Ännu en lång dag...

Idag blev oxå en heldag i stallet. Från 9-15 var jag där, helt slut när jag kom hem... Men det är det ju värt. :-)
Bellabus fick gå en uteritt idag, först bort till klätterbacken. Vi joggade påvägen dit, och hon var fin! Kändes trevlig idag. Vi jobbar vidare med att vara lugn, vänta och svinga rygg i skritt innan vi går vidare till trav. Funkar bra. Hon får fortfarande gå i ett friskare tempo i traven, med inslag av några mer samlande steg här och där.
 
Klättrade en gång uppför, sedan red vi vidare på en annan väg och joggade en hel del. Hon kändes trevlig, men pigg och tog kommandot ibland. ;-)
 
Men överlag var hon fin.
 
 
 
Sedan var det dags för Quantas. Det var jättelängesen jag red honom nu, så det var roligt. Red ut på honom en sväng, en joggingtur. Han var fin! Han är ju lite klurigt byggd så han har inte superlätt för sig den mannen, men han försöker och är en himla trevlig liten pojk. :-)
 
Båda hästarna fick massage innan ridning, och lite övningar. Det uppskattades!
 
 

Lång dag ;)

Idag har jag varit i stallet 9-16, och typ inte haft en lugn stund. Började med ihopsläpp av B&Q som skulle få en ny hagkompis, D. Det gick ganska odramatiskt till, men B är en riktig räbba just nu för hon skyddar sin "flock" (bestående av Quantas), från D... Men om några dagar så tillhör säkert även Doreen flocken.
 
Sedan kopplade vi i thermobarer, och grejjade på. Sedan hade Melina och jag bestämt att vi skulle fota varandra, och jag började.
 
Bellson var lite stel, hon ville inte riktigt vänta i skritt. Men det var ändå helt okej, och det gick över fort. Hon blev inte klockren, men som sagt ändå okej. Travade igång henne och hon kändes fin! Fint sug framåt, och jag fokuserar på min sits och mina händer. Hon är lite snabb, men det är okej just nu. Och hon är extremt låg i formen, hon orkar helt enkelt inte gå på annat vis. Vilket jag inte lägger mig i heller.
 
La in skänkelvikningar för att lossa lite då hon är väldigt bitig i högersidan, och dom kändes helt okej. Lite ojämna, och så blir jag osäker om jag behöver tvära mer, mindre eller om jag behöver få med mer rumpa osv. Lite klurigt tkr jag. ;-)

 
Sedan fotade jag Melina, och efter det red jag Heavenly. Det gick jättebra! Jag provade att jobba henne mer i skritten idag, med inåt/utåtställning, eftersom jag märkt att hon har svårt att jobba utåtställd. Det blev protester i början, men sen släppte det. Duktig tjej. Sedan i traven var hon först lite "tråkig", och jag kom på att jag borde ha med mer ytterhjälper. Så jag la in en massa volter och varvbyten med stadiga ytterhjälper, då började hon jobba. Dutti liksom. ;-)

Sedan provade jag lite galopp, och där gick det väldigt bra. Bra takt och tempo, och hon väntade. Använde massa ytterhjälper här oxå, och då får hon ta i mer, men hon kämpade på. Avslutade innan hon blev trött.
 
Sedan hoppade Ida upp och jag guidade henne en del, det gick oxå super! Duktiga tjejer :)

Ridning

Idag har jag äntligen fått rida på min lilla prinsessa igen, efter att ha jobbat 8-21 i tre dagar. Melina har ridit henne två av tre dagar, tusen tack! Ville inte att hon skulle stå i tre dagar nu när hon redan vilat i 1 månad liksom och är under igångsättning.
 
