Todays

Idag skulle jag egentligen in till ridhuset och provrida Ordon igen, men skulle vilja ha ett par ögon på marken oxå, och idag fick jag inte med mig någon, så det får bli imorgon. :-) Så idag red jag bort till travbanorna. Hade fokus på att hon skulle ta skänklarna, för det har jag som sagt slarvat med.. Nu var jag tydlig med vad jag ville, och hade jag börjat bett om något så genomförde jag det. Jag tänkte även fokusera på takten idag, en lugnare takt. Mer vänta-tänk. Och hon var jättefin! Hon var precis upplagd för detta jobb. Jobbade övergångar mellan skritt och trav på rakbanan neröver, och sen vände jag, och då förstod jag att hon skulle tagga till, så där blev det lite spänt och så. Men ändå okej, och sen slappnade hon av när vi kom upp till lilla rundbanan.
 
Sen fick hon gå två varv i galopp i varje varv på stora rundbanan, och det gjorde hon superbra! Hon var riktigt trevlig. :-) Övade tempoväxlingar och hon var verkligen lyhörd. Tyckte inte hon körde ut rumpan lika mkt heller i höger varv. Så det var bra.
 
Sen skrittade vi hemöver. :-) Imorgon blir det ridhuset, och då blir jag filmad så jag får se hur sadeln ligger ordentligt. Men den känns verkligen bra!
 
 
Just ja, igår så hämtade jag en Ordo Equester Venus 17" (Det är en 16,5" jag har hemma på prov), för att jämföra.. Och näe, den ligger precis som Junon som jag hade, och även som Tekna. För svängd och allmänt enorm bara.. Fast det var samma bomvidd och allt. Så knepigt.
 
16,5"
 
17"

Torsdagen

Igår torsdag så åkte jag och Bella till Ovansjö och provade en sadel jag trodde så hårt på, dock i fel tum och för hästen fel sadel. Ja det lät ju logiskt. Haha. Nä men, en Lippo Azzario Alto har jag varit sugen på, och nu fick jag möjlighet att prova föregångaren alltså Lippo Azzario. Den är mer svängd än Alton. Men den var inte fasligt svängd ändå. Men den är för svängd för B. Men skitsamma, jag är inte imponerad. Tyckte den var alldeles för bred att sitta i. Nä, inget för mig. Så nu är jag inne på att köpa Ordon iallafall, och stoppa om den.
 
Jag red iallafall i Lippon ca 30 minuter i ridhuset, lite jogging. Flyttade bogarna i hörnen, som i en bakdelsvändning, och i vänster varv får vi till det så himla bra. Men höger är så mkt svårare.. Jaja bara att kämpa på. Hade samma tänk i galoppen. Hon var lite stretig och spänd, och jag kände att nu måste jag ha missat nånting i min ridning.. Nu har jag ridit på i friska tempon med mellangångarter osv rätt mkt, så nu måste jag nog ändra nånting för hon behöver bli mer lösgjord. Så jag la mig på en 8-volt och såg till att hon tog skänklarna, för där har jag varit slarvig.. Så fort hon tog innerskänkel blev hon ju superfin och lösgjord tillslut. :-)
 
 
 

Onsdagens äventyr... ;-)

I onsdags skrittade jag och Bella ut på en skogstur på ca 1 timme. Bella var supermysig och rätt lugn. :-) Vi tog en sväng som jag inte kom ihåg vart man kom fram, och när jag tillslut kom fram så att jag kände igen mig så var det bakom en tomt. Och senast så red jag över kalhygget, men det var så himla dåligt underlag att jag inte ville göra om det, så jag valde att skritta på infarten till huset, för att komma ut till vägen. Jag har inte riktigt lärt mig alla vägar så tänkte att en gång är en gång.
 
Så efter en bit så hör jag någon skrika aggressivt, och jag vänder huvudet och ser en man gå mot "lägdan" alltså inte mot mig och Bellie. Och det låter verkligen som att han ropar på en hund som rymt, typ "Nu jävlar kommer du tillbaka!!!" "Kom hit!!!!" Ja, jag var helt säker på att han inte skrek på mig iallafall. Tills efter en stund när jag hör "ryttarn!!" "ryttarn!!".. Jag ba eh.... shit? Okej? Han har ropat på mig hela tiden... Och eftersom jag aldrig skulle prata med en människa som tilltalar mig på det sättet så valde jag att när jag och B kom ut till vägen, att trava ifrån mannen. Hahahaha. Jösses. Och då vart han riktigt förbannad och skrek diverse svordomar.. Men liksom, ja, jag har hajat vinkeln.. Du vill inte ha mig på din tomt nå mer. Got it!
 
