Vila/shopping

Idag blev det välförtjänt vila för B. Imorgon blir det skrittur tror jag. Hon ska få chilla lite två dagar. Sedan blir det en uteritt innan det bär av till Sändry i Härnta för att träna två-dagars. Jiho!
 
Idag blev det lite shopping. Var ju på Hööks samma dag de hade rea, plockade på mig sak efter sak. Sedan slutade det med att jag handlade endast med hjärnan iallafall, så ett par nya ridstrumpor och ett par stallhandskar blev det. Men idag tog jag en sväng till, och fick med mig ett par till handskar, fast ridhanskar, i fleece. Jättesköna. Och så köpte jag en tröja som matchar ett pannband jag fått ifrån Gekås som M och K köpt åt mig.
 
We are going to live the pink dream. ;-)
 
 

Film från båda klasserna

Nu kommer filmerna från söndagens starter. :-) Enjoy!
 
 

Tävling (Gårdagen)

Igår var det alltså dags att fara till Brunflo för att tävla. Det tog ungefär 2 timmar och 30 minuter, hujedamej. Det är tur jag har en lättsam häst att åka med, bästa B.
 
Eftersom jag hade ca en halvtimme mellan starterna, så la jag upp det som så att jag red fram inför båda klasserna direkt. Jag började rida fram i ridhuset, där jag skrittjobbade henne, joggade igång och sedan red travjobb i form av tempoväxlingar, mellantrav, skänkelvikningar. Hon var stretig i början, men sen... sen.... SATAN vad fin hon var! Som på Issa-lektionen. Så jädrans fin. Vi dansade fram i ridhuset, jag kunde öka, samla, flytta, lägga en volt. Hon bara flöt på, och jag hade händerna uppe och framme och dom bara fanns där. Ja, en riktigt härlig känsla bjöd hon på lilla B.
 
Sedan skrittade vi upp till framridningen utomhus, som låg precis bredvid tävlingsbanan. Där skrittade jag lite innan jag körde galoppjobbet. Jag började i höger galopp, hon var lite tittig, men hon hade en bra galopp. Jag la in volter, tempoväxlingar, och när jag hade henne med mig så red jag förvänd, och hon var asduktig. Jättefin. Sedan körde jag samma i vänster, där hon har lite svårare med takten i förvända. Den är fin, men hon tappar den när det blir jobbigt. Men jag hjälper henne lite extra då så att hon orkar jobba sig igenom det. Jag kom på mig själv med att rida henne för låg oxå, för när jag kom på att jag ska tänka upp fram och in med bak, ja då kom hon såklart upp fram och vi fick en mycket bättre balans och bärighet.
 
Sedan var det dags att rida LB:2an. Jag kom in på banan och lät henne se sig omkring lite innan jag började jogga igång en väldigt spänd häst. Satte mig ner ganska omgående för att få lite mer ordning på henne, och då får jag startsignal. Hinner typ tänka "Helvete.....". Haha. Hon kändes alltså väldigt spänd. Men jag red serpentiner hela vägen ner så jag hann få lös henne litegrann innan uppridningen.
 
Känslan i LB:2an idag var inte så bra, jag var faktiskt rätt missnöjd då jag kom ut. Bella var spänd, men liksom ändå ganska fin. Men, i hörnen trängde hon som satan och det kändes som hon körde ut röva en mil utanför och att hon bara väntade på att få en galoppfattning. Sedan fick jag inte ut henne lika långt ut på spåret som jag skulle vela, för hon tränger lite som sagt. Och i halten vid domaren så stod hon inte stilla, utan tog ngt steg bak och ngt steg fram. Och när vi passerade hörnet där så kändes hon jättetrippig, och jag trängde med innerhanden för det funkade ju sist, men inte idag. Hon blev bara supertrippig, och jag kände bara nej... Uppridningen var dock grym. Där släppte hon till och travade på supertrevligt. Där hon annars brukar springa som en tok. Söta lilla häst.

Jag var som sagt rätt putt när jag kom ut därifrån, inte egentligen på B. Hon gör ju sitt bästa, hon är ivrig och ambitiös. Men jag kände, till nästa klass måste jag få lite ordning och reda. Hon måste vänta mer. Men iallafall, jag har blivit bedömd av denna domare förr, och upplevt att jag kanske inte blivit fullt så belönad som jag "borde" för mina ritter. Så jag tänkte, inte en andel mer än 61% kan denna ritt ha givit. Då de ropar ut mitt resultat i högtalaren trodde jag inte mina öron, men dom sa att jag la mig på en tredje plats på 65,33%.
 
Och där slutade jag, som trea med 65,33%. Jippi! Jag blev superglad. Och nu i efterhand när jag precis kollat på filmen, så ser jag ju att det var det värt. Det ser inte alls lika illa ut som det känns numera, vilket betyder att våran "lägsta nivå" inte är så dålig som den varit.
 
Planen här var ju att hoppa av och leda henne i 15-20 min och sedan stämma av sista 10 min innan min start i LA:3. Men jag hamnade ju på prisutdelning och ärovarv osv. så det hanns inte med så mycket vila för B.

Hon fick doppa truten i lite betforvatten innan vi red in mot framridningen igen. Och där skrittade jag, och skrittade, och skrittade. Och undrade om de inte skulle starta snart? Jag var nr 2. Men tillslut frågade jag om klockan som då var 11.00. Min start var 11.02. HJÄLP! Det är jag om 2 minuter. 1an var struken. Jösses.

Jag började trava henne i panik och red lite övergångar, jag fick henne med mig jäkligt snabbt och det kändes bra. Red in på banan och hann trava runt lite där, med fortsatt bra känsla. Sedan startsignal och då fattade jag galopp. Det kändes helt OK. Halten gjorde hon kanonbra. Sedan kör hon upp huvudet precis när vi ska iväg från halten, för att hon blir taggad.

I övrigt kändes denna ritt kanon. Vi hade två missar där hon 1. lägger in trav i ökade skritten, och 2. inte tar v. galopp där jag bad om den. Så, detta drog ner poängen en del. Vi skulle nog ha fått en 3-4 poäng totalt för dessa missar. Men, skitsamma. Jag är jättenöjd.  :-) Hon kändes lite slö, men det är bagateller. Finlir. Det kommer. I det stora hela var det en bra ritt.
 
Jag gissade på en 62%, och jag hade rätt. Vi låg på 62,14% och la oss då på en andra plats. Slutade på en fjärdeplats fast utanför placering. Jag var en halv POÄNG från att komma trea även i denna klass. ;-)

Så summa summarum, en bra tävlingsdag! :-D
 
 
 

Chill-tur

Idag har jag förberett inför morgondagens tävling. Vill ju förbereda så mkt som möjligt innan när man ska kliva upp kl 4.00 liksom. Nu ska bara polle hämtas, fixas och bilen ska packas. Sen far vi imornbitti. Med oss har vi E, för allra första ggn. ;-) Det ska nog bli en vettig hästskötare av honom oxå så småningom.

