Uteritt

Idag så red medryttaren (E) Bellie. Jag följde med ut i skogen och hade som en skogslektion idag. Bella är ju mkt mer taggad ute än i paddock, så känner att det blir bra att hjälpa till även lite på uteritterna.
 
Det blev en sväng i alla gångarter, med en del sidvärts i skritt, och sen övergångar skritt/trav, och slutligen lite galopp på ängen. :-)
 

Gårdagen + dagens tävling

Igår så fick Bella sig ett joggingpass längs vägarna. På bortavägen red jag övergångar mellan skritt och trav, och försökte vara noggrann att hon inte ska falla fram på bogarna i övergången till skritt. Hon var väldigt trevlig!
 
På hemvägen blev hon mer på. Jag red då tempoväxlingar mellan arbetstrav och mellantrav. Superfin men låg på fram på bettet, då hon som sagt var lite på och spänd på hemvägen. Men ändå fin och lydig.
 

Idag har vi tävlat. Vi for ner till Gnarp och red en LB:2a. Jag red fram i skritt och framdelsvändningar först, och joggade sedan igång på medellinjen och så ut till höger varannan gång, vänster varannan. På långsidorna längde jag traven lite, och på medellinjen red jag övergångar. Hon var fin men kändes ju ändå att hon var lite spänd och laddad med alla hästar runt omkring, så hon kändes inte helt loss.
 
Galopperade sedan igång henne med ordentlig galopp på långsidorna, och lugnare på kortsidorna. Inåt- och utåtställning. Jättefin var hon här! Mjuk och fin, loss. :-)
 
Sedan fick hon skrittpaus innan vi körde lite skänkelvikningar i trav, vilka kändes bra åt höger, men lite sämre undan vänster skänkel. Men fick till dom oxå, med lite mer jobb.
 
Sedan galopperade jag lite, och hon var så slö då, lite fyrtaktig osv. Så fick gasa igång henne där, och då blev det bättre.
 
Väl inne på banan så gick hon över förväntan! Hon var väldigt duktig. Otroligt lydig och trevlig, och bar sig själv väldigt bra. Men galopperna var sisådär, lite stela osv. Och när vi kommit till höger galopp kände jag att hennes energi typ tog slut, så jag fick verkligen hålla igång henne där för att hon inte skulle bryta av. Men som sagt, väldigt lydig ritt. :-) Fin tjej. <3
 
Vi slutade på 64% och en fjärde placering. Kul!
 
 

Gårdagens dressyrpass

Igår så tog jag och Bella och red till paddocken för lite dressyrtrim. Hon var väldigt fin idag! Wiho! Jag började med framdelsvändningar i skritt, där jag vände henne i hörnen av en fyrkant. Det börjar sitta vädigt bra nu och vi behövde inte rida många vändningar innan jag var nöjd.
 
Sedan joggade jag igång henne med krav om att hon skulle svikta i bakbenen. Jag tränade på att rida uppridningar i detta jobb. Och då red jag upp vid A, och sedan gjorde jag halt eller övergång vid ungefär X. Sedan ut i nästa varv, och så fick jag träna på att förbereda henne inför svängen, för det är jag dålig på. Och att verkligen forma henne i hörnet. Det gick superbra! Och så red jag lite mellantrav på långsidorna ner till A igen. I början var hon lite "slö", och så kom jag på mig själv med att sitta och "jucka" igen.
 
När hon blir långsam vill jag liksom putta på henne med sätet, men när jag slutar med det och sitter stilla och låter henne få vara motorn helt och hållet, så blir hon jättefin tillslut. Det kan medföra att hon saktar av någon gång när jag inte puttar på, men då väcker jag henne med skänkeln en gång så hon kommer igång i trav igen, och vips så är motorn på plats efter lite sånt jobb.
 
Sedan fick hon jogga igång i galopp med fri rygg då jag stod i lättsits. Hon fick gå 2m innanför spåret här. Hon var superfin här oxå, äntligen kan jag ställa henne åt båda sidorna och låta henne runda sig rejält och låta henne galoppera på i en härlig takt. Hon verkade själv väldigt nöjd. <3
 
Sedan skrittpaus innan det blev lite travjobb i form av skänkelvikningar. Dessa flöt på mycket bra!! :-) Men jag får ständigt jobba med min sits för att få henne att gå bra. Jag skulle behöva träna mage och rygg, och även kondition för att orka rida henne bättre. För att orka sitta ihop själv, när jag ber henne att sitta ihop.
 
