Joggingtur

Idag blev det en ganska kravlös joggingtur i kvarteret bara. Var ute 40-45 min i skritt och trav. Hon fick mest trava på, men med en massa halvhalter och små tempoväxlingar. Gick ganska bra men hon var spänd idag. Bitvis släppte hon till och gick att få mer påverkbar. :-)
 
<3
 
Var ju även och provade kavajen i rätt strl igår på Hööks, och fyfaan det skulle jag inte ha gjort!! Gissa vad jag suktar efter nu... är i valet och kvalet om jag ska köpa mig en. Satt sjukt fint! Me love. Vi får se. ;-) Ska även och köpa ny dator nu i dagarna, då det verkligen BEHÖVS. Min har sjungt på sista versen ett bra tag nu, och jag saknar verkligen att ha photoshop för att kunna pilla ihop mina egna headers, och annat kul.
 
Skulle verkligen vilja bli fotad när jag rider i dressyrsadeln. Har ju varken bild eller film, så jag har ingen aning om hur det ser ut. Det känns som jag får en jättebra sits, men vem vet liksom. ;-) Nästa photoshoot får bli med den sadeln.
 
 

BUS i skogen!

Idag har Bella och jag haft KUL! :-) Jag var rätt så trött, inte sovit så superbra på jobbet, och kände mig hängig. Omotiverad. You name it! ;-) Men jag tänkte, äh.. jag gör det jag/vi orkar med. Om det så bara är en skrittur. Slängde på hoppsadeln och drog iväg ut. Körde en ridtur i alla gångarter och hon var svettig när vi kom tillbaka. ;-) Joggade först på bilvägen, med lite halvhalter, nåra övergångar osv. och hon var fin! Lilla Bellson.
 
Sen mina vänner kom vi fram till skogen som jag skulle kolla underlaget på, och det var PERFEKT. Så från början av den vägen fattade jag galopp, och sen jävlar bar det av! Hahaha. Bella spikade öronen rakt fram, gasade och bromsen gick ur funktion, haha. Jag stod i lättsits och bara följde med, men försökte ändå hålla tempot inom ramarna innan det blir rent race.. Var ju inte helt 100% på underlaget även om det såg och var väldigt bra, men som sagt jag visste inte. Men hon fick köra på hon! Låta sig hållas.
 
Och gud vad underbart det var, vi kunde galoppera huuuur långt som helst. Säkert 3 km? I ett.. Och sen skrittpaus, och sen 3 km tillbaka i andra galoppen. Hon skötte sig så fint! Förutom att bromsen var halvtaskig, haha. Och jag höll även på att få mig en flygtur idag, för hon drog på en hejdundrande TVÄRNIT från dendär snabba galoppen, då en fågel plötsligt lyfte från kalhygget. HAHA. Fet jäkla tvärnit alltså. Måste varit väldigt vackert! Men kvar satt jag och sen fortsatte vi.
 
Skrittade sista biten ner som är lite brantare nerförs, och sen joggade jag av henne en bra bit påvägen hem tills hon var lugn och lyhörd. Hon var rätt lugn hela passet, men hon blir såklart lite för ivrig i traven hemåt efter ett sånthär galoppass. Men hon lyssnade fint iallafall! :-)
 
Älskade lilla B. <3
 
 
 

Minishopping

Var ju på Hööks igår och provade ett gäng kläder. Men detta nedan var det enda jag kom hem med. Det kändes inte rätt, magkänslan ba skrek nej.... ;-) Alltså ville jag inte ha grejjerna tillräckligt mycket. Camoflauge-ridbyxorna var SVINSKÖNA. Som att ha mjukisbyxor på sig. Jag gillade dom! Men liksom, jag har massa ridbyxor. Så det är bättre att spara päningarna. ;-) Den bruna kavajen var fin, men dom hade bara hunnit packa upp strl 36, vilket satt perfekt FÖRUTOM att det tydligen var meningen att man ska ha mini-avstånd mellan axlarna. Så axelsömmarna stack rakt upp typ. Så jag ska testa en 38 och se.. tror den kommer bli alldeles för lös. Men å andra sidan, jag har en superfin marinblå kavaj så jag får väl helt enkelt hålla mig till den! ;-)

Var även och skulle ladda upp med Muskel, och pellets till boxen.. tror ni nåt fanns? Nej! Helt slut. Jaja... får avvakta. :-) Det är långt ifrån slut på maten hennes, men jag gillar att ladda upp så det finns.


 

Ridning x2 :)

Först ut idag var fröken Bellson. Hon fick gå en joggingtur i kvarteret på ca 45 minuter. Ställde igenom henne lite i skritten först, och det gick för sig som tur var. Efter det travade jag igång med lite övergångar, och hon var riktigt fin!! Så himla roligt. Övergångar är något som inte alltid är läge att öva på med denhär tjejen, men idag var ett mycket bra utgångsläge då hon var lyhörd för mina hjälper och säte. Halvhalter osv gick igenom kanonbra. Övade någon tempoväxling oxå och även den gick finemang! Inte särskilt ofta det är dom går igenom heller. Åtminstone inte minskningarna. ;-)
 
Rullade sen på i en galopp i vardera, där hon i vänstern var jättefin! Övar fortf. på att vi ska bli rörliga och att jag inte ska bli fast och låsa henne med min sits. Går asbra. :-) Högern vart hon jättespänd för att vi kom till ett superläskigt ställe vi passerar flera ggr i veckan. Så där fick hon sakta av till trav och sen skrittjobb resten av vägen hem. Red en del öppnor och slutor vilket gick bra, men jag fick vara ganska tydlig. Dock märkte jag att jag tar i alldeles för mkt när jag ska flytta, det är som om jag förutsätter att hon inte kommer lyssna bra, så jag försöker inte ens med en liten hjälp. Utan det blir pang bom liksom, istället för att först "fråga" henne. Och när jag kom på det så provade jag mildare hjälp och hon lyssnade ju kanon. Detta gäller bara förflyttningar för det är dom som vi har lite problem med. :-) Men bara att jobba vidare!
 
Sedan var det Lotus tur. Han har bara skrittats/vilat i 1 vecka så han var stark idag den lille mannen. Pigg som vanligt men idag var han inte lika medgörlig utan hade ganska mkt egna åsikter. ;-) Men de gick fint! Vi tog samma runda som jag och B, och han fick jobba lite samma tänk. Skritt- och travövergångar och sen avslut i lite galopp. Dock vägrade han först ta vänstern, han fattade om och om igen höger. Och då börjar jag korva till mig, korva till honom osv. för att få vänstern, men sen ba... Näe, jag ska inte hålla på o krångla till det. Så jag rakriktade oss igen, och sen bara gav jag en enkel hjälp och boom där satt den! Jag GÖR alldeles för mycket ibland. Tänker för mycket. Man ska bara rida. ;-) På slutet när jag skrittade av honom på hemvägen vart han jättefin. Så han hade liksom fått sin lilla uppvärmning där, han hade precis börjat finna ro för att komma till riktigt arbete. Men de får bli en annan dag!

Tisdag

Idag är det tisdag! Jag känner mig förkyld. Eller påväg att bli iaf. Inte på topp idag! Trots detta har jag röjt här hemma (var inte så värst mkt) och dammsugit. Katten fullkomligt livrädd, han springer för livet. Imorse myste vi... jag trodde ett tag där att han skulle få in hela sitt huvud i mitt ena näshål. Han är supergosig och avgudar mig verkligen, särskilt på natten/morgonen. Han ska ligga PÅ mig, oavsett vilken liggställning jag har. Han ligger på min rygg, mage eller helt enkelt balanserar han på min sida om jag ligger på sidan. När jag sedan är vaken ska han gosa, och då kör han upp sin näsa i min. Eller så drar han upp tandköttet genom att pressa det mot min mun, näsa elr haka. Jättemysigt. Han har underbar andedräkt.
 
Hur som helst. Två pollar ska ridas idag, så jag hoppas jag har energi nog till det. Dom ska gå lungt båda två så det bör ordna upp sig. Är även assugen på att fara till Hööks idag. Jag är lite lur på domdär kamoflauge-(stavning)ridbyxorna. Såå läckra! Men en annan som har allt fett på nedre regionerna kan ju till att framhäva detta lite för mkt med så pass rörigt mönster på brallorna. ;-) Ska även testa den bruna kavajen de fått in, ÄNTLIGEN säger jag... som älskar brunt i hästväg! Förresten äre nån som söker stallplats så checka in DENNA annons!
 
Höres höres mina kära läsare, och ni andra! ;-)
 
Ovisad bild på räserponnyn när hon STACK! ;-) FOTO: Emmy Eriksson www.medarion.se

Say no more...

 

Hoppning

Red till paddan med lilla B idag och la upp 6 hinder, och tänkte höja ribban lite motför förra passet. Och med det menar jag, rida på lite mer intensivt, och låta henne hoppa igenom sig ett tag tills vi verkligen blivit varm i kläderna. B var redan på stallgången jättespänd och visade ögonvitorna, precis som igår. Och hon struttade på som en kamel i speed-fart bort mot paddan, så jag tänkte direkt att ja.... detta pass kan ju bli intressant.
 
Men, hon var svinfin när jag hoppat upp efter att ha byggt fram. Lugn, medgörlig och hur fin som helst. Tempoväxl och allt satt som en smäck! Trevlig tjej liksom. ;-)
 
Började hoppa fram i trav, hon var väldigt lugn och fin. Fortsatte hoppa fram lite i galopp och de gick finfint de å. Hade två 2-kombinationer på snett igenom, och så red man vidare ca 5 galoppsprång till ett hinder på långsidan. En bryten linje alltså. I början innan jag hittat knapparna och ridningen så kom vi lite knas, lite stort och det blev några grodhopp. Men ju mer jag red och provade ju mer hittade jag tillbaka till hur jag ska rida henne, och då gick de awesome! Höjde upp till högsta på sockerbiten och så hoppade vi på det ett tag, och avslutade med liten bana. Första ggn jag skulle styra på kombinationen efter att jag höjt blev jag för passiv och de blev stopp. Men därefter gick de väldigt bra!
 
Fick henne till att vänta riktigt fint, bara jag håller om mjukt med benen och mjuknar i handen så får hon sköta resten. Blir jag spänd så blir jag passiv i benen och håller i munnen. Men snart så har jag nog fått in känslan i kroppen igen. :-)
 
Gav flera skrittpauser idag oxå då hon får avbryta och gå på rakt spår och bara chilla lite. Man känner nånting, att hon fått ta i med v. ytter, men ingen hälta alls. Peppar peppar. Travade av henne lång och låg och det var inte svårt att få henne lugn och följsam. Det är så roligt att hon börjat bli så ridbar i höger varv oxå! :-) Lillsnärtan. Vi exprimenterar vidare helt enkelt!
 
 

Skrittur på prillig häst...

Red ut på en barbackatur i repgrimman idag på Bellotrix. Var tänkt att vi skulle chilla runt lite i skogarna och plumsa lite smått. Vi har ju sån fjäderlätt snö så det blir inte mkt till plumsning, men ändå. Idag var hon dock så sjukligt spänd! Som en vandrande fiolsträng och jag där uppe existerade inte ens. Halva vägen fick hon pinna på bäst hon ville, men när det börjar dra iväg och nästan bli trav för att hon "springer" så fort i skritten så fick de vara nog! ;-) Halvhalterna gick inte alls igenom utan hon hade fokus på allt annat. Mot slutet av skogen vi red i så började hon lyssna på sätet, även om hon var himla spänd.
 
Red sedan ut på ängen och hon ålade på, för hon ville ju hem. Hem hem hem. Allt hon ville idag. Men hon fick gå en liten extratur helt enkelt. Jag rapade en gång och hästen for rakt upp i luften med alla fyra. Japp, den nivån var det idag. Så någon riktig avslappning kom vi inte till förrän sista 50 metrarna innan stallet. Då kom frustningarna och tuggningarna och hela hon slappnade av. Bättre sent än aldrig liksom!
 
Har planer inför imorgon, men vi får se om de går i lås!
 
 

Problem med försvunna kommentarer :o

J kommenterade häromdagen att jag tydligen tagit bort hennes kommentar, men så är inte fallet (då jag aldrig tar bort kommentarer från icke-anonyma personer). Gick nu och kikade in på inlägg som jag VET jag fått kommentarer på, som är HELT borta..? Går jag in på senaste kommentarer kommer det upp inlägg från långt i december, som typ bland de översta. Dvs massa inlägg från januari med kommentarer som bara är försvunna.
 
Nån fler som har det problemet? Aldrig varit med om det förr... :o

Slut i huvet!

Har suttit och räknat foderstat åt lille Lotus, och det rullar alltid på tills jag ska kolla analysgarantin på fodrena, och det är procent, de är gram, de ska omvandlas, bla bla bla. Jag får fullkomlig kortslutning, haha. Hjärnan känns som en svälld svamp.
 
Men lyckades klura ut det med lite hjälp av E. Och varenda gång äre samma visa, samma sak jag undrar över. Hur som helst, det blev en bra foderstat tror jag som jag hoppas ska funka. :-)
 
Har även precis kontrollräknat Bellas, och hon kan fortsätta få som hon får. Dvs ca 0,40kg Muskel, samt Selevitan 1 gång i månaden. Helt perfekt! Tänk förr när jag inte räknade, utan då föll hon ur lätt, och behövde 2-3 kg Groov 125 om dagen!! Helt vansinnigt mycket foder. Och fatta vad onödigt? :o Och prisskillnaden är ju enorm... Plus att nu vet jag att hon får i sig samtliga näringsämnen och mineraler som hon har behov av. Det vet man inte annars, inte t.ex mineraler som ju är så viktiga. Samt balansen emellan dom. Självklart måste man fodra med ögat även om man har foderstat. Alla hästar funkar inte efter mallen, utan man får justera uppåt eller nedåt ändå. Själv brukar jag lägga B på svårfödd (10%) istället för normalfödd som jag nog tror att hon är egentligen. Men då safear jag lite. :-)
 
Är de någon som vill ha hjälp elr vill börja räkna så kika gärna min kategori Räkna foderstat: "http://minfux.blogg.se/category/rakna-foderstat.html"
 
Hon är och har varit i sitt livs form de två senaste åren lilla Ballerinan <3
FOTO: Emmy Eriksson www.medarion.se

Uteritt i det fantastiska vädret!

Idag begav oss jag och B till en sträcka som går nere längs havet typ, där det var jättebra underlag. Vi var ute strax över 1 timme. Travade och galopperade mycket. Hon var hemskt trevlig idag lilla fröken! Lite tittig och spänd, men hon försökte verkligen göra det jag bad om. Och det räcker långt! Jag blir tokig såna där när hon är tittig/spänd och jag absolut inte ens existerar där uppe, haha. Men idag var hon som sagt jättefin! Fina avsaktningar, igångsättningar, lätt att ställa/böja, hyffsat lätt att flytta. Red en del öppnor som vi blivit ordinerade av vet, men som jag pysslat med mycket senaste tiden ändå, men jag brukar hålla mig till skritt. Idag la jag in lite i trav oxå, men hon tappar lätt takt så jag fick försöka tima in det bra och rida ur det fortare än hon hann tappa takt.
 
På hemvägen tänkte jag galoppera, men B vart jättetittig på folket som var ute och promenerade osv. så vi avvaktade lite. Sen kunde hon galoppera superbra längs vägen!! :-) Jag tränar fortf. på att inte låsa henne i galoppen, och därför ger jag henne väldigt mycket tygel, som är rätt slak, och så fokuserar jag på att sitta bra och inte bli stel i mitt bäcken osv. utan att jag faktiskt är rörlig och loss i kroppen. Vad fin hon blir då!! Och tar halvhalterna jättebra o allting. :) Att jag inte tänkt på att kräva såhär bra halvhalter i galopp förut? Haha. Jag blir så passiv och "nöjer mig" bara det går lungt till. Men allt går ju så mycket bättre och blir så mkt trevligare när halvhalterna även i galoppen går igenom, och jag inte behöver sitta med sträckt tygel elr framåtlutad överliv. Utan jag kan sitta avslappnat och gunga med, och hon bär sig. Högergaloppen var jättefin och jag tyckte hon spårade rätt bra!! :) Avslutade sista metrarna på den vägen med trav i lång och låg form, jättelugn och fin häst!!
 
<3
 
Dagens vackra tjej!!
 
Provade även ett schabrak av en i stallet, som jag är i valet och kvalet om att köpa. ;-) Jag har ju sålt av massor av saker nu! Fått så jäkla mkt sålt. Och inte shoppat nånting på 5 veckor, inte ens småköpt godis, ingenting. Varit svinduktig med andra ord. ;-) Så därför tar det emot liiiite att köpa nytt. Men det är ju verkligen ett kvalitetsschabrak, som jag gillar och med andas-insida som jag ÄLSKAR. Och färgen... <3 Jag tror minsann det blir ett köp!

Vila

Idag är det vila för B. Det är för att jag jobbat sen 8.30 imorse och jobbar till 10.00 imornbitti. Så snälla fam Bergström fixar åt lilla Ballerinan idag! :-)
 
Jag har en plan för morgondagen men skrivs den ut här lär det väl bli tvärtom. ;-) Så vi får se imöra!
 
Trevlig helg!!
 
 Love my little pony! ;) Foto: Emmy Eriksson

Bilder Del 2

FOTO: Emmy Eriksson www.medarion.se
 
 

Massa bilder! Del 1

Här kommer en del dagens awesomea bilder! Alla fotade av bästa Emmy Eriksson! www.medarion.se
 
 

Fotografering

Idag stod fotografering med Emmy på schemat. :-) Gick jättebra! Vi fick lite sol mot slutet oxå, så de blev lite blandat ljus och sånt.
 
Bellie var snortaggad! Haha. Jag började jogga fram och galoppera ett par vändor på vägen, och sen gick vi vidare mot ängen där det är lite djupare snö. Men pudersnö mestadels. :-) B har ju en tendens att bli lite vrickad på ängar om man ska rida omkring, men faktiskt skötte hon sig bra idag. Eller vad tkr du Emmy!? ;) Haha. Allt är relativt. Hon var medgörlig på volten och tog halvhalterna hyffsat, hon kunde trava utan att gå i flipmode. Men hon var ju spänd och knäppte ju av en del.
 
Tog sedan lite galopp längs äng-kanten, och den lille rödingen stack med mig en gång!! Haha. Hon ba ne nu kör vi!! och så tog hon bettet och körde ner huvve i snön.. Man ba?! Hallå... Det har hon inte gjort på flera år. Den lille gossen. Men sen återfann vi lydnaden efter lite galopp på volt oxå. :-) Sötpuppan!
 
 

Uteritt

Red ut på min lilla Bells idag, var ute närmare 1,5-2 timmar nånting. Vi red lite överallt och här och där idag. :-) Fokuserade massvis på halvhalter, i oändligheter. I början i skritten och traven svarade hon jättebra, men hon hade inge vidare tryck i bakkärran. Hon var inte helt framme för skänkeln då hon var ngt spänd och tittig, och då får jag inte till något tryck i fröken. Det krävs ju framåtbjudning för det som bekant. ;-) Men men, det gick bra ändå. Sedan red vi in på en väg, och skulle trava/galoppera en del, men det blev bara skritt och trav, och jag tog den 2 vändor för att se om jag kunde få lös henne lite och få lite mer jobb-anda i henne. Men icke, inget intresse av att arbeta hade hon. Ställde inåt/utåt och grejade och fortsatte med halvhalterna men nä, fick inte fröken på fall. ;-)
 
Bestämde mig sen för att rida in en annan väg, där vi brukar köra galopparbete osv. och jag tänkte jag provar helt enkelt och ser hur hon känns i galoppen. Och det gjorde jag rätt i för hon var asfin!! Och äntligen kom hon till arbete. :-) Jag fokuserade på min rörlighet i kropp och bäcken, och hon fick ganska långa tyglar så att hon verkligen kunde bli låg och rund. Gick jättebra! Hon tog dessutom FEM klockrena vänsterfattningar, från rakriktining! Jättekul verkligen, för ibland får hon ju som sagt frispel om jag ber om en sån grej. Väl i galoppen uppförde hon sig galant. Mjuk, lugn, inte ett dugg stark eller på i bettet. Lyssnade på halvhalter, allt.
 
Vände sedan och körde ca 5-6 högerfattningar oxå, och dom gick lika bra. Hon var ngt mer spänd där, men vi löste det fint iallafall. Hon kör gärna ut rumpan i högergaloppen, så den försökte jag peta in så gott de gick! ;-) Men jag fick till en helt annan ridning än vad jag brukar i galoppen, fick en tankeställare när jag blev påmind återigen om att jag blir så stel och låser henne. Så nu är det mkt mer och friare rörelse! :-) Högern var dock inte på topp kvalitetsmässigt idag. Avsaktningarna var inte fy skam idag heller, sjukt kul! Hon lyssnade väldigt bra. Skrittade sedan av en mycket nöjd, svettig liten häst!
 
Nöjd! <3
 
 

Bellson innan ridturen :)

Och efter! <3

Hard work

Idag vilade som sagt B, men Lotus fick gå en sväng ut längs vägarna och arbeta. Han blir finare och finare för varje gång känns det som. Han suger åt sig av ridningen :-) Han är verkligen rolig att arbeta med. Jag har ju tidigare nämnt att han och B är så himla lik, i sättet. Skillnaden är att han går att lugna ner när han blir taggad, och han gör ingen big deal av saker. Han blir taggad, pigg och stark men påminner man honom om vad vi nyss "kommit överrens" om så säger han bara "Jaaa, just ja! Såhär va?" ;) Och så är han tillbaka och samarbetar igen.
 
Hur som helst, red i alla gångarter, men mycket galopp idag. Mycket galoppfattningar. Idag hade han svårare för att fatta vänster, än sist som jag upplevde det tvärtom. Men vi fick till några fattningar från trav i vänster, och så körde vi från skritt i högern. Superfina fattningar! Och på slutet började han att bära sig även i galoppen, och började söka sig nedåt/framåt och runda sig. Kul. :-) Han var även hur trevlig som helst i traven på hemvägen, emellan alla galopperna. Så han håller sig på jorden liksom. :-)

Till salu

Har lite fler schabrak till salu, enligt nedan:
 

Scapa allroundschabrak, typ kornblått. Ej marinblått. :-) Strl Full, fint skick! 300:- el. bud


Hööks allroundschabrak, brunt med ljusgrön detalj på båda sidor. Fint skick strl Full, 100:-


Jacson allroundschabrak, skogsgrönt. Strl ponny men är stort, passar utmärkt till min 17" hoppsadel. Fint skick! 80:-

Scapa allroundschabrak, strl Full. Bra skick. Marinblått med marinblå & fushia-färgade detaljer. 350:- el högstbj.
 

Vitt allround 16", passar 17" sadel utan problem. Stort. :-) Använt fåtal ggr. 60:-

Duvblått dressyrschabrak, Full. Fint skick! 50:-

 

Skrittur

Idag blev det en skrittur barbacka med centerhackamoret för fröken Bus. :-) Skönt att bara hoppa upp och inte göra nååånting. Vi varvade mellan vägarna, och skogen där det var lite djupare upptrampade stigar. Gick finfint, men på hemvägen blev jag tvungen att kliva av typ 700m innan stallet då hon fick för sig nåt, haha... undrar vad som försigår i dendär hjärnan ibland. Hon var jättepigg idag men lyssnade kanon för sätet, men iaf så var hon väldigt på hugget liksom. Så när vi rider längs vägen hade en traktor som skottat skrapat in snön mot vägkanten, vilket var livsfarligt. Där dansade hon ut i vägen medans det kom en lastbil några 100m bort. Jag vänder in på en stallplan och där, där vettni var det LIVSFARLIGT. Så när vi skulle ut på vägen igen, när lastbilen farit förbi, så bankar hennes hjärta, ögonvitorna syndes väl och hon började frusta sådär som dom gör när dom är riktigt uppspelta/rädda/osv.. Då kan jag säga man gör bäst i att hoppa av denna fröken, när man är mitt i vägen, rider barbacka och bettlöst. ;-)
 
Imorgon får hon vila. :-)

Två fina fuxar! Hoppning vs. uteritt/galoppträning

Ridit två fina fuxar idag igen. :-D Lyllo mig liksom!
 
Först ut var fröken B som fick gå i ridhuset, med lite hoppning på schemat. Ville testa helt enkelt. Gick så jävla bra! Hon var lugn och tillfreds på framridningen, visst pigg och glad, men mycket lyhörd och fin!! I höger varv lite svår att få ut i hörnen osv. som vanligt, men lyckades rida igenom det ganska bra.
 
Y filmade när vi galopperade lite, på ena ridhus-halvan, och jag blev påmind om hur passiv jag blir i galoppen.. Och det är så sant. Det är en av sakerna jag ofta blir påmind av mina tränare. Att jag måste slappna av i axlar/armar, och även säte och ben. För att kunna gunga med mera. Jag låser B lite i formen, när jag vill ha henne ännu lägre och rundare. M tjatade alltid om den rundare form i galoppen, vilket givetvis är mitt mål men som jag blir för slapp med när jag rider ensam. Jag är för lat för att rida dit, haha. Blir lätt att man bara glider runt och ser snygg ut i dessa lägen. ;-)
 
Sen hoppade jag fram ett par ggr i varje varv och hon var asfin på hinder. Sen filmades två banor jag hoppade, och Y kommenterade då att hästen fick en helt annan galopp. Hon sa att det var som att se två olika ekipage, för i hoppningen låter jag henne komma upp fram och sätta bak rumpan så hon får lite mer power i sig. Så det ska jag sträva emot även på backen. :-) B var iaf ASFIN på hinder! Lite korsgalopp här och där men vad gör det.
 
Detta pass fick hon flera skrittpauser. Detta är en liten note toself, ifall hon blir halt nån gång så kan jag jämföra ridpassen och analysera lite mer. Men idag så vart jag fundersam efter uppvärmningen, känns hon knepig nu? Hon kändes absolut inte halt, absolut inte i närheten av den känsla hon givit när hon blivit halt, men jag vart ändå lurig. Då fick hon gå rakt fram och skritta ett tag, och så la jag in flera skrittpauser efter det. Och när vi hoppat och allting så visade hon absolut ingenting. Skönt!! Peppar peppar.
 
Galopp (där jag blir lite passiv och nöjer mig, och hon blir lite låst när hon behöver komma ner och bli rundare):


Hoppning en liten bana:


 




Över till Herr Lotus! :-) Han fick gå ett pass längs vägarna i skritt- och trav först, där vi fortsatte med lite sidvärts, längre övergångar och ställning utåt/inåt. Gick jättebra! Han samarbetar fortare och fortare.
 
När vi kommit till stallet igen körde vi lite galoppjobb på travbanan där det är lite djupare snö. Han fick jobba på bra tills han kom till lång och låg, och väntande. Han tycker om att springa denhär herren, så det tog några varv i vänster innan han kom till det läge jag ville ha honom i. Höger varv däremot var mkt enklare för honom att bära sig, men svårare i själva fattningen. :-)
 
Supertrevlig pojke!
 
 

FLIPPAD HÄST :)

Ja, idag red jag i typ 2 timmar. Anledning? Jag är tjurig som få, och hästen kunde inte bete sig idag. Lilla fröken... inte lätt med all energi.
 
Hon var asspänd till att börja med, och gick liksom inte fram för skänkeln elr nåt utan mer liksom "åh shit jag går och håller vakt nu ifall nåt hästätande monster hoppar upp från diket"... så jag släppte typ tyglarna och gungade på utav bara fan för att hon skulle ta i med bakbenen och ta sig FRAMÅT, och de funkade väldigt bra. Hon sökte sig neråt, men de gick i en alldeles för hastig fart, men hon bjöd framåt och hade takt iallafall så de fick vara. :-)
 
Red sedan öppnor och slutor, men fick vara extremt tydlig. Då kom hon lös ganska bra, och tillslut kunde vi börja trava och då var hon väldigt lyhörd och fin! Hon försöker givetvis smygöka ibland men sån är hon. Och rätt vad det är hittar hon på nån idé och blir spänd igen, och ska titta på nåt.
 
På vägen hem så fortsatte jag joggingen vilket gick bra. Sen beslöt jag mig för att rida in på en väg och "bara" ta två galopper. Jo tjena. Blev tre högerfattningar, med superfin häst, och sista galoppen fick jag verkligen igenom mina halvhalter med rumpan, och kunde RIDA IN i en jättetrevlig avsaktning!! Där hon inte ens försökte dra iväg i travartrav. Så, fröken kan ju faktiskt... när hon vill.
 
Sedan vände jag, och hon blev vråltaggad. Jag tänkte ta tre vänstergalopper hem, och hon skulle bara ta höger. Vilket gör henne jättestressad. Dels att hon tar fel, dels så blir hon så taggad och spänd och hamnar säkert i vårat gamla mönster när de inte gick att fatta v. galopp. Dels tkr hon det är jobbigt att behöva vara rak, och fatta vänstern. Och att jag saktar av henne ganska direkt efter en galoppfattning tkr hon är jobbigt. Så allt detta leder till att hjärnan kokar över på lilla puppson...
 
Fick vända några ggr och typ, stå i lättsits i trav och bara  låta henne komma till ro igen. För att bryta mönstret liksom.. Men när jag vände hemåt igen så blev de samma visa, och hon blev som blockerad. Vägrade lyssna på skänkel och allting vilket gjorde mig väldigt frustrerad = aldrig bra att bli frustrerad på hästryggen.
 
Men men, jag lät henne fatta vänstern från den position hon vill, dvs som i en sluta ungefär. Och då, vad gör hon då? Hon blir så satans fin, på hemvägen, där hon lyssnar till minsta lilla. Går i en jättetrevlig arbetsgalopp, lång och låg form, inge stark, inge på. Lyssnar på mitt säte helt och hållet. Asså...? Knäpp häst. Så saktar jag av för att göra två nya fattningar, och lika urflippad blir hon varje gång emellan galopperna. Men väl i galopperna är hon saaatans fin.
 
Seriöst, jag får dåligt samvete av att vi bråkar.. när hon hamnar i dom där lägena. Jag blir frustrerad, hon blir frustrerad, hennes hjärna kokar över, och jag ser ingen annan utväg än att ta i henne för annars drar hon och gör vad tusan hon vill? Och ja, jag kan välja att inte rida i någon gångart än skritt, över huvudtaget, men vad ger det i sånahär fall? ingenting! Hon kan liksom inte skritta lungt heller, utan går superspänt med huvve i himlen och visar ögonvitorna och måste vara på sin vakt.
 
Hon har som sagt inte jobbat ordentligt på över 1 månad, så energin måste liksom ut. Den kommer inte ut genom att vi bara skrittar. Och ska vi rida högre gångart så som trav och galopp, och hon flippar ut, då måste jag ju faktiskt ta i henne. Men jag ger ju omedelbar eftergift, och fjäskar och grejjar när hon går bra. För då blir hon glad! Men jag kan ändå inte låta bli att få dåligt samvete. Men, jag försöker tänka att jag gör mitt bästa. Men ibland är det klart att jag kunnat göra saker annorlunda, typ ibland blir jag något för brysk, när jag eg. har kunnat ge en mindre hjälp. Och ibland tar jag för tidigt i munnen när det eg. räckt med mer säte och lite mindre hand. I dessa lägen.
 
Jag blir såklart förtvivlad över hur jag ska göra när hon blir såhär. Att hoppa av hjälper liksom inte heller. Men grejen är att när hon väl fått fatta galoppen finns det inga problem... Hon är hur fin som helst. Hon blir bara så vansinnigt taggad INFÖR galoppen. Och det gör att lillhjärnan på na kokar över.. Så det bästa är väl egentligen i såna lägen att skita i att hon ska vara rak, om det nu gör henne så frustrerad, och helt enkelt låta henne fatta vänster galopp från en sluta-liknande position, om det gör henne mer tillfreds. Och sänka kraven, för det är omöjligt att ha henne avslappnad inför en fattning i dessa lägen. Jag kan nöja mig med att jag själv är lugn, och konsekvent och inte gör nån stor grej av det. För just nu blir det en jättegrej av det.
 
Ja, jag får anpassa mig mera helt enkelt! Visst vill jag som ryttare bestämma och kontrollera mycket, men det går inte alltid med en sånhär häst. Enkelt att vara efterklok. Men det går bättre och bättre tkr jag. Börjar bli ganska bra på att anpassa arbetet efter henne. Men som sagt ibland blir även jag så jäkla frustrerad så att det nästan kokar över, och då är det svårt att vara lugn och konsekvent i sin ridning.
 
Hur gör ni när era hästar blir såhär? Om dom blir såhär? Haha.... :)

Sensation G4

Är det någon här som rider i Sensation-ride sadlarna? Jag är supersugen på att prova en G4. :-) Vad tycker ni om dom? Jag har googlat, fått tips osv. förut om dom, och dom verkar ju riktigt trevliga om man läser vad folk skrivit om dom.
 
 

Ridning på två pigga fuxar!

Haha dom är så lika!!! Som sagt. Lotus och Bellson. :-)
 
Bellson var först ut, och hon fick ett kondispass längs vägen i nästan bara galopp (och fram- och avskrittning). Hon var ASTAGGAD, och pigg. Så idag var ett stort minus att jag blev tvungen att TA I henne när vi skulle sakta av. Annars kan hon fortsätta i ett hundratal meter innan hon ens kommer ner i trav, och då far hon iväg i världens slängtrav vilket tar x antal meter att få stopp på, så nä, idag blev det ord och inga visor. ;-) Men, hon var fin i övrigt, som sagt väldigt pigg så jag hade få krav. Enda kraven var liksom att hon skulle svara för gas och broms, och så la jag in lite sidvärts för att visa att benen kan betyda annat än galopp.
 
Hon är ju inte riden ordentligt på 1 månad-1,5... Så det är klart att energin sprudlar i damen. Hon blev lite småstressad, men mest tyckte hon det var roligt och var taggad. När vi väl var i galopp så tyckte hon det var superkul, och försökte i vanlig ordning att smygöka om jag inte rider takten för glatta livet. Gjorde massor av galoppfattningar, i varenda sväng saktade vi av till skritt och fattade ny galopp, och det var även här hon inte hade lust att sakta av över huvudtaget varför jag fick ta i henne varje gång vi skulle sakta av. Visa stooort med kroppen vad jag ville, men icke hon tyckte det var roligare att galoppera så det fick bli lite fulridning idag följt med eftergift i rätt timing såklart. Och så ny galopp när hon inte stod i någon sorts piaff-liknande gångart.
 
Fast jag måste säga det att hon blivit himla duktig och "lugn" motför förut när hon stod och hoppade, piafferade, och hade sig i alla möjliga "samlingar" för att få som hon ville. Och efteråt var hon hel-crazy. Nu kunde hon ändå slappna av på slutet i skritten och skritta på lång tygel. Så hon var inte missnöjd ändå fröken pigg.
 
Hon kom aldrig riktigt till avslappning i galopperna, men hon var ingen fiolsträng. Bara inte fullt så påverkbar som jag vill ha henne. Men de gick bra ändå som sagt. :-)
 
 Såhär enormt (NOT) svettig är hon efter 45 minuters galopparbete när hon stått mer elr mindre i 1 månad. ;-)
Över till Lotus. Han hopptränade igår så idag så tog jag ut honom på ett joggingpass oxå längs vägen, där vi jobbade med lite halter och grejjer, sen skritt- och travövergångar, för att avsluta med travarbete i form av ställa utåt vs inåt, och vara noga med halvhalten däremellan, och tusen andra halvhalter så att han skulle komma till jobb och inte springa springa med småbenen. Han blev väldigt fin på hemvägen när vi ridit in oss lite och jag fått lite koll på hans knappar. :-) Han är en riktigt trevlig ponny!
 
 
 

Straightness training

Blev igår så inspirerad och supertaggad att prova ST, av min bloggvän Lina med Siren, att jag ställde klockan på 8 imorse istället för att ha sovmorgon till 10.30 som planerat. ;-)
 

Denna video visar utbildningstrappan, så att man får ett hum om vad detta handlar om. Jag är inte insatt själv, utan har endast pratat och fått tips och råd av Lina, som jag då testade idag.
 
Det gick jättebra! Första steget heter Forward down, man jobbar med kapson och ska via tryck på nosryggen be hästen sänka huvudet. När det funkar bra så gör man Lateral bend, man böjer huvudet åt sidorna utan att hästen ska flytta sig el så. Detta gick bra, hon är ju lite ifrågasättande denhär bruttan. Typ, vad ska detta vara bra för?? stilen. ;) Men vi fick det att funka fint. Gick sedan ut och övade dessa två moment i rörelse, med början av Forward down i rörelse, så gick vi runt travbanan och övade på att hon skulle gå där nere helt enkelt.
 
Sen gick jag upp på volten och smög in lite lateral bend medans jag gick bredvid henne på lite böjt spår, och de gick finemang! Där såg hon dock HIMLA skeptisk ut, och det såg ut som om hon inte riktigt visste om hon tänkte gå med på detdär "tramset" eller ej, haha. Men hon skötte sig fint tjejen och fjäskar man bara och gullegullar kommer man långt med en fuxbrud som denna. Så vi avslutade efter jag gjort dedär i båda varven, så sprang vi lite i trav på travbanan och de gillas av fröken!
 
Det är definitivt något jag tror jag kommer fortsätta med, som variation oså. Detta verkar passa oss fint!

Vila + ridning

Bellson vilar idag, och det var tänkt jag skulle vara snabb i stallet idag. Dock frågade Linnea om jag ville rida Q, när jag stod o avundades dom som red på  banan ikväll. Vilken sagolik syn!! Pudersnö överallt i massor, en superfin himmel och så upplyst travbana. Såg underbart ut! Det var de oxå, och vilken skillnad på Q sen sist jag red honom. Jättetrevlig i formen osv. Men jag hamnade i baklut i sadeln så jag blev motarbetad, men de fick gå an ändå. Är nöjd förutom att jag bara fick till v. galopp en enda gång... Men i övrigt var de superroligt att rida honom igen. :-)
 
Har även fått prova en Crown Jessica och en Frank Baines Elegance på B. Ena var toksmal, och den andra lite för smal. Och tyngdpunkten hamnade helt åt helvete i båda sadlarna. Så... jag tror de skulle bli för svängda om de kom i rätt bomvidd.
 
FB Elegance


Crown Jessica

Ridning x2

Har idag ridit på två fina fuxar! Först ut var fröken Bus, som var SVINPIGG! Haha. Inte så att hon bara vräkte och sket i vilket, men hon fattade trav på egna beslut, hon hoppade till för fjantsaker = det hör inte till vanligheterna, hon var spänd och "på sin vakt" osv. Idag var ett nöja mig-pass. Där jag inte kan kräva perfektion, utan där jag helt enkelt får inse att, för idag så är dethär det bästa vi kan nå. I traven var hon jättefin! Försöker smygöka och använda mer fart än att bära, men efter en liten stund fick jag in domdär bakbenen och hon började arbeta riktigt trevligt.
 
Tog två galopper på hemvägen, och hon var ju spänd men hon fick rulla på. Man får rida med heeela kroppen, sätet och rumpan för att hålla takten på henne. Annars smyger hon direkt iväg om man blir passiv i rumpan.
 
Till herr Lotus då. :-) Han har jag bara ridit 1 gång i tidigare, då på våran travbana och det gick typ att trava under 15meter på hela travbanan. Så idag red jag ut och kände mer på honom. Herregud vilken snäll och go liten kille, men så pigg! Han och B är så JÄKLA lika varandra så de är inte sant. Att rida honom är som att sitta på en B i mindre format med större mage! ;) Dom är lika pigga, och har man börjat trava en gång så taggar dom till och tycker man kan fortsätta i en högre gångart. Dom kräver ständigt jobb med säte/sits och att aktiveras för att lugna ner sig efter t.ex en travsträcka. Om det så är 6 travsteg.
 
Åter till Lotus då, jag red lite skrittjobb först, och la in skritt- och travövergångar sen. Han vill som sagt gärna springa, på fart. Men jag vill ju att han ska svikta mera och börja vinkla in sina bakben. Så efter lite jobb med honom så släppte det och han blev väldigt fin! Jobbade på i en trevlig form, väntade på mig, hittade takten och lyssnade bättre på mina hjälper. :-) Trevlig liten kille som sagt!
 
 

Pictures

.... från idag :)
 
 

Good News

Har nu varit hos veterinären med Bellotrix igen. :-) Jag tänker inte förklara allt och inte i detalj, MEN, han tror hon kommer fungera som ridhäst på den nivån vi håller på med, dvs lätt klass i både dressyr och hoppning. Jag red ett pass i ridhuset där ca 30-40 min, och hon gick hur jäkla bra som helst + att jag försökte provocera fram en form av reaktion, men icke. Ingenting. Och finns ingen problematik kan vi heller ingenting göra, vilket han var inne på förra ggn eftersom han då började tänka att Nej, det stämmer inte.
 
Så kortfattat så kommer vi att rida och träna som vanligt, men anpassa träningen efter skadan. Typ inte fastna på en och samma volt, särskilt inte då i höger varv, och inte rida i ridhus/bana två dagar i rad. Utan dagen efter ett "voltpass" så får hon gå ut i skog och mark t.ex. Att man tänker lite i dom banorna, och provar sig fram, så tror han att hon kommer hålla. Och blir hon halt efter nåt ridpass el dyligt så ska jag ge det ett par dagar och bara skritta, och förhoppningsvis försvinner det då. Så att det går att hålla "i schack" så att säga.
 
Sen upptäckte han en annan sak, som även är förklaringen till mina problem med henne i höger varv. Hallelulja för det beror inte endast på mig, som jag trott (i och med min snedhet, att jag har svårare att rida i höger varv osv). Utan det finns en förklaring. Jag går inte in på det här, men det är ingenting farligt eller skadligt. Men himla skönt att veta om iallafall, och så har jag fått övningar jag ska fokusera på för att stärka henne så bra som möjligt.
 
Dessa två saker är ju dock inte ihopkopplade, men dom sitter på samma sida dvs vänster fram.
 
Så det känns ju som himla bra nyheter! Dock så vet jag ju inte hur mycket jag vågar hoppas på, jag vågar inte ropa hej än som ni kanske förstår. :-)
 

Hittade ett täcke jag inte använt på B förns flera år sen, som nu satt perfekt! Trodde jag skulle behöva sälja de, men icke :-)

Bellson innan vet :-)

Gårdagens B

Nu har hon äntligen fått uppgradera sig till vintertäcke :-) Från att ha 150 g då vi haft plusgrader elr lägst -2 så har hon nu fått sitt 300 g, då vi har 7-10 minus nu.
 
Inför gårdagens joggingtur barbacka. :-)

Ridning x2

Idag fick jag ett riktigt ridsug, och tog och red ponnyn Lotus. Han står i stallet hos oss och jag har blivit erbjuden att rida honom lite då och då, för de behöver lite avlastning osv. Men jag har inte riktigt haft tid/lust att rida nånting. Men nu kom alltså suget! Och hugaliten vilken söt liten en. Jag tror han är C-ponny, helfux. Jag skulle ha tagit en bild men jag glömde... Hur som helst, jättego liten ponny. Han var ganska lik B faktiskt. Pigg, lite snabb i benen och efter att man hade travat glömde man bort lite att lyssna.
 
Vi jobbade massa skritt, halter och lite förflyttningar osv. så jag fick lära känna honom. Väldigt lyhörd för hjälperna! Jag är ju himla försiktig när jag sitter på nya hästar som jag inte känner. Jag är ju van att kunna ge min lilla Bells hjälper på ett annat sätt, som hon lyssnar på, och då provar jag mig fram på nya hästar. Vilket man såklart gör, men det kan ta ett tag innan jag kommer till ridning och hittar knappar!
 
Hur som haver var han supertrevlig på slutet och tog ett bra stöd/sug i bettet och sökte sig framåt/nedåt. Fin liten ponny!
 
Bellotrix fick komma ut på en tur barbacka i nysnön. Betydligt bättre underlag ute än på våran travbana. Så vi körde lite jogging, och hon var pigg men ändå lyhörd. :-) Henne har jag typ inga krav på alls i dagsläget, bara hon går hyffsat mellan hjälperna och inte rinner iväg alltför mycket.
 
Förresten fuxen till höger e Lotus!
 

Fredag idag. Och min älskade E bestämde
sig för att liksom åka och köpa en dunderTV såhär på fredagseftermiddagen/kvällen. Man ba ja.... vad ska jag göra då? Hänga på fejjan resten av kvällen. Men, jag får vända på saken och vara glad att han köpte en ny tv och tänka på att det finns fördelar med att ha en sådan prylbög till sambo. Det ska vara det värsta och det senaste. Han har köpt en 60" asplatt sak, med touch-skärm. Så tydligen kan man svepa med armen för att byta kanal, haha tufft! Sen har han beställt nå ljus-grejs som gör att om man t.ex ser en film så fortsätter filmens ljus bakom tvn, och gör bilden mer levande. Minns inte vad de hette dock.
 
Elr så bjuder jag in mig hos fam. B! ;) Time will tell.... Just nu står jag och steker pannkakor, och bloggar. Perfekt som sagt många ggr förr, att blogga medans dom blir bruna!

Genetiska förutsättningar

För ungefär 1 år sedan ställde jag upp i ett forskningsexpriment för travhästar, med hjälp av Bellas tagel som skickades in för analys. Tydligen hade man fått svar redan i somras, men mitt har försvunnit nånstans på vägen, som jag nu äntligen fått!
 
Spännande tycker jag. :-) Det finns 3 olika, CC, CA och AA. Där AA-hästarna är de som snabbast kommer till start, då de har bäst genetiska förutsättningar för trav.
 
Såhär har en travtränare förklarat det om CA, vilket Bella är:
 
"Det är först efter att man tränat en häst ett tag och därmed kommit upp i lite högre tempon som man märker att den saknar en naturlig fallenhet för att trava rent i högt tempo. De CA hästar jag har kört ”ställer”. Många olika termer används för att beskriva dessa hästar (ställer, skuttar, platsproblem), men gemensamt betyder de att hästarna har svårt att koordinera benen i högre tempon. Med mycket träning blir de bättre men det finns tyvärr alltid kvar. När jag tänker tillbaka på hästar jag varit i kontakt med så tror jag att det finns en hel del CA hästar."
 
Jag har ju ringt runt till Bellas travtränare och surrat lite för längesen, och de har sagt att hon inte klarar av att gå i högre tempon. Dom får henne aldrig att prestera i det tempot, utan hon börjar "studsa", som en av dom uttryckte sig.
 
På denna länk nedan kan man läsa mer om forskningsresultat m.m.
http://www.capiletgenetics.com/
 
 

Den bästa jag vet...

... är denna häst. Vad jag vill att hon ska bli bra. Hon är fortf. under utredning som sagt och nästa besök är inbokat, och jag har även fått klartecken från kirurg att det GÅR att opereras. Jag vet ingenting om odds eller om det ens anses värt att göra, men för mig är det värt allt att prova. Om vi kommer till den punkten. <3
 
Lilla fuxpuppan! <3

Grymt läsvärt!

http://baraelvira.se/2014/january/gastblogg-den-omtalade-gramanen.html#comment
 
Ett otroligt läsvärt, välskrivet och mycket bra förklarat inlägg om gramantygeln och dess inverkan. Rekomenderar verkligen alla att läsa det inlägget som innehåller informativa bilder och mycket bra förklaringar!
 
Litet urklipp:
"Nu undrar ni kanske vad som händer med ryggen, och jo, den höjs ju förstås när hästen tar ner sitt huvud. Men hästen kommer jobba i rygglyft, och inte sit-ups. Egentligen är det ju inte ryggen i sig vi vill träna i första hand, utan magmusklerna som är dem som ska hjälpa ryggen att orka hålla sig uppe. Så även om ryggen höjs, så får vi ett problem. Med de här hjälpredorna i form av tyglar så tränar vi inte magmuskulaturen. Så även om tyglarna skulle kunna hjälpa hästen att förstå att ryggen ska lyftas, så kommer den inte förstå att bäckenet ska vinklas eller att magmuskulaturen ska bära ryggen. Det blir ingen form, och i längden kommer hästen ta skada."

TILL SALU

 
Superfina ridskor från Hööks, nypris 849:-. Använda 2 gånger, men passar inte mig. Strl 39, något stora. 300:-
 

Vinterjacka från Hööks strl XS. Använd fåtal ggr, för liten för mig som drar S/M. Jackan är mörkbrun. Avtagbar luva och päls. 150:- (Nypris ca 600:-) SÅLD

Det gröna benskydd-setet, bra skick strl P. 50:-

Beige dressyrschabrak strl Full. Missfärgat i tvätten så i dagsläget lite dassigare beige-färg. 30:-

Allroundschabrak använt fåtal ggr till 17" sadel, storlek 16" men alltså stort. 50:- 
Duvblått dressyrschabrak strl Full. Fint skick! 50:-
 Vitt schabrak från Shockemöhle som numera är missfärgat på passpoalen som mer liknar orange. Full. 30:- SÅLT
 
Svart Charles Owen Classis hjälm, strl 57. Dessa är små i strl, jag har vanligtvis 56 på hjälmar. Bl.a GPAn. Bra skick, inte matt/dassig i färgen. 750:- inkl. frakt SÅLD (inväntar bet)
 
Pullarträns från Herve Godignon, strl Full. Nytt på bilden, nu välanvänt. Nya bilder fotas och skickas vid intresse. Nypris över 1000:-, nu 250:- (utan tyglar) SÅLT (Inväntar bet)
 
Ihopplock dressyrträns Full. Från grund och botten ett Shockemöhle Ascot, nypris 1799:- kompl. Nosgrimma inkl nosrem samt sidostycken är Shockemöhle, samt att man kan få nackstycket som tillhör oxå men då är det en rem som är trasig (som går att använda om hästen inte har lika långt huvud som B) som det var när jag köpte det. Jag bytte nackstycket till vanligt svart läder som funkar utan problem vilket är det på bilden som tränset säljs med. Vanligt enkelt svart, slätt pannband. Halvrundsydda sidostycken, käkrem och nosgrimma, pullbacknosgrimma. Underbart läder på detta. Medföljer sprillans nya tyglar från Micklem Competition med matchande inåtvända spännen. 300:-
Kort sagt, det som medföljer är tränset på bilden förutom pannband och tyglarna som är Micklem-tyglar istället.
 
Har även ett par bruna Micklem-tyglar som är oanvända, strl Full. Säljes för 100:-
.

Ridning

Ridit på min lilla fis idag igen, superhärligt. :-) Var ute en halvtimme typ, och travade en del på hemvägen idag. Gick bara bra!
 
Bella var så sjukt sugen när jag skulle ta in henne och hon gick förbi grabbarna.. och dom sugna på henne! ;-) Höll helt ärligt inte på att få in henne idag, haha, fick DRA henne förbi hagarna. Kåtpuppan där..
 
Efter ridturen :-)
 

Som hemma!

Åh.. är det inte nåt alldeles visst med att sitta på sin egen häst efter en tids vila? Skrittade ut på Bells idag typ 25-30 min. Hon var svinpigg, gick i nån egen gångart och traskade på med spikade öron framåt. Hon blev lite taggad en gång, men annars höll hon sig bra i skinnet.
 
Jag kände mig SÅ hemma på hennes rygg! Jag sitter så bra där i sadeln på Bellson. :-) Bästa jag vet!
 
 

Update

Var iväg till kliniken med B imorse. Har haft en helt ok känsla de senaste två dagarna, och inte alls känt behov av att titta på annonser elr nåt. Och det är väl ungefär samma nu. Dehär kommer att ta tid hur som helst. Vad utgången än blir.
 
Det blev ju konstaterat att det var samma som kommit tillbaka då, vilket var väldigt tydligt redan när hon började halta för 2 v. sen. Sen upptäcktes en rörelsestörning i form av ett ryck typ i svansen/korset för varje gång hon satte ner ett visst ben. Sen så ang. bursan så var hon inte lika inflammerad idag som sist.
 
Hon fick ingen behandling idag förrän vår vet. samt kirugen har pratat ihop sig om vad som ev. går att göra. Jag ska få en ny tid och ta med ridutrustning och göra ett ridprov, så ska vet. bedöva bursan efter en stund och se om det blir bättre. På så vis kommer vi veta med säkerhet att det är där problemet sitter. P är nämligen inte helt 100 på att så är fallet, utan de hela är lite mysko helt enkelt.
 
Så... det är alltså fortf. under utredning och det lär ta ett bra tag.

RSS 2.0