Update

Bella gick ett skrittpass i klätterbackarna med Melina och Rasmus i tisdags. Supermysigt! Men kallt.. Vinterjackorna på. ;-)
 
I onsdags så red bästa Othilia Bellabus. Dom red ut i alla gångarter och det hade gått bra.
 
Idag så har jag dressyrat. Bella var rätt stel i början, men jag hade inte så höga krav utan joggade på bara. Red övergångar osv. Sedan blev hon väldigt ofokuserad och då la jag mig i mer i galoppen, och då blev hon rätt fin. :-) Sen skrittpaus på det..
 
Därefter red jag lite skänkelvikning i trav, men nja... Asså undan höger skänkel känns det rätt så bra, men undan vänster inte alls.. Sen red jag för sakta till en början kände jag, så fick tänka mer framåt i traven, och då blev skänkelvikningarna enklare.
 
La sedan in galopp, och red lite temposkillnader, och övergångar. Hon var rätt fin. Jag får verkligen rida in högerbogen, då blir hon så fin. Sista högergaloppen kände jag hur hon lyfte fram, såå fin! <3
 
 

 

:-)

I söndags så red jag ut Bella en sväng. Vi skrittklättrade först lite, och sedan joggade jag igång henne på en grusväg med övergångar och tempoväxlingar. Hon var väldigt lydig och fin. :-) Såå trevligt när hon är sådan. <3
 
Sedan stannade vi på rundbanan och jobbade med galoppen. Jag red tempoväxlingar samt övergångar, ungefär 3-4 övergångar per varv. Hon var fin!
 
Igår öste regnet ner till och från hela dagen, så det blev ingen ridning..
 
Idag tror jag att det blir lite dressyr, och imorgon vila.

Hejhejhejhej

Då var det dags att uppdatera igen då. ;-) I torsdags så red jag ett dressyrpass på fröken.. Och i början var jag sådär bestämd igen, och blev så fokuserad på att hon skulle runda sig för innerskänkeln och ställa sig åt det håll jag ville, att jag tillslut undrade vad tusan jag höll på med? Det är inte sådan ridning jag förespråkar... Så jag ändrade tänket och i galoppen så fokuserade jag på en stilla hand, och en frisk galopp med sug framåt. Hon blev supertrevlig typ direkt! Lovely. Hästen går som man rider liksom. Rider man som en bajskorv så känns hästen likaså, och tvärtom.
 
Sedan arbetade jag bara med mig själv resten av ridpasset. Jag red i nedsittning hela tiden med fokus att sitta på röven, samt att ha hästen framför mig. Så fort hon blev lite springig så var det för att jag tappat röven och magmusklerna, och börjat spänna låren istället. Så jag gick all in på min sits idag. Det gick jättebra! Fick en supertrevlig häst. Jag red skänkelvikningar i travarbetet, vilket gick fint. Måste öva på att få in känslan bättre där.
 
Sedan red jag övergångar mellan trav och galopp så som dom går i LB:2an, dvs snett igenom. Bella var så himla duktig! Hon är fantastiskt ambitiös. Det gäller att man förvaltar det på rätt sätt. Tur man kan stanna upp och undra vad man håller på med ibland.. ;-) Och backa till den ridning man förespråkar.
 

Vila på midsommarafton, dvs i fredags.
 
Igår, lördag, så red jag ut en sväng efter regnet. Det var himla underbart!! Bella och jag joggade lite övergångar för det mesta, och hon var väldigt lydig och fin. Och skritten idag, bam!! Vilket gung. Såndär skritt är det sällan hon har, och speciellt på uteritt. Jösses, det ba gungade däruppe. Hon var helt loss i ryggen och så trevlig. :-)
 
Idag så får vi se vad det blir.

Uppdatering

Alltså jösses vad dagarna går.. jag hinner inte med mig. Så jag bloggar när det finns tid och ork. ;-)
 
I lördags tävlade jag och Bellabus. Hon har ju känts väldigt ofokuserad det senaste, och jag känner att det får vara lite nog nu. Så jag red ju lite mer bestämd dagarna innan, vilket gav bra resultat. Hon kändes väldigt fin på framridningen, speciellt i galoppen. Helt underbar!!
 
Väl inne på banan (red LA:3) så kändes hon lite stretig i travdelen, men bitvis rätt fin. Sen så kom galopprogrammet och hon var en diamant. Hon var väldigt lydig och i fin balans. Jag kände att dehär kompenserar nog upp för det sämre travprogrammet. Inridningen från början kändes oxå väldigt bra, hon var bärig och rak i galoppen. Men, domaren tyckte inte om våran uppvisning. På min fina inridning (där hon tog typ 1 steg innan hon blev stilla i halten) så fick vi en 4a... En fyra?! Det ska man banne mig inte kunna få om man utför momentet, och det dessutom känns bra.. Jösses.
 