Jag fortsätter trava Bella uppför backen och tänker "Shit, så arg som han var så kommer han ta bilen efter mig.." Och precis när jag travat uppför backen och ska svänga in bort från vägen, så kommer han och frun i full fart med oskrapad framruta och ropar "Hallåå!!" Hahaha. Asså jag höll på att dö. Då var det ju bara såklart att stanna. Och mannen for ut ur bilen och gick fram till B. Och då såg jag ju att han lät ju bra mkt värre än vad han egentligen var. Först tog han tag i tyglarna och höll i dom?! Jag sa åt honom att släppa för jag klarar det bra själv.. Och det lyssnade han på som tur var. Frun sa att mannen blev så upprörd att jag travade ifrån honom, men jag förklarade att för det första trodde jag inte det var till mig han ropade (till en början), och för det andra så skulle jag aldrig stanna för någon som tilltalar mig på det sättet. Det verkade hon förstå. Och jag sa att självklart rider jag inte över er tomt igen, jag valde att göra det som en engångsföreteelse då jag inte känner till skogarna. Så, det var liksom inget mer med det. Men hela grejen är så sjuk tycker jag.
 
Arkivbild..

Ordo Equester Venus

Idag for vi in till ridhuset och red lite ordentlig dressyr för att jag skulle få känna på sadeln ordentligt. Jag började i skritt med skänkelvikningar i sick-sack över hela ridhuset, Bella var rätt fin. Lite halvtrög att flytta i början men man får ju låta det ta lite tid att värma upp gamm-puppan som hon börjar bli. ;-) Joggade sedan igång en finfin tjej! Red igenom travdelen ur LB:2an, och sedan lite blandat med volter, arbetstrav, mellantrav, skänkelvikningar. I galoppen fick hon mest rulla på, men brassade på i någon mellangalopp emellanåt. Hon var väldigt fin där! Härlig power.
 
Sedan jobbade jag lite nedsittning, och då var hon ganska spänd och taggad. Men ändå fin. Inte helt lösgjord men ändå med på noterna, typ. Planen var öppna. Så jag såg till att vi kunde rida bra 10m volter innan jag gick in i öppna, och vi kom in i väldigt fina öppnor direkt! Bella var inte helt genomsläpplig, hon hängde lite i min hand osv. men hon utförde rörelsen jättebra. Jag har inte så stora förväntningar på henne med tanke på att hon faktiskt inte är speciellt genomriden nu då hon går i ridhus 1-2 ggr i veckan, och resten ute på stenhård is eller barmark. Hon var iaf fin i öppnorna, jag är helt klart nöjd även om det finns mer att önska. ;-)
 
Galopp jobbade jag på stor 20m volt, och minskade/ökade volten. Gjorde bara detta ett par ggr i varje varv, och hon var väldigt fin!! Detta jobb gjorde hon superbra.
 
Och speciellt i högern, hon klev verkligen in med höger bak, så jag tror Jossans behandling på henne gjorde susen. Och jag såg flera ggr i spegeln när jag galopperade på rakt spår att hon inte körde in bakdelen så där hemskt som hon gör ibland. DET gjorde min dag! :-D Det har känts hopplöst på den biten. Men nu gick det som sagt väldigt bra.
 
Sen travade vi av, och hon kunde sträcka ut steget direkt utan att trippa. Så det går framåt på många bitar nu. <3
 

:-)

Bella har vilat i 3 dgr under julhelgen nu, och idag var det dags för lite ridning igen. Passade på att prova en sadel jag lånat hem, en Ordo Equester Venus. Jag har ju tidigare haft Tekna (synteten) och Ordo Juno. Båda har legat på gränsen till bakvikt och i vidden 34. Alltså xvid. Så jag trodde ganska lite på denna som är 31. Men jag provade, och blev positivt överraskad. Den släpper sista 5 cm, men ligger an hela vägen innan dess. Och att den släpper bara baktill är ju ingen fara. Så länge den inte glappar. Vilket jag dock inte vet ännu om den gör. ;-)
 
Jag red ett pass runt travbanorna, och Bella var så taggad. Joggade fram länge i trav, och faktiskt gick det att få lite avslappning här och där. Förminskade och förstorade "volten", vilket fick henne att slappna av en del. Red lite öppna oxå.
 