Idag red jag ut en sväng först, och hade som plan att jogga henne en del, som en normal uteritt för oss. Men hon var väldigt pigg idag och vi hade en hel del att ta igenom med halvhalter som inte gick igenom osv. Och börjar hon väl lyssna så hänger hon sig fram, så då måste jag mjukna och lirka loss henne från att bita tag, och när det är löst så trippar hon istället. Då får vi börja om med att länga steget, fånga upp och göra halvhalt och ja, tillslut funkar det. Men det är en himla balansgång.
 
Travade några bitar ute, och första stegen var okej. Sedan blev hon lite spänd, så jag la in övergångar då. Det blev inte så mycket trav som jag tänkt mig, så jag fortsatte jobba henne på travbanan några varv när vi kom tillbaka.
 
Där var hon rätt fin. Lättare att få en bra skritt där, då hon är mer avslappnad på gården än utanför. Men hon blir lätt kort, så jag får tänka på att länga hennes steg och få med ryggen. Därefter så får hon trava. Hon gjorde jättefina travfattningar, och jag jobbar massor på att ha handen framåt/åt sidan, inte bakåt. Låta rörelsen komma bakifrån och fram utan en bromsande hand som bromsar upp allt. Men det är inte det enklaste.

Övade lite tempoväxlingar för att kompromissa mellan att låta henne gå i sitt friska tempo, och sen fick hon gå några steg i mer samlad trav där hon fick ta i lite mer. Och så varvade vi lite. Det gick lite upp och ner, hon var bitvis fin. Avslutade med en väldigt trevlig trav iallafall.
 
Provade PS High Function idag, det passade B utmärkt! Gud vad bra det satt. Bäst av alla PS träns jag provat på henne tror jag minsann. Så ett sådant ska jag införskaffa så småningom.
 
 

Dressyr

Idag blev det lite dressyr på planen för B. Skrittade först två varv på rundbanan på lång tygel, och sedan körde vi igång med skrittjobb på planen. Började först att kolla så att hon kunde gå rakt från punkt A till B utan att vingla på och gissa vart vi skulle, och det gick väldigt bra. Sedan gick vi in och jobbade halter, och med samma tänk som igår att  dom måste komma bakifrån. Detta tkr B är himla besvärligt, hon vill inte gärna behöva kliva in i halten och jobba hela vägen. Så där får vi traggla lite innan hon blir okej i det jobbet. Var noga med att hon skulle gå i samma tempo i volter, serpentiner, varvbyten osv. då hon annars gärna ilar iväg när nånting nytt sker.
 
Sedan gick vi in och gjorde en skänkelvikning åt vardera håll, och det gick jättebra. Inga konstigheter. Sedan provade jag en öppna åt varje håll, gick lika bra där. :-) Här började hon att komma loss riktigt fint och började vänta samtidigt som hon lossade i överlinjen och svingade ryggen, istället för att låsa den. Jag fick tänka lite större steg, utan att hon ilar iväg snabbare. Det gick väldigt bra här för då hade hon kommit igång i kroppen. Halterna satt kanon oxå. :-)

Då var det dags för trav, travade 3-4 gånger. Först 2-3 gånger med några övergångar emellan, och ja, jag satt och skrattade typ! Haha. Så jäkla härlig energi, och vad det rör sig! Mycket mer än jag minns att det brukar?! Riktigt trevlig takt, men hon är lite snabb, vilket jag dock inte bryr mig om i nuläget. Lägger in halvhalter så att hon är med mig i hörnpasseringar, volter och varvbyten.
 
Hon dök riktigt djupt ner i traven, gick riktigt lång och låg. Jag fokuserade på en bra sits och bra hand som inte går bakåt, utan som är antingen framåt eller åt sidan. Eftersom min hand alltid varit mitt stora problem så jobbar jag mycket mot att få bort den olaten att bromsa med handen.
 