Idag tog vi en uteritt jag och B, planen var kravlös chilltur där hon bara får galoppera och jag står i lättsits, och lite jogging. Typ. Hon var tog väldigt stretig och gick emot både skänkel och hand. Hon gör ju så när hon är spänd och ofokuserad, så några ggr fick jag be henne om lite ordning och reda helt enkelt. Det gick helt ok. :-) Joggade först fram med övergångar, och sedan körde vi två längre galopper i vardera galopp. Taggad var hon gosse.

B is back!

Idag har jag och Bella ridit dressyrlektion för en ny tränare, Isabelle Serrander. Hon tävlar FEI S:t Georges och Intermediare I. Det är bra för oss att rida för tränare som är aktiv tävlingsryttare oxå. (Y)
 
Från början värmde jag lite i skritt själv, och B började hålla på och lägga tungan över bettet, men jag gjorde inget åt det mer än att bli ännu mjukare i handen och föra den mer framåt än bakåt, och rida på framåt så att hon tar tag i bettet igen. Det gjorde hon faktiskt för det gick över. Hon var rätt följsam idag rätt snabbt in i passet, och lyssnade fint på halter och igångsättningar. Joggade sedan någon minut innan Isabelle kom. Hon kändes väldigt stretig i joggen.
 
Först fick jag berätta lite om oss och våra problem, sen ville hon se oss fortsätta jogga lite. Och ja, B kändes som sagt väldigt stretig. Jag var även lite nervös, och vi har även hamnat i nån form av komfortzon där jag inte rider på framåt, efter att B har blivit slö i röven och inte kliver på framåt som jag annars inte behöver jobba lika hårt för. Så jag fastnade liksom i hennes mun, varpå hon blir tjaffsig, och jag rider henne inte fram till handen. Så, jag blev ombedd att rida på framåt helt enkelt. Red även en hel del övergångar som var väldigt fina. Issa påminde mig om att inte släppa kontakten med sadeln, utan att jag ska sitta kvar i hela övergången. Annars drar B mig lite framåt. Vilket är precis det jag hade i åtanke för dagen, att jag skulle sitta på RÖVEN. Så det var väldigt lägligt med någon som ser den biten.
 
Sedan fick vi rida igenom LA:3ans travprogram, och här hade Bella blivit riktigt fin! Hon var väldigt trevlig, och jag hittade äntligen tillbaka till min ridning och känsla. Istället för att tänka så förbaskat mycket, så bara red jag. Och tänkte framåt. Och hon blir så ljuvlig då min prinsessa. Den andra skänkelvikningen i programmet vart jättebra, så det är roligt att vi börjar hitta dit oxå.
 
Sedan fick vi träna på hur jag ska rida henne i skritten i programmet, mellanskritten och den ökade. Jag blir vanligtvis helt passiv i mellanskritten, och i den ökade så ger jag henne tygel så att hon dyker ner med huvudet och drar mig lite fram. Det ska jag inte göra. Jag ska rida henne mer aktiv i mellanskritten, alltså våga rida henne, ta lite bredare tygeltag osv. för att hjälpa henne att inte stressa upp sig. Och i den ökade skritten ska jag bibehålla tygellängden men be henne om en mycket lägre form. Tills att hon börjar lyssna. Issa sa att jag får ta några tävlingar och göra på det viset, för det är bättre än när jag länger ut tygeln och hon dyker och tar mig med framåt. Jag kände själv att det kändes väldigt bra att rida på det viset att jag aktivt rider henne även i den ökade skritten.
 
Sedan fick vi galoppera, först vanligt, sedan förvänd galopp i bågar. Det gick jättebra, B var riktigt fin här oxå. Högergaloppen verkar ha fått sig en rejäl skjuts i kvalitén, för den är inte dålig nu. Och i vänstern gick det oxå jättebra. Vi fick träna på mellangalopp oxå, och det kändes jättebra. Issa påminner om att jag ska tänka upp fram, och in med bak, precis som Marita. Och det får mig verkligen att rida bättre. Annars när B sänker sig i formen så blir jag glad och liksom "Åh, ja lilla hästen slappna av du" och så länger jag tygeln nästan. Men nu fick jag rida henne uppåt med framdelen och när hon vill "dyka" lite så fortsätter jag tänka upp med bogar och framdel, för att hjälpa henne orka.  Det gick riktigt bra.
 
Sedan fick vi rida igenom LA:3ans galoppdel, och ja.. Den har aldrig varit så bra! Jag har typ ingenting att klaga på. Och för första gången så väntar hon riktigt bra i traven mellan galopperna, jösses! Hon brukar ju alltid springa iväg som värsta räserräkan. Men nu hittade vi den trevliga taktmässiga traven med fint sug framåt. Galoppfattningarna är lite sådär, men det gör inget. Allt annat är så bra.
 
Så vi är nöjda med andra ord, och kommer absolut rida fler ggr för Issa.
 
 

Klättring

Imorse klev jag upp 7.30 och for upp till Bellson och red ut en sväng. Jag var rätt trött och behövde en lite chill tur, och Bellson behövde jobba. Så vad passar inte bättre då än klättring. ;-) Jag kan sitta och chilla, och hon gör jobbet. Vi joggade på vägen till första klätterbacken, lite övergångar osv. Hon var helt OK. Klättrade bra oxå, hon gick på lång tygel och sänkt huvud och därmed höjd rygg när hon klättrade. Vanligtvis ska hon kolla på allt så man måste verkligen leda ner henne så hon får fokus igen på vad hon håller på med. Men idag kom det naturligt. (Y)
 
Skrittade mest på hemvägen, men det blev fortsatt klättring. Red en slinga så vi kom ut på halva klätterbacken, så hon fick jobba uppför ännu en gång. Tror hon var rätt nöjd efteråt, hon skrittade nöjd hemöver. Lite stressig nån gång då det var en massa fåglar hon blev rädd för, och då måste hon ju skynda sig sen när hon blivit rädd såklart. Men sen lugnade hon ner sig. ;-)
 
Imorgon blir det lektion, för en ny tränare. Spännande!
 
 

Dressyr

Idag blev det dressyr igen, på en SEG häst. Jösses. Det är bara under sommaren som jag kan säga så om min räserräka.
 
Började i skritt och försökte hitta den bra känslan jag hade sist, där jag verkligen lyckades rama in henne. Men idag gick det inte lika bra. Tillslut slutade jag mesa runt och då hittade jag bättre ridning i skritten. Därefter gjorde jag några bakdelsvändningar, som går väldigt bra i vänster varv, men tjorvar rejält i höger varv. Som sist. Jag red tills det blev OK i höger varv.
 