Efter första galoppen på den lilla travbanan insåg jag att jag kommer behöva rulla på, för hon blev dö-taggad, stegrade/hoppade och hade sig. Längesen hon var så. xD Så gick in på den större banan och lät henne rulla på. Hon försökte brassa på men jag bad om lugnare takt och jodå det gick helt okej.
 
Sadeln låg på plats hela passet.. så märkligt! allt som annars glidit fram på henne. Men, imorgon ska jag testa i nedsittning och ordentligt dressyrjobb så får vi se. ;-)
 
sad
r
 

Update

Igår så åkte jag till ridhuset för lite dressyr. Men när vi kom så såg jag först att det var OTROLIGT djupt underlag. Alltså riktigt djupt.. Så jag bestämde mig direkt att det inte blir annat än ridning på spåret, dvs inga volter eller diagonaler alls. Redan där sjönk vår chans att komma till bra samarbete rejält. Sedan så höll dom på att såga i läktaren, hela passet.. Så Bella var ju tokspänd. Det gick alltså inte att göra mycket bra av detta pass. Jag red lite övergångar, försök till tempoväxlingar men gick därefter över till övergångar igen då det inte fanns någon broms. Sedan fick hon rulla på i galopp.
 
Det är typ det. Ingen bra känsla, men helt förståeligt med tanke på förutsättningarna.
 
Idag så har Othilia ridit en sväng i skritt och trav på nästan 1 timme. B hade varit väldigt trevlig! Så det är ju bra. :-)

Imorgon är jag sugen att åka in till ridhuset, men tror jag åker dit själv först och checkar underlaget..

Uteritt

Idag blev det en uteritt med Melina och Rasmus. Det blev mkt skritt, men även en del trav. Och sen skulle vi prova på en galopp uppför en äng.. jösses... noll kontroll! Haha. Jag hade ingen kontroll öht. Haha, kunde bara skratta! Sedan var hon lite laddad efter det.. Så vi skulle trava uppför en backe, men B tog galopp, och då lät jag henne hållas. Efter det var hon nöjd och då skrittade vi hemöver i rask takt. :-)
 
Sedan kom Massör-Jossan till Bella, och det är så spännande varje gång. Man lär sig så mkt. Intressant som tusan. Jossan behandlade B, svårt att förklara vad och varför.. men hon utbildar sig ju till osteopat nu, så hon använder de nya behandlings-sätten efter varje avslutad kurs. Och idag använde hon ett nytt. Det ska iaf bli intressant att känna om B får en bättre högergalopp efter detta.
 
Imorgon blir det förhoppningsvis ridhuset en sväng. :-)
 
 

Skritt

Idag blev det en skrittur på 50 minuter innan hovis kom och skodde B. :-) Hon var lugn och fin, vi testade lite nya stigar osv. Hon fick lyfta på fötterna idag, och skritta på lång tygel. Bra träning det med.
 
Imorgon ska jag rida ut med Melina! ;-D

Dressyr

Idag for jag och Bella till ridhuset för lite dressyr. Lite samma upplägg som senast vad gäller uppvärmningen. En frisk trav, blandat med mellantrav, blandat med skritt, galopp och skänkelvikningar. Hon var fin! Inte lika klockren som sist men ju längre vi värmde desto bättre blev det. Högergaloppen känns fin. Hon petar ju in bogen lite men det är inte så extremt som det var för 2 v sen. Nu är det mer normalt. Det är alltid den vi får jobba extra med. Men själva galoppkvalitén var fin. Och övergångarna till trav fortsätter att gå bra, jösses! Nu är andra passet som hon verkligen länger ut steget och tänker framåt i traven efter galoppen, utan att bli kort, trippig och spänd. Jag kunde lägga in mellantrav strax därefter och sen återgå till mellantrav. Superfin!!
 
Jag valde idag att jobba med öka/minska volten. Jag la mig på 20m-volten och började med att hitta voltspåret i skritt, höger varv. Hon var väldigt fin. Lugn och tillfreds. Travade sedan igång och jobbade med att hitta vägarna så inte volten skulle bli fyrkantig. Noga med att forma och vända henne så att inte bogen far in. Sedan började vi övningen, att minska och sen öka volten. Det gick okej i höger varv, när jag hittat rätt känsla i lilla och stora volten så förändrade vi och ökade/minskade volten. Gjorde detta några ggr bara, sen vände jag över och gjorde samma i vänster varv. Och här behövde jag bara göra detta EN gång! Hon var så jäkla med. Hon var riktigt fin. I balans, samlad, bjöd fint fram till handen. Ja, supertrevlig helt enket. Jag minskade volten, och hon var så fin i lilla volten. Flyttade ut och hon bara flöt.. så himla fint. Så jag bytte varv igen och sökte samma känsla i höger, och den tog vi med oss. Hon var väldigt fin även i höger, nå mer än så kan man inte begära.
 