Sedan blev hon trött, trots att jag inte travade mer än 1-2 minuter. Hon tyckte det var jätteskönt att få sakta av till skritt och länga ut halsen ännu mer. Så hon fick ett skrittvarv på travbanan, sedan gick vi upp på planen igen och travade några minuter till. Hon kändes fin. Och som sagt, jag satt mest och skrattade för hon var så himla söt! Sådan energi. :-D <3
 
 

Uteritt

Idag har jag ridit ut på Bellson. Det regnade då jag kom dit, och jag vägrar rida ut i sådant spöregn. Så jag tog in henne för en helkroppsmassage, och lite övningar. Det släppte fint och hon tuggade och hade sig. Efter det så hade det slutat regna så då begav vi oss ut på grusvägarna.
 
Idag har jag testat trava! :love: Vilken jädra dundertakt hon bjöd på, det rörde sig mycket mer än det brukar. :-D Härlig känsla! Jättefin var hon. Jag fortsatte med arbetet med att vänta i skritt, och detdär viktiga ryggsvinget. På bortavägen gick det bra, hon svarar ganska omgående och slappnar  av. På hemvägen var det lite klurigare, men ändå helt hanterbart. Och för att ha vilat en månad så är det ju som sagt jättebra, hon sköter sig mer än väl.
 
La in ganska mycket halter i skritten, och var noggrann med att det skulle komma bakifrån. Vilket ledde till att det blev många halvhalter innan vi slutligen fick till en halt som kom bakifrån. Men hon blir jättefin efteråt när vi kommit till den punkten liksom. Annars lägger hon sig i handen och jag får handbromsa henne, men det erbjöd jag henne inte idag. Idag fick hon bära sig själv. Travade som sagt lite idag, tre sträckor, lite kortare. Det hade kunnat bli mer men hon var inte i rätt läge för det helt enkelt.
 
 
 
 

Ridit Bellson och H

Nu i e.m/kväll har jag ridit två tjuriga men fina flickor. Det blev lite hastigt bestämt att jag skulle rida lilla Heavenly idag, så jag tog henne först. Jag hade en plan om att fortsätta på samma spår som förra passet. Det viktiga är att vi hittar igen samarbetet igen innan vi gör någonting jobbigt eller svårt. Det viktiga är att vi är vänner och på samma linje.
 
Idag var hon  fin i skritten i början, men sen började hon bli lite småspringig och spänd och liksom i sin egna värld på något vis. Tragglade på, och provade lite trav när det kändes okej. Det var ett bättre utgångsläge än förra passet, inte några direkta protester idag. Hon bara .... svarade inte på hjälperna. Jag vill ju att hästen formar sig efter mina skänklar, när jag lägger en volt, svänger eller något, så ska den ta ytter- och innerskänkel. Men hon gick lite med skygglapparna på och svarade inte riktigt så bra.
 
Jag tragglade på en stund, och sedan kände jag att näe, jag måste bryta mönstret. Det händer ingenting. Vare sig positivt eller negativt. Så jag galopperade lite, och det var ingen katastrof, men det var inte lika bra som det kan vara heller. Men det fick gå, det var okej. När jag sedan saktade av till trav började hon slappna av lite och forma sig, men det försvann fort.
 
Tillslut analyserade jag vart exakt problemet satt, och det var ju helt enkelt bara så att hon tog ingen hjälp som jag gav, alls. Hon svarade inte. Så jag la mig på en volt och la på ytterskänkeln för att få henne att vända för den, svara på den och börja forma sig. Då satte hon tjursidan till, och det gjorde faktiskt jag med! Så jag höll tills hon gav efter, och vi fick ta igen det ett par -tre gånger på dendär volten innan hon äntligen släppte.
 
Och när hon släpper är hon så himla fin!! Jag kunde styra runt på 8volter och serpentiner och ha hästen mellan hand och skänkel där hon formar sig som en orm efter mina skänklar. Alltså?! Lilla ponnyn... ;-) Man blir liksom inte riktigt klok på henne när hon gör så. Men jag ska rida henne regelbundet nu och förhoppningsvis kommer hon snart komma på att det är bekvämare att samarbeta än att tjura.
 