Joggade sedan igång henne. Hon var fin, taktmässig osv. Men seg. Jag kände att jag måste få igång henne lite, så jag red tempoväxlingar osv. som hon svarade bra på. Men hon var ändå inte riktigt med mig, för så fort jag rider en annan väg än de "traditionella" så börjar hon vingla som en nyförlöst kalv.. Istället för att vänta och se vad jag ska be om. Så jag red lite udda vägar för att hon skulle börja vänta, och när jag var nöjd med det så gick vi in och jobbade skänkelvikningar under nedsittning. Dom var faktiskt ganska bra idag, kändes bättre än det brukar. Och det är ju positivt. :-) Lite ojämna, men jag tror jag fick med hennes kropp bra. Fokuserar mycket på att jag ska kunna ha samma mjuka hand och svika i armarna när jag rider skänkelvikning, som rakt fram el. på volt.
 
Sedan efter skrittpaus så körde jag lite högergalopp, och den var tusan i mig riktigt bra. Såhär taktmässig och rund brukar inte den vara. Så det var kul. Red lite tempoväxlingar, volter osv. Men jag hittade ingen bra ridkänsla, alltså jag typ glömde bort hur man red helt enkelt. Men Bella skötte sig fint.

Gick sedan in på förvänd. Jag red upp på medellinjen i rättvänd, och vid C red jag ut i "fel" varv och kom ut i förvänd. Sedan red jag fyra serpentinbågar x2, och det fixade hon galant. Fina tjejen.

Skrittpaus och sedan vänster galopp. Den var lite mer isär, men ändå helt ok. Jag red igång bakdelen med tempoväxlingar, och när det kändes bra gjorde jag samma här med förvänd galopp.
Hon skötte sig fint här oxå, hon försöker verkligen lilla pullan. Hon tappar takten ibland och då får jag gå in och hjälpa henne mer.
 
Slutligen fick hon gå lite övergångar mellan skritt och galopp, vilket faktiskt gick över förväntan. Jag red först på en 8volt, men bara efter 1-2 avsaktningar så var hon före mig, och då bestämde jag mig för att variera vägarna så att hon inte kunde förekomma. Så jag red snett igenom några ggr och gjorde avsaktningen där, och fattade ny galopp, och det blev jättebra. Hon tog väldigt fina fattningar. Avslutade med att vända upp på medellinjen där hon gör en KLOCKREN halt!! Jag hade tänkt fortsatt jobba lite där, men eftersom hon satte den klockrent så avslutade jag där. Joggade lite lätt ett par varv så hon fick sträcka ut.
 
Så, hon var alltså fin idag, men ändå seg. Och svarade inte för skänkeln alltid. Sedan kändes det som om jag inte kunde rida idag, alltså... hur gör man en volt? Så typ. Hur rider man hästen på en volt? Typ så förvirrad känns jag. Med överskänklar och underskänklar, och allt vad det är. Vi tar nya tag på torsdag då vi ska träna, elr fredag. Vet inte ännu. Men den lektionen får avgöra om vi åker och tävlar i helgen elr ej.

Tipsar!

Förr året köpte jag ett flugtäcke åt B, ett Rambo Sweet Itch. Det satt helt åt skogen för tight i bogen, så jag gav upp tanken om ett flugtäcke nånsin. För om jag har problem att hitta utetäcken som sitter bra, så lär jag aldrig hitta ett flugtäcke som sitter bra, tänkte jag.
 
Men i år var jag återigen sugen på ett flugtäcke. Jag slog till på ett eksemtäcke, för det har jag hört många ggr ska vara "bättre" än flugtäcken. Så jag provade. Och det sitter som en smäck på B! Sitter riktigt bra. Och hon njuter av att få det på sig. Man ser på en gång hur småknotten sätter sig ovanpå täcket, hundratals... Som annars inte syns på pälsen, men som hon är så irriterad på. Jag har bara på täcket under nattetid, då det är svalt men massvis av småknott och mygg.
 
Så, det är ett hett tips till er som söker flug/eksemtäcke. Detta är svalt, tunt och skyddar mycket bra.
 
Detta är ifrån Hööks och kostar 799:-, om ni velar mellan två storlekar så välj den större. Bella har 145cm på sitt och det sitter på pricken bra.

Rädd tjej...

Idag stod jag i valet och kvalet om jag skulle låta B vila. Men jag kollade hennes tränings- och tävlingsdagar, och insåg att det skulle passa bra med en uteritt idag. Så vi ca 19-tiden for jag upp och red ut en timme. Tog det bettlösa för jag var sugen på en lite chillare tur med mycket skritt.
 
Dock så visade det sig att B var så pigg, och otroligt spänd pga att hon var så rädd för allt, så jag körde jogging nästan rakt igenom. Några galopper här och där. Men hon var sådär jobbigt spänd att hon inte går att påverka särskilt mycket, där hon mest är blockerad för mina hjälper. Så jag gjorde det bästa av situationen och anpassade alltefter hur hon svarade på det. Så det gick väl okej ändå. ;-) Jag accepterar att hon är såhär nu, det är inte mycket att göra åt. Så får hon jobba ordentligt några ggr i veckan oxå så att hon inte blir helt galen.
 
 

Betessläpp

Vi släppte hästarna på bete i måndagskväll. :-) Det gick väldigt lugnt till..
 
 

Dressyr

Idag blev det ett dressyrpass på Bella, på Alnö ridklubb. Jag ställde upp koner i varje hörn, då det funkade väldigt bra sist. Jag slutade bli så himla fokuserad på hörnen, för jag var aldrig nöjd med hörnpasseringarna. Men nu när jag har en punkt att rida innanför så blir det mer naturliga hörnpasseringar då där jag får med ytterhjälperna oxå, för jag ställer konan en bit in på banan.
 
Jag började i skritt, och även idag hade jag med mig en helt annan ridning från när jag red ponnyn igår. Jag fick verkligen förstå igår, vikten av att få med yttersidan. Iallafall, så red jag B ordentligt mellan hjälperna idag redan i skritt, och det blev ett helt annat resultat av det. Hon var eftergiven och fin nästan hela tiden, inget stret osv. Provade några bakdelsvändingar, där hon först stretade, främst i höger varv där hon hade väldigt besvärligt att vända åt idag. Så vi tragglade på lite tills vi var nöjda.
 
Joggade igång en kanonfin häst, med en riktigt taktmässig och trevlig trav. Riktigt lyhörd var hon, hon gjorde fina hörnpasseringar, volter, skillnader. Allt. Hon var verkligen med mig. Men jag får rida röven av mig, för nu på sommaren blir hon så lugn. Och då behöver jag rida mer för hon har inte samma driv som vanligt. Jag gick in och red lite skänkelvikningar under lättridning, och det gick nog helt OK. Är fortf. lite osäker på dom men vi kör på. ;-)

Hon fick sedan skrittpaus innan vi tog lite galopp. Och eftersom hon känns så lugn och nästan lite "trött", plus att hon sköter sig så bra, så får jag verkligen välja här. Vad vi ska göra, för jag kan inte göra allt. Så jag valde förvänd galopp. Först galopperade vi rättvänt i höger varv, där jag la in tempoväxlingar, volter och bra hörnpasseringar. Hon var jättefin! Jag fastnar lite för mkt i tyglarna i höger galopp dock, men ju längre vi galopperade desto bättre blev det. Så pass att när jag började rida förvänd så hade jag hittat en ganska bra handställning där min hand inte gick bakåt något. Började först rida in vid C och rida en volt tillbaka och så red jag tre förvända bågar innan jag gick över till rätt varv igen.