Hade tänkt jobba likadant i galopp oxå, men då hon var så fin osv. och inte går fullt ut nu pga underlaget ute så nöjde jag mig med detta. Så då fick hon trava av, och hon var riktigt fin där oxå. Lugn och tillfreds. Inte sådär springig som hon kan bli.

Lördag

Igår fredag så red Othilia Bella en sväng med mest skritt och lite trav. Sen hade B blivit lite galen och rädd för nånting så hon sprang med svansen i vädret och frustade sådär som en drake. ;-) Men det hade gått bra ändå.
 
Idag blev det en uteritt för mig och Bellabus. Jag red bort och klättrade två vändor i Ås-backen igen. Skritt- och travövergångar påvägen dit, där hon var superfin och lyhörd. Körde även tempoväxlingar i skritt. Hade hackamore idag så hon imponerade. På hemvägen var hon dock laddad så då försvinner detdär lyhörda, och vi har en lite hårdare kontakt. Men hon var helt okej där oxå. Red tempoväxlingar i trav på hemvägen. :-)
 
Imorgon tror jag det blir en sväng in till ridhuset.
 
 

Idag invigde Bellson sin nack-spikmatta som jag gjort åt henne. Varje gång massören är ute får B ha på sig en sån, och  hon älskar det verkligen! Så nu har hon en egen.

Och sadeln ska in på omstoppning, då den är lite ojäm under. Ev. att hon får byta stropparna oxå, dom är rätt slitna. Kollade även häromdagen om djupaste punkten på sadeln vs hästen skiljde mer än 2-3 cm, det gjorde den inte. Tack o lov. Har alltid varit dålig på att kolla den biten när jag provat ut sadlar. ;-)

Dressyr på fin tjej!

Idag var hon underbar lilla B. Jag for in till ridhuset idag, och hade med mig massa inspiration i huvudet då jag googlat, youtubat och läst massa bloggar nu i dagarna här, och fått massa inspiration. Det som jag tänkte på mycket idag var, såklart min sits, men att rida B framåt. Jag har fastnat lite i mes-trav, eller iallafall fastnat i att försöka be henne vänta, och vänta och vänta. Utan att det går speciellt bra. Jag läste ett bra inlägg om lösgörande övergångar och tempoväxlingar, och det har jag använt mig av idag. Istället för att försöka hitta vänta-läget, så låter jag henne värma i fritt tempo först. Alltså en fräsch trav. Och så använder jag mig av mellantrav-arbetstrav-mellantrav-arbetstrav. Istället för att trava långsamt, och sen tänka att jag ska göra en tempoökning, så tänker jag istället mig en fräsch arbetstrav, och att jag från den ska rida mellantrav. Bella blev väldigt fin av detta!
 
La in lite galopp och testade någon övergång, och att verkligen rida in i övergången oxå. Och det gick jättebra. Hon travade på trevligt efteråt, lite laddat men helt okej.
 
Sedan efter skrittpaus så valde jag att först känna på lite skänkelvikningar i trav, och dom var lite sisådär. Undan höger gick det bra, men undan vänster gick det sämre. Lite halvvingligt osv.  Sen gick jag in och red övergångar på stor volt, mellan galopp/trav. Och jag la in mellantrav här och där. Och detta funkade grymt bra. Jag är så imponerad över att hon inte flippade. Det blev superbra att lägga in mellantrav i arbetet, för då betyder inte varje förändring galopp, utan det kan lika gärna vara mellantrav jag ber om =  mer lyhörd häst. I höger varv så fattade hon galopp flera ggr innan det trillade ner för henne dock, hihi. Jag bara klappade och red vidare.
 
Hon var verkligen fin idag! Travade av lång och låg sist av allt.

Uteritt

Igår blev det vila, och idag var det nära att bli likaså. Jag hade bestämt mig för att åka in till ridhuset idag, men eftersom det regnade och var -7 grader här så insåg jag snabbt att jag inte ville ge mig ut på vägarna med Bullan. Det var snorhalt.. Så jag tänkte att hon fick vila, och ställde mig och smörjde upp alla mina träns och båda sadlarna osv. Men sen föll ridsuget på så jag tog en klättertur i ås-backen.
 