Sedan var det Bellsons tur. Jag fick hem ett nytt bett idag, ett novabett. Så jag provade det på henne. Red två varv på rundbanan och sedan gick vi upp till paddocken. Jag red först från punkt A till punkt B, där jag kräver att hon ska greja det utan att vingla på. Hon ska vara så med mig att hon går rakt oavsett var jag styr, och att hon väntar på hjälpen innan vi svänger åt något håll. Det gick rätt bra ganska omgående faktiskt.

Då till det besvärliga, nämligen att behöva vänta. Jag la in halter och krävde att hon kordinerade sina ben, ett i taget, inget ivägilande... Och då kom protesterna. Hon gapade och hade sig, slängde med huvudet osv. Men det är samma där, när hon släpper till blir hon ju jättefin.

Sedan la jag in tempoväxlingar, där hon får gå från dendär kontrollerade skritten till ökad skritt. Ökade skritten är ju superfin. Sen när jag ska korta henne så, ja, hon gör rätt, för hon börjar på att lyssna nu. Hon tar halvhalten och hon kortar sig direkt, MEN hon släpper ryggen nu. Hon går lite som en robot i skritten, istället för mjuka rörelser och pendlande rygg. Hon låser ryggen  och så går hon myrsteg, likt en robot. Det var lite klurigt att få lös henne.

La in lite skänkelvikningar och dom var fina! Det känns väldigt bra. Vet inte hur det ser ut dock. Men där så gav jag mig när det kändes så bra. Det är trots allt inte konstigt om hon inte är som hon ska efter att ha vilat 1 månad liksom. Det får ta tid.

Ridning Heavenly 17 okt

Jag har mycket att uppdatera nu som jag ligger efter med... Men så kan det gå. I lördags red jag H igen, ni vet den bruna lilla ponnyn som jag red några ggr i somras? Det var lite frågetecken ett tag om det var några spänningar eller låsningar som störde henne, då jag upplevde henne ganska annorlunda motför vad jag upplevde i somras. Nu är hon genomkollad och helt ua, så det är helt enkelt bara tjurerier. Hon har en riktigt hård skalle den damen, men när hon bjuder till gör hon det med råge!
 
Jag hade en hel drös med tålamod detta pass vilket kom till att behövas. Började i skritt där hon var väldigt fin, följde skänklarna fint och svängde, vände och formade sig. Men så skulle vi trava, och då började protesterna.. om och om igen, jag gick ner till skritt och hittade en bra skritt innan jag gav mig på traven igen, men samma visa. Efter en stunds tragglande fick hon skrittpausa för jag tänkte att hon skulle få smälta det jag försökt jobba med, och förhoppningsvis bjuda till lite sedan.
 
Det gjorde hon. Det var som en ny ponny efter skrittpausen. Hon började med att hitta en okej takt, sedan efter lite arbete kom även formen. Då blir hon riktigt trevlig.
 
Provade lite galopp i båda varven och det gick bra, hon var med mig, och det var prio. :-)
 
Det är alltså Ida som äger Heavenly, och hennes blogg hittar ni HÄR.
 
 

Skritt

Imorse klev jag upp och for till stallet kl 6. Börjar jobba 11 så för att hinna med mig så fick det bli så. ;-) Släppte ut hästar, mockade, fixade allt hö, mockade ur hagen så den är ren och fin, tog in Bellan, pysslade, tvättade sår och klippte svansen.
 