Därefter red jag serpentiner i galopp, jag körde tre st eftersom hon är ovan. Det gick ASBRA. Hon var väldigt duktig!

Sedan skrittpaus, för hon vart väldigt nöjd av detta jobb i höger galopp. Frustade och grejjade. Och hon visar väl när hon vill ha skrittpaus.

Så sedan körde vi igång i vänster galopp och gjorde samma arbete. Först rättvänd galopp längs fyrkanten med lite volter osv. inlagda, tills hon var med mig. Därefter red vi in från C och gjorde volt tillbaka så vi hamnade i höger varv. Hon var jätteduktig även här. Så vi red serpentiner, tre st, över ridbanan. Hon var kanonfin. Hon är i lite svagare i den vänstra förvända, men hon kämpar på. :-)

Sedan travade jag av litegrann men hon saktade av efter en stund och var väldigt nöjd. Hoppade då av så hon fick vila ryggen lite medans jag plockade undan efter mig.
 
 
 

Ridning x2 (gårdagen)

Tar och skriver ett inlägg om gårdagens ridning. I veckan så blev jag förfrågad om att hjälpa till att dressyra en ponny i stallet, vilket jag gladeligen tackade ja till. Så igår så var det dags att provrida lilla fröken. :-)
 
Jag började med att skritta ett par varv på travbanan, och sedan ta tyglarna och känna lite på henne. Provade halter och kollade läget. Hon var inte så lyhörd för sätet i början, men ju fler halter jag la in desto bättre lyssnade hon.

Vi gick sedan in till paddocken där jag fortsatte i skritt, kände på henne i volter osv. Hon svarade väldigt fint. Det märktes tydligt var problemen fanns, då hon gärna sköt ut bogen och hävde in bakdelen osv. Men hon svarade som sagt väldigt bra på korrigeringen.

Joggade igång och kände på henne där, och det var likadant där, att hon behöver ramas in helt enkelt. När hon blir inramad kommer allt annat på en gång.

Provade galoppera i lättsits i båda varven några varv, för det är hennes svagare punkt. Det märktes, för så fort jag bad om att hon skulle lugna takten lite så blev hon svag och föll isär lite. Men hon skötte sig väldigt bra.

Efter detta så gav vi oss, så får hon smälta detta tills nästa gång. Det var en otroligt trevlig liten ponny! Otroligt positiv, hon ville verkligen göra rätt, och hon försökte hela tiden göra det jag bad om. Så himla härlig inställning. Dom två (ponnyn och hennes ryttare) kommer att få väldigt roligt tillsammans. Tanken är att jag ska mjuka upp henne och göra det enklare för den lilla ryttaren att hitta känslan. Det ska bli väldigt kul!

 
 
 Sedan var det dags för min egna lilla pulla att få sig en ridtur. Vi tog en härlig uteritt där Bella satte ribban. Jag hade en lite annan ridkänsla i kroppen sedan ridpasset med Heavenly, vilket gynnade min och Bellas tur. Jag fick med mig henne på ett annat sätt idag. Hon var fin! Krävde liksom ingen form, men hon lyssnade väldigt fint och jobbade trevligt bitvis. Red lite skritt/trav övergångar, och sedan galopp i lättsits där jag övade tempoväxlingar. Hon var fin. :-) Lugn och fin skritt hemöver oxå, på lång tygel. Nu har hon kommit in i sommar-moodet min lilla häst. Hon är alltid lugnast då.

 

Dressyr

Idag runt 14-tiden så öste regnet ner här, så då for jag till betet och hämtade hem Bella och ställde henne i boxen så fick hon torka och äta hö. Sedan for jag hem och låg och hade ont i magen, och hoppades att det skulle gå över lagomt tills att regnet gick över, så jag kunde rida... Det tog dock tid, for upp ca 18.20 igen, så då hade Bella stått inne ca 4 timmar.

Red iväg till Alnö ridklubb, och hoppade av och fixade lite övningar. La tre cavalettis på medellinjen, och så ställde jag konor ett par m innanför spåret så att jag inte skulle kunna fuska med "hörn"passeringarna efter bommarna. Likadant gjorde jag i alla fyra hörn i paddocken.

Skrittjobbade först, och idag gick jag tillbaka några steg och bara tänkte ställning. Hon ska ställa sig åt det håll jag ber, utan att trixa och greja. Och även på rakt spår. Så det jobbade vi med, ställning på rakt spår men även volter osv. Det funkade väldigt bra, hon blev riktigt fin. Hon höll på och greja lite med tungan där ett tag, men det gick över. Hon var lite spänd över olika ljud osv i paddocken, men hittade ändå fokus rätt bra.

Joggade igång i en kanonfin och mjuk trav. Jösses. Riktigt sådär smörig och mjuk. Jättehärligt! Fortsatte med bra hörnpasseringar, volter, volt tillbaka, övergång till skritt osv. Kanonfin.

Sedan galopperade vi igång i vänster varv. Där kändes hon lite trög, hon bröt av och hade sig. Så jag började jobba tempoväxlingar för att få lite go i henne, och det funkade bra. La in stora volter här och där. Hon frustade på ordentligt.

Sedan höger galopp, och där var fokus på dedär nedrans högra bakbenet. Stannade på en stor volt och jobbade med att rida henne mot ytterhjälperna. Svårt, men idag gick det väldigt bra må jag säga.

Skrittpaus innan vi började med dagens övning, cavalettin. Jag red som på en fyrkantig 8-volt, där cavalettin låg på medellinjen i mitten. Så, jag red på cavalettin, red ut i vänster varv, la en volt och fortsatte i en öppna hela vägen ner till hörnet. Passerade kortsidan, och på nästa långsida la jag in en övergång, innan jag rider in på cavalettin igen. Kan säga att öppnorna var riktigt bra idag! Hon tjaffsade inte en enda gång. Hon bara gjorde. Och det kändes bra. Något dålig bjudning ibland men det är ju mitt fel, annars skitbra. Cavalettin var lite i längsta laget för henne, för hon fick jobba för att länga sig. Men vi fick till känslan bättre ju fler ggr vi ridit över den. Hon blev lite stressad av den i början, men det gick oxå över.

Sedan travade jag av henne, för det mesta hade liksom funkat rätt så klockrent, och då ser jag ingen anledning att nöta och nöta. :-) Det blir ett till dressyrpass i helgen där vi kör lite mer styrketräning och mer galoppjobb. Vi måste underhålla den förvända galoppen, och så jobba lite skillnader i den för att stärka och utveckla den mer. Sedan övergångar tänkte jag kika lite på oxå, galopp/trav, så att jag har henne med mig även där.