Bella var fin idag! Blev faktiskt lite impad idag igen. ;-) Hade hackamore, och hon brukar gå sämst på det. Men idag var hon fin! Red övergångar skritt/trav och lite halter på bortavägen. Sen klättrade vi upp två ggr för ås-backen, och så ner. Sedan på hemvägen red jag tempoväxlingar arbetstrav/mellantrav, superhärligt! Bella valde dock ett väldigt stort stöd fram, för hon blev taggad. Men jag är glad att hon arbetade och var lyhörd iallafall, då får hon välja det stora stödet om hon vill. Istället för att hon blir spänd och ofokuserad och inte lyssnar alls.
 
Så jag är väldigt nöjd. Imorgon hoppas jag att väglaget är bra så man kan köra in till ridhuset.
 
 

:-)

I fredags fick Bella sig en skrittur i mörkret. Supermysigt! Och hon var väldigt lugn. Innan turen hade hon fått sig en helkroppsmassage, samt  massa bra övningar.
 
Igår så gick hon ett pass på rundbanan i blandade gångarter, tempon och sidvärts. Hon var så himla cool i hjärnan. Hon imponerade verkligen! Annars blir hon ju så taggad, speciellt på rundbana, och alltid efter galopp. Så att denna kombon skulle gå ihop och bli såhär bra hade jag inte trott. ;-) Så det var ett väldigt bra pass!
 
Idag så hade jag planerat att åka in till ridhuset, men då hon var varm i ett framben så valde jag att skritta ut istället. Blev lite offroad. Hon skötte sig fint!

Dressyr

Idag letade jag upp en lägda och red lite dressyr på Bellabus. Hon var pigg och spänd, men hon var ändå ganska lugn i skallen så hon kunde arbeta iallafall. Skönt! Började skrittjobba mycket med framdelsvändningar, vilket gick bra. La någon volt här och där. Sedan joggade jag lite, och hon hade helt okej takt. Red lite övergångar och volter.
 
Sedan skrittjobbade vi lite till, och då försökte jag mig på lite bakdelsvändningar, men det är ju så svårt. Tror vi fick några okej iallafall.
 
Sedan körde jag lite vänster galopp, och den är ju som en dröm att rida i. Hon var superfin! Avsaktning till skritt. Så fin.
 
Men höger galopp är verkligen inte bra nu. Vette tusan vad det är. Imorse var jag till min sjukgymnast och knäckte till ryggen då jag känt ett tag att jag varit sne. Men hon galopperade lika illa ändå.. hm... Fick rida lite sidvärts för att få henne på plats, och även förvänd galopp. Sedan skrittpaus innan jag provade igen, och DÅ fick vi till en okej höger galopp där delarna var på plats. Så efter det red jag hemöver.
 
Joggade lite och hon var supertrevlig. Men sen blev hon bara spänd, så avslutet var inte jättebra. Men skritten var bra på slutet iaf, men väldigt snabb. Piggelina.
 
Och hon brunstar fortfarande... Så det gör väl sitt med hjärnan. ;-)

Uteritt på taggad brud

Idag blev det en uteritt igen för bruttan. Men det efter att hon duschats och tvättats ordentligt bak, för hon är såå brunstig nu. Tre dagar på raken har hon gått ifrån mig i hagen, och vill bara trycka upp sig mot Åke och larva sig. Första dagen lät jag henne vila, med bara lite pyssel. Igår samma sak, men for ut igen på kvällen och tog en skrittur. Idag så fick hon gå ett pass iallafall, så får jag vara noga med att läsa av henne helt enkelt så att allt står rätt till.
 
Hon var vansinnigt pigg idag. Till en början gick det rätt bra, red lite övergångar mellan skritt och trav. Sedan kom vi ut på ängarna och då taggade hon igång, så där var det typ kört. Red lite tagen bakdel/framdel och en del skänkelvikningar, och la in trav oxå. Men hon låg på som attan i handen, då hon blev så taggad.. Men jag hade is i magen och kämpade vidare.
 
Sedan på hemvägen gick vi över ängarna på andra sidan, och då fick jag till lite okej trav på fröken. Och sen kom vi ut på travbanan och då släppte det! Hallelulja. Mjuk och fin i munnen och svarade fint på tempoväxlingar. Sådan känsla vill jag ha jämt. <3 Så den biten på travbanan gjorde hela passet. :-D

:-)

Igår så var det dags för lektion, men den stryker jag ett streck över för det gick inte bra alls. B brunstar, gick ifrån mig i hagen och vid ridningen funkade ingenting. Plus att jag inte mådde så bra. Så igår var inte våran dag.
 