Red en sväng oxå, och B skötte sig fint. Väldigt duktig för att ha vilat i 1 månad. Kunde till och med ha slappa tyglar hela rundan, alltså även på hemvägen. Otroligt. Avslutade med en kvart på plan där hon fick vänta, ett steg i taget, inte ila iväg, kordinera alla fyra benen. Vi försöker hitta en taktmässig skritt som är lugn och där hon väntar, och samtidigt släpper på överlinjen så att den är avspänd och loss. Det gick faktiskt väldigt bra. Hon är ju fortf. och hänger lite i mig, men det är som sagt okej en sånhär kort bit in i en igångsättning. ;-)
 
 

Skrittat :-D

För varje dag som gått har det verkligen gått åt rätt håll med såret och svullnaden. Det blir bättre och bättre, och en skillnad syns varje dag. Hon rörde sig bra från dag 1 efter vet.besöket, så det känns väldigt bra. Imorgon ska jag prova springa med henne och se om hon haltar i trav fortf. vilket jag har väldigt svårt att tro.
 
Men idag har jag ridit. Jag är så sjukt sugen på att sätta igång henne. Jag bara längtar tills jag kan trava och galoppera.
 
Idag skrittade vi två varv på travbanan och sedan blev det skrittjobb i paddocken. Först red vi med fokus på vägar, raka linjer utan vinglande, dvs en häst mellan hjälperna som är rakriktad. Svårare sagt än gjort. Men det gick helt okej. :-)

Gick sedan över till att kontrollera varje steg, att hon skulle börja vänta. Det var väldigt besvärligt för B och jag får rida med hela kroppen. Men det gick rätt fort så lossnade hon där oxå och väntade riktigt fint, där jag kunde lägga in halter utan problem. Dock hänger hon lite i mig nu men det får hon göra, det är som det är liksom. Provade skänkelvikning undan båda skänklarna, och det gick helt okej.
 
Sedan avslutade vi med tempoväxlingar där jag från det kontrollerade steg för steg tempot, la henne i en ökad skritt med 1dm längre tygel. Och så varierade jag mellan dom två lägena, och det gick oväntat bra. :-)
 
Det är guld värt att kunna skritta henne uppsuttet, för jag får igenom så mycket hjärngympa för fröken där. Hon behöver få in i huvudet att man ska vara lugn och avspänd oavsett om det blir skillnader i ridningen. Hon vill gärna stressa upp sig och ila iväg så fort jag förändrar något, minsta lilla. Så vi ska jobba röven av oss för att få detta bra.
 
 

Uppdatering

Idag var det enorm skillnad på såret! Efter en dags lotagen behandling. Herregud vad det händer grejer. Hoppas att det fortsätter så. Svallköttet var typ borta och såret jämnt med hudytan. Men jag har blivit ordinerad att använda lotagen tills söndag, så jag la på det iaf. Men ska nog maila och visa bilder, för det känns som att ifall det är ännu bättre imorn, så borde det ju kunna skadas om jag lägger på lotagen när det inte sticker ut svallkött?
 
Svullnaden var dock lika illa som igår. Jag tog en promenad på 17 min, sen släppte jag henne i större hage så att hon rör sig lagomt. Hon går ensam så att det inte blir nå bus nu under denna tid.
 
Uttråkad tjej som vill ut från minihagen. ;-)

 Såhär bra ser det alltså ut på bara en dag. :-)
 
Efter tvätt. Man ser lite svallkött där inne
 
 Efter lotagen

Nöjd tjej i större hage :-D

Gårdagens veterinärbesök

Ja igår var det ju som sagt tänkt att jag skulle börja med lotagen och låta såret vara öppet för första gången. Men jag märkte direkt att B verkade stel redan i skritt, sedan sa en i stallet att hon var stel vid utsläppet häromdagen oxå. Sen såg jag att hon rejsade i hagen efter att jag lagt om bandaget i måndags, så jag hade en ganska dålig magkänsla.
 
Jag tog av bandaget och såret osv såg väldigt bra ut. Ljusrosa kött runtom, inge infektion, ingenting. Men, nå jävulskt svullen has. Och jag kände att jag bara måste få se henne i trav. Jag hann trava 2-3 steg så såg jag att hon var tydligt halt. Där rasade typ min värld. Jag såg såklart värsta scenariot framför mig, om hur en liten fissur (som inte synts på röntgen då det var för färskt dag 1) blivit till en fraktur. Så jag ringde vet. direkt och fick komma in på engång.
 