Resterande var typ 5-6or, och 6,5or.. Inte en enda 7a. Och allt var likadant rakt igenom. Ingen skillnad på det stretiga travprogrammet och det välbalanserade galopprogrammet. Så vi landade på typ 60%. Jag var så jädra less efteråt.. Jättestolt över min fina lilla häst, men så himla besviken på hur vi blev bedömda. Det var längesen jag kände så.. Men, man lär  sig vilka som är värda att rida för på tävling och inte. Som tur är så dömer de flesta rättvist tkr jag. :-)
 

I söndags vilade hon, och i måndags så red vi ut med Melina och Rasmus. En rätt kravlös uteritt på 1 timme på en väldigt taggad liten tjej som inte var alltför trevlig. ;-) ...
 

Idag så har jag ridit ut en sväng. Först travjobb på grusvägen i skogen, där jag red övergångar, skänkelvikningar osv. Jag var även väldigt nogrann med att hon ska koncentrera sig. Jag ställer henne ifrån allt som hon vill kolla på, för hon är väldigt spänd och rädd nu annars. Men när jag är konsekvent med detta kommer hon till arbete lillsnärtan.
 
Stannade sedan till på rundbanan och galoppjobbade, det blev övergångar mellan trav och galopp. Hon var superfin!! Så duktig liten puppilur. Så imponerande att hon fixade detta på en rundbana såhär, utan möjlighet att lägga volter osv. Ju fler övergångar vi red desto mer kom hon ihop sig.
 
Jag har tyckt hon känns lång och lite trött nu senaste tiden, men alltså... idag så gjorde jag som jag sagt till Melina så mkt, satte sprätt på bakbenen... Tro fan hon går och sover och blir lång när jag bara tänker lugn och avslappning. Idag så red jag aktivt och krävde kvickhet. Och hon blev ju superfin. :-) Så ja..

Uppdatering

I tisdags red jag och Bella ut en sväng med Melina och Rasmus. Vi red mycket i skritt, men även lite trav. Vi försökte hitta en bra väg till stranden från oss på betet, men det gick sådär... Bella var snor-taggad och skötte sig inte riktigt önskvärt. ;-) Men hon fick hållas..
 
I onsdags så red jag ut själv, och skrittjobbade en del i skogen, samt travjobbade. Jag var rätt sträng med henne idag, då hon liksom hamnat i dehär att hon inte behöver koncentrera sig typ. Hon har ju gått rätt kravlöst senaste veckorna, då hon haft lite problem med brunst osv. Men nu är ju det över så nu får jag liksom börja ställa lite krav igen. Jag var noga med att hon inte får titta på saker så mkt, utan hon ska koncentrera sig. Vände henne bort från allt farligt hon ville se på. Hon blev väldigt trevlig i traven efter en stund. :-)
 
Stannade sedan till på rundbanan och red lite galoppjobb där. Hon kändes rätt fin. Jag tänkte mkt på innerskänkel mot yttertygel, och fick till en rätt bra känsla. Men hon känns lite lång i kroppen, hon orkar inte sätta ihop sig ordentligt.. hm..
 
I torsdags, alltså igår, så trimmade jag ett ordentligt lösgörande pass. Jag fortsatte att vara lite hård med att hon får lov att koncentrera sig, och så jobbade jag med innerskänklarna. Att hon ska ta innerskänkeln helt enkelt. Hon stretar väldigt mkt nu, och då jobbade jag med att lägga en volt så fort hon börjar grejja, och så att hon får flytta bakdelen i volten. Hon kändes fin  taktmässigt osv, men saknar dedär extra drivet.
 
Red sedan lite skänkelvikningar som kändes bra. Och sedan övergångar mellan trav och galopp. Hon var SUPERDUKTIG här! Jättelugn och taktmässig emellan övergångarna, och lydiga övergångar. Men samma här, lite seg och jag saknade dedär extra drivet liksom.
 
Idag har hon fått bada från topp till tå, och blivit ren och fin. :-) En kort promenad fick hon. Imorgonbitti är det tävling, och jag har inga förväntningar med tanke på läget. Vi får se helt enkelt.

Update

I fredags blev det vila för Bellabus.
 
I lördags red jag ensam till vattnet och jobbade henne lite där. Så underbart! Hon var fin.
 