Idag så  gick hon ifrån mig igen, så jag struntade i att rida. Tog in henne och pysslade, masserade och myste med henne. Gick sedan till paddocken och bad om lite trav så jag fick se på böjt spår hur hon rörde sig. Såg bara bra ut. Så då vet jag att det är i skallen det sitter just nu. ;-) Vi tar lite jogging imorgon..
 
 

Dressyr på krutdurken

Ja precis som jag kände igår så var hon väldigt laddad lilla fröken, men som tur var så var jag ju helt förberedd på hennes energi, så det blev riktigt bra idag.
 
Började med att skritta på lång tygel i världens rallyskritt, jösses.. Sedan tog jag tyglarna och övade bara på att rida noggranna vägar, och sedan joggade jag igång henne på en 8-volt. Fokuserade på vägarna där, för jag slarvar lätt och rider en fyrkantig 8a, istället för att forma i tid. Men nu har jag lärt mig att vara mer nogrann, så med all hennes energi så samlade hon sig själv tillslut eftersom jag bara var noggrann och konsekvent. Och även sitsen var jag noggrann med, och den gör ju som sagt sitt. Jag la in avbrott till skritt i mitten av 8an, och hon blev väldigt lyhörd efter några ggr.
 
Sedan red jag skänkelvikningar, och hon var helt okej där. Alltså tänk, äntligen kan jag rida bra skänkelvikningar! Äntligen.. Jag som alltid känt att det varit så svårt, och jag aldrig fått till det. Men nu hajar jag! Efter några ggr så blev hon jättefin, hon blev självbärig och liksom van vid övningen så hon behövde inte lika mkt stöd av mig. Härlig känsla, det var första ggn jag kände så i skänkelvikningarna.
 
Liten skrittpaus och sedan galopp i vänster varv. Superfin! Lät henne galoppera på i ett friskt tempo och ganska låg och rund form, samtidigt som jag red tempoväxlingar för sitsen. Och hon lyssnade svinbra. Sen slutade hon lyssna så bra, hon blev kanske lite trött, så då fick jag hjälpa henne med yttertygeln, och ytterskänkeln. Saktade av och lät henne pusta efter bra galopparbete.
 
Sedan höger galopp, och där vet jag inte vad som hände.. Haha. Stört-laddad häst! Så jäkla energisk. Så jag fick ställa mig i lättsits och försöka hitta lugnet, för där var det rally deluxe. Hon sparkade bakut två ggr oxå, haha..
 
När hon lugnat sig försökte jag jobba lite tempoväxlingar, och dom gick sådär. Efter ett tag fick hon pusta igen, och så bestämde jag mig för att ta lite höger galopp igen efter pusten, för att få en bättre känsla.
 
Och där satte hon den! Där var hon fin igen, bärig och trevlig. Bitvis blev hon lite kort men hittade snabbt rätt känsla igen. Avslutade och travade av efter det. Rally i traven så fick trava ett tag innan jag fick henne att lugna sig lite.
 
Och hon var absolut inte stressad på något vis idag, hon var lugn i huvudet och hade massa spring i benen. :-) Så det var ett bra pass!
 
Imorgon är vi redo för lektion. :-D

Uteritt på pigg tjej

Idag har jag ridit första  ggn på tre dagar. I tisdags så red Othilia ut, och likaså igår torsdag. Bella har varit pigg och glad, och även fin. :-)

I onsdags vilade hon. Men idag var det min tur att rida. Jag skrittade och travade bort till Ås-backen och klättrade uppför och nerför två ggr. Det gick bra! Jag fokuserade massor på min sits igen, och sen sitter resten. Men på hemvägen fick B en knäpp och blev sådär explosiv som bara hon kan bli, haha. Alltså, man gör bäst i att sitta ganska passiv och inte ge så mycket hjälper då, för hon kan liksom explodera när som helst. Men, jag lät henne trava på i friskt tempo och då höll hon sig nöjd. Men sen skrittade vi resten av vägen hem för det var ingen idé att försöka kommunicera då hon var helt i sin egna värld.
 
Imorgon ska fröken få åka in till ridhuset och jobba ordentligt. Det blir lösgörande, och sidvärts i massor står på schemat. På söndag är det träning för Ingela, tjoho!

RSS 2.0