Dom röntgade, ultraljudade, klämde och hade sig.  Dom hittade ingenting. Däremot upptäckte jag ett skav som börjat bli på knölen på insidan, där bandaget sitter. Det var bara lite päls som var borta, men jag började lägga en kompress där iaf för att minska skavet. Och detta skav hade svällt upp nå otroligt! Och hon ömmade. Så det var liksom enda förklaringen till den svällda hasen och hältan.
 
Så antibiotika och lotagen ska jag använda mig av tills söndag. Sen skickar jag nya bilder då och får nytt utlåtande då. :-) Så hoppas jag att detta går vägen nu.
 
 

Suck..

Min älskade lilla Bellson. 💜

Update

Här kommer ännu en update. Igår var det dags att lägga om såret igen, och oxå det avgörande för hur vi går vidare. Har det blivit bättre, ja då går det åt rätt håll, står det stilla. Ja då behöver vi hjälp. Det hade stått stilla. Så jag mailade bilderna till veterinären, och fick svar idag. Eftersom såret står stilla i läkningen ska jag prova lotagen från imorgon till söndag, OM skåran i såret är borta. Det får inte vara ett djup in liksom. Och han tyckte det var svårt att se på dessa bilder, och jag tkr det är svårt även irl att se... Så jag vet inte hur jag ska göra. Asså, det är ju ett veck, de är det ju.. Men svårt att avgöra om det är en skåra in, eller bara ytligt.
 
Är det fortf. en skåra in så ska jag fortsätta bandagera. Så jag måste ta ett beslut imorgon helt enkelt. Jag hoppas det blivit lite tydligare imorgon.
 
Imorgon onsdag är det 3 veckor sedan hon fick sparken. Suck. Jag börjar bli lite less nu måste jag säga, spec. när det inte händer nånting med såret.
 
 

7 år :-)

Idag var det 7 år sedan jag skrev på köpekontraktet för Bellie. Det bästa köpet jag gjort! <3
 

Foto Emmy Eriksson


Foto Malin Rajala

 

Total makeover

Idag har Bella fått sig en riktig makeover! Det behövdes. Dammig, långhårig och i behov av massage. Så ser hon inte normalt sett ut, hehehehe. Men nu när hon är skadad blir det ibland att jag bara borstar av och visiterar i hagen helt enkelt. Så idag gjorde jag henne ren och fin från topp till tå, innan jag tog tag i saxen och trimmade man och lugg.
 
Sedan fick hon en ordentlig massage-genomgång där det släppte en hel del spänningar, inga stora, men hon tuggade flitigt. Ryggen var lite stum, och högerskinkan hade hon det lite jobbigt med. Så jobbade på dom delarna extra mkt. Det släppte bra. Avslutade med lite övningar och svansbacken för att lossa ev. låsningar.

FÖRE:


EFTER:
 
 
Slutligen tvättade jag och la om såret, som faktiskt inte blivit värre. Jag trodde det skulle vara mkt värre, så det var en bra överraskning. Jag har fått lite nya tips så nu har jag tvättat med jodopax, och lagt på honung mot infektionen. Spännande. Och så har jag lindat tightare. Hon hade även fått skav pga att hon går lindad jämt. :( Stackarn. Så jag la en kompress på det skavet så hoppas jag att det är lite bekvämare.
Efter tvätt:
 

Stress (Varning för sårbilder!)