I söndags tävlade jag i Kramfors, LB:2 och LA:3. Bella hade Rasmus med sig, sin BFF, så hon kunde knappt slappna av.. hon bara funderade på var Rasmus var. Gick runt och gnäggade och var inte riktigt med mig. Så det blev som det blev. ;-) Blev iaf en 3 plac i LBn på 63,33%, och i LAn blev det 59%... Jösses.
 
Idag blir det en uteritt, och nu är hon släppt på bete dessutom så det blir dom gamla ridvägarna nu igen. :-)

:-)

I söndags fick Bellabus gå en skrittur barbacka med hackamore. Supermysigt!! Ca 40 minuter blev det.
 
I måndags (igår) fick hon vila.
 
Idag så har vi ridit ut i alla gångarter. Hon är fortfarande helt muppig lilljäntan. ;-) Hon har koncentrationen nån heeelt annanstans. Hon fixar det liksom inte. Hjärnan har tagit semester, och då är det ju svårt att få ordning på kroppen oxå. ;-)
 
Skrittade fram ute i skogen, och sedan joggade jag hela hartungvägen upp med övergångar och tempoväxlingar. Hon lyssnade rätt fint, och emellanåt hade hon en bra trav. Men ganska tittig och rädd ibland.
 
Sedan stannade vi på en rundbana och red i alla gångarter, men det var en katastrof nästan.. Haha. Asså, spänd och rädd för allt typ. Som en giraff. När jag insett att jag inte får ut något vettigt av rundbanan fortsatte jag uppför en klätterbacke, i galopp, men det var ju nästan ännu värre katastrof. Haha. Asså min lilla giraff som är rädd för allt. Söt är hon iallafall!
 
Skrittade sedan hemöver. :-)

Tävling

Vart ska man börja? Denna vecka har ju Bellabus varit helt bananas, och efter ett katastrofalt dressyrpass i tisdags gjorde jag mig beredd på att stryka mig från helgens tävlingar.
 
Red bara ut ons-fre och boostade henne med härliga uteritter, och tänkte att jag chansar och åker på tävlingen, rider fram och avgör därefter om det blir start eller inte.
 
Dagen D var då här, och jag värmde henne i ca 30-40 min, och kände att nej, det har inte blivit spec. mycket bättre. Bestämde mig till 90% att stryka mig där. Med 10 minuter till start bestämde jag mig för att prova tävlingsrida i 5 minuter, och kände då att detta skulle kunna bli okej. ;-)
 
Började med LB:2. Hon var väldigt av och på, men just att jag kunde få in henne i ramen och hitta känslan bitvis gjorde att det liksom gick att fortsätta utan problem. Med tanke på hur hon blev spänd ibland, vilket ledde till lite dåliga vägar, lite sämre skritt osv så hade jag inte förväntat mig mer än kanske 61%. Men vår lägstanivå verkar ha höjts, haha. Vi landade på 67,5% och en tredje placering.
 
Sedan var det dags för LA:3, och där funderade jag på om jag skulle vara nöjd med LB:n och låta det vara så. Men nä, jag bestämde mig för att prova. Red fram lite lätt, och hittade en bra känsla innan start.
 
Det kändes rätt bra, hon var lite mer med mig i denna klass, men båda vi var trötta. Så jag hade helt klart kunnat rida bättre. Det blev ett avbrott i galoppen då hon föll isär, men annars gjorde hon allt som hon skulle. 63,5% och en fjärde placering blev det.
 
Jag är supernöjd! Detta gick verkligen långt över förväntan. Så stolt över min lilla röda tjej. <3

Update

I torsdags så red jag och Bellabus till stranden med Melina och Olivia. Det var supermysigt!! Riktigt härligt väder, härligt sällskap och duktig häst. :-) Kändes ganska lovande inför tävlingsdagen (lördag) då det kändes som hon började släppa i kroppen och hitta gunget igen.  Finns massa härliga filmer på min instagram "minfux".
 
Igår så fick hon en promenad, och massage m.m inför tävlingen. Bara mys och pyssel. Hon har dock en grej som gör mig så fundersam, och det är att på insidan av låren bak på henne, så blir hon så öm sommartid... det är så mysko. Varje sommar. Jag får liksom massera bort det för att få ta där, annars sparkar hon. Och igår var det extreeemt... verkligen. Ingen jag pratat med kan tänka sig vad det är.. Jo träningsvärk, men det kan jag räkna bort..
 
Separat inlägg ang. dagens tävling. :-)

RSS 2.0