hon är börjar hon dela ut karatesparkar mot Jossan den lilla kossan!! :O Högg för glatta livet. Jossan ba Oj... Jag måste bara känna här om det finns nån spänning elr något som kan framkalla den reaktionen. Haha. Men det fanns det såklart inte. Jag gör den övningen varje dag utan problem, förutom att hon, när jag tar i lite extra, blir lite småsur. Aldrig nånsin nån spark tidigare. Så, dramaqueen vare ja! :-)

Uteritt på häst nr 2!

Lotus fick idag gå en tur ute, längs vägarna. Jag red utan stigbyglar även på honom, och ÄNTLIGEN kan jag rida lätt på pojken utan att fullkomligt tappa sits och balans. Jag måste helt enkelt haft för korta läder, och därför hamnat i den knepiga sitsen där jag inte kommer till ridning. Men nu så!
 
Han var iaf riktigt trevlig idag. Bästa ridpasset på honom faktiskt! En polett eller två har trillat ner. Redan från början i skritten, där han annars är supertrippig och lite svår att komma igång i kroppen, så var han idag jättefin. Trevlig takt, vilan på steget och sökte sig neråt i en låg och rund form. Red några halter med fokus på bibehållen form och att han verkligen skulle kliva in i halten med bakdelen. Han får godkänt på de!
 
Joggade sedan igång honom under lättridning, och där var han så himla fin lilla pojken. Jobbade honom låg och rund, och red mkt tempoväxlingar då han var väldigt påverkbar. Det har han inte varit tidigare ridpassen, utan blivit springig så fort en förändring skett. Men det gör ju sitt oxå att jag satt där jag skulle idag, och i balans.
 
På hemvägen körde vi galoppjobb 3 vändor, med fokus på tempoväxlingar. I början ville han mest springa, men ju fler tempoväxlingar vi gjorde desto lydigare blev han, och han svarade riktigt bra efter en stund. Fina pojken!
 
Travade sedan av honom, och han gick omkring med nosen i backen! Så han var riktigt nöjd och genomarbetad.
 
Supernöjd med detta pass. :-) Har kanske glömt att säga att jag är medryttare på honom? 1 gång i veckan, minst.

Lotus efter ridpasset <3
Tydligen äre såhär vi ser ut oxå! ;) Ser inte så tokigt ut. Han är ju trots allt C-ponny!

Dressyr på travbanan på häst nr 1

Jag borde vara helt knäckt vid dethär laget, då jag inte sovit långa stunder inatt. Igårkväll vid 23 beslöt sig Morris för att gå ut, och han har FOBI för kyla/snö, så han har vägrat gå ut på hela vintern sen snön kom. Men igår skulle han ut. Så visst, han fick gå ut. Han brukar bara sitta på balkongen max 5 min, sen äre bra. Men inte igår. Han kom inte tillbaka. Och jag låg och väntade i sängen till typ 00.15 innan jag gav upp för kvällen. Ställde däremot klockan på varannan timme hela natten, och skulle upp 06.40. Så kl 2 klev jag upp, sen vaknade jag 3, sen ställde jag klockan på 5, och klev slutligen upp en sista gång 06.40. Ingen katt. Men när jag var klar för att åka till stallet runt 7 så kom han äntligen in den lille puppan. Iallafall, jag är svinpigg fortf! Mysko.
 
Bella fick gå ett pass dressyr på travbanan imorse, och det gick sjukt bra. Jag fortsatte med sitsträningen och plockade därför av stigbyglarna då jag planerade rida utan under uppvärmningen. Sagt och gjort. Fokuserade på att låta mina ben hänga ner, bli långa och att jag skulle känna mina sittben, och känna mig rak över hästen. Bellie fick träna lite halter med bibehållen form, och inte få gå igen förrän hon var fokuserad. Gick mycket bra! Fick till en hel del fina halter där hon inte stretar med munnen och gör som hon vill.
 