Efter det red jag galopp, och samma tänk här att sluta jucka så förbannat för att hitta nån form av galopptakt som jag har i hjärnan. Jag ska istället sitta stilla och låta henne hålla igång själv. Här vart hon superfin!! Red galoppen snett igenom med avbrott till trav i mitten och sedan ny fattning och ut i andra varvet. Hon var toppen.
 
 

Dagens uteritt

Idag red vi ut på en långtur med Melina och Rasmus. Vi blev ute ca 2 timmar och 20 min. :-) Vi red bort till Grönviken. Först skritt en bra bit, sedan joggade vi igång dom i skogen. Jag flyttade lite sidvärts och bad om lite svikt i bakbenen, vilket gick bra. Hon var fin! :-) Börjar hitta igen bakbenen nu igen.
 
När vi kom fram till Grönviken så tog vi några vändor på rakbanan. Mycket tid gick åt att lugna henne då hon blev taggad när Rasmus försvann. Jag gav henne helt lång tygel och då minsann coolade hon ner hjärnan. Sen kunde vi galoppjobba utan problem, hon var superfin! Red tempoväxlingar. :-)
 
Sedan skrittade vi hemöver.
 
Imorgon ska jag trimma lite dressyr.
 
 

Gårdagen

Igår så var det dags för Elin att komma och rida lektion med Bella, för mig. Vi gick tillsammans upp till paddocken, och sedan fick Elin jogga igång henne själv, och därefter började lektionen.
 
Vi började i skritt med framdelsvändningar så att Elin ska få koll på hjälperna. Sedan fick hon rida serpentiner i trav och därmed jobba på att vara noggrann med ställningen i båda varven och hon får även träna på att vara kvick då det går rätt fort mellan varvbytena.
 
Därefter så fick hon galoppera på volt och flytta in/ut Bella på volten.
 
Det gick bara fint!
 
Idag så vilar hon, och imorgon planerar jag en uteritt. Smhi säger regn, men jag är optimistisk.

Uteritt

Idag blev det en uteritt för Bellabus, med Rasmus och Melina. :-) Vi skrittade mest, i skog och mark så de fick lyfta på gammfötterna. ;-) Sedan skrittjobbade jag henne lite på grusvägen, med skänkelvikningar. Sedan övergick vi till lite trav med samma jobb. Hon var väldigt duktig för att vara med sällskap, då hon annars är himla laddad när vi rider tillsammans med någon. Men nu kunde hon slappna av och till och med svikta lite i dom där små bakbenen.
 
Imorgon ska jag hålla lektion för Elin när hon rider Bella. Ska sätta lite press på na! ;-)

Gårdagen

Igårkväll red jag ut runt 20-tiden. Jag hann bara komma 500m så såg jag ett stackars rådjur som blivit strypt i nätet runt fotbollsplanen. Det är inte första rådjuret som går denna död tillmötes. Stackaren. :( Hoppade av och band fast Bella, och sen gick jag och kollade läget med rådjuret. Den var stendöd. Försökte få loss den så gott jag kunde, men det satt svinhårt runt halsen. Ringde sedan G efter hjälp, som kom och skar loss den och hämtade den. Hemskt! Dom borde hissa upp näten när dom inte används.... (OBS! Bild längre ner)
 
Iallafall, sen red vi iväg igen och Bella var så himla fin! En riktig dröm att rida. Red massa tempoväxlingar i trav först, och hon var så trevlig. Sedan på hemvägen så red jag övergångar, men även tempoväxlingar, och mycket halvhalter. Hon var så mjuk och fin. <3
 
I fredags vilade hon pga ösregn. Och idag blir det lite dressyr.
 

Dressyrlektion

Idag har jag och Bella ridit lektion för världens bästa Gittan igen, det var ett bra tag sedan sist. Men alltid lika klockrent. :-D Och Bella var så fin! Jösses.. jag fattar ingenting!? Fjärde passet där jag sätter igång bakbenen mer, och hon känns typ som vanligt igen?! Behöver verkligen nån som kickar igång mig ibland. ;-) Tack Sandra för att du gjorde mig uppmärksam på mitt meseri!
 