 
 
 

Uteritt Grönviken

Idag tog jag och Bellan en lite längre tur, fast inte så lång som jag trodde det skulle bli. Två timmar var vi ute, och vi red till Grönviken från nedre vägarna. Jag har ridit där mycket förr, för flera år sedan, men sen fick jag höra att det inte längre gick att rida där, så idag gjorde jag slag i saken och utforskade det. Det gick att rida hela vägen utom sista biten vid strandtomterna, så där red jag upp för en lång backe tills jag kom upp till bilvägen där jag fick gå ca 500m innan jag kom in till Grönviken. Så det var ju helt OK.
 
Bella var rädd idag. Pigg och rädd. Haha jösses. Hon flög upp i luften i jämfotahopp och studsade fram i trav som jag nästan ramlade av i, haha.. Sedan kisspausade hon två ggr, och sket rännskita vid SJU tillfällen. Ja.. På den nivån var det. ;-) Hon var dock ingen katastrof att kommunicera med iallafall, jag jobbar som attan med att rida med säte och ben, och inte dra i henne när hon ränner iväg, och det funkar mycket bra.
 
På rakbanan i Grönviken fick hon galoppera, först i vänster sedan i höger galopp. Det gick fint! Och jag fick henne att komma till ro i traven oxå efteråt. Hon skrittade hemöver rätt så chill, det var så pass att jag kunde ha henne på fri tygel. Det är ganska ovanligt att jag kan det..

När vi kommit en bit så jobbade jag henne i skritt och trav, och tänkte få lite ordning på kroppen hennes. Men vi kom väl aldrig till något riktigt samspel där. Bitvis jobbade hon fint, men eftersom hon är så vaken och på spänn så kopplar hon inte riktigt av vilket inte ger något vidare flyt.
 
Skrittade sista biten ner till betet och det gick bra det å. :-) Imorgon ska hon få sig ett lösgörande dressyrpass.
 
 
 

Skrittur

Igår vilade Bella efter tävlingshelgen. Var bara upp en sväng med E och myste med henne lite, visiterade och borstade.
 
Idag så fick hon gå en skrittur i blåsten. Herregud vilket väder vi har.. det bara blåser och blåser. Men men, Bella var väldigt rädd idag. Och pigg. Hade det bettlösa tränset och red barbacka, så hon fick bara skritta på helt kravlöst. :-) Gick helt ok ändå.
 
Har även fotat två söta ekipage idag:
 
 

Tävlingsdag 3

Igår var det dags för tredje och sista starten för i helgen, en LB:2a. Bella var väldigt spänd att rida fram, hon tjaffsade väldigt mkt med huvudet, så jag hade lite repareratänk, med mycket eftergifter och försök till att få henne i en lägre och rundare form. Gick sådär. Men vi avslutade ändå framridningen med en helt OK känsla.

Ritten gick rätt bra. Hon var spänd bitvis, men jag kände att jag lyckades lösa det ganska bra. Och dom ggr hon blir ivrig i hörnen, t.ex efter galopp, så kom jag på ett sätt att få henne att inte springa iväg så värst, nämligen ta ett förbjudet tygeltag. Ta innertygeln upp och emot mig, för ju fler ggr jag gjorde det desto bättre blev det. Så jag kanske kan få ur henne dedär med att springa iväg.
 
Galopprogrammet kändes rätt bra. Lite trög i fattningarna men annars fin. Jag är iallafall jättenöjd!
 
35 sek in börjar programmet:
 

Tävlingsdag 2

Imorse var det dags för tävlingsdag 2. På dagens schema stod en LA:3a, våran andra någonsin. Jag var lite smånervös idag.
 
Red fram en längre stund idag, än igår, för att det är lite mera moment och lite samling osv. så hon behövde få lite mera tid på sig helt enkelt. Hon var väldigt spänd i början, hon var inte alls rolig i traven. Men jag försökte behålla mitt lugn och bara rida på. Och det funkade. Galoppen var dock helt ok.
 
Gick sedan in och red skänkelvikningar vilket gick okej. Sedan tog vi förvänd galopp i båda varv, vilket gick fint. Avslutade med lite övergångar från galopp/skritt/halt. Och vi hittade till den trevliga samlade galoppen, så det var ingen konst att få henne ner till skritt elr halt. Dutti tjej liksom.
 
Inne på banan så ville hon inte riktigt sakta av från galoppen och göra halt/hälsning. Jag fick ta i henne lite mao. Sedan körde hon uppe huvudet de första hon gjorde och försökte göra en galoppfattning. Fick henne slutligen ut i trav så vi kunde köra igång. Travdelen kändes verkligen kaotisk. Kändes som hon hade åsikter om var jag än bad henne gå, för hon tyckte nog att vi red helt fel vägar och även att det var fel moment. Hon blev lite förekommande och börjar gissa. Hon försökte t.ex fatta galopp i hörnen osv.
 
Men när vi kom till galoppen så vände det och hon blev kanonfin! Kändes riktigt bra faktiskt. Har ingenting att direkt anmärka på. Jag är jättenöjd. :-) Och liksom, travdelen. Ja.. Hon blir som sagt lite förekommande då hon blir lite förvirrad då vi rider nya program, för hon tkr liksom att hon redan vet vart vi ska. Det är bara att vi kämpar vidare och att hon får vänja sig med att ridas två program per tävling så hon får in det i sitt system. ;-)
 
Imorgon blir det en LB:2a, och jag hoppas jag lyckas få henne mer avspänd i traven där.
 Tävlingsdag 1 (Gårdagen)

Här kommer inlägget om debuttävlingen för i år, som vi utförde igår. Vi red en LB:3a.

Bella var jättefin redan inne på framridningen. I början var hon lite lång och "tråkig" i skritten, men jag började jogga henne rätt omgående och då släppte det. Hon blev jättefin. Kändes trevlig i alla gångarter. Galoppen var kanon redan från början, höger galopp, och hon bar sig trevligt och lyssnade fint.

Skrittpaus, och sedan tog vi vänster galopp. Där kändes hon hängig som attan och lång, jag fick jobba med att minska volten så att jag skulle komma ihåg ytterhjälperna, och då blev B jättefin. Gjorde någon övergång där och det gick bra.

Väl då vi red programmet var hon så duktig. Hon har aldrig känts så ridbar, bitvis, att det känns som om jag kommer åt henne lika bra som hemma. Nästan. Hon rann inte iväg och gick bananas, utan det gick att, emellanåt, komma åt henne och få tillbaka henne till bakdelen igen om hon blev lite ivrig. Vi gjorde en hel del missar, bl.a så travade hon två ggr under skrittdelen, sedan tog hon inte galoppfattningarna... och vid uppridningen i trav så galopperade hon genom hela hörnsvängen. Jösses. Haha. Hon var så taggad lillpuppan. Men det gör mig ingenting, för jag är jättenöjd över oss båda. Hade en rätt bra känsla. :-D
Jag lever!

Jag tänkte jag skulle ta och uppdatera bloggen lite. Haft så mkt för mig, och inte haft någon lust att blogga. Har ingen direkt lust nu heller men let's get it overwith! ;-)
 
I förrgår så hade Melina hand om B, dom tog en promenad och det hade gått bra men med en lite för på Bella. Som vanligt då man är ute och går med henne. Rallypullan.
 
Igår så tog jag en uteritt med de raka bettet ("såret" är helt borta nu), kravlöst med jogging och galopp i fokus. Lättsits och mest bara chilla. Red lite tempoväxlingar och övergångar för att stämma av iallafall. Gick jättebra. Vi hade en trevlig tur jag och lilla B.
 
Idag så har vi tävlat, men mer om detta i nästa inlägg, i nästa paus av Jurassic Park. ;-)
 
Bästa terapeuten igår <3

Uteritt

Imorse vaknade jag av klockan 4.40. Jag tänkte att jag skulle upp och rida då, haha. Men jag ångrade mig, och sov vidare till 7.00. Tog sedan ut min rast och for och red förut idag. Hon fick gå en uteritt idag Bellabus. "Såret" elr ja, det röda nypmärket i mungipan var helt borta idag. Men jag red på bettlöst iallafall, och eventuellt får hon gå med bettlöst för säkerhetsskull tills tävlingen. Vi får se.
 
Hon gick en uteritt med fokus på kravlöst och roligt. :-) Det gick fint! Hon var såklart spänd, men hon fick vara som hon ville bara hon lyssnade på avsaktningar. Red lite övergångar, sen kom vi till klätterbacken, sen genom skogen, jogging osv. Tog några galopper oxå. Var ute 40 min. Och hon skötte sig helt ok. :-)
 
Inatt sov hon ute första natten på betet, då jag släppte henne igårkväll. Läppen hängde då jag kom, och vanligtvis brukar hon få vila efter första natten. Men inte nu inte. ;-) Vill ha na så "trött" som möjligt i helgen. Hihi.
 
 

Katastrof

Kvällens dressyrpass var en katastrof. Både jag och hästen var spända och irriterad på varandra. Det är svårt att som ryttare vara pedagogisk när man är irriterad..
 
Började i skritt, och redan där var hon väldigt spänd. "Läskiga" saker i och utanför dressyrstaketet, andra hästar osv osv. Hon la tungan över nå otroligt under värmningen... Jag brukar kunna rida bort det genom att hä fram handen och tänka ännu mer bakben in, men inte idag. Hon bara knäppte av, la tungan över och trippade på. Och detta gör hon när hon blir sådär väldigt spänd och inte kan koncentrera sig. Spelar ingen roll vad jag ber om, en så enkel sak som att ställa sig i innersidan får henne att lägga tungan över. Men jag red på iallafall, och tänkte att jag nog snart rider ur henne det.
 
Travade igång, och red volter, serpentiner, hörnpasseringar, olika vägar osv. Men hon var verkligen inte kul. Hon backade av helt eftersom hon la tungan över = då försvinner ju bjudningen och motorn bakifrån. Så jag hade en riktigt kass känsla. Tillslut hoppade jag av och höjde bettet två hål, för, faktum är att det nästan hängde i sidostyckena, men det har funkat de ggr jag ridit med tränset sen jag köpte det, men idag då hon blev spänd så fick hon läge att lägga tungan över då bettet var så långt ner.
 
Galopperade lite, och det kändes väl inte så bra. Men jag fick det att funka okej ibland, men liksom, hela min ridning kändes bara jättekass? Sen kom jag på mig själv med att sitta och bromsa lite för mkt, så då började jag tänka fram med handen och mer bakdel. Men det gick inte bättre för det.
 
Provade sidvärts, och sen provade jag lite programdelar. Men nä, ingenting fungerade. Och jag blev bara mer och mer frustrerad. Började nästan gråta. Kändes så jäkla illa. Jag var verkligen sugen på att stryka mig från helgens tävling.

När jag skulle trava av så fick jag ny energi och då började jag rida vägar kors och tvärs, men till en fast punkt, väldigt beslutsamt. Där avslöjades hur otroligt vinglig och "inte med mig" hon var, hon gissade hela tiden åt vilket håll vi skulle, men jag bara höjde handen och drev på för att hon skulle gå rakt fram tills jag bad om något annat. Och faktiskt så blev detta arbete BRA. Det gav resultat. Mycket bra resultat. Efter lite noggrannt ridna vägar så började hon äntligen att bära sig, och att vänta på mig, jag kunde då rida ut till punkten ända ut, och sedan be henne om vilken väg vi skulle ta. Och hon var inte före mig. Och hon gjorde finfina hörnpasseringar.
 
Så, det tar sig ju, när jag kommer åt henne. Men när jag blir så frustrerad som innan den övningen så kan jag inte lösa problemen på ett bra sätt.
 
Efter dehär när jag hoppade av kollade jag som vanligt munnen, sen hon fick dedär såret. Det har sett helt bra ut, men NU, nu var det rött där igen. Och den ENDA skillnaden på alla andra ridpass efter såret läkt ut, och detta idag, är att hon gick med tungan över bettet en längre tid. Och sist hon fick dedär såret så hade hon gått med tungan över bettet (hon hade en väldigt spänd period och då är det hennes försvar när jag ber om något), i tre dagar. Så... det måste ju bara vara så att nånting händer då hon lägger tungan över, och går och fipplar med bettet under tungan? Det måste ju vara så att hon blir nypt i det läget. För hon har varit kalasfin i munnen oavsett om vi haft bra elr dåliga ridpass, men hon har inte lagt tungan över. Men idag gjorde hon ju som sagt det, och då slutar det med ett "sår". Så... Det är min slutsats.

Sen ska jag förtydliga att det inte hunnit bli ett SÅR denna gång, utan det är huden som är lite röd. Så hon ska få gå bettlöst imorgon, sen med rakt bett dagen där på (Melina ska nog rida), och därefter borde det se bra ut. Med tanke på att det inte var trasigt på huden. Men jag kommer såklart hålla koll. :-)

Sen så tänkte jag ju avanmäla helgens tävlingar, tvådagar. Men efter en del peppande från goa människor så slutade det med ännu en anmälan, till en till dag. Därför att problemet är tävling, vi behöver få mer rutin, och rida mer på tävlingsbanor. Så tre dagar i rad ska vi tävla, och så får jag se om det blir bra resultat för spänd-hjärnan hon har min häst. ;-)

Gårdagen

Igår reds Bella av Melina, som var snäll och tog henne då jag skulle iväg till Stockholm. Supersnällt! De hade varit ute 1,5 timme och mest skrittat, provat lite trav på hemvägen, och det hade gått kanonbra. :-) Fick en liten bild på puppiluran oxå!  Löjligt glad man kan bli av en bild. ;-)
 
Idag är tanken att jag ska till klubben och rida lite innanför dressyrstaketet då vi ska tävla i helgen. Men vi får se, det var fullt med hinder där så jag har ingen aning om man kan plocka bort det...

Dressyr

Idag blir det regn här hela dagen, från morgon till kväll, så jag bestämde mig ganska fort för att det får bli ett dressyrpass idag igen, fast inne på klubben i ridhuset. Väl framme kommer jag på att jag glömt kolla kalendern för klubben, och gör det.... och ser att det är Färsta Cup Final 13-17.30. Klockan var då 12.45. Något less jag blev och tänkte att ja, det är väl bara att fara hem då. Men så kollade jag startlistorna, och själva starterna började inte förrän kl 14. Så jag frågade om jag fick rida en stund, och till 13.30 fick jag rida. Så det var jättesnällt!
 
Så jag hade 35 minuter på mig att rida med andra ord. Bella skötte sig jäkligt bra! Skrittade några varv på lång tygel så hon fick kolla läget och slappn av lite, de höll på att bygga och dela av ridhuset med bommar och sockerbitar inför Cupen. Skrittjobbade sedan ett tag, med volter, varvbyten, förändringar helt enkelt så att hon inte ska bli uttråkad. Hon var fin, men till en början lite lång och tråkig. När jag fick henne att runda sig mer så blev hon trevlig. Därefter körde jag igång i trav, på en jäkligt fin häst. Hon var riktigt fin. Jag red volter, varvbyten, hörnpasseringar, uppridning på medellinjen, halter och övergångar till skritt osv, provade någon mellantrav på medellinjen, allt gick suveränt. Hon var verkligen jättetrelig och rörde sig i en lättare och smidigare trav än jag nånsin har fått känt på.
 
Körde igång i galopp, först vänster. Och där kändes hon lika "tråkig" som igår, och svår att påverka liksom. Och lite spänd, för hon hade lätt för att bryta av om jag inte red ordentligt, samtidigt fick jag henne inte rundad, så nä, ingen bra känsla. Och då tänkte jag, hur ska jag lösa detta nu? Och då började jag minska volten, och då kom det, då rundade hon sig och kom till ytterhjälperna. Så därefter saktade jag av direkt till skritt vilket hon gjorde suveränt. Ett kvitto på att galoppen var bra.
 
Sedan höger galopp, kanonfin fattning. Hon kändes först lite spänd för det började droppa in lite ponnyer som skulle ridas fram. Men jag fortsatte lägga henne på volten och minska den lite, och hon svarade bra, så när jag hade henne på plats fortsatte jag runt fyrkanten med volter osv. Hon var väldigt fin!

Sedan fick hon skrittpaus innan vi började med lite galopp/skritt-övergångar samt provade på enkla bytena. Först så red jag galoppen som en uppridning upp på medellinjen, och så gjorde jag en övergång där. Men B var så jäkla förutsägbar där, för hon visste precis vad hon skulle göra. Så hon hade inte riktigt suget fram som jag vill att hon ska ha, utan hon backade av lite för att hon "visste" att vi snart skulle sakta av. Så jag försökte rida lite mer noggrannt, och det blev lite bättre. Men sedan så bestämd jag mig för att rida någon annan väg, för att få henne mer med mig. Så jag red enkla byten på en 8-volt, där avsaktningen var på medellinjen fast på bredden då. Och hon var så jävla fin! Hon lyssnade klockrent, inte ett travsteg emellan en enda gång. Utan direkt ner till skritt, skrittade några steg och så ny fattning utan att hon hann bli stressad. Jättejättefin var hon! Det är verkligen en magisk känsla dendär att rida med sytrådar i händerna och styra allt med benen och sätet.

Så sedan joggade av henne i galopp, och sedan trav. Rund och låg. Supernöjd var både B och jag!
 
 
 

Dressyr

Imorse blev det ett lättare dressyrpass för Bella. Hon kändes ganska oriden, vilket hon ju såklart är. Inte så lösgjord just nu. Började ett bra tag i skritt, och hon kändes stel och "tråkig". Men efter en stund blev det bättre, och då la jag in bakdelsvändningar vilket gick bra.
 
Joggade igång en kanonfin tjej! Hon var jättetrevlig i traven. Men efter ett tag började hon bli "tråkig" även där, och spänd, och jag var inte riktigt på topp så jag blev irriterad.. Och då blev ingenting bättre iallafall. Så jag provade galoppera, men det var ju typ värre. Hon låg på som attan, och jag kände bara att jag inte kunde rida. Så jag la ner galoppen och lät henne pausa.
 
Sedan bestämde jag mig för att prova lite travjobb med skänkelvikningar, volter och sådär. Gick ganska bra. Jag red rätt bra och Bella var fin. :-) Efter detta jobb frustade hon ordentligt och kändes väldigt nöjd, så jag gav mig där.
 
Nya tag nästa pass helt enkelt. :-)
 
Idag har jag varit och lämnat in tränset + sadeln hos skomakaren för att fixa till remmarna och laga några sömmar på sadeln. Blir kanoners det. :-D Jippi!

Uteritt

Imorse innan jobbet så tog jag och Bellan oss en uteritt i blåsten. Det blåste på ganska rejält, och då hon stått/lungt i några dagar nu så trodde jag hon skulle gå bananas. Men nix, hon skötte sig rätt bra. Hon var väldigt väldigt pigg! Travade på som en riktig symaskin. Men jag la in lite övergångar mellan skritt, trav, halt och rygga. Då blev det lite bättre. Men pigg var hon som sagt, men jag fick henne att lyssna på sätet åtminstone. Så jag var mer än nöjd. :-) Sista 100m hem fick hon spunk dock, av någon anledning. Det kom någon lastbil osv, blåste till rejält, lät från någon gård... så hon började trava och dansa omkring och göra lite som hon ville. Elr hon försökte åtminstone göra som hon ville.
 
En helt ok ridtur mao! Imorgon blir det troligtvis ett lugnt pass på banan så att hon får jobba lite bättre med kroppen.
 
Hon verkar gilla sitt träns iaf. Både när det ska på, och under ridpasset. Får se imorgon då det blir mer seriöst jobb. :-) Gillar hon det då så kommer jag modifiera om det helt och hållet, klippa remmar, köpa karbinhake till spännet osv.

Sådärja!

Jag kunde inte hålla mig från att åka upp till Bella efter jobbet nu ikväll och testa tränset ännu en gång efter att ha studerat fotona jag tog på henne med tränset på. Förut så provade jag fram och tillbaka med remmarna men tyckte ingenting blev bra.
 
Nu blev det kanon!! Och inte trycker det på kinden heller, vilket är konstigt då det ju ligger där över. Men nix det är knappt så det nuddar henne. Halleluja! Vart jättefint tycker jag. Så om jag beslutar att behålla det så kommer jag kapa tredje remmen (det är ett kandar), och sedan eftersom det är spänt på innersta hålet runt nosen så blev det världens längsta rem som hänger löst där, så den kommer kapas en bra bit plus att jag ska sätta dit en karbinhake så jag slipper spänna upp hela jäkla nosgrimman varenda gång. Jisses. 
 
 

BYTES ELLER SÄLJES

PS träns Passage Revolution bytes mot likadant elr Flying Change i storlek Cob. Tränset jag har är i storlek Full, helt nytt och komplett med dubbla tyglar. Tränsväska ingår.
 
 

Ja hujedamej!

Imorse innan jobbet skulle jag först ha utsläpp, så for upp kl 6.30. Sedan skulle jag ha tagit en uteritt på Bellabus. Men så blev det inte. Då jag tog ut henne så såg jag direkt att hon gick jättekonstigt, jag bara "B, är du halt?".... Men jag tänkte äh, jag släpper ut henne så gör jag klart de andra hästarna först.
 
Hämtade sedan in henne och hon såg likadan ut. Ångesten började komma. Jag gjorde alla övningar jag brukar göra på henne, för att ge henne bästa förutsättningar att röra sig bra. Slängde sedan på repgrimman och hoppade upp barbacka för att känna av läget uppifrån. Katastrof. Så jag hoppade av, och tänkte att jag provar gå en sväng. OM det skulle vara träningsvärk (vilket hon aldrig lidit av så illa att det synts förr). Men nej, det blev inte bättre. Dessutom märkte jag då att hon hade det jobbigt att gå uppförs, svårt att få upp sina framben. Hon började även snubbla på plan mark. Panik liksom.
 
Fång? Korsförlamning? Google..... Sedan ringde jag vet. ganska omgående och rådfrågade, och hon trodde isåfall på korsförlamning. Hem, hämta väskan, tanka, köpa frukost, och så for jag slutligen och lastade Bellan och for in. Då var klockan ungefär 9.00.
 
Vi kom in, och fick vänta väldigt länge. Jag hade ju ingen bokad tid så oss tog dom när dom hann. Så jag väntade nog 1,5 timme där innan jag fick komma in med B. Hon började med att kika på rörelsemönstret först, och redan då så såg jag att det blivit något bättre. Hon såg inget superkonstigt mer än att hon var lite kort i sitt steg. Men jag som känner henne vet ju hur hon brukar se ut. Så hon började lyssna på hjärta och tarmar, och i magen var det väldigt tyst. Så hon funderade på om B hade haft någon kolikkänning imorse. Så dom förberedde för att gå in i tarmen och känna runt där. Bellan tyckte detta var väldigt obehagligt så dom fick vara två st och jag fick bremsa. Hugaliten.
 
Men ingenting fel i tarmen, allt kändes bra. Sedan väntade vi på svar på blodprovet för infektion, och det var negativt. Redan då hon börjat undersöka litegrann och sett rörelsemönstret så uteslöt hon fång och korsförlamning, för B var mjuk och fin i musklerna och reagerade inte negativt på något alls.

Så vet. tror att hon fått en reaktion av vaccinet igår helt enkelt. Ju längre vi var där desto bättre rörde hon sig dessutom.

När vi kom hem och jag släppte ut henne i hagen var klockan 14.00, och då gick hon helt normalt och obehindrat. Som vanligt alltså. Så... något bättre svar än så får vi nog inte på vad det var, men förhoppningsvis håller hon sig frisk och fräsch nu.

Dressyrlektion

Imorse var det dags för dressyrlektion för Gittan igen. Igår kollade jag på lite filmer på youtube, samt läste en del om skolorna. Så det hade jag med mig i tanken idag.

Började rida fram själv, först ett bra tag i skritt. Det kändes bra, hon lyssnade rätt fint och jag red bra. Provade en bakdelsvändning åt vardera håll innan jag började trava, dom satt fint. Travade igång en väldigt fin häst! Jag var noggrann med hörnpasseringarna, la in volter, volt tillbaka, serpentiner, lite övergångar. Hon var jättefin verkligen. Övergångarna börjar bli riktigt fina, i skritt och trav. Sedan M sa åt mig att rida mer in i övergången till skritt, låta det ta någon sek extra, så har det blivit stor skillnad. Förut blev de så tvära övergångar där hon nästan stannade till, och blev lite flack i kroppen. Men nu sitter hon ihop hela vägen.

Galopperade igång i båda varven, och hon var kalasfin faktiskt. Trevlig tjej. ;-)

Sedan kom G in, och hon frågade vad jag ville göra. Jag valde att fortsätta med öppnor, skänkelvikningar och övergångar. Vi började med övergångar mellan skritt/trav och vara noggrann med att hon ska kliva in med sitt inner bakben mer under sig. Även in i övergången till trav så att jag inte släpper henne då.

Sedan gick vi in på öppnor på långsidan, skänkelvikning snett igenom, och så öppna ner på långsidan igen. Så rullade vi på så. Det gick skitbra! Nu jäklar. Jag tänkte mer energi idag, energin får inte försvinna när jag går in i öppnan. Och det gav verkligen resultat. Alltså, jag blev väldigt chockad, för hon tjaffsade INGENTING?! Alltså ingenting... Jag bara red, och hon bara gjorde. Hon gick i jättetrevliga öppnor, i båda varven.

Även skänkelvikningarna var bra idag, jag tänkte även här mer energi. Det gick inte klockrent, men det gick väldigt bra. Det är nog dom bästa skänkelvikningarna jag ridit iaf. Kändes kanon. Och jag red väldigt bra idag. Förresten, en sak som hjälpte mig enormt var att G sa att jag skulle tänka längre hals i skänkelvikningen. Helt plötsligt släppte något och vi fick ett betydligt bättre flyt. Tänk att en liten mening kan göra så att man får in en helt annan känsla i det man gör, och förbättra så pass.

Galoppjobbet bestod först av övergångar mellan trav/galopp, där vi låg på en fyrkant så att jag fick jobba med hörnen som jag har problem med att hon viker sig in i. Övergångarna gick bra, jag fick tänka öppna i traven, då kom hon tillbaka naturligt. Sedan fick jag lägga in en hel del volter för att lugna henne. Men jag är nöjd. Hon gjorde många fina galoppfattningar oxå. Och i hörnen då vi red galopp så fick vi henne att jobba igenom hörnet, och inte vika sig. Jag fick tänka mer eftergift i innerhanden och komma ihåg att sitta kvar på inner sittben. Då gick det jättebra. Red även förvänd galopp, fortsatt på lilla fyrkanten så vi fick jobba hörn. Det gick jättebra. Den känns alltmer stadig.

Sedan travade vi av i rund och låg form, och hon var suverän här oxå. Riktigt bra jobbat av oss båda idag. :-)

 
 
 
 
Efter lektionen så fick hon en rejäl avskrittning, käka lite betforvatten, och sedan for vi till kliniken och hon fick den sista sprutan. Så nu är hon färdigvaccinerad. :-) Synd att jag måste vänta 7 dgr innan jag får starta nu, för annars hade jag tävlat i Gnarp på lördag och Matfors på söndag. Dom två är typ mina favorittävlingar varje år, den helgen alltså. Men men, bara att gilla läget. Det var en kvinna som vaccinerade B idag, och hon reste sig inte en gång. :o Jag blev väldigt förvånad... Om det var pga att det var en kvinna elr ej, det vet jag inte. Men skötte sig, de gjorde hon. ;-)
 
Mössan lät hon vara på hela vägen till Bergsåker och tillbaka till ön, jösses. ;-) Hon slutar aldrig förvåna dendär. :-D

RSS 2.0