 
Stress är mitt förnamn.. Jag måste lära mig att planera bättre, och varva ner. Men ibland händer oförutsägbara saker som gör att allt tar lite längre tid än det var planerat att ta.
Jag hade planerat att ta det lugnt i stallet och skritta ut en sväng på B innan jobbet, men en del saker uppkom och jag fick skynda mig för att hinna. Tänkte skippa ridningen, men sedan kände jag ett lugn som la sig och då tänkte jag att jag tar en sväng iaf. För under tiden jag är stressad är det ingen idé. Var så himla irriterad för B gick runt som ett ufo på gången och kunde inte stå still, ovanligt nog. Men som sagt lugnet la sig och då tog jag en sväng.
 
Red två varv runt travbanan och sedan gick jag upp till paddocken för lite skrittjobb. Tänkte mig 10 min, men det blev 25 min. Började med att rida raka linjer idag, från punkt A till punkt B. Det är svårare än gjort det minsann! Det vinglas hit och dit, och då får jag driva henne mer framåt så att hon slutar vingla. Ingen idé att börja ratta. Vi körde så kanske 10-15 min, då det började kännas rätt bra då. Eftersom hon fick gå i en blandning mellan mellanskritt och ökad skritt i det arbetet så var det nu dags för förändring, nämligen att hon skulle få vänta istället.
 
Det tog inte så lång tid innan vi fick koll på den biten. Hon blir lite springig och vill gärna smygöka när vi t.ex lägger en högervolt som är det svårare varvet, eller när vi gör någon förändring. Men hon kom tillbaka rätt så bra. Provade någon halt och det gick fint! Provade sedan en skänkelvikning åt varje håll innan jag la ner och skrittade på travbanan ett varv. Hon började först smygöka i skänkelvikningen, men jag bad henne hålla samma takt och då gjorde hon det. Fin var hon. :-)
 
La om bandaget idag, tvättade rent och skickade bilder till veterinären. Det ska fortsätta vara bandagerat tills jacket försvunnit. Hon har även börjat få svallkött nu.. Så vat det inte sist. Så den biten får jag hålla koll på nu, kanske bandagera om lite oftare än var fjärde dag, så det inte börjar svälla ut mer.

 
 

Mina hjärtan <3

 

Gårdagen

 
 
Igår red jag på min lilla rödpuppa. Wiho! Det är verkligen som att komma hem att få hoppa upp på henne, varenda gång efter en långvila. Skrittade ut en sväng i skogen med E, och sedan kände jag på henne typ 10 min på plan i skritt. Fokuserade på att hon skulle vänta. Hon försökte smygöka hela tiden, men tillslut började hon på att vänta och blev riktigt fin.
 
Idag var det vila, men hon och Q busade till det i hagen så rör på sig det gör hon ändå. Imornbitti blir det lite mer ridning tror jag. :-) Passar på att jobba den besvärliga skritten, nu när vi inte har något annat val liksom.
 
 

Hältfri!

Det har varit två riktiga arbetsdagar i stallet, igår och idag. Jobbat röven av mig känns det som. Men det är bra träning, så ser jag det. ;-) Igår så kollade jag Bella i trav, och hon var hältfri! Jag som nojat upp mig och förväntat mig att hon ska fortsätta halta och det ska visa sig vara en spricka. Ja jösses. Men nu är hon alltså ren och fin i gången. Känns jätteskönt!
 
Såret läker oxå som det ska. Jag öppnade upp bandaget och la om igår, och det såg som sagt fint ut. Nu är det nästan läkt inifrån så det börjar bli en botten. Det är bara en bit kvar sen så kan hon  gå obandagerad så en hinna kan bildas.

Fikapaus
 
Så idag hade jag tänkt skritta henne uppsuttet, men det hanns inte riktigt med. Mockat hagar som en tok, och jag och E-M slängde ihop en höbinge till B och Q. Ja, dom går tillsammans igen det gamla gifta paret. Känns bra! Händer det någonting nu är det ren olycka för dom vet precis vart dom har varandra, dom trivs och dom har kul. :-D Och dom har sina gnabb. ;-)
 
Våran snygga höbinge!


RSS 2.0