Vi började i skritt, och jag red framdelsvändningar som en fyrkant, medans jag och G pratade igenom allt och så vidare.  Bella var fin! Jag fick små tips och trix som gjorde henne väldigt fin.

Sedan joggade vi igång i trav på en 8volt, och samma där, jag fick göra mindre korrigeringar för att få henne att spåra bättre och inte putta ut bogen. Superfin!! Jag var så chockad, haha. Hon bär sig själv jättetrevligt och lyssnar superbra.

Fick sedan rida lite öppna, och även det gick bra. Har inte ridit travöppnor på säkert 1 år, haha! Men det gick fint det.

Sedan galoppjobbet blev först att hitta spårningen, och sedan lite öppna. Sedan fick jag rida förvänd galopp på henne, och den var oxå superfin. Antar att jag la en bra grund för detta pass sedan igår då jag red en del förvänd. Jag fick rida på lite friskare för att tänja lite mer på henne.

Travade sedan av lång och låg. En mycket nöjd häst, ryttare och tränare! :-D
 
 

Dressyrig uteritt

Idag blev det en härlig uteritt med stort fokus på dressyr. Vi var ute i 1,5 timme. Skrittade först en bra bit, och red lite sidvärts när jag plockade upp tyglarna. Sen blev det vanliga övergångar mellan skritt och trav, där jag varierade ställningen på henne. Hon var rätt trevlig, men ganska seg..
 
När vi kom upp i skogen så brassade jag på henne i traven lite så hon fick trava på friskt och hitta mer bjudning. Jag la även in halt, ryggning osv. för att få henne mer kvick. Lite småseg fortf. men duktig tjej ändå. ;-)
 
Skrittade sedan hemöver, och stannade på ängen och red serpentiner i galopp. Här var hon superfin! Hon var spänd idag och väldigt tittig, men när hon slappnade av i detta jobb blev hon riktigt fin. Även i höger varv, hon gav en riktigt trevlig känsla där.
 
Imorgon ska vi rida lektion för första ggn på kanske 4 månader. Jag hoppas jag klarar det, för jag har så ont i ryggen, speciellt när jag sitter i lodrät sits.. Skulle behöva sitta som en framåtlutad skalbagge, men de funkar ju inge vidare. Sen ska det ev. regna imorgon. Så vi får se, men jag hoppas vädret och jag håller mig på topp. ;-)
 
arkivbild på tösen

I samarbete med granngarden.se

Nu går vi emot höst och kallare grader, vilket för de flesta hästar innebär att täckessäsongen börjar. Ett välsittande hästtäcke är A och O. Det tog mig många år innan jag hittade de optimala täckena till min häst. Man ska aldrig nöja sig. Hästen bär oftast täcket halva eller hela dygnet och det säger sig självt att det måste vara bekvämt. Granngården är en av de butiker online som har ett stort utbud av hästtäcken och andra hästtillbehör.

 

Jag har bytt ut hela Bellas täckesgarderob till täcken från Horseware.

 

På henne använder jag Rambo och Amigo, och jag kommer aldrig köpa något annat igen. Dessa täcken ligger helt stilla. Täckena skaver ingenstans, och det stramar inte åt vid manken.

 

För mig som älskar att klicka hem saker via nätet är det därför utmärkt att Granngården online säljer just dessa Amigo-täcken. Mitt favorittäcke är Amigo Bravo 100g. Det har både hals- och linerfäste och därför kan man välja hur tjockt man vill att det ska vara genom att fästa en liner med valfri fyllning under.

 

Nedan syns senaste inköpet, ett Amigo Hero plus.

 

 

Förresten, har ni sett att Granngården har utökat deras hästsortiment, och satsar på välkända kvalitetsmärken? Jag som är en riktig kvalitetsnörd blev alldeles till mig då jag såg att de satsar på märken så som ex. Schockemöhle Sports som jag använder flitigt. Schockemöhles schabrak har alltid legat mig varmt om hjärtat då de har både kvalité och funktion.

 

Nedan ses Bella i ett Schockemöhle Dynamic allroundschabrak.

 

 

 

 


Dressyr

Idag så blev det ett dressyrpass för Bella. Jag provade även idag att sätta sprätt på bakbenen, vilket gick kanonbra. Jag inser ju att det är lösgjordheten som brustit tidigare.
 