Travade fram, och red en del övergångar. Lättridning, fortf. utan stigbyglar. Jobbigt som fan för låren! Haha. Men sjukt bra träning. Vet att Gunsan pinat oss med sån ridning några ggr innan B blev skadad, och då tänkte jag att jag skulle börja göra sånt oftare. Har inte gjort de en enda gång förut men nu äre dags! Gick bra att trava oxå, och B lyssnade fint på avsaktningar ffa i höger varv.
 
Red sen upp och hämtade stigbyglarna, och fortsatte arbetet på travbanan. Men en sak ska ni få höra först, när jag nu hittat mina sittben och allt utan stigbyglar, så kändes det helt plötsligt som jag hade svinkorta läder a la hoppsadel ungefär. Så jag fick helt enkelt länga dom 1 hål, vilket inte gått alls förut för jag har farit omkring som en vante utan stöd. Gissa varför?! Jo, för att jag tar spjärn i mina stigbyglar och pressar ner hälarna, spänner benen och därför kommer jag inte ner i sadeln. Men nu!!! Nu har jag hittat ett sätt att göra det. :-D Detta är verkligen början på nåt jättebra, utvecklingsmässigt för oss.
 
Började galoppjobba ganska omgående, och hon var jättefin. Jag ger henne ganska mkt tygel, tänker på att vara lätt och ledig i mitt bäcken, men stadig i bålen. Och jag rider henne i en väldigt låg och rund form. Så jäkla härlig känsla att vi kommer dit typ hur lätt som helst nu. Och i högervarvet gick de sviiinbra. Vanligtvis skjuter hon över mig till vänster, och jag viker mig i sidan till höger, och så blir det lite kaos. Men idag, då jag hittat hur jag ska använda min kropp bättre, så hände inte detta! Jag lyckades för första ggn på flera år att sitta kvar på högra insidan i galopp, och därför kunde jag hjälpa hennes högra bakben bättre. Hon skjuter ju gärna in baken här oxå, så jag rider numera med höger skänkel som petar ut baken, och ytter tygel som typ hjälper henne att stabilisera upp sig. Rider jag så får jag ordning på baken! Det går bättre och bättre.
 
Så det var en riktigt trevlig ridkänsla jag fick av detdär, och en stor aha-upplevelse. En viktig pusselbit, som jag tror kan hjälpa mig/oss att utvecklas i massor framöver. :-)
 
 

Ridning x2....

Ridit två små päron idag. ;-) Bellie och Lotus. Först ut var fröken B som vanligt, som fick ett pass längs vägarna mot stranden, i dressyrsadeln. Kände mig grymt sugen på att skrittjobba när jag väl satt i sadeln, plus att jag släppte stigbyglarna och verkligen kände efter mina sittben. Vart sjukt bra när jag tog stigbyglarna igen, kände mig knappt nåe sned alls! Jag kämpar med det varje gång jag rider, då jag känner mig helt sne men tvingar mig sitta rakt. Men nu när jag hittat sittbenen och sitsen utan påverkan av stigbyglarna blev det jättebra när jag väl tog dom igen.
 
Hur som helst, skrittjobbade henne med halter, ställning och lite öppnor. Vi kom till målet vilket var att jag skulle styra varenda kliv i skritten utan att hon ilar iväg, och kunna göra halt i det tempot utan att streta emot och göra som hon vill och när hon känner för det. Fick till en del bra halter där hon var riktigt lyhörd och fin! Gick sedan över till trav, och vilken känsla!! Hon var verkligen med på noterna, så jag passade på att rida några övergångar som gick svinbra. Hon saktade av direkt och tog minsta halvhalt.
 
MEN, sen... var allt förstört! Haha. Hon var tokspänd och kunde inte fokusera nå mer typ. Försökte vara extra tydlig och försökte bibehålla det vi jobbat fram, men näe. Fick ge upp där då det inte gav nånting. Provade det mesta, och värre blev hon på hemvägen. Men det är skönt att jag numera är väldigt flexibel och "öppen för förslag" ;). Jag och B behöver ju kompromissa en hel del. Provade jogging, bara rulla på, övergångar, alla gångarter osv. Men ingenting tycktes fungera. Tokspänd och typ livrädd, haha. Stackaren.
 
Efter att jag testat lite galopp och insett att näe, hon går inte fram. Hon galopperade i myr-fart, spänd och gick inte fram. Det ger ju liksom ingenting, snarare tvärtom. Men så fort jag saktat av börjar hon studsa på stället och säga "galopp galopp galopp!!" och jag ba.. Men varsågod! Galoppera då! :o.... Och lägger en fattning och så fri tygel, icke... Samma visa. Myr-steg i galoppen och verkligen på sin vakt, haha. Så jag gjorde helt enkelt en uppsjö av galoppfattningar, vänster, höger och blandade hej vilt. DET funkade idag! Och hon saktade av direkt vilket är vår svaghet, då hon rinner iväg. Men nu hade hon ju ingen bjudning till det så då får man passa på. ;-)
 
Ja.. det slutade med att jag satt och skrattade typ hela vägen hem för hon var så himla prillig i skallen! :-P.... Inte lätt o vara en fuxpuppa. :-)

Ja.. ni ser ju själva skräcken i hennes ögon! ;)


 
Lotus den lille gossen han fick  sig först en joggingtur bortöver, längs vägarna. Skrittjobbade honom oxå rätt tidigt i passet och han svarade jättefint! Sen övergick vi då till trav och de gick rätt så bra idag. :-) Men han är lurig! Dels så hittar inte jag riktigt min balans på honom, får konstant tänka på att inte rida lätt genom att trycka upp mig med fötterna, utan låta hans rörelser putta mig upp. Vet inte vad det är som gör att jag inte kommer riktigt till ridning på honom. Men det blir bättre och bättre, så det är väl bara ovant att rida C-ponny.
 
Hur som helst, på hemvägen blev det mkt övergångar, och nedsittning i traven med fokus på bibehållen form och att han ska lyssna direkt i avsaktningar. Det är han inte alls haj på, då han mycket hellre vill springa. Men vi fick till några fina avsaktningar där han faktiskt tog i med sina bakben.
 
Avslutade med galoppfattningar på travbanan vilket han tyckte var väldigt besvärligt att behöva göra. Han vill ju som sagt helst av allt bara springa, så att behöva sakta av efter några galoppsprång och sen göra en ny fattning det tog på den lille pojken. :-) Men han skötte sig fint!

Vila

Idag vilar Bellson. Skönt! För jag är inte alls på topp. Har dock fått en del gjort iallafall då jag tog mig iväg med E och köpte foder åt henne, och pellets. Så nu äre uppbunkrat för ett par månader iaf. :-)  Måste räkna om på sojan lite oxå då mina värden jag hade nerskrivna inte överrensstämde med nuvarande analysgaranti. Men ingen panik. ;-)
 
 FOTO: Emmy Eriksson www.medarion.se

Skrittur på fiolsträng

Red på en vandrande fiolsträng idag, de ni! Hon var på helspänn puppskallen...Verkligen helspänn. Gick ju inte att kommunicera för fem öre större delen av ridturen. Skulle bara ha henne på lång tygel och mysa barbacka i repgrimman, men efter ett tag fick jag ta tyglarna och ta ner tempot på fröken. Hon gick så fort att det inte längre räknades som skritt, utan nån konstig gångart. ;) Red lite sidvärts och de lyssnade hon bra på.
 
Var ute ca 1 tim och 20 min. Imorgon vilar hon, och jag ska passa på och köpa pellets till boxen, muskel och ska nu sätta mig och räkna på soja oxå eftersom jag är lite sen med att fodra upp nu inför pälsfällningen. Tänkte lägga på extra så att det inte går åt fel håll då jag blivit lite nojig nu.
 
Hjälp.. hon ser ut som en räka! Idag var hon sjuuukt spänd och uppdragen, även på gången, speciellt efter ridturen som alla bilder är från, utom dom två första. Så det är därför det ser lite extremt ut.

Ordspråk som jag har med mig

Jag har läst några bra ordspråk som poppat upp här och var nu i dagarna, som verkligen satt sig i mitt huvud. Det är dags att börja LEVA! Ta gärna med er dessa ordspråk som kommer här nedan..
 


Det finns 5 saker i livet som man aldrig får tillbaka:
* Stenen... som redan är kastad
* Orden... som redan är sagda
* Möjligheten... som ej är använd
* Tiden... som har gått
* Människan... efter döden

Livet är kort så:
Bryt regler.
Säg förlåt snabbt.
Kyss långsamt.
Älska på allvar.
Skratta hysteriskt.
Ångra aldrig det som fått dig att le.
 


"Livet är för kort för att oroa sig över vad andra tycker eller tänker om dig. Så lev livet och ge dom något att prata om!""Det är mindre viktigt vem som sårade dig och fick dig på fall. Det som är viktigt är vem som fick dig att le igen"
 


"Don't waste your time trying to impress others. Do what you love, and love what you do!"Texterna/ordspråken säger det mesta. Jag har iaf blivit berörd av alla på ett eller annat sätt. De har verkligen fått mig att tänka till. Jag har blivit påmind om vad som är viktigt. Jag kan gå och vara ledsen över en nedvärderande kommentar på bloggen av en anonym person, i typ ett par dagar. Grubbla. Känna mig nere. Men det jag istället ska fokusera på är ju dom som faktiskt stöttar mig och B, och finns för oss no matter what. Vända om och lägga energin på dom fina människorna jag har omkring mig.
 
Det är även så viktigt att förlåta. När det kommer till min familj och sambo, så är jag alltid så himla noga med att aldrig någonsin lägga mig och sova och vara ovän med någon. Aldrig någonsin skiljas ovänner. Aldrig låta någon fara iväg förbannad. För jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag lät ett dumt gräl bli det sista jag hade med någon.
 
Och livet är VERKLIGEN kort. Ju äldre man blir, desto snabbare går tiden. Ju mer inser jag vilka saker som är rätt att lägga fokus på. Det är fullkomligt slöseri med tid, att oroa mig över vad andra tycker/tänker om mig och min häst. Att tappa ridning/fokus för att all fokus går till att tänka på alla som kollar på oss. Jag ska lägga fokus och energi på min ridning och på min hästs träning. Då kommer vi att få som bäst resultat. Och jag ska göra det vi älskar, och älska det vi gör.


Hoppträning för Monia Häggkvist + film

Idag har jag och Bellson varit på äventyr och haft med oss bästa Linnea som hästskötare. Vi var över till Färsta och red för Monia häggkvist för första ggn. Första träningen på nästan 2 månader, och tredje hoppningen. Gick så JÄVLA bra idag. Så jädra klockrent!!
 
Jag var lugn, positiv och jag red för allt jag var värd idag. Och Bellsan skötte sig så nedrans bra. :-) Älskade älskade lilla fux!!
 
Vi hade 3 olika övningar. Dom stod på varsin långsida, och så en på medellinjen. En linje, en serie-aktig grej med  två låga hinder in, och så ett höjt i mitten och så två låga hinder ut. Sista övningen, den i mitten, var 3 galoppbommar (lägsta på sockerbiten) och så en högre oxer längst bak.
 
Gick som sagt sjukt bra, har inte så mkt mer o skriva. Linnea fick med en del på film. Vi hoppade en bana 2 ggr, och de var första rundan som kom med. Den kändes väldigt noggrann och jättebra ridet av mig. Andra rundan, som inte kom med på film, fick vi hoppa valfri höjd. Jag sa max 90. Så de blev nånting 80-90. Gick SJUKT bra, men jag får ju lite högre puls och då går det lite "slamsigare" till. Men jag är så himla nöjd. Och Monia var oxå jättenöjd! Jag fick mycket beröm för vilken fin häst jag hade.
 
Monia såg ingenting alls av min hopprädsla, vilket är förståeligt då den inte riktigt infann sig idag. Peppar peppar. Hon sa såhär.. "Du har ingenting att vara rädd för, för du har en häst som skulle göra vad du än bad om." Och det har jag verkligen.
 
Hade även en UNDERBAR, stöttande, peppande och till å med applåderande hejjarklack på läktaren. Vad fina människor det finns! Som stöttar oss. Bästa ni. <3
 

RSS 2.0