Jag började i skritt med framdelsvändningar, och hon var jätteduktig redan från start! Hon brukar annars streta en hel del i början, men gårdagens pass måste ha gjort mkt nytta. :-) Sedan joggade jag igång i trav, och satte lite go i henne redan från början. Jag tänkte på vad Gittan hade sagt om hon varit där.. Så jag red på en 8volt och verkligen red in inner bak under kroppen på henne, samt att jag red skänkelvikning bitvis på volten. Mycket nyttigt!
 
La in lite galopp oxå och red lite sidvärts, gick helt okej.
 
Efter skrittpausen så red jag mer skritt, och då bakdelsvändningar. Eller tanke mot. Det gick väl sådär, jag har alltid tyckt det varit svårt. Men jag tror vi fick till det rätt så bra faktiskt. Några steg.
 
Sen red jag lite travjobb, och hon var ju superfin. Dendär trevliga gungiga traven som jag längtat efter. Red sedan in på 8 volten och fortsatte peta in inner bak. Sedan red jag övergångar med fokus på att hon inte ska falla isär och tappa allt för att vi kommer ner i skritt. Utan hon ska fortsätta gå formad i volten och skritta på i en bra takt.
 
Sedan joggade jag av henne. Nöjd! :-)
 
 

Uteritt/rundbana

I förmiddags var jag hos Sandra för att permanenta fransarna, och då surrade vi bl.a kring Bellabus. Sandra tkr jag är för mesig, jag behöver sätta lite sprätt i bakbenen på henne så hon vaknar. Det spåret har jag ju varit inne på, men ja.. haha. Iallafall.. idag provade jag, och hon var fin!!
 
Jag red ut en sväng först, och då skrittjobbade jag med tagen bakdel, skänkelvikning, halt och rygga. Och istället för att låta henne streta i halt och ryggning så fick hon inte gå ur det  förrän hon var eftergiven. Det gav väldigt bra resultat.
 
Sedan joggade vi igång, och även här körde vi tagen bakdel och skänkelvikning. Hon bar sig rätt bra lilla fröken. :-)
 
Sen red vi vidare bort mot rundbanan, och där stod galoppjobb på schemat. Idag så fick hon bära sig själv, jag bara slappnade av, och red henne undan för skänkeln utåt/inåt och hon fick själv hålla igång galoppen. Hon bröt av flera flera ggr, men jag fattade bara ny galopp och fortsatte. Hon blev väldigt fin och på bakdelen här bitvis, så nog finns det där i henne. ;-) Bara ryttaren som måste sätta sprätt på bakbenen igen..
 
arkivbild

Keep it simple

Igårkväll så följde min E med mig till stallet. Jag och Bella tog oss ett kort joggingpass i paddocken. Jag fokuserade på framåtbjudning och rakriktning, sen hamnade resten på plats av sig självt. Jag red först serpentiner i trav med övergång till skritt/halt på medellinjen. Hon var rätt fin i detta jobb, jag struntade i formen och allt, jag bara fokuserade på övergången. Och hon blev bara mjukare och mjukare.
 
Sedan la jag in galopp, med en massa blandade övergångar. Hon var rätt fin, men stretade en del, vilket jag lät vara och bara red på.
 
Efter en skrittpaus så jobbade vi lite galopp som en blandning mellan ett timglas och en 8a. En 8a på längden alltså. Hon var fin här! :-) Hon fick galoppera på framåt, och jag tänkte som sagt bara på rakriktningen i stort sett. Och att jag inte ska sitta och jucka i sadeln, utan bara följa med och låta skänklarna påverka om det behövs.
 
Fin var hon iaf! Ett kort pass på 20 min.
 
Här är en film från galoppjobbet :-)
 

Dagens uteritt

Idag blev det en rätt så lång uteritt på 1 timme och 45 minuter. Började med skrittjobb där jag red tempoväxlingar, som hon svarade fint på. Sedan joggade jag igång henne och red övergångar. Hon hade rätt okej trav, men hon hängde typ konstant på bettet. När vi kom fram till skogen fick hon jogga lite uppförs, och öva på halvhalterna. Samma här, rätt bra trav men svår att få att bära sig helt själv.
 
Sedan tog vi någon galopp oxå. Men sen gick vi typ vilse, haha. Jag tog en väg jag aldrig tagit, och följde en liten stig, men sen blev det asmjuk mark så Bella typ sjönk ner, så då fick vi vända.. och sen tog det ett tag innan jag hittade tillbaka oxå. Men tillslut så!
 
Sedan på hemvägen så blev hon faktiskt väldigt fin. Då helt plötsligt kunde hon bära sig själv och lyssnade riktigt trevligt. Lillpuppan...
 
 

Dressyr + trött häst + funderingar

Igår blev det dressyr i paddocken. Melinade fotade. :-) Jag hade en plan om att börja tävla lite smått igen nu efter semestern och ja, efter att vi tagit det rätt lugnt osv. Men hon har ju absolut inte känts vara i någon tävlingsform, men en LB borde hon ju fixa liksom. Så jag red till paddocken och tänkte känna på henne inför lördag.
 
Började i lite skritt med skänkelvikningar, som faktiskt kändes rätt bra. Sedan joggade jag igång henne, men hon kändes liksom trött och seg. Red övergångar, sidvärts och tempoväxlingar. Joggade sedan igång i galopp.
 
Sedan jobbade jag i nedsittning, men jag minns inte ens vad jag gjorde här? Haha... Jaja.. Jo förresten! I galoppjobbet red jag i en stor 8-volt över hela ridbanan, där ena volten var rättvänd galopp och den andra förvänd galopp. Hon var JÄTTEFIN här, och stadig. Men jag känner att jag måste ändå hjälpa henne för att orka. Och efter en stund blir hon trött.
 
Red iaf igenom programmet på slutet men nä, hon liksom kan vara väldigt fin bitvis, och sen händer det ngt (typ att vi byter varv) och så blir hon stel och tappar allt liksom. Jag får verkligen peppa henne att ta i med rumpan, men det är som att hon inte orkar sätta ihop sig.
 
 
 

Dagens

Red ut en sväng med Bella i förmiddags. Det skulle ju regna resten av dagen så tänkte passa på innan det börjar. ;-) Det har dock inte börjat ännu..
 
Vi började med skritt och klättring i skog och mark. Bella var fin men pigg. Sedan red vi in på grusvägen där jag började med övergångar mellan trav, skritt, halt och ryggning. Hon var lyhörd men pigg och lite spänd.
 
På hemvägen blev det bättre faktiskt, så då fick hon rulla på i trav hela sträckan tillbaka på grusvägen, där jag red lite skänkelvikning och en massa halvhalter, och även lite tempoväxlingar. Hon var väldigt trevlig!
 
Imorgon tror jag det blir lite dressyr. :-)

Stranden

Lite foton ifrån stranden. :-)
 
 

Today

Idag så red jag och Bella ut i finvädret en sväng. Först red vi ute i skogen och joggade fram med övergångar, halter, ryggningar och tempoväxlingar. Hon är väldigt lyhörd för sätet just nu, senaste tiden har hon varit det. Skön känsla. :-)
Vi stannade till på rundbanan och jobbade i galopp där ca 2-3 varv i varje galopp. Jobbade med tempoväxlingar och att hon skulle slappna av och bli helt loss i kroppen. Det gick bara fint! :-)
 
Igår vilade hon, och imorgon förmodligen samma. Det ska  regna hela fredag och hela lördag, så det återstår att se hur helgen blir.. beror på vädret.

Dagens

Idag har som sagt Elin ridit Bella. Vi gick upp till paddocken där hon fick känna på henne och så hade jag som lite lektion för henne så att hon hittar knapparna lättare på B. Det såg väldigt bra ut, och jag är så imponerad över hur väl hon rider henne med tanke på att hon inte ridit på 2 år, och aldrig nånsin sett sig rida på film eller bild. Det känns så bra. :-) Bella är nöjd, och nöjd ögonsten = nöjd matte.
 
 

Söndag

I söndags red jag och Melina och Lina på stranden och badade med hästarna. Sååå jäkla underbart! Jag red barbacka och trodde att jag bara skulle våga skritta. Men vi tog några galopper oxå. Så himla kul. Och jag och Bella simmade :D :D :D Det var underbart! Och himla skönt i vattnet oxå. :-)
 
Sedan vilade hon igår, och ikväll ska Elin rida. :-) Så lite bild o film kommer därifrån med.
 
 

RSS